Page 1

Wandelen in WaterReijk? Vind hier de mogelijkheden!

Wandelnetwerk WaterReijk

Een stevige wandeling over de Woldberg bij Steenwijk? Lekker uitwaaien in het afwisselende riet- en waterlandschap van het Nationaal Park Weerribben-Wieden? Dwars door schilderachtige steden en dorpen als Blokzijl en Giethoorn wandelen? Met het Wandelnetwerk WaterReijk ontdekt u de mooiste plekken van de regio!

• 470 km. gemarkeerde wandelroutes • Meer dan 50 gemarkeerde wandelroutes • Stel eenvoudig uw eigen route samen • 24 startpunten met informatiepanelen geven u een goede start • Compleet overzicht met de routekaart

www.WaterReijk.nl


Wandelt u mee? Hoe werkt het? U start uw wandeling bij ĂŠĂŠn van de 24 startpunten in WaterReijk. Bij ieder startpunt vindt u een informatiepaneel met daarop de routes en informatie van de directe omgeving. Iedere route heeft een eigen kleur en lengte. Langs de wandelpaden vindt u routepalen met gekleurde pijlen. U volgt de gekleurde pijlen van de door u gekozen route. Onderweg kunt u de door u gekozen route inkorten of uitbreiden. U stapt dan bij een keuzepunt over op een andere kleur. U bepaalt zelf de route en de gewenste afstand. Maak uw (mid)dagje uit compleet met een bezoekje aan een streekmuseum of kom even op adem op een sfeervol terras.

Startpunten Op de kaart hiernaast vindt u een overzicht van de startpunten. Op www.WaterReijk.nl vindt u de adressen van de startpunten in WaterReijk. Wandelkaart Alle startpunten, interessante bezienswaardigheden en streekinformatie bij de hand? De WaterReijk wandelnetwerkkaart geeft u een compleet overzicht met praktische informatie, tips en natuurlijk alle routes. De wandelnetwerkkaart vindt u bij de VVV-agentschappen in de regio. Zo weet u zeker dat u goed voorbereid aan uw wandeltocht begint.

Kijk voor leuke tips en adressen van de VVV-agentschappen op de website www.WaterReijk.nl.


Oldemarkt Ossenzijl P OSSENZIJL

P MEENTHEBRUG

Kuinre

P STEENWIJK P VLODDERBRUG

Steenwijk

Kalenberg

Giethoorn Blokzijl Wanneperveen

Legenda: P VOLLENHOVE

Vollenhove

P SINT JANSKLOOSTER P BELT-SCHUTSLOOT

St. Jansklooster Belt-Schutsloot

VVV-agentschap: Toeristisch Overstap Punt: P-WaterReijk:

Zwartsluis

Startpunten:

P


TOP’s en P-WaterReijk In WaterReijk zijn vier toeristische overstap punten (TOP’s) en zeven P-WaterReijk’s. Hier parkeert u eenvoudig, veilig en gratis uw auto. De TOP’s zijn te herkennen aan een grote, met stenen gevulde kegel. De P-WaterReijk herkent

Rustpunten In WaterReijk zijn op vele mooie plekken in het buitengebied Rustpunten ingericht. Een Rustpunt is een locatie die u de mogelijkheid biedt voor een korte stop tijdens een wandeling. Kom even op adem en vul uw fles water bij. Vaak kunt u ook (h)eerlijke streekproducten proeven. Kijk op www.rustpunt.nu voor de locaties.

u aan de wegwijzer voor het gebied. Op www.WaterReijk.nl vindt u bij welke TOP of P-WaterReijk u uw wandeling kunt starten.

P

WaterReijkpad Het WaterReijkpad is een rondgaande Lange Afstand Wandelpad (LAW) van ca. 150 km. U herkent het WaterReijkpad aan de wit-blauwe pijlen. Het pad is opgenomen in het Wandelnetwerk WaterReijk.

P Wegwijzer P-WaterReijk EcoWaterLiner Wandelen en varen zijn de ideale manieren om WaterReijk te ontdekken. U maakt uw wandeling nog mooier met een vaartochtje op de EcoWaterLiner. Met deze elektrische bootbus ontdekt u zonder natte voeten de prachtige natuur van de Weerribben en Wieden en komt u op plekken die te voet onbereikbaar zijn. Vaar mee naar Giethoorn of Blokzijl en ervaar de oorverdovende stilte en prachtige natuur. Met een beetje geluk ziet u onderweg zelfs de otter! Kijk voor de opstapplaatsen, vaarperiode, tijden en prijzen op: www.EcoWaterLiner.nl


Wandelarrangementen voor een (mid)dagje uit! Na een stevige wandeling niet direct naar huis? Heerlijk met de voeten omhoog en tot rust komen? Voor wie van zijn wandeling een (mid)dagje uit, een weekendje weg of vakantie wil maken zijn er in WaterReijk aantrekkelijke wandelarrangementen samengesteld. Hiernaast vindt u een selectie van de arrangementen. Meer informatie en een overzicht van alle (wandel) arrangementen vindt u op www.WaterReijk.nl bij de arrangementen.

WandelReijk: Wandelen & slapen

Wandel- en wellnessarrangement

Meerdaags wandelen in WaterReijk via de mooiste routes van Bed & Breakfast naar Bed & Breakfast (B&B)? Start uw dag met een stevig ontbijt. U krijgt een goed gevuld lunchpakket mee, met producten uit de streek. Maakt u zich geen zorgen over uw bagage, die wordt veilig naar de volgende locatie gebracht.

De omgeving van Huis ten Wolde is prachtig om lange wandelingen te maken. Na een dag wandelen kunt u heerlijk ontspannen in de sauna of op het terras. Daarna laat u zich verrassen in het restaurant met een 3-gangen surprise diner. De volgende dag gaat u weer op pad en geniet u onderweg van het zelf samengestelde lunchpakket.

Trekkershut of Glamping?

Wandel- en fietsarrangement

Wandelen en overnachten in een originele trekkershut of in een luxe 5-persoons bosvilla? Bij recreatiecentrum de Eikenhof in Paasloo ervaart u het heerlijk buitengevoel!

Scan en vind hier uw (wandel) arrangement.

Met het fiets- en wandelarrangement van Hampshire Hotel - de Eese combineert u inspanning en ontspanning. Tijdens een erfwandeling bij Punterwerf Wildeboer in Giethoorn komt u alles te weten over de bouw van de authentieke eikenhouten punterboten die zo kenmerkend voor Giethoorn zijn. Na een hele dag struinen ontspant u in de sauna, het zwembad of op de tennisbaan van Hampshire Hotel - de Eese. De volgende dag stapt u op de fiets om nog meer van WaterReijk te ontdekken.  


4-daagse wandelexpeditie Weerribben-Wieden

Wandel en geniet van de Weerribben!

Wandelen in het mooiste gebied van Europa

Op wandelexpeditie in WaterReijk? Ontdek in 4 dagen te voet de schoonheid van de natuur in het Nationaal Park Weerribben-Wieden of wandel door het schilderachtige Giethoorn en Blokzijl. Met het wandelnetwerk kiest u iedere dag uw eigen route. Uw expeditie helemaal zelf samenstellen? Combineer uw wandelroute met 1 of 2 overnachtingen op de volgende vakantieparken: Villapark de Weerribben in Paasloo, Vakantiepark Giethoorn in Giethoorn en Waterpark Belterwiede in Wanneperveen. Uw bagage wordt nagebracht. Hoe ziet uw expeditie eruit?   

Kom naar de Weerribben en geniet van de prachtige natuur! U wordt verwelkomd met koffie en een streekproduct, waarna u een wandeling gaat maken door de mooie omgeving. Het verblijf wordt compleet met een heerlijk 3-gangen diner, overnachting en ontbijt. Dag 2 laten wij u kennis maken met wederom een prachtige wandeltocht. Diverse informatiecentra onderweg maken uw reis educatief.

Een wandelvakantie in het gebied met het grootste Wetland van Europa? Hotel Brasserie de Pergola nodigt u graag uit. Over de paden van het nieuwe wandelnetwerk wandelt u iedere dag een mooie route door het prachtige afwisselende natuurgebied. Indien gewenst krijgt u een lunchpakket mee voor onderweg. ’s Avonds staat er een 3-gangen diner voor u klaar en geniet u op één van de terrassen van de Brasserie heerlijk na. Op de lits-jumeaux boxspringbedden rust u vervolgens goed uit. Na een stevig ontbijt bent u de volgende morgen helemaal klaar voor een nieuwe wandeling!

Ontspannen en smullen bij ‘Geertien’ Na een dag heerlijk wandelen komt u bij hotelrestaurant Geertien helemaal tot rust. ’s Avonds geniet u van een 7-gangen micro menu (luxe kleine gerechtjes) en ’s ochtends staat er ontbijt voor u klaar. Bovendien ontvangt u bij inlevering van deze advertentie uw 2e kopje koffie of thee gratis. Deze bon is geldig voor alle wandelaars. LogoGeertien.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

29-08-2005

12:19:30

Het Wandelnetwerk WaterReijk wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Steenwijkerland en de provincie Overijssel

Wandelnetwerk WaterReijk  

bekijk de brochure van het wandelnetwerk in WaterReijk en kom meer te weten over de

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you