Page 1

Week 5: 24/10 – 30/10

andere kringen, en de vergadering zal op 4 november plaatsvinden. Geïnteresseerd? Anke moet vrijdag ten laatste een naam hebben!  preses@landbouwkring.be

Soep van de week: Asperge Bier van de week: Delirium Tremens Looza van de maand: Ace - multivruchten

Belangrijke mededelingen  Beste 1e baccers, jullie zijn best welkom in de Baarr!  Goedkope dranken en broodjes staan jullie daar op te wachten, net zoals de kickertafel en de spellekes!  Vanaf nu kost Palm slechts 0,50 euro zolang de voorraad van 33cl strekt, want de Baarr gaat overschakelen naar 25 cl.  Soep wordt een tikkeltje duurder… 80 cent voor gewone soep, 70 cent voor soep van de week.  LBK-wear bestellen via de site voor 30/10! Er zijn T-shirts, pullen, polo’s en marcellekes. Let op: de bestelling gaat pas door als er betaald is!

 Gezocht: een student(e) die niet bang is zijn/haar mening te geven over het concept ‘de student’ op een vergadering van een 2-tal uurtjes. Hierbij zit je samen met mensen van alle

Maandag 24 oktober 12u30-13u30 12u45 18u00 19u15

22u00

Inschrijvingen danslessen videodance van 12u3013u30 in de baarr! Info over de lessen vind je verderop. Onthaal komt langs in de aula van 1e bac, na de les Calculus om 1e-bac-T-shirts te verkopen. Onderwijsvergadering in LAND 00.210 @ Deelnemers aan AB-InBev bedrijfsbezoek, Jullie worden nu verwacht aan de Vuurkruisenlaan 1, 3000 Leuven. Een plan is hieronder te vinden. Galabal tapt Om henzelf alvast voor te bereiden op een spetterend, mega chique galabal, is het werkgroep galabal die vanavond het feestje in de Gnorgl gaan verzorgen ! Be(er) there as always and suit up is allowed ! Rodenbach nog steeds verkrijgbaar van’t vat aan slechts €1.50.


Woensdag 26 oktober

Dinsdag 25 oktober 12u30-13u30

17u00-18u30

18u30 19u30-21u00

Feest zit in de Baarr om kaarten te verkopen voor de doopcantus aan gedoopten van vorig jaar en aan presidium. (9€/4€) Inschrijvingen danslessen videodance van 12u3013u30 in de baarr! Info over de lessen vind je verderop. Cudi voor iedereen in de gezellige cudi-kelder voor cursussen, labojassen, bierpotten, ... Je hebt enkel cursussen als je voor 20/10 ‘s middags besteld hebt. De handboeken van Immunologie, Groenbeheer en Toegepaste wiskunde zijn nu ook aanwezig op de cursusdienst. Zij die hun blokpracticum handboek 2e hands hebben aangeboden, mogen nu ook hun geld komen halen. Alle cheerleaders worden aan studentenresidentie De Vesten verwacht! Op de 5e verdieping zullen we ons dan helemaal klaar maken! Info VERDER STUDEREN IN HET BUITENLAND: HOE BEGIN JE ERAAN? (meer uitleg achteraan)

20u00

Start 24uren-loop!!

22u00

Gnorgl gesloten Omdat iedereen zich momenteel aan het moe maken of schor schreeuwen is op de 24-urenloop, zal de Gnorgl vanavond gesloten zijn. Allen naar onze LBK loopstand dus !

00u00-20u00

Kom allemaal lopen, supporteren, cheerleaden,… en sfeer maken op de

24uren-loop!! 12u30-13u30

14u00-20u00 22u00

Feest zit in de Baarr om kaarten te verkopen voor de doopcantus aan gedoopten van vorig jaar en aan presidium. (9€/4€) Inschrijvingen danslessen videodance van 12u3013u30 in de baarr! Info over de lessen vind je verderop. ACHTSTE K.U.LEUVEN BUITENLANDDAG (meer uitleg achteraan) Gnorgl gesloten Omdat iedereen zich moe heeft gemaakt of schor geschreeuwd is op de 24urenloop, zal de Gnorgl vanavond gesloten zijn.

