Oliver! Programblad - Trollskogen Teater 2017

Page 1


Trollskogen Teater takker hovedsponsor KIWI Hagan for bidraget!

2


H

መ Monas forord መ

jertelig velkommen til Oliver! her på Kulturverket Flammen. Vi er overlykkelige over å kunne vise dere denne fantastiske musikalen i Nittedals nye storstue. Det er nesten så man ikke tror det er sant. Etter årelang kamp for å få en kultursal, står den nå endelig ferdig, og vi er SÅ stolte og glade for endelig å kunne presentere store forestillinger i en sal som er tilrettelagt for nettopp det.

”Oliver!” er en verdenskjent musikal som er vist på scener verden over. Handlingen er fra boka ”Oliver Twist” av Charles Dickens. Tilrettelagt for scene av Lionel Bart, som også har skrevet musikken. Klaus Hagerup har oversatt tekstene til norsk. De store musikkscenene i ”Oliver!” er som skapt for vår regissør Lisbeth Rønning. Hun har med ”Oliver!” kunnet fråtse i fantastisk musikk, og har koreografert storslagne dancescener, noe som er Lisbeths varemerke. Vi er SÅ glad for at hun nok en gang har regien for Trollskogens hovedoppsetning. Henriette Elnes Vonen er repetitør, og er selv en gammel trollunge. Hun er utdannet musiker. Vi er veldig glade for nok en gang å få hjelp av vår dyktige Henriette. Regiassistent er Ingerid Bø. Hun også en gammel trollunge, og har bidratt som instruktør for juniorgruppa og regiassistent på mange forestillinger. Selv om skolegang og jobb krever nesten alle døgnets timer av Ingerid, har hun allikevel utrolig nok alltid tid til Trollskogen. Foreldrenes bidrag er et kapittel for seg selv, og de er HELT RÅ. De syr hundrevis av kostymer, bidrar med alt som trengs av PR, sminking og snekring av kulisser, og ikke minst trår de til med mat til skuespillerne, og salg av kaker og kaffe i pausene. Alle er med for at dere som publikum skal kunne få en mulighet til å oppleve våre forestillinger. Skuespillerne har jobbet i mange, lange timer, uker, og måneder med denne forestillingen. De er en gjeng som består av barn og ungdom fra 8 til 19 år. Det at ulike aldersgrupper jobber sammen gir et unikt miljø. De er utrolig flinke og tålmodige. De er hver og én unike, og alle er like viktige i forestillingen. Vi er SÅ heldige som får jobbe med dem! Orkesteret består av dyktige musikere ledet av vår kapellmester Helga Jenssen Solstad. Hun har vært med som musiker mange ganger, men nå for første gang som kapellmester. Vi gleder oss alle veldig til å vise ”Oliver!” for dere. Sett dere godt til rette på Flammen, og la varmen fra oss alle gi dere en glødende opplevelse.

Mona Danielsen Trollmor og leder

God fornøyelse! 3


መ ሀegi og ᆓoreografi መ

4

Lisbeth Rønning Regi / koreografi og kunstnerisk leder Lisbeth er utdannet ved Den Norske Operas Ballettskole og Den Norske Balletthøgskole. Hun har gått teaterlinjen på Romerike folkehøgskole og har studert ved Perie Dance School i New York. Lisbeth arbeider som profesjonell koreograf og regissør idet frie scenekunstmiljøet, og har blant annet fått Nittedal kommunes Kulturpris. Det er andre gang Lisbeth setter opp “Oliver!” for oss. Dette er hennes 19. oppsetning med Trollskogen!

Henriette Elnes Vonen Trollskog-forelder, sanginstruktør og regiassistent Henriette er gammel Trollunge og er nå er tilbake i Trollskogen gjennom 2 av sine barn. Vi er heldige som får glede av kompetansen hennes gjennom slike foreldrebidrag, for Henriette er utdannet oboist og instrumentalpedagog fra Norges Musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt. Hun jobber i dag som frilans musiker og kulturkonsulent.

Mona Danielsen Trollmor Mona er ildsjelen som startet Trollskogen teater i 1983. Etter mange år som kunstnerisk leder og instruktør, har hun de siste årene overlatt dette til Lisbeth og hennes gode hjelpere. I 1994 fikk Mona Nittedal kommunes Kulturpris, og i 2006 TV Romerikes hverdagsheltpris for sin innsats i teatermiljøet. Hun har også blitt tildelt Paul Harries Fellow pris fra Rotary Nittedal, og Kongens Fortjenestemedalje. I 2014 mottok hun Bøhrre prisen, Norsk Amatørteaters høyeste utmerkelse!

