Page 1

Afgiftekantoor: Leuven-Philips, P608297 (verschijnt niet in Juli en Augustus)

V.U.: Ward Lefever, Weergalmlaan 7, 3010 Kessel-Lo

BelgiĂŤ - Belgique B.P 3000 Leuven Philips 2/2495

P608297

Maandblad van Scouts en Gidsen O.L.V.-Vlierbeek | jaargang 23 # 3

nov 2010


Diestsevest 92 3000 Leuven u tel. 016/23 55 25 u mail: winkel.leuven@hopper.be

ons groep snummer is: B2503M ( meisjes) B2504S (j ongens)

dag van 14u tot 18u openingsuren: dinsdag tot en met donder 30 en van 13u30 tot 18u vrijdag tot en met zaterdag van 10u tot 12u


HOEMPAPA Ahoi beste collega’s van de scouts, Ten tijde dat deze literatuur wordt geschreven wijzen bepaalde politici andere politici hun nota af. In al hun kwaadheid smijten ze dan hun nota argeloos en onbeschaamd in de papierbak. En deze papierbak wordt ongeveer twee weken later door hen nog maar eens argeloos en onbeschaamd op straat gezet! Mijn voorstel is dat ik samen met jullie, mijn collega’s van de scouts, het vuile werk zal oplossen en dit papier zal ophalen met onze opvallende blauwe mols-camionetten vol met slungelige scoutspubers op zes november. U hoort het goed, enkel pubers. Dit aangezien wij op de scouts vinden dat iedereen vanaf derdejaar jonggiver al eens de handen uit de mouwen mag steken om wat noeste arbeid op zich BESTANDSBEHEER te nemen. Eigenlijk vinden wij dat dit al schering en inslag Ward Lefever zou moeten zijn vanaf de kapoenen, maar de eerder vernoemde argeloze en onbeschaamde politici vinden van VOORPAGINA niet en verbieden kinderarbeid. Daar wij van nature uit nogal De kapoenen vormen van de rebelse, anarchistische kant zijn gaan wij hier niet zomaar mee akkoord. Integendeel, in al onze jeugdige een TREINtje tijdens de onbezonnenheid zetten wij reeds pubers van 14 jaar aan het zitSTAKING tere kinderruggetje belastende werk voor het schamele loon van een tweetal koffiekoeken met wat chocomelk of koffie in de ochtend, een aantal reeds belegde boterhammetjes in de middag en een cola in de avond. Bij de spoorwegen bellen ze voor minder de vakbond op om het werk neer te leggen! Maar geen nood echter, de week erop krijgt iedereen, ook de luie, technisch werkloze kapoenen, een weekend vrijaf van de slavernijscouts. De leiding is namelijk op leidingsweekend om elkaar daar wat beter te leren kennen op een ludieke manier. Uiteraard is deze verplichte vakantie onbetaald of wat had u gedacht? Voor fluoblauwe molscamionetten, koffiekoeken en kinderarbeid een welgemeende hoera, jipiejee, hoezee, dank u wel en tot ziens!

REDACTIE Jana Bogaerts Jan Creuwels Lize De Roey Ine Lefevre Eva Vanderborcht Tim Vanderlinden Brecht Van Duppen

Stevige linker, de redactie.

Mail ons: hoempapa@scoutsvlierbeek.be - website: www.scoutsvlierbeek.be


HOEMPAPA INFO 1

Inschrijving dringend!!!

Weer een jaar vol vreugde en plezier bij scouts Vlierbeek? Schrijf je kroost dan op tijd in. Zo krijg je elke maand een Hoempapa (het maandprogramma) en ben je verzekerd! Om in te schrijven moet u € 35 overschrijven naar het rekeningnummer 734-3441452-95 tav VVKSM OLV Vlierbeek. Gelieve in de mededeling duidelijk de volledige naam (van het lid), m/v, geboortedatum en de tak waarvoor u inschrijft te vermelden. Ook een email-adres waarop het lid/de ouders doorheen het jaar bereikbaar zijn mag hieraan toegevoegd worden. Dit maakt het voor de leiding gemakkelijk om u te bereiken. Om het administratieve werk wat te verlichten vragen wij u om voor ieder lid een afzonderlijke overschrijving te maken. De tak waarvoor u moet inschrijven kan u afleiden uit het geboortejaar (zie hieronder). Rond de beginleeftijd van kapoenen bestaat er binnen de beweging een algemene regel. Die luidt dat “een kind kan aansluiten bij de kapoenen als hij of zij 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende werkjaar (2010-2011- dus geboren is in 2004) of in het eerste leerjaar zit”. Tak