Donderdag 27 oktober 12u30-13u30 12u45 22u00

Feest zit in de Baarr om kaarten te verkopen voor de doopcantus aan gedoopten van vorig jaar en aan presidium. (9€/4€) Onthaal komt langs in de aula van 1e bac ,na de les Chemie om 1e-bac-T-shirts te verkopen. OVERWINNINGSFEESTJE Om onze verpletterende overwinning op Ekonomika en wie weet zelfs VTK en Apolloon te vieren, is er vanavond een knallend


overwinningsfeest in de Gnorgl ! Na al die harde inspanning zal het bier rijkelijk vloeien. Wie weet komen er wel gratis vaten aan te pas om onze s(up)porters te bedanken !

Vrijdag 28 oktober 11u30-13u00

Cudi voor 2e bac. Kom jullie cursus Biochemie maar halen in onze gezellige kelder!

Om al naar uit te kijken Week 23-28 okt Maandag 31 okt Donderdag 3 nov

Uitvoeren doopopdrachten Doop! Cudi voor iedereen: 15u30 – 17u Chouffe en bitterballen in de Baarr

Maandag 7 nov Disndag 8 nov Woensdag 9 nov Week 14-18 nov Woensdag 16 nov

Halloweenavond in de Baarr

Cudi voor iedereen: 17u – 18u30 DoopTD met schachtenverkoop Bloedserieusweek Cudi voor iedereen: 17u – 18u30

zicht geroepen voelen om nog vlug bij het loopteam te komen en een zalig t-shirt met goodiebag te krijgen, kunnen nog altijd mailen naar sportpreses@landbouwkring.be of bellen naar 0494/259133! Dan even wat concreter: maandag 24/10 starten we met het opbouw van het loopstandje, iedereen die dus kan sjorren wordt verwacht vanaf 14u! Ons loopstandje staat ongeveer op de plaats van vorig jaar, voor de schachtjes, een toertje wandelen en je komt ons wel tegen. Skireis Iedereen die zich wil inschrijven voor een onvergetelijke skivakantie met LBK, mailtje sturen naar sportpreses@landbouwkring.be! Er zullen in november enkele infosessies gegeven worden door mensen van Sportura om wat meer uitleg te geven ivm de skireis. Meer info? Volg ons in de humus of stuur gerust een mailtje! Farmerscup Wil je je inschrijven met je ploegje om uit te maken wie er het beste zaalvoetbalteam heeft van LBK, aarzel dan niet voor je in te schrijven! Mailen zou ik zeggen. Zet in de mail het gsmnummer van je ploeg verantwoordelijke ;)

IFB voetbal Spelers en keepers gezocht voor IFB Veldvoetbal!

Belangrijke woorden van SPORT 24 urenloop! Het is eindelijk zover, deze week wordt het startsein gegeven van de 40ste editie van de 24 urenloop! We verwachten zoveel mogelijk ingesmeerde benen vanaf DINSDAG 25/10 om 20 uur aan ons loopstandje. Mensen die

Ook dit jaar wordt er weer volop interfacultair gevoetbald. In de hoop dit jaar de knalprestatie van vorig jaar(kwartfinales) te overstijgen zijn we nog op zoek naar spelers en een keeper. Interesse??? Contacteer dan je IFB Veldvoetbal verantwoordelijke op het volgende adres en vermeld de positie die je normaal bezet:


Alexander Cambré LBK IFB-Veldvoetbalverantwoordelijke 2011-2012 cambre93@gmail.Com Belangrijk dat we genoeg geïnteresseerden hebben, aangezien maandag 31 oktober de eerste match reeds plaatsvindt!

