Page 1

Hygge efter Klubmesterskab for Lydighed og Agility !


Bestyrelse: Formand: Hans Mikkelsen Bestyrelses medlemmer: Mette Adamsen H.H. Tungelund Ivan Damgård Stig Møller Carlsen Suppleanter til bestyrelsen Kim Nielsen

Forside: Hygge ved Klubmesterskaberne.

• • • • • • • • • •

Kasserer: Mette Adamsen Revisorer: Joan Sørensen Lone Jacobsen Revisor suppleant: Jill Holtum Rasmussen

• • • •

Forsiden. Indholdsfortegnelse. Husk kinabogen. Open by night Løgten. Raceportræt: West Highland White Terrier. Klubmesterskab 5. maj. Grinet. Spørgsmål til medlemmerne : Britta Stenshøj. Trænerportræt: Birgitte Pedersen. Landskonkurrence 14. April B-Klassen. Find Momo. Spørgsmål til medlemmerne: Frits Lindved. Aktivitetskalender. Trænerliste.

Brugshunde udvalget: Jill Holtum Rasmussen (kontaktperson) Træningsaktivitetsudvalget: Birte Boe Joan Sørensen Agility udvalg: Stig Møller Carlsen Sanni Sørensen Elsebeth Mikkelsen Birgitte Pedersen Majken Olesen Else Iversen Konkurrenceudvalget: Henrik Rasmussen Kim Nielsen Nicolai Petersen

-

HUSK AT BESØGE KLUBBENS HJEMMESIDE WWW.DCH.KALOVIG.DK

Udvalg:

den 10. i følgende måneder Februar, Maj, August, November.

Send din artikel via mail til: Madsen110@Gmail.com eller kast den i bladudvalgets dueslag i klubhuset. Bladudvalg: Jan Madsen Linda Q Lone Jeppesen


Skriv dig i "Kinabogen"! Sakset fra hjemmesiden www.kalovig.dk

I forbindelse med etableringen af vores nye klubhus, ligger der en fin lille "Kinabog" i klubhuset, hvor alle medlemmer opfordres til at skrive sig i: Hvad kunne du have lyst til at bidrage med? Hvad har du forstand på? Hvad er du god til? Hvad kan du skaffe? Og det kan være alt fra arkitektur, tegninger, installationer, materialer, gravearbejde, nedrivning af det gamle klubhus, bage kage og lave kaffe, smøre sandwiches, skrive ansøgninger til kommunen og fonde, eller nogle gode kontakter til folk, der på den ene eller anden måde kunne være behjælpelige med sådan et byggeri.

Det er den her.

Der er allerede mange der har skrevet sig i !

Jan og Linda Q’s Løver har fået selskab af en Stor løve


Kom og prøv Agility eller Rally, eller se de dygtige lydighedshunde lave et flot show for os, alt sker den 21. Juni fra klokken ca 17-20 i Løgten på grunden foran Carlsen Løgten. Tidsplan for Open By Night 21 Juni: Agility mødes på plænen over for XL-Byg kl. 17.00 Banen stilles op. Opvisning starter . 17.30 til 18.00 Prøv med egen hund. 18.00 - 18.30 Rally folk kommer under sidste agility prøv med egen hund. 18.30 stilles Rally bane op og opvisning starter. 19.00. Prøv selv Rally med egen hunde. 19.30 Slut ( gerne længere hvis det behøves )

Standsmæssig kørende


Oprindelse West Highland White Terrier eller Westie, stammer fra Skotland, og den er nært beslægtet med Cairn Terrier, som også stammer fra samme område i Skotland. Faktisk er Westien fremavlet af hvide eksemplarer af Cairn Terrier. Grunden til, at man avlede videre på disse hvide og egentlig fejlfarvede hunde, var, at jægerne ønskede sig en hund, som de kunne bruge til rævejagt i højlande, og som ikke var at forveksle med byttedyrene. Det skete nemlig tit og ofte, at jægeren skød hunden i stedet for ræven. Temperament West Highland White Terrier er en glad hunderace, som elsker at gå tur. Og racen kræver en del motion, da lysten til at opsøge bytte stadig "sidder" i hunden. West Highland White Terrier er en lille hund med et stort ego, ligesom så mange andre terrier racer. Derfor går den ikke altid af vejen for større hunde. Derfor bør man være opmærksom på aggressive hunde, da en Westie ikke altid lader fornuften vinde. Størrelse West Highland White Terrier bliver ca. 28 cm. høje og vejer omkring 6-7 kilo. Hunnerne bliver en lille smule mindre, men forskellen på han og hun er ikke særlig stor. Pleje West Highland White Terrier skal ikke klippes, men i stedet trimmes. Trimning forgår enten med hånden eller en trimmekniv. Egenskaber West Highland White Terrier er en udpræget familiehund, som elsker børn. Hunden er meget glad for at blive aktiveret gennem leg og øvelser, som den udfører med stor entusiasme.

