Page 1

LLEGIR ENS FA MÉS

LLIURES! Aquest trimestre el Projecte d’escola “el Món dels contes” ens ha obert els ulls i la ment a mons nous i diversos. D’una banda el conte de la classe i d’una altra un munt de contes nous han anat farcint poc a poc la biblioteca i els racons de tota l’escola . Coneixem la importància dels contes en la vida dels nens, defensem que és una eina que ens ajuda a entendre i a fer entendre. Els contes ens permeten explicar als nens i nenes moltes coses que potser encara no entendrien i ens donen l’oportunitat de viure i resoldre molts moments diferents. Quan diem que llegir ens dóna ales, volem dir que llegir ens permet imaginar i sentir-nos transportats al futur o al passat, als llocs més bonics o als més terrorífics, veure’ns convertits en personatges fantàstics o reals i viure històries i aventures d’ amor , d’ humor o de por i amb finals tristos o feliços. Fins i tot ens permet imaginar un altre món on tothom té una vida digna, un treball, aliments i un sostre, o un món on l’educació té valor, la gent va al teatre o al cinema, fins i tot el ministre de cultura, i on la música i l’art formen part de la vida, on es respecten totes les llengües i tots els colors, on es poden expressar opinions i prendre decisions, i on s’és lliure per sentir, riure i plorar i on les persones actuen amb honestedat i sensibilitat. I si ho hem imaginat, potser es faci realitat. La importància és aprendre a desplaçar-se pel món imaginari a fi de saber- se moure després pel món real i de manera més lliure. I aquesta sí que és una necessitat educativa de la ciutadania del segle XXI !!

El rei Carnestoltes va arribar per fi a l’escola passant per un munt de biblioteques. Per què? Perquè aquest any era un llibre gegant que ens va recordar que llegir ens fa lliures i ens dóna ales. Tots els alumnes es van disfressar del conte que estan llegint a la classe. Després de passejar els llibres pels carrers, van tornar a l’escola, a ballar i ballar sense parar. Aquest any el rei Carnestoltes s’ha quedat amb nosaltres per recordar-nos lo important que és la lectura.

Els nens de P3 han dedicat tota una setmana al blau per poder mirar, tocar, sentir, pintar, ballar , cantar, somiar en aquest color. Vam preparar el racó del color blau, amb tots els objectes blaus que vam portar de casa. També vam fer de mags, que divertit canviar l’ aigua de color! Fins i tot, hem fet una passejada pel cel pintant-lo amb els peus! Finalment, vam acabar la setmana fent la gran festa! On tots i totes anàvem vestits de blau!

Coincidint amb l’inici de la setmana del carnestoltes, van venir uns músics a tocar al gimnàs de l’escola. El grup es deia Barna Brass Quintet. Vam anar a veure i escoltar l’audició l’alumnat de CM i el CS. Hem pogut conèixer quatre instruments de vent-metall: la trompeta, la tuba, el trombó de vares i la trompa, i dos més singulars: la trompeta natural i el corn, tots dos sense pistons. Hem après si són aguts o greus, com poden brillar més o menys, què és una sordina o, simplement, que no sonen si els bufem. Això ho saben molt bé l’Alba (4rt) i l’Alexander (3r) que van pujar a l’escenari a tocar uns d’aquests instruments. Quin era el secret? Fer amb els llavis el brunzit de les mosques. I tots dos ho van fer molt bé. Segur que va ser una experiència inoblidable per a ells. Tots esperàvem poder tocar però el temps va passar volant. El quintet va tocar cançons com “la Pantera Rosa” o la del “Bob Esponja”. Però potser el més sorprenent va ser veure com van fer els seus instruments de forma casolana amb mànegues i embuts. Us assegurem que sonaven!

Aquest curs hem pogut gaudir com cada any dels concerts de Nadal, però estrenant nou escenari al gimnàs!!! Des d’aquí aprofitem per felicitar a tots els nens i nenes per l’esforç en aprendre les cançons i els poemes, així com a tots els que han participat i han fet possible aquesta festa.

Volem donar la benvinguda a l’escola al Justin de P3, al Luís de P4B, a l’Ayman, al Ryan i a la Natalia de 1rA i al Walid de 3r.

Tenim nous germanets i germanetes a l’escola: -

La Iratxe, germana del Josep de P4B. L’Alegria, germana de l’Esmeralda de P4B.


El passat 17 de gener els alumnes de 2n van poder gaudir de l’activitat “La natura misteriosa”. Aprofitant que a Medi són ja uns experts en animals, van tenir l’oportunitat d'identificar petits éssers vius que viuen al nostre entorn però que sovint ignorem. També va ser una bona ocasió per adonar-se i ser conscients de que els nostres parcs són llocs on habiten aquests petits éssers i que per això els hem de respectar i mantenir ben nets.

El passat dilluns 24 de març, els alumnes de cinquè vam anar a veure l’obra de teatre en anglès “Treasure Island”. Ens van agradar les cançons i que ens fessin sortir a l’escenari, però no ens va agradar gaire que només fossin dues les actrius per representar tots els papers. GOING TO THE THEATRE IS COOL!!!

Aquí teniu les solucions del test “Més val prevenir” que van publicar els nens i les nenes de cinquè al passat Gaudiari. 1.b: El telèfon dels bombers és el d’emergències: 112 2.a: Si vas amb bici la polsera reflectant es posa a la cama (és la part del cos que es mou!) 3.a: Si hi ha un incendi al teu bloc de pisos no has de sortir corrents de casa. 4.b: Si vas amb bici et poses el casc i els guants per prevenció i seguretat.

El dia 7 de març es va fer la inauguració institucional de l’escola Antoni Gaudí, amb la presència de la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau , l’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, entre altres persones que ens van acompanyar. Un conte i una dansa per part d’un grup de nens i nenes van donar a aquest dia un caire artístic i literari. Després es va fer una visita per l’escola per veure les instal·lacions.

La setmana del 15 al 19 de març, tercer, quart, cinquè i sisè van anar al Museu Picasso de Barcelona. Els mestres vam estar molt contents quan vam veure les cares dels alumnes en observar alguns dels quadres i també perquè van arribar contentíssims explicant que els havia encantat. Aquí teniu algunes de les frases que els alumnes d’aquests cursos han expressat: “El Museu Picasso m’ha emocionat i m’ha ensenyat el que de veritat és l’art”. Darío 5è. “M’ha agradat el Museu Picasso perquè els quadres semblaven vius, sobretot en el de la seva germana fent la comunió”. Toni 4t. “El Museu Picasso m’ha impactat perquè no he vist res tan preciós com el seu art”. Miriam 5è. “Quan vaig entrar a la primera sala hi havia quadres realistes i em van agradar molt, però els altres no els entenia”. Javi 6è. “M’ha agradat molt la pintura realista, estava molt ben dibuixat”. Izan 4t. “El Museu Picasso era molt gran i molt xulo, em va agradar tot. Fins i tot els retrats de les persones com el seu pare...”. Abdel 6è. “Em van agradar molts quadres pels seus colors”. Amadeu 4t. “Les pintures eren extraordinàries i més quan el Sr. Picasso era petit i dibuixava a la seva família”. Laura 6è. “És molt real tot!! M’he quedant amb la boca oberta”. Eloy 3r. “Vam anar a mirar, observar i dibuixar, però hem pogut apreciar tot el seu art. A mi m’ha agradat molt!”. Ana 6è. “M’ha agradat moltíssim el Museu Picasso i m’agradaria tornar a anar”. Marta 3r. “No he vist uns quadres més bonics que els de Picasso” Ariadna 5è.

El passat 18 de febrer, la classe de sisè vam anar a l’ institut Rubió i Ors a fer una visita per conèixer com és un institut per dins. Ens van ensenyar tot l’edifici i vam poder veure com són les aules. La directora ens va fer una xerrada explicativa que ens va servir per aclarir dubtes i esvair pors del pas de l’escola a l’ institut.

El passat 23 de gener, els alumnes de 1r i 2n vam gaudir d’un teatre a Can Massallera titulat: “Fem les paus”. Ens ha servit per treballar com resoldre els problemes amb els que ens podem trobar, com posar-nos d’acord, etc. Ara... cal posar-ho en pràctica sempre!!

Els nens de P4 ja sabem reciclar! Ho vam aprendre a la Masia de Torrelavila amb l’activitat “Quina deixalla de casa” on de manera lúdica vam classificar un munt de deixalles! A l’escola, a l’estona d’experimentació ho vam tornar a practicar i ens vam adonar que en sabem moltíssim!

El passat 18 de febrer, els nens i les nenes d’Educació Infantil vam conèixer l’Olga Turú i la Pilar Portugués, autores del conte: La Cleo arriba a casa. Elles ens van explicar en primera persona la història d’una gateta i de la família que la cuidava.

A la classe del País de les Meravelles ara som 23 alumnes perquè una companya nostra ha anat a viure a una altra població. Hem sentim amb molta pena el seu trasllat. Per a tots nosaltres és una molt bona amiga i una bona alumna. Sempre està feliç, i aquesta alegria ens l’encomanava a la resta quan hi era a l’escola. En el poc temps que hem estat companys d’ella ens ha ensenyat i demostrat que sempre hem de respectar els nostres amics. Ella sempre ho ha fet amb cadascun de nosaltres. Valentina, gràcies per tot el que ens has donat. Et desitgem molta sort en la teva nova escola!

Durant l’última setmana de març hem realitzat les cloendes dels esports practicats dins del marc dels plans de promoció esportiva de la nostra ciutat. Així hem pogut posar en comú amb nens/es d’altres escoles tot allò que ens han ensenyat els monitors que han vingut a la nostra escola durant 8 sessions. Quart : beisbol Cinquè: handbol Sisè : Voleibol

GauDiari 35 (GENER, FEBRER I MARÇ 2014)  

REVISTA DE L'ESCOLA GAUDÍ

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you