Page 1

Motivations- og Forbehandling til indsatte i arresthuset

Misbrugsbehandlingen - En del af Hjulsøgürdfonden www.misbrugsbehandling.dk


Hvem er du?

Du er blevet afskåret fra resten af verden, mens du bare venter. Uvisheden kan være lang og oftest er den hård. Du står ved en skillevej – og måske er det på tide at gå nye veje?

Det er ikke sikkert, du opfatter dig selv som misbruger. Men måske bruger du nogle gange stoffer. Og måske er stofferne også en af grundene til, at du lige nu ikke har din frihed?

”Jeg glædede mig hver mandag når vi skulle i forbehandling. Så fik man snakket om alle mulige ting. Man åbner sig lidt efter lidt.” - ”René, 44 år”


Hvad så nu?

Måske er stofferne ikke dit største problem, men der kan være andre ting du ønsker at forandre? Det er ikke et krav at du er stoffri, men det kan være et mål for forandring. Og netop dit ønske om forandring er det vigtigste lige nu.

Vi tilbyder dig et tiltrængt pusterum i hverdagen. Et fortroligt og trygt rum, hvor du får støtte til det, der fylder for dig nu og her. Vi hjælper dig med at afklare dine drømme og mål for fremtiden – og i fællesskab prøver vi at finde frem til den rigtige vej for dig. ”Man får et afbræk i hverdagen og snakker med nogen der har et andet syn på tingene, langt væk fra den kriminelle løbebane.” - ”Magnus, 28 år”

”Man glæder sig over de mindste ting. Nogle af de bedste dage i arresten var dem, hvor man vidste at man skulle i forbehandling.” - ”Nick, 30 år”


Hvem er vi?

Hjulsøgårdfonden har mere end 30 års erfaring med at hjælpe mennesker, der har et ønske om et liv i frihed, væk fra stoffer og kriminalitet. Vi tror på, at alle mennesker ønsker et godt liv.

Men nogle har brug for støtte og hjælp til at nå deres mål. I vores behandlingsmodel er omdrejningspunktet ønsket om forandring. Vi arbejder ud fra den enkeltes ønsker og behov.

I vores forbehandlingprogram kan du få redskaber til at håndtere din livssituation – og styrke din motivation til at skabe forandringer i dit liv på den lange bane.


”Det er godt at snakke med en, som ikke har en relation til dig og som man ved forstår dit shit.” - ”Allan, 32 år”


Hvad gør vi?

For os er du hverken bare kriminel eller misbruger. Du er et menneske – et menneske med muligheder. Vi har udviklet et forbehandlingsprogram specielt til arrestanter, som ønsker at gribe muligheden for forandring.

Du vil få ugentlige individuelle samtaler og mulighed for at deltage i gruppeforløbet CrossRoad. I grupperne arbejder vi med temaer som motivation og mål, erkendelse af misbrug, misbrugets funktion, stress og sammenhænge mellem tanker, følelser & handlinger. Selv den længste rejse begynder med små skridt. Vi kan hjælpe dig med at tage det første skridt på den vej, der kan styre dig uden om misbrug og kriminalitet i fremtiden.

Udsnit af de gruppeprogrammer Hjulsøgårdfonden har udviklet.


Hvem, hvad og hvor?

Når du deltager i motivations- og forbehandling i arresthuset har du samme vilkår som ved behandling udenfor murene, dvs. vi tilbyder behandlingsgaranti og opstart indenfor 14 dage. Samtaler og gruppeforløb foregår som hovedregel i din arbejdstid.

Som en del af forbehandlingen tilbyder vi NADA, som er en type akupunktur, der har vist sig at have god effekt på bl.a. tankemylder, abstinenser og søvnproblemer.


Vil du vide mere?

Kontakt Arrestens behandler eller øvrige personale, hvis du ønsker at høre mere om forbehandling eller ønsker at deltage.

Misbrugsbehandlingen - En del af Hjulsøgårdfonden www.misbrugsbehandling.dk


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.