Page 1

www.scoutsvlierbeek.be

P608297

BelgiĂŤ - Belgique B.P 3000 Leuven Philips 2/2495

hoempapa Maandblad van Scouts en Gidsen O.L.V.-Vlierbeek

Afgiftekantoor: Leuven-Philips, P608297 (verschijnt niet in Juli en Augustus)

V.U.: Ward Noelmans, Holsbeeksesteenweg 346, 3010 Kessel-Lo

22ste jaargang nr 4

december 2009


Diestsevest 92 3000 Leuven u tel. 016/23 55 25 u mail: winkel.leuven@hopper.be

ons groep snummer is: B2503M ( meisjes) B2504S (j ongens)

dag van 14u tot 18u openingsuren: dinsdag tot en met donder 30 en van 13u30 tot 18u vrijdag tot en met zaterdag van 10u tot 12u


HOEMPAPA Één goedendag scoutsers en scoutsinnen,

Als een sneltrein vliegen we door de maandencyclus, dankzij de scouts die zoveel plezier schept en aldus de tijd op zondagen in een rechte lijn doet toenemen tot Usain Boltse snelheden. En zodoende zijn we aanbeland in de maand december. Een maand waarin er voor vele donkere tijden aanbreken in de vorm van examens en toetsen, maar ook een maand vol hoop en licht aan het einde van de tunnel in de vorm van de kerstvakantie. Voor nog anderen, met name de leiding, begint dan pas de blok en de miserie. Dus beste lid, denk aan ons wanneer je BESTANDSBEHEER vrolijk door de sneeuw huppelt met bevroren handen en een rode lopende neus waaruit het snot langs alle kanten vliegt. Ward Noelmans Want wij, die tengere maar o zo moedige leiding, zullen dan warmpjes verscholen zitten achter de radiator en hopen VOORPAGINA boeken en cursussen met klamme stress- zweethandjes en Niet iedereen wil blijkbaar een droge neus. NUMMER 1 zijn. Voor zover het pessimisme, hoog tijd voor optimisme! Sommigen verwisselen in december ons landje voor een ...zoals deze jongenskapoen. iets warmer land of op z’n minst één met meer sneeuw en bergen, anderen komen dan weer van zo een warmer land zoals bijvoorbeeld Spanje naar onze regenachtige inktvlek op de wereldkaart. Uiteraard heb ik het over die oude man met z’n baard en z’n staf! Op vier december komt hij ons verblijden en vereren met een bezoekje. Wees daar, wees braaf, krijg lekkers of eindig in zak, het kan allemaal op deze gekke avond. Nog een klein puntje pessimisme gevolgd door optimisme: na het beloftevolle bezoek van de Sint zijn er nog maar twee geweldige vergaderingen over! Maar op 25 december is het natuurlijk kerstmis, vakantie en tijd voor melige liedjes rond prachtige versieringen in veel te grote wollen truien uit de jaren ’80!

REDACTIE Yana Van Voorden Lize De Roey Eline Sciot Tim Vanderlinden Brecht Van Duppen

Dus voor al diegenen die braaf waren en zijn, op vakantie gaan, blokken fijn vinden, geen examens hebben, van rondvliegend snot houden of gewoon veel te grote wollen pullen uit de jaren ’80 hebben: een welgemeende hoera, jipiejee, hoezee, dank u wel en tot ziens! Stevige linker, de redactie.

Mail ons: hoempapa@scoutsvlierbeek.be - website: www.scoutsvlierbeek.be


HOEMPAPA INFO 1

Overlijden Jos Smeyers

Onlangs bereikte ons het droevige nieuws dat Jos Smeyers, de stichter van onze scouts overleden is. Hij richtte scouts Vlierbeek op in 1945 samen en voor enkele vrienden. We kenden hem niet zo goed, maar hij is de man die ervoor gezorgd heeft dat wij iedere zondag een dag vol scoutsplezier beleven! Donderdag 5 november vond de begrafenis plaats in de abdij van Vlierbeek, in aanwezigheid van een delegatie van de leiding. Met het grootste dank- en eerbetoon groet scouts Vlierbeek zijn stichter!

2

Vrijdagavondvergaderingen

In december gaan de vergaderingen door op vrijdagavond omwille van examens voor de leden. Even komen ravotten op de scouts is dan de ideale ontspanning! De kapoenen, kabouters en welpen worden verwacht van 19u tot 20u30, de jonggivers en givers van 19-21.30u.

