Page 1

Week 4: 17/10 – 23/10

Maandag 17 oktober Soep van de week: Groentesoep 12u30-13u30

Bier van de week: Palm Royale Looza van de maand: Ace - multivruchten

Belangrijke mededelingen  Cola Zero staat sinds kort op het menu van de Baarr! 

LBK-wear bestellen via de site voor 30/10! Er

12u45 20u00

zijn T-shirts, pullen, polo’s en marcellekes. Let op: de

bestelling gaat pas door als er betaald is!  Eerste bijeenkomst van de chearleaders deze woensdag! Meer info achteraan!  Aan alle mensen die aardig beschonken waren op de kaas- en wijnavond: Er zijn heel wat truien en jassen achtergebleven, jullie kunnen deze in de Baarr terug ophalen!

22u00

Inschrijvingen danslessen videodance van 12u30-13u30 in de baarr! Info over de lessen vind je verderop. Wie mee naar De Pappenheimers gaat donderdag, komt in de baarr van 12u30-13u30 zijn treinticket (€4) al betalen aan cultuur. Meer info over de opnames krijg je in je bevestigingsmail! Dooptoneeltje in de aula van 1e bac! Woudloperstraining Nog 1 week bikkelhard trainen voor de 24h-loop! Alles voor de 3e plaats! Daarom worden er vandaag enorm veel enthousiastelingen verwacht aan de Nayer! Logistiek tapt De volgende werkgroep die aan de beurt is om op maandag de tapkranen van de G te bevolken is logistiek! Dus voor een frisse pint of Rodenbach aan €1.5 is er vanavond maar één adres !


Woensdag 19 oktober

Dinsdag 18 oktober 12u30-13u30

17u00-18u30

22u00

Inschrijvingen danslessen videodance van 12u30-13u30 in de baarr! Info over de lessen vind je verderop. Wie mee naar De Pappenheimers gaat donderdag, komt in de baarr van 12u30-13u30 zijn treinticket (€4) al betalen aan cultuur. Meer info over de opnames krijg je in je bevestigingsmail! Cudi voor iedereen van 17u tot 18u30 in de gezellige cudi-kelder voor cursussen, labojassen, bierpotten, ... Je hebt enkel cursussen als je voor 14/10 besteld hebt. De handboeken van Immunologie, Groenbeheer en Toegepaste wiskunde zijn nu ook aanwezig op de cursusdienst. Zij die hun blokpracticum handboek 2e hands hebben aangeboden, mogen nu ook hun geld komen halen. Shotjesavond Tijd voor weer een legendarisch Gnorglfeest ! Vanavond draait het eens niet om de pintjes, maar des te meer om de jenever en andere geestrijke drankjes! Jenever is dan ook verkrijgbaar aan de zeer democratische prijs van 1 euro en de andere shotjes aan 1.5 euro. Geen idee meer hoe je in je bed geraakt bent? Geen probleem, je zal niet de enige zijn…

12u30-13u30

17u15-18u45

20u00

22u00

Inschrijvingen danslessen videodance van 12u30-13u30 in de baarr! Info over de lessen vind je verderop. Wie mee naar De Pappenheimers gaat donderdag, komt in de baarr van 12u30-13u30 zijn treinticket (€4) al betalen aan cultuur. Meer info over de opnames krijg je in je bevestigingsmail! Cudi voor iedereen van 17u15 tot 18u45 in de gezellige cudi-kelder voor cursussen, labojassen, bierpotten, ... Je hebt enkel cursussen als je voor 14/10 besteld hebt. De handboeken van Immunologie, Groenbeheer en Toegepaste wiskunde zijn nu ook aanwezig op de cursusdienst. Zij die hun blokpracticum handboek 2e hands hebben aangeboden, mogen nu ook hun geld komen halen. Woudloperstraining Nog 1 week bikkelhard trainen voor de 24h-loop! Alles voor de 3e plaats! Daarom worden er vandaag enorm veel enthousiastelingen verwacht aan de Nayer! Boerenfeestje Eerste bac laat woensdag het beste van zich zien! Zoals het LBK betaamt, is het feestje volledig in boerenstijl. Wil je wel eens zien wat deze veelbelovende lading schachten in huis heeft, trek dan je klompen en vuile overall aan en schuim met paard en kar af naar de Gnorgl voor een geweldig feestje! We’ll see you there!


