Julhandla i Örnsköldsvik

Page 1

Julhandla i

ÖRNSKÖLDSVIK


En uppskattad julklapp!

Både till liten och stor. Örnkortet kan laddas med valfritt belopp mellan 100-5000 kronor, är giltigt ett år från laddningstillfället, och kan användas hos drygt 100 anslutna företag. Vilka det är hittar du på www.cesam.nu. Där kan du också se var du kan köpa Örnkort.

Örnkortet är perfekt, då kan man handla på butiker i stan där man har sett schysta grejer.” /Alfie 15 år

Vad får dina anställda i julklapp? Vill du som före tagare ge Örnko rt till anställda eller kunder - Hö r av dig så kan Cesam lösa både leverans och fakturering!

Örnkort är roligt att få, då kan man få precis vad man vill! Man kan gå på badhuset och man kan köpa saker man vill ha.” /Sally 6 år

Hitta och vinn Örnkort!

I Tidningen har vi gömt sju Örnkort. Hitta alla och skriv upp sidnumren, ditt namn samt telefonnummer och skicka in till info@cesam.nu och skriv ”Örnkortsjakt” i ämnesraden. Eller skicka ett vykort till Cesam, Stora Torget 2, 891 33 Örnsköldsvik. Senast 19 dec vill vi ha ditt svar.

Bland alla rätta svar drar vi 5 vinnare som får ett Örnkort värde 200 kr. OBS! Kortet här bredvid räknas inte. Vinnarna kontaktas och presenteras på Cesams hemsida.

2


Välkommen att skapa

JULSTÄMNING på stan med oss!

Julstämningen skapar vi tillsammans, i alla möten. Kanske passerar du någon längs gatan som du inte har sett på länge, ler mot någon som ler tillbaka eller skickar med en hälsning till den som inte är där. Kom och njut av vinterljuset som lyser upp staden, vackert smyckade skyltfönster och värmen och vänligheten du möter i butikerna. Unna dig en paus och landa i trivsamma miljöer hos våra caféer och restauranger, där smaker och dofter blandas med julens musik. Med den här tidningen vill vi bjuda in dig att njuta av vår vackra stad. Vi har bland annat samlat julklappstips från några av våra medlemmar, ett par smakfulla idéer till julbordet samt tävlingar och pyssel som räcker hela vägen fram till julafton.

/

Vi ses påÖRNSKÖLDSVIK stan! VÄLKOMMEN TILL

Servering med fullständiga rättigheter.

Kicki & Johan

20.se

www.matstudios

Centrumledare

Fräckt, formgivet, nyskapande!

Örnsköldsviks lokala delikatessbutik mitt på Storgatan!

Välkommen!

Anette Forsberg

Saker att älska länge!

Ta med annonsen och få

Matstudio S20 Storgatan 20 Örnsköldsvik 0660-21 12 20

15% på valfritt köp.

Storgatan 7 | 0660-50404

mån-tor fre lör sön

8-22 8-23 8,30-23 10-22

VINN FATET!

Alla som handlar produkter Pastarätter, taco, sallader, mackor, fika, glass och godbitar! från Sthål under perioden 4 -14 december deltar i utlottningen av detta fat. (Värde 1.079:-) Alla deras produkter är ugnseldfasta.

ERNST Mateus EDBLAD Skultuna Skogsberg & Smart Chamois Klippan Sthål AYTM Paradisverkstaden Klong M.fl. leverantörer, varav många lokala

@beatriceovik 0660-166 10

Välkommen in!

hos oss får du alltid personlig service

STORGATAN 7 0660-504 04

Nygatan 16, Örnsköldsvik

3

SIGNERATM


Oskargallerian är en av Örnsköldsviks mest besökta mötesplatser med 1,3 miljoner årliga besökare där vi nu har renoverat både invändigt och utvändigt samt förstärkt upp med både loungeyta och lekrum för de minsta. Flera av butikerna har uppdaterat till sitt senaste butikskoncept, vilket tillsammans med vår satsning och renovering av centrets allmänna ytor gett Oskargallerian ett nytt, fräscht och vackert utseende – såväl invändigt som utvändigt med den fantastiska fasaden som glimmar i koppar i mörkret.

Tomten & Lucia

ONSDAG 11 DEC

HELGEN 14-15 DEC

Kl 14.30 besöker Lions Lucia Oskargallerian.

Lördag kl 11-15 Tomtebesök & livemusik Söndag kl 12-15 Tomtebesök

ÖPPET ALLA DAGAR! Mån-fre 10-19, lör 10-16, sön 12-16 | Lasarettsgatan 20, Örnsköldsvik | www.oskargallerian.se | Följ oss på

4


Årets JULKLAPP - EN TANKESTÄLLARE

Valet av mobillådan som årets julklapp får mig att gå igång. En låda är viktig, superviktig, för när vi är tillsammans med mobilen i handen så är vi ju inte riktigt tillsammans. En julmiddag där alla sitter försjunkna i skärmen och den digitala världen är inte en julmiddag där vi umgås. Mobilen har på många sätt revolutionerat vår tillvaro men den ställer till det. Din hjärna älskar snabba belöningar och lockas lätt till något som erbjuder sådana. Din mobil är som en godispåse, en sådan där perfekt godispåse som du fått plocka ihop själv. Som innehåller alla dina favoriter. Ser du påsen framför dig? Tänk dig nu att du går omkring med den påsen i handen hela dagarna, att den finns på sängbordet när du lägger dig och är det första

du ser när du vaknar. Visst känner du nu hur svårt det skulle vara att inte veckla upp påsen och ta en godisbit? Att motstå belöningen. Sockerkicken. Precis så har utvecklarna format innehållet i mobilen, för att du ska få ett sug efter den. Att googla, snapchatta och kolla likes frigör dopamin som spelar en stor roll för att skapa känslor som vällust och motivation i din hjärnas belöningssystem. Beroendeframkallande, för det vi mår bra av och gillar vill vi ju ha mer av. Omedvetet dras din uppmärksamhet till mobilen, bort från julskinkan, klappöppning och den sociala samvaron med nära och kära. Attans så svår att motstå. Attans så svår att lägga bort. Faktum är att även när den bara ligger i fickan ser mobilen till att din uppmärksamhet riktas mot den och på sätt och vis gör den dig lite sämre på att umgås. Studier pekar på att mobilanvändandet faktiskt minskar din empatiska förmåga. Din kapacitet att förstå och känna med andra. Kontraproduktivt när du vill ha en trevlig stund och njuta av andras sällskap, eller hur? Åter till lådan. Jag jublar inombords. Hjärnforskaren Katarina Gospic pratade om ”mobildagis” på arbetsplatser redan 2015. Rent praktiskt är en mobillåda det dagis många

Erbjudandet gäller tom. 31/3 och så långt lagret räcker.

