Page 1

ACTIVITAT 3

EXPERIMENTACIÓ Lloc on es durà a terme:

Durada de l’activitat:

Organització del grup:

A l’aula.

1 hora aproximadament.

Tot el grup classe de P5.

Depèn de l’actitud dels infants. Objectius que volem assolir:

→ Conèixer la importància del medi ambient. → Respectar l’entorn natural. → Aprendre a cuidar la seva pròpia planta. → Experimentar amb els diferents aliments de cada estació. Planificació de l’activitat lúdica (tot allò que hem de tenir preparat i previst per fer l’activitat):

Per poder dur a terme aquesta activitat, hem de tenir apunt l’espai on la volem realitzar i el material necessari per desenvolupar-la.

Descripció del joc i metodologia que utilitzarem:

A continuació us proposo unes activitats molt divertides per fer amb els infants per tal de que aquests experimentin una mica amb el medi ambient i l’entorn natural. Les activitats que us proposo són les següents:

1. Aliments propis de les estacions 2. Plantar una MONGETA en un got (activitat individual) 3. Plantar FLORS en jardineres (grup)


PROCÉS Activitat 1: Les mestres hauran de tallar els aliments (fruites, verdures, hortalisses…) i posar-los en diversos plats. És probable que no trobeu alguna fruita perquè no sigui la temporada. A continuació es reparteixen els plats per les taules i els nens i nenes ja podeu començar a provar/tastar totes les coses i a endevinar a quina estació de l’any pertany aquell aliment.

Cal tenir en compte si algun dels infants té alguna al·lèrgia alimentària i quina és.

Activitat 2: La mestra reparteix un got de plàstic a cada infant, un tros de cotó fluix i un parell de mongetes, a continuació els infants heu de posar el cotó al fons del got, les mongetes a sobre i llavors tapar-les una mica amb el cotó. A continuació cal que els infants agafin el got i hi tirin unes gotes d’aigua. Amb el pas dels dies i de les setmanes, les mongetes floriran i creixeran. (cada nen/a tindrà el seu got, és important posa el nom de l’infant al cul del got abans de començar, perquè després no hi hagin accidents)

Activitat 3: En diverses torretes o jardineres, els infants posen una mica de terra de plantar. Tot seguit, amb l’ajuda de la mestra, es treuen les flors del recipient de plàstic que porten i es posen dins de les torretes i s’acaben d’omplir de terra.

Finalment els infants omplireu les regadores i regareu una mica les flors. Al llarg de les setmanes els infants us haureu d’anar tornant per regar-les, sense passar-vos, i d’aquesta manera les anireu cuidant entre tots i totes les de la classe.

Paper del monitor/a en aquesta activitat lúdica:

En aquesta activitat, primer de tot l’educador ha d’explicar als infants en què consisteix l’activitat que durem a terme. A continuació, proporcionar el material necessari (segons l’activitat que es dugui a terme) i mentre els infants facin l’activitat, el docent avaluarà el paper de cadascun dels infants i controlar que no es dispersi l’activitat. En definitiva ha de tenir un paper d’observador.

Recursos humans:

Recursos materials:

La professora de l’aula i els infants de

Materials: aliments a escollir (lliure elecció de les mestres), ganivet, plats de plàstic, gots de plàstic, cotó fluix, un paquet de


l’aula de P5.

Avaluació dels i per part

mongetes, flors de planter (Floriplant….o algú per l’estil, alguna cosa barata), comprar o buscar per l’escola jardineres o un lloc en el qual es puguin plantar les flors. També podria plantar-se algun arbret!!!

Avaluació dels professionals:

dels infants: Les professores haurem d’avaluar si els Esperem que els infants la trobin

infants han trobat l’activitat divertida i si han assolit els objectius previstos.

una activitat divertida i s’ho També haurem d'avaluar si ha estat ben passin d’allò més bé.

organitzada, què es podria canviar per millorar-la...

Activitat 3