Donderdag 20 oktober 12u30-13u30

18u15

22u00

Inschrijvingen danslessen videodance van 12u30-13u30 in de baarr! Info over de lessen vind je verderop. Opnames van ‘De Pappenheimers’ met cultuur. Om 18u15 spreken we af aan het ‘bungalowloket’ aan het station van Leuven voor de gelukkigen die meekunnen. Rustige avond Zoals vorige donderdag bewezen is rustige avond een zeer relatief begrip… Wie de week dus in stijl wil afsluiten moet vanavond bij onze hoofdtappers zijn voor het volgende feestje! En nog steeds Rodenbach van’t vat om de avond op te fleuren !

Vrijdag 21 oktober 9u00

Kom Maria gezellig gezelschap houden in de Baarr!

Om al naar uit te kijken Zondag 23 okt Week 23-28 okt Dinsdag 25 okt Maandag 31 okt Donderdag 3 nov

Voorlezen doopopdrachten Uitvoeren doopopdrachten Cudi voor iedereen: 17u - 18u30 24h-loop! Doop! Cudi voor iedereen: 15u30 – 17u

Disndag 8 nov Woensdag 9 nov Woensdag 16 nov

Cudi voor iedereen: 17u – 18u30 DoopTD met schachtenverkoop Cudi voor iedereen: 17u – 18u30

Berichtje van Steven BELANGRIJK!! - Ja, je ISP is nog niet in orde... Dankzij de bachelor- en masterformulieren en de traject@ mailbox zijn we met manen macht bezig alles manueel, student per student, in orde te brengen. Het komt dus wel goed, onze ISP deadline is iets ruimer dan de jouwe. - Bijna alle studietrajecten zijn gecontroleerd en ok. Een handjevol niet, is dit bij jou het geval krijg je daar deze week bericht over. - ALS JE ISP WORD GOEDGEKEURD, DAN KRIJG JE DAAR EEN MAILTJE VAN. CONTROLEER DAN OF HET ISP ZO KLOPT!! Lang nadien komen melden dat er toch nog fouten in staan gaat niets helpen.

Een woordje van Sport LBK’ers! Sport hier met enkele interessante weetjes een een warme oproep. 24 urenloop De 24 urenloop sluipt weer dichterbij en we hebben jullie nodig voor enkele zaken! Vooreerst, iedereen die kan sjorren. LBK zal zijn tentje maandag 24 oktober om 13 uur opzetten. Dit is ongeveer op


dezelfde plaats als vorig jaar, weet je niet goed waar dit is, zoek een tractor met kar! Wij doen een warme oproep naar iedereen die kan sjorren: scouts, kla, ...

Een woordje van de chearleaderpreses Aan alle cheerleaders,

Ook zouden we een loopteam samenstellen. Wat is dit, hoe gaat dit in zijn werk? Wel, je geeft je naam en telefoon nummer aan Brecht of Brecht en als er een dood moment is (laat ons hopen van niet!) dan kunnen wij je opbellen om te vragen te komen lopen. Het loopteam zal, naast ons eeuwig respect, ook enkele beloningen krijgen!

Echt leuk dat jullie al zo talrijk zijn  En als jullie nog vriend(innet)jes hebben die ook willen meedoen, neem ze dan maar mee op WOENSDAG 19 OKTOBER naar onze eerste afspraak. We spreken af om 18u15 aan de fietsenstalling van studentenresidentie DE VESTEN (tervuursevest 107). Gelieve een SCHAAR mee te nemen!!

