Page 1

FALL/WINTER 2014/15

SESONGENS FINESTE FRISYRER

steg for steg

8 DEILIGE OPPSKRIFTER SOM VARMER! VÅRE INTERIØRFAVORITTER

Jenny Skavlan – Jeg er uredd og eventyrlysten

PORTRETTET KRISTIAN KJELLING - Jeg har blitt en myk mann FÅ STILEN TIL FIFTY SHADES OF GREY-AKTUELLE

JAMIE DORNAN KROPP ER TOPP Fitnessblogger Ida Warg deler sine beste tips!

1


When boys become men they are essentially the same product in different packaging! The same as the new Bed Head For Men range. Multiple looks for one man inspired by vintage barber shops it’s Bed Head at its best. Only grown up!

from boys to (Bed Head For) men www.bedhead.com 2

/bedheadbytigi

Distributed by WAREHOUSE / www.warehouse.as


VOLUMEVINTER 2014/15

UKJENT FARVANN

Velkommen til Nordens kuleste beautymagasin! Man skiller seg gjerne ut når man prøver noe nytt. Å trå inn i det ukjente med all verdens motivasjon og ikke minst nysgjerrighet føles som oftest ganske utrygt. Det å skape noe, eller endre på det som allerede er etablert og trygt, krever tålmodighet, styrke og karakter. Men dersom man på toppen av det hele har troen på å lykkes - da vil man omsider lykkes. Mennesker vi møter i denne aller første utgaven av VOLUME har dette til felles. De har lykkes på hver sin måte, på hver sin arena. Noen beveger seg stadig inn på ukjent farvann, andre holder seg til det sikre. Det viktigste er å finne balansen som gjør at du lever livet til det fulle og kjenner at hver dag teller. Vi i VOLUME har kjent på disse følelsene den siste tiden. Vi har laget et magasin med reportasjer som vi håper gir deg glede og inspirasjon i hverdagen. Menneskene vi har møtt har i alle fall inspirert oss. Ikke vær redd for å gå nye veier, ikke vær redd for å kaste deg ut på nye eventyr, ta sjanser og nyt de små hverdagsøyeblikkene! God lesning!

Redaktør

REDAKSJONEN

CAMILLA NØSTVOLD LØNVIK Redaktør Tlf 971 97 912 camilla.lonvik@warehouse.as

METTE-LINE GYNNILD Journalist og marketing Tlf 988 50 713 mette.gynnild@warehouse.as

ØYVIND MØRK Grafisk designer Tlf 72 90 04 72 oyvind.mork@warehouse.as

YNGVE ANGVIK AANONSEN PR og annonsering Tlf 459 56 199 yngve.angvik@warehouse.as

VOLUME gis ut av WAREHOUSE – Østre Rosten 102, 7075 Tiller – Tlf: 800 84 944 – www.WAREHOUSE.as

3


4


STAND OUT. DON’T FIT IN. Mix, match and manipulate new Bed Head cult creations to suit your unique style. Go it alone! Don’t be a clone. You can find Bed Head at cutting edge salons.

www.bedhead.com

/bedheadbytigi

Your Hair. Your Way.

Distributed by WAREHOUSE / www.warehouse.as

5


VOLUMEVINTER 2014/15

Innhold 24

48 12 SKJØNNHET 10 Stjernestil 16 Smoothies-boom

i Hollywood

18 Årets stylist: Mikko REPORTASJE 24 Kristian Kjelling 32 Jernkvinnen 38 Levende legende 42 Hell i uhell

INTERIØR 64 Etnisk chic 65 Pynt opp barnerommet 66 Redaksjonens

interiørfavoritter

10

13

67

Stuen: Skandinavisk minimalisme

LIVSSTIL 68 Møt dronninga av

73

fitness: Ida Warg

Mat: Deilige vinterretter

MOTE 44 Motedronningen

Sandra Hagelstam

48 Jenny Skavlan 54 Moteserie: Varm i vinter

6

PÅ COVERET

Covermodell Jenny Skavlan har på seg en vintage brudekjole hun har redesignet selv. Foto: Ronny Manuel Danielsen Styling: Linda Hellstrand og Cristine Mellem


Check out our electrifying new shampoo & conditioner range Now SULFATE and PARABEN FREE*

/fudgehair @fudgehair

Care To Be Different

...Cool Mint...Make-A-Mends...Smooth Shot...Colour Lock...Clean Blonde...Detox...Big Bold OOMFTM...

Distributed by WAREHOUSE / www.warehouse.as

7


The Gorgeous Studio have created a world of bespoke luxury hair care products that are inspired by modern British culture. Collaborations between world renowned hairdressers and working with forward-thinking style makers Gorgeous is at the forefront of haircare and beauty. 8


British bespoke hair care. For her. For him.

SHAPING THE MOOD Now available from all leading salons

For product information: /gorgeouslondonltd

www.gorgeouslondon.co.uk

@gorgeouslondonltd

Distributed by WAREHOUSE / www.warehouse.as

9


VOLUMESKJØNNHET

STJERNESTIL Drømmer du om glansfullt hår som Olivia Palermo eller en rufsete stil som Jamie Dornan? Fortvil ikke, vi viser deg hvordan du får det! Tekst: Mikko Vainio Foto: Bulls

Vinter og kuldegrader betyr ekstra pleie til håret, og det er viktig å finne produkter som er spesialtilpasset det nordiske klima. Ønsker du en rett look som Olivia Palermo bør du style håret med produkter som gir både pleie og næring, men som også gir et vakkert og glansfullt resultat. Ingenting er så lekkert som et hår som oser av sunnhet. Midtskillen har vært en gjenganger på catwalken denne sesongen, både i form av korte og lange frisyrer. Håret skal ha et enkelt uttrykk, enten det er løst, eller oppsatt og det skal gjerne være med midtskill og volum. Avslappede knuter i nakken og rufsete fletter har også vært en sikker vinner

