Page 1


EVENTKORT MODERNISERING... All egendom moderniseras. Alla deltagare ska betala 300 kr per park, 500 kr per vindkraftverk och 1 000 kr per internetuppkoppling.

Som svanen-märkt hotellkedja verkar vi aktivt för att reducera mängden osorterat avfall. En av metoderna är att skicka överblivet matavfall till Gärstadverken, där den omvandlas till biogas och sedan driver stadens bussar.

www.scandichotels.com


EVENTKORT GRATIS... Du lyckas snacka dig till en gratis övernattning och behöver inte betala hyra på en gata. Kortet kan användas en gång. Du bestämmer när.

Den mängd om 3,6 miljoner flaskor vatten som varje år fraktades till Sveriges Scandichotell påverkade miljön med 160 ton koldioxid. Med Scandics miljöengagemang som ledstjärna filtreras och kolsyras det egna, fina dricksvattnet på plats och hotellen serverar miljövänligt vatten till sina gäster. www.scandichotels.com


EVENTKORT PIMP YOUR OVERALL... Du köper nya märken till din kravalloverall. Betala 700 kr.

Skill är ett rekryterings- och undersökningsföretag som har sina rötter i Linköpings universitet. Företaget grundades 1997 och skapar möjligheter för akademiska talanger. Idag finns Skill på flera håll i landet men huvudkontoret ligger fortfarande i Linköping.

www.skill.se


EVENTKORT IDYLLISKT... Du har fastnat i en svunnen tid. Slå ett extra slag för att komma ikapp.

Hur var det att leva i en småstad för hundra år sedan? I Gamla Linköping kan du göra en resa bakåt i tiden och med alla sinnen leva dig in i gångna tider. Öppet året runt, med marknader och aktiviteter som följer årstiderna.

www.gamlalinkoping.info


EVENTKORT SPACE... Du har bestämt dig för att turista i rymden. Gå direkt till Linköping City Airport där resan mot Kennedy Space Center och oanade höjder börjar.

Visste du att Sveriges första satellit – Viking – byggdes på RUAG Space som på den tiden hette Saab Space, här i Linköping. Arbetet påbörjades 1982 och pågick till 1984 då satelliten sattes samman och testades. Satelliten, avsedd för forskning runt norrskenet, sköts upp 1986. www.ruag.com


EVENTKORT VISUALISERING... Du deltar i en forskningsstudie. Stå över två kast och inkassera 2 000 kr.

CMIV – Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering bedriver forskning som tillhandahåller lösningar för morgondagens sjukvård. Uppdraget är att utveckla framtida metoder och verktyg för bildanalys och visualisering att tillämpa inom sjukvård och medicinsk forskning. www.cmiv.liu.se


EVENTKORT ENTREPRENÖR... Din uppfinning har fått patent! Betala 2 000 kr i patentavgift.

Mjärdevi Science Park startades redan 1984 och erbjuder en stimulerande och utvecklande miljö för innovativa företag. Nyfikenhet, nytänkande och ett globalt perspektiv är nyckelord i Mjärdevis kultur. I dagsläget finns här cirka 250 företag med sammanlagt 6 000 personer. www.mjardevi.se


EVENTKORT SHOPPING... Du sätter sprätt på lönen och köper ett par nya jeans och en guldfisk. Betala 699 kr.

På Tornby handelsområde finns stora shoppingmöjlig­ heter. Här kan du handla allt från bokhyllan Billy till det senaste modet. Gör en utflykt med familjen och blir ni hungriga finns ett flertal restauranger att välja på. Hos oss finns alltid gratis parkering och generösa öppettider. Välkomna! www.ikano-huset.se


EVENTKORT SIMMA LUGNT... Din baddräkt spricker mitt i fjärilsimmet. Skynda dig att köpa ny. Betala 400 kr.

Linköpings Allmänna Simsällskap - LASS - har erövrat titeln Sveriges bästa simidrottsklubb både 2007, 2008 och 2009. LASS är en av Linköpings största idrottsföreningar och har verksamhet inom simundervisning, friskvård och tävlingsverksamhet.

www.lass.se


EVENTKORT HEJARKLACK... Du köper ett supporterställ och en varmkorv. Betala 500 kr och sjung en hejarramsa.

LFC – den framgångsrika föreningen med enbart damfotboll på programmet har vunnit SM-guld och flertalet cuptitlar. Det är stadens mest populära fotbollslag.

www.linkopingfc.com


EVENTKORT SM-FINAL... Under SM-finalen stormar du rinken en period för tidigt. Böta 1 000 kr.

LHC – stadens stolthet när det gäller idrott – spelar sina matcher i toppmoderna Cloetta Center och tillhör ett av Sveriges bästa ishockeylag. När LHC spelar slutspel står Linköping stilla.

www.lhc.eu


EVENTKORT RESSUGEN... Du tar en taxi för att komma i tid till gaten. Slå ett extra slag.

Linköping City Airport är den viktigaste flygplatsen i Östergötland! Här finns både Saabs flygindustri, militär utprovningsverksamhet och en civil flygplatsterminal. Från Linköping når du hela världen med bara en mellanlandning.

www.linkopingcityairport.se


EVENTKORT ÄR DU SENT UTE... Lugn, det tar bara fem minuter till flygplatsen. Gå direkt till Nygatan innan du flyger vidare.

Linköping City Airport är den närmaste flygplatsen i Östergötland! Snart kan du åka tåg ända fram till flygplatsen. När hela Vision 2014 är klar kan allt flyg som charter, affärsflyg, fraktflyg och privatflyg använda en och samma flygplats.

www.linkopingcityairport.se


EVENTKORT STUDENTLIV... Pasta med ketchup och sen utbetalning från CSN. Erhåll 500 kr från spelaren till höger.

Varje år kommer 5 000 nya studenter till stan. Universitetet är känt för landets bästa studentmottagning. Den avslutas alltid med ett hejdundrande kalas i Cloetta Center. LiU har 26 000 studenter, 3 500 anställda, 2,9 mdr i omslutning.

www.liu.se


EVENTKORT EXAMENSDIPLOM... Med detta diplom inkasserar du 500 kr extra varje gång du passerar start. Betala 4 000 kr för att behålla det eller stoppa det underst i högen.

Universitetets forskarstudenter kommer från hela världen och varje år får närmare 200 unga forskare sin doktorshatt, den högsta examen vi har. LiU har ca 2 000 forskare varav drygt 300 professorer.

www.liu.se


EVENTKORT SNABBA RYCK... Du har kommit över ett av de 661 exemplaren av Tunnan. Stå över ett kast för att beundra det historiska flygplanet.

1848 flyger Saabs första jetflygplan J29 Tunnan. Tunnan var Västeuropas första flygplan med pilformade vingar, totalt tillverkades 661 exemplar av flygplanet som slog hastighetsrekord på 50-talet.

www.saabgroup.com


EVENTKORT OBEMANNAT FÖREMÅL... Du får syn på en obemannad flygfarkost och knäpper en bild. Sälj bilden till valfri medspelare för 1 500 kr.

Framtidens flygsystem omfattar obemannade flygfarkoster. Saab ligger i framkant av utvecklingen och jobbar bland annat med att utveckla teknologier som möjliggör att obemannade flygplan också ska kunna flyga i civilt luftrum.

www.saabgroup.com


EVENTKORT THE WINGS OF YOUR NATION... Du står på Stora torget och spanar upp i luften efter Gripen-planen och får tyvärr nackspärr. Betala 300 kr för ett kiropraktorbesök.

Idag opererar det svenska flygvapnet JAS 39 Gripen. Systemet har en bra bit över hundra tusen flygtimmar och visar unikt hög driftsäkerhet. Planet genomgår fortlöpande utveckling och uppgradering. Ett antal flygvapen runt om i världen opererar Gripen-systemet.

www.saabgroup.com


EVENTKORT PÄRM TILL PÄRM... Cykla direkt till Östgötagatan för att bunkra upp med romaner inför semestern.

Linköpings stadsbibliotek är en mötesplats för alla. Här finner du förstås medier av alla slag men också ett brett utbud av evenemang som författarbesök, utställningar och föredrag. För barnen är biblioteket en skattkammare full med äventyr.

www.linkoping.se/bibliotek


EVENTKORT KULTUR... Du har fått tag på fyra åtråvärda biljetter till en teaterpremiär. Du säljer två på svarta marknaden. Inkassera 1 000 kr.

Östgötateatern är Sveriges största länsteater med vackra teaterhus i Norrköping och Linköping. En bred repertoar erbjuder musikal, komedi, klassisk och nyskriven dramatik, barn- och ungdomsteater. Vi ger dig kvällar av upplevelser!

www.ostgotateatern.se


EVENTKORT TEATERSTJÄRNA... Stor premiär imorgon där du spelar huvudrollen. Stå över ett kast för att repetera.

Östgötateatern är Sveriges största länsteater med vackra teaterhus i Norrköping och Linköping. En bred repertoar erbjuder musikal, komedi, klassisk och nyskriven dramatik, barn- och ungdomsteater. Vi ger dig kvällar av upplevelser!

www.ostgotateatern.se


EVENTKORT VY ÖVER LINKÖPING... Du vill se Linköping från ovan. Gå direkt till Tornet.

Sedan 90-talet samarbetar Stångåstaden med föreningar för att ge barn och ungdomar sysselsättning i sina bostadsområden. Idag har Stångåstaden samarbete med ca 25 föreningar, varav drygt 20 är idrottsföreningar.

www.stangastaden.se


EVENTKORT UNDERHÅLL... Du kommer över ett billigt parti byggmaterial som ger dig 3 000 kr rabatt, nästa gång du uppgraderar en gata.

Stångåstaden har som målsättning att bli det självklara valet för alla som vill bygga sin livsmiljö i Linköping. För att nå fram till detta erbjuder man bostäder i alla former, från enskilda villor till större hyreshus.

www.stangastaden.se


EVENTKORT VINTERLJUS... Du fotograferar årets uppsättning av Vinterljus. För att komma i rätt vinkel backar du in i en av installationerna. Betala 1 000 kr i reparationskostnader.

Vinterljus är sedan 2005 en återkommande utomhusutställning under vintermånaderna som skapar upplevelser, skönhet och glädje. Ett 20-tal olika delar av Linköping är ljussatta längs en 5 km lång slinga och ljuspromenaden har blivit en uppskattad tradition hos invånarna. www.linkoping.se


EVENTKORT IDÉER... Du blir utsedd till årets entreprenör i Linköping. Inkassera 1 500 kr.

Devisen ”Linköping – där idéer blir verklighet” har använts sedan år 2000. Här har många goda idéer sett dagens ljus ända sedan biskop Brasks första utkast till Göta kanal på 1500-talet till skapandet av Mjärdevi Science Park och arenor för ungdomar som Hangaren och Fun Skatepark. www.linkoping.se


EVENTKORT HJÄLTE... Du stoppar en rullande barnvagn, släcker en brand och stoppar ett rån. Gå direkt till Badhusgatan för att bli intervjuad.

Första numret av Östgöta Correspondenten kom 1838. Mycket har hänt sedan dess, både med tidningen och i Linköping. Nyheter har generationer av Linköpingsbor fått via Corren och så är det än i dag. I snitt 135 000 personer läser Corren en vanlig dag. www.corren.se


EVENTKORT LINKÖPINGSKOLL... Det lönar sig att vara uppdaterad. Stå över ett kast och läs senaste nytt på din lokala nyhetssajt.

Ett klick på Corren.se betyder så mycket. Östergötlands största lokala nyhetssajt är ständigt uppdaterad. Här finns också Corren Mera, full med läsning och erbjudande för Correns trogna prenumeranter. Sajten har cirka 400 000 besök i veckan.

www.corren.se


EVENTKORT REPORTER... Du får jobb som nyhetsreporter och kastas ut på ditt första uppdrag. Slå ett extra slag för att hinna i tid.

24Corren vänder sig till alla i Linköping, Åtvidaberg, Kinda, Mjölby, Boxholm, Ödeshög, Motala och Vadstena. TV när du har tid är devisen för kanalen som erbjuder lokala nyheter, sport, väder och flera olika program. 24Corren Play finns på webben.

www.24Corren.se


EVENTKORT MODERNA KOMMUNIKATIONER... Detta kort berättigar till en gratis internetuppkoppling. Kortet kan användas en gång. Du bestämmer när.

Numera går det att vara uppkopplad över i stort sett hela världen, vilket Ericsson bevisade när man kappseglade jorden runt.

www.ericsson.com


EVENTKORT SNABBT, SNABBARE, SNABBAST... Du surfar snabbare än du klarar av med din 4g uppkoppling. Stå över ett kast för att hinna med.

Ericsson var först i världen med 4G/LTE, vilket denna LTE-antenn representerar. Den är en del av Ericssons stora testlabb i vilket man kan testa produkterna så att de är så felfria som möjligt innan de släpps ut till kund.

www.ericsson.com


EVENTKORT GENVÄG... Du visar några cykelturister en genväg. De tackar dig genom att ge dig skjuts. Gå ett, två eller tre steg framåt.

Med hjälp av cykelkartan och vägvisningar tar du dig enkelt fram på våra 400 km cykelbanor. Välkommen till cykelstaden Linköping!

www.linkoping.se


EVENTKORT JAG VILL HA... Du bjuder kvarteret på falukorvskalas. Betala 400 kr.

På Scan AB i Linköping arbetar ca 600 personer. Här bedrivs slakt och styckning av främst nötdjur och lamm samt konsumentpaketering. Anläggningen har även charktillverkning av bland annat kryddstarka korvar och all Scans populära falukorv.

www.scan.se


EVENTKORT KVALITET... Du äter svenskt ekologiskt kött och får extra mycket energi. Slå ett extra slag.

Scan är ett av Sveriges mest omtyckta varumärken och förknippas med svenskt ursprung, trygghet och kvalitet. Genom vårt arbete från gård till matbord har vi unik kontroll över djuromsorg, miljö och kvalitet.

www.scan.se


EVENTKORT SMARTA LÖSNINGAR... Du utvecklar ett exceptionellt bra distributionssystem. Erhåll en applåd och ett stipendium på 2 000 kr.

Scan AB har i Linköping byggt Sveriges modernaste distributionscentrum. Anläggningen är 9 600 kvm stort, helautomatiserat och kan i genomsnitt leverera ut 1 100 pallar kött och chark per dag till kunder och konsumenter.

www.scan.se


EVENTKORT GLASSIGT... Du bjuder hela tjocka släkten på Linköpings bästa glass. Betala 200 kr.

Sedan 1979 har köerna slingrat sig långa på Platensgatan. Bosses Glassbar erbjuder lokal, egenproducerad glass till linköpingsborna.

Ett slick sen’ är du fast


EVENTKORT BASFIOL OCH FLÖJT... Du spelar bastuba i ett av banden i Kårtegen. Köp cerat för 300 kr mot sveda och värk.

StudentOrkesterFestivalen (SOF) anordnas i maj vart annat år. Det första SOF arrangerades 1973 av Linköpings universitets teknologkår och efter några år tillkom Kårtegen som fortfarande går genom Linköpings innerstad på lördagen i festivalveckan.

www.lintek.liu.se


EVENTKORT RONDELLHUND... Du är ute och går med hunden och plockar inte upp efter den. Betala 500 kr för nedskräpning.

Fenomenet rondellhund uppkom för första gången i Linköping i Nygårdsrondellen ute i Tornby.


EVENTKORT VERNISSAGE... Du säljer ett av dina senaste alster till spelaren till höger för 1 000 kr.

På Passagen arrangeras varje år utställningar med inriktning på samtidskonstens olika uttrycksformer. I slutet av varje år kan du även se den konst som Linköpings kommun har köpt upp under året.

www.linkoping.se


EVENTKORT VÅGHALS... Du sätter en 360 impossible goofy helt cleant. Erhåll en dunk i ryggen från samtliga medspelare.

Fun Skate Park i Ekholmen är Sveriges största utomhusskatepark och här utlovas varierad åkning med bumps, trappor, banks, gaps, rails och ledges. Öppet dygnet runt, välkommen!

www.linkoping.se


EVENTKORT SLOTTSMILJÖ... Du tar den miljövänliga ”Lars Winnerbäckbussen” in till stan för att besöka Linköpings Slott. Slå ett extra slag.

De äldsta delarna av Linköpings slott går tillbaka till 1100-talet vilket gör att slottet räknas som Sveriges äldsta bevarade profana, icke kyrkliga, byggnad. Biskopar och landshövdingar har bott här sedan 1200-talet, Hans Brask är en av dessa.


EVENTKORT LIVE... Ditt nya rockband repar på max. Betala 400 kr i bulleravgift.

Skylten är Linköpings största musikhus och en av Sveriges största livescener. Här tog bland andra Lars Winnerbäck sina första livetoner. Det finns 27 replokaler till förfogande för de musikintresserade linköpingsborna.

www.skylten.nu


EVENTKORT TROSBYTE... Du går ur Svenska kyrkan och slipper därmed kyrkoskatten. Inkassera 2 000 kr.

Linköpings domkyrka har synts i Linköpings siluett i mer än 800 år och den är Sveriges bäst bevarade medeltida katedral. Utgrävningar tyder på att en liten träkyrka med tillhörande begravningsplats fanns här redan på 1000-talet.

Eventkort Linköping  

Spelkorten i spelet om Linköping kallar vi Eventkort.

Eventkort Linköping  

Spelkorten i spelet om Linköping kallar vi Eventkort.

Advertisement