Een paar woordjes over de DOOP Beste schachten, Drukdrukdrukdrukdruk! Komende week is jullie hulp hard nodig! Voor de handige harry’s onder jullie; kan jij goed sjorren of andere supercoole, handige dingen? Kom nu maandag omstreeks 14:00 dan zeker helpen bij het opbouwen van het 24 urenloop standje! Ga naar links als je onder de fitness-brug doorkomt, zoek dan het voorlaatste standje, mét spiegelpaal. Voor de talentvolle babette’s: Ook maandag omstreeks 14:00 liggen er, met nauwelijks te bedwingen anticipatie; eieren, bloem en melk op jullie te wachten om tot pannenkoeken omgetoverd te worden! Dit gaat door op het fakhuis en ze zullen verkocht worden met de 24 urenloop. (Deze zijn trouwens ook doopopdrachten! Check ze deze week in de baar ;-) ) DOOPOPDRACHTEN: Nu zondag (23/10/2011) omstreeks 23:59 worden jullie doopopdrachten bekend gemaakt aan de gnorgl, waarom deze zo belangrijk zijn weten jullie ondertussen al wel. Wat praktische informatie: Voor elke doopopdracht moet d’évidence croyable zijn! Dit houdt in dat, wanneer je je opdracht gaat uitvoeren, er iemand van onthaal als getuige bij moet zijn OF het moet DUIDELIJK op film/foto staan. Voor elke doopopdracht die niet uitgevoerd is op het moment dat jullie doop start, volgt een passende sanctie. De lijst met doopopdrachten zal na bekendmaking worden opgehangen in de baarr.

DOOP: Hoelaat je waar maandag moet zijn hangt af van in welke doopgroep je zit, hou jullie facebookgroep nauwlettend in het oog! Verder nog enkele tips: dress warm! Het belooft des avonds frisjes te worden en het zou wel eens kunnen dat je, doordrenkt met smerigheid, het anders snel koud zal krijgen. Ook is het vanzelfsprekend dat je best niet je zondagse kleren aantrekt ;). Je outfit die je gebruikt om patatten te oogsten of prei te planten is de beste kandidaat. Adios en beaucoup d’amour, Onthaal!

Een woordje van cultuur Danslessen videodance Kom mee dansen met cultuur! De dans dit semester is videodance, een combinatie van allerlei trendy stijlen zoals o.a. hiphop en streetdance. Wanneer: vanaf 26 oktober t.e.m. 14 december elke woensdagavond van 21u-22u Waar: danszaal (mét spiegels) campus KHLeuven Hertogstraat 178 3001 Heverlee Prijs: €15 voor LBK-leden, €17 voor niet-leden, dus je vriend(innet)jes uit andere kringen zijn ook welkom! Voor zij die mee komen dansen: De danszaal aan de KHLeuven bevindt zich in de kelder, naast de ondergrondse fietsenstalling. Cultuur zal jullie daar de eerste les opwachten. Wie zich nog wil omkleden, kan dat daar doen, we tonen je graag de kleedkamers. Kom dan ook zeker op tijd, zodat de lessen om 21u. kunnen starten. Bedankt voor jullie inschrijvingen en tot woensdag!


Bier van de week Het bier voor deze week is Delirium Tremens. Jawel, het bier met dat roze olifantje! Een groot deel van jullie kan zich wel vinden in deze definitie van Delirium Tremens: Een delirium tremens is een vorm van delier die optreedt als ontwenningsverschijnsel bij alcoholverslaving en soms andere substanties. De belangrijkste symptomen zijn stuipen en sterke visuele hallucinaties of illusies. Deze zijn vaak fobisch van aard: een lijder aan delirium tremens ervaart mensen, voorwerpen, schaduwen enz. als bedreigend. Verder kunnen geheugenverlies en desoriëntatie optreden. Het delirium tremens treedt meestal op 48 tot 72 uur nadat de persoon zijn laatste alcohol heeft gedronken. De verschijnselen kunnen enkele uren tot enkele dagen duren. Een ander deel kan zich echter ook vinden in deze definitie: De smaak van Delirium Tremens kan men beschrijven als een flinke scheut alcohol die als het ware ontvlamt in de mond, die de tong en het gehemelte werkelijk opwarmen. De smaak van dit bier is ook gekenmerkt door zijn rondheid. De afdronk is sterk, lang en droogbitter. Met een alcoholpercentage van 8.5% en een palmares waar “Beste sterk speciaalbier van de wereld” opstaat, verkoopt Delirium Tremens zichzelf. Ik verwacht jullie dus allemaal aan de toog!