Beskrivelse West Highland White Terrier har mørke dybt siddende øjne, placeret tæt i hovedet. Pelsen er, som navnet antyder, helt hvid. Ørerne er små og kraftige, dækket med pels, og de stritter. Westien har et stort kranium i forhold til hundens størrelse. Kæberne bider med saksebid, og tænderne er små og spidse. Kilde: Artiklen er venligt udlånt af www.hunderacer.info


I år blev klubmesterskaberne afholdt for både lydighed samt Agility samme dag, og der kan kun betegnes som en succes- Tak til Dyrlægegruppen Østjylland som sponserede mesterskaberne, med fine præmier til vinderne, efter dysterne blev der hygget alle deltagerne imellem.

Masser af hygge i det gode vejr

Maden var uovertruffen, her ses at Agilitypigerne også kan gå til fadet.

DcH længe leve VOV-VOV- VOV


CKlasse

BKlasse

EKlasse

Let Ă˜vet

Begynd er

Ă˜vet


Og du skal bare lige vide en ting til Cody… Alle de gange jeg har

Hvorfor er kattene bange for at gå på

logret med halen har været fake !

kirkegården ? De er bange for at blive bidt af gravhundene.

Min hund har ingen hale! - Hvordan ved du så, hvornår den er glad? - Når den holder op med at bide mig.

Ha ha smarte, nu er du ikke den En blind mand kom gående på gaden med sin førerhund, da den pludselig standsede op og lettede ben op ad hans bukser. Den blinde mand rodede straks i sin lomme og fandt en hundekiks frem. Hvad i alverden! sagde en dame, der havde overværet optrinnet, - belønner De hunden for at stå og tisse op og ned ad Dem? Næ jeg vil bare finde ud af hvad ende jeg skal sparke den i svarede den blinde mand.

eneste med indendørs toilet….

Stakkels Stakkels hund

hund

To køer står og snakker med hinanden:

Hallo de damer ☺

Første ko: - Det her kogalskab ender med at slå os alle ihjel. Anden ko: - Jeg er da ligeglad, for jeg er en helikopter!


Navn:

Hundens Navn:

Hundens Race:

Hold:

Britta Stenshøj

Walder (5 mdr.)

Rottweiler

Hold-C

Hvorfor går du til træning med din hund, og hvad vil du opnå: Fordi jeg synes det er sjovt, og min hund elsker det. Den har godt af at blive socialiseret og bruge sit hoved. En glad og omgængelig hund der kan finde ud af at høre efter ☺ Får du det ud af træningen du gerne vil, eller er der noget andet du gerne vil prøve: Ja, jeg synes træningen er fin. Hvordan har du lært din hund at sætte sig på plads: Jeg førte hunden med en kiks. Hvad gør du hvis din hund får maveproblemre/diarré: Så er der ris og torskerogn eller kylling. Og er det helt slemt så Zoolac. Har du haft hund før, og trænede du også med den/dem: Ja jeg har haft 2 hunde før, den første rottweiler trænede jeg rigtig meget med, men hund nummer to var 3 år da jeg overtog den så det var ikke så meget. Hvorfor har du valgt denne race/blanding: Det er den flotteste, dejligste hund. ☺ Med et temperament der passer lige til mig. Laver du noget med din hund derhjemme: Jeg træner med den hver dag, den får kun mad ved at arbejde for det. Hvad er din hund specielt god til: Jeg tror ikke der er noget den er specielt god til, men jeg håber da den bliver det til det hele. Hvad synes du generelt om at gå i DcH Kalø-Vig, træningen/det sociale/stedet: Jeg er glad for at komme i klubben, synes vi har nogle gode arealer og engagerede trænere.

De udfyldte skemaer vil løbende komme i vores Lokale Klubblad, med forskellige spørgsmål ! Venlig Hilsen Bladudvalget.


Lineføring ??

På hvalpeholdet har hundeførerne fået at vide at hvalpene ikke skal lege før træning ! Men de må vel gerne hilse ☺


TRÆNERPORTRÆT!

Navn: Birgitte Pedersen. Hund: 3 Cavalier King Charles og en Chihuahua og 2 Chihuahua/Shiba. Familiestatus: Gift og har en pige. Profession: Hospitalslaborant, arbejder som veterinærsygeplejerske. Tidligere hunde: Breton, Ruhårede Hønsehunde, Gravhunde og Shiba blanding. Motto: Det skal nok gå ! Hvorfor DCH: Det lå tættest på. Antal år i DCH: Ca. 14 år. Startet som træner: 2011. Hold som jeg har trænet: Agility. Interesse-områder indenfor DCH: Agility. Mål med hundetræning: At hund og fører har det sjovt. Bedste oplevelse med hund: Med Shibablandingen Freja – kunne gå frit med hende i byen og hun kunne klatre i træer. Været til DM 5 gange – alle gange i top 6.

Yndlings-ret: Kylling i karry. Yndlings-is: Hjemmelavet med choko og nødder. Yndlings-drinks: Juice.

