Warenhuis Magazine november 2016

Page 1

Editie: november 2016

Deze editie in het Warenhuis Magazine:

shop-in-shop

totaalwarenhuis

|

zestig

specialisten

|

Sinterklaas bij Vanderveen

05

Expositie HOLT

07

Kleurplaat Frozen

15

Noord Design Award

17

www.vanderveen.nl

|

Koopmansplein

Assen

|

sinds

1897Voorwoord De dagen worden korter en de nachten

11

langer, een donkere tijd, maar ook een mooie tijd! De tijd van warme chocolademelk, fijne pyjama’s, donzig dikke dekens en heerlijke sloffen. Lange avonden met spelletjes, uitgebreid koken en het bingewatchen van spannende televisieseries. Een tijd die je niet wilt missen! Uiteraard zijn de feestdagen ook iets om naar uit te kijken! Sint is weer in het land en komt

05

op zaterdag 26 en koopzondag 27 november Warenhuis Vanderveen vereren met een

07

bezoek. Rond de kerst is het straks genieten geblazen van verschillende popkoren die vol enthousiasme de kerstsfeer in het warenhuis bevorderen met prachtige zang.

Inhoud

19

Voor de korte termijn nodig ik jullie graag uit voor verschillende mooie exposities in het warenhuis. In de warenhuisgalerie hebben

05 Sinterklaas bij Vanderveen

15 Kleurplaat Frozen

07 Expositie HOLT

17 Expositie Noord Design Award

we de exposite ‘HOLT in Assen’, bij restaurant 09 Geef méér met Unicef

Societea is de foto-expositie ‘Assen-Oost’

19 Lezingreeks Ode aan Gaia

en op de begane grond exposeren vanaf 19 november de jonge winnaars van de Noord

11 Lezing en debat met Thomas von der Dunk

21 Lunchlezing ‘Gewogen Ruimte’

Design Award. Ook zijn er de komende tijd verschillende boeiende lezingen in de Buningzaal, lees meer hierover op pagina 11, 19 en 21. Fijne feestdagen!

Danya Smits Eindredacteur

Colofon Dit magazine is een uitgave van Warenhuis Vanderveen

Adres: Koopmansplein 16 9401 EL Assen Tel: (0592) 311611 Site: www.vanderveen.nl Facebook: warenhuisvanderveen Twitter: @vanderveenassen

Nummer: 02 november 2016 Jaargang: 11 Oplage: 27.750 Ontwerp: bureauDRP Druk: NDC mediagroep Verspreiding: NDC mediagroep Tel (0592) 329500

Beeld voorpagina: VERO MODA, Blom Mode Druk- en zetfouten voorbehouden Aanbiedingen geldig t/m eind dec 2016, tenzij anders aangegeven. OP=OP.Sint en Piet bij Vanderveen Hoera Sint Nicolaas is weer in het land! Wil je Sint en Piet echt ontmoeten? Kom dan langs op zaterdag 26 en koopzondag 27 november. Sint en een hele club Pieten komen dan het warenhuis bezoeken. Je kan met ze op de foto en natuurlijk smullen van heerlijke pepernoten. Mis het niet!

Surprise Knutselinspiratie De lootjes zijn weer getrokken en de datum voor het heerlijk avondje is al geprikt. Maar dan… dan heb je nog dat éne superleuke idee nodig voor een surprise. Zoek je een snelle of makkelijke surprise of ga je voor het echte werk? Bij afdeling pipoos hebben ze ideeën in alle soorten, maten en in elke moeilijkheidsgraad. Voor de leukste ideeën voor surprises kun je terecht bij afdeling pipoos op de begane grond. En voor de inhoud? Bij speelgoedafdeling Intertoys op de eerste etage natuurlijk!

5


JEANS CENTRE ASSEN

* GELDIG TOT EN MET 20 NOVEMBER 2016

ROCKFORD MILLS Wij zijn trots! Het merk Rockford Mills is terug en vanaf nu verkrijgbaar in onze winkels. Rockford Mills; een merk voor échte mannen. Klassieke Amerikaanse denim met de kwaliteit van vroeger en de fits van nu.


Expositie HOLT Nieuw in de warenhuisgalerie van het Drents Schildersgenootschap op de woonetage: de prachtige drukwerkexpositie ‘HOLT in Assen’.

HOLT, de vereniging van noordelijke hoogdrukkers bestaat uit kunstenaars uit de drie noordelijke provincies. De kunstvereniging is in 1998 ontstaan vanuit een groep grafici die aan de academie voor beeldende kunsten in Groningen, Minerva, zijn opgeleid. Inmiddels hebben zich andere hoogdrukkers bij hen aangesloten en bestaat de groep tegenwoordig uit 21 kunstenaars. Alle leden maken prenten (grafiek) door middel van hoogdruktechnieken, zoals houtsnede, linosnede en gravure. De individuele stijlen en werkwijzen lopen erg uiteen. Zo wordt er zowel abstract als figuratief gewerkt en

kunnen de prenten alleen zwart/wit of juist weer heel kleurig zijn. Daarnaast kan het werk heel grof of weer heel fijn qua structuur zijn. De kunstenaars maken gebruik van zowel oude als nieuwe technieken, waarbij volop wordt geëxperimenteerd met nieuwe materialen en methoden. Hierdoor is het werk dat te zien

is tijdens de expositie ‘HOLT in Assen’ heel afwisselend en divers. Erg boeiend om te zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van grafiek! De tentoonstelling is nog te zien t/m 7 januari 2017.

Gratists t-shir

de mooiste sintcadeaus voor hem

Gratis* sjaal

van een bij aankoop rt jas of colbe

7


vanaf

1399 Van 2499 voor

1799

REECE HOCKEYSOKKEN

per paar

1250

vanaf

1499

voor

20.-


Geef méér met Unicef Unicef verkoopt op een aantal geselecteerde zaterdagen en koopzondagen (kerst-)kaarten, speelgoedartikelen, sieraden, agenda’s en nog veel meer, allemaal voor het goede doel. Koop je één van de leuke en bijzondere cadeaus van UNICEF, dan help je kinderen aan een betere toekomst.

De vrijwilligers van Unicef zijn de volgende dagen aanwezig met hun stand bij afdeling Förster, op de begane grond: zaterdag 26 november, zondag 27 november, zaterdag 3 december, zaterdag 10 december, zaterdag 17 december en zondag 18 december.

Koop cadeaus van Unicef en geef kinderen een toekomst

Help Unicef in hun strijd tegen kinderarbeid. Dit zowel in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Veel vluchtelingenkinderen worden gedwongen om te werken omdat er anders geen eten is. Ouders mogen vaak niet werken en kunnen uitgezet worden wanneer ze betrapt worden. Kinderen houden in veel gevallen het gezin in stand door te werken. Unicef helpt deze kinderen.

Secrets

9Lezing en debat met Thomas von der Dunk MetaForum Assen organiseert op vrijdag 18 november een lezing en debatavond met als thema ‘Rusland en Europa: vrienden of vijanden?’ De lezing wordt gegeven door de bekende cultuurhistoricus, essayist en publicist Thomas von der Dunk.

We zien een toenemende onrust aan de grenzen van Oost-Europa. Meer dan ooit zijn we ons bewust van de ideologische kloof dwars door het hart van Europa. Thomas von der Dunk neemt ons mee in de ontwikkelingen in Rusland en Europa sinds de val van de muur in 1989. Het sindsdien bestaande optimisme over

de hervormbaarheid van de Balkan en vooral Rusland in westerse zin is inmiddels verdwenen. Europa is zoekende hoe zich te verhouden tot Rusland. Hoe dreigt dit zich verder te ontwikkelen? En hoe zou het anders kunnen? Na zijn inleiding ‘Rusland en Europa: vrienden of vijanden?’ vindt er een debat plaats onder leiding van internationaal mensenrechtertrainer en statenlid Ralph du Long. Het programma begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. De debatavond vindt plaats bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van het warenhuis. De toegang is € 5,- en vooraf aanmelden is gewenst, dit kan via info@metaforumassen.nl.

11


Alle Edding krijtmarkers Vanaf €4.99V r T e s e K De L U OO

4 0 jaar!

s

N T I e A A U s D c

Eerste etage Warenhuis Vanderveen


Kleurplaat Frozen Doe mee aan de kleurwedstrijd en maak kans op een leuk prijsje van speelgoedafdeling Intertoys. Je kunt de kleurplaat inleveren bij Intertoys op de eerste etage van Warenhuis Vanderveen t/m zaterdag 3 december.

Naam:

Leeftijd:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

15


ACTIE

ACTIE

ACTIE

ACTIE

ACTIE

ACTIE

ACTIE

ACTIE

ACTIE

ACTIE


Expositie Noord Design Award Van zaterdag 19 november t/m vrijdag 9 december exposeren de finalisten van de Noord Design Award op de begane grond van Warenhuis Vanderveen, bij ingang Kruisstraat. Gedurende die periode is het mogelijk om te stemmen op je favoriet. Degene met de meeste stemmen, wint de publiekprijs!

De Noord Design Award is een ontwerpwedstrijd voor jonge ontwerpers in Noord Nederland. Afgelopen september hebben de deelnemers hun werk gepresenteerd in de Buningzaal van het warenhuis. Na strenge beoordeling van de inzendingen zijn de volgende finalisten geselecteerd: Marleen Gubler, Ydwine de Boer, Marc Paulusma, Denise Wening, Emma Ion, Mathijs Mooij, Oscar van der Laan en Remi Janssen.

Welk werk vind jij het best? De uitreiking van de publiekprijs vindt plaats op vrijdag 9 december. Iedereen is van harte uitgenodigd om voor die tijd het werk van de 8 finalisten te bekijken en een stem uit te brengen. De ontwerper met de meeste stemmen, wint 9 december 2016 de publieksprijs t.w.v. € 500,-. Meer informatie over het werk van de deelnemers en Stichting Noord Design Award vind je op www.noorddesignaward.nl Foto’s: Marleen Gubler Marc Paulusma Mathijs Mooi

Switch (duurzaam spel) Biosphere (watertap uit plant) 345Desk (kindermeubel)

€ 1150.-

17Lezingreeks Ode aan Gaia Onder de noemer ‘Ode aan Gaia’ worden er de komende maanden interessante bijeenkomsten m.b.t. duurzaamheid georganiseerd. De organisatoren zijn Energiecoöperatie duurzaam Assen (initiator van de reeks), het Wereld Natuur Fonds (Regioteam Assen-Emmen), Country Smile's Groene Varkens en de Natuur en Milieufederaties Drenthe en Groningen.

Onderweg naar Later vrijdag 25-11-2016 17.30-20.30 Film van de theatervoorstelling welke van 1 tot 4 september 2016 is opgevoerd in de oude dierentuin te Emmen.

Schoon, groen, snel vervoer met een toekomst donderdag 26-1-2017 12.00-14.00 Fietsen is groen. De Nederlanders fietsen veel, maar toch kan het groener. Wat stelt de Richtlijn van de EU? Assen energieneutraal vrijdag 17-2-2017 18.30-20.30 Hoe helpt het Asser Servicekostenmodel de inwoners te verduurzamen? Dit en andere zaken met betrekking tot de energietransitie in de gemeente Assen. Circulaire economie VPRO Tegenlicht Meetup donderdag 9-3-2017 12.00-14.00 Wat betekent het voor het productieproces als we niet langer spullen bezitten, maar alleen gebruiken? Vertoning van de Tegenlicht-uitzending met Thomas Rau.

Locatie: Warenhuis Vanderveen Assen, Kunstplaza Schurer

Energieneutraal wonen de laatste trends vrijdag 12 -5-2017 12.00-14.00 Wat LED je? Over lokaal opwekken van energie en de mogelijkheden te besparen en CO2-uitstoot te verminderen.

Aanmelden: odeaangaia@vanderveen.nl Kosten: 12,50 per bijeenkomst, inclusief verrassend buffet

op de 1e etage nu

699 nu

vanaf

5999

999

CADEAU TIP!

nu

vanaf

27,99

499

19Lunchlezing ‘Gewogen Ruimte’ Op zaterdag 10 december geeft voormalig provinciaal planoloog Bernhard Hanskamp een lunchlezing naar aanleiding van zijn nog uit te komen boek ‘Gewogen ruimte’ over planologie in Drenthe in de periode van 1970 tot 2010. Het Kadetje Cultuur zal plaatsvinden bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen en is de derde van een drieluik.

Hanskamp neemt de toehoorder mee in de ontwikkeling en geschiedenis van Drenthe in de afgelopen decennia. Er zal worden ingegaan op natuurontwikkeling, ruilverkaveling en de ontwikkeling van Drentse dorpen en steden. Ook het politieke landschap wordt besproken.

In welke opzichten verschilt Drenthe bijvoorbeeld van Brabant? Tijdens de lezing worden enkele unieke, nooit eerder vertoonde kaartbeelden van Drenthe gepresenteerd. Bernhard Hanskamp heeft een opleiding in de landbouw, cultuurtechniek, natuurbeheer, landinrichting en planologie aan Larenstein. Vanaf 1975 tot 2015 was hij werkzaam voor het provinciaal bestuur van Drenthe. Hij publiceert regelmatig over de historische en ruimtelijke ontwikkeling van Drenthe. Opgeven: kadetjecultuur@vanderveen.nl. Kosten: € 14,50 p.p. inclusief lunch en voordracht van 12.00 tot 13.45 uur.

Energiecoöperatie duurzaam Assen Wij zijn een groene beweging die samen met u het Klimaatakkoord van Parijs om gaan zetten in concrete projecten die de lokale economie en werkgelegenheid versterken en de stad leefbaar houden. Wist u dat slechts 19% van alle woningen in Assen een energielabel D t/m A hebben? Daarom hebben we de Energiewinkel duurzaam Wonen geopend.

Energieshop duurzaam Wonen

1

2

4

In onze energieshop kunt u terecht voor onafhankelijk advies, volledige ontzorging én voor alle werkzaamheden en diensten één factuur met één garantiebewijs en één nazorg aanspreekpunt. We kunnen ook de financiering samen met u regelen.

3

2123Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.