Ingerid Bø Regiassistent og instruktør for juniorgruppa Ingerid startet i Trollskogen høsten 2002. Hun spilte Sløye Dodger forrige gang Trollskogen satte opp “Oliver!”. Ingerid er for tiden lærerstudent, og dette er hennes niende oppsetning som instruktør for Trollskogen.


መ ᆕusikk መ

Helga Jenssen Solstad Kapellmester og saxist Helga (f. 1988) har vært med i mange av Trollskogens oppsetning og i år debuterer hun som kapellmester! Helga er oppvokst i Trondheim, men holder til i Oslo hvor hun er i gang med mastergraden i utøvende saxofon ved Norges musikkhøgskole. I tillegg til å freelanse som saxofonist, får hun brukt sine videreutdannelser i ensembleledelse og pedagogikk til å jobbe med både barn og voksne i korp og kor. Lite kan måle seg med å sitte i orketsergraven til en teateroppsetning, så Helga er svært glad for samarbeidet med Trollskogen.

Daniel Jarl Keys Daniel Jarl (f. 1990) studerer for tiden master i utøvende klaver på Norges musikkhøgskole. Ved siden av skolen frilanser han som pianist og komponist i mange ulike sammenhenger. Sjanger spiller ingen rolle for Daniel – jo mere blandet, desto bedre! Alt fra klassisk kunstmusikk til ulike typer populærmusikk passer han godt! Daniel gleder seg veldig til å spille piano i Oliver!-bandet sammen med sine nye norske musikerkollegaer.

Øyvind Bergsaune Slagverk Øyvind er utdannet ved musikklinjen på Lillestrøm VGS. Til daglig er han trommeslager i bandet Humming People, men syns også det er fryktelig koselig å være med på noen av Trollskogens oppsetninger. www.hummingpeople.no

Magnus Falkenberg Bass Magnus (f.1992) er oppvokst på Nesodden, og har tatt en bachelor i utøvende jazz ved Norges Musikkhøgskole. Som frilans bassist har han spilt og turnért verden rundt, som blant annet Japan og USA. Magnus trives godt å spille i teater, og gleder seg veldig til å få være med i Trollskogen!.

David Grant Arrangerer musikken David er oppvokst i Nittedal, fullførte i 2013 kandidatstudiet i komposisjon ved Norges musikkhøgskole (NMH), og studerer nå til mastergrad i film-musikkomposisjon ved NMH og Den norske filmskolen. Han frilanser som komponist, og trives også svært godt som musiker i orkestergraven ved teateroppsetninger. www.davidgrant.no

Sunniva Bodin. Takk til Sunniva for supre forslag til scenografi.

መ ᆔys og ᆔyd መ Marius Ramberg Lys Hvis du lurer på hvor det ble av lille Krekling fra Blåfjell – så vit at det er han som styrer lys under Oliver! Marius jobber for Cave Music og har bred erfaring fra å jobbe med lyssetting for lokale teater og revyoppsetninger.

Håkon Aarøen Lyd Håkon er både pianist og trommeslager, men jobber i dag som lydtekniker i NRK. Han er utdannet programingeniør med master i flerkamerateknikk fra Høgskolen i Lillehammer, og har også en bachelor i musikkteknologi fra UiO.

5


6

Leah

Tobias P

Tobias V

Lotta

Joakim


Viktor

Leontine

Vilde

Suminta

Arthur

Juliet

e n r e መ ill p s e መ u ሁk

Sara

7
Oliver . . . . . . . . . . . . . . . . Sondre Eckhoff / Johanna Saastad

(annenhver forestilling)

Fagin . . . . . . . . . . . . . . . . Joakim Kuzarevski Dodger . . . . . . . . . . . . . . . Sofia Broderstad Charlie Bates . . . . . . . . . Andrine Nilsson