Wij moedigen ook iedereen aan die een shiftje wil doen om zijn mails te checken en massaal die lijst in te vullen, zonder mensen die willen helpen met o.a. het eetstandje en de tijden opnemen wordt het moeilijk om de 24 uur te organiseren, we reken op jullie!

DE VESTEN vind je door van op de Kapucijnenvoer naar de ring te rijden. Aan de ring ga je niet rechtdoor oversteken naar de grote weg, maar neem je de weg die links parallel aan de grote weg ligt. Na 50 m zie je aan je rechterkant een rood gebouw met vanonder lichtgrijs. En dan heb je het gevonden 

Farmerscup Vanaf volgende week starten de inschrijvingen van de FARMERSCUP, een indoor voetbalcompetitie alleen voor LBK. Schrijf je met je ploeg in en wordt de nieuwe winnaars van de FARMERSCUP! Deze zou beginnen één of twee weken na de 24 urenloop. Meer informatie volgende week! Skireis Vanaf vandaag kunnen de mensen die met LBK willen gaan skiën zich inschrijven voor DE onvergetelijke LBK ervaring. Dit jaar gaan we naar St Francois Longchamps. Om je in te schrijven mail je je gegevens door naar sportpreses@landbouwkring.be Het belooft ook dit jaar een zalig feest te worden met meer activiteiten! It’s gonne be legen... (waiiiiit for .. me to say the rest in St Francois Longchamps!)

We verwachten jullie allemaal!!

LBK AAN DE TOP, EKONOMIKA KAN ER ZEKER NIET TEGEN OP!!


Woordjes van cultuur

Dooptoestanden!

Danslessen videodance

Beste schachten,

Kom mee dansen met cultuur! De dans dit semester is videodance, een combinatie van allerlei trendy stijlen zoals o.a. hiphop en streetdance. Leer de nieuwste, funky moves aan om ze later op het eerstvolgende feestje te showen! En voor een spotprijs doe je wekelijks nog eens een uurtje aan sport… Niets dan voordelen, dus inschrijven maar !

Wil je het fameuze dooptoneel niet missen? Kom volgende week maandag (17/10/2011) dan zeker naar de les calculus&analyse! Het dooptoneeltje wordt verzorgd door de tweedejaars, zij zullen de iets stoutere onder jullie al lichtjes aanpakken ;). Ook zal je uitleg krijgen over de doop en jullie krijgen de kans er zoveel vragen over te stellen als je maar wil!

Wanneer: vanaf 26 oktober t.e.m. 14 december elke woensdagavond van 21u-22u

Hierna starten de inschrijvingen voor de doop. Een kaart voor de doop+doopcantus+doopTD zal iets van een 16 euro zijn. ZOVEEL?!! Ja, maar zie het niet als 16 euro betalen voor vies te worden, (nog) harder te gaan stinken, een cantus EN een TD. Zie het als maar 16 euro voor een leuke, banden smedende groepsactiviteit. Een uitermate unieke ervaring die met uitsterven bedreigd is. En misschien het belangrijkste van al: het EINDE van het schacht zijn!

Waar: danszaal (mét spiegels) campus KHLeuven Hertogstraat 178 3001 Heverlee Prijs: €15 voor LBK-leden, €17 voor niet-leden, dus je vriend(innet)jes uit andere kringen zijn ook welkom! Speeddating Kom mee speeddaten in de baarr op maandag 17 oktober om 21u! Een leuke manier om iemand te leren kennen of misschien wel meer… Gedurende een paar minuten kan je met je ‘switchende partner’ een praatje slaan om zoveel mogelijk over elkaar te weten te komen. Is er een klik, dan kunnen telefoonnummers altijd uitgewisseld worden. Je moet alvast geen schrik hebben dat het gênant wordt als je niets te zeggen hebt, cultuur voorziet leuke vraagjes in case of emergency! Een gat in je cultuur als je niet meedoet, dus tot dan!

De tijd is nu rijp om het volgende, baanbrekende, toekomstbepalende onderwerp aan te snijden. Deze week zondag (23/10/2011) omstreeks 23:59 aan onze thuisbasis de Gnorgl zullen jullie DOOPOPDRACHTEN bekend gemaakt worden. Deze doopopdrachten zijn jullie time to shine! Dit is jullie kans om aan de rest van LBK te bewijzen wat jullie waard zijn! Hier wordt jullie naam als eerstejaars gemaakt, of gebroken.. Het is de bedoeling dat ELKE schacht die wenst gedoopt te worden aan MINSTENS één doopopdracht meewerkt! Als je niet voor minstens 1 doopopdracht ingeschreven bent zal je doop zelf (31/10/2011) ongeldig zijn. Verdere info over wat de opdrachten precies zullen zijn horen jullie zondag..


See you there <3, Onthaal!

Je staat trouwens niet alleen met je talent: als Faculty STAR krijg je in het tweede semester professionele begeleiding van een meter of peter uit de Leuvense cultuursector en kan je jouw artistiek talent samen met alle andere Faculty STARs tonen op een groots slotevenement op 10 mei 2012.

Beste tweede bac, Degenen onder jullie meegewerkt hebben aan het dooptoneel, proficiat! Zag er zeer goed uit. Voor zij die graag wat schachtjes dopen: als je nog niet in de facebookgroep ‘Dopers bio-ing 20112012’ zit, maak er maar eens snel werk van! Dit doet je door ‘Doopmeester’ toe te voegen op facebook OF aan 1 van je collega’s te vragen om je toe te voegen. (of natuurlijk gewoon even aan onthaal vragen ;) onthaal@landbouwkring.be) PS: you better make sure dat je zelf gedoopt bent als je je inschrijft om te dopen, anders volgen er sancties.

Word onze FacultySTAR! K.U.Leuven is actief op zoek naar artistiek talent en geeft het groeikansen. De vele studenten die creatief bezig zijn met kunst verdienen immers een podium. Studeer je aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen en ben je creatief bezig met fotografie, schilderkunst, poëzie, mode, animatie, muziek, stand-up, dans, design, performance of een andere kunstvorm? Dan is dit je kans om voor onze faculteit te schitteren, solo of in groep. Wij zullen de Faculty STAR van de Faculteit Bioingenieurswetenschappen koesteren als huiskunstenaar op diverse gelegenheden.

Alle details rond deelname op http://www.facultystars.be/nl

kan

je

nalezen

Studenten en personeelsleden kunnen ook een kandidaat voordragen. Ken jij een student of groep studenten van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen met een uitgesproken artistiek talent? Vul dan een aanbevelingsformulier in op http://www.facultystars.be/over-faculty-stars Van 26 september 2011 tot 13 november 2011 (middernacht) kan je via de facebookapplicatie ook stemmen op je favoriete kandidaat. Je kan maar één stem uitbrengen. Per faculteit krijgt de kandidaat die de voorkeur van het publiek wegdraagt een wildcard voor de finale juryronde! Marleen Suckers Cultureel liaison voor de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen 016 321629

Battle of Talents Battle of Talents is dé online ondernemingsplanwedstrijd van de Vlaamse overheid. Ondernemingsideeën van studenten en onderzoekers van universiteiten en hogescholen uit Vlaanderen worden uitgewerkt en kritisch geanalyseerd door studenten van toonaangevende business schools.


LBK nodigt al haar studenten en onderzoekers uit om deel te nemen aan de game. Deze wedstrijd is een mooie kans om verworven theoretische kennis om te zetten naar de praktijk en biedt de volgende mogelijkheden om: 

Uw business plan te verscherpen en coaching te krijgen van experten Samen te werken met collega’s die complementaire vaardigheden bezitten En 25 000 euro te winnen.