En låda är årets julklapp. Hur spännande är det? Faktiskt hur spännande som helst. För vad handlar julen om egentligen? Klappar, sill, en smarrig skinkmacka och glögg i all ära, men julen är också en tid för att umgås. Att hänga med nära och kära och få uppleva den där härliga julstämningen tillsammans.

av oss behöver i julklapp. För det är svårt, skitsvårt, att låta bli den. En låda i hallen, oavsett format, kan vara sättet som hjälper dig att inte lockas in i den digitala världen. Att fysiskt lägga mobilerna i lådan när släkten dräller in genom dörren gör det enklare att motstå frestelsen att använda dem. Lådan är symbolisk. Egentligen handlar det om att vara mer här och nu. Förutom att du missar det som händer runt om dig när du har näsan i skärmen, så händer något i din relation med andra. Ögonkontakten med morbror Bengt, svärmor, kusin Pelle och de andra runt julbordet gör att ni känner en samhörighet. Det mår både du och resten av släkten bra av. Jag tror på allvar att mobillådan som julklapp kan bidra till ett varmare och mer medkännande samhälle där vi är mer närvarande i mötet med andra. Även om den bara används som en symbolisk tanke. För du vill inte missa leendet och glittret i ögonen hos barnen på julaftonsmorgon. Den stunden finns bara där och då. Ditt Instagramflöde kan vänta. Ulrika Sedin

VD Modern Mind, hjälper företag att skapa lönsamhet genom effektfulla arbetsmetoder som ger en bättre hälsa och hållbara medarbetare.

Walkingsko

med snabbsnörning och Gore Tex. Dam & herr.

Kom och träffa Viktor från 5/12 300:kl. 10-16

300:-

RABATT (1299:-)

Tävling butiken i ! (4-7/12

)

Walkingsko torsdag med Gore Tex, Dam.

RABATT (1199:-)

5

ÖRNSKÖLDSVIK, 0660-136 75 • BJÄSTA, 0660-220 118

ÖRNSKÖLDSVIK, 0660-136 mån-fre 10-18, lör 10-15 KRAMFORS 0612-71 90 30 •75, SOLLEFTEÅ 0620-135 70

Walk

med Gore Te D


H I T TA F E M F E L

Julklappstips till...

tne

Den stilmedve

er fekt för En steamer är p smidigt sätt den som på ett der fräscha. vill hålla sina klä rykjärn som Det är ett ångst sekunder blir varmt på 25 as utan och kan använd strykbräda.

100% ÖRNSKÖLDSVIK

h Stina Sjöström Emilia Ögren oc éns Bergmans Hanz

Ta del av erbjudanden, evenemang och annat som händer i och omkring Örnsköldsvik. Köp Shoppinghäftet av en lokal förening eller på exempelvis Café UH. Ladda ned Öviksappen i Appstore eller Google Play.

Vi tror på Örnsköldsvik och vi söker alltid rätt hyresgäst för rätt plats. Allt för att bygga och utveckla stadskärnan på ett så attraktivt sätt som möjligt. Vi är stolta över att ha varit en del i det arbete Cesam gjort de senaste 20 åren för att utveckla Örnsköldsviks centrum. Vi jobbar för en trygg och säker stadskärna, med ett inspirerande utbud där kunden står i centrum.

Vi är på rätt plats. Är du? backmans.se

6

Hos oss kan du hitta din plats.


e jul 00kr före ju uari kr i januari ”ÅRETS HJÄLTE 2019”

Fräckt, for

Örnsköldsviks lokala delikatessbutik mitt på Storgatan!

Någon som gör trygga Örnsköldsvik ännu tryggare.

HITTA ANNONSEN

Välkommen an l a g er t n i V

Saker

Varje cirkel är från en annons i

Servering bilagan.med Para ihop rätt bokstav Ta med annon medrättigheter. sidnummer och skicka in fullständiga lösningen, ditt namn samt telefon-

Brå Örnsköldsvik vill med utmärkelsen lyfta fram och uppmuntranummer till info@cesam.nu och skriv OCH VINN BILJETTER TILL ”Annonspussel” Matstudio S20 i ämnesraden eller goda förebilder och söker en eller flera personer som på ett föredömskicka ett vykort till Cesam, Stora ! 20 en m om lk Väutfört en ren hjälteinsats förStorgatan ligt sätt gjort något extra eller kanske en n Torget 2, 891 33 Örnsköldsvik. ha Jo & Örnsköldsvik Kicki ios20.se tudtryggare Senast 12 1020 dec vill vi ha ditt svar. www.m eller flera medmänniskor, vilket bidrar tillats ett samhälle. 0660-21

skargallerian är en av Örnsköldsviks mest besökta mötesplatser med oner årliga besökare där vi nu har renoverat både invändigt och utvändigt Nomineringar till Årets hjälte tas emot samt förstärkt upp med både loungeyta och lekrum för de minsta.

fram till

lapp Julk300:-

1:a pris Två biljetter till Vintergalan 2:a pris Örnkort 200:Walkingsko 3:e pris Shoppinghäfte (värde 100:-) med snabbsnörning och Q4EKONOMI.SE Tex. Dam & herr. Vinnarna kontaktas och presenteras påGore Cesams hemsida.

till oss på 10 januari 2020. Se hemsidan: bra.ornskoldsvik.se butikerna har uppdaterat till sitt senaste butikskoncept, vilket tillsammans Storgatan 11 atsning och renovering av centrets allmänna ytor gett Oskargallerian ett nytt,

Värm ande glögglatte danden

Stor

RABATTQ4EK

Erbjudandet gäller tom. 31/3 och så långt lagret räcker.

PAUSA ulklappstips! Vi e villntacka alla kunder Välkomm in!fram oss till som röstat VenA R D A G E N Tävling ÅRETS BUTIK 1699:i b u t ucia o c h TA N K A iken! och Vi är på rätt JULKLAPPAR TILL NÄRA OCHVINNKom FATET! Viktor från jul! N Y jul! E249:N E R KÄRA, G I FÖRETAG ELLER odträffa G efull PRIVAT. 799:Är du? PR Q4EKONOMI.SE

och vackert utseende – såväl invändigt som utvändigt med den fantastiska I ett av stans vackraste hus. fasaden som glimmar i koppar i mörkret. Nya erbju g!

Dinosaurie Q4EKONOMI.SE byggsats

H Ö R GvaÄrjeRdNa A A V D I G E L L E R K O M F Ö R B I P Å E N K O P P K A F F E

A

D I G

B

(1299:-)

Väst

HÖR GÄRNA D AV D I G E L L EE R K O M F Ö R B IF P Å E N K O P PG K A F F E C

H

199,90 kr Pastarätter, taco, sa

kör iA helt egen åren del av Modern Ekonomi. oss samma K O H M Ö RNu G FÄviÖ Rvidare NA R B VVÅR DII regi G P Eefter LL Å E Rsom K Een OM N FÖ K R B IO P ÅPE Du P N hittar K OK P Pi A K AF Flokaler FF E och E kommer att träffa samma glada och kompetenta ekonomikonsulter FÖLJ

E L L E R

vi vidare regi åren Modern Ekonomi. Du ossA H Äjulkalender A D LK L E som RF ÖenKRdelO RB I Phittar PP ÅK Ei samma O Poch P kommer K Aatt F träffa F E samma glada och kompetenta ekonomikonsulter H ÖÖRR G G ÄR NRNu ANkör AAV D IVGi helt E egen LI LGE REefter O M BavIM P ÅF Ö E N KO FNF EKlokaler Himlen runtHELGEN hörnet ONSDAG 11 DEC 14-15 DEC Unga behöver kramar inte alkohol!

