Page 1

WEBB&IT En tidning från Web IT Solutions AB

Nr 1 • 2017

Om du förlorar all din data idag, hur ser då din morgondag ut?

DIGITAL MARKNADSFÖRING GAV RESULTAT

IT ska finnas FOTO: SHUT TERSTOCK

– men inte märkas!

Så klättrar du i sökresultaten

5

myter och lögner om sökordsoptimering


CDB (Central DataBase)

RS

TO

CK

Ett företagsinternt administrativt system för bokförlag. Används för att ha kontroll/ översikt över både produktions- och försäljningsflöden.

Smart webb Smart webb är det uttryck vi på Web IT Solutions använder för webbapplikationer – det vill säga webbplatser som ersätter olika typer av program. Webbapplikationer är placerade på Internet för att användaren ska kunna komma åt dem från alla internet-anslutna enheter (datorer, surfplattor och mobiler). Här presenterar vi några av de applikationer som vi har tagit fram.

Kampanjadmin Företagsinternt system för att administrera/hantera landningssidor (webbsidor) för företagets digitala kampanjer.

TO

:S

HU

T

ABC-klassning är ett verktyg som företag använder för att öka sin lönsamhet genom att kartlägga (analysera) och utifrån olika risknivåer styra sina underhållsåtgärder.

PLSYS Personalliggare för byggbranschen. Uppfyller alla de lagar och krav som finns på personalliggare. Läs mer på sidan 10.

ABCklassning

TE

FO

RASK Företagsinternt system för administration och produkton av körkort för motor- och röjsåg, med inbyggd funktion för att administrera utbildningar.

Projekt 24 Ärendehanteringssystem med funktion för att hålla reda på när periodiska åtgärder ska utföras. Möjlighet att överföra fakturerings- och löneinformation till Vismas program.

FSP Fan-Selection-Program. Hjälper företagets kunder att få förslag på lämpliga produkter baserat på angivna tekniska parametrar.

TE

RS

TO

CK

FS-tid

T FO

O:

SH

U

T

Enkelt tidredovisningssystem som används av både företag och några av Svenska kyrkans församlingar. Håller reda på var och när användaren utfört något och hur mycket tid som gått åt.

2 | WEBB & IT – En tidning från Web IT Solutions AB

Servicesystem System för att registrera tid och material både för enkla servicejobb och större projekt. Används bl.a. för trafikledning av servicebilar.


LEDARE

FOTO: MALIN MAT TSSON

IT ska finnas

– men inte märkas! Jag tillhör de som tycker att IT ska vara ett stöd till kärnverksamheten i ett företag utan att man måste lägga massor av arbete på att få det att fungera. IT ska finnas men inte märkas, helt enkelt. Rätt använt kan IT på ett mycket effektivt sätt både ge stöd för verksamheten och hjälpa till att utveckla den. Många företag spenderar mycket tid och pengar på att försöka hitta bra IT-lösningar på egen hand, vilket ofta leder till att det ”stör” verksamheten mer än att det blir ett stöd som det borde. Ofta används uttrycket att ”IT – det är ett nödvändigt ont”. Det absolut roligaste i mitt arbete som IT-konsult är när jag kan hjälpa dessa företag att skapa en stödjande IT-miljö och visa dem hur stor nytta de kan ha av det. Med IT avser jag här inte bara datorer och program utan allt som har med IT att göra. Lösningen? Grunden för allt arbete med IT i ett företag bör bottna i en IT-strategi. För många är ordet ”strategi” stort och avskräckande, men

Utan strategi är företagets IT-verksamhet som en båt utan roder.

det behöver inte vara så avancerat. Det räcker att med jämna mellanrum sätta sig ner och fundera över ”var är vi idag och var vill/bör vi vara om 1, 3 och 5 år”. I strategin bestämmer man sedan vilka funktioner (praktiska lösningar) man strävar efter. Utan strategi är företagets IT-verksamhet som en båt utan roder. Fundera själv: Vad har ni för IT-strategi på ert företag? Använder ni datorer och program på ett effektivt sätt? Har ni en plan för er närvaro på Internet och en strategi för er digitala marknadsföring? Lägger ni idag mycket tid/pengar på något som skulle kunna automatiseras?

