Page 1

Pandekager ved juleafslutningen.

Klubmesterskab 1. afdeling

LandsdĂŚkkende B-konkurrence

D-klassen den 10. marts

Afvikles i vores klub den 14. April

CBAE og Agility den 4. Maj

Tilmelding via www.dch-tilmeld.dk

Tilmelding i klubben.


Bestyrelse: Formand: Hans Mikkelsen Bestyrelses medlemmer: Mette Adamsen H.H. Tungelund Stig Møller Carlsen Tonny Greiner Suppleanter til bestyrelsen Ivan Damgård Kim Nielsen

Forside: Charlotte og Kenneth

              

Udvalg:

Forsiden. Indholdsfortegnelse. Lidt fra Formanden. Så, så sød lille vovse. Spørgsmål til medlemmerne Cuno og Sally. Juleafslutning 2012. Lagkage til Social-holdet ??? Find Momo. Raceportræt: Welsh Corgi Cardigan Trænerportræt: Dorte Stenshøj Trænernes nye klæder. Advarsel: Anaplasmose Grinet. Aktivitetskalender 2013. Trænerliste.

Agility udvalg: Stig Møller Carlsen Sanni Sørensen Elsebeth Mikkelsen Birgitte Pedersen Majken Olesen Else Iversen Konkurrenceudvalget: Henrik Rasmussen Kim Nielsen Nicolai Petersen Brugshunde udvalget: Jill Holtum Rasmussen (kontaktperson)

Kasserer: Mette Adamsen Revisorer: Joan Sørensen Lone Jacobsen Revisor suppleant: Jill Holtum Rasmussen

-

HUSK AT BESØGE KLUBBENS HJEMMESIDE WWW.DCH.KALOVIG.DK

Træningsaktivitetsudvalget: Birthe Boe Joan Sørensen Tonny Greiner

den 10. i følgende måneder Februar, Maj, August, November.

Send din artikel via mail til: Madsen110@Gmail.com eller kast den i bladudvalgets dueslag i klubhuset. Bladudvalg: Jan Madsen Linda Q Lone Jeppesen


Nyt fra formanden ! Der er ikke så meget nyt fra formanden denne gang Året er kun lige startet, men det ser dog ud til at blive et meget spændende et af slagsen Der er for alvor ved at komme gang i vores klubhusplaner. Det er dejligt at se at der er rigtig mange der byder ind med hjælp i vores lille "kinabog" der ligger i klubhuset... Har du endnu ikke set den så giv din træner et lille prik i siden og spørg om han eller hun ved hvor den er... Der vil på et tidspunkt i Marts måned blive et lille infomøde vedr. klubhuset. Der vil blive fortalt lidt om tidsplan, udformning og opførsel af klubhuset ( her tænkes på matrialevalg mm.) Jeg har både til klubfesten og på vores generalforsamling takket de mange frivillige, der ligger mange timer i klubben, men jeg har dog begge gange glemt en af de nok mest vigtige personer, der gør et stykke arbejde for at vi kan træne på det vel slået græsareal.... Så det vil jeg hermed gøre... mange tak for det Jens.. Hans Mikkelsen Formand Dch Kaløvig

Herefter følger Formandens beretning fra generalforsamlingen. (red,) Så er endnu et år gået. Jeg havde planer om igennem året at lave en kalender over de ting der foregår i klubben og hvad formanden foretager sig i løbet af året.. Den tanke lagde jeg hurtigt på hylden, da jeg så hvor mange ting der foregår i klubben og hvor mange timer jeg som formand bruger, det er møder i klubben, i kreds 3 og landsmøde mm.

Men formanden er dog ikke den eneste der bruger mange timer i klubben. For at klubben kan fungere er der mange udvalgsmedlemmer og træner der mange timer i klubben i både solskin og sne.. Der er også hundefører der hjælper til både til klubmesterskaber og arbejdsdage.. Vi vil gerne fra bestyrelsens side sige tak for den hjælp der ydes for at det hele kan fungere så godt som det gør. En ekstra tak skal der også lyde til de træner der har hjulpet med at få 5 hvalpehold startet op i 2012, dette er medvirkende til den fornuftige økonomi som vores kasserer beretter om senere.