3

Sinterklaas

♫ Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons Sint Nicolaas ♫ Vrijdag 4 december komt Sinterklaas met zijn gekke zwarte pieten naar de scouts!

4

Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie zijn er GEEN vergaderingen! De laatste vergadering van dit jaar gaat door op vrijdag 18 december. Zondag 3 januari verwelkomen we jullie in het nieuwe jaar! De voltallige leidingsploeg en groepsleiding wenst jullie een vrolijke kerst en een gelukkig nieuwjaar!

5

lampionnentocht 11/12

Vrijdag 11 december gaan de kapoenen (meisjes en jongens), kabouters en welpen samen op tocht! Ook mama’s, papa’s, broers, zussen, ... mogen voor een keertje meekomen naar de scouts! Wat er precies gaat gebeuren is nog een grote verrassing.. We verzamelen om 19u aan de lokalen en sluiten de avond af om 20.30u met een lekker warm drankje. Vergeet je fluovestje niet, we hebben er van de scouts, maar niet genoeg voor alle kinderen én ouders.


HOEMPAPA INFO 6

inschrijving (4)!

Weer een jaar vol plezier bij scouts Vlierbeek? Zorg dan dat je spruit(en) op tijd zijn ingeschreven. Zo krijg je maandelijks een Hoempapa (het maandprogramma) en ben je verzekerd! Om in te schrijven moet u € 35 overschrijven naar het rekeningnummer 734-3441452-95 tav VVKSM OLV Vlierbeek. Gelieve in de mededeling duidelijk de volledige naam (van het lid), m/v, geboortedatum en de tak waarvoor u inschrijft te vermelden. Ook een email-adres waarop het lid/de ouders doorheen het jaar bereikbaar zijn mag hieraan toegevoegd worden. Dit maakt het voor de leiding gemakkelijk om u te bereiken. Om het administratieve werk wat te verlichten vragen wij u om voor ieder lid een afzonderlijke overschrijving te maken. De tak waarvoor u moet inschrijven kan u afleiden uit het geboortejaar: Tak

Geboortejaar

Kapoenen meisjes

2002-2003

Kapoenen jongens

2002-2003

Kabouters

1999-2001

Welpen

1999-2001

Jonggidsen

1996-1998

Jongverkenners

1996-1998

Gidsen

1993-1995

Verkenners

1993-1995

Jin

1992

7

Marsepein

Traditiegetrouw organiseren de givers een marsepeinslag in december. De marsepein is verkrijgbaar voor en na de vergaderingen aan zeer democratische prijzen!

8

Papierslag 2/1

Zaterdag 2 januari wordt iedereen vanaf 3e jaars jonggiver verwacht aan de dreef van de abdij vanaf 09.30u! Ideale gelegenheid om die extra kilo’s van de feesten eraf te werken!

9

T-shirts & dassen

Ontbreekt er nog zo’n coole T-shirt van scouts Vlierbeek in je kast? Of een hippe das? Je kan deze kopen voor en na de vergadering bij de groepsleiding. Een T-shirt kost 8 euro voor de kindermaten en small en medium tot extra-large 12 euro. Dassen zijn verkrijgbaar voor 7 euro per stuk.


Maandprogramma Meisjeskapoenen December Opgepast! deze maand zijn het vrijdagavondvergaderingen. Deze gaan door van 19 uur tot 20.30

Hij komt, hij komt De lieve goede sint mijn beste vriend jou beste vriend De sint komt naar de lokalen op 4 december.

11 december LAMPIONENTOCHT Je mag je ouders, broers, zussen meebrengen om mee te wandelen.

18 december

De grote lampionnentocht

Kerstspel

Groetjes van jullie allerliefste leiding Lien, Ine, Eva, Jana en Bram

Inschrijvingen: nog niet alle kapoenen hebben het lidgeld betaald. Informatie over hoe je je kan inschrijven vind je op de scoutssite. (www.scoutsvlierbeek.be -> Info -> faq)

Wie foto始s wil bekijken van het weekend en andere vergaderingen kan surfen naar deze site: http://picasaweb.google.com/kapoenen0910


Kabouters december

Alle vergaderingen gaan door van 19-20.30u aan de lokalen!

Vrijdag 4 december komt de sint op bezoek!

Breng vrijdag 11 december Hou je klaar voor ons knallende je mama, papa, broer, zus, ‌ kerstfeestje!! Neem iets lekkers mee voor een heuse tocht mee om te eten of te drinken! door het donker (tididitii)! (meer info elders in de hoempapa)

Feestelijke groetjes van Jana, Esther, Ans & Lize!


WELPEN DECEMBER

Hij komt, Hij komt, de lieve goede piet, mijn beste vriend, jouw beste vriend, de vriend van de Sint! Op vrijdag 4 december (19.00-20.30)

11 december is het verrassingsvergadering. Wat we op deze vrijdag tussen 19.00u en 20.30u gaan doen zal een totale verrassing blijven! PS: Kijk eens thuis of je kaasdoosjes en ander knutselmateriaal hebt om lampionnen te maken. Kijk ook eens naar spoilers, neonlampen of andere tuningsonderdelen om je lampion zo strak mogelijk te maken!

Op vrijdag 18 december (19.00-20.30) kunnen we dan onze lampionnen gaan testen. Dit zullen we doen door een tochtje te maken samen met de ouders, zussen, broers, honden, katten,‌ Hier kan je dan ook je getunede lampion aan iedereen laten zien.

Groetjes van jullie leiding!


jV’s december mmIX VrYdagus IV december: de oude manus komt een VIsIta brengen. caVe, de pIeten seVerus sunt!

VrYdagus XI december: laat uw toga thuIs, en draag donkere klederdracht. sluIpVergaderIng est.

VrYdagus XVIII december: ludI romanI asperI ludemus!

VrYdagus XXV december: non conVentus est. chrIstus natus est!

attentIo! deze maand zIjn de VergaderIng op VrIjdagaVond Van 19u tot 21.30u. aVe! domInus tYsus et bramus et domIna lotta et sanna


The

Scum and the bag 4th edition, december, 2009

Friday Night Fever! 11 december staat volledig in het teken van de fright-daynight-bite! Staan op het menu die avond: bitterballen, zoetzure saus, kaarslicht, rode rozen en zeemzoete zoenen... Je hebt ongelijk als je er niet bij bent. No lorries without worries ‘Jammer maar helaas’: zo werd de beslissing van het bestuur om geen vergadering te laten doorgaan op vrijdag 25 december samengevat op de algemene aandeelhoudersvergadering. De kinderen worden verzocht thuis te blijven en pakjes onder de kerstboom open te doen. Braaf wezen met het oog op volgend jaar lijkt nu al een must.

All Saints reunion! Blijkbaar is Take That niet de enige groep die dit jaar weer samen komt. All saints, bekend van hits zoals ‘lopen op het water’ en ‘éen nacht met jou’ hebben besloten om de handen weer in elkaar te slaan op 4 december! Die dag komt ook de Sint langs! School of Rock Onze vrijdagavond vergaderingen zullen steeds plaatsvinden, tenzij anders vermeld, aan de lokalen en dit van 19.00 tot 21.30 uur. Waarschuw jullie ouders alvast dat dit glijdende uren zijn en het dus soms iets later kan worden. Word ongetwijfeld vervolgd.... Fans hurt in search of the Santa! Het gerucht gaat de ronde dat er ook dit jaar een kerstfeestje zal plaats vinden. Hoewel de betrouwbaarheid van de bronnen in twijfel wordt getrokken, zal je alvast op de hoogte gehouden worden van eventuele verdere ontwikkelingen. Strike! 18 december is het geen scouts omwille van het kerstfeestje!

Next week’s edition includes free Eva Mendes poster, tools to upgrade your personality, many hot newsitems and so much more!


Een Stevige Linker Rechter en uppercut van je leiding, Lakke, Micah, Matti

VARKENNERS

Vrijdag 18 December: Laatste vergadering van het jaar, wees allen paraat voor weer een spetterende marsepeinverkoop

Vrijdag 11 December: het grote monster avond activiteiten spel

Vrijdag 4 December: De Sint komt hoi hoi

Beste verkenners, zoals ieder jaar, ook dit jaar weer in december de vrijdagavond vergaderingen van 7 tot half 10


HOEMPAPA foto’’'s >>

de welpen


HOEMPAPA spe l >>

Spelletjes voor jong en ouder!

nt wie mooi kleurt Haal die kleurtjes maar boven, wa

is krijgt dit toffe duo misschien wel thu

op bezoek...