Våga ta hjälp med både din IT-strategi och arbetet med att förverkliga den! Att inte kunna ”det där med IT” inget att skämmas för. Idag går utvecklingen inom IT så snabbt så inte ens de som arbetar på heltid med det kan hänga med i allt som händer.

Tomas Svedberg VD

OM TIDNINGEN

KONTAKT

Tidningen WEBB & IT ges ut av Web IT Solutions AB i Avesta. Ansvarig utgivare: Tomas Svedberg, Web IT Solutions AB. Grafisk form: Kreatopia. Tryck: Henningsons Tryckeri. Papper: G-print, 170 g/cm2. Upplaga: 600 ex.

Telefon: 020-121 123 E-post: info@web-it.nu Adress: Prästgatan 39, Avesta Webbsida: www.web-it.nu

WEBB & IT – En tidning från Web IT Solutions AB | 3


SMÅTT & GOTT

Sätt ditt företag på kartan!

4 | WEBB & IT – En tidning från Web IT Solutions AB

Apple:s Mac har gått från att vara mer eller mindre exklusiv för den akademiska världen och företag som jobbar med layout/design, till att vara en fullt accepterad datorlösning på de flesta företag. Dock finns fortfarande begränsningar – bland annat i utbudet av program för administration och ekonomi.

CK

Apple vinner mark hos företagen

TO

Har du på Internet hittat ett jättebra pris på en Windows-licens till din dator? Då kan du nästan vara helt säker på att den är olaglig. Största problemet med de ”falska” Windows-licenserna är att de inte brukar gå att uppdatera, vilket innebär att din dator inte kommer att få alla de säkerhetsuppdateringar som släpps.

Även om det är ett år kvar är det hög tid att se över hur ni i företaget ska förhålla er till och hantera de nya kraven i förordningen. Dataskyddsförordningen innehåller i stort samma krav som PUL men i förordningen har det dessutom tillkommit ett antal krav. Krav som tillkommit är bland annat att förordningen gäller EUmedborgare i hela världen, och ger större rättigheter för individen att begära att uppgifter ska tas bort (glömmas) eller ändras. Andra förändringar gäller bland annat kraven på dokumentation, riskanalys och att företaget måste rapportera läckor och integritetsbrott.

Har ni behov av att ha virtuella möten ibland? Microsoft släppte i somras funktionen Skype Meeting som vänder sig till mindre företag. Med Skype Meeting kan ni ha videokonferens och samtidigt ta del av varandras filer direkt på skärmen. Under en 60-dagars provperiod kan man ha möten med upp till tio personer, därefter kan man vara upp till tre personer.

RS

Varning för falska Windowslicenser!

Den 25 maj 2018 ersätter den nya Dataskyddsförordningen den nuvarande Personuppgiftslagen, PUL. Förordningen ställer mycket högre krav på företagen än vad PUL har gjort och det kan bli dyrt om företaget inte följer den.

Verktyg för virtuella möten

TE

FOTO: SHUT TERSTOCK

§

Hårdare krav på företagen

UT

Alla de stora leverantörerna av ekonomiprogram för små och medelstora företag har idag molnbaserade lösningar. Fördelarna? Du kommer åt din bokföring var du än befinner dig.

Tjänsten ”Google My Business” är en tjänst från Google som används för att visa information om ditt företag både i Google:s sökmotor och Google Maps. Här kan du ge korta fakta om ditt företag, till exempel öppettider. Tjänsten är kostnadsfri att använda.

SH

Bokför i molnet!

FO

TO

:


FOTO: TOBIAS PET TERSSON

Googlecertifiering

www.finasprojs.se

Google erbjuder ett antal verktyg för digital marknadsföring. Vem som helst kan använda dessa verktyg men för att uppnå riktigt bra resultat krävs rätt utbildning.

Digital marknadsföring gav resultat En ny webbplats och strategisk digital marknadsföring ökade efterfrågan på AB Fina Fönster & Spröjs produkter och tjänster. Företaget AB Fina Fönster & Spröjs tillverkar fönsterluckor och underhållsfria spröjs som säljs över hela Sverige, de har mer än 30 års erfarenhet inom byggvarubranschen och är just nu inne i en expansiv fas. Under hösten 2016 ville de växla upp den digitala närvaron och gav Web IT Solutions uppdraget att utveckla en ny webbplats samt att hjälpa till med att vidareutveckla den digitala marknadsföringen. I början av december lanserades den nya webbplatsen och samtidigt startades en digital kampanj upp för att leda kunder till webbsidan.

SNABB EFFEKT Resultatet lät inte vänta på sig. Tobias Pettersson, ansvarig för webbutveckling och digital marknadsföring på Web IT Solutions, blev även han förvånad över den snabba effekten.

– Bara några timmar efter lanseringen av webbplatsen började offertförfrågningarna ramla in, berättar Tobias. Han är noga med att betona att det viktiga inte är att ”pumpa ut” information på Internet utan att lägga ut rätt information, på rätt plats och vid rätt tillfälle. Nu går arbetet in i fas två vilket innebär att man följer en mer långsiktig planering/strategi för att öka företagets synlighet i digitala medier. – I vårt jobb ingår att se till att varje investerad krona ger en så hög avkastning som möjligt i form av det vi kallar konvertering (=beställningar), berättar Tobias.

Bara några timmar efter lanseringen började offertförfrågningarna ramla in.

– Vi är utbildade på några av Google:s verktyg och det är vår ambition att fortsätta vår utveckling genom att genomföra ytterligare utbildningar, säger Tomas Svedberg som är VD på Web IT Solutions. Tomas berättar vidare att många branschkollegor erbjuder tjänster inom områden som till exempel annonsering på Google och sökmotoroptimering utan att ha verifierade kunskaper. Det kan bli dyrköpta erfarenheter för kunderna. – Vi har högt ställda mål och krav på de tjänster vi levererar till kunderna och tycker att Googles certifieringsprogram är ett bra sätt att bevisa vår kompetens. Målet är att bli så kallad ”Google Partner” under året, säger Tobias Pettersson som är ansvarig för området webbutveckling och digital marknadsföring.

WEBB & IT – En tidning från Web IT Solutions AB | 5


FOKUS: DIGITAL MARKNADSFÖRING

Del 2: Klättra i sökresultaten I den andra delen i serien om digital marknadsföring ska vi titta närmare på det som kallas ”sökmotoroptimering”.  Sökmotoroptimering kommer från engelskans ”Search Engine Optimization”, förkortat SEO, och är ett samlingsnamn för de olika tekniker och metoder som används för att få en webbplats att synas så högt upp som möjligt bland resultaten vid en sökning hos exempelvis Google. bedöma hur pass viktig er sida är jämfört med era konkurrenters webbplatser.

RELEVANT INNEHÅLL Webbplatsens innehåll är det allra viktigaste och lägger grunden för möjligheten till bra placeringar. Sökmotorerna analyserar ständigt webbplatser och tittar främst på vilka ord, fraser, bilder och länkar som finns på webbplatsen för att bilda sig en korrekt uppfattning om vad webbplatsen handlar om. Här gäller det att arbeta skapa genomtänkt,

unikt, intressant och användbart innehåll för besökaren. Det är viktigt att inte kopiera innehåll från andra sidor. Publicera bara sådant du skrivit själv. Google bekämpar spridningen av kopierat innehåll och kan till och med straffa sidor som har kopierat material genom att plocka bort dessa från sökmotorn.

TYDLIG KATEGORISERING Jobba med att kategorisera ditt innehåll på undersidor. För mycket innehåll på en och samma sida förvirrar Google

FOTO: SHUT TERSTOCK

Vilken position man hamnar på i sökresultaten kan vara helt avgörande för hur många besökare du får på din webbplats. Ju högre du klättrar desto mer trafik kommer att genereras. Populära sökmotorer eftersträvar alltid att visa det absolut bästa och mest relevanta svaret på användarens sökning. Därför handlar sökmotoroptimering i första hand om att förbättra webbplatsen och göra innehållet mer relevant för besökaren. Här får du en överblick över vad sökmotorerna analyserar när de ska

’’

Ju högre du klättrar desto mer trafik kommer att genereras.

6 | WEBB & IT – En tidning från Web IT Solutions AB


och kan ger dig sämre förutsättningar att synas på specifika sökord. Skapa en undersida för varje tjänst eller vara du erbjuder och var noggrann med tillgängligheten till dessa. Genom undersidor kan man dessutom fördjupa sig mer i ämnet och på så vis skapa mer innehåll för sökmotorn att analysera. Detta sätt att jobba blir tydligare både för sökmotorerna och för besökarna.

Använd dina viktigaste sökord och fraser i rubrikerna. RUBRIKER SOM SÄGER NÅGOT För att ge dina texter en tydlig struktur och göra dem mer lättlästa bör du dela upp dem under fler rubriker. Rubrikerna hjälper sökmotorer att se vad som är viktigt på din sida och hjälper till när en användare söker efter ett specifikt ord. Använd dina viktigaste sökord och fraser i rubrikerna och tänk på att en rubrik som ”Välkommen till vår webbsida” varken innehåller ord eller fraser som beskriver just din verksamhet. BILDER MED BESKRIVNING För att Google ska förstå vad dina bilder föreställer behöver du namnge dem. Om bilden på en gul cykelhjälm har filnamnet ”DSG234.jpg” kan Google omöjligt veta vad bilden föreställer, och därmed visas den inte vid en sökning på ”gul cykelhjälm”. Ändra bildens filnamn till ”gul-cykelhjälm. jpg”. Lägg även till en så kallad alt-text för att förtydliga bildens innehåll för sökmotorn. SIDTITLAR OCH BESKRIVNINGAR Det är viktigt att lägga till meta-information i form av en titel och beskrivning för varje sida. Titeln kommer att visas i blått i Google:s sökresultat. Titeln bör vara ca 70 tecken lång för att maximalt utnyttja den bredd som tillåts av Google.

Titeln ska locka till klick. Använd relevanta ord med tydlig koppling till din verksamhet – det gynnar dina chanser att placeras högt i sökresultaten. Beskrivningen är stycket med text som visas under titeln i sökresultatet. Här får det plats runt 160 tecken. Försök att få med dina viktigaste sökord men tänk på att formulera dessa i riktiga meningar. Texten ska vara säljande men får inte vara missvisande.

LÄNKAR TILL WEBBPLATSEN Länkar är en viktig del inom sökmotoroptimering. Google vill alltid visa de mest relevanta webbplatserna – de som ger bäst svar på användarnas frågor. Länkar kan liknas med rekommendationer. När man länkar från sin webbplats till en annan gör man det för att man vill hjälpa sina besökare – man visar dem vägen till ett bra innehåll hos någon annan. Genom att andra länkar till din webbplats ökar dina möjligheter till en hög placering i sökresultaten. MOBILANPASSNING Google har nyligen meddelat att man nu enbart kommer att analysera en webbplats utifrån innehållet som visas när man besöker den från en mobil. Att din webbplats är responsiv (anpassar sig till skärmstorleken i mobiler och läsplattor) kan alltså vara helt avgörande för hur synlig den blir i sökresultaten. UPPDATERINGSFREKVENS En webbplats som uppdateras ofta är mer intressant, både för besökarna och för sökmotorerna. Ju mer frekvent du skriver artiklar, nyheter eller lägger till nya tjänster och produkter, desto mer kan sökmotorerna analysera. Att producera nytt innehåll gynnar besökarna och får dom att vilja återkomma och dela med sig av innehållet. I nästa nummer av ”Webb & IT” tittar vi närmare på E-handel. Vilka faktorer spelar roll och vad bör du tänka på innan du startar din försäljning på nätet.

5 MYTER

och lögner om sökordsoptimering

1 ”Vi garanterar förstaplats” Fel! Företag som säger så är inte seriösa. De är troligen mer intresserade av dina pengar än att faktiskt hjälpa dig.

2 Välbesökt placeras högre Fel! Det relativt enkelt att manipulera besökarantal – det vet Google och därför värderas antalet besök inte så högt.

3 Flest länkar är bäst Fel! Här gäller kvalitet framför kvantitet. Tre länkar från relevanta sidor är värda mer än 500 länkar från skräpbloggar.

4 Allt innehåll är bra innehåll Fel! Sidan måste vara relevant och intressant – både för sökmotorer och besökare.

5 Inget för småföretagare Fel! Alla har nytta av detta och det är ett förhållandevis billigt sätt att marknadsföra sig.

WEBB & IT – En tidning från Web IT Solutions AB | 7


FOTO: THERESE ASPLUND

Helhetslösning för digital närvaro När Entrémattan AB bestämde sig för att öka sin synlighet på webben och framförallt utveckla sin e-handelslösning föll valet av leverantör på Web IT Solutions.  Uppdraget omfattade flera viktiga pusselbitar för att få en kostnadseffektiv, flexibel och användarvänlig lösning. www.entremattan.se

Förutom uthyrning av entrémattor, som var företagets verksamhet vid starten för mer än 25 år sedan, är Entrémattan idag totalleverantör av arbetskläder och skydd för många yrkesgrupper. De senaste åren har man även ägnat sig åt försäljning av reklamartiklar (presentreklam och giveaways) i växande skala. Målgruppen är både privatpersoner och företag. För att förbättra och öka Entrémattans digitala närvaro fick Web IT Solutions uppdraget att skapa en mobilanpassad webbplats med webbshop och kundportal. Den nya webbplatsen fick en unik design som lyfter företagets produkter och tjänster. Funktionen med

För framtiden är kundportalen förberedd för flera språk och valutor.

bläddringsbara digitala kataloger och broschyrer har blivit särskilt uppskattad av besökarna.

LÄTTANVÄND OCH TILLGÄNGLIG Mycket arbete har lagts ned på att göra webbsidan tillgänglig, lättnavigerad och intuitiv. Lättanvända kontaktlösningar med hög säkerhet har skapats för att underlätta för kunderna och för att skydda deras uppgifter. Ju snabbare och lättare man kan få kontakt med ett företag desto större chans till aff är. En webbshop/kundportal med anpassade sortiment och rabattsatser skapades, vilket gör att den går att använda både för egna kunder och för återförsäljare och deras kunder. För framtiden är kundportalen förberedd med stöd för flera språk och valutor. Webbshoppen är responsiv och därmed enkel att använda även från en mobiltelefon eller läsplatta.

8 | WEBB & IT – En tidning från Web IT Solutions AB

Funktionen med bläddringsbara kataloger och broschyrer har blivit särskilt uppskattad av besökarna. UNDERLÄTTAR I VARDAGEN För Entrémattans interna arbete har smarta flödeskopplingar skapats mellan webbplatsen och företagets Facebooksida – nu behöver de bara göra uppdateringar på ett ställe och de kan enkelt styra vilken information som ska visas var. Dessutom kan de i ett integrerat verktyg få fram statistik både för webbplatsen och webbshoppen. Statistiken blir värdefull nu när arbetet går in i fas två där målet är att, via digital marknadsföring och utskick av nyhetsbrev, driva mer trafik till webbplatsen.


Är du säker? Vi lever i en tid då hantering av information blir allt mer digital. I princip allt du gör under en arbetsdag hanteras och lagras digitalt (av dig eller någon annan). En stor del av informationen är affärskritisk vilket gör att en dataförlust kan vara förödande. Om du förlorar all din data idag, hur ser då din morgondag ut?

RUTINER OCH KONTROLL Det finns några grundläggande viktiga saker att tänka på när det gäller säkerhetskopiering. För att vara helt trygg behöver du säkerställa följande: • Säkerhetskopiering sker minst en gång per dygn (skapa rutiner och se till att även automatiserad kopiering bevakas).

• Säkerhetskopian förvaras på annan geografisk plats (den ska inte finnas i samma byggnad). • Regelbunden kontroll av att datan finns i säkerhetskopian och att den går att återställa. • Att historiken är tillräckligt omfattande så att du kan hämta data från så långt tillbaka som du behöver.

datahall. Web IT Solutions bevakar lagringen och kontrollerar att säkerhetskopieringen fungerar som den ska. Detta innebär att du som användare kan koncentrera dig på din egen verksamhet och känna dig trygg i att din data är säker.

REMOTE BACKUP Med Web IT Solutions tjänst ”Remote Backup” blir säkerhetskopieringen både enkel och säker. En säkerhetskopia tas en eller flera gånger per dygn och lagras i en säker

FOTO: SHUT TERSTOCK

De flesta företag inser vikten av att säkerställa sin digitala information och tar dagligen säkerhetskopior, men tyvärr slarvas det mycket med säkerhetskopiering. Det är också vanligt att dataanvändare sparar data lokalt i sin dator utan att ha en tanke på vad som händer om datorn skulle gå sönder eller bli stulen.

Om du förlorar all din data idag, hur ser då din morgondag ut?

SSL skyddar dina kunder I januari släpptes version 56 av webbläsaren Chrome – en av de mest använda webbläsarna i världen. En viktig förändring är att många webbplatser som inte har ett så kallat SSL-certifikat nu kommer att markeras som osäkra för besökarna.

SSL är en säkerhetslösning som gör att datatrafiken mellan webbservern och besökarens dator krypteras och inte kan läsas (avlyssnas) av någon obehörig. Tidigare har SSL-certifikat främst använts för webbplatser där man behövt skydda ekonomiska transaktioner, till exempel e-handelsbutiker, men idag skyddar SSL även miljontals ”vanliga” webbplatser.

Chrome må vara först ut men med stor sannolikhet kommer övriga webbläsare att följa exemplet inom kort. Med ett SSL-certifikat skyddar du både din webbplats och dina besökare på ett bra sätt. Du kommer dessutom att rankas högre i Google:s sökresultat. Vi på Web IT Solutions hjälper dig gärna med implementeringen av SSL-certifikat på din webbplats.

WEBB & IT – En tidning från Web IT Solutions AB | 9


FOTO: SHUT TERSTOCK

Läs mer på www.plsys.se

PLSYS – ny webbapp för byggbranschen Det nya lagkravet på personalliggare i byggbranschen har ställt till bekymmer för många små byggföretag. Nu har Web IT Solutions utvecklat och lanserat PLSYS – en elektronisk personalliggare som är enklare att använda och mer kostnadseffektiv än konkurrenterna. Syftet med lagen om personalliggare är framförallt att komma till rätta med svart arbetskraft i byggbranschen. Lagen som infördes i januari 2016 ställer bland annat krav på att personalliggaren skall vara elektronisk och tillgänglig för skatteverket under två års tid. Enligt lagen så åligger det byggherren (beställaren) att se till att det finns utrustning på byggarbetsplatsen för personalliggare, men byggherren kan friskriva sig genom att överföra ansvaret till byggföretaget.

fungerar som personalliggare. De har dock visat sig vara både krångliga och dyra. Därför har Web IT Solutions nu skapat och lanserat ett eget system för personalliggare – PLSYS. – Vi blev tillfrågade av några av våra kunder om vi kunde tänka oss att skapa ett system utifrån deras krav och önskemål. Självklart ställde vi upp på det, säger Tomas Svedberg som är

ÖNSKEMÅL FRÅN KUNDER Under 2015–2016 har det dykt upp många olika program och system som

10 | WEBB & IT – En tidning från Web IT Solutions AB

Enkel att använda, går att använda oavsett var användaren befinner sig och är kostnadseffektiv.

den som ansvarat för utvecklingen av webbapplikationen.

POSITIV RESPONS I arbetet med webbappen har utvecklingsteamet dragit nytta av tidigare erfarenheter av systemutveckling – allt för att skapa en personalliggare som är enkel att använda, går att använda oavsett var användaren befinner sig och är kostnadseffektiv (kostar bara när den används). – När systemet lanserades i slutet av februari var intresset stort och redan nu är flera företag igång och använder systemet. Responsen har varit mycket positiv, berättar Tomas Svedberg.


FO

Aktuella webbprojekt

TO

: SH UTT

Utveckling av befintlig webbplats samt utveckling av en informationsplattform som ger företagets kunder möjlighet att själva åtgärda enklare problem via tydliga guider. Arbete har också påbörjats med digital marknadsföring av företaget. Allt anpassat för mobila enheter. www.interspol.se, www.spolguiden.se

WEBBAPPLIKATION – PERSONALLIGGAREN PLSYS Design och utveckling av personalliggare för byggbranschen. In- och utcheckning på en byggarbetsplats kan ske via dator/ mobiltelefon eller ett så kallat ID06-kort med RFID-läsare samt en central in-/utcheckningstavla. www.plsys.se

KUNDPORTAL: Hvacs AB Kundsystem för enklare åtkomst till uppdaterade servicemanualer, installationsanvisningar, servicehandböcker och bruksanvisningar. Åtkomst via personligt konto med enkel administrativ del. Fokus på användarvänlighet och kundnytta. Anpassat för mobila enheter. Planerad lansering i april 2017.