Een woordje over de B.Ir.-dag Op 19 november 2011 vindt onze derde Dag van de Leuvense BioIngenieur, oftewel B.Ir.-Dag, plaats! Deze dag heeft als voornaamste doel iedereen die op één of andere manier met onze faculteit verbonden is, met name alumni, professoren, emeriti, assistenten, studenten, personeel van de faculteit en hun gezinnen samen te brengen en (opnieuw) met elkaar te laten kennismaken. We willen dit doen door een programma aan te bieden met voor elk wat wils, van de slimst bio-ingenieur tot wetenschap aan de toog. In de bar en

tijdens receptie en diner wordt volop ruimte gecreëerd voor een gezellige babbel. Wat best interessant lijkt voor studenten is dat er in de namiddag een csi/cluedo spel en een slimste bio-ingenieur is. Daarna is er een gratis receptie en een grote BBQ (deze is wel betalend) en aansluitend is er een gratis cantus. Het is mogelijk om alleen vanaf de de receptie aan te sluiten, of vroeger weg te gaan. We zouden graag hebben dat hier voldoende presidiumleden en andere studenten aanwezig zijn. Meer info op: http://www.biw.kuleuven.be/birdag/index.aspx Inschrijven vóór 3 november!

Buitenland-woordjes Buitenlanddag: Prepare 2 leave, leave 2 be prepared! Wil je de aula’s van de K.U.Leuven even vaarwel zeggen en naar het buitenland trekken voor studie, stage, onderzoek of (vrijwilligers)werk? Kom dan naar de Buitenland-2-daagse van 25 & 26 oktober. DINSDAG 25 OKTOBER 2011, 19.30-21.00U. VERDER STUDEREN IN HET BUITENLAND: HOE BEGIN JE ERAAN? Hoe pak je het aan om ná je studies aan de K.U.Leuven op eigen houtje in het buitenland verder te studeren? Een avond boordevol beursinformatie en praktische tips ivm de samenstelling van een toelatingsdossier Aud. Jean Monnet AP 01.30, Faculteit Soc. Wet., Parkstraat 71, Leuven programma: www.kuleuven.be/studenten/buitenland/studeren/buitenland-2daagse/buitenland-25.html


WOENSDAG 26 OKTOBER 2011, 14.00-20.00U. ACHTSTE K.U.LEUVEN BUITENLANDDAG Alles over het buitenland voor wie op studie- of stageuitwisseling wil tijdens zijn studies en voor wie ná zijn studies wil vertrekken voor bijkomende studies, stage, onderzoek of (vrijwilligers)werk. Infosessies met diverse onderwijsexperts en ambassades alsook concrete tips van studenten met buitenlandse ervaringen. Een greep uit het aanbod: Québec, Verenigde Staten, Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Rusland en de West-Balkan, alsook sessies over de VLIR-UOS reisbeurzen, vrijwilligerswerk in het buitenland, projectstages bij bedrijven en een workshop over het schrijven van een persoonlijk essay. Als aanloop naar het K.U.Leuven-Duitslandjaar van 2012 wordt ons buurland Duitsland nu al speciaal in de picture gezet. Een uitgebreide infomarkt met stands van landen, organisaties en taalinstituten die je op weg helpen. NIEUW op de infomarkt: een Faculty Corner waar je alles te weten komt over de internationale mogelijkheden aan diverse faculteiten. Universiteitshal, Naamsestraat 22, Leuven programma: www.kuleuven.be/studenten/buitenland/studeren/buitenland-2daagse/buitenland-26.html

LBK dankt

24uren-loop: Ulyssis De 24-urenloop is weer in aantocht! Je-weet-wel, die mega-coole, super-leuke, onvergetelijke loopwedstrijd waarbij alle Leuvense studentenkringen het tegen elkaar opnemen. Wij van ULYSSIS* zijn ook weer van de partij. Onze 24-urenloop leuze luidt: "Kom, loop, val BIJNA dood, lach, huil, bewonder, moedig je vriendjes aan, drink, eet en game!". "Gamen?!?!", denk je nu, dat is toch iets voor op LAN-party's!? Ja inderdaad, maar we zijn allen aan de unief om in meer of mindere mate onze blik op de grote, wijde wereld wat te verruimen en ULYSSIS helpt je daarbij. Wij zorgen ervoor dat jullie ook kunnen gamen en interessante weetjes opzoeken -of nog snel even je uurrooster checken- op computers in onze ULYSSIS-tent. Naast computers om op te gamen, staan er ook Wii's. Die zijn er voor wie het sporten in levende lijve beu is of voor wie liever zijn virtuele alter ego moe ziet worden op het scherm. Op de koop toe train je er je vingerspieren nog mee ook! Als kers op de taart is er gratis draadloos internet beschikbaar in en rond de ULYSSIS-tent. In wat je tot nu toe al gelezen hebt komt het letterwoord ULYSSIS zo een zes keer voor (inclusief deze zin en de verwijzing!), tijd voor wat meer uitleg hierover. ULYSSIS staat voor "Unix Lovers Yields Student Services and Internet Support". Wij zijn met andere woorden een toffe studentenvereniging die als voornaamste doel heeft studenten en personeelsleden van onze Alma Mater, de KUL, vertrouwd te maken met de mogelijkheden van computers en het wereldwijde web. Zo creërden wij de website van de 24-urenloop: www.24-urenloop.be waarop je de tussenstand live kan volgen! Maar we doen meer, zo kan je bij ons je website hosten of kan je groepswerkjes maken waarbij je werkt met versiebeheer, ook wel SVN genoemd. Daarmee zijn alle problemen in verband met het hebben van verschillende versies van verschillende groepsleden -je hebt het vast al wel eens meegemaakt- van de baan! Onze studentenvereniging bestaat echter niet alleen uit een hoop computers en servers, maar vooral uit een enthousiaste groep studenten


die altijd klaar staan om jullie vragen te beantwoorden! Heb je zin om je theoretische kennis over computers en dergelijke eens om te zetten in de praktijk? Spreekt wat wij doen jou wel aan? Aarzel niet, surf zeker eens naar onze website: www.ulyssis.org en stuur een mailtje naar ulyssis@ulyssis.org! Wij zijn altijd zeer blij als er nieuwe mensen deel willen uitmaken van ons enthousiaste team en vereisen geen enkele voorkennis! *ULYSSIS is een keitoffe studentenvereniging, lees vooral verder om meer over ons te weten te komen!

AB InBev delivers to its trainees: • Investment into the future managers of our company and breweries • A 4-month hands-on experience across different breweries and departments in supply • Exposure to the global leaders of the company from day 1 • The traineeship is followed by a first junior manager position All the information on the program http://www.bestbeerjob.com Applications are open until October 31, 2011. The program starts September 1st, 2012.

is

to

be

found

Plaats van afspraak voor maandag:

Woorden en figuur van BR Supply Traineeship This is a new program focusing on production. This unique program’s goal is to make you ready to become a manager in supply/production, with a broad knowledge of our company and of the beer market. Gratis infoblad v.u. Marie Loveniers voor vzw Landbouwkring, Waversebaan 12, 3001 Heverlee

www.landbouwkring.be

on


Oktober 2011

Ma 24

Di 25

Woe 26

Bedrijfs bezoek AB-InBev Galabal tapt 31

27

Vrij

Zat

Zon

28

29

30

4

5

6

10

11

12

13

17

18

19

20

Overwinningsfeestje! 1

2

3 Chouffe & bitterballen

Doop & Doopcantus 7

8

9

Halloweenavond Internationaal tapt

Flugelfeestje

DoopTD met Schachtenverkoop

14

15

16

Revue tapt

Do

3e bac feestje

humus 5  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you