Page 1

break the rules

M WB

wearmebaby

mag

issue #001 DECEMBER 2013 photo. RANIA GALLIANOS divajo-photography.com


editorial

issue #001 DECEMBER 2013

mag

Ευτυχία: µία έννοια για την αποτύπωση της έχει χυθεί πολύ µελάνι. Ένα συµπέρασµα αποδεκτό από όλους, όσον αφορά τελικά στον ορισµό της, δεν υπάρχει. Πως θα µπορούσε άλλωστε, αφού η ευτυχία, αποτελεί υπόθεση προσωπική. Προκύπτει µέσα από τα ξεχωριστά βιώµατα του καθενός µας και συνεχώς µεταβάλλεται, γίνεται πιο περίπλοκη και ολοένα πιο δύσκολα προσβάσιµη. Ευτυχία είναι να βρίσκεις έναν λόγο να χαµογελάσεις, τη στιγµή που υπάρχουν εκατό για να πέσεις σε κατάθλιψη.

Ευτυχία είναι ένα µπουκέτο λουλούδια, ένα ‘σ’ αγαπώ’, ένα κοριτσίστικο µυστικό. Να παίζεις κρυφτό και κυνηγητό κι ας µην είσαι πια επτά χρονών. Ευτυχία είναι να βάζεις τη µουσική δυνατά και να τραγουδάς, κι ας µην ξέρεις τους στίχους. Ευτυχία είναι να βλέπεις, όχι απλώς να κοιτάζεις. Να παρατηρείς… Να σκέφτεσαι. Να µάθεις να ακούς το συνοµιλητή σου, όχι απλώς να γνέφεις συγκαταβατικά. Ευτυχία είναι ένα κοµµάτι σοκολάτα, ενώ κάνεις δίαιτα· αλήθεια, πόσο πιο γλυκιά γεύση έχει τότε; Ευτυχία είναι… να βρίσκεις πάντοτε τη δύναµη να συνεχίζεις. Να χαζεύεις το απέραντο γαλάζιο. Να βουτάς στη θάλασσα κι ας φοράνε οι υπόλοιποι παλτό. Ευτυχία είναι να χαρίζεις το χαµόγελό σου, σ’ αυτούς που θα έδιναν τα πάντα να δουν ένα σου δάκρυ.

happiness Ευτυχία είναι ένας καφές µε φίλους µπροστά από το τζάκι, ένα ζεστό φιλί και µία υποτακτική – παράκληση, ενώ κλείνεις την πόρτα πίσω σου πηγαίνοντας το πρωί για δουλειά: ‘να προσέχεις’. Ευτυχία είναι µια απρόσµενη αγκαλιά. Ένα χάδι, µια µατιά, ένα χαµόγελο από πρόσωπα που αγαπάµε. Ή που µας αγαπάνε. Αµοιβαία είναι εξάλλου αυτά, ό,τι δίνεις, παίρνεις. Ευτυχία είναι! Να ξυπνάς και να σκέφτεσαι πως έχεις όλη τη µέρα µπροστά σου για να δηµιουργήσεις. Να λες ‘καληµέρα’, ‘καλησπέρα’, ‘ευχαριστώ’, ‘παρακαλώ’. Ευτυχία είναι να λες αυτό που αισθάνεσαι· τώρα, όχι αύριο. Αύριο ίσως είναι αργά. Ευτυχία είναι να διεκδικείς. Να κερδίζεις και να χάνεις. Ευτυχία είναι να κάνεις αυτό που θέλεις, να πηγαίνεις εκεί που ονειρεύεσαι, να εµπιστεύεσαι τον εαυτό σου, να έχεις προσδοκίες, φιλοδοξίες, στόχους. Να έχεις αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίµηση. Να κοιτάς πάντα ψηλά, αλλά να έχεις τα πόδια σου γερά στη γη.

Ευτυχία είναι οι πατηµασιές στην άµµο, το αεράκι που ταρακουνά τα δέντρα, το µήνυµα που έλαβες από έναν φίλο απ’ τα παλιά… Ευτυχία είναι: Να χουχουλιάζεις κάτω από το ζεστό πάπλωµα και να πατάς τη µία αναβολή µετά την άλλη στο ενοχλητικό ξυπνητήρι. Ευτυχία είναι να χαζεύεις το ηλιοβασίλεµα… Να περπατάς στα σοκάκια της πόλης στις τρεις το βράδυ παρέα µε το σκύλο σου, να πατάς γκάζι στ’ αυτοκίνητό σου δίχως να έχεις στο µυαλό σου κάποιον συγκεκριµένο προορισµό. Να χαζεύεις τις φωτογραφίες σου και να χαµογελάς!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 03 1 φούστα - 2 στιλ. Οι φούστες που φθάνουν λίγο κάτω απ’ το γόνατο ή µέχρι τη µέση της γάµπας, έχουν έρθει για να µείνουν. 04 Let’s plaid. Το καρό πουκάµισο θα αναδειχθεί φέτος το χειµώνα στο απόλυτο κοµµάτι της γκαρνταρόµπας σας. 05 Hair trend. Αξεσουάρ µαλλιών, το απόλυτο φετινό τρεντ. 06 Με το γάντι. Ολοκληρώστε την εµφάνισή σας µε γάντια και χαρίστε σέξυ και ροκ διάθεση στο στιλ σας! 07 Το κλειδί της καρδιάς σου. Φόρεσε ή χάρισε στο αγαπηµένο σου πρόσωπο το πιο όµορφο γούρι-κλειδί! 08 #blogger Elina Papadimitriou. “it’s all about expressing yourself” 09 Στιλ που βλέπει καθαρά. Αυτή τη σεζόν οι βαθµοί µυωπίας γίνονται ο καλύτερος σύµµαχός σας στο στυλ!

Να χαµογελάς… εκεί είναι το νόηµα. Απλώς να χαµογελάς.

10 smokey area. Για βλέµµα που µαγνητίζει, η απάντηση είναι µία και διαχρονική: smoky eyes. 12 simply hair. Προκειµένου να αγαπήσουµε ένα χτένισµα, δεν φτάνει µόνο να είναι εντυπωσιακό, αλλά εύκολο και γρήγορο για να το φτιάξουµε µόνες µας!

Ευτυχία, είναι να καταφέρει κανείς, να επικοινωνήσει µε τον εαυτό του. Ευτυχία, είναι να ανακαλύψει κανείς, τη δική του ευτυχία! Ευτυχία είναι...

14 Καλάβρυτα. Παγωµένη οµορφιά. Ο κατάλευκος παράδεισος που ακούει στο όνοµα «Καλάβρυτα», αποτελεί το φετινό µεγάλο φαβορί του χειµώνα στο νοµό ΑχαWας.

za

p. 02

M WB

Ζέτα Αγγελάτου in with fashion


mag

πρωί

βράδυ

M WB

1φούστα 2στυλ Οι φούστες που φθάνουν λίγο κάτω απ’ το γόνατο ή µέχρι τη µέση της γάµπας, έχουν έρθει για να µείνουν. Συνήθως επιλέγεις mini ή maxi, γιατί δεν έχεις ανακαλύψει ακόµα τις midi. Απ’ το πρωί µέχρι το βράδυ, για casual και πιο επίσηµες εµφανίσεις είναι το ρούχο που θα φορέσεις πολύ τον φετινό χειµώνα. Συνδύασέ τες µε φαρδύ sweater, tshirt µε blazer ή δερµάτινο jacket, και τα κατάλληλα παπούτσια και αξεσουάρ.

Μπορντώ midi φούστα σε γραµµή άλφα

p. 03

Προσοχή αν δεν είσαι πολύ ψηλή να τις συνδυάζεις µε παπούτσια που έχουν έστω ένα µικρό τακούνι, καθώς µόνο έτσι κολακεύουν τη σιλουέτα σου.


M WB

mag

let’s plaid

Μάλλινο καρό πουκάµισο

p. 04

Το καρό πουκάµισο θα αναδειχθεί φέτος το χειµώνα στο απόλυτο κοµµάτι της γκαρνταρόµπας σας. Γενικά το καρό είναι τάση, αλλά το πουκάµισο είναι το κοµµάτι εκείνο που µπορείτε να το συνδυάσετε µε χίλιους τρόπους και να το φορέσετε στο γραφείο, στον καφέ, ακόµα και το βράδυ.


M WB

mag

Hair trend

Χειροποίητο αξεσουάρ µαλλιών µε διακοσµητικά µαργαριταράκια

p. 05

Τα αξεσουάρ µαλλιών, το απόλυτο φετινό τρεντ, αποτελούν το τέλειο «παιχνίδι» για εσάς που σας αρέσει να πειραµατίζεστε µε τα µαλλιά σας! Εύκολα και γρήγορα, µπορείτε να απογειώσετε το outfit σας και κυρίως, να του προσδώσετε την δική σας, προσωπική πινελιά. ∆ώστε στα µαλλιά σας το ύφος που επιθυµείτε και αποτυπώστε την προσωπικότητά σας στο hair look σας. Τότε το αποτέλεσµα θα είναι εγγυηµένα επιτυχηµένο!


M WB

mag

µε το γάντι

Πλεκτά γάντια φτιαγµένα στο χέρι

p. 06

Ολοκληρώστε την εµφάνισή σας µε γάντια και χαρίστε σέξυ και ροκ διάθεση στο στυλ σας! Τα γάντια είναι συνυφασµένα µε το σεξαπίλ και το αίνιγµα. H γυναίκα που τα φοράει ξέρει, πάνω απ' όλα, να ξελογιάζει και να σαγηνεύει.


M WB

mag

Το κλειδί της καρδιάς σου! Φόρεσε ή χάρισε στο αγαπηµένο σου πρόσωπο το πιο όµορφο γούρι-κλειδί! Θα σου "ανοίξει" όλες τις µαγικές πόρτες της νέας χρονιάς! Την πόρτα της τύχης, της αγάπης, της ηρεµίας, της υγείας και της χαράς! ∆ιάλεξε το χρώµα που προτιµάς, υπάρχει σε ασηµένιο και ροζ χρώµα χρυσού, είναι φτιαγµένο απο ορειχαλκο επίχρυσο! Ξεκλειδώσε το 14 και... Καλή χρονιά!!!

by Elina Kantza

p. 07

Ορείχαλκος επίχρυσος. ∆υο χρώµατα ασηµένιο και ροζ χρυσό. Κορδόνι πλεχτό σε µαύρο, ή κόκκινο χρώµα. Μέγεθος γυναικείο.


details

M WB

mag

#blogger

Η Ελίνα αγαπάει τη µόδα και είναι πάντοτε ενήµερη για τις νέες τάσεις, προσαρµόζοντάς τες πάντα, στο προσωπικό της στυλ και τη δική της προσωπικότητα. «It’s all about expressing yourself» είναι το µότο της και µας καλεί να εµπνευστούµε από τις φρέσκες ιδέες και πρωτότυπες προτάσεις της.

in the lift

“it’s all about expressing yourself”

Στο «Sounds like El» θα βρείτε συµβουλές γύρω από όλα τα fashion trends της εποχής, εύκολες και γρήγορες λύσεις για µαλλιά και µακιγιάζ, tips για να παραµείνετε σε φόρµα, µέχρι και προτάσεις για τη διακόσµηση του σπιτιού σας!

p. 08

ELINA PAPADIMITRIOU

www.soundslikeel.com


Προσοχή στα φρύδια σας! Τα φρύδια τονίζονται πολύ φορώντας γυαλιά γι’ αυτό θα πρέπει να είναι καλοσχηµατισµένα και περιποιηµένα!

Cara Delevingne

tip

mag

marilyn monroe

nansoumou.com

M WB

Ποιος σκελετός ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας σχήµα προσώπου; Στο οβάλ πρόσωπο ταιριάζουν όλοι οι σκελετοί. Το µόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι το µέγεθος να είναι ανάλογο µε το µέγεθος του προσώπου σας αλλά και το σωµατικό σας βάρος. Στο στρογγυλό πρόσωπο ταιριάζει ο πλατύς ορθογώνιος σκελετός. Στο τετράγωνο πρόσωπο ταιριάζει ο οβάλ σκελετός. Στο τριγωνικό πρόσωπο ταιριάζει ο σκελετός µε έντονη εξωτερική γωνία!

lovely-pepa.com

Yves Saint Laurent

Christian Dior

Tom Ford

ΣΤΥΛ

Αυτή τη σεζόν οι βαθµοί µυωπίας γίνονται ο καλύτερος σύµµαχός σας στο στυλ, αφού τα γυαλιά θα σας χαρίσουν µια άλλη οπτική στις εµφανίσεις σας!

fox Wild

Selima Optique

p. 09

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ


M WB

mag

smokey area

p. 10

#Keira Knightley

#Kristen Stewart

Για βλέµµα που µαγνητίζει, η απάντηση είναι µία και διαχρονική: smokey eyes. Πρόκειται για το µοναδικό ίσως eye look, που έχει αντέξει αναλλοίωτο στο χρόνο, ανταποκρίνεται και µε το παραπάνω στο ύψος των απαιτήσεων µας, και τέλος, όσο περίπλοκο κι αν φαντάζει σε κάποιες να το επιτύχουν, στην πραγµατικότητα είναι πολύ απλό, αρκεί να έχουµε στη διάθεσή µας τα κατάλληλα προAόντα.


Βήµα 1ο: Με σταθερό χέρι, κάνετε µία λεπτή γραµµή µαύρου µολυβιού, τόσο στο πάνω, όσο και στο κάτω βλέφαρο, µένοντας κοντά στη βάση των βλεφαρίδων σας. Βήµα 2ο: Με ένα πινελάκι, αρχίστε να σβήνετε το µολύβι, µέχρι την εσωτερική γωνία των µατιών. Αν δεν έχετε πινέλο, χρησιµοποιήστε µία µπατονετά. Βήµα 3ο: Εφαρµόστε µαύρη (ή άλλη σκουρόχρωµη) σκιά στο κινητό βλέφαρό σας, έχοντας ως αφετηρία την εσωτερική γωνία του µατιού σας και πηγαίνοντας προς τα έξω, χρησιµοποιώντας ένα ειδικό πινέλο. Το σχήµα των µατιών σας, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τα όρια. Βήµα 4ο: Χρησιµοποιήστε ένα άλλο πινέλο ή σκουπίστε αυτό που χρησιµοποιήσατε πριν, για να απλώσετε µία µπεζ ή καφέ σκιά, ξεκινώντας από το καπάκι του µατιού σας, προς το φρύδι και συγκεκριµένα, µέχρι το κόκκαλο των µατιών. Προκειµένου να επιτύχετε πιο οµοιόµορφο αποτέλεσµα, απλώς αναµίξτε ελάχιστα την µπεζ/καφέ σκιά, στο σηµείο που σταµατά η σκουρόχρωµη σκιά που είχατε εφαρµόσει αµέσως πριν. Βήµα 5ο: Παίρνοντας ένα ειδικό λεπτό πινέλο, εφαρµόστε την ίδια µπεζ/καφέ σκιά, πάνω από το µολύβι που έχετε ζωγραφίσει στο πάνω και κάτω βλέφαρό σας. Φροντίστε προκειµένου η πάνω µείξη, να ενωθεί µε την κάτω, στην εξωτερική γωνία του µατιού. Βήµα 6ο: Για να ολοκληρώσετε το τέλειο αποτέλεσµά σας, βάλτε άφθονη µαύρη µάσκαρα στις βλεφαρίδες σας και χαρίστε ένταση, αλλά και µια δόση µυστηρίου στο βλέµµα σας.

Σαγηνευτικά smokey eyes σε 6 βήµατα!

tip Ένα µαλακό µολύβι, είναι πιο εύκολο να το χρησιµοποιήσετε στο εσωτερικό των βλεφάρων, το οποίο δίνει επιπλέον ένταση στο smoky look.

p. 11

mag

step by step

Y D ve Cr ess s S ay in ain on du t Ye Re La ux ga ur H rd en t au te Te nu e

M WB


mag

Γ

simplyέτοιµη hair σε 5’ Προκειµένου να αγαπήσουµε ένα χτένισµα, δεν φτάνει µόνο να είναι εντυπωσιακό, αλλά εύκολο και γρήγορο για να το φτιάξουµε µόνες µας! Σίγουρα τα ελεύθερα ίσια µαλλιά, αποτελούν µία all time classic, ασφαλή επιλογή για τα µαλλιά µας, που θα µας βγάλει ασπροπρόσωπες από το πρωί στο γραφείο, µέχρι τη βραδινή µας έξοδο. που εκατοστά. Η απόσταση που θα κρατήσετε είναι δική σας επιλογή. Για µεγαλύτερα µήκη µαλλιών, επιλέξτε µεγαλύτερη απόσταση. Βήµα 6ο: Τέλος, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσµα και περισσότερο όγκο, τραβήξτε ελαφρώς µε τα δάκτυλά σας το κάθε κοµµάτι, ανάµεσα σε δύο λαστιχάκια. Τσεκάρετε το ρολόι σας! ∆εν πέρασαν ούτε 5’ και είστε έτοιµη!!

#sincerelyjules

ια εκείνες τις µέρες που τα ατίθασα µαλλιά µας απλώς δεν θέλουν να υπακούσουν στο πιστολάκι ή δεν έχουµε τον απαιτούµενο χρόνο στη διάθεσή µας για να τα ισιώσουµε, η αλογοουρά σε µία πιο µοντέρνα και πρωτότυπη εκδοχή, αποτελεί το ιδανικό χτένισµα! Πρόκειται για ένα χτένισµα που έχουν λατρέψει οι celebrities, καθώς σε χρόνο ντε τε, έχουµε ένα άψογο και ‘παιχνιδιάρικο’ αποτέλεσµα. Κολακεύει κυρίως τα µακριά µαλλιά, αλλά µπορεί εξίσου εύκολα να εφαρµοστεί και σε πιο κοντά µήκη µαλλιών. Ο τρόπος εκτέλεσης του χτενίσµατος; Πανεύκολος! Βήµα 1ο: Στεγνώστε τα µαλλιά σας. Βήµα 2ο: Εάν θέλετε, χωρίστε τις αφέλειές σας ή κάποια µπροστινά τουφάκια από τα υπόλοιπα µαλλιά σας και ισιώστε τα µε το πιστολάκι. Βήµα 3ο: Με µία λεπτή χτένα, προχωρήστε στο ξάσιµο των µαλλιών σας, δίνοντάς τους όγκο και κατόπιν ψεκάστε µε λακ. Βήµα 4ο: Τραβήξτε τα µαλλιά πίσω και πιάστε τα σε µία αλογοουρά. Μπορείτε να κάνετε την αλογοουρά όσο ψηλά ή χαµηλά θέλετε. Βήµα 5ο: Για να δηµιουργήσετε τα «κοψίµατα» στην αλογοουρά σας, τοποθετήστε λαστιχάκια ανά 5 περί-

#Olivia Wilde

p. 12

M WB


mag

B

L'Absolu Lancome Το κλασικό άρωµα «Tresor» που έκανε την πρώτη εµφάνισή του το 1990 και αγαπήθηκε από κάθε γυναίκα που θέλει και ξέρει να αναδεικνύει τη θηλυκότητά της, κάνει δυναµικό come back το 2013, στην πιο γλυκιά του εκδοχή.

E

να ανατολίτικο λουλουδένιο άρωµα, που θα ενθουσιάσει τα πιο ροµαντικά κορίτσια, είναι η νέα συνταγή του οίκου Lancôme. Η πρέσβειρα του «Tresor», Πενέλοπε Κρουζ, δηλώνει µεγάλη φαν και λάτρης αυτού που συµβολίζει, δηλ. την ίδια τη θυληκότητα! Όσες από εσάς αγαπάτε το κλασικό άρωµα «Trésor», είναι βέβαιο πως θα ερωτευτείτε τη νέα εκδοχή του και δεν θα θέλετε να το αποχωριστείτε! Μία δοκιµή, αρκεί για να σας πείσει.

p. 13

M WB


mag

Travel

photo. ekalavrita.gr κείµενο. Elena Tsepela

καλάβρυτα.

Παγωµένη οµορφιά Ο χειµώνας εισέβαλε για τα καλά, οι θερµοκρασίες έπιασαν πάτο και εµείς δεν έχουµε παρά να απολαύσουµε τη χειµωνιάτικη ατµόσφαιρα στο έπακρο, επιλέγοντας τον κατάλληλο χειµερινό προορισµό, που θα µας χαρίσει εγγυηµένα όµορφες στιγµές!

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ

highsierra

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ info. Kalavrita Canyon Εθνικής Αντιστάσεως & Σκαλτσά Καλάβρυτα Τηλ: 26920-22004

p. 14

M WB

Ο κατάλευκος παράδεισος που ακούει στο όνοµα «Καλάβρυτα», αποτελεί το φετινό µεγάλο φαβορί του χειµώνα στο νοµό ΑχαWας, καθώς δικαίως έχει κατακτήσει τις καρδιές των φυσιολατρών αλλά και των skifans. Μια µικρή απόδραση στα ιστορικά Καλάβρυτα, όπου η φύση έχει κάνει τα µαγικά της και απλόχερα τους έχει χαρίσει ειδυλλιακή οµορφιά, είναι βέβαιο πως θα µας αναζωογονήσει και θα µας τροφοδοτήσει µε πλούσιες καινούριες εικόνες. Αγαπηµένη δραστηριότητα για τους επισκέπτες, αποτελεί φυσικά το σκι, καθώς το χιονοδροµικό κέντρο µαγνητίζει άπαντες στις πίστες του· γνώστες του αθλήµατος, αλλά και µη! Το πουδρένιο χιόνι πασπαλίζει το ελατόδασος του Χελµού, φτάνοντας µέχρι και τις στέγες των σπιτιών του χωριού, που διακοσµούν τον κάµπο κάτω απ’ τις δυτικές πλαγιές του βουνού. Οι περιπλανήσεις στα σοκάκια των Καλαβρύτων, φέρνουν στη µνήµη κάτι από τις φοιτητικές µας βόλτες στην παλιά µας γειτονιά… Εκεί θα ανακαλύψουµε κρυµµένους θησαυρούς, που η πόλη µας έχει κάνει να λησµονήσουµε… Η µεθυστική µυρωδιά της γης, ο φρέσκος αέρας του βουνού, οι χαλαρωτικοί ήχοι της φύσης συνοδευόµενοι από τον ήχο που κάνουν τα παγοπέδιλα στο κατάλευκο χιόνι, η ζεστασιά από τα τζάκια, το νοστιµότατο φρέσκο ψωµί που µόλις βγήκε από τον φούρνο, η γλυκιά µέθη από το κρασί, το τσουχτερό κρύο που µας κάνει να δέσουµε πιο σφιχτά το παλτό µας και προπαντός, η παραδοσιακή βόλτα µε τον θρυλικό Οδοντωτό, συνθέτουν το µαγικό τοπίο των Καλαβρύτων. Πετρόχτιστα σπίτια, άνθρωποι απλοί µε το χαµόγελο στα χείλη, παραδοσιακοί ξενώνες, πολυτελή ξενοδοχεία µε όλες τις ανέσεις, ταβέρνες και εστιατόρια µε καλής ποιότητας φαγητό, καφετέριες και bars µε ζεστή ατµόσφαιρα, έχοντας πάντα ως φόντο το λευκό του χιονιού, είναι βέβαιο πως θα συγκινήσουν και τον πιο απαιτητικό!


M W B fashion trends

Μικρά και µεγάλα denim µυστικά που µπορούν ν’ αναβαθµίσουν το στυλ σου... Ένα "υλικό" που οφείλει την ύπαρξή του στους ανθρακωρύχους και την εγκαθίδρυσή του στην µόδα, αρχικά στον Levis Strauss και έπειτα σε αρκετούς αστέρες του Hollywood που τον αποθέωσαν απλά φορώντας το...

Το 2013-2014 επέστρεψε πολύ δυναµικά και µας έκανε όλες µας να το φορέσουµε σε σύνολα Too Little αλλά So... Denim. Η τάση λοιπόν επίτασει κλασικά πουκάµισα, φορέµατα και φυσικά skini παντελόνια κοµµένα σε ύφασµα Denim, πετροπληµένα και µη.Έτσι λοιπόν ξεκινούν οι εµφανίσεις µας από το πρωί και µπορούν να συνεχίσουν στο ίδιο motivo µέχρι και αργά το βράδυ, συντροφιά µε τα αγαπηµένα µας cocktails. Και κάπου εδώ εντόπισα την ''παγίδα'' που στήνει σε όλες η εµποροποιηµένη µόδα .Μας θυµίζει λίγο τα παιδικά µας χρόνια και µας κάνει πάλι..”προσκοπίνες'”! Πίνοντας λοιπόν τον καφέ µου, περπατώντας στο δρόµο ή σε µία νυχτερινή µου εξόρµιση βλέπω γυναίκες που µπορεί να µην µοιάζουν καθόλου,όµως από καµία δε λείπει ενα denim πουκάµισο... απλά γιατί είναι τάση. Οι µεγάλες βιοµηχανίες λοιπόν δίνουν τις τάσεις της σεζόν διότι οφείλουν να το κάνουν και έτσι κάθε collection και κάθε έτος χαρακτηρίζετε από το outfit της εποχής. Παρ'όλα αυτα η πιο βασική πρόταση της µόδας και φυσικά και η πιο διαχρονική είναι να βλέπει γυναίκες µοναδικές και όµορφες, άλλωστε αυτή είναι και η κινητήριος δύναµη της.

Το συµπέρασµα λοιπόν; Αγαπάµε, σεβόµαστε και ακολουθούµε την µόδα µόνο που τα ρούχα µας πρέπει να συνθέτουν ένα style που να φωνάζει το όνοµά µας και όχι να το καλύπτει.Και αν είσαι έτοιµη να ανοίξεις την ντουλάπα σου και να αναθεµατίσεις όλα τα denim κοµµάτια που αγόρασες αυτή την σεζόν προτείνω να κάνεις κάτι καλύτερο,ξεκίνηµα να τα αντιµετωπίσεις ως καµβάδες και όχι σαν ένα άρτιο κοµµάτι που δεν χρειάζεται τίποτα άλλο ώστε να συµπληρώσει την εµφάνισή σου. Έτσι ένα πουκάµισο από τζιν ύφασµα µπορεί να συνδυαστεί µε ένα µάλλινο αµάνικο πουλόβερ και ένα γιλέκο που θα φωτίσει την deep blue όψη του. Επίσης ένα παντελόνι ή ακόµα καλύτερα παντελόνα σε ιδιαίτερα φωτεινές αποχρώσεις σίγουρα θα απογειώσουν το style σας και θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε όλες τις ώρες. Αποφύγετε να το συνδυάσετε µε λαιµουδιές και έντονα κολιέ ώστε να δώσετε µια άλλη δική σας νότα από τις ήδη υπάρχοντες. Τα skinny τζιν δεν χρειάζονται απλά ένα Τ-Shirt µε Brand Names ή έξυπνες ατάκες αλλά σίγουρα µπλουζάκια µε ιδιαίτερα πατρόν και κοψήµατα, ίσως σε leather λεπτοµέρειες ή σε 3D πανιά ακόµα και µε προσωπογραφίες,τρυπητά και πολύχρωµα τυπώµατα. Σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται να το συνδυάσετε µε λαιµουδιές, εντυπωσιακά κολιέ και γουνάκια για να είστε κοµψή τόσο όσο χρειάζεται.

denimondenim Φορέστε το! Κρατηθείτε όµως για "παραµονεύει" η υπερβολή. Χρειάζεστε µαλακό τζιν πουκάµισο σε ανοιχτούς τόνους Denim και σκούρο skinny παντελόνι, εναλλακτικά ένα casual µπλουζάκι ή πουλόβερ (σε χρώµατα που δηµιουργούν κοντράστ). µε ένα τζιν γιλέκο µέχρι και λίγο πιο κάτω από την µέση και ένα τζιν παντελόνι, θα δείχνουν το κορµό σαν λεπτό και µακρύ αφού το denim πάνω και θα επιµηκύνει το σώµα σας. Μην το παρακάνετε µε τα σκισίµατα, παίξτε όµως µε µπαλώµατα και ιδιαίτερα αξεσουάρ που θα φωτίσουν την εµφάνισή σας. Βάλτε ένα µεγάλο Χ όµως σε τζιν σακάκι µε τζιν παντελόνι και αποφύγετε σε κάθε περίπτωση να συνδυάστε 2 denim κοµµάτια στον ίδιο ακριβώς χρωµατισµό.

p. 15

Denim,Denim,Denim

Γιώτα Κουντουρά fashion designer

mag


wearmebabyblog visit our blog

http://wearmebabyblog.com/

WMB wearmebaby magazine. break the rules / wearmebaby.gr  
WMB wearmebaby magazine. break the rules / wearmebaby.gr  

issue 001 december 2013

Advertisement