som tidigare. Vårt namn är en förkortning av kvartal 4, den period på året då resultatet av årets ansträngningar och arbete visar sig. Vi är taggade och vill inget hellre än att

använda våregen kunskap till samma attsom hjälpa företag att växa. åren som en del av Modern Ekonomi. Nu kör vi vidarehittar oss efter en delditt lokaler Ekonomi. att och träffa kommer samma och kompetenta och ekonomikonsulter kompetenta ekonomikonsulter Instagram som tidigare. förkortning avDukvartal 4, den period på året då resultatet årets ansträngningar och arbete visar sig. Vi är taggade och vill inget hellre än att H Ö RDu G Äi helt RN Apåregi A V iåren D Vårt I G namn E L är Laven EModern R K O Moch Fhittar Ö kommer Ross B iIsamma P Ålokaler E N K O P att P träffa KavAsamma F F glada E glada ning av kvartal 4, den period på året som då tidigare. resultatet Vårt namn äroch en förkortning av årets av kvartal ansträngningar 4, den period på året då resultatet av årets arbete ansträngningar visar och arbete sig. visar sig. Vi Vi är är taggade taggade och vill inget hellre och än att vill inget hellre än att Facebook! använda vår kunskap till attModern hjälpaEkonomi. ditt företag att och växa. Nu kör vi vidare i helt egen regi efter åren som en del av Du hittar oss i samma lokaler och kommer att träffa samma glada och kompetenta ekonomikonsulter Träbyggsats, ingår tt företag att växa. använda vår kunskapi till attegen hjälparegi ditt företag att växa. Nu kör vi vidare helt efter åren som en del av Modern Ekonomi. Du hittar oss i samma lokaler och kommer att träffa samma glada och kompetenta ekonomikonsulter som tidigare. Vårt namn är en förkortning av kvartal 4, den period på året då resultatet av årets ansträngningar och arbete visar sig. Vi är taggade och vill inget hellre än att Nu kör vi vidare i helt egen regi efter åren som en del av Modern Ekonomi. Du hittar oss i samma lokaler och kommer att träffa samma glada och kompetenta ekonomikonsulter färg, pensel, lim och som tidigare. Vårttillnamn är en av kvartal 4, den period på året då resultatet av årets ansträngningar och arbete visar sig. Vi är taggade och vill inget hellre än att använda vår kunskap attenhjälpa dittförkortning företag att växa. som tidigare. Vårt namn är förkortning av kvartal 4, den på året resultatet av årets ansträngningar och70 arbete Vi är taggade och vill inget + hellre än att Q4 EKONOMI + Magasinsallén 2Eperiod + 891 31dåÖrnsköldsvik + 0660-24 00visar + sig. info@q4ekonomi.se Q4EKONOMI.SE klistermärken.

Kl 14.30 besöker Lions Lucia Oskargallerian.

2E +

891 31 Örnsköldsvik +

Lördag kl 11-15 Var rädd omTomtebesök livet! & livemusik Söndag kl 12-15 Tomtebesök

ord.pris 2299:-

OBS! sön 8/12 10-16

använda kunskap attditt hjälpa ditt företag att växa. Q4 EKONOMI +info@q4ekonomi.se Magasinsallén 2E0660-24 + 891 31 + 0660-24 70 00 + info@q4ekonomi.se + Q4EKONOMI.SE använda vårvår kunskap till atttill hjälpa att 0660-24 Q4 EKONOMI + Magasinsallén 70 00 2Eföretag + + 891 31växa. Örnsköldsvik + 70 Örnsköldsvik 00 + info@q4ekonomi.se + Q4EKONOMI.SE + Q4EKONOMI.SE

Mån-Tor 8-22 Fre 8-23 Q4 EKONOMI + Magasinsallén 2E + 891 31 Örnsköldsvik + 0660-24 70 00 + info@q4ekonomi.se + Q4EKONOMI.SE I J K L M NGLLUIVN Lör Sön E KO N O M I S T YR N I N G + L E D N I N G S S TÖ D + LÖ N E R 8.30-23 +K RAT EIVN D OVI S NSIK+N10-22 GTO + RÅD I N G + S K AT T +O B O KS L U T M I S + Magasinsallén 891 31 +R0660-24 70I+ info@q4ekonomi.se EQ4 KO N OM I SI T YR N I NIGKO + LN EO DM N2E IINS+GTS S TÖ D LÖ E OVI SN N00 G +S RÅD IT NG AT B KS T N I N G S S TÖ D + L Ö N E R + R E DEKONOMI O V S N N G + R Å D G I V N ID N B SRÅD U VÅ YR N IÖrnsköldsvik NR+G891 + NS LEA ERDI + N N G S SG TÖ D LÖ N EG R +70 R E D++ OVI SQ4EKONOMI.SE N I+NK GO+ GT IVN+I NQ4EKONOMI.SE G + S K AT T + B O KS L U T Q4 EKONOMI + EMagasinsallén 2E + ++0660-24 00 + info@q4ekonomi.se N TI E E G E31 Örnsköldsvik E KO N O M I S T YR N I N G + L E D N I N G S S TÖM DA+T LÖ N ENR B+I SRTE D OVI S N I N Gcafeuh@efsovik.se + RÅD G IVN I N G + S K AT T + B O KS L U T OCH RO, Hitta era julklappar hos oss! Viktoriaesplanaden 6, Örnsköldsvik. B D R @beatriceovik E KO N O M I S T YR N I N G + L E D N I N G S S TÖ DL A +N LÖ RC EK D OVI S N I N G +www.cafeuh.se RÅD G IVN I N G som + S K AThandlar T + B O KS L U Tprodukter Alla D N1E3R + Y 0 S BIO M Å N E R + R E D OVI S från E KO N O M I S T YR N I N G + L E D N I N G S SSFTÖ + LÖ N I N G Sthål + RÅD G IVN I N Gperioden + S K AT T + B OÖppet KS L U Tvarje dag under Ä RD ER. oss får du alltidfram personlig service ord.pris 399:- Finns i 4 olika färger ord.pris 1199:i 30660-166 olika färger 10 4 -14 december hos till jul Beställ din delikatesslåda fylldFinns med deltar i

T-shirt

Hoodie

P

(4-7/12

)

5/12 300:kl. 10-16

Walkingsko torsdag

1

1

a Komchoklad in till oss fåfabriksgatanav21,detta utlottningen fat. ostar, kex, marmelad, m.m.så hjälper vi dig att 4/12- lör på 7/12att ellerandas så långt lagret räcker. tel: 0660-122 21, mån-fre 10-18, lör 10-15 Passa ut i en miljö, full av rogivande aktiviteter. Öppettider mån-fre 10-18 lör 10-15 | Storgatan 16,Tex, Örnsköldsvik | 0660-500 25 med Gore (Värde 1.079:-) Flera olika att välja på, Hos oss finns både bubbelpool, saltgrotta och alternativ infinitypool. ugglanmodeochdesign, ugglanherr, Dam.ugglanartwood ÖRNSKÖLDSVIK, 0660-136 75 • BJÄSTA, 0660-220 1 Alla deras produkter är ugnseldfasta. Men vår specialitet är bastutrenden Aufguss nu sprider kontakta som oss redan idag på 21 12 20. (1199:-) ÖRNSKÖLDSVIK, 0660-136 mån-fre 10-18, lör 17 KRAMFORS 0612-71 90 30 •75, SOLLEFTEÅ 0620-135 sig över Europa. En unik upplevelse med väldoftande oljor Välkommen in! och sagolika effekter.

snyggt innan jul!

ar och livsnjutare!

Nygatan 16, Örnsköldsvik

RABATT

ERNST Mateus EDBLAD Skultuna Skogsberg & Smart Chamois Klippan Sthål AYTM Paradisverkstaden Klong M.fl. leverantörer, varav många lokala

STORGATAN 7 0660-504 04

*G in

SIGNERATM

| www.matstudios20.se | Mån - Fre 10-18 | Lör 10-15 Storg 20 | 0660-21 12 20Nordemans Bygg & Industri 0660-29 52 00, www.nordemansjern.se

PAUSA VARDAGEN o c h TA N K A NY EN ERG I

660-23 88 00, www.hem-kok.se Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 10.00-14.00 hemochkök2018 LASARETTSGATAN 15

|

Gäller på or men inga Efter 31/1 2

Mån 07.00-19.00 Tis-fre 07.00-17.00 Lör 10.00-14.00 nordemansjernhandel

891 33 ÖRNSKÖLDSVIK

0660 885 90

|

Gäller me Efter

PARADISETORNSKOLDSVIK.SE

vär

MIS SA INT EGE E N B M AT IST OCH RO, BLA DRY ND CK 130 BIO SMÅ S FÄ RER .

VÅ R

Ladda hem Öviksappen i din telefon. Appen finns att ladda ned i App Store och Google Play

Passa på att andas ut i en miljö, full av rogivande aktiviteter. Hos oss finns både bubbelpool, saltgrotta och infinitypool. Men vår specialitet är bastutrenden Aufguss som nu sprider sig över Europa. En unik upplevelse med väldoftande oljor och sagolika effekter.

Gäller på ordinarie pris vid köp av kompletta glasö

Nu har du chans att ta del av vad som händermen i Övik. inga andra erbjudanden. Endast ett presen 31/1 2018 är presentkortet åter värt 500:-. Ex Tips på caféer, restauranger, evenemang ochEfter mycket mer. Skaffar du ett shoppinghäfte får du dessutom tillgång till en mängd erbjudanden!

Shoppinghäften kan beställas genom mejl till info@cesam.nu eller

AR! Mån-fre 10-19, lör 10-16, sön 12-16 | Lasarettsgatan 20, Örnsköldsvik | www.oskargallerian.se | Följ oss på LASARETTSGATAN 15

|

891 33 ÖRNSKÖLDSVIK

0660 885 90

7

|

www.cesam.nu

PARADISETORNSKOLDSVIK.SE


RDE

Det händer i

DECEMBER

SDHL: Modo Hockey-SDE 16.00 Fjällräven Center

Adventsstämning: glögg & pyssel 14.00 Ö-viks museum & konsthall

Sistsa natten med gänget Med TT Grace 19.00 Folkan Teater

Onsdag 4

Fredag 6

Dans till Serenad 18.00 Folkets Hus Gnistan

SDHL: Modo Hockey-AIK 18.00 Fjällräven Center

Trubaduronsdag med Simon 18.30 O´Learys

”Domedagspredikan” – Stefan Sundström 19.30 Folkan Teater Bill Öhrström ”Blues into Jazz” 20.00 Bruksgården

HockeyAllsvenskan: Modo Hockey-Västervik 19.00 Fjällräven Center Joe Labero – Unexpected Visit 19.30 Nolaskolans aula Nolan

Innebandy div 1 herr: Örnsköldsvik IBK-Timrå IBC 16.00 Skyttis Arena Gospel holiday Celebration 17.00 Pingstkyrkan

Sagostund 10.00 Arkenbiblioteket

Gratiskonsert med Mari Boine 19.00 Nolaskolans aula AC/DC Tribute 22.00 O´Learys

Söndag 8

Danskväll: Thor Görans 22.00 O’Learys

e jul uari

Extraöppet på stan Citybutiker & gallerior 12-16 Stefan Sundströ m Foto: Jeanette Andersson

Lördag 7

Advent i Ödbergska gården 11.00 Ödbergska gården

Extraöppet på stan Citybutiker & gallerior 10-16

ÖGK:s Julshow 13.00 Sporthallen Paradiset

Advent i Ödbergska gården 11.00 Ödbergska gården

Joe Labero Foto: Kristofer Sandberg

Torsdag 5 Quiz-torsdag 19.00 O’Learys

Mari Boine henberg Foto: Gregor Ho

Julkonsert i Husum 13.30 och 18.00 Husumgården

Föredrag: Varje del räknas - Smak av Sápmi, Victoria Harnesk 12.30 Ö-viks museum & konsthall

2:a Advent i Gideå med julmarknad 15.00 Gideågården

Kulturlab - Nåltova 13.00 Ö-viks museum & konsthall

Julkonsert med Musiksällskapets Orkester 17.00 Pingstkyrkan

Adventskonsert 16.00 och 18.00 Arnäs kyrka

Pingstbrass 18.00 Själevads kyrka

anden Nya erbjejuddag! r va FÖLJ VÅR

Vi vill tacka alla kunder som röstat fram oss till

ÅRETS BUTIK

julkalender på Instagram och Facebook!

Den synbart bästa julklappen Den synbart bästa julklappen PRESENTKORTET Öppet varje dag PRESENTKORTET SOM ÖKAR fram till jul

Hitta era julklappar hos oss!

100% 100% 100% 100% 100% 100% SOM ÖKAR

Öppettider mån-fre 10-18 lör 10-15 | Storgatan 16, Örnsköldsvik | 0660-500 25 ugglanmodeochdesign, ugglanherr, ugglanartwood

Den synbart bästa julklappen

I VÄRDE

PRESENTKORTET SOM ÖKAR Den synbart bästa julklappen!

100% 100% 100%

I VÄRDE

PRESENTKORTET SOM ÖKAR

100%

Köp 500kr förejul jul före jul Köp för 500kr Köpför för 500kr före Köp för 500kr före jul värt 1000kr i januari värt värt 1000kr1000kr i januari i januari

värt 1000kr i januari

Skulle till Skulle gått gått till

I VÄRDE

Köp för 500kr före jul före jul Köp för 500kr värt 1000kr i januari värt 1000kr i januari

I VÄRDE

ÖRNSKÖLDSVIK:Storgatan Storgatan26, 26, 0660-772 0660-772 06 ÖRNSKÖLDSVIK: 06

ÖRNSKÖLDSVIK: Storgatan 26, 0660-772 06

ÖRNSKÖLDSVIK: Storgatan 26, 0660-772 06 ÖRNSKÖLDSVIK: Storgatan 26, 0660-772 06

Gäller på ordinarie pris vid köp av kompletta glasögon. Går att kombinera med 2 för 1

gåttjul till värt 1000 kr i januari* Köp för 500 Skulle kr före

Gäller påmen ordinarie pris erbjudanden. vidÖRNSKÖLDSVIK: köp av kompletta glasögon. Går att26, kombinera med 2 för inga andra Endast ett presentkort per kund är värt det dubbla. Storgatan 0660-772 061 menEfter inga andra erbjudanden. Endast ett 500:-. presentkort per är värti Örnsköldsvik. det dubbla. 31/1 2019 är presentkortet åter värt Exklusivt förkund Specsavers Efter 31/1 2019 presentkortet åter 500:-. Exklusivt för Specsavers Gällerärpå ordinarie pris vidvärt köp av kompletta glasögon. Gåri Örnsköldsvik. att kombinera med 2 för 1

men inga andra erbjudanden. ett presentkort kund värt det dubbla. Gäller på ordinarie pris vid köp av Endast kompletta glasögon.per Går att är kombinera med 2 för 1

Efter 31/1andra 2019Går är presentkortet åter värt Exklusivt för1Specsavers i Örnsköldsvik. inga erbjudanden. Endast ett500:-. presentkort per kund är värt det dubbla. *Gäller på våra redan låga ordinarie priser vid köp av kompletta men glasögon. att kombinera med 2 för men Storgatan 26, 0660-772 06 ett presentkort per kund är värt Efter det 31/1 dubbla. 2019 är presentkortet åter värt 500:-. för Specsavers i Örnsköldsvik. ingaÖRNSKÖLDSVIK: andra erbjudanden. Endast Efter den 31/1 2020Exklusivt eller vid köp av andra varor26, är0660-772 presentkortet värt 500:-. Exklusivt för Specsavers i Örnsköldsvik. ÖRNSKÖLDSVIK: Storgatan 06

Gäller på ordinarie pris vid köp av kompletta glasögon. Går att kombinera med 2 för 1 men inga andra erbjudanden. Endast ett presentkort per kund är värt det dubbla. Efter 31/1 2019 är presentkortet åter värt 500:-. Exklusivt för Specsavers i Örnsköldsvik.

ÖRNSKÖLDSVIK: Storgatan 26, 0660-772 06

Gäller på ordinarie pris vid köp av kompletta glasögon. Går att kombinera med 2 för 1 men inga andra erbjudanden. Endast ett presentkort per kund är värt det dubbla. Efter 31/1 2019 är presentkortet åter värt 500:-. Exklusivt för Specsavers i Örnsköldsvik.

8

vär

vär


Måndag 9

Lucia & öppet hus 16.00 H1 Sliperiet I Juletid 19.30 Själevads kyrka

Tisdag 10

Lunchmusik i adventstid 12.00 Örnsköldsviks kyrka Lucia på Sörbygdegården 18.30 Sörbygdegården Skulnäs

Poesihörnan 12.00 Arkenbiblioteket Kulturlab - Hjärtan i ståltråd 13.00 Ö-viks museum & konsthall Örnsköldsviks Musikkår 18.00 Gullängets kyrka Julnatta 18.00 Själevads kyrka Vintergalan 19.30 Fjällräven Center

HockeyAllsvenskan: Modo Hockey-Karlskrona 19.00 Fjällräven Center

Torsdag 19

Innebandy Allsvenskan dam: Örnsköldsvik IBK - IBF Dalen 19.00 Skyttis Arena Quiz-torsdag 19.00 O’Learys

Lördag 21

Extraöppet på stan Citybutiker & gallerior 10-17

Onsdag 11

Lions Lucia 14.30 Oskargallerian

Julmusik i folkton 18.00 Thuleteatern

Trubaduronsdag med Simon 18.30 O’Learys HockeyAllsvenskan: Modo Hockey-Mora 19.00 Fjällräven Center Hockeyettan: Örnsköldsvik Hockey-Vännäs 19.00 Skyttishallen

Fredag 13

Megafredag till förmån för Musikhjälpen 18.00 H1 Sliperiet Innebandy div 1 herr: Örnsköldsvik IBK - IBK Härnösand 19.30 Skyttis Arena

Lördag 14

Extraöppet på stan Citybutiker & gallerior 10-16 Lördagsstund 12.00 Arkenbiblioteket

Julblues, Ronny Eriksson och Ramblin’ Minds m.fl. 19.00 Bruksgården

Söndag 15

Extraöppet på stan Citybutiker & gallerior 12-16

Söndag 22

Advents- och julmusik 16.00 Gullängets kyrka 16.00 Trehörningsjö kyrka 17.00 Domsjö kyrka 18.00 Björna kyrka 18.00 Anundsjö kyrka

Advents- och julmusik 18.00 Mo kyrka

Extraöppet på stan Citybutiker & gallerior 10-17

Örnsköldsviks Kammarkör & Håkan Dahlén 18.00 Själevads kyrka

Tisdag 17

Lördag 28

Lunchmusik i adventstid 12.00 Örnsköldsviks kyrka

SDHL: Modo Hockey-Luleå/MSSK 16.00 Fjällräven Center

Onsdag 18

Söndag 29

Trubaduronsdag med Simon 18.00 O’Learys

HockeyAllsvenskan: Modo Hockey-Timrå 15.00 Fjällräven Center Söndagsdans 18.00 Isladan Bjästa

Välkommen till oss på Storgatan 11

I ett av stans vackraste hus.

Himlen runt hörnet

Julklappstips! Väst

1699:ord.pris 2299:-

T-shirt 249:-

Hoodie 799:-

ord.pris 399:- Finns i 4 olika färger

ord.pris 1199:- Finns i 3 olika färger fabriksgatan 21, tel: 0660-122 21, mån-fre 10-18, lör 10-15

Gäller ons 4/12- lör 7/12 eller så långt lagret räcker.

9


DEN HAR MÅNGA SPELKON- FÅGELN TAKTER

8

BLEV AFFÄR ORDORD NUDDAR MED GUILLOU

GICK TITANIC PÅ

DVALLYA

ÄR FINTRÅDIG PÅ PLAN

EN PÅSTÅ- KORSENDE NING

ÅTRÄD 2

SVÄRTBYGGE ÄR JU TOMTEN

9

EJ UPPKLARADE KRYDDGRÖNT

FJÄRIL I VARDANDE BLODKÄRL BESKOW RALLYMÅL

SVÅR TID DEN BÖR SPRINGS MAN DET PÅ I LÄGGA NÖDFALL AV MED 1

INGET BÖR FÖR UTREDAS LÅNGLIGGAREN KRAMADE

OSTMASSA GÅR SOM ETTÅRING

TILLTALAT BLIR TUSEN IHOP

BRUKAR SKATA BLIR SÅS

o

Har sitt ursprung fran den gamla nordiska gudavärlden och var som julklappsutdelare en föregångare till dagens tomte DET SAMLAS I LÄRARRUM

STYRAS LABYRINTGÖRA

HURRING

HÅRD I BOKVÄRLDEN

EKBERG PÅ DUKEN

URTYP LAGAS I UGN

TEKNIK MITT I CITY

KRANLJUDANDE UPPOFFRANDE

AGENTDOKTOR LEDER HÄR

FÅRLÅT PÅ ÅK I VILNIUS TUGGAT MJÖLGRUND OM HÄNGER & I MAST

6

TRÄDKRAMARE PAJADE

FLYGER I LUFTEN TVÅ KORT

FUNKISFINNE UTSLAGSPLATS

11

DANSK LIGATUR NORSKT SPEL

EN YOKO NISSAN OCH VISKAN

NÄSTAN ALLTID PÅ GÅNG JUST

3

INRE KAMP RULLAS MATTA

HAR BÅGE OCH VECK

FÖR VAKTER OCH SJUKLINGAR

BOKÅSNA HABIT DRA IN NY LUFT

EFTER NOLL SES MED KNÖL

FÖRORD

LUSÄGG SÄKER I SADELN

SMÄRTADE BÄRBUSKE

HAFT PÅ KÄNN 12

7

TOG BORT STUBBEN

NÄST INTILL REN BYGGAS

SILAR FÅNGVÄXT

FÖR EKOT

LEVER PÅ NYTT

BOCKAS SEX DAGAR TILL JULAFTON

VID INFINITIV

4 JOBBAR

PRONOMEN

LÄGBIBEL- GER VI DEL BAKOM OSS

VANSTYRE FILMGENRE

SEGELFARTYG SER DET VACKRA

RÄNNA KAN STÅ PÅ SPEL

KOMMER LA EFTER SES RÄVEN I VISA KRYDDBLANDNING

PRECISERAR BOTTEN

HELLÅNG

STYRMEDEL GITTA

RULLAR ÄN ARGON

FINNS SOM BJÖRNTYP

RINGSPEL GÅR FORT FRAM BÅTFLYKTING

VERKAR

TAR SPELARE LÄNDER

5

FYLLS MED MAT ELLER MED MÅLVAKTER

10

MANLIG FRONT EN ELIOT SVANTE DREJENSTAM ©MEDIAKRYSS

SER TILL ATT TOMTEN ALLTID HAR DEN SENASTE LUVAN...

Lös korsordet - vinn Örnkort!

Lös korsordet och bilda ordet med de 12 siffrorna som finns i krysset. Skicka in ordet, ditt namn samt telefonnummer till info@cesam.nu och skriv ”Korsord” i ämnesraden eller skicka ett vykort till Cesam, Stora Torget 2, 891 33 Örnsköldsvik. Senast 30 dec vill vi ha ditt svar. Vinnarna kontaktas och presenteras på Cesams hemsida.

10

1:a pris Örnkort 200:2:a pris Örnkort 100:3:e pris Shoppinghäfte (värde 100:-)


Julklappsleken Julklappslekar är ett uppskattat inslag i julfirandet och det finns olika varianter att välja bland. Bestäm i förväg vilken prisklass som ska gälla och kanske ett tema att följa, som till exempel en färg, mjuka eller hårda klappar eller något ätbart. Om barn och vuxna spelar tillsammans gäller det att hitta julklappar som passar alla åldrar. Viktigast av allt – kom överens om reglerna innan leken börjar.

Tärningsleken

Lappleken SÅ HÄR GÅR DET TILL:

1. Skriv siffror på lappar, vik ihop och lägg i en skål. Lika många lappar som spelare.

DET HÄR BEHÖVER DU:

2. Lägg alla julklappar i en hög och låt varje spelare dra en sifferlapp.

• 1 tärning • 1-3 (valfritt) julklappar per person • Tidtagning

3. Spelaren som fått nummer 1 får börja och väljer ett paket som den öppnar. 4. Spelaren med nummer 2 får välja om den vill ta 1:ans öppnade paket eller välja ett nytt paket att öppna. När någon blir av med sitt paket får den välja ett nytt ur högen (inte ta någon annans).

SÅ HÄR GÅR DET TILL: 1. Sitt kring ett bord och placera alla paket i mitten av bordet. 2. Låt yngst börja och gå sedan medsols. Den som är på tur kastar tärningen. En 1:a eller 6:a på tärningen ger rätt att ta ett paket. Fortsätt tills paketen är slut.

5. Därefter är det 3:ans tur o.s.v. tills alla paket är öppnade. Vinnaren är alltså den som får högsta siffran och får välja bland alla öppnade paket eller det sista som ännu inte öppnats.

3. Sätt tidtagaren på 10-15 minuter (välj längre tid om ni är många som spelar). Se till så att ingen ser tidtagaruret. Turas om att slå tärningen igen. Nu gäller följande: 6:a – ta ett paket från valfri spelare 1:a – ge bort ett paket till valfri spelare (om du inte har något går turen vidare) 3:a - alla skickar ett paket medsols (har du inget att skicka får du ändå ta emot). 4. När tiden är ute är spelet slut och någon kommer att ha mer paket än de andra. Har man riktig otur har man inga paket alls. Nu är det dags att öppna paketen!

Julklappslek

med vantar och mössa

Julklappstips till...

Designälskaren

lyfter dukningen,

Allt som ” n som från den vackra duke

taljerna skapar grunden, till de t finns i dekorationer där de t at n mycket lokal desig välja bland.

Mona Jakobsson Signerat M

DET HÄR BEHÖVER DU: • 1 tärning • 1 par tjocka tumvantar • 1 tomteluva eller mössa

SÅ HÄR GÅR DET TILL: 1. Placera ut paketen kring ett bord och låt den som är yngst ta på sig vantarna och mössan och få ett paket framför sig. 2. Spelaren till vänster får tärningen. På given signal ska den med vantarna försöka öppna paketet samtidigt som den med tärningen slår om och om igen tills en 6:a är slagen. 3. När en 6:a kommer upp flyttas mössan och vantarna vidare till den som slog 6:an som i sin tur ska försöka öppna paketet. Detta fortsätter tills någon lyckas öppna paketet & då får det. 4. Fortsätt sedan med nytt paket till nästkommande person.

11


julbordstips MATNYTTIGA

Jul, jul, strålande jul... bord. Vilken fröjd det är för både öga och gom att få ta del av högtidens läckerheter. Här tipsar tre av Örnsköldsviks många krögare om vad som kan förgylla ditt julbord lite extra i år.

Torska till det! För dig som vill experimentera och prova på något annat än den traditionella gravade laxen, bjuder Reuterdahls Martin Svensson på ett smaskigt torsk-alternativ. Kanske visar den sig bli ett stående inslag på dina kommande julbord? Provlaga och se!

Carinas juliga coleslaw!

Carina Hedlund, vd på Public, delar med sig av ett eget släktrecept. "Mitt bidrag till julbordet är en fantastisk sallad, uppkallad efter min mamma. Om jag får tycka till är den ett måste!", hälsar hon. För att njuta av den behöver du dessa ingredienser att blanda i en skål: 3 rivna äpplen, 3 rivna morötter och 1 bit riven vitkål samt 2 dl vispad grädde som smaksätts med ättika och valfri senap.

12

P E P PA R R O T S G TORSK

R AVA D

• 500 gram torsk filé • 1,5 msk socker • 1,5 msk salt • 1 tsk riven pepp arrot • Rikligt med ha ckad dill Gnid in torskfilé n med salt, socker, dill, pepp arrot och peppar. Lägg plant i en plastpåse och ställ i kylen cirka 1,5 dygn beroende på tjo cklek. Skiva upp och se rvera, gärna med en god ci tronolja!


Planera och var ute i tid! I stället för att laga allt i sista stund, tipsar Johan Lundström på Matstudio S20 om att vara ute i god tid och dela upp arbetet. ”Att förbereda julmaten, exempelvis steka köttbullar och grava lax, ger mer tid till annat. Köttbullar går bra att göra i förväg, styckfrysa och bara plocka fram det som går åt på själva julbordet. Styckfrys dem på en plåt med smörpapper innan du flyttar över till fryspåse. Tina sedan i kylskåp någon dag innan, inte på diskbänken. Då mår råvaran mycket bättre”, säger Johan vars favorittillbehör på julbordet är ost och en riktigt krämig Jansson. – Speciellt cheddarostar. Till jul har vi alltid 11-12 sorter i butiken.

Julklappstips till...

Den modemed vetne

En unik blus som in sys upp i fler exem te plar än de som bestä lls. Den här från Br anting är figursydd, men sydd på skrå som ger lätt stre tch för bra passform.

Anki Berglund Ugglan Mode & Design

JULKLAPPAR TILL NÄRA OCH KÄRA, FÖRETAG ELLER PRIVAT.

Värmande glögglatte Välkommen in!

Beställ din delikatesslåda fylld med ostar, kex, marmelad, choklad m.m. Flera olika alternativ att välja på, kontakta oss redan idag på 21 12 20. Välkommen in!

OBS! sön 8/12 10-16 Mån-Tor 8-22 Fre 8-23 Lör 8.30-23 Sön 10-22 cafeuh@efsovik.se www.cafeuh.se

En fröjdefull jul!

Storg 20 | 0660-21 12 20 | www.matstudios20.se | Mån - Fre 10-18 | Lör 10-15

Viktoriaesplanaden 6, Örnsköldsvik.

Vi har klappar till alla

God jul!

Kom in till oss så hjälper vi dig att få

snyggt innan jul!

köksnördar och livsnjutare!

Nordemans Bygg & Industri 0660-29 52 00, www.nordemansjern.se Mån 07.00-19.00 Tis-fre 07.00-17.00 Lör 10.00-14.00 nordemansjernhandel

Hem & Kök 0660-23 88 00, www.hem-kok.se Mån 09.00-19.00 Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 10.00-14.00 hemochkök2018

13


Arrangemangen

lyfter Ö-vik Melodifestivalen, Tomas Ledin, Kent, Björn Skifs, Lars Winnerbäck, Bo Kaspers Orkester, Champions Of Rock, Henrik Schyffert och Fredrik Lindström, Mia Skäringer och många fler. Listan på stora arrangemang i Fjällräven Center de senaste åren kan göras lång. 14 december är det dags för Vintergalan och i februari kommer Danny Saucedo. Örnsköldsvik har numera ett rykte som gör att de stora artisterna vill komma hit och uppträda. Fredric Wedin, Verkställande Byrån, är arrangören som har mer än ett finger med i spelet för att nämnda artister kommit hit till oss, och räknar vi in hans andra stora konsertscen – Naturscen Skuleberget – kan vi lägga ytterligare välkända namn till listan: Jill Johnson, Weeping Willows, Veronica Maggio, Laleh, GES med flera. Dessutom är Fredrik i allra högsta grad inblandad i alla Sjunde i Sjunde-konserter i Strandparken. – Jag får hejarop från många som tycker att det är jättebra med alla arrangemang och jag är övertygad om att det dessutom påverkar handeln i stan, inte minst restaurangnäringen och hotellen, säger Fredric, som berättar att han vet att arrangemangen även lockar publik utifrån, främst från Umeå. – Ö-vik ligger bra till, när det gäller arenaarrangemang har vi ingen konkurrens från Umeå eller Sundsvall, vi är nummer ett i det

här området. Det är främst Gävle, Ö-vik och Luleå som får de stora arrangemangen. Fredric Wedin ser också att Örnsköldsvik kan växa ytterligare när det handlar om arrangemang. – Jag vet inte hur mycket mer vi kan växa i publikantalet, men vi kan nog öka antalet konserttillfällen om vi pratar om konserthusnivå på omkring 700 personer. För handeln är det lika bra eftersom det inte finns fler restaurangplatser än så. Jag tror att stan är redo för en konserthuslokal i den storleken, det som görs på Tonhallen i Sundsvall och Idun i Umeå kan lika gärna hamna här i Ö-vik. Närmast på tur i Fjällräven Center står alltså Vintergalan lördag 14 december med Jill Johnson, Molly Sandén, Pernilla Wahlgren, Robert Pettersson och Eric Gadd, och Fredric Wedin hoppas på ännu en praktfull kväll. – Att vara arrangör i Ö-vik är väldigt lätt, många sluter upp och det blir en festlig stämning. Ö-viksborna är duktiga på att gå på konserter och man kan nästan ta på känslan att det är något på gång en lördag kväll.

Vinn biljetter! Läs mer på sida 7.

Q4EKONOMI.SE Q4EKONOMI.SE Q4EKONOMI.SE Q4EKONOMI.SE Q4EKONOMI.SE

H Ö R G Ä R N A AV D I G E L L E R K O M F Ö R B I PÅ E N K O P P K A F F E H Ö R G Ä R N A AV D I G E L L E R K O M F Ö R B I PÅ E N K O P P K A F F E R

kör iA helt åren del av Modern Ekonomi. oss samma K O H M Ö RNu G FÄviÖ Rvidare NA R B V egen DII regi G P Eefter LL Å E Rsom K Een OM N FÖ K R B IO P ÅPE Du P N hittar K OK P Pi A K AF Flokaler FF E och E kommer att träffa samma glada och kompetenta ekonomikonsulter som tidigare. Vårt namn är en förkortning av kvartal 4, den period på året då resultatet av årets ansträngningar och arbete visar sig. Vi är taggade och vill inget hellre än att vi vidare regi åren Modern Ekonomi. Du ossA H ÄNRNu A D LK L E som RF ÖenKRdelO RB I Phittar PP ÅK Ei samma O Poch P kommer K Aatt F träffa F E samma glada och kompetenta ekonomikonsulter H ÖÖRR G G ÄR ANkör AAV D IVGi helt E egen LI LGE REefter O M BavIM P ÅF Ö E N KO FNF EKlokaler