10

denne vinteren og det kommer til å følge oss inn i neste sesong. Mange ønsker seg ekstra volum for at håret skal se fyldigere ut og dette kan trylles frem på mange måter. Prøv for eksempel Big Hair-produktene fra Fudge, og du vil få frisyrer som tar deg til nye høyder. Bokstavelig talt. Også krølljernet Gorgeous London Volume Curl Wand kombinert med Thermal Protect Spray gir deg volum i en fei. Det er ingen tvil om at Olivia Palermo har lagt sin elsk på midtskillen denne vinteren. Trendsetteren har i kjent stil dukket opp på den røde løperen i lekre kreasjoner og fantastiske frisyrer. Vi liker!


STJEL STILEN MED: 1. Gorgeous Thermal Protect Spray 2. Gorgeous Flat Iron 3. Gorgeous Sea Salt Styler

11


VOLUMESKJØNNHET

1.

2. 12

3.


VOLUMESKJØNNHET

VINTERENS HOTTESTE FRISYRER

Av: Cristina Kelly Foto: Bulls

SLIK FÅR DU steg for steg

1. Begynn med å jobbe Gorgeous Volume Mousse inn i håret mens

det er vått. Føn tørt for å få bedre kontroll. Fordel deretter håret i seksjoner og spray hver del med Gorgeous Thermal Protect. Tvinn så håret rundt Gorgeous Volume Wand og jobb deg gjennom hele. Når alle lokkene har blitt avkjølt, spray håret med en tørr hårspray, som for eksempel Big Hair Texture Spray, og kam ut lokkene med en myk børste. Massér så Shine Serum i hendene og fordel utover i lengdene.

2.

En av de hotteste styling-trendene for langt hår er midtskill. Føn håret med Fudge Mega Hair Milk for å få et fyldig og glansfullt hår. Midtskillen fremhever hårets mange og fine nyanser, alt fra lys sjokolade til beige eller sandblonde toner. Prøv Fudge Headpaint Lowlights Shadows og Headpaints nye, rikholdige og lekre sjokoladetoner for å få riktig effekt.

3. Føn håret rett med Straight Cream og en rundbørste for å jevne ut

skjell-laget og for å få kontroll og form i lengdene. Fordel Argan Oil på mellomlengdene og i tuppene, kam gjennom med en myk børste for å få et jevnt og naturlig utseende med glans.

Fest håret i en løs knute i nakken, men sørg samtidig for å la noen hårstrå henge løst på hver side. Avslutt med en tørr hårspray som har lett til medium hold, som for eksempel Hair Reborn Finishing Hairspray.

13


VOLUMESKJØNNHET

STJEL STILEN TIL KINOAKTUELLE JAMIE DORNAN

FIFTY SHADES OF CLAY

La deg inspirere av modellkjekkasen som er høyaktuell med filmen ”Fifty Shades of Grey” denne vinteren. Her viser vi deg hvordan du får den rufsete looken. Tekst: Mikko Vainio Foto: Bulls

Å velge riktig hårprodukt kan sammenlignes med å velge et par sko i riktig størrelse. Du må finne den rette passformen for deg. Det er flere ting å ta hensyn til. Lengde på håret, om du har rett og stritt hår eller krøller, eller om håret er tykt eller tynt. Den aller største tabben menn gjør er å ha for mye produkt i av gangen. Det gir et klissete uttrykk du aller helst bør unngå. Her får du tips til hvordan du får den rufsete og sexy stilen til kinoaktuelle Jamie Dornan.

14


SLIK FÅR DU STILEN Denne frisyren passer perfekt om du har litt fall i håret, men sørg også for å få litt lengde på luggen. 1. Påfør B for Men Power Play Firm Finish Gel mens håret fortsatt er vått. 2. Føn tørt håret om du ønsker mer fylde. 3. Spray Bed Head Flexi Head i tørt hår for en perfekt finish. En spray som ikke gjør håret for stivt og som gir et løst og tilfeldig uttrykk. 4. Alternativt kan du avslutte med Pure Texture Molding Paste fra B for Men.

15


VOLUMESKJØNNHET

superstjernenes SKJØNNHETSTIPS Stjernene avslører: Slik får de ekstra glødende hud! Tekst: Mette-Line Lundereng Gynnild Foto: Bulls

Det kommer vel ikke som noen overraskelse at kjendiser og supermodeller bruker mer tid og krefter på utseende enn oss andre. Ikke rart, de lever jo tross alt av å se bra ut. De har prøvd det meste og har tilgang på absolutt alt av produkter og pleie. Miranda Kerr er en svoren tilhenger av grønne smoothies, og flere og flere har nå kastet seg på smoothie-bølgen. Her kommer noen saftige oppskrifter fra de aller hotteste superstjernene i verden, og en liten hemmelighet: Grønne smoothies gir ekstra glød og glans til tørr og grå vinterhud. Prøv det du også!

16

MIRANDAS SUPER-SMOOTHIE Vann fra en ung, fersk kokkosnøtt 1/2 glass mandelmelk eller geitmelk 1 spiseskje acaipulver 1 spiseskje gojibær 1 spiseskje Spirulina 1 spiseskje rå kakao 1 spiseskje macapulver 1 spiseskje chiafrø 1 spiseskje rå, vegansk proteinpulver Tilberedning: Bland alle ingredisene i en blender. For ekstra friskhet, legg en lime på toppen.


VOLUMESKJØNNHET

PERFEKT FOR Å RENSE KROPPEN Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow har i løpet av de siste årene blitt rene livsstilsguruen med et stramt kostholdