__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Julhandla i

ÖRNSKÖLDSVIK


! t r o k n r Ö n n i v h Hitta oc Senast 17 dec vill vi ha ditt svar. Bland alla rätta svar drar vi 5 vinnare som får ett Örnkort värde 200 kr.

I Tidningen har vi gömt fem Örnkort. Hitta alla och skriv upp sidnumren, ditt namn samt telefonnummer och skicka in till: tavling@cesam.nu och skriv ”Örnkortsjakt” i ämnesraden. Eller skicka ett vykort till Cesam, Lasarettsgatan 13, 891 33 Ö-vik.

Obs! Korten på den här sidan räknas inte. Vinnarna kontaktas och presenteras på Cesams hemsida.

HITTA PERSONLIGA JULKLAPPEN HOS OSS!

Välkommen till Glada Grodan

i ett av stans vackraste hus.

Storgatan 11 070-6428548 gladagrodanovik

@beatriceovik Beatrice Örnsköldsvik

0660-166 10

Hos oss får du alltid personlig service Nygatan 15, Örnsköldsvik

Örnkortet

ENKELT ATT GE, LYXIGT ATT FÅ!

Den perfekta julklappen! Både till liten och stor. Örnkortet kan laddas med valfritt belopp mellan 100-5000 kronor, är giltigt ett år från laddningstillfället, och kan användas hos drygt 100 anslutna företag. Vilka det är hittar du på cesam.nu/ornkortet. Där kan du också se var du kan köpa Örnkort.

cesamornskoldsvik cesamovik

2


Ta hand om dig!

Handla lokalt - en

kärleksförklaring till Örnsköldsvik!

Handeln har ställt om och anpassar såväl butiker som service till kundernas önskemål, på ett coronasäkert sätt. Restauranger och caféer skapar trygga miljöer och erbjuder sina fantastiska smakupplevelser även för take away.

Det blir en annorlunda jul i år, för oss alla. Mitt i det som pågår finns ändå några saker som består. Storgatan, Nygatan, rutnätet av tvärgator, överstan och inre hamnen, Örnsköldsviks centrum är smyckat med vinterljus och det enda som saknas för att skapa riktig julstämning är folkmyllret med alla möten och varma kramar.

Låt oss njuta av det Örnsköldsvik har att erbjuda och fortsätta handla lokalt och hållbart, av kärlek till varandra och till vår stad.

/

Tillsammans formar vi den stad vi önskar. När vi väljer att julhandla lokalt gör vi värdefull skillnad för våra företagare och våra val kan vara direkt avgörande för hur vår stad ser ut när den här tiden är över.

Snart ses vi på stan igen!

Blommor i advent! Vi hjälper dig att förmedla uppskattning och uppvaktning till anställda, kollegor, samarbetspartner, familj och vänner. Följ oss på blomsterhornanovik Gullänget, där inspirerar vi dagligen med tips på gåvor.

Blomsterhörnan i

Ring oss 0660-554 77 så hjälper vi dig att ordna en passande lösning.

3

Anette Forsberg Centrumledare


Låt julen komma tidigt i år När du är ute i god tid får du tid tillbaka. Tid att kunna välja med omsorg, med mindre trängsel och mer att välja bland. Tid att längta och vänta, planera och förbereda. Tid att finnas där för andra och tid för drömmar om en vit jul. Handla dina julklappar lokalt, med lång bytesrätt och personlig service. Ett hållbart val för dig och de dina. Våra butiker i Oskargallerian gör alla sitt bästa för att möjliggöra din julhandel, med smarta lösningar så att du kan välja det lokala alternativet och samtidigt känna dig trygg.

Vi s

änsyn h a

Håll avståndet och följ restriktionerna om antal i butiken, 2 meter är längre än du tror. Till exempel en omkullvält julgran. 0m

1m

2m

VINN TILLBAKA PENGARNA PÅ DITT KÖP! Vi vill hylla dig som stöttar den lokala handeln under den tidiga julhandeln. Handla i någon av Oskargallerians butiker så har du chans att vinna ett presentkort motsvarande summan på ditt kvitto i den butiken.

Så här tävlar du: Fota ditt kvitto med mobiltelefonen och skicka som ett meddelande till @oskargallerian på Instagram. Tävlingen pågår 2-16/12, kvitton från den perioden tävlar. Fredag 19/12 utser vi hela fem lyckliga vinnare som blir hela julhandelns lokalhjältar!

ÖPPET ALLA DAGAR! Ord. öppettider: Mån-fre 10-19, lör 10-16, sön 12-16 | www.oskargallerian.se | Följ oss på

4


Lokal julhandel MED EXTRA OMTANKE

När ingenting är sig likt blir valet att handla lokalt en ren kärlekshandling. Ett val som gör gott för dig, dina nära och våra lokala aktörer. Här bjuder vi på fem tips för en härlig och säker julhandel.

Börja i tid

Handla hållbart

Handla lokalt så slipper du köa för att hämta ut paket hos ombud. Våra butiker och restauranger bygger den levande och öppna stad vi alla vill uppleva igen när allt vänder. De behöver vårt stöd som mest just nu.

Börja i tid så får du mer att välja bland med mindre trängsel. Försök välja tider då det är färre besökare ute. Med förlängt öppet köp blir det enkelt att byta om det visar sig att du har bättre smak än mottagaren.

KONTAKTA OCH FRÅGA Vänd dig till butikerna och ta del av alla kreativa lösningar som gör din julhandel enkel och säker. Lyft luren och ställ din fråga eller följ i sociala medier för senaste nytt om extra öppettider, hemkörning, egen tid i butik med mera.

Ta hand

Handla med hänsyn

om dig!

Du är viktig och vi önskar att din tid fram till jul ska få vara fri från stress och oro. Planera enkelt, starta i tid och bestäm dig för vad som är viktigast för dig. Den här tiden passerar och det kommer att bli bra igen.

Var rädda om varandra. Tvätta händerna, håll avstånd och visa respekt för gällande restriktioner. Julhandeln blir trygg och säker om vi alla hjälps åt.

GÖR JULEN LITE GODARE.

Välkommen att julmysa hos oss...

Beställ dina delikatesslådor och julostar till nära och kära, privata och företag. Utökade öppettider i december. Ring/maila gärna in din beställning. Vi packar – Du hämtar.

...eller beställ och ta hem en adventspåse.

God jul

Mån-Fre: 08.00-18.00 Lör-Sön: 10.00-16.00

Storg 20 | 0660-21 12 20 | info@matstudios20.se | www.matstudios20.se

cafeuh@efsovik.se www.cafeuh.se

5


HÄR KOMMER

Julklappsbilen FÖR ATT STIMULERA DEN LOKALA JULHANDELN, och inte minst i pandemitider, kommer en julklappsbil köra kors och tvärs runt om i kommunen under december. Det handlar om att ö-viksborna ska kunna handla julklappar från butiker på orten trots alla uppmaningar om att hålla sig hemma. Gällande direktiv slår av naturliga skäl hårt mot den lokala handeln då ännu fler väljer att handla över nätet och där flertalet inköp görs långt utanför kommungränserna. Därför har fem ö-viksföretag valt att

samarbeta med Cesam för att bidra till mer lokal julhandel. – En levande stad behöver en levande butikshandel. Det är jätteviktigt och därför vill vi självklart stötta det här initiativet, säger Anders Edmark, Mäklarhuset, ett av företagen som engagerat sig i projektet. Övriga är Ågrenshuset, Micronät, Bildahl och Jetpak. Via sajten julklappsbilen.se ska ö-viksborna kunna köpa varor lokalt och, mot en avgift på 100 kronor, få klapparna hemkörda. – Ett kreativt initiativ med en miljövänlig bil från Bildahl. Och vi kryd-

HJÄLP med julklapparna får ni hos oss.

Handla via @signeratm Fråga på vara, vi packar, du swishar, vi lämnar ut (även utanför butiken)

STORGATAN 7 0660-504 04

6

dar på med de resurser vi har i vår ordinarie organisation för att det ska fungera smärtfritt för alla att handla lokalt och sedan få klapparna hemkörda, säger Tord Sandin, Jetpak. Julklappsbilen ska förhoppningsvis vara i drift ända fram till lunch den 23 december. – All information finns på sajten och har man ytterligare frågor om att handla lokalt, som vi så gärna vill att alla gör, är det bara att höra av sig till oss, säger Anette Forsberg, Cesam.

WWW.JULKLAPPSBILEN.SE 0660-140 50


ATT FÅ!

Hitta annonsen

Den perfekta ulklappen!

Varje cirkel är från en annons i bilagan. Para ihop rätt bokstav med sidnummer och skicka in lösningen, ditt namn samt telefonnummer till tavling@cesam.nu och skriv ”Annonspussel” i ämnesraden eller skicka ett vykort till Cesam, Lasarettsgatan 13, 891 33 Ö-vik. Senast 13 dec vill vi ha ditt svar.

Julklappstips!

ӁRETS H

Squeakee. Interaktiv ballonghund med över 60 ljud och interaktioner. Innehåller ballonghund, tre interaktiva tillbehör, pump, ballongmat, boll och nål. Från 5 år.

- VINN ÖRNKORT SHOPPINGHÄFTEN! mmor i OCH advent!

Or󰇷󰇷󰇷󰇷.󰈦󰈦󰈦󰈦ri󰈻󰈻󰈻󰈻: 699:-

gåvor.

Blomsterhörnan i B

nskoldsvik

k

Vi tror på Örnsköldsvik och vi söker alltid rätt hyresgäst för rätt plats. Allt för att bygga och utveckla stadskärnan på ett så attraktivt sätt som möjligt. Akvarellset Vi är stolta över att ha varit en del i det arbete Cesam g jort de senaste 20 H åren för att utveckla I Örnsköldsviks centrum. J Vi jobbar för en trygg K och säker L kr (Ord. 169,90kr) stadskärna, med ett inspirerande utbud där kunden står i centrum.

199,9

HOS OSS!

och ta hem en adventspåse. Beatrice Örnsköldsvik Välkommen att kontakta oss! | 0660-185 75 | backmans .s e 0660-166 10 Q

149 kr STORGATAN 7

Hos oss får du alltid personlig service Nygatan 15,SÖrnsköldsvik

R

Storgatan 11

0660-504 04

070-6428548 GALL gladagrodanovik

12

Mån-Fre: 08.00-18.00 Lör-Sön: 10.00-16.00

Stort set med loom-bands

staffli

Beställ dina delikatesslådor och julostar mtanke ochpå hänsyn och har tron på det nya året 2021. ❤ kr ett säkert sätt. till nära och kära, privata och företag.299

(Ord. 399 kr)

eter som alla där man erbjuder shoppingglädje, ter och på är lokalägda @greensguld Utökade öppettider i december. a och lokaler erbjuder marknadens nke förluftiga alla åldrar. Vi vill bidra tillviett levande Örnsköldsvik. ta varumärken för både dam- och herrkläder. Ring/maila gärna in din beställning. sista hjälp från oss alla i och dinadagarna, kära, varmautan julhälsningar Vi packar – Du hämtar.

349 kr

(Or

Presentkort 60 min

KÖPMANGATAN 9

ANSIKTSBEHANDLINGNär du är ute i god tid får d Tid att kunna välja med omsorg, med mindre ÖPPETTIDE 699:Tid att längta och vänta, planer BACKYARD, CRAFTSTORE, LEKLUST/BABYPROFFSSEN, CERVERA & CAFÉ9: Lör

(ord. pris 895:-)Tid att finnas där för andra och Craft tid Lasaretts ELGIGANTEN PHONEHOUSE: Lör 19/12 10-17, Sönför 20

vi kan hålla avstånd på stan! G A L L E R I A N Stora Torget 3 | Tel. 0660-122 21 | Mån-fre 10-18, lör 10-16, sön STÄNGT

GATAN 9

till Glada Grodan LEKLUST i ett av stans vackraste hus. BABYPROFFSEN

Foam clay 10-pack

Tillsammans hjälps att erbjuda dig alternativa lösningar om du inte har cafeuh@efsovik.se www.cafeuh.se Jnmedhar UDA NDE N Ihopfällbart vi åt att så handla att nilokalt. kan Exempelvis handla julklappsbilen.se viljan

julklappar hosjul oss o m era veckan innan

Välkommen

Låt ju God jul Unga behöver kram Var rädd komma tidom GÖR JULEN LITE GODARE. Julklappserbjudande

H O S O S S K A N D @beatriceovik U H I T...eller T A D I N beställ PL ATS.

AN TROR PÅ ÖRNSKÖLDSVIK O FINT AVSLUT PPÅ PFULLT FRAM EMOT ETT T 2020 TILLSAMMANS MED ER.

bokstavsstansar BALLONGHUND medhj öv Nomineringar till Årets

Inne Handla via @signeratm60 ljud och interaktioner. 179,90 kr 10 januari 2021. Se hems ballonghund,tre interaktiva Fråga på vara, vi packar,pump, ballongmat, boll och till nå M swishar, vi lämnar N du ut Från 5 år. (även utanför butiken) NU 499:- (Ord 699:-)

Välkommen att 129,90 julmysa hos oss...

VÄLKOMMEN port nio TILL OSS!

Pyss drömfå

HJÄLP

Vi är på rätt plats, är du? JULKLAPPEN

60-554 77 så hjälper vi a en passande lösning.

CERVERA

För att uppmuntra till civilk butiken eller om ni vill lägga en beställning förebilder. Brå söker en elle med HITTA gjort något extra eller som vi levererar utanför gallerian så mejla till sätt D E F G julklapparna panduroovik@hotmail.com eller ring oss på eller flera medmänniskor, v PERSONLIGA 0660-101 10 så ordnar vi självklart detta! får ni hos oss. SQUEAKEE, Lera med INTERAKT

Vinnarna kontaktas och presenteras på Cesams hemsida.

C

NU 299:- (Ord

Någon som gör trygga

g att förmedla uppskattning och uppvaktning 1:a och pris Örnkort 3:e pris Shoppinghäfte (värde 100:-) a, samarbetspartner, familj vänner.400:- 2:a pris OmÖrnkort ni vill200:boka en privat tid för att besöka edkollegor, valfritt belopp

ngstillfället, och kan blomsterhornanovik det är hittar du på där inspirerar vi dagligen u kan köpa Örnkort. A

BACKARYD

PASTAMASKI Ta chansen att från Anders Pett

Ta chansen att nominera

n19/12 10-17, Följan oss:de 070-9 jud SAKURA: Lör Sön 20/12 Må serb ppHandla dina julklappar lokalt, medStängt, lång byt Fler fina julklaSUSHI Ett hållbart val för dig ! kattis@k ATTITYD: Lör 19/12 10-16, Sön 20/12 Stängt, Månoc 2 i butiken kattis Våra butiker i Oskargallerian gör alla sitt

Öppet alla lördagar i december kl. 9-14 julhandel, smarta lösningar så att du ka Vi skickar även per post utan extramed kostnad. Storg 20 | 0660-21 12 20 | info@matstudios20.se | www.matstudios20.se och samtidigt känna d

”ÅRETS HJÄLTE 2020”

Swish • Hemleverans

GALLERIANPORTNIO

Någon som gör trygga Örnsköldsvik ännu tryggare. För att uppmuntra till civilkurage vill Brå örnsköldsvik lyfta fram goda förebilder. Brå söker en eller flera personer som på ett föredömligt sätt gjort något extra eller kanske utfört en ren hjälteinsats för en eller flera medmänniskor, vilket bidrar till ett tryggare samhälle.

Nomineringar till Årets hjälte tas emot fram till 10 januari 2021. Se hemsidan: bra.ornskoldsvik.se 0m

Unga behöver kramar inte alkohol! Var rädd om livet!

1m

2m

VINN TILLBAKA PENGAR

7

Vi vill hylla dig som stöttar den lokala handeln under den tidiga julhandeln. Handla i någon av Oskargallerians butiker så har du chans att vinna

S

Fota ditt kvitt ett meddela

Tävlingen pågår


julmaten

LÅT OSS STÅ FÖR EN DEL AV

Vi vill tipsa om adventsfikapåsen vi har eller en av våra goda pastarätter, om du inte kan äta på plats! Beställ gärna take away via vår hemsida! Vi har stora ytor och har minskat på antal bord för avstånd. Självklart följer vi de rekommendationer som finns och vi serverar maten vid borden. Välkomna! Jenny Johansson med personal, Café UH

Jultallrik och matlådor går att beställa och självklart så kör vi ut. Vi har lunchöppet och med våra stora ytor och många rum kan vi tillmötesgå alla gäster som vill sitta avskilt. Till större sällskap, som vill undvika buffén, erbjuder vi bordsservering. Åsa Niederbach, Bruksgården

Att välkomna till bords kan ju även innebära till ditt eget bord hemma, med vår mat! Vi fixar take away och har mycket nytt på menyn, bland annat fryspizza. Till våra husbilsgäster kan vi erbjuda ”husbilslyx” i form av trerättersmiddag levererad direkt till dörr. Självklart är vi alltid noga med hygienen. Maurizio Saporito, Saltmagasinet

Förbeställ dina julklappslådor och julostar i tid – vi packar och ni hämtar på önskat datum. Veckorna innan jul säljer vi färdiga ostpåsar och annat gott för snabb avhämtning utanför butiken. På vardagar öppnar vi nu 8.30 (tidigare 10). Annat nytt: Vi tar Swish! Johan & Kicki, Matstudio S20

Efter att den nya lagen slog i kraft har vi börjat med en bredare take away-meny, bland annat med favoriten Burgarn’ och snart en smarrig nyårssupé! Menyn är i ständig förändring. Hos oss kan du känna dig trygg - här håller vi avstånd, med färre antal gäster och enbart bordsservering. Jon Zetterblad, kökschef Strandkaj Kök & Bar

Välkommen in till oss på gågatan – här kan du som gäst välja mellan att äta en god matbit på plats eller ta med dig ut! Som resten av samhället följer vi rekommendationerna. Våra utrymmen är stora, borden står längre ifrån varandra och vi spritar ytorna, inklusive betalterminalen. Mine Acar, Meetpoint Café & Bistro

Inför jul och nyår har vi förberett för den säkraste miljön och utsökt mat. Lunchbuffén är fortfarande stängd och ersatt med bordsservering. Vi har Dagens rätt, sushi och tre små rätter och erbjuder take away hela dagen. Vi hälsar alla gamla och nya gäster välkomna!

Stötta era restauranger och butiker genom att köpa presentkort, de kan användas till take away eller sparas för att äta på restaurangen vid senare tillfälle. Hos oss har vi nu förlängt giltighetstiden på våra presentkort till två år. Vi på Mamma Mia önskar er alla en god jul! Alberto Sternad, Restaurang Mamma Mia

Restaurang King Square


Vår lilla restaurang drivs av varmt sinnade människor som delar kärleken till god mat, dryck och mötet med dig! Vi fixar det mesta, vilket är ett måste nu, och tar hand om dig här på plats, när vi överlämnar din matkasse utanför entrén eller levererar din catering. Koppla av, upplev och njut! Ante, The Chef By the Sea

Vi befinner oss i väldigt tuffa tider och följer så klart restriktionerna. Hos oss kan du äta utan att behöva trängas. Vi jobbar mycket med take away som kan hämtas hos oss eller genom hemkörning av Foodora – rödbetan och chevrén gör sig väldigt gott vintertid! Ta hand om er! Patrik Ström, Hälsobaren Norrland

Med oss ska du känna dig trygg. Vi erbjuder take away på enklare husmanskost-inspirerade rätter, takeaway på ordinarie menyn, helg- och nyårskasse samt hemleverans. Våra presentkort räcker i två år och för den lördagsmatsugne har vi öppet från klockan 12! Carina Hedlund, Public

Jultallriken tror vi kommer få en stor comeback i år. Vi gör din egen hemlagade jultallrik av lokala råvaror för avhämtning i smart förpackning! Våra bord står på rekommenderat avstånd så välkommen in även på lunch eller för att köpa hem en matlåda eller två. Richard Sångkock

Trött på att laga mat? Inte vi. Så välkommen till oss! Vi uppdaterar oss dagligen på de rådande restriktionerna och har stora ytor på två plan så att man kan sitta glest. Stötta din lokala restaurang på plats eller ta med dig maten hem. Niklas Berggren, Allstar

Vi på Espresso House följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och jobbar dagligen för att våra anställda och du som gäst ska ha en trygg vistelse hos oss! Pssst ... visste du att du kan beställa i vår app så att du slipper köer och får 10% rabatt på varje köp? Välkommen in! Maja, barista, Espresso House

Välkommen till våra julpyntade matsalar, för er trygghet håller vi avstånd till olika sällskap. I stället för traditionsenligt julbord har vi i år valt att erbjuda en sittande trerättersmeny. Kan ni inte komma till oss har vi take away på dagens lunch och helgkassen. Martin Svensson, Reuterdahls

Vår omsorg för att ni ska få ett tryggt besök hos oss är numera rutin. Vi har utökat avstånden ytterligare – hos oss får du mysig julstämning i enskildhet med ditt sällskap. Nu lanserar vi också Foodora för hemkörning av mat. Välkommen in eller välj att ta take away. Petra Granström, O’Learys

Vår gastropub erbjuder en genuin engelsk pubmiljö och signaturrätter som Högrevsburgare och Fish and Chips. Välkommen in för varm dryck på vår vintriga uteservering eller att spela sällskapsspel med familjen under en mysig middag. Vi följer noga de direktiv som svenska folkhälsomyndigheten utfärdar. Tanja Salchner, Bishops Arms

PA N

J

d ut n! i r p S ndel julha

KAM

J UL E R B J UDA NDE N VARJE VECKA t o m veckan innan jul Håll utkik i vårt skyltfönster och på

@greensguld

Vänta inte med julklapparna till sista dagarna, utan hjälp till att sprida ut julhandeln så att vi kan hålla avstånd på stan!

www.greensguld.se

9

Swish • Hemleverans


Julinspiration

FRÅN OSS PÅ GALLERIAN port nio PRESENTKORT SOM ÖKAR I VÄRDE

Köp presentkort för 500:så är det värt 600:- 2021.

KONSTNÄRSLÅDA NU 399:- (Ord. 499:-)

ATTITYD

CRAFT STORE PANDURO

Squeakee. Interaktiv ballonghund med över 60 ljud och interaktioner. Innehåller ballonghund, tre interaktiva tillbehör, pump, ballongmat, boll och nål. Från 5 år.

GOOGLE NEST AUDIO är en smart assistent och högtalare med tydligt ljud och bas som fyller hela rummet. Du kan styra smarta enheter i ditt hushåll, få meddelanden och nyheter via Google Assistant. 1149:-

Or󰇷󰇷󰇷󰇷.󰈦󰈦󰈦󰈦ri󰈻󰈻󰈻󰈻: 699:-

ELGIGANTEN PHONE HOUSE

BACKARYD PASTAMASKIN

Squeakee. Interaktiv ballonghund med över 60 ljud och interaktioner. Innehåller ballonghund, tre interaktiva tillbehör, pump, ballongmat, boll och nål. Från 5 år.

från Anders Petter, rostfri NU 299:- (Ord. 599:-) CERVERA

Or󰇷󰇷󰇷󰇷.󰈦󰈦󰈦󰈦ri󰈻󰈻󰈻󰈻: 699:-

SQRTN HOODIES Från 800:SQRTN MÖSSOR Från 250:BACKYARD DENIM & WOMAN

SQUEAKEE, INTERAKTIV BALLONGHUND med över

60 ljud och interaktioner. Innehåller ballonghund,tre interaktiva tillbehör, pump, ballongmat, boll och nål. Från 5 år. NU 499:- (Ord 699:-) LEKLUST BABYPROFFSEN

GODA KAFFEDRINKAR Från 39:CAFÉ 9

GALLERIAN

KÖPMANGATAN 9

GALLERIANPORTNIO

ÖPPETTIDER KRING JUL: BACKYARD, CRAFTSTORE, LEKLUST/BABYPROFFSSEN, CERVERA & CAFÉ9: Lör 19/12 10-17, Sön 20/12 10-16, Mån 21/12 8-20, Tis 22/12 8-20, Ons 23/12 8-19, Sön 27/12 10-16 ELGIGANTEN PHONEHOUSE: Lör 19/12 10-17, Sön 20/12 10-16, Mån 21/12 10-20, Tis 22/12 9-20, Ons 23/12 9-19 SUSHI SAKURA: Lör 19/12 10-17, Sön 20/12 Stängt, Mån 21/12 11-20, Tis 22/12 11-20, Ons 23/12 11-19, 27/12 Stängt ATTITYD: Lör 19/12 10-16, Sön 20/12 Stängt, Mån 21/12 8-20, Tis 22/12 8-20, Ons 23/12 8-19, 27/12 10-16


Julklappsinsamling Scandic Hotel i Örnsköldsvik samlar för fjärde året i rad in julklappar till barn och ungdomar som behöver lite extra glädje. Insamlingen sker i samarbete med Cesam, Svenska kyrkan och Pingstkyrkan som ser till att klapparna når fram till behövande familjer som de känner till. – Det är samma upplägg som tidigare. Man markerar paketen med den ålder innehållet passar för och lägger det under julgranen här hos oss på Scandic, säger Anna Ramqvist, som uppmanar givarna att tänka på vad deras egna barn skulle velat ha i sina paket. – Vi fick in över 500 julklappar ifjol och hoppas på något liknande i år, många ö-viksbor har ett stort hjärta.

Martin Lundberg, Cecilia Brandehav och Oscar Sundelin.

Lajva en livekonsert MUSIKHJÄLPEN FÅR STÖD från Örnsköldsvik när det privata musikinitiativet Lajva En Livekonsert gör sitt trettonde framträdande från ett vardagsrum någonstans i stan. - Den här gången samarbetar vi med Cesam, LiveChannel AB och Medborgarskolan Örnsköldsvik, säger Oscar Sundelin som tillsammans med Cecilia Brandehav och Martin Lundberg utgör stommen i den tolv timmar långa livesändningen. - Tanken var först att vi skulle sända 24 timmar från Stora torget men på grund av de nya restriktionerna kring coronapandemin fick vi ändra till att sända tolv timmar från Cissis vardagsrum. Det här blir tredje gången de genomför

en insamling i samband med livesändningen. Tidigare har de samlat in 22 052 kronor till Kvinnojouren och 10 120 kronor till organisationen Mind. - Nu satsar vi större och hoppas också få in mer pengar. Förutom en massa musik kommer vi bland annat att ha julutmaningar och bjuda in gäster via länk. Vi har också en auktion med föremål som medlemmar i High Coast Creative har skänkt. Lajva En Livekonsert genomförs lördag 12 december från 12.00 fram till midnatt. För att skänka pengar går man in på Musikhjälpens sajt och söker fram Öviksbössan.