K

NY WEBBPLATS + INFORMATIONSGUIDE: Interspol

ER S TO C

Här presenteras ett urval av Web IT Solutions pågående projekt. NY WEBBPLATS: MRM Bygg Framtagning av ny webbplats med fokus på layout och design som speglar företagets verksamhet, samt förenkling av arbetet med uppdateringar. Målet är att stärka varumärket och på ett enkelt sätt kunna förmedla information om företaget till besökarna på webbplatsen. Webbplatsen blir anpassad för mobila enheter. Planerad lansering mars/april 2017. www.mrmbygg.se

NY WEBBPLATS + WEBBSHOP: Klivet Framtagning av både en ny webbplats och en webbshop, med fokus på exponering av de tjänster som erbjuds. Målet är att stärka varumärket och de olika verksamheter som ryms inom detta. Arbete med digital marknadsföring och sociala medier. Anpassning för mobila enheter. Beräknas att publiceras under mars 2017. www.klivet.com

www.hvacs.se

Vill du ta del av fler tips, nyheter och aktuella projekt?

Har du en idé du vill förverkliga? Har du en idé om en webbapplikation som borde utvecklas? Vi på Web IT Solutions har många års erfarenhet av webbutveckling. Vi kan hjälpa dig att vidareutveckla din idé och se till att den, om det är

möjligt, blir verklighet! Många av de system vi skapar grundar sig i en irritation över något som inte fungerar eller manuella rutiner som stjäl tid/pengar. Det vi vill fånga upp är när användaren säger ”Tänk om man kunde …”.

FOTO: SHUT TERSTOCK

Anmäl dig till vårt digitala nyhetsbrev på www.web-it.nu

WEBB & IT – En tidning från Web IT Solutions AB | 11


VI GER ER MÖJLIGHETERNA! E-post

Säkerhetskopiering

Vi erbjuder professionella och säkra e-postlösningar för företag. Vi fokuserar på tillgänglighet och erbjuder moderna e-postlösningar anpassade för datorer, surfplattor och mobiltelefoner.

Säkerhetskopiering är en av våra populära tjänster. Vi krypterar och kopierar viktig data till flera geografiskt åtskilda servrar, vilket ger skydd mot t.ex. brand och stöld.

Webb

E-handel

Vi har mångårig erfarenhet av att hjälpa företag att synas på nätet. I konkurrensen om besökare till webbplatsen krävs enkelhet, snygg design och modern funktionalitet.

Vi erbjuder en komplett e-handel med ordersystem, kundregister, nyhetsbrev, språkhantering och marknadsledande betallösningar. Vi hjälper dig att lyckas med din försäljning på nätet!

Kompetensutveckling

Digital marknadsföring

Web IT Solutions har ett brett utbud av tjänster för att hjälpa kunden att kompetensutveckla personalen. Flexibla lösningar och pedagogiska lärare ger högsta möjliga utveckling av deltagaren.

Vi skapar strategier och handlingsplaner specifikt för er digitala marknadsföring. Det kan handla om allt från att stärka det egna varumärket, till att bryta ny mark för potentiella kunder. Oavsett syfte skräddarsyr vi lösningen åt er.

Virtuell server

IT- Drift

Det mobila kontoret som för bara några år sedan var en dröm är nu verklighet. Med virtualisering får företaget större möjlighet att anpassa tekniken efter sina behov. Virtualisering innebär nästan alltid ökad tillgänglighet, högre säkerhet och lägre kostnader.

Vi har i över 25 år arbetat med IT-drift och utveckling av IT-miljön hos företag. IT-driftstjänster ger företaget smidiga lösningar för att få hjälp med drift, förebyggande underhåll, service och övervakning av företagets IT-miljö.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa just dig? Kontakta oss redan idag, tel: 020-121 123 E-post: info@web-it.nu | Adress: Prästgatan 39, Avesta | Webbsida: www.web-it.nu

Webb & IT Nr 2 2017