Vekter . . . . . . . . Kasper Engnes

Bill Sikes . . . . . . . . . . . . . Herman Synnes

Harlekien . . . . . Tobias Vistung

Nancy . . . . . . . . . . . . . . . Jenny Saastad

Feier . . . . . . . . . Tobias Pedersen

Beth . . . . . . . . . . . . . . . . . Vilde Eikenæs

Bargjest . . . . . Andreas Nodland

Elayza . . . . . . . . . . . . . . . Sofie B Vistung

Knivslipere . . . Andreas Nodland,

Fru Skrulle . . . . . . . . . . . Ahne Hovdhaugen

Herr Buldre . . . . . . . . . . Andreas Nodland

Arthur Hexeberg Staveli

Fugledame . . . Rebekka Sand

Fru Surbær . . . . . . . . . . . Charlotte Buksrud

Politi . . . . . . . . . Rebekka Sand,

Herr Surbær . . . . . . . . . . Herman Synnes

Charlotte . . . . . . . . . . . . Juliet Cid-Vian

Maria Skaarud

Noah Stake . . . . . . . . . . Arthur Hexeberg Staveli Fagins gjeng . . . . . . . . . . Kristoffer Kristiansen Haug, Sofie B Vistung, Viktor Løndal, Sofie Mikkelsen,

Kasper Engnes, Maria Skaarud, Kristine Brun, Suminta Chongsungnoen, Andrine Nilsson,

Karoline Lutnæs, Juliet Cid-Vian, Annika Elnes Vonen, Vivian Vu, Tobias Vistung,

Martin Aaneby, Adrian Henningsen Aga, Helene Bjerke Svindal, Ariell Nosha,

Guro Sigvartsen, Lotta Opdahl Faye-Wevle, Natalie Nysæter Stokke, Tobias Pedersen,

Johanna Saastad, Sondre Eckhoff, Arthur Hexeberg Staveli

Gledespiker . . . . . . . . . . Rebekka Sand, Aleksandra Kuzarevski, Sara McElroy, Leontine Ihler, Ahne Hovdhaugen,

Charlotte Buksrud, Sofia Broderstad, Sofie B Vistung

Fintfolk: . . . . . . . . . . . . . . Kristoffer Kristiansen Haug, Kasper Engnes, Maria Skaarud, Karoline Lutnæs,

Kristine Brun, Guro Sigvartsen, Lotta Opdahl Faye-Wevle, Ayla Nosha,

Emmeline Elnes Vonen, Adrian Henningsen Aga, Johanna Saastad, Sondre Eckhoff

Nancys jenter . . . . . . . . Pernille Vistung, Kaja H Kværnes, Sofie Heimdahl, Leah Berntzen Grimstad,

Almine Cid-Vian, Emmeline Elnes Vonen, Maren Hagen Tyrdal, Ayla Nosha,

Josefine O Hermansen, Linnea Lind

Melkeselgere . . . . . . . . . Suminta Chongsungnoen, Andrine Nilsson, Pernille Vistung Roseselgere . . . . . . . . . . Ahne Hovdhaugen, Leah Berntzen Grimstad, Ariell Nosha, Annika Elnes Vonen,

Sara McElroy, Aleksandra Kuzarevski , Charlotte Buksrud

Bodselgere / Kelnere. . . Helene Bjerke Svindal, Maren Hagen Tyrdal, Sofie Heimdahl, Kaja H Kværnes,

Natalie Nysæter Stokke

Barn på fattighuset . . . . Leah Berntzen Grimstad, Helene Bjerke Svindal, Almine Cid-Vian, Emmeline Elnes Vonen,

Maren Hagen Tyrdal, Sofie Heimdahl, Adrian Henningsen Aga, Kaja H Kværnes,

Linnea Lind, Ariell Nosha, Ayla Nosha, Natalie Nysæter Stokke, Tobias Pedersen,

Lotta Opdahl Faye-Wevle, Josefine Osland Hermansen, Guro Sigvartsen, Martin Aaneby,

Pernille Vistung, Tobias Vistung ,Annika Elnes Vonen, Vivian Vu, Johanna Saastad,

Sondre Eckhoff

Tjenere . . . . . . . . . . . . . . Sara McElroy, Aleksandra Kuzarevski, Rebekka Sand Skolejenter . . . . . . . . . . Linnea Lind, Josefine Osland Hermansen, Vivian Vu Gamle Sally . . . . . . . . . . Aleksandra Kuzarevski Herr Brun . . . . . . . . . . . Victor Løndal Dr. Gråhår. . . . . . . . . . . Sofie Mikkelsen Fru Himmelseng . . . . . . Leontine Ihler Olivers mor . . . . . . . . . . Rebekka Sand Columbine . . . . . . . . . . . Almine Cid-Vian Lille Faigen . . . . . . . . . . . Vivian Vu Gullstatue . . . . . . . . . . . . Martin Aaneby

10

Bla én gang til for å se liste over sanger, og hvem som fremfører dem!


11


መ Sanger መ

መ Første akt

• Mat, fristende mat • Oliver!

(Fattighusbarna + Oliver) Solister: Juniorgruppa + Johanna/Sondre

(Herr Buldre + fru Skrulle + fattighusbarna + ensemble) Solister: Andreas + Ahne + juniorgruppa

• Det blir skrik

(Herr Buldre + Fru Skrulle) Solister: Andreas + Ahne

• Gutt til salgs

(Herr Buldre) Solist: Andreas

• Din begravelse

(Herr Surbær + Fru Surbær + Herr Buldre) Solister: Herman + Charlotte + Andreas

• Hvor på jord finns kjærlighet? • Regn med at du har et hjem

(Oliver) Solist: Johanna/Sondre

(Sløye Dodger + Oliver + Charlie Bates + Fagins gjeng + gledespiker + ensemble)

Solister: Sofia + Johanna/Sondre + Andrine + Juliet + Sofie M + Maria + Arthur

• Det gjelder å ha fingrene med • D`er et fint liv

(Fagin med sin gjeng) Solist: Joakim

(Nancy + Beth + gledespiker + ensemble) Solister: Jenny + Vilde

• Jeg gjør hva som helst

(Nancy + Dodger + Oliver + Beth + Fagin med sin gjeng)

Solister: Jenny + Sofia + Johanna/Sondre + Vilde + Joakim

• Kom snart igjen

(Fagin med sin gjeng) Solister: Joakim + Sofia + Sofie M + Andrine + Arthur

መ Andre akt • Oom-pa-pa • Mitt navn

(Nancy + Beth + gledespiker + ensemble) Solister: Jenny + Vilde

(Bill Sikes + ensemble) Solist: Herman

• Jeg veit han trenger meg

(Nancy) Solist: Jenny

• Hvor på jord finns kjærlighet? (reprise) • Hvem vil ha?

(Fru Himmelseng) Solist: Leontine

(roseselgere + melkeselgere + bærselgere + knivslipere + Oliver + Dr. Gråhår + ensemble)

Solister: Annika + Ariell + Leah + Pernille + Sara + Ahne + Aleksandra + Charlotte + Andrine + Suminta + Rebekka + Andreas + Arthur + Sondre/Johanna + Sofie M

• Hvem vil ha? (reprise)

(ensemble)

• D`er et fint liv (reprise)

(Nancy + Fagin + Bill Sikes + Beth + Sløye Dodger + Charlie Bates)

Solister: Jenny + Joakim + Herman + Vilde + Sofia + Andrine

• Granske situasjonen • Oliver (reprise)

(Fagin) Solist: Joakim

(Herr Buldre + Fru Skrulle) Solister: Andreas + Ahne

• Jeg veit han trenger meg

(Nancy) Solist: Jenny

• Granske situasjonen (reprise) • Finale 12

(Alle)

(Fagin) Solist: Joakim


NYE K VÅR GAN Ø S E B A K PÅ H STEN. BUTIK UNDER PO RET EWE, SENTE I FØRER LO ANNET V YE OG M APPLE KULT

VI LEVERER BREDBÅND MED HASTIGHETER OPP TIL 200MBPS NORGES BESTE DIGITAL-TV TILBUD TELEFONI ANALOG TV/RADIO

13


2016 2016 2015 2015 2014 2014 2014 2013 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2007 2006 2005

መ ሂidligere forestillinger መ Fyr og Flamme (kortversjon)* Robin Hood FAME Fyr og flamme (kortversjon)* Sirkus Mikkelikski (kun juniorer) Fyr og Flamme* Løvenes konge Fjøsnisser i juleknipe Rockeulven og de 7 geitekillingene Musikalen Annie Aladdin Oliver Jungelboken Bugsy Malone Peter Pan Fyr og Flamme* Grease Prøysen For Barn*

2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999 1998 1997 1996 1995 1994

1992 1991 1989 1987 1986 1985 1984

Narnia Pinocchio Robin Hood Heksene Gungadins Reise Oliver Annie Annie Get Your Gun Rockeulven Aristokattene Ronja Røverdatter Charlie og Sjokoladefabrikken Jungelboken Peter Pan Trollmannen Fra Oz Kongens Hjerte Heksene Keiserens Nye Klær Kabaret

* I samarbeid med andre aktører En del av disse forestillingene er filmet, og vi selger dvd-er for 200,- pr. stk. Spør PR-gruppen i inngangspartiet, eller send en epost til: kontakt@trollskogenteater.no

መ ሂakk! መ

Vi ønsker å takke alle våre støttespillere, foreldre, frivillige og ikke minst skuespillerne og publikum!

14


Vil du støtte Trollskogen teater? Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i Trollskogen teater! For å være grasrotgiver må du være kunde hos Norsk Tipping. Inntil 5 prosent* av spillinnsatsen går direkte til Trollskogen teater, og best av alt, hverken innsats, premie eller vinnersjanse reduseres. Grasrotandelen gjelder for alle Norsk Tippings spill, bortsett fra Flax, Extra og Belago. Bli grasrotgiver til Trollskogen teater og du er med og oppfyller små og store drømmer for skuespillerne og teateret!

Du kan bli grasrotgiver slik: • Hos kommisjonæren • Mobilspill • Norsk Tipping sine nettsider

• SMS, send ”Grasrotandelen

986543295” til 2020

For mer informasjon, se www.norsk-tipping.no

*For Multix og Instaspill gjelder annen beregning.

15


16


17


ß Sminkegruppa Pia (leder), Veronica, Nina, Stina, Lena, Linda og Duangchai.

Kulissegruppa à Melissa (leder), Cathrine, Kristina, Tommy, Mario, Anne Kathrine, Tone, Linn Adeleide, Heidi, Jarle, Sten, Finn Arne, Hoang, Tom og Thomas

ß Kaffe- og kakegruppa: Veronika (leder), Therese, Stine, Ingrid, Trine, Esben, Alberto, Robin og Rune

Kostymegruppa à Ann Kristin H (leder), Ann Kristin P, Vicki, Irene, Hanne, Sandra, Linn og Camilla

ß PR-gruppa Hege (leder), Goro, Gunhild, Bjørg, Geir og Dag Elling

18


H

መ ᆈlinke foreldre መ ver forestilling i Trollskogen avsluttes med at skuespillerne takker alle de flinke foreldrene; en fin og symbolsk måte å anerkjenne den formidable innsatsen foreldrene legger ned for teateret.

Å ha et barn i Trollskogen teater er både meningsfylt og krevende. Det er ikke frivillig å bidra. Hver familie må forplikte seg med en voksen i arbeidsgruppene som jobber inn mot oppsetningen. Det går mye tid, og vi utfordres på uvante oppgaver. Belønningen får vi her i Flammen: Når alt faller på plass, og skuespillerne blomstrer på scenen. Våre bidrag er nødvendige brikker i helheten om forestillingene skal kunne gjennomføres. Til ”Oliver!” er det laget over 120 forskjellige kostymer: Alle er sydd eller redesignet av foreldre i kostymegruppen. Trollskogen har et stort kostymelager, men nål, tråd, symaskin og kreativitet må allikevel til for å kle opp alle rollene i ”Oliver!” med tidsriktige kostymer som passer til rollekarakteren. Alle skuespillerne får lagt teatersminken av foreldre i sminkegruppa. Hver sminkør har sine faste skuespillere. I tillegg til å legge den fantastiske sminken, holder de orden på mikrofonene/ «myggene» som skuespillerne bruker og bytter på ved sceneskifter. – Det er hektisk rett før og under forestillingene, forteller Pia Vistung, som er leder av sminkegruppa. – Men vi jobber jo veldig tett på selve oppsetningen og kommer tett på skuespillerne, og det gjør jobben vår veldig meningsfull, sier Pia. Alle kulissene til ”Oliver!” er snekret og malt av foreldre i kulissegruppen, som også bidrar som scenearbeidere. Våre egne rekvisitører klarer å trylle frem det mest utrolige av store og små rekvisitter. –Scenen og kulissene er viktige for at forestillingen skal bli akkurat så flott som vi ønsker, sier Melissa Osland Hermansen, leder av kulissegruppa. Programblad, plakat, markedsføring og billettsalg er det foreldre i PR-gruppa som står for. –Våre sponsorer fra Nittedals næringsliv fortjener en stor takk, sier Hege Mygland i PR-gruppa, og det samme gjør Trollskogens trofaste publikum. – Nå håper vi på fulle hus, for dette er en forestilling alle bør få med seg! I forestillingsuka har skuespillerne lange dager her på Flammen, og uten mat og drikke, blir det lite futt på scenen. Foreldrene i kaffe- og kakegruppa frister publikum med ferske kaker og popcorn i Trollskog-Caféen, men enda viktigere er det at de lager mat til skuespillerne. – Jeg tenker vi ender opp med å ha laget nesten 800 porsjoner varmmat, sier Veronika Vian, leder av kaffe/kakegruppa. – Og kakene vi selger i caféen er helt ferske, frister hun.

19


Foto: Bjørg Hexeberg, Hege Mygland Layout: webprofil.no Print: CopyCat 20