  Uw rol:

De competitie bestaat uit drie type spelers: ondernemers, talenten en investeerders. Als student of onderzoeker kan u kiezen uit de volgende twee rollen:  

Ondernemers: je hebt een innovatief idee? Talent: je wilt een ondernemersteam versterken?

Het spel:   

In een eerste fase (26/10/2011 - 23/11/2011) ontwikkelen “entrepreneurs” (studenten en onderzoekers) voor hun idee een business plan rond verschillende categorieën. In een tweede fase (24/11/2011 – 22/02/2012) zullen “investors” (MBA-studenten) deze ideeën reviewen, feedback geven en (virtueel) investeren. In een derde fase (maart 2012) pitchen de ondernemers op een live event hun idee voor BoT-investeerders, academici, politici (o.a. Minister-President Kris Peeters) en captains of industry.

Meer info en inschrijvingen vind je op http://www.battleoftalents.be. Met vriendelijke groet, Het Battle of Talents team

Een woordje over de B.Ir.-dag Op 19 november 2011 vindt onze derde Dag van de Leuvense BioIngenieur, oftewel B.Ir.-Dag, plaats! Deze dag heeft als voornaamste doel iedereen die op één of andere manier met onze faculteit verbonden is, met name alumni, professoren, emeriti, assistenten, studenten, personeel van de faculteit en hun gezinnen samen te brengen en (opnieuw) met elkaar te laten kennismaken. We willen dit doen door een programma aan te bieden met voor elk wat wils, van de slimst bio-ingenieur tot wetenschap aan de toog. In de bar en tijdens receptie en diner wordt volop ruimte gecreëerd voor een gezellige babbel. Wat best interessant lijkt voor studenten is dat er in de namiddag een csi/cluedo spel en een slimste bio-ingenieur is. Daarna is er een gratis receptie en een grote BBQ (deze is wel betalend) en aansluitend is er een gratis cantus. Het is mogelijk om alleen vanaf de de receptie aan te sluiten, of vroeger weg te gaan. We zouden graag hebben dat hier voldoende presidiumleden en andere studenten aanwezig zijn. Meer info op: http://www.biw.kuleuven.be/birdag/index.aspx


Bier van de week Deze week serveren we voor jullie Palm Royale. Dit "Ale" bier werd in 2003 gecreĂŤrd voor de 90e verjaardag van PALM-brouwer Alfred Van Roy en kreeg de naam PALM Royale (ROY-ALE). Zijn passie voor de nadrukkelijke gistingsfruitigheid van zijn zelf geselecteerde PALMgisten krijgt in PALM Royale een extreme expressie om royaal van te genieten. Het uitzicht is koperkleurig, met rijk wit en wandklevend schuim. Het aroma doet denken aan banaan, de smaak is volmondig en met veel "body". Lichtzoet door de alcohol is het bier eveneens wat bitter en fruitig. De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van PALM Royale: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Door intensieve selectie heeft de familie Van Roy een rijke collectie aangelegd van verschillende giststammen die elk een eigen fruitig karakter aan het bier geven. PALM Royale wordt gegist met een symbiose van 3 verschillende giststammen die eenextreme banaanfruitigheid geven.

LBK dankt

Gratis infoblad v.u. Marie Loveniers voor vzw Landbouwkring, Waversebaan 12, 3001 Heverlee

www.landbouwkring.be


Oktober 2011

Ma 17

Di 18

Woe

Do

19

20

Speeddate

Shotjesavond

Boerenfeestje

Bezoek ‘De Pappenheimers’

24

25

26

27

1

2

Doop & Doopcantus 7

21

Zat 22

Zon 23 Voorlezen doopopdrachten

28

29

30

4

5

6

11

12

13

Overwinningsfeestje!

Bedrijfsbezoek AB-InBev 31

Vrij

3

Chouffe & bitterballen

8

9

Carreerevening

DoopTD met Schachtenverkoop

10

humus 4  
humus 4  
Advertisement