använda våregen kunskap till samma attsom hjälpa företag att växa. odern Ekonomi. Nu kör vi vidarehittar oss efter en delditt lokaler Ekonomi. att och träffa kommer samma och kompetenta och ekonomikonsulter kompetenta ekonomikonsulter som tidigare. förkortning avDukvartal 4, den period på året då resultatet årets ansträngningar och arbete visar sig. Vi är taggade och vill inget hellre än att H Ö RDu G Äi helt RN A regi A V iåren D Vårt I G namn E L är Laven EModern R K O Moch Fhittar Ö kommer Ross B iIsamma P Ålokaler E N K O P att P träffa KavAsamma F F glada E glada period på året som då tidigare. resultatet Vårt namn är en förkortning av årets av kvartal ansträngningar 4, den period på året då resultatet av årets arbete ansträngningar visar och arbete sig. visar sig. Vi Vi är är taggade taggade och vill inget hellre och än att vill inget hellre än att använda vår kunskap till attModern hjälpaEkonomi. ditt företag att och växa. Nu kör vi vidare i helt egen regi efter åren som en del av Du hittar oss i samma lokaler och kommer att träffa samma glada och kompetenta ekonomikonsulter använda vår kunskap till att hjälpa ditt företag att växa. Nu kör vi vidare i helt egen regi efter åren som en del av Modern Ekonomi. Du hittar oss i samma lokaler och kommer att träffa samma glada och kompetenta ekonomikonsulter som tidigare. Vårt namn är en förkortning av kvartal 4, den period på året då resultatet av årets ansträngningar och arbete visar sig. Vi är taggade och vill inget hellre än att Nu kör vi vidare i helt egen regi efter åren som en del av Modern Ekonomi. Du hittar oss i samma lokaler och kommer att träffa samma glada och kompetenta ekonomikonsulter som tidigare. Vårttillnamn är en av kvartal 4, den period på året då resultatet av årets ansträngningar och arbete visar sig. Vi är taggade och vill inget hellre än att använda vår kunskap attenhjälpa dittförkortning företag att växa. som tidigare. Vårt namn är förkortning av kvartal 4, den på året resultatet av årets ansträngningar och70 arbete Vi är taggade och vill inget + hellre än att Q4 EKONOMI + Magasinsallén 2Eperiod + 891 31dåÖrnsköldsvik + 0660-24 00visar + sig. info@q4ekonomi.se Q4EKONOMI.SE

öldsvik +

använda kunskap attditt hjälpa ditt företag att växa. Q4 EKONOMI +info@q4ekonomi.se Magasinsallén 2E0660-24 + 891 31 + 0660-24 70 00 + info@q4ekonomi.se + Q4EKONOMI.SE använda vårvår kunskap till atttill hjälpa att 0660-24 Q4 EKONOMI + Magasinsallén 70 00 2Eföretag + + 891 31växa. Örnsköldsvik + 70 Örnsköldsvik 00 + info@q4ekonomi.se + Q4EKONOMI.SE + Q4EKONOMI.SE Q4 EKONOMI + Magasinsallén 2E + 891 31 Örnsköldsvik + 0660-24 70 00 + info@q4ekonomi.se + Q4EKONOMI.SE

E KO N O M I S T YR N I N G + L E D N I N G S S TÖ D + LÖ N E R + R E D OVI S N I N G + RÅD G IVN I N G + S K AT T + B O KS L U T

+ Magasinsallén 891 31DÖrnsköldsvik +R0660-24 70I+ info@q4ekonomi.se EQ4 KO N OM I SI T YR N I NIGKO + LN EO DM N2E IINS+GTS S TÖ LÖ EV + E OVI SN N00 G +S RÅD IT NG S K+B AT TO B KS LL UT ÖNER + RE DEKONOMI O V S N N G + R Å D G N ID N K AT SRÅD U YR N I+ N+G891 + NIL31 ERD N IN G S SG TÖ D LÖ N EG RIVN +70 R E D++ OVI SQ4EKONOMI.SE N I+NK GO+ GT IVN+I NQ4EKONOMI.SE G + S K AT T + B O KS L U T Q4 EKONOMI + EMagasinsallén 2E Örnsköldsvik ++0660-24 00 + info@q4ekonomi.se E KO N O M I S T YR N I N G + L E D N I N G S S TÖ D + LÖ N E R + R E D OVI S N I N G + RÅD G IVN I N G + S K AT T + B O KS L U T E KO N O M I S T YR N I N G + L E D N I N G S S TÖ D + LÖ N E R + R E D OVI S N I N G + RÅD G IVN I N G + S K AT T + B O KS L U T

E KO N O M I S T YR N I N G + L E D N I N G S S TÖ D + LÖ N E R + R E D OVI S N I N G + RÅD G IVN I N G + S K AT T + B O KS L U T

14

Q4EKONOMI.SE

Q4EKONO


Julpyssel

1.

2.

a)

3.

c)

1. Du behöver: Apelsiner & nejlikor. 2. Du behöver: Toarullar, rött och vitt papper (ev. svart också men det går bra att måla svarta skor.) svart penna och lim.

b)

3. Du behöver: Limpistol, snöre/garn, muffins- eller knäckformar, (beroende på hur stor girlang du vill ha.) små stjärnor eller paljetter. 4. Du behöver: Valfritt papper, sax och lim. Rita av mallen här till vänster i valfri storlek på det papper du vill och klipp ut. Vik in ändarna på del a) mot mitten och limma. Placera mitt på del b) och fäst ihop delarna med lim och del c).

Julklappstips till...

4.

t

Den som har all

kryoterapi Ett presentkort på så här i vinterkan alla behöva behandling mörkret. Det är en nen, frigör som ökar cirkulatio r oss piggare. endorfiner och gö

David Berglund Paradiset

! s p i t s pp a l Julk

Forest Friends pärlplattor

Gör dina egna tvålar

179,90 kr

329 kr

Stort akvarellkit

Dinosaurie byggsats

399 kr

(Ord. 599kr)

Silky Twisters pennor 24st

199,90 kr

199,90 kr (Ord. 239,90kr)

Träbyggsats, ingår färg, pensel, lim och klistermärken.

15

Skisspennor

99,90 kr 0660-10 110 @Craftstoreovik Craft Store Örnsköldsvik


CITYBUTIKER GALLERIOR

Lördag 7/12

10-16

10-16

Andra Advent 8/12

12-16

12-16

Lördag 14/12

10-16

10-16

Tredje Advent 15/12

12-16

12-16

Lördag 21/12

10-17

10-17

Fjärde Advent 22/12

10-17

10-17

Måndag 23/12

10-18

10-19

Julafton & Juldagen

- - - - STÄNGT - - - -

Annandag Jul 26/12

10-16

10-16

Nyårsafton & Nyårsdagen - - - - STÄNGT - - - Trettondagsafton 5/1

STÄNGT

12-16

Trettondedag jul 6/1

STÄNGT

12-16

Ta chansen att nominera

”ÅRETS HJÄLTE 2019” Någon som gör trygga Örnsköldsvik ännu tryggare. Brå Örnsköldsvik vill med utmärkelsen lyfta fram och uppmuntra goda förebilder och söker en eller flera personer som på ett föredömligt sätt gjort något extra eller kanske utfört en ren hjälteinsats för en eller flera medmänniskor, vilket bidrar till ett tryggare samhälle.

Nomineringar till Årets hjälte tas emot fram till 10 januari 2020. Se hemsidan: bra.ornskoldsvik.se

Unga behöver kramar inte alkohol! Var rädd om livet!

Julklappstips till...

De minsta

Leksaker som hå ” ller att le

ka med och so m varken utsätter våra barn eller vår m iljö för risker. Välj prod ukter av bra kvalitet som är giftfria och miljövänlig a.

Annica Westman Glada Grodan

GRAFISKPRODUKTION OCH TEXT: 7AN MEDIAPARTNER | FOTO: NORDSTRÖM BILD | MITTMEDIA PRINT 2019

Öppet vid jul: