Hart van Zuid nieuwsbrief - Zomer 2022

Page 1

DE WEGWIJS 29 JUNI 2022 | pagina ..

Gemeente Special Verhalenproject

Zet je buurvrouw of buurman in het zonnetje

Donderdag 2 juni en donderdag 9 juni gingen leerlingen van basisschool het Zuiderpad in gesprek met 22 ouderen uit de wijk. De verhalen die de leerlingen hoorden, komen in een verhalenboekje.

Om de zoveel tijd zetten we iemand uit de buurt in het zonnetje. In deze nieuwsbrief is dat buurvrouw Wilma Verheij. In dit interview vertelt ze meer over haarzelf:

De kinderen uit groep 8 en de ouderen vonden het erg leuk en spannend om te doen. Iedereen werd gastvrij ontvangen door Kelly, Candy, Evi, Dewi en Chantal en vijf studenten van de HAN (Hoge School Arnhem Nijmegen) in de Pompon (Zuiderhoek).

Wie ben jij?

Even voorstellen Marc van Rooij is de projectmanager voor het Voorzieningenhart van Wijchen-Zuid. Hij legt graag uit waar hij mee bezig is. We horen vaak de vraag: “hoe staat het er nu voor met de plannen voor het verbouwen van ons winkelcentrum, wijkcentrum en onze school?” Marc antwoordt: “Mijn opdracht is om met alle betrokkenen in de wijk een masterplan te maken. In dat masterplan komt

duidelijk te staan welke voorzieningen op welke plek terugkomen en hoe we dit betalen. We willen een bruisend en vitaal voorzieningenhart maken, een kloppend hart waar de hele wijk energie van krijgt. Een plek waar je als vanzelfsprekend naartoe komt voor school en kinderopvang. Voor je dagelijkse boodschappen, zorg, sporten, het verenigingsleven, cursussen, buiten spelen en ontmoeten. Dit is geen gemakkelijke opgave. Hiervoor is veel overleg nodig met verschillende partijen. Ook u betrekken we hierbij. Zodra er meer bekend is, leest u het in deze nieuwsbrief.”

Schilderwerkzaamheden Talis Talis vindt het belangrijk dat haar gebouwen en woningen er goed bijstaan. Daarom schilderen we de portiekwoningen aan de Hoogmeer 13e straat en het appartementencomplex

Zuiderpoort. Ook het gebouw dat in de huidige gebiedsvisie van de gemeente wordt gesloopt krijgt een opknapbeurt. Dit doen we omdat nog niet bekend is wanneer de plannen worden uitgevoerd. Door nu te schilderen, blijft de wijk er netjes uitzien.

Ik ben Wilma Verheij. Ik werk in ‘t Kaashuis in winkelcentrum Zuiderpoort. Ik ben ook eigenaar van eenmanszaak “The Woolshed’’. Daar verkoop ik wol en handwerkartikelen. Thuis geef ik een handwerk workshop. Ook ben ik leerkracht basisonderwijs bij basisschool Het Talent in Lent. Thuis geef ik Engelse lessen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar in groepjes van 2 tot 5 kinderen. (..)

Jij bent een persoon met brede interesses… Ja, ik vind dat leuk, bezig zijn. Verschillende dingen doen, met verschillende mensen in contact komen. Maar het is ook belangrijk om een balans te vinden. (…)

Vragen in de rest van het interview: -

Hoe lang wonen jullie in Wijchen-Zuid? Is er iets wat jullie willen veranderen in Wijchen-Zuid? Voor het huis staat een boekenkast…

Benieuwd naar het hele interview? Deze kun je lezen op de website Buurtpijl Hart van Zuid. Gebruik hiervoor de link bit.ly/hvzn221 of scan de QR code.

Activiteitenkalender • 2 juli 2022: Dag van de Bandera in het Wijkcentrum Muziek, dansen, eten in Curaçaose sferen. • 1 augustus t/m 3 oktober 2022: de mobiele sportcontainer staat bij De Ketting Dit is bij het grasveld achter parkeerplaats Zuiderpoort. Jongerenwerk van MeerVoormekaar zorgt voor leuke activiteiten. • 24 september 2022: Burendag Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt. En veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe. Buurten worden

Kasteellaan 27, 6602 DB Wijchen - tel: 088 432 70 00 - gemeente@wijchen.nl - www.wijchen.nl - volg ons ook op:

leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds waren daarom gestart met de Burendag. Wil je tijdens Burendag iets leuks organiseren? Wij helpen hierbij! Vanaf half juni 2022 kun je een aanvraag indienen tot maximaal 350,-. Let op: hierbij geldt wel op = op. Je krijgt ook een leuk Burendagpakket als je activiteit voor 1 september is aangemeld. Meer informatie over meedoen en Burendag vind je op https://www.burendag.nl/.

week 26 - 2022