Særlige kendetegn: Birgitte er jo en pige med krudt i, og munden står sjældent stille, for enten snakkes der eller der ryges og så bliver hun jo noget forpustet når der skal løbes. Birgitte er blevet LIDT bedre til at komme til tiden, ellers er hendes store ”talent” – at komme for sent – hmm, faktisk blev en af hendes hunde diskvalificeret engang, da hun ikke nåede at få den luftet af inden – og så måtte den besørge på banen – Ups ! Hundene er godt nok ikke så store, så de kaldes kærligt for kamp-lopper for selvtilliden hos dem fejler absolut ikke noget ! De sidder skam også pænt på stole med tæpper, så alle andre må stå op ! – Og så var der lige hunden Freja i sin tid der var så selvstændig, at hun selv valgte faderen til sine kommende hvalpe. Birgitte syntes selv at hun ligeså godt kunne blive træner, da hun alligevel blander sig hele tiden, og det er jo en god ting med en aktiv hundefører, måske lidt for aktiv, for det kræver jo også hvile ind imellem, men det er ikke et problem for ”Birgitte mange hunde”, for hun tager sig da bare lige en ”morfar” når hun er til stævne – helt naturligt !


Landskonkurrencen startede i tåge, men alligevel blev det en fin dag, mange tak til vores sponsorer:

Selvom de mange fra Kalø Vig gjorde en god indsats blev det desværre ikke til en plads på skamlen.

1. Jan Madsen med Juffe fra Århus 2. Hanne Sten Hansen med Troja fra Nibe 3. Hans Hansen med Bonso fra Galten Se flere billeder fra konkurrencen på næste side….


Find Momo.

Så er vi tilbage med endnu et billede hvor Momo har gemt sig for sin ejer Andrew, løsningen fra sidste nummer er her til højre, håber i kunne finde ham. God fornøjelse med flere sjove timer med at finde Momo.

Løsning fra forrige nr.

Løsning bringes i næste nummer, god førnøjelse.


Navn:

Hundens Navn:

Hundens Race:

Hold:

Frits Lindved

Max

Labrador/Collie mix

D-hold

Hvorfor går du til træning med din hund, og hvad vil du opnå: For at lære lydighed, hunden bliver nemmere at styre. Får du det ud af træningen du gerne vil, eller er der noget andet du gerne vil prøve: Har fået rigtig meget ud af det. Hvordan har du lært din hund at sætte sig på plads: Med mange godbidder. Hvad gør du hvis din hund får maveproblemre/diarré: Giver den noget tørt brød. Har du haft hund før, og trænede du også med den/dem: Har haft hund, men trænede ikke med den. Hvorfor har du valgt denne race/blanding: God familie hund. Laver du noget med din hund derhjemme: Går lange ture træner lidt. Hvad er din hund specielt god til: Sit - dæk. Hvad synes du generelt om at gå i DcH Kalø-Vig, træningen/det sociale/stedet: Det er et godt sted at være.

De udfyldte skemaer vil løbende komme i vores Lokale Klubblad, med forskellige spørgsmål !

Venlig Hilsen Bladudvalget.


Dato

Starttidspunkt

27. Juni

D-Test – OBS: Tordag aften

18.00

29. Juni

Sommerafslutning - der grilles OBS tilmelding senest 27.Juni på Joanilso@gmail.com eller i klubhuset.

12.00

30. Juni

Sommerferie

05.August

Træning starter efter sommerferie

07. December

Juleafslutning og Pokaluddeling

06. Januar 2014

Træning starter efter juleferie

11. Januar 2014

Herre nytårskur

10.00

Solskin fra en skyfri himmel og frokost i det fri. Michael Levings og Sanne Hauges mandagshold brugte 2. påskedag i Mols Bjerge, hvor hundene fik trænet forfølgelsesspor.


Trænerliste Trænere Lydighed Birthe Boe

handbergboe@gmail.com

Dorte Stenshøj

mikalm@privat.dk

Hans Mikkelsen

sonderholmvej62@gmail.com

Jill Holtum Rasmussen

jill@paradis.dk

Kim Nielsen

kimkochnielsen@hotmail.com

Kjeld Evers

kjeld.evers@mail.tele.dk

Mette Adamsen

adamsen73@gmail.com

Michael Laursen

michael.laursen13@yahoo.dk

Michael Leving

weml@mail.dk

Peter Jonas Tonny Greiner

greiner@olympus.dk

William Nielsen

willje@live.dk

Aspiranter Lydighed Jan Madsen (RALLY)

janmadsen@mail.dk

Joan Sørensen

joanilso@gmail.com

Linda Jensen

lis@aarhus.dk

Trænere Agility Birgitte Pedersen

bpluffe@gmail.com

Johnny Hune Pedersen

johnny@hune-pedersen.dk

Palle Carlsen (RALLY)

pallebuchcarlsen@gmail.com

Sanni Sørensen

sanni.h.s@gmail.com

Stig Møller Carlsen

stig@moller-carlsen.dk

Klubblad 2013 2  
Klubblad 2013 2  
Advertisement