Haal die kleurtjes maar boven, want wie mooi kleurt krijgt dit toffe duo misschien thuis op bezoek...


HOEMPAPA wie? >>

wie is wie? welpenleiding Naam: Evelien Van Bockstal

Leeftijd: 21

Totem: vaardige gaai

Studie/werk: burgerlijk architectuur

Favoriete vergadering: sluipspel Lekkerste scoutsgerecht: uiteraard spaghetti Op de wc houd ik me bezig met: denken Lievelingslied: Rood Levenswijsheid: een doel is een droom met een deadline

Naam: Hendrik De Mont

Leeftijd: 18

Totem: trotse steltral

Studie/werk: industrieel ingenieur

Favoriete vergadering: the A-team vergadering Lekkerste scoutsgerecht: stoemp met worsten Op de wc houd ik me bezig met: naar de WC te gaan Lievelingslied: blijf aan de schoolpoort staan van boysband Levenswijsheid: jong gedaan is oud geleerd.

Naam: Brecht Peeters

Leeftijd: 18

Totem: Zorgzame Spitsvogel (soort zwaluw)

Studie/werk: economie moderne talen Favoriete vergadering: 24-urenspel Lekkerste scoutsgerecht: stoemp met worst Op de wc houd ik me bezig met: kleine en grote tot zeer grote boodschappen Lievelingslied: Benny Neyman – Een Vrijgezel (die gaat pas slapen) Levenswijsheid: chiro cacao‌


HOEMPAPA wie? >>

wie is wie? welpenleiding Naam: Simon Poisquet

Leeftijd: 18

Totem: Argeloze Lori Studie/werk: Eerste Bachelor geschiedenis aan KUL Favoriete vergadering: blaaspijpenvergadering Lekkerste scoutsgerecht: Spaghetti Op de wc houd ik me bezig met: De humo te lezen. Lievelingslied: It’s Not Over Yet- Klaxons Levenswijsheid: Pompidom


22

29

21

28

Ine L - kap.leidster - 19 Eli B - welpenleid. - 21

15

14

1

8

di

7

MA

december 2009

16

9

2

30

23

Hendirk - kableid. - 19

wo

31

24

17

10

3

OUDEJAAR

do 4

za 12

5

KERSTMIS

25

LAATSTE VERGADERING 2009

18

Babs - oudleid. - 28 Ivo B - oudleid. - 30

26

19

Michiel S - oudleid. - 24 Els V - oudleidster - 23

LAMPIONNENTOCHT

11

SINT O/D SCOUTS

vr

Uw verjaardag op de kalender? Schrijf je in op het forum en vul je verjaardag in in je profiel.

Sofie S - oudleid. - 27

27

20

13

6

Inne P - gids - 15 Maarten C - oudleid. - 35

zo


gel

sp

lak

ke nen? n?

opdie

JIN zoekt zoekt

de

schoonmaken? ussen? folders b sit? y b ba

rh u

tze

K R E K W W

n e n ie d r e v ij b o r u e n e en willen zo e amp k s d n la n e it u b n u h r o vo erbeek.be

scoutsvli @ g in id le n ji : g in id le MAIL de jin

d?

ou h r de

on n i tu rken? e w r e schild catering? ...???

ve

pos

is?

Jin scouts Vlierbeek:

eter 0479/248 061 Pi : ng di ei nl ji de l be of Jan 0485/387 129 Evert 0498/476 589


De adressenlijst van de leiding 2009 - 2010 KAPOENEN (meisjes) mail: meisjeskapoenenleiding@scoutsvlierbeek.be Ine Lefevre Molenveldlaan 13 3010 Kessel-Lo Eva Vanderborcht Heidelaan 18 3001 Heverlee Bram Deckers Ruiterslaan 16 3010 Kessel-Lo Lien Steurs Borstelstraat 3010 Kessel-Lo Jana Van Poeck Bergstraat 106 3010 Kessel-Lo KAPOENEN (jongens) mail: jongenskapoenenleiding@scoutsvlierbeek.be Tim Vanderlinden L. Ruelensstraat 5 3010 Kessel-Lo Bavo Lefever Weergalmlaan 7 3010 Kessel-Lo Nele Lefevre Molenveldlaan 13 3010 Kessel-Lo Marthe Masschelein Wijnbergenstraat 19 3010 Kessel-Lo Vincent D’Haese Jozef Pierrestraat 3010 Kessel-Lo KABOUTERS mail: kabouterleiding@scoutsvlierbeek.be Lize De Roey Kortrijksestraat 152 3010 Kessel-Lo Ans Peeters Kortrijksestraat 91 3010 Kessel-Lo Esther De Graaff Kortrijksestraat 3010 Kessel-Lo Jana Bogaerts Sneppenstraat 91 3010 Kessel-Lo WELPEN mail: welpenleiding@scoutsvlierbeek.be Evelien Van Bockstal E. Gilbertstraat 8 3000 Leuven Eli Bogaerts Sneppenstraat 91 3010 Kessel-Lo Hendrik De Mont Groddeweg 22 3010 Kessel-Lo Brecht Peeters Kortrijksestraat 3010 Kessel-Lo Simon Poisquet Liemingenstraat 3010 Kessel-Lo JONG-GIDSEN mail: jogileiding@scoutsvlierbeek.be Nuria Terrones y Hernandez Tarweschoof 1 3010 Kessel-Lo Ward Lefever Weergalmlaan 7 3010 Kessel-Lo Simon Uytterhoeven J. Wautersstraat 14 3010 Kessel-Lo Amber Van Uytsel Diestsesteenweg 244 3010 Kessel-Lo JONG-VERKENNERS mail: jvleiding@scoutsvlierbeek.be Tijs Vanmellaert Schoolbergenstraat 59 3010 Kessel-Lo Bram Sciot Meesberg 7 3220 Holsbeek Lotte De Bruyn Gemeentestraat 92 3010 Kessel-Lo Sanne Moris Holsbeeksesteenweg 338 3010 Kessel-Lo GIDSEN mail: gidsenleiding@scoutsvlierbeek.be Yana Vanvoorden Leuvensebaan 307 3220 Holsbeek Sam Vandevelde Holsbeeksesteenweg 286D 3010 Kessel-Lo Eline Sciot Meesberg 7 3220 Holsbeek VERKENNERS mail: verkennerleiding@scoutsvlierbeek.be Michiel Maeyaert Hoveniersdreef 3 3001 Heverlee Lars De Graaff Kortrijksestraat 330 3010 Kessel-Lo Mattias Masschelein Wingeweg 36 3220 Holsbeek JIN mail: jinleiding@scoutsvlierbeek.be Pieter Stijnen Bergstraat 31 3010 Kessel-Lo Jan Creuwels Wolvendreef 85 3210 Linden Evert Van Deun L. Beosierlaan 3 3010 Kessel-Lo GROEPSLEIDING mail: groepsleiding@scoutsvlierbeek.be Sander Van Poeck Bergstraat 106 3010 Kessel-Lo Ward Noelmans Holsbeeksesteenweg 346 3010 Kessel-Lo Carl Jacquemyn Jonkvrouwlaan 1 3210 Linden VERHUUR LOKALEN mail: lokalen@scoutsvlierbeek.be Klaar Vanmellaert Schoolbergenstraat 59 3010 Kessel-Lo

Alle informatie: www.scoutsvlierbeek.be Mail ons op: hoempapa@scoutsvlierbeek.be Geen Hoempapa ontvangen? secretariaat@scoutsvlierbeek.be Rekeningnummer: 734-3441452-95

0497/02 15 57 0494/34 18 83 0498/77 28 23 0499/18 08 17 0484/90 58 88 0478/53 08 74 0494/35 36 66 0498/33 83 98 0496/82 84 85 0495/16 79 38 0475/45 91 22 0476/22 27 04 0486/10 19 92 0499/34 89 91 0477/67 28 40 0499/34 89 99 0479/51 21 98 0498/05 92 17 0494/62 71 10 0494/88 01 77 0474/49 29 19 0478/70 17 24 0498/20 77 57 0499/18 83 68 0486/50 43 85 0479/52 77 47 0498/75 82 66 0495/73 12 16 0499/22 91 97 016/44 32 52 0477/22 16 81 0484/86 13 27 0472/78 29 99 0479/24 80 61 0485/38 71 29 0498/47 65 89 0472/22 69 52 0495/42 13 68 0498/83 84 84 0494/42 19 98

HOEMPAPA

Hoempapa December  

Maandblad van de scoutsgroep Vlierbeek.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you