Vi har i løbet af året også fået uddannet 2 nye træner som er Michael Leving og Tonny Greiner. Vi har haft en del af vores træner på kursus i Viborg for at dygtiggøre sig. Dette har resulteret i at der i 2013 starter et familliehold op med lidt alternativ træning Vi havde i bestyrelsen håber på at vi ville være i fuld gang om end ikke færdig med vores nye klubhus, men vi fandt ud af ved en gennemgang af div. papirer at vi manglede en dispensation for landbrugspligten på vores areal, dette er dog nu ved at falde på plads med en dispensation så længe at Dch Kaløvig eksistere.. Traditionen tror, blev der også afholdt Stig Bræstrup cup. Den var dog tæt på en aflysning, da der manglede hjælper, det lykkedes dog at finde den nødvendige hjælper. Det var dog anderledes til vores klubmesterskab hvor der overskud af hjælper, hvilket var meget positivt… Vi har også haft 2 arbejdsdage i løbet af året hvor arbejdet blev koncentreret omkring vores arealer og div. spring og skjul. Vores Webmaster har nu fået 2 nye hjælper Jill Rasmussen og Hans Henrik Tungelund, så vi fortsat kan have en rigtig god hjemmeside. Ved vores efterårsfest var der ca. 55 deltager. Det var en rigtig hyggelig aften med afsløring af div. klubmestere, det kunne dog godt ønskes at der var lidt flere der vil deltage, derfor overvejes der om der skal ske en ændring med klubfesten.. Vi har i bestyrelsen valgt fra 2013 at ændre på strukturen i vores udvalg så trænings og program udvalget bliver ændret og kommer til at hedde trænings og aktivitets udvalg. Dette sker for at prøve på at fremme den sociale aktivitet i klubben og få et større sammenhold på tværs af holdene. Træningsåret sluttede med juleafslutningen som igen i år var rigtig godt planlagt af agilityafdelingen.. Mange tak for det.. Der skal her til slut lyde en stor tak til alle de frivillige der bruger deres tid i klubben, så den fortsat kan være en hyggelig klub at træne hund i… Mange tak


Så, så... sød lille vovse Enorme Leonberger-hunde vakte opsigt på Strøget søndag eftermiddag. Snevejr er hundevejr. I hverfald så de fem store løveagtige Leonbergerhunde, der søndag eftermiddag tog en Strøgtur med deres mennesker, ikke ud til at fryse. Med den tykke pels og svømmehud mellem poterne er den store, godmodige bamse-hund vild med kulde og vand. »Han ville være vinterbader, hvis han fik lov,« fortæller Jan Madsen, der har taget turen fra Thorsager sammen med fru Linda Quirol med to af parrets to store Leonberger-hunde, Zultan og Zon. Zultan på 63 kilo er feltets største og af praktiske grunde lod parret hund nummer tre blive hjemme i Thorsager.

Zultan giver Jan et knus.

Leonberger er et kæmpehund, der er en krydsning mellem en Sct. Bernhardshund og New Foundlænder. Senere er også indavlet pyreneerhund i racen, der stammer fra 1846 i Leonberg nær Stuttgart i Tyskland. De store nøddebrune hunde med kæmpestore poter ser elegante og majestætiske ud, da de promenerer på Strøget. Både børn og voksne vender sig om og udbryder »Neeej, se den hund.« Og mange skal lige hen og klappe de pelsede løver med bløde manker. »Vi skal snart have nummer to. For de bliver desværre kun 7-10 år gamle, og den her er fire år. Og når man først har fået Leonberger er livet ikke meget værd uden,« fortæller Paw Olsen fra Harlev, som har Zultans nevø, »Olsen«, i snor på skift med hustruen Helle Dehn. Fra Egtved har parret Christina og Thomas Bønnelykke både en han og en hun Leonberger med til det lille hunde-træf. Foruden vel at mærke sønnen Valdemar på halvandet år, som også har to større søskende på 11 og 13 år. »Vi valgte dem på grund af det rolige temperament,« fortæller Thomas Bønnelykke.

» Når man først har fået Leonberger er livet ikke meget værd uden,« fortæller Paw Olsen.

»Hundene er enormt søde og børnevenlige. Hvis Valdemar vælter rejser han sig op ved at trække dem i halen, og det finder de sig i. Han ved også hvor godbidderne er og så får de et par bidder ind imellem,« fortæller Christina Bønnelykke inden Leonberger-optoget skal videre på Strøgturen. Af Søren Willumsen, sowi@stiften.dk © Århus Stiftstidende - Mandag den 10. december 2012 Bringes efter aftale med Søren Willumsen.


Navn:

Hundens Navn:

Hundens Race:

Hold:

Cuno

Sally

Labrador

D-hold

Hvorfor går du til træning med din hund, og hvad vil du opnå: Få styr på hunden så den kan de almene ting. Får du det ud af træningen du gerne vil, eller er der noget andet du gerne vil prøve: Jeg får fuldt udbytte af træningen. Hvordan har du lært din hund at sætte sig på plads: Træning på plads med godbidder. Hvad gør du hvis din hund får maveproblemre/diarré: Har ikke haft problemer. Har du haft hund før, og trænede du også med den/dem: Ja, har haft to før (labradorer) Hvorfor har du valgt denne race/blanding: En god og nem hund. Laver du noget med din hund derhjemme:

Cuno og Sally

Ja, træner det som vi lærer. Hvad er din hund specielt god til: Plads – dæk – lineføring og apport. Hvad synes du generelt om at gå i DcH Kalø-Vig, træningen/det sociale/stedet: Jeg synes godt om det.

De udfyldte skemaer vil løbende komme i vores Lokale Klubblad, med forskellige spørgsmål !

Venlig Hilsen Bladudvalget.


Køkultur !!

Julemanden HH

Den flyvende hund

Jeg kommer

Ingen tunnel kan forsinke mig

Sü bakker Hundefører

Spring


Brems !! Ventetid

Hurtigt igennem. Løb nu

Vi venter.

Hund og søn kom let igennem tunnel Birthe kom - øh også - igennem tunnel !

Løb nu, du skal følge med din hund 

Så laves der masser af pandekager til de sultne hundeførere.


Lagkage til Social-holdet ???

Kære Social-hold, ja der går jo GODE rygter om at I gerne vil have kage efter træning, jeg kunne naturligvis ikke drømme om at sige at det er Hans der har sagt det ha ha - men syntes lige I skal se hvilke “ kulinariske fortræffeligheder “ han kan stå inde for – her en lagkage han lavede til vores tidligere hund - Zamba´s fødselsdag i 2008, den smagte super dejligt, så tak for den Hans

Qnuzzer Linda Q.


Find Momo. Når Andrew Knapp er ude at gå tur med hans hund Momo, så gemmer den sig tit i Landskabet, og derfor fandt Andrew på at lave en fotoserie hvorpå Momo gemmer sig, den serie bliver bragt her i bladet. Så frem med forstørrelsesglasset og ”Find Momo.” som serien kaldes. Dette er Momo.

Løsning bringes i næste nummer, god førnøjelse.


Hjemland: Wales, Storbritannien. Højde: ca. 30 cm. ved skulderen for begge køn. Vægt: 11-17 kg. Levetid: ca. 12-14 år. Pels og farve: Pelsen er kort eller middellang. Den er vejrbestandig og med god underuld. Racen ses i enhver farve, med eller uden hvide aftegninger, men hvidt må ifølge racebeskrivelserne ikke være dominerende, hvis man vil gå på udstilling. Historie: Ifølge historien har man haft Welsh Corgi i Wales allerede fra 1000-tallet, hvor de blev brugt som gård- og hyrdehunde. De vogtede og hyrdede hovedsageligt får og kvæg. Så er der frikvarter! Loke synes, at Man har sågar fundet ud af, at de hyrdede hundeskolen bare er helt i orden. besætninger den lange vej fra Wales til London, til markeder. I det fattige Wales brugte man også denne race til andre ting. De var gode vagthunde om natten samt dygtige rottefangere. I 1925 blev Welsh Corgi klubben dannet, og Welsh Corgi Pembroke og Cardigan blev registreret som to varianter af samme race. Først i 1943 blev Pembroke og Cardigan to separate racer. Racen kaldes også “Welsh Corgi”, “Cardi”. Cardigan anses for at være den ældste af racerne, og en teori er, at den har samme forfædre som gravhunden. Det siges desuden, at man i 1800-tallet krydsede racen med collien, da samfundet ændrede sig, og mange bønder byttede kvæg ud med får. Welsh Corgi Cardigan var for hård ved fårene, og man valgte derfor at krydse racen med den blidere collie. Nynne er begyndt med sportræning.

Type: Welsh Corgi Cardigan er, ud over at være en rar selskabshund, stadig en god vagthund, som vil lade familien høre det, hvis en fremmed kommer. Desuden har den en moderat jagtinteresse, som ofte udspiller sig ved jagt af rotter og mus. På grund af dens hyrdeegenskaber er det en meget samarbejdsvillig race, og den kan være meget gøende. Welsh Corgi er i sjæl og hjerte stadig en hyrdehund. Derfor skal man som ejer være opmærksom på, at det er en race, som har tendens til hurtigt at stresse.


Racen er meget opmærksom, intelligent, social og flokbevidst, noget de viser ved ofte at holde hele familien under opsyn. At det er en hyrde- og meget flokbevidst hund, kan bevirke, at den hyrder sin egen familie. Det skal man være opmærksom på, hvis man har små børn, da racen som før nævnt hyrder ved at nappe i haserne, og der kan virke meget voldsomt og ubehageligt for små børn.

Louise Balle Poulsen og Mikkel Saugmann Jensen, der går på D/Chold mandag aften med Loke, er faldet for racen Welsh Corgi Cardigan. Lige før jul 2012 fik de lille Nynne, som også er denne race.

Det er en race, som rigtig gerne vil arbejde. Det er vigtigt, at man som ejer giver den opgaver, men ikke for mange og blot i korte sekvenser. Lege, hvor man kaster ting, såsom pinde, bolde og andet legetøj, bør helt undgås! Ser man tegn på, at den er stresset, bør man stoppe legen med det samme og lade hunden få fred og ro. Desuden bør man tage særlige hensyn til racens korte ben og lange ryg, idet risikoen for overbelastning er stor. Træning, såsom sporarbejde og hyrdning er helt ideelt for denne race. Helbred: Der findes ingen kendte racerelaterede sygdomme hos Welsh Corgi Cardigan. Men man skal være opmærksom på, at det er en race, som har stor interesse for mad, og der kan derfor være tendens til overvægt. Kilde: Artiklen er venligt udlånt af www.omhunden.dk. Tak til Winnie Hartelius.

Louise Balle Poulsen: - Det er gået fint med at få en Welsh Corgi mere. Loke synes rigtig godt om det.


TRÆNERPORTRÆT! Navn: Dorte Stenshøj. Hund: Schæfer og to Beagler. Familiestatus: Bor med kærste og har to børn. Profession: Webshop der sælger børnetøj. Tidligere hunde: Rottweiler, Amstaff, bl. Rottweiler/Labrador Motto: Kald en skovl en skovlog en spade en spade ! Hvorfor DCH: Der gik hendes søster Antal år i DCH: Ca. fra 1994. Startet som træner: Ca 1997 Hold som jeg har trænet: Yndlings-ret: D + C + Hvalpehold. Ristaffel. Interesse-områder indenfor DCH: Yndlings-is: Lydighed i almindelighed. Daim-is. Mål med hundetræning: Yndlings-drinks: At have et godt samarbejde med hunden. Lilla Mokai og Sommersby. Bedste oplevelse med hund: Når alle 3 hunde kommer med ind og putter i sengen. Særlige kendetegn: Da Dorte kom tilbage til klubben som træner, var der noget forundring over at hun havde fået Beagler ! – men heldigvis har hun jo også Nero som er Schæferhund – den skal der bare køres drift på nu – så hun er derfor i skarp træning med IPO – men måske handler det også lidt om at hun kører ”intern konkurrence” med sin søster om hvis hund der FØRST lærer en ting ?? Tidligere blev hendes Rottweiler Amigo brugt som en slags ”dummy-hund” på hvalpehold – men lige nu bliver der drillet lidt med at man starter med Beagle - så Schæfer – og ender naturligvis med en Golden Retriever ! - det vil tiden jo vise. Dorte er absolut ikke noget morgenmenneske – hun hader morgener – så pas på hvis I møder hende tidligt ! Dorte har ALT udstyr til sine hunde – og lidt til, køber bolde, korte og lange liner, sporseler, ja alt i udstyr hos ABC hundeudstyr, så måske det i stedet skulle hedde ABCDorte-udstyr – og måske de også med tiden sælger smøger, for er der noget Dorte virkelig kan, ja så er det at træne hund og ryge – altså på samme tid !


Nej, ikke som kejserens, for her er der tøj på kroppen, klubben fik en aftale i stand med NatureTime, og har fornyet alle træneres udseende, i hvert fald på tøjet 

Bagerst fra venstre: Palle, Hans, Kjeld, Rie, Dorte, Stig, Linda og Michael. Forrest fra venstre: Tonny, Mette, Birthe, Jill, Jan, Michael og Sanni. Og jeg som troede at det var slemt at fryse tungen fast på metal.


OBS - OBS - OBS - OBS

Anaplasmose (tidligere Ehrlichiose eller flåtfeber): Anaplasmose er en infektionssygdom, som overføres til hunde fra skovflåter. Op til 25 % af danske flåter er inficeret med Ehrlichia spp. Man kender endnu ikke den rigtige klassificering af smitstoffet, men der er tale om en højt udviklet bakterie. Den krydsreagerer med Ehrlichia Equi, og man formoder at den er meget nært beslægtet med "granulocytært ehrlichiose agens" som er vidt udbredt i Sverige og Norge. Anaplasmose behandles med antibiotika i op mod 4 uger. Din hund kan komme sig over sygdommen, men det er ikke sikkert at den efterfølgende opnår fuld kondition.

Symptomer: Symptomerne er meget uspecifikke og behøver ikke at optræde på samme tidspunkt: 

nedstemthed

vægttab

træthed

feber over 39 grader

nedsat eller ophørt appetit

halthed

ledsmerter

øget tørst

brækninger

luftvejssymptomer

I få tilfælde ses blødning på slimhinderne og evt. næseblod

Her følger en beretning om hvor hurtigt det kan gå: I mandags tabte Baloo kampen imod Anaplasmosen. En flåt tog livet af vores dejlige dreng. I 11 dage kæmpede han og vores dyrlæge en ulige kamp imod denne hæslige infektion, der førte så gruelig meget med sig. Antistofniveauet (titer-værdien)var højere end man kunne måle på laboratoriet i Tyskland. Hans blodprocent blev ved med at falde. Der tilstødte andre infektioner og blødninger, og til sidst sagde leveren fra. Tak til Susanne Keldgaard Nielsen fordi vi måtte bringe dette indlæg.

Tal med din dyrlæge om hvad der er mest effektivt mod flåtbid.


Det er helt OK vi er alle bange for støvsugere.

Hvorfor sidder der en ordblind blåhval på bunden af havet og griner? Den har lige læst i leksikon at den er verdens største pjattedyr!

Fem typisk tegn på du har fugleinfluenza: 1: Hvis du har gåsehud! 2: Hvis du ikke kan komme ud af fjerene! 3: Hvis du helst vil være under den varme hane 4: Hvis du har været ved lægen og han sagde: - "Du hænger med næbbet!" 5: Hvis du ikke har forstået et pip af ovenstående, kan det være starten på en kyllingehjerne. Endnu en indikation på fugleinfluenza!

Har i set det tossede betalingstoilet.

Den her sofa må du gerne hoppe op i.

To slanger mødtes et sted i junglen. Den ene siger: - Du, ved du, om vi er giftige ? - Næh, det aner jeg ikke. Hvorfor vil du vide det ? - Fordi jeg lige har bidt mig i tungen.


Dato

Starttidspunkt

10 Marts

D-Test

09.00

14. April

Landsdækkende B konkurrence

07.00

04. Maj

Klubmesterskab CBAE og Agility

07.30

30. Juni

Sommerferie

05.August

Træning starter efter sommerferie

07. December

Juleafslutning og Pokaluddeling

06. Januar 2014

Træning starter efter juleferie

11. Januar 2014

Herre nytårskur

10.00

-------

Skriv dig i "Kinabogen"! Sakset fra hjemmesiden www.kalovig.dk

I forbindelse med etableringen af vores nye klubhus, ligger der en fin lille "Kinabog" i klubhuset, hvor alle medlemmer opfordres til at skrive sig i: Hvad kunne du have lyst til at bidrage med? Hvad har du forstand på? Hvad er du god til? Hvad kan du skaffe? Og det kan være alt fra arkitektur, tegninger, installationer, materialer, gravearbejde, nedrivning af det gamle klubhus, bage kage og lave kaffe, smøre sandwiches, skrive ansøgninger til kommunen og fonde, eller nogle gode kontakter til folk, der på den ene eller anden måde kunne være behjælpelige med sådan et byggeri. Der er allerede mange der har skrevet sig i!

Det er den her.


Trænerliste lydighed Birthe Boe

handbergboe@gmail.com

Dorte Stenshøj

mikalm@privat.dk

Hans Mikkelsen

sonderholmvej62@gmail.com

Jill Rasmussen

jill@paradis.dk

Kim Nielsen

kimkochnielsen@hotmail.com

Kjeld Evers

kjeld.evers@mail.tele.dk

Mette Adamsen

adamsen73@gmail.com

Michael Laursen

michael.laursen13@yahoo.dk

Michael Leving

weml@mail.dk

Peter Jonas Tonny Greiner

greiner@olympus.dk

William Nielsen

willje@live.dk

Aspiranter Lydighed Jan Madsen

janmadsen@mail.dk

Joan Sørensen

joanilso@gmail.com

Linda Jensen

lis@aarhus.dk Trænerliste Agility

Birgitte Pedersen

bpluffe@gmail.com

Johnny Hune Pedersen

johnny@hune-pedersen.dk

Palle Carlsen

pallebuchcarlsen@gmail.com

Sanni Sørensen

sanni.h.s@gmail.com

Stig Møller Carlsen

stig@moller-carlsen.dk

Klubblad 2013 1  
Klubblad 2013 1  

DcH Kaløvig klubblad 2013-1

Advertisement