Geboortejaar

Kapoenen meisjes

2003-2004

Kapoenen jongens

2003-2004

Kabouters

2000-2002

Welpen

2000-2002

Jonggidsen

1997-1999

Jongverkenners

1997-1999

Gidsen

1994-1996

Verkenners

1994-1996

Jin

1993

2

PAPIERSLAG 06/11

Zet jullie schrap voor alweer een wervelende papierslag! We verwachten iedereen zaterdag 6 november vanaf derdejaars jonggiver vanaf 09.30u in de dreef. De vroege vogels worden beloond met verse koffiekoeken. ‘s Middags staat er een heerlijke tas warme soep voor jullie klaar!

3

LEIDINGSWEEKEND

Nu is het de beurt aan de leiding om op weekend te gaan en zich voor heel even terug een kapoen te voelen! Jullie zullen ons zondag 14 november voor een keertje moeten missen. Maar daarna staan we weer paraat om knotsgekke spelletjes te bedenken voor jullie!


HOEMPAPA INFO 4

OPENINGSFEEST

Het lijkt alweer een hele tijd geleden, maar we zouden jullie allemaal willen bedanken voor de talrijke opkomst tijdens ons openingsfeest op 18 september! Het was een groot succes, er waren die dag zo’n 700 feestvierders aan onze lokalen! Er werd geklommen op de toren, gespeeld, geschminkt, lekker gegeten en gedronken, soms wat lang gewacht (maar het loonde de moeite), … De nieuwe lokalen werden officieel geopend en de sleutels overhandigd. Deze leuke dag werd afgesloten met gezellige kampvuurtjes! Maar tijdens datzelfde openingsfeest is de laptop, die gebruikt werd om kampfoto’s te tonen in het kapoenenlokaal, tijdens een onbewaakt moment zwaar beschadigd. We vinden het zeer jammer dat dit gebeurd is en zouden het op prijs stellen als degene die dit gedaan heeft er eerlijk voor uitkomt (eventueel via mail naar lize@scoutsvlierbeek.be). De opbrengst van het openingsfeest (niet bedoeld als winstgevende activiteit) gaat nu voor het grootste deel naar een nieuwe laptop in plaats van naar de bouw en de ledenwerking.

5

T-SHIRTVERKOOP

Gedurende het hele jaar zijn er nog t-shirts (kindermaten en small 8 euro - medium tot extra-large 12 euro) en dassen (7 euro) te koop bij de groepsleiding voor en na de vergadering. Kentekens zijn ook bij hen verkrijgbaar!

6

FOTO’S KAPOENEN MEISJES

De foto’s van het meisjeskapoenenkamp zijn te vinden op http://picasaweb.google.com/Kapoenen0910/. Veel kijkplezier!

7

DECEMBER = VRIJDAGAVONDVERGADERINGEN

Noteer alvast in jullie agenda dat in december de vergaderingen plaatsvinden op vrijdagavond wegens examens van de leden. Voor de kapoenen, kabouters en welpen gaat dit door van 19-20.30u. Voor jonggivers, givers en jin van 1921.30u (tenzij anders vermeld in het maandprogramma). Vrijdag 24 december is het géén vergadering!


7 November: We spelen het mega-coole-supertoffe bosspel => doe jullie vuile kleren aan

14 November: Geen vergadering, de leiding is op leidingsweekend 21 November: Wie is de sportiefste meisjeskapoen van het jaar? Kom allemaal in sportoutfit en laat jullie sterke spieren maar eens zien!

28 November: Het grote snoepjesspel Breng allemaal je favoriete snoepje mee en smullen maar!!

Dikke kussen van jullie leiding: Seppe, Tom, Sanne en Hanne


Jongenskapoenen 6-7 november: HET EERSTE WEEKEND VAN HET JAAR!! Jongens, pak jullie tassen al maar want dit word vuil, neig, ruw en nog veeeeeel meer. Voor dit allemaal te weten te komen, kom dan zeker mee op weekend. (meer info volgt nog via een weekendbrief)

14 november: De leiding is net terug van leidingsweekend en zal dan veeel te moe zijn om nog te komen. Vandaag is het GEEN vergadering 21 novemer: “REN JE ROT” vergadering. De boodschap hier achter is: doe je beste loopschoenen maar aan, want deze vergadering zal razend snel gaan!

28 november: Lach je rijk-vergadering. Kom dus zeker allen lachend naar de vergadering

De vergadering zullen, zoals altijd, doorgaan van 2u tot 5u. Hopelijk allemaal tot dan! Jullie geliefde leiding, Mathias, Esther, Jelle, Jana & Emilia


WELPEN NOVEMBER:

Op zondag 7 november gaan we jullie onderhandelingsvermogen op de proef stellen tijdens “het grote smokkelspel”. Het weekend van zondag de 14de is het voor de welpen een triestige dag. Hun leiding gaat dan namelijk op weekend waardoor er geen vergadering zal Zondag de 21ste: Na zo’n weekend

plaatsvinden.

zonder vergadering heeft een welp toch niets liever dan zijn opgespaarde energie te stoppen in het spelen van pleinspelen?

Aangezien ”Jungle Book” dé rode draad is in de geschiedenis der welpen spelen we op zondag de 28ste het “grote Jungle Book spel”.

GROEtEN, dE WELPENLEidiNG.


ull ie

ieuw aan em

1

0/ op 1

at

m oe te nj

op d zond er nieuwe

r ons aa

Omd

mailen.

E

en, uittesten en n

Geen n

va

XX

de papierslag verwacht. Zondag volgt dan een verrassing ...

Op zaterdag 6/11 worden de 3de jaars met minstens 5 op

e

p

verkleed!).

en

w ij o

28/ 1

1 alleen

o maar lieveheers beestjes zien (k

n schoenen die tegen ee ns to o en. kunn

Uit heimw e e n aar d r atuu - verg n a de

tje

d

e voor kleren g r o Z ng ’. eri

m

mer die al zo

r

b ij i s

o ven vo e r e we

, will

er weer stevig tegenaan m e t d we gaan e ‘ D ag va /11: n 21

bent!

de Haal de grootste

Op 14/11 is de leiding

ind-en-z ev o

helemaal klaar

gro t

r voo

het

r ee

op weekend! Rust goed uit zodat je er volgend ew v e n w a o b n r eek a a n t f l ze o e j p n i 7 / e 1 1 is h e tectiv w t

el! ek sp

Nele, Nuri

3 supertoffe opdrach ten ve rz i

nn

i ng o

dr a c ht!

d e leid

pw eek end gaat

a, Marthe en

lk 1e


+

_


HOEMPAPA foto’’'s >>

jongenskapoenen


HOEMPAPA spe l >> invullen maar!

Spelletjes voor jong en ouder!


9

16

23

30

8

15

22

29

Ine L - kab.leidster - 20 Eli B - oudleider - 22

2

di

1

MA

november 2010

wo

24

17

10

3

do

25

18

11

4

5

Lars DG - verk.leid - 21

26

19

12

LEIDINGSWEEKEND

vr

Uw verjaardag op de kalender? Schrijf je in op het forum en vul je verjaardag in in je profiel.

6

27

DEGUSTATIE

20 WIJN-

LEIDINGSWEEKEND

13

PAPIERSLAG

za

7

28

21

14 LEIDINGSWEEKEND

zo


De adressenlijst van de leiding 2010 - 2011 KAPOENEN (meisjes) mail: meisjeskapoenenleiding@scoutsvlierbeek.be Sanne Moris Holsbeeksesteenweg 338 3010 Kessel-Lo Hanne Sciot Meesberg 7 3220 Holsbeek Tom Deckers Ruiterslaan 16 3010 Kessel-Lo Seppe De Bruyn Gemeentestraat 92 3010 Kessel-lo KAPOENEN (jongens) mail: jongenskapoenenleiding@scoutsvlierbeek.be Esther De Graaff Kortrijksestraat 3010 Kessel-Lo Jana Bogaerts Sneppenstraat 91 3010 Kessel-Lo Emilia Victor-Versluys Vismarkt 8 3000 Leuven Mathias Declercq Wijnbergenstraat 15 3010 Kessel-lo Jelle Van Wesemael Steenbakkerijstraat 14 3010 Kessel-lo KABOUTERS mail: kabouterleiding@scoutsvlierbeek.be Lize De Roey Lei 27 3000 Leuven Ine Lefevre Molenveldlaan 13 3010 Kessel-Lo Bavo Lefever Weergalmlaan 7 3010 Kessel-Lo Simon Poisquet Wilselsesteenweg 55 3010 Kessel-Lo Remo Verdickt L. Beosierlaan 28 3010 Kessel-lo WELPEN mail: welpenleiding@scoutsvlierbeek.be Jan Creuwels Wolvendreef 85 3210 Linden Vincent D’Haese Jozef Pierrestraat 80 3010 Kessel-Lo Brecht Peeters Kortrijksestraat 91 3010 Kessel-Lo Tim Gyselen Kapelstraat 4 3212 Pellenberg Yana Vanvoorden Leuvensebaan 307 3220 Holsbeek JONG-GIDSEN mail: jogileiding@scoutsvlierbeek.be Nele Lefevre Molenveldlaan 13 3010 Kessel-Lo Nuria Terrones y Hernandez Tarweschoof 1 3010 Kessel-Lo Marthe Masschelein Wijnbergenstraat 19 3010 Kessel-Lo Eva Vanderborcht Heidelaan 18 3001 Heverlee JONG-VERKENNERS mail: jvleiding@scoutsvlierbeek.be Evelien Van Bockstal E. Gilbertstraat 8 3000 Leuven Mattias Masschelein Wingeweg 36 3220 Holsbeek Bram Sciot Meesberg 7 3220 Holsbeek GIDSEN mail: gidsenleiding@scoutsvlierbeek.be Simon Uytterhoeven J. Wautersstraat 14 3010 Kessel-Lo Bram Deckers Ruiterslaan 16 3010 Kessel-Lo VERKENNERS mail: verkennerleiding@scoutsvlierbeek.be Hendrik De Mont Groddeweg 22 3010 Kessel-Lo Lars De Graaff Kortrijksestraat 330 3010 Kessel-Lo Jana Van Poeck Bergstraat 106 3010 Kessel-Lo JIN mail: jinleiding@scoutsvlierbeek.be Eline Sciot Meesberg 7 3220 Holsbeek Amber Van Uytsel Diestsesteenweg 244 3010 Kessel-Lo Tijs Vanmellaert Schoolbergenstraat 59 3010 Kessel-Lo GROEPSLEIDING mail: groepsleiding@scoutsvlierbeek.be Ward Lefever Weergalmlaan 7 3010 Kessel-Lo Evert Van Deun L. Beosierlaan 3 3010 Kessel-Lo Michiel Maeyaert Hoveniersdreef 3 3001 Heverlee Lize De Roey Lei 27 3000 Leuven VERHUUR LOKALEN mail: lokalen@scoutsvlierbeek.be Simon Uytterhoeven J. Wautersstraat 14 3010 Kessel-Lo Jana Van Poeck Bergstraat 106 3010 Kessel-Lo Alle informatie: www.scoutsvlierbeek.be Mail ons op: hoempapa@scoutsvlierbeek.be Geen Hoempapa ontvangen? secretariaat@scoutsvlierbeek.be Rekeningnummer: 734-3441452-95

0498/75 82 66 016/44 32 52 016/25 35 13 0474/71 76 48 0486/10 19 92 0499/34 89 91 0477/19 02 16 0472/63 62 44 0486/22 43 59 0475/45 91 22 0497/02 15 57 0494/35 36 66 0494/62 71 10 016/26 17 77 0485/38 71 29 0495/16 79 38 0498/05 92 17 0499/59 98 48 0495/73 12 16 0498/33 83 98 0494/88 01 77 0496/82 84 85 0494/34 18 83 0477/67 28 40 0472/78 29 99 0486/50 43 85 0478/70 17 24 0498/77 28 23 0479/51 21 98 0484/86 13 27 0484/90 58 88 016/44 32 52 0498/20 77 57 0499/18 83 68 0474/49 29 19 0498/47 65 89 0477/22 16 81 0475/45 91 22 0478/70 17 24 0484/90 58 88

HOEMPAPA

Hoempapa November 2010  

Maandblad van de Scouts Vlierbeek editie november 2010