port nio

VI PÅ GALLERIAN TROR PÅ ÖRNSKÖLDSVIK OCH SER HOPPFULLT FRAM EMOT ETT FINT AVSLUT PÅ ÅRET 2020 TILLSAMMANS MED ER. Alla verksamheter arbetar med att erbjuda dig alternativa lösningar om du inte har möjlighet att besöka oss men har viljan att handla lokalt. Exempelvis julklappsbilen.se ❤ Vi fortsätter att visa omtanke och hänsyn och har tron på det nya året 2021. ❤ Hos oss hittar du verksamheter som alla är lokalägda där man erbjuder shoppingglädje, personlig service och omtanke för alla åldrar. Vi vill bidra till ett levande Örnsköldsvik. Ta hand om Dig och dina kära, varma julhälsningar från oss alla i GALLERIAN

KÖPMANGATAN 9

CAFÈ 9

11

GALLERIANPORTNIO


Broderat julkort

Ta ett lite hårdare papper och gör hål med en grov nål med ca 1 cm mellanrum. Trä en pärla eller två på garnet innan du kör nålen genom hålet. Bara fantasin sätter gränser på vilken form man vill göra.

PAPPERSSTJÄRNOR Vik pappret som här till höger. Tryck ihop så du får en platt remsa och knyt ett snöre på mitten. Nu kan du klippa till mönster, klipp t.ex. bort trekanter på ändarna för att få en spetsig stjärna. Prova dig fram. Vik ihop ändarna och fäst med lim, fäst ett snöre och häng upp i granen eller låt dom bara ligga framme på bordet som dekoration.

Återbrukade julgranskulor

Har du kanske julgranskulor hemma som du tröttnat på? Förnya dem genom att klä in dem i rivet tidningspapper eller remsor av inslagninspapper. Pensla bara kulan med pyssellim först och sen trycker du fast pappret.

Ett mindre kladdigt sätt är att måla på dem med nagellack.

PÄRLIGA JULHÄNGEN Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ställ på pepparkaksformar. Lägg i ett lager pärlor i formarna och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna. Lossa sedan formen försiktigt och knyt fast ett band i en av pärlorna.

12


Rita på fönster Använd en vit krit- eller white boardpenna och släpp loss kreativiteten på fönster där hemma. Kolla här vad fint Jennie på @elfvinggården har gjort. På hennes instagram kan du inspireras av en film där hon målar.

Pepparkaksstavar

Kavla ut pepparkaksdeg direkt på bakplåtspapper till en ruta på ca 13x26 cm. Skär bort remsor som är ca 1 cm tjock och låt remsor som är ca 2 cm breda ligga kvar. Lägg bakplåtspappret med remsorna på en plåt och grädda i ugnen till önskad knaprighet. Smält vit choklad och pensla på ena sidan av staven när dom svalnat. Strö över med krossad polkagris eller pepprkakssmulor.

Obs! Det är väldigt olika hur lätt pärlorna lossnar från formen när de smält. Prova med en form först.

Julklappstips!

Pysselkit drömfångare

199,90 kr

Om ni vill boka en privat tid för att besöka butiken eller om ni vill lägga en beställning som vi levererar utanför gallerian så mejla till panduroovik@hotmail.com eller ring oss på 0660-101 10 så ordnar vi självklart detta!

Akrylset

399 kr Lera med bokstavsstansar

179,90 kr

Akvarellset

129,90 kr

Gör dina egna badbomber

299,90 kr

(Ord. 169,90kr)

Foam clay 10-pack

149 kr Skisset

129,90 kr Ihopfällbart staffli

299 kr

(Ord. 399 kr)

(Ord. 169,90kr)

Stort set med loom-bands

349 kr

0660-10 110 @Craftstoreovik Craft Store Örnsköldsvik

13


Tävling! Upplev din stad och Örnsköldsviks handels historia – gå en tipsrunda. Starta vid f.d. Systembolagets skyltfönster på Köpmangatan där du kan se utställningen om Örnsköldsviks handel. Tipsfrågorna är utplacerade i nio andra skyltfönster i centrum. Njut av promenaden!

DRIVEN HANDELSUTVECKLING I

3 vinnare får var sitt Örnkort laddat med 200 kr. Mejla ditt svar med ditt namn och telefonnummer senast 3 januari till: tavling@cesam.nu

125 år

Tid för sudoku?

(Annars hittar du lösningen på baksidan.)

Ända sedan slutet av 1800-talet har den fristående föreningen Örnsköldsviks handel arbetat för den lokala handeln i Örnsköldsvik. Föreningen är nationellt kopplad till Svensk Handel och har sina rötter i Köpmannaföreningen. Numera är Örnsköldsviks handel en arbetsgrupp i Cesams organisation och fokuserar på handel i hela kommunen. Det arbete som föreningen gjort genom åren för att samordna handel och försköna stadskärnan har lagt grunden till den cityhandel vi har i dag. Vårt gemensamma mål är en livskraftig handel. Förra året fyllde föreningen hela 125 år och det uppmärksammar vi nu med en utställning som speglar det gedigna arbete som Örnsköldsviks handel har bedrivit. Utställningen finns att se i f.d. Systembolagets skyltfönster på Köpmangatan. Välkommen att uppleva en viktig del av Örnsköldsviks historia!

Julklappserbjudande Presentkort 60 min

ANSIKTSBEHANDLING 699:(ord. pris 895:-)

den Fler fina julklappserbjudan i butiken! Öppet alla lördagar i december kl. 9-14 Vi skickar även per post utan extra kostnad.

14

Lasarettsgatan 12C 070-960 03 10 kattis@kattishud.se kattishud.se


Fint att ge bort 400 BLIR

Stinky Pig, spel 148:-

(Ord 198:-) Begränsat antal.

Storgatan 11, 070-642 85 48 gladagrodanovik

Köp ett presentkort för 400 kr så ökar värdet till 500 kr under 2021.

Nygatan 15, Örnsköldsvik, 0660-166 10 beatriceovik

Seiko klocka herr 40 mm & dam 30 mm 3398:-/st

Lykta

35 cm hög 259:-

47 cm hög 349:Finns även i vitt.

www.greensguld.se greensguld Rondellplan 5, 0660-25 01 10 stromsknallenab

Presentkort

Ett smart och sä kert sätt att ge en lo kalhandlad presen t. Kontakta din bu tik, det finns många smarta betal- och leveranslösning ar.

15


Det här är ordinarie öppettider inför jul men avvikelser i butiker och gallerior förekommer. För att vara helt säker på öppettider rekommenderar vi att du kontaktar butiken direkt.

CITYBUTIKER GALLERIOR

Lördag 5/12

10-16

10-16

Andra Advent 6/12

12-16

12-16

Lördag 12/12

10-16

10-16

Tredje Advent 13/12

12-16

12-16

Lördag 19/12

10-16

10-17

Fjärde Advent 20/12

12-16

12-16

Måndag 21/12

10-18

10-19

Tisdag 22/12

10-18

10-19

Onsdag 23/12

10-18

10-19

Julafton & Juldagen

- - - - STÄNGT - - - -

Annandag Jul 26/12

10-16

Kontakt och fråg a a

Vänd

dig t ill bu och tikern t a de a krea tiva lö l av alla sning gör d ar so in julh m och säke andel en r. k e L yft lu ställ l din f ren o r ch socia åga eller sena la medie följ i s r öppe te nytt om för ttide e xtra r, hem egen körn tid i b utik m ing, ed mera .

Rätt lösning till sida 14.

10-16

Nyårsafton & Nyårsdagen - - - - STÄNGT - - - Trettondagsafton 5/1

10-16

10-17

Trettondedag jul 6/1

STÄNGT

12-16

Vi är på rätt plats, är du? Vi tror på Örnsköldsvik och vi söker alltid rätt hyresgäst för rätt plats. Allt för att bygga och utveckla stadskärnan på ett så attraktivt sätt som möjligt. Vi är stolta över att ha varit en del i det arbete Cesam g jort de senaste 20 åren för att utveckla Örnsköldsviks centrum. Vi jobbar för en trygg och säker stadskärna, med ett inspirerande utbud där kunden står i centrum.

HOS OSS KAN DU HITTA DIN PL ATS.

Välkommen att kontakta oss! | 0660-1 8 5 75 | backmans .s e

VÄLKOMMEN TILL OSS! Tillsammans hjälps vi åt så att ni kan handla era julklappar hos oss på ett säkert sätt. I nya och luftiga lokaler erbjuder vi marknadens främsta varumärken för både dam- och herrkläder.

Stora Torget 3 | Tel. 0660-122 21 | Mån-fre 10-18, lör 10-16, sön STÄNGT

Följ oss:

GRAFISKPRODUKTION OCH TEXT: 7AN MEDIAPARTNER | FOTO: NORDSTRÖM BILD | BOLD PRINTING MITT 2020

Öppet vid jul:

Profile for 7an Mediapartner

Julhandla i Örnsköldsvik  

Julhandla i Örnsköldsvik  

Profile for webben7
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded