Page 1

made in Belgium

Professioneel

www.demeyere.be


Inhoudstafel DEMEYERE 10 redenen om als professional voor Demeyere te kiezen

-5

Specialist in inductie

-7

Apollo

-9

Atlantis

- 11

Bakken en braden

- 13

Specialiteiten

- 15

ZWILLING J.A. HENCKELS 10 redenen om als professional voor Zwilling J.A. Henckels te kiezen

- 17

Professional “S“

- 19

****Four star®

- 21

TWIN® Profection

- 23

Toebehoren

- 25

STAUB 10 redenen om als professional voor Staub te kiezen

- 27

Cocottes

- 29

Op tafel

- 31

Specialiteiten

- 33

Céramique

- 35

GREENPAN™ 5 redenen om als professional voor GreenPan™ te kiezen

- 37

Stockholm

- 39

CUISIPRO® 5 redenen om als professional voor Cuisipro® te kiezen

- 41

Handige tools

- 42

 


10 redenen om als professional voor Demeyere te kiezen 1. Technologie aangepast aan de kookfunctie

6. Pioniers in inductie

Demeyere is het enige bedrijf in de wereld dat het technologische concept van elk product aanpast aan de specifieke vereisten van elk kookproces en elke bereidingstechniek. Ingenieurs ontwikkelen en ontwerpen zonder compromissen de vereiste technologieën. Hierdoor zijn de producten van Demeyere uniek en bieden ze een oplossing bij de meest complexe kookuitdagingen in de moderne professionele keuken.

Nog meer dan bij andere kooksystemen is de kwaliteit van het kookgerei van essentieel belang bij inductie. Dankzij de unieke materialen en technologieën is koken op inductie met het Demeyere-kookgerei nog sneller, nog beter regelbaar en nog zuiniger dan met kookgerei van de concurrentie. Als pioniers in kookpannen voor inductie ontwikkelde Demeyere niet alleen TriplInduc, maar ook ControlInduc, een veiligheidssysteem dat de maximale temperatuur beperkt tot 250°C op inductiefornuizen. Het vermijdt dat het voedsel aanbakt en zorgt ervoor dat de pan warm blijft zonder het gevaar voor oververhitting.

2. InductoBase® / InductoSeal®: perfecte warmtegeleiding

InductoBase® 1

Voor de rechte kookpotten/pannen en rechte steelpannen gebruikt Demeyere wanden uit roestvrij staal gecombineerd met een warmtegeleidende 7 lagenbodem: InductoBase of InductoSeal. Dit garandeert het hoogste rendement op alle types van warmtebronnen, ook bij lage temperaturen.

acier inoxydable 18/10 alliage d’aluminium

2 3 4 5

6

3. 7-lagenmateriaal (7-PlyMaterial®) tot aan de rand

7

InductoSeal® corps en acier inoxydable 18/10 - capsule soudée hermétiquement sur le corps argent 2mm de cuivre du même diamètre que le récipient argent

1 2

InductoBase®

3 4 5

6

71

roestvrij staal - 18/10 aluminium legering zuiver aluminium aluminium legering

2 3

7•PlyMaterial®

4 5

6

1 3 4 5

3

InductoBase®

4 5

6

7

1

3 4 5

6

7

stainless steel - 18/10 aluminium alloy pure aluminium aluminium alloy

2

7•PlyMaterial®

6

roestvrij staal 18/10 voor de pot/pan zelf - capsule hermetisch toegelast tegen pot/pan zilver dikke koperen schijf met dezelfde diameter als de pot/pan - 2mm zilver

2

8. Functioneel en esthetisch Naast aangepaste en vernieuwende technologie hecht Demeyere ook veel belang aan de uitstraling van de producten. Kookgerei moet niet alleen efficiënt werken maar ook mooi en ergonomisch zijn. Zo liggen de roestvrijstalen handgrepen door hun design ideaal in de hand.

9. Het merk van de professionele kok

2

1

Alle Demeyere producten zijn gemaakt van roestvrij staal 18/10. De mat gepolijste reeksen van Demeyere zijn voorzien van Silvinox, een uniek systeem van elektrochemische oppervlaktebehandeling. Silvinox verrijkt roestvrij staal 18/10 door ijzer en onzuiverheden van de oppervlakte te verwijderen en zorgt ervoor dat het roestvrij staal zilverwit blijft, zelfs na jarenlang gebruik.

4. TriplInduc®

7

InductoSeal®

Voor de bakpannen/koekenpannen, conische sauteuses, sudderpotten/ braadpannen, grillpan en woks gebruikt Demeyere een meerlagenmateriaal tot aan de de rand (7-PlyMaterial). Dit verzekert een optimale warmtespreiding tot aan de rand en een perfecte controle over het bereidingsproces. De totale dikte van de 7 lagen is altijd berekend om de juiste temperatuursverdeling te hebben aangepast aan de bereidingstechniek: - voor wokken: 2,3 mm: 230°C op de bodem, 140°C op de zijkanten - voor conische sauteuses, sudderpannen, de grillpan en de 4 sterren bakpannen/koekenpannen: 3 tot 3,3 mm - voor de 5 sterren professionele bakpannen/koekenpannen: 4,8 mm

7. Silvinox® oppervlaktebehandeling

Demeyere ontwikkelde TriplInduc®, een combinatie van drie legeringen die ervoor zorgt dat het kookgerei kan gebruikt worden op alle types fornuizen/ warmtebronnen, inclusief inductie. Men kan zelfs tijdens het bereidingsproces van het ene type warmtebron naar het andere overschakelen. Dankzij de excellente magnetische eigenschappen zorgt TriplInduc voor een betere en snellere warmteoverdracht in heel de pot of pan en geeft het tot 30% meer rendement op inductie. Tenslotte verzekert het dat de bodem niet zal vervormen en vlak blijft, zelfs na jarenlang intensief professioneel gebruik.

5. Energiebesparend

Alle Demeyere-kookgerei werd ontwikkeld om ook aan de noden van de moderne professionele kok te voldoen. Daarom kiezen verschillende professionele chefs wereldwijd ervoor om te koken met ‘Demeyere’ (e.g. Peter Goossens (BE), Guy Martin (FR), Sergio Herman (NL)). Zij kozen voor zekerheid, rendement, duurzaamheid en bovenal optimale controle van hun bereidingsprocessen.

10. Made in Belgium Demeyere werd gesticht in 1908 en produceert sinds 1967 kookgerei in roestvrij staal. 100% Made in Belgium.

Koken met het kookgerei van Demeyere is energiebesparend dankzij de combinatie van supergeleidende bodems, perfect afsluitende deksels en isolerende wanden. De warmte wordt langer vastgehouden in de potten en pannen en het rendement ligt hoger.

7 1 2 3 4

InductoSeal®  

5 1 2

6

7

stainless steel 18/10 for pot - capsule hermetically welded around the side of the pot silver

Voor professioneel gebruik geeft Demeyere een garantie van 10 jaar na datum van aankoop tegen elke fabricagefout. Producten met antikleeflaag en die van Resto by Demeyere vallen niet onder garantie. Raadpleeg www.demeyere.be voor de garantievoorwaarden.  


Demeyere: specialist in inductie Inductiekoken is dé trend in de professionele keuken. Het is een technologische vernieuwing die heel wat voordelen biedt ten opzichte van de tradtitionele kooksystemen. Nog meer dan bij andere systemen is de kwaliteit van het kookgerei hier van essentieel belang aangezien de gebruikte technologieën van de potten/pannen het rendement van het fornuis gaan bepalen.

Inductieplaat & kookpan: 1 systeem Het unieke aan inductie is dat de warmte rechtstreeks wordt ontwikkeld in de bodem zelf van de kookpot/pan. Bij andere warmtebronnen (gas, elektriciteit, halogeen,...) spreekt men van onrechtstreekse warmte: de warmtebron is zelf heet en komt in contact met de kookpot/pan waardoor er warmte wordt overgedragen. Een inductievuur bestaat uit een vlakke vitroceramische kookplaat (hittebestendig glas) en inductiespoelen. De spoelen wekken een wisselend magnetisch veld op. Zodra op de kookzone een kookpot/pan met een magnetische bodem wordt gezet, ontstaan in de panbodem wervelstromen die zorgen voor een hevige warmteontwikkeling. Dit gebeurt bij hoge frequenties.

Voordelen van inductie

Demeyere op inductie

Snel

Dankzij unieke materialen en technologieën is koken op inductie met Demeyere-kookgerei nog sneller, nog beter regelbaar en nog zuiniger.

Koken op inductie gaat sneller dan op eender welk ander fornuis. Inductie is sneller, omdat de energie direct wordt doorgegeven aan de bodem van de pot/pan. In vergelijking met andere warmtebronnen wordt de bodem van de pot warm en niet het fornuis, wat het opwarmingsproces aanzienlijk versnelt.

Nog sneller Dankzij de unieke technologieën van het 7-PlyMaterial en TriplInduc gaat koken op inductie nog sneller (zie p. 5).

Goed regelbaar Nog beter regelbaar De temperatuur van een inductievuur kan bijna tot op de graad nauwkeurig afgesteld worden. Bovendien is de reactiesnelheid van inductie optimaal. Als je de stand verlaagt, vertraag of stop je ook onmiddellijk het kookproces.

Dankzij de verschillende technologieën is het mogelijk om in Demeyerekookgerei traag te garen en delicate sauzen te maken. De optimale warmtespreiding wordt gegarandeerd door het meerlagenmateriaal tot aan de rand.

Zuinig Nog zuiniger

Pot/Pan

Vitroceramische plaat Inductor

Transformatie van het magnetisch veld in warmte

electronische generator

Bodem pot/pan Warmtespreiding doorheen bodem Ringvormige warmteontwikkeling opgewekt door magnetisch veld

 

Koken op inductie verbruikt in vergelijking met andere warmtebronnen minder energie omdat bijna alle energie rechtstreeks naar de kookpot/pan gaat. Inductie neemt maar liefst 90% van de vrijgegeven energie nuttig op in tegenstelling tot bijvoorbeeld 55% bij gas en 75% bij een traditioneel elektrisch vuur. Inductie vertoont slechts een minimaal verlies van warmte omdat er geen voorverwarmingsfase is, er geen restwarmte verloren gaat en de kookzones niet actief zijn zonder pot of pan erop. Veilig en hygiënisch Koken op inductie is een veilig systeem. Zo wordt de kookplaat niet warm zonder dat je het magnetische materiaal – in dit geval de kookpot of pan – erop plaatst. Bovendien is de temperatuur van het kookvlak veel lager dan bij alternatieven, waardoor na gebruik het oppervlak veel sneller afkoelt tot een veilige temperatuur. Omdat het kookoppervlak niet extreem warm wordt, vermijd je daarenboven dat gemorste ingrediënten kunnen inbranden. Niets dan voordelen voor de professionele gebruiker dus... koken op inductie past perfect in de heersende culinaire trends waarbij controle over de temperatuur en het bereidingsproces essentieel zijn.

Koken met Demeyere-kookgerei is nog zuiniger dankzij het samengaan van ultrageleidende bodems (InductoSeal, InductoBase), perfect afsluitbare deksels en isolerende wanden. Eens het voedsel op kooktemperatuur is gebracht, volstaat de laagste stand van het fornuis om de vloeistof aan de kook te houden.

ControlInduc® Demeyere produceerde de eerste pannen en woks voorzien van ControlInduc, een veiligheidssysteem dat de maximale temperatuur beperkt tot 250°C op inductiefornuizen. Tot aan +/- 220°C zal het product met ControlInduc normaal opwarmen zoals elke andere pan, maar boven die temperatuur zal de kracht van de inductoren geleidelijk afnemen om zich te stabiliseren tussen 245 en 250°C. Wanneer men dan koud voedsel in de pan legt, zal de pan afkoelen en wordt automatisch de kracht van de inductor opgedreven, zonder tussenkomst van de gebruiker. ControlInduc vermijdt verlies aan opwarmtijd en zorgt voor een pan die steeds warm blijft, zonder gevaar voor oververhitting. Voor een optimale werking van het ControlInduc systeem is het belangrijk het product met ControlInduc op één inductiespoel te zetten en er geen producten zonder ControlInduc naast te zetten.

 


Apollo - InductoBase®: supergeleidende bodem - 7-PlyMaterial®: meerlagenmateriaal tot aan de rand - TriplInduc®: hoger rendement op inductie Ref. Diameter Diameter bodem

Inhoud

Koken en pocheren

Apollo, Tijdloos en degelijk De rechte modellen van de Apollo reeks zijn voorzien van de speciale InductoBase bodem, voor een optimale warmtegeleiding. De ronde modellen zijn uitgevoerd in een 7-lagenmateriaal tot aan de rand (7-Ply) met een dikte aangepast aan de kookfunctie. Apollo is de meest uitgebreide reeks met een ruime keuze aan afmetingen voor elk type pot of pan. Het design is tijdloos en functioneel.

Kookpot/pan 44316 ZD 44318 ZD 44320 ZD 44322 ZD 44324 ZD 44328 ZD 44330 ZD 44336 ZD

Ø 16 cm Ø 18 cm Ø 20 cm Ø 22 cm Ø 24 cm Ø 28 cm Ø 30 cm Ø 36 cm

- Silvinox®: hygiënisch en makkelijk te reinigen - Gevormde roestvrijstalen grepen - Perfecte gietrand Ref. Diameter Diameter bodem

Sauteren

☼ 14 cm ☼ 16 cm ☼ 18 cm ☼ 20 cm ☼ 22 cm ☼ 26 cm ☼ 28 cm ☼ 30 cm

1,5 l 2,2 l 3l 4l 5,2 l 8,4 l 12 l 21 l

Lage sauteuse 44424 A 44428 A 44436 A

☼ 22 cm ☼ 26 cm ☼ 30 cm

2,5 l 4l 9l

Conische sudderpot/braadpan met Pyrex glasdeksel 54324 Ø 24 cm ☼ 18 cm ☼ 22 cm 54328 Ø 28 cm

3,3 l 4,8 l

4,5 l 7,5 l

Ø 24 cm Ø 28 cm Ø 36 cm

Sudderen en stoven

Soeppot/hoge kookpan 44395 ZD Ø 20 cm 44394 ZD Ø 24 cm 44393 ZD Ø 30 cm 44392 ZD Ø 36 cm 44342 ZD Ø 42 cm

☼ 18 cm ☼ 22 cm ☼ 26 cm ☼ 30 cm ☼ 36 cm

5l 8l 16 l 32 l 50 l

Ovale pot met roestvrijstalen deksel 54332 32 x 21 cm 54340 40 x 24 cm

Lage kookpot/pan 44328 A ZD

☼ 26 cm

4l

Stoominzet 44720 44724

Ø 28 cm

Inhoud

Stomen

Ø 20 cm Ø 24 cm

3l 5,2 l

Pasta koken

Steelpan 44414 44416 44418 44420 44422

Ø 14 cm Ø 16 cm Ø 18 cm Ø 20 cm Ø 22 cm

☼ 12 cm ☼ 14 cm ☼ 16 cm ☼ 18 cm ☼ 20 cm

1l 1,5 l 2,2 l 3l 4l

Sauzen maken

Conische sauteuse 54914 54916 54918 54920 54922 54924 54928  

Pasta inzet 44920 44924

Ø 20 cm Ø 24 cm

Deksels

Ø 14 cm Ø 16 cm Ø 18 cm Ø 20 cm Ø 22 cm Ø 24 cm Ø 28 cm

☼ 9 cm ☼ 10 cm ☼ 12 cm ☼ 14 cm ☼ 16 cm ☼ 18 cm ☼ 22 cm

0,75 l 1l 1,5 l 2l 2,5 l 3,3 l 4,8 l

44514 44516 44518 44520 44522 44524 44528 44530 44536 44542

Ø 14 cm Ø 16 cm Ø 18 cm Ø 20 cm Ø 22 cm Ø 24 cm Ø 28 cm Ø 30 cm Ø 36 cm Ø 42 cm  


Atlantis - InductoSeal®: supergeleidende bodem - 7-PlyMaterial®: meerlagenmateriaal tot aan de rand - TriplInduc®: hoger rendement op inductie Ref. Diameter Diameter bodem

Inhoud

Koken en pocheren

- Silvinox®: hygiënisch en makkelijk te reinigen - Gegoten roestvrijstalen grepen - Perfecte gietrand Ref. Diameter Diameter bodem

Inhoud

Sudderen en stoven

Atlantis, Professionalisme, schoonheid en comfort De rechte modellen van de Atlantis reeks werden voorzien van een InductoSeal bodem. Een koperen schijf, hermetisch ingekapseld in de bodem, zorgt voor een optimale warmtespreiding en biedt een warmtegeleidende oppervlakte die tot 33% groter is dan een traditionele bodem. De ronde modellen van de Atlantis reeks zijn uitgevoerd in 7-PlyMaterial tot aan de rand. Dankzij de unieke oppervlaktebehandeling Silvinox blijven deze producten zilverwit, zelfs na jaren gebruik.

Kookpot/pan 41316 ZD 41318 ZD 41320 ZD 41322 ZD 41324 ZD 41328 ZD

Ø 16 cm Ø 18 cm Ø 20 cm Ø 22 cm Ø 24 cm Ø 28 cm

☼ 16 cm ☼ 18 cm ☼ 20 cm ☼ 22 cm ☼ 24 cm ☼ 28 cm

1,5 l 2,2 l 3l 4l 5,2 l 8,4 l

Conische sudderpot/braadpan met roestvrijstalen deksel ☼ 18 cm 55324 SL Ø 24 cm ☼ 22 cm 55328 SL Ø 28 cm

Stomen

Stoominzet 45720 45724 Soeppot/hoge kookpan 41395 ZD Ø 20 cm 41394 ZD Ø 24 cm

☼ 20 cm ☼ 24 cm

5l 8l

Steelpan 41414 41416 41418 41420

☼ 14 cm ☼ 16 cm ☼ 18 cm ☼ 20 cm

1l 1,5 l 2,2 l 3l

Ø 14 cm Ø 16 cm Ø 18 cm Ø 20 cm

3,3 l 4,8 l

Ø 20 cm Ø 24 cm

3l 5,2 l

Pasta koken

Pasta inzet 41920 41924

Ø 20 cm Ø 24 cm

Deksels

Sauzen maken

Conische sauteuse 55920 55922 55924

Ø 20 cm Ø 22 cm Ø 24 cm

☼ 14 cm ☼ 16 cm ☼ 18 cm

2l 2,5 l 3,3 l

Ø 24 cm Ø 28 cm

☼ 24 cm ☼ 28 cm

2,5 l 4l

41514 41516 41518 41520 41522 41524 41528

Ø 14 cm Ø 16 cm Ø 18 cm Ø 20 cm Ø 22 cm Ø 24 cm Ø 28 cm

Sauteren

Lage sauteuse 41424 A 41428 A

  10

  11


Bakken & Braden met Demeyere Demeyere geeft je de keuze uit een uitgebreid assortiment van bakpannen/ koekenpannen. In functie van wat je van een bakpan/koekenpan verwacht, heeft Demeyere een aangepast aanbod: met of zonder antikleeflaag, zwaarder of lichter, hoger en lager geprijsd en dit in diverse designs. Deze producten zijn allen zeer gebruiksvriendelijk: ze zijn makkelijk te reinigen, geschikt voor de oven, op elke pan past een deksel en de grepen blijven voldoende koel.

Bakken & Braden - 7-PlyMaterial®: meerlagenmateriaal tot aan de rand - Dikte aangepast aan de functie - TriplInduc®: hoger rendement op inductie

- Silvinox®: hygiënisch en makkelijk te reinigen - Gelaste, roestvrijstalen grepen

Roestvrijstalen Bakpannen/Koekenpannen Ref.

Diameter

Diameter bodem

Proline bakpan/koekenpan

55620 55624 55628 55632

Ø 20 cm Ø 24 cm Ø 28 cm Ø 32 cm

Ref.

Diameter

Diameter bodem

ProControl bakpan/koekenpan

☼ 14 cm ☼ 18 cm ☼ 22 cm ☼ 26 cm

Proline pannenkoekenpan

56624 56628

Ø 24 cm Ø 28 cm

☼ 18 cm ☼ 22 cm

*ControlInduc is een veiligheidssysteem dat de maximale temperatuur beperkt tot 250°C op inductie. Het vermijdt verlies aan opwarmtijd en zorgt voor een pan die steeds warm blijft, zonder gevaar voor oververhitting.

Grillpan

54626 A

Ø 26 cm

☼ 22 cm

Multiline bakpan/koekenpan

42620 42624 42628 42632

Ø 20 cm Ø 24 cm Ø 28 cm Ø 32 cm

54728

Ø 28 x 28 cm

Multifunction bakpan/koekenpan

☼ 14 cm ☼ 18 cm ☼ 22 cm ☼ 26 cm

54820 ZD 54824 ZD 54828 ZD 54832 ZD

Ø 20 cm Ø 24 cm Ø 28 cm Ø 32 cm

☼ 14 cm ☼ 18 cm ☼ 22 cm ☼ 26 cm

Bakpannen/koekenpannen met Thermolon Granite antikleeflaag Multiglide Granite bakpan/koekenpan

39620 39624 39628 39632

Ø 20 cm Ø 24 cm Ø 28 cm Ø 32 cm

☼ 14 cm ☼ 18 cm ☼ 22 cm ☼ 26 cm

Ecoglide Granite bakpan/koekenpan

35620 35624 35628 35632

Ø 20 cm Ø 24 cm Ø 28 cm Ø 32 cm

ControlInduc Granite

36620 36624 36628 36632

Ø 20 cm Ø 24 cm Ø 28 cm Ø 32 cm

☼ 14 cm ☼ 18 cm ☼ 22 cm ☼ 26 cm

*ControlInduc is een veiligheidssysteem dat de maximale temperatuur beperkt tot 250°C op inductie. Het vermijdt verlies aan opwarmtijd en zorgt voor een pan die steeds warm blijft, zonder gevaar voor oververhitting.

☼ 14 cm ☼ 18 cm ☼ 22 cm ☼ 26 cm

Bakpannen/Koekenpannen met Excalibur antikleeflaag Ecoglide+ pannenkoekenpan

98324 98328   12

Ø 24 cm Ø 28 cm

Ovale vispan

☼ 16,5 cm ☼ 20,5 cm

88742

Ø 45 x 24 cm   13


Specialiteiten Ref.

Diameter

Diameter bodem

Inhoud

Proline pannenkoekenpan

54626 A

Ø 26 cm

Ref.

Diameter

Diameter bodem

Inhoud

Rookset

☼ 22 cm

Wok met kleine vlakke bodem

52926 52930 52932 54936

Ø 26 cm Ø 30 cm Ø 32 cm Ø 36 cm

☼ 11 cm ☼ 13 cm ☼ 13 cm ☼ 13 cm

3l 4,8 l 5,5 l 8,5 l

Wok met ronde bodem

52936 G

Specialiteiten Naast de reeksen en de bakpannen/koekenpannen bevat het gamma van Demeyere ook een zeer uitgebreid aantal specialiteiten. Het betreft hier stuk voor stuk producten die ontwikkeld werden om een bepaalde kooktoepassing optimaal te laten verlopen. De technische vereisten voor koken, bakken, wokken, roken, enz.... zijn zeer verschillend. Het design en de gebruikte materialen worden daarom per producttype aangepast.

Ø 36 cm

Rookset: Bevat: Bakpan/Koekenpan + rookkamer + stoomrooster + hoog deksel SET80828 S Ø 28 cm Houtschilfers (beuken) 44910 500 cc

Confituur-/Zeevruchtenpot

6l

Wok ControlInduc Granite met ronde bodem

Beperkt temperatuur tot 250°C op inductie 36936 Ø 36 cm

82930 6l

Paella pan

6l

44846 95046

Ø 30 cm

☼ 23,5 cm

Ø 46 cm Ø 46 cm

paella pan deksel

10 l

Wok ProControl met ronde bodem

Beperkt temperatuur tot 250°C op inductie 56936 Ø 36 cm

Roerspaan voor wok

Wok resto by Demeyere met ronde bodem

9902

Teppanyaki/Plancha 58936

Ø 36 cm

6l

Resto grote soeppot/hoge kookpan met deksel 54735 54753

35,4 x 32,5 cm – GN2/3 53 x 32,5 cm – GN1/1

Grillpan 54728

80096 80098 80090

Ø 28 x 28 cm

Ovale pot met roestvrijstalen deksel

54332 54340

32 x 21 cm 40 x 24 cm

Ø 26 cm Ø 28 cm Ø 30 cm

☼ 24 cm ☼ 26 cm ☼ 26 cm

12 l 20 l 25 l

☼ 16,5 cm

3l

Mosselpot met hoog deksel

4,5 l 7,5 l

Mini potjes/pannetjes met deksel 10821

Ø 20 cm

Bain marie/groentenschaal SET84012

Ø 12 cm

Set van 4

Mini sauteuses zonder deksel SET82012

Ø 12 cm

11005 11007

Set van 4

  14

Ø 10 cm

☼ 9 cm

1,5 l 2,25 l

Ø 20 cm Ø 24 cm

3,3 l 4,9 l

Mengkom

Hoog sauspotje

8010

Ø 20 cm Ø 24 cm

1,1 l

1184 1186

  15


10 redenen om als professional voor Zwilling J.A. Henckels te kiezen 1. Meer dan 275 jaar vakmanschap

5. Door laser gecontroleerde scherpte

Opgericht in het Duitse Solingen in 1731, geldt Zwilling J.A. Henckels vandaag als wereldreferentie op het gebied van messen, scharen en keukengerei. Professionele koks over de hele wereld weten inmiddels de innovatieve messenseries naar waarde te schatten. ZWILLING. Passion for the best.

Tijdens de eindcontrole wordt een door Zwilling J.A. Henckels ontwikkelde lasertechnologie gehanteerd. Daarbij controleert een laserstraal de exactheid en gelijkmatigheid van de snijhoek over de totale lengte van het lemmet.

6. Naadloze oppervlakken 2. Speciale staalformule Topkwaliteit begint bij de grondstof. Daarom zijn de messen van Zwilling J.A. Henckels vervaardigd volgens een speciale receptuur. Het speciale smeltproces wordt gekenmerkt door een optimaal gebalanceerd evenwicht tussen chroom en koolstof. Zo ontstaat een bijzonder staal van uitzonderlijke kwaliteit.

De beste meskwaliteit kan je herkennen aan de bewerking van het oppervlak, met name tussen greep en krop. De oppervlakken van de messen van Zwilling J.A. Henckels worden met grote zorgvuldigheid volledig bewerkt en vertonen geen kleine openingen of groeven. Naadloze overgangen voorkomen het opeenhopen van kiemen en bacteriën en bieden tegelijkertijd een betere grip.

3. Sigmaforge®: precisie uit één stuk

7. Blijvend innovatief

Het smeedproces is de essentie bij de productie van messen. Een goed samenspel van temperatuur en kracht is hierbij uiterst belangrijk. Zwilling J.A. Henckels heeft dit proces duurzaam verbeterd met als resultaat de Sigmaforge® messen. Tijdens het precieze smeedproces wordt het mes uit één stuk staal gesmeed, met als resultaat een perfecte geometrische vorm, dé basisvoorwaarde voor een exacte slijping en de beste snijeigenschappen.

Zwilling J.A. Henckels laat niets aan het toeval over om de beste kwaliteit te garanderen. Steeds gaan zij op zoek naar de nieuwste technologie. Het resultaat: een complex en geperfectioneerd samenspel van hoog kwalitatieve technologische ontwikkelingen, die internationaal maatgevend zijn.

8. Het juiste mes voor de juiste toepassing 4. Friodur®: optimale harding van de lemmeten De hardheid van het materiaal is van groot belang: als het staal te zacht is, wordt het mes snel bot, als het staal te hard is, kan het mes gemakkelijk breken. Om de optimale hardheidsgradatie te bereiken heeft Zwilling J.A. Henckels het hardheidsprocédé geoptimaliseerd. Messen met het kenmerk Friodur® worden door een speciaal ijshardingsproces kwalitatief veredeld. Het Friodur® proces bestaat uit 4 stadia: - Eerst wordt het staal verhit tot meer dan 1000°C. - Daarna koelt het af tot op kamertemperatuur. - Het wordt vervolgens gehard door het op een temperatuur te brengen van –70°C. - In een vierde stap wordt het tweemaal verwarmd tot een temperatuur net onder 300°C. Het resultaat is een optimale hardheid, een hoge elasticiteit en een goede corrosiebestendigheid. Door de combinatie van de speciale staalformule en het Friodur® proces zijn de messen niet alleen minder gevoelig voor beschadigingen maar blijven ze ook langer scherp bij intensief gebruik. Bovendien zijn ze makkelijk scherp te houden door ze regelmatig en kort aan te zetten.

  16

Messen zijn even verschillend als de voedingswaar die ze moeten snijden. Het verschil zit in de grootte, de vorm van het lemmet en de snijrand. De beste resultaten kunnen alleen verkregen worden door gebruik te maken van het juiste mes. Zwilling J.A. Henckels biedt dan ook een uitgebreid gamma van messen aan, gaande van het klassieke koksmes, tot vleesmessen, broodmessen, uitbeenmessen, garneermessen enz.

9. Voor elke chef het juiste design De verschillende reeksen van Zwilling J.A. Henckels onderscheiden zich niet alleen door hun design maar ook in de manier waarop ze in de hand liggen. Een comfortabele en juiste grip is voor iedereen anders maar uiterst belangrijk bij intensief gebruik.

10. Een uitgebreid aanbod: voor ieder wat wils Zwilling J.A. Henckels heeft een uitgebreid aanbod messenreeksen in haar assortiment, maar biedt naast messen ook aanzetstalen, messenslijpers, snijplanken, professionele scharen en bestekken aan. Voor meer informatie, neem een kijkje op www.zwilling.com.

  17


Professional "S" - Speciaal roestvrij staal voor ZWILLING J.A. HENCKELS - FRIODUR®, ijsgehard lemmet - SIGMAFORGE® mes - uit één stuk gesmeed Schilmes

Ref.

Groentemes

Ref.

Schil-

7 cm: 31020-051-0

7 cm: 31020-061-0 8 cm: 31020-091-0

en garneermes

Garneermes

Universeel

met golf

mes

Vleesmes

Vleesmes

/ Officemes

Ref. 8 cm: 31020-081-0 10 cm: 31020-101-0 13 cm: 31020-131-0

Ref.

10 cm: 31030-101-0

Ref. 13 cm: 31025-131-0

Ref. 16 cm: 31020-161-0 18 cm: 31020-181-0 20 cm: 31020-201-0

flexibel

Ref. 18 cm: 31123-181-0

- Naadloze overgang van krop naar heft - Heftmateriaal: kunststof, drie-klinknagel-design - Handbescherming (krop) Steakmes

Ref.

Uitbeenmes

Ref.

Fileermes

Ref.

Vleesvork

Ref.

Santoku-mes

Ref.

12 cm: 31028-121-0

14 cm: 31024-141-0

18 cm: 31030-181-0

18 cm: 31023-181-0

18 cm: 31117-181-0

Santoku-mes

met kuiltjes

Ref.

Messenset 2

delig

Ref.

14 cm: 31120-141-0 18 cm: 31120-181-0

35645-000-0 bevat

Traditioneel

31020-100-0 31021-200-0

en klassiek

Professionele koks over de hele wereld vertrouwen op de kwaliteit en de traditie van deze messenserie met klinknagels. Staal gesmeed uit één stuk en een naadloze afwerking zorgen voor een optimale balans en een veilige hantering.

Hammes

Ref.

23 cm: 31020-231-0 26 cm: 31020-261-0

Messenset 2 Hammes

met kuiltjes

Zalmmes

Ref.

delig

35601-100-0 bevat

Ref.

31020-200-0 31023-180-0

26 cm: 31121-261-0

Messenset 3

Ref.

Ref.

delig

35602-000-0

31 cm: 31122-311-0

bevat

31020-100-0 31020-160-0 31021-200-0

Koksmes

Broodmes

Ref. 16 20 23 26

cm: cm: cm: cm:

31021-161-0 31021-201-0 31021-231-0 31021-261-0

Ref. 20 cm: 31026-201-0

Steakmessenset 4

delig

Ref.

39188-000-0 bevat

4x 31028-120-0

ZWILLING. Passion for the best. Since 1731.   18

  19


****Four star® - Speciaal roestvrij staal voor ZWILLING J.A. HENCKELS - FRIODUR®, ijsgehard lemmet - SIGMAFORGE® mes - uit één stuk gesmeed Schilmes

Ref. 7 cm: 31070-051-0

Ref.

Groentemes

Schil-

en garneermes

Universeel

mes

7 cm: 31070-061-0 8 cm: 31070-091-0

/ Officemes

Ref.

8 cm: 31070-081-0 10 cm: 31070-101-0

Ref. 13 cm: 31070-131-0

Vleesmes

Ref.

Hammes

Ref.

16 cm: 31070-161-0 18 cm: 31070-181-0 20 cm: 31070-201-0

23 cm: 31070-231-0 26 cm: 31070-261-0

- Naadloze overgang van krop naar heft - Materiaal heft: kunststof - Handbescherming (krop) Uitbeenmes

Ref.

14 cm: 31086-141-0

Fileermes

Ref. 18 cm: 31073-181-0

Hakmes

Ref. 15 cm: 31095-151-0

Vleesvork

Ref. 18 cm: 31072-181-0

Santoku-mes

Messenset 2

Ref. 18 cm: 31118-181-0

Ref.

delig

35175-000-0 bevat

31070-100-0 31071-200-0

Hammes

Veiligheid

met kuiltjes

Ref. 26 cm: 31081-261-0

Messenset 3

in beproefde vorm

Ruim 30 jaar geleden revolutioneerde ZWILLING J.A. HENCKELS met het naadloze handvat van kunststof, de standaard voor hoogwaardige koksmessen. Het klassieke meesterstuk ****Four Star ® biedt veiligheid, ergonomie en comfort en is tot op de dag van vandaag wereldwijd de meest verkochte messenserie van ZWILLING J.A. HENCKELS.

Ref.

delig

35063-000-0 bevat

Zalmmes

Ref.

Koksmes

Ref.

Broodmes

31070-100-0 31071-200-0 32576-210-0

31 cm: 31082-311-0

16 20 23 26

cm: cm: cm: cm:

31071-161-0 31071-201-0 31071-231-0 31071-261-0

Messenset 3

Ref.

delig

35048-000-0 bevat

31070-100-0 31070-160-0 31071-200-0

Ref. 20 cm: 31076-201-0

Steakmessenset 4

delig

Ref. 39190-000-0 bevat

Steakmes

Ref. 12 cm: 31090-121-0

4x 31090-120-0

ZWILLING. Passion for the best. Since 1731.   20

  21


TWIN® Profection - Speciaal roestvrij staal voor ZWILLING J.A. HENCKELS - FRIODUR®, ijsgehard lemmet - SIGMAFORGE® mes - uit één stuk gesmeed Schil-

en garneermes

Koksmes

/ Officemes

Ref. 10 cm: 33010-101-0

Ref. 20 cm: 33011-201-0

- Naadloze overgang van krop naar heft - Heft: kunststof, met rivetten - Handbescherming (krop) Santoku-mes

met kuiltjes

Messenset 2

delig

Ref. 18 cm: 33018-181-0

Ref. 33043-000-0 bevat

33010-100-0 33011-200-0

Broodmes

Ref. 20 cm: 33016-201-0

Messenset 2

delig

Ref. 33044-000-0 bevat

33010-100-0 33017-180-0

Universeel

mes

Ref. 13 cm: 33010-131-0

Messenset 3

delig

Ref.

33045-000-0 bevat

33010-100-0 33010-200-0 33011-200-0

Vleesmes

Ref. 16 cm: 33010-161-0 20 cm: 33010-201-0

Perfectie op maat gesneden ZWILLING J.A. HENCKELS presenteert trots haar nieuwste pareltje: TWIN ® Profection. Het mooie design van de befaamde Italiaanse architect en ontwerper Matteo Thun is ergonomisch en ligt erg goed in de hand. Het lemmet van TWIN ® Profection is ijsgehard (Friodur ® ) en uit één stuk gesmeed (Sigmaforge ® ). De overgang van krop naar heft is volledig naadloos en het heftmateriaal is gemaakt van hoogwaardig kunststof.

  22

Santoku-mes

Messenblok 8

delig

Ref.

33042-000-0 bevat

33010-100-0 33010-130-0 33010-200-0 33011-200-0 33016-200-0 33017-180-0 32558-231-0 35572-200-0

Ref. 18 cm: 33017-181-0

ZWILLING. Passion for the best. Since 1731.   23


Toebehoren Palletmessen & Dunschiller

Messenhouders

Knikspatel

Ref.

13 cm: 31032-130-0

Palletmes

Ref.

Dunschiller

Ref.

Rolhouder, 7

Ref.

vakken

zwart

35001-600-0 35002-600-0

26 cm: 31035-260-0

6,5 cm: 38185-060-0

Aanzetstalen, slijpstaven, messenslijpers & slijpstenen Aanzetstaal,

Messenhouder, 16

Ref.

vakken

zwart

Ref.

profection

35004-600-0

23 cm: 32558-231-0

Aanzetstaal, roestvrij staal met kunststof greep Ref.

21 cm: 32576-211-0 23 cm: 32576-231-0 26 cm: 32576-261-0 31,5 cm: 32542-310-0

Messenkoffer,

plaats voor

12

Ref.

messen

aluminium

35007-100-0

26 cm: 32565-261-0 23 cm: 32567-231-0

Keramische Slijpstaaf Slijpstaaf,

Ref.

slijpstaaf

23 cm: 32513-231-0

Ref.

met diamantlaag

26 cm: 32520-261-0

Ref.

Kunststof

zwart

30 cm: 32621-300-0 45 cm: 32621-450-0

Ref.

wolfram carbide

Messenslijper Twinsharp

Magneetlijsten

26 cm: 32569-261-0

Ref.

Aluminium

30 cm: 32622-300-0 45 cm: 32622-450-0

Ref.

select

19,5 cm: 32601-000-0

Messenslijper Twinsharp

Ref.

Schedes, keukenschraper en roestvrijstalen zeep Schedes

Ref.

8 x 0,5 x 2,2 cm: 30499-500-0 13 x 0,5 x 2,2 cm: 30499-501-0 20 x 0,5 x 3,2 cm: 30499-502-0 20,5 x 0,5 x 5 cm: 30499-503-0 26,5 x 0,5 x 5 cm: 30499-504-0

zwart

16,5 cm: 32591-000-0 wit

16,5 cm: 32592-000-0

TWIN Stone Pro Slijpsteen

Ref.

32505-100-0

TWIN Finishing Stone Pro Slijpsteen

Ref.

32505-300-0

Messenblokken (leeg)

Roestvrijstalen

Ref.

35572-200-0

Bamboe

Ref.

35045-100-0 35046-100-0 35047-100-0

Twin Select

Ref.

zeep

9,5 x 4 cm: 89003-000-0

multifunctionele schaar

Twin multifunctionele Kunststof greep Superfection Classic Kunststof greep Wildschaar

Snijplanken rechthoek

Ref.

14,5 x 9,5 cm: 30499-400-0

Scharen, roestvrij staal

Kunststof/edelstaal

Bamboeplank,

Keukenschraper

schaar

schaar

met uitneemhaak

Ref.

20 cm: 41470-000-0

Ref. zwart 20 cm: 43967-000-0

Ref.

21 cm: 41900-211-0 23 cm: 41900-231-0 26 cm: 41900-261-0

Ref.

24 cm: 42903-000-0

Ref.

25 x 2 x 18,5 cm: 30772-300-0 35,5 x 3 x 25 cm: 30772-100-0 42 x 4 x 31 cm: 30772-400-0

Wildschaar

Ref.

25 cm: 42905-000-0

ZWILLING. Passion for the best. Since 1731.   24

  25


10 redenen om als professional voor Staub te kiezen 1. Klassiek, maar onmisbaar instrument

6. Perfect sluitend deksel

Gietijzer houdt de warmte optimaal vast en zorgt voor een perfect homogene warmteverdeling. Deze klassieke producten zijn dan ook onmisbaar voor stoven, smoren en langzaam garen, kooktechnieken die hun plaats vinden in de hedendaagse keuken.

Het zware en vlakke deksel sluit de cocotte perfect af en zorgt voor een minimaal vochtverlies tijdens het stoven en smoren. De deksels zijn voorzien van een knop uit messing die bestand is tegen hoge temperaturen en zo zonder probleem de oven in kan.

2. Uitgebreid gamma aan producten in aantrekkelijke kleuren

7. Zwart matte afwerking aan de binnenkant

Het gamma van Staub bevat een uitgebreide collectie aan ronde en ovale cocottes (zelfs tot heel grote afmetingen) in maar liefst 11 verschillende kleuren waaronder enkele zeer unieke kleurtinten (titanium, majolique). Naast de traditionele ‘cocottes’ bevat het Staub assortiment ook tal van specialiteiten, zoals grillpannen, ovenschalen, fonduesets, enz... en een volledig gamma aan tafelpresentatie-artikelen.

Alle cocottes van Staub zijn binnenin steeds afgewerkt met hoogwaardig zwart email. Hierdoor zijn ze duurzamer en stoot- en krasvast. Bovendien zijn ze ideaal voor het kort aankleuren van vlees. De cocottes zijn hierdoor ook zeer eenvoudig in onderhoud.

8. Geschikt voor alle warmtebronnen 3. Strak design Alle Staub producten werden door Francis Staub ontwikkeld in samenwerking met professionelen uit de horeca. Het resultaat is een strak design dat zorgt voor een hoogwaardige uitstraling, zowel op buffetten als aan tafel.

De producten van Staub kunnen worden gebruikt op alle fornuizen, inclusief inductie. Dankzij de perfect glad geëmailleerde bodem worden krassen vermeden.

9. Energiebesparend koken 4. Gebruikt door gerenommeerde chefs De producten van staub worden gebruikt door heel wat gerenommeerde chefs wereldwijd, zoals Peter Goossens (B), Paul Bocuse (F), Laurent Tourondel (USA), Hiroyuki Hiramatsu (JP), en Stefan Stiller (CN).

Eens het gietijzeren kookgerei op temperatuur is, volstaat de laagste stand van het fornuis om verder te blijven smoren of stoven. Bovendien houdt gietijzer de warmte heel lang vast en blijft het voedsel gedurende een aanzienlijke tijd warm, zonder dat de pot weer op het vuur moet worden gezet.

10. Franse traditie 5. Picots® De binnenkant van de deksels van de Staub cocottes is voorzien van ‘picots’, een soort van spikes die zorgen voor een permanente en gelijkmatige bevochtiging tijdens de bereiding. Ze herverdelen de condensatie die zich in de cocotte vormt door het in de pot te laten ‘regenen’ en de condensatie niet alleen van de zijkant te laten aflopen, zoals bij de meeste kookpotten het geval is. Het vlees blijft mals, de groenten zacht… De aroma’s en de smaken worden in al hun intensiteit bewaard en de voedingswaarde blijft behouden.

  26

Staub maakt kookgerei van geëmailleerd gietijzer dat traditie combineert met een eigentijdse uitstraling. Alle producten en subtiele kleurtinten zijn bedacht door Francis Staub en worden in Frankrijk vervaardigd volgens een aloud savoir-faire. Om een voortdurend optimaal functioneren te garanderen en de smaakkwaliteiten van uw voedsel te laten ontwaken, worden alle Staub producten onderworpen aan een zeer strenge kwaliteitscontrole.

  27


Cocottes - Zwart, mat email aan de binnenkant: duurzaam, krasbestendig - Picots® onderaan het deksel: continue, natuurlijke besprenkeling - Vernikkelde knop of knop uit messing: hittebestendig voor gebruik in de oven

- Zwaar, vlak deksel: optimaal behoud van stoom - Egale, geëmailleerde onderkant: voorkomt krassen - Geschikt voor oven en alle vuren, inclusief inductie

Beschikbaar in volgende afmetingen EN kleuren:

Ronde cocottes zwart

grafietgrijs

Ø 10 cm – 0,25 l

Ø 12 cm – 0,4 l

Ø 14 cm – 0,8 l

Ø 16 cm – 1,4 l

Ø 18 cm – 1,7 l

Ø 20 cm – 2,24 l

Ø 22 cm – 2,6 l

Ø 24 cm – 3,8 l

donkerblauw

Ø 26 cm – 4,6 l

Ø 28 cm – 5,85 l

Ø 30 cm – 8,35 l

Ø 34 cm – 12,6 l

citroen

appelsien

kers

Ovale cocottes

grenadine

Knop in messing of vernikkeld voor gebruik in de oven Garen in gesloten circuit met ‘picots®’ voor een continue besprenkeling Binnenkant zwart mat email voor meer duurzaamheid

Ø 11 cm – 0,25 l

Ø 15 cm – 0,6 l

Ø 17 cm – 1,0 l

Ø 23 cm – 2,35 l

Ø 27 cm – 3,2 l

Ø 29 cm – 4,25 l

Ø 31 cm – 5,4 l

Ø 33 cm – 6,5 l

Ø 37 cm – 8,0 l

Ø 41 cm – 12,0 l

aubergine

basilicum

titanium

helder wit

Egale bodem voor gebruik op alle vuren, inclusief inductie   28

  29


Op tafel Mini ronde cocottes Mini ovale cocottes

Ø 10 cm – 0,25 l

Beschikbaar in alle kleuren

Warm bord – ovaal

Ø 11 cm – 0,25 l

Beschikbaar in alle kleuren

Kleine sauspan met deksel

23 x 17 cm – 1 l

Warm bord – rond

Ø 10 cm – 0,25 l

Hoge sauspan Ø 20 cm – 0,75 l

Visbord Ø 14 cm – 1,2 l Ø 18 cm – 2,8 l

Mini fonduepotje

Ø 31 cm – 0,7 l

Degustatiebord

Ø 12 cm – 0,35 l

Babywok met glazen deksel

Ø 21 cm – 0,15 l

Houten bord

Ø 16 cm – 0,65 l

Kom 33 x 23 cm – 1 l

Plat bord – vierkant Ø 11,5 cm – 0,3 l

Mini schotel – rond 24 x 24 cm Ø 12 cm – 0,25 l

Diep bord – vierkant

Mini schotel – ovaal

20 x 20 cm Ø 15 cm – 0,25 l

Slakkenpan met 6 openingen

Mini schotel – rechthoekig

Ø 14 cm

Stapelbaar bord - ovaal 15 x 11 cm – 0,25 l

Mini pan

Standaard voor 3 mini cocottes

Ø 21 cm – 0,7 l Ø 24 cm – 1 l Ø 28 cm – 1,6 l Ø 32 cm – 2,2 l

42 x 16 x 5 cm - zwart hout bamboe

Ø 16 cm – 0,4 l Ø 20 cm – 0,75 l

Ø 12 cm – 0,15 l

  30

Stapelbaar bord - rond

  31


Specialiteiten Grills & Pannen

Kleine fondue

Grillpan met siliconen handvat - rond Ø 12 cm – 0,75 l

Ø 27 cm

Chocoladefondue

Grillpan met siliconen handvat - vierkant

24 x 24 cm

Ø 10 cm – 0,25 l

Grillpan met siliconen handvat - rechthoekig

Kaasfonduepot Ø 23 cm – 2,6 l

34 x 21 cm

Theepotten Theepot – rond

Grillplaat

45 x 27 cm

Pure grill

Ø 16,5 cm – 1,15 l

Theepot – vierkant Ø 26 cm

Amerikaanse grill - vierkant 12 x 12 cm – 0,7 l 26 x 26 cm 30 x 30 cm

Specialiteiten Cocotte voor vis/bouillabaisse

Flensjespan - houten steel Ø 28 cm – 4,65 l

Cocotte voor coq-au-vin

Ø 28 cm

Flensjespan - gietijzeren steel Ø 31 cm – 5,4 l

Ø 30 cm

Ø 32 cm

Rechthoekige terrine

Multifunctionele pan

30 x 11 cm – 1,45 l Ø 20 cm – 1,25 l Ø 24 cm – 1,8 l Ø 28 cm – 2,5 l Ø 32 cm – 3 l

Steelpannetje

Kleine rechthoekige terrine

15 x 11 cm – 0,7 l

Tajine

Ø 18 cm – 0,7 l Ø 20 cm – 0,95 l

Ø 20 cm Ø 28 cm

Sauteerpan met gietijzeren deksel

Ovenschotels Ovenschotel - rechthoekig Ø 24 cm – 2,4 l Ø 28 cm – 3,7 l

Fondue Gemengde fondue

20 cm – 1,75 l   32

33 x 23 cm – 3,75 l

Ovenschotel

30 x 20 cm – 3,15 l 38 x 26 cm – 5,9 l

  33


Céramique by Staub Voor deze reeks heeft Staub een nieuwe soort keramiek ontwikkeld: minder poreus, meer schokbestendig en beter bestand tegen hoge temperaturen. Deze innovatieve keramiek verspreidt geleidelijk de warmte en laat de smaken volledig tot hun recht komen. De klei die als basismateriaal wordt gebruikt, is volledig natuurlijk en bevat geen metalen elementen. Keramiek is een 100 % ecologisch materiaal. Naast het sterk ecologische karakter geniet ‘Céramique by Staub’ de gekende kwaliteit, designstijl en het gebruiksgemak van Staub.

Céramique - Innovatieve keramiek: minder poreus, meer schokbestendig en beter bestand tegen hoge temperaturen - 100 % ecologisch materiaal

- Zeer duurzaam en perfect gladde email: krasbestendig, makkelijk te reinigen en vaatwasserbestendig - Geschikt voor oven, microgolfoven en diepvriezer

Beschikbaar in volgende afmetingen EN kleuren:

Ronde cocotte

zwart

Ø 10 cm – 0,215 l

Cocotte hartvorm

grijs

Ø 10 cm – 0,205 l

Ovale cocotte

wit

Ø 11 cm – 0,225 l

Ovaal bord

citroen

Ø 25 cm – 1,4 l Ø 33 cm – 3,1 l

Rechthoekig bord appelsien

15 x 11 cm – 0,26 l 28 x 18 cm – 1,6 l 32 x 23 cm – 2,8 l

Taartbord

Ø 13 cm – 0,17 l Ø 28 cm – 2,1 l

  34

kers

basilicum

  35


5 redenen om als professional voor GreenPan™ te kiezen

TM

1. Gezonde antikleeflaag: Thermolon™

4. Milieuvriendelijk

De GreenPan™ producten zijn voorzien van Thermolon™, een revolutionaire antikleeflaag die een milieuvriendelijk alternatief biedt voor de klassieke antikleeflagen. Thermolon™ is immers PTFE-vrij, gebruikt geen PFOA als grondstof, verbruikt minder energie tijdens het applicatieproces én kampt niet met oververhittingproblemen.

Thermolon™ is een ‘groene’ coating. De productie van deze nieuwe anti-aanbaktechnologie vraagt tot de helft minder energie, waardoor ook de CO2-uitstoot met 60% verminderd wordt in vergelijking met een traditionele antikleeflaag.

2. Voor professioneel gebruik

Ook op het vlak van verpakking voert GreenPan™ het groene denken door. Zo beperkt de onderneming het verpakkingsmateriaal tot een minimum en maakt ze uitsluitend gebruik van gerecycleerd materiaal.

Door zijn hardheid is de Thermolon™ antikleeflaag bijzonder geschikt voor intensief gebruik. Bovendien garanderen de GreenPan™ produc-

5. Design

ten dankzij hun uitstekende antikleefeigenschappen een optimaal resultaat bij het kort bakken van ‘gevoelige’ producten zoals verse ganzenlever, fijne vissoorten (bv. staartvis), Sint-Jacobsvruchten, enz. Daarenboven zijn ze door hun ontwerp bijzonder geschikt voor het sauteren van allerlei ingrediënten.

3. Duurzaam en makkelijk in onderhoud De keramische coating Thermolon™ (gepatenteerd polymeer, ontwikkeld in Korea) is hittebestendig tot een temperatuur van 450°C en combineert perfecte anti-aanbakeigenschappen met gebruiksgemak. Deze gepatenteerde technologie maakt de binnenzijde van de pan ook duurzamer. Je kan in de GreenPan™ producten dan ook perfect aanbraden en dichtschroeien zonder dat er toxische gassen vrijkomen.

Het design van de GreenPan™ producten is zo getekend dat de pannen even goed ogen als dat ze efficiënt zijn. Designer van de pannen Jan Hoekstra laat zich in het ontwerpen meer en meer inspireren door het ‘cradle to cradle’-principe, een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen. Centrale gedachte van deze ‘wieg tot wieg’-filosofie is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Verschil met conventioneel hergebruik is dat er geen kwaliteitsverlies is en dat er geen restproducten gestort worden.

De GreenPan™ producten zijn gemakkelijk in gebruik en eenvoudig te reinigen. Om de antikleefeigenschappen van de pan maximaal te behouden, wordt aangeraden de pannen te wassen met een doek in een sopje.

  36

  37


Stockholm* - Gemaakt van aluminium 3003 - Met Thermolon™ Rocks antikleeflaag voor gezond bakken

TM

- Gegoten roestvrijstalen greep met rivetten - Geschikt voor oven en alle vuren, inclusief inductie

ref. Diameter

Stockholm De Stockholm reeks heeft een elegant en tijdloos design en combineert alle basiseigenschappen van GreenPan™ met een roestvrijstalen greep. Deze inductiegeschikte reeks kan zonder problemen de oven in en staat je bij in het bereiden van al je favoriete gerechten. De Stockholm reeks wordt de favoriete partner in de keuken, zowel voor de hobbykok als de professioneel.

Bakpan/Koekenpan

120736 124736 128736 132736

Ø 20 cm Ø 24 cm Ø 28 cm Ø 32 cm

Ovale vispan

133737

33 x 23 cm

Pannenkoekenpan

124738 128738

* Stockholm 1972   38

Ø 24 cm Ø 28 cm

Conferentie over de identificatie en controle van vervuiling   39


5 redenen om als professional voor Cuisipro te kiezen 1. Design & Functionaliteit

4. Glijvlaktechnologie

De producten van Cuisipro zijn elegant en attractief. Het design is stijlvol en tijdloos – steeds zonder compromissen. Stijl en functionaliteit gaan hand in hand. De Cuisipro producten worden steeds ontwikkeld om specifieke taken probleemloos uit te voeren.

De raspen en schaven van Cuisipro combineren vlijmscherpe geëtste lemmeten met de nieuwe glijvlaktechnologie. Het unieke groevenpatroon vermindert de weerstand en de uitgestrekte groeven verlengen de lemmeten waardoor het snijoppervlak vergroot. Meer raspen met minder moeite dus.

2. Kwaliteit

5. Siliconen lepels, pannenlikkers & kloppers

Cuisipro combineert hoogwaardige materialen met de nieuwste technologieën en onderwerpt haar producten aan strenge tests. Niets wordt aan het toeval overgelaten om een optimale duurzaamheid te garanderen. Zo zijn de Cuisipro producten geschikt voor intensief gebruik door professionals.

De ergonomische en attractieve lepels en pannenlikkers zullen niet verkleuren en geen geuren opnemen. Ze maken geen krassen en zijn hittebestendig tot 300°C. Ideaal dus voor gebruik in wokken of bakpannen/koekenpannen.

3. Makkelijk in onderhoud De producten van Cuisipro zijn makkelijk te reinigen en vaatwasbestendig. Lepels en spatels zijn demonteerbaar voor reiniging zodat een goede hygiëne is gegarandeerd.

De met silicone omkapselde draadkloppers van roestvrij staal 18/10 zijn uniek en functioneel. Ze maken geen krassen en zijn dus perfect geschikt voor o.a. antikleefoppervlakken. Bovendien zijn ze hittebestendig tot 400°C. Ideaal dus voor het maken van sauzen of het kloppen van deeg.

Cuisipro Het merk Cuisipro wordt sinds jaar en dag met professioneel keukengereedschap geassocieerd: design dat in het oog springt, efficiëntie die je kookkunst ondersteunt, kwaliteit die duurzaam is, een meerwaarde die telkens verrast en innovatie die voortdurend alle verwachtingen weerlegt.   40

  41


Handige tools Ref.

Omschrijving

Handige tools Ref.

Omschrijving

Raspen met glijvlaktechnologie

Duorasp

747065

747064

747165

Siliconen lepels & pannenlikkers

74683705 74683805

Ref.

Omschrijving

Serveertangen

Siliconen lepel 28 cm – rood 29 cm – rood 57577 57578 57579

Ref.

Omschrijving

Roestvrijstalen keukenhulpjes

746756

Aardappelstamper

7112221

Grote vlakke spatel

7112201

Pollepel

7112211

Geperforeerde schuimspaan

7112203

Universele lepel

7112212

Pasta/Spaghetti lepel

7112204

Vleesvork

Roestvrijstalen serveertang 24 cm 30,5 cm 40,5 cm

74683305 74683405

Siliconen pannenlikker 29 cm – rood 30,5 cm – rood

74682802

Zachte siliconen pannenlikker 30,5 cm – grijs

Brede dunschiller

Extra grove handrasp

Parmezaanrasp

746886 747164

Omschrijving

Dunschiller Y-model

Grove rasp

746805

Ref.

Brede schaaf

747090

747163

Dunschiller

Fijne rasp

746803 747162

Omschrijving

Keukenhulpjes

746804 747161

Ref.

747079

Tomatenpeller

747066

Citrustrekker

57587 57588

Serveertang met antikleef (nylon ) 24 cm – zwart 30,5 cm – zwart

Siliconen kloppers

Luxe dubbele rasp

Duorasp

74695005 74695205

Kleine schaaf 74679000

Molenrasp (met twee trommels)

747071

Keukenklopper 8 draden 25 cm – rood 30 cm – rood

74708605 74708623 74708624 74708625

Serveertang met silicone 24 cm – rood 24 cm – azuurblauw 24 cm – appelgroen 24 cm – beaujolais

Kaassnijder met draad

Allerlei Keukenhulpjes met glasvezel

746802

Fijne handrasp

7112302

746801

746806   42

Grove handrasp

Parmezaan handrasp

746850

Vlakke spatel

74698805 74699005

Klassieke klopper 5 draden 20 cm – rood 25 cm – rood

746696

Duoklopper met bolletje, geen silicone 30 cm

746479

Passe-vite “Deluxe”

Torenrasp 7112322

Grote gegleufde spatel

7112324

Pollepel

  43


DW3051

made in Belgium

Professioneel

Het assortiment van Demeyere Professioneel wordt in de Benelux verdeeld door een aantal geselecteerde Horeca groothandelaars. Wenst u de contactgegevens te kennen van een Demeyere Professioneel partner in uw buurt of wenst u meer informatie over de producten, dan kan u steeds contact opnemen met Demeyere:

Demeyere Comm.V. Atealaan 63 – 2200 Herentals – België TEL: (+32) 014/285 210 – FAX: (+32) 014/285 222 E-mail: info@demeyere.be E-mail bestellingen: orders@demeyere.be

www.demeyere.be

www.demeyere.be

DeMeyere - Professioneel  

made in Belgium www.demeyere.Be 5 redenen om als professional voor g reen p an ™ te kiezen - 37 s tockHolm - 39 5 redenen om als professiona...

Advertisement