Page 1

12 dager / 11 netter m. helpensjon.

CRUSE MED MS ROSSINI PÅ DONAU inkl. JERNPORTEN

19 JULI – 30 juli 2014

6 land på 12 dager Tyskland, Østeriket, Ungarn, Serbia, Slovakia og Romania Donau også kalt den blå flod er Europas nest lengste elv, ca. 300 mil lang, elven står på Unescos verdensarv list, her lever mer enn 300 fuglearter, den flyter igjennom 10 land og gir drikkevann til mere enn 10 millioner mennesker. Vi seiler også igjennom jernporten og via mange byer i Europa.


Dag 1: Norge – München Transfer med buss til Passau ca. 2 timer. I Passau starter vi cruiset på Donau. På ettermiddagen er det kaffe og te og på kvelden får vi en velkomst drink sammen med cruisedirektøren, etterfulgt av middag. På kvelden er der underholdning i Panorama baren samt midnatts snacks. Dag 2: Wien Wien ble grunnlagt av romerne. Etter lunsj får vi en by sightseeing i den tidligere hovedstaden i det Østeriske – Ungarske empiri. Bussen kjører oss langs den neo-klassiske ringveien forbi Rådhuset, Hofburg palasset, Operaen, St. Stephan domkirken. Middag og underholdning om kvelden, samt nattbuffe. Dag 3: Budapest. Ungarns hovedstad Budapest står på Unescos verdensarv liste. Byen er delt i to med elven Donau som skille. På østsiden ligger den moderne Pest med bulevarder, Opera, Helteplasssen. På vestsiden ligger Buda med Geller høyden, Fiskerbastionen, og den gamle Citadelle hvor vi har en fantastisk utsikt over elven og byen. Middag, underholdning og nattbuffe ombord. Dag 4: Mohacs Grenseby imellom Ungarn og Serbia, byen ligger på den ungarske siden. Vi besøker Pecs som er den femte største byen i Ungarn, kjent for sine mange gallerier, museer og minnesmerker. Vi spaserer igjennom denne middelalder byen hvor biskopene hadde sitt sete, samt de vel restaurerte Ottomanske bygningene. Elven krysser Pannonian Basin. Vi forlater Mohacs via Serbia. Lunsj, kaffe og middag om bord. Underholdning og natt snacks. Dag 5: Beograd Etter frokost får vi en sightseeing i Belgrad, Serbias hovedstad. Fra Kalemegdan fortet får vi et fantastisk syn over byen og elvemunningen av Donau og Save. Lunsj, kaffe, middag, nattbuffe og underholdning om bord. Dag 6: Turnu Severin – Iron Gate. Tidlig på morgningen ankommer vi Djerdap. På formiddagen passerer vi den kjente Jern Porten, Donau juvet imellom Karpatene og Balkan, en fantastisk plass. Det mest spektakulære av denne kløften blir referert til av sjøfolk som heksegryten pga. alt vannet som er fanget i mellom de to ruvende veggene og som syntes å koke. Et kjent landemerke på den Serbiske bredden er landemerket « Tabula Traiana», en marmor stein som minner oss om den keiserlige ruten imellom Roma og Dancia. Vi er nu i Lille Cauldron. Stein fjesene kommer nærmere og plutselig åpner juvet seg og man får se en innsjø omkranset av fjell, der Mracona dalen renner inn i Donau. En elegant viadukt tårner over fjellene i elven og vi kan se fjeset av Decebal hugget inn i fjellsiden.

Dag 7: Novi Sad Novi Sad, hovedstaden i Vojvodina regionen, og den tredje største byen i Serbia, en historisk universitetsby, en sigøyner by, her bombet NATO i 1999 broen i byen. Vi får en byvandring i denne kosmopolitiske byen, hvor man finner en mengder med vinstuer. Etter byvandringen seiler vi videre til Ungarn, et lite stykke av venstre elvebredd tilhører Kroatia. Vi passerer Ossijek og Vukovar hvor man fremdeles kan se spor etter den serbisk – kroatiske krigen i 1991. Ettermiddags te/kaffe, middag og natt snack samt underholdning i baren.

