Page 1

7 SEO copywriting  tips voor betere posities in Google


Als we het hebben over SEO-copywriting, denken we al snel aan trefwoorden en organische rankings of zoekmachines. We vergeten de doelgroep gemakkelijk en schrijven alleen voor Google. Beschouw SEO-copywriting als een manier om aantrekkelijke, dynamische teksten te produceren die mensen interesseren en die zorgvuldig worden gelezen. SEO copywriting moet subtiel zijn. Met deze copywriting tips voor SEO zal dat zeker werken.


Schrijf een boeiende kop en de toon is gezet

Die eerste indruk wordt gemaakt door de kop van het artikel. Zorg ervoor dat het hoofd pakkend is. Je lezer moet gefascineerd zijn. U moet ook meteen de toon zetten.

Een goede kop heeft een voordeel en neemt mogelijk een nadeel weg. Idealiter is uw kop ook specifiek, zodat uw lezer weet wat hij kan verwachten.


Gebruik subkoppen en korte alinea’s

Gebruik ondertitels in uw tekst.

Opsommingstekens en genummerde lijsten verbeteren ook de leesbaarheid van uw artikel. Bovendien werken korte alinea's ook effectief. Beperk elke alinea tot 2 of 3 regels.


Gebruik krachtige woorden en schrijf actief

Schrijf met enthousiasme. Schrijf in actieve vorm. Gebruik zogenaamde machtswoorden. Ze beïnvloeden uw lezer en creëren een directe, energieke en overtuigende tekst.


â—?

Vergeet zoekwoorddichtheid

Gebruik, waar logisch mogelijk, gerelateerde trefwoorden, synoniemen en grammaticale variaties om redundantie te beperken en toch te kunnen scoren op de verschillende voorwaarden die relevant zijn voor het artikel. In een artikel over "SEO-technieken" kunt u daarom af en toe "SEO-strategieĂŤn" vermelden.


â—?

Meta-omschrijvingen zijn belangrijk.

De metabeschrijving is de tekst die onder de titel (title-tag) in de zoekresultaten wordt weergegeven. Als u niet handmatig een metabeschrijving invoert, genereert Google een beschrijving op basis van de eerste tekst op de pagina.


â—?

Link naar anderen

Als u naar andere websites en externe bronnen linkt, lijkt uw inhoud Google waardevoller en betrouwbaarder. En logisch, want het is leuk voor de lezer als hij weet hoe je je informatie krijgt. Of stel dat u naar een onderzoek verwijst, dan is het zo handig dat het volledige onderzoek kan worden bekeken. U kunt uw lezer extra informatie verstrekken door naar uw bronnen te verwijzen.


â—?

Plaats interne links

Voeg ook interne links toe aan uw website, zodat u een goede leeservaring heeft. Uw websitebezoeker kan dan gemakkelijk andere relevante informatie vinden en blijft bovendien langer op uw website. Dat is ook goed voor je rankings in de Google-zoekmachine.


Conclusie Met deze SEO copywriting tips kun je vloeiende teksten schrijven die gemakkelijk te lezen zijn en nog steeds goed zijn voor SEO. Dus schrijf niet voor sleutelwoorden of algoritmen, schrijf voor uw doelgroep. Wees relevant en waardevol. Vergeet keyword density. Schrijf aantrekkelijke metabeschrijving. Voeg voldoende interne en externe links toe aan uw inhoud.

Profile for Webcrafter

7 SEO copywriting tips voor betere posities in Google  

7 SEO copywriting tips voor betere posities in Google  

Advertisement