Dag 8: Kalocsa – Puszta


Etter frokost kan vi nyte landskapet langs elvebredden eller sole oss og ta en dukkert i svømmebassenget på soldekket. Etter lunsj blir det utflukt til Kalocsa « paprikaens hovedstad «. Her i dette slettelandet finner vi de typiske gårdene som driver med hesteoppdrett og hesteshow. På showet får vi se en hesteparade samt øvelser som en gang ble praktisert i krigstid. På kvelden er det middag og natt snaks samt underholdning i baren. Dag 9: Esztergom Vi ankommer Esztergom som tidligere var et bispesete og en ungarsk hovedstad. En spasertur i byen hvor vi besøker byen katedral. Middag og underholdning samt nattbuffe om bord i skipet. Dag 10: Bratislava Vi ankommer Bratislava hvor vi får en guidet buss tur for å se den Slovakiske hovedstaden. Vi ser bl.a. St. Martin katedralen, byborgen og fyrstepalasset. Her i byen har Bjørnson har fått en gate oppkalt etter seg pga. hans kamp for Slovakias kamp om rettigheter. Lunsj om bord før Slovakia. Middag om bord, underholdning og midnattsbufe om kvelden. Dag 11: Wachau Etter frokost får vi en spasertur igjennom Dürnstein den vakreste lille by i denne regionen. Neste alle innbyggerne her jobber innen vin produksjon. Byen har flere vinstuer. Her ser man ruinene av slottet hvor kong Løvehjertet satt fengslet. Kapteinens middag, avskjed med besetningen. Underholdning samt kvelds snacks om bord på skipet. Dag 12: Passau - Norge Etter frokost sjekker vi ut for å bli kjørt til flyplassen og flyr hjem til Norge.

          

Pris A2 hoved dekk : i dbl. rom NOK 21500,- pr. person Pris B2 nedre dekk : i dbl. rom. NOK 19500,- pr. person Enkelt lugar tillegg : Hoved dekk A2 NOK 5000,Enkelt lugar tillegg: Nedre dekk B2 NOK 4600,Inkl. i prisen : Norsk Reiseleder Fly tur/retur Munchen Transfer flyplass- skip T/R Utflukter iht program Underholdning på skipet Helpensjon starter middag første dag slutter med frokost siste dag


M/S Rossini:           

Rederi: Favorit reisen Lengde: 111 meter Bredde: 14.40 meter Dekk 4 + svømmebasseng Plass: 95 kabiner Flaggstat: Tyskland Skipet er bygget i 1984, ny motor i 1996, rehabiliteres hvert år. Største skip som seiler på Donau. Skipet har restaurant, bar, salong m. dansegulv, svømmebasseng, suvenirbutikk, resepsjon, soldekk samt frisørsalong og heis. Alle lugarene er utvendig m/ 2 senger på gulvet, med TV, radio, dusj/wc. Skipet er kjent for sitt gode kjøkken.

Medlem engelsk reisegaranti som dekker norske kunder 100 %. For mer info ta kontakt: www.metro-tours.no

Metro-Tours tlf.

55 34 40 70

Metro Tours Norway LTD Øvre Kråkenes 49 5152 Bergen Email: post@metro-tours.no

Endringer i seilings program. Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilings rute, tider, program uten varsel pga. endring av vannstanden i elven eller tekniske problemer. Metro-Tours har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon oppstår. Rederiet ordner med alternativ program så sant dette er mulig. Tider som er oppført i programmet kan bli endret. Følg med på informasjonene som blir gjort om bord på skipet, spesielt på avreisetiden for anløpshavnene. Prisen på felles cruise er basert på minimum 15 personer. Det er norsk reiseleder med ved minimum 15 personer, skulle der være færre reisende kan reisen allikevel gjennomføres uten norsk reiseleder, vi tar da forbehold om økning av prisen. Dette vil bli gitt beskjed om senest 6 uker før avreise.

elvecruise-donau  

http://www.metro-tours.no/pfd/2014/elvecruise-donau.pdf

elvecruise-donau  

http://www.metro-tours.no/pfd/2014/elvecruise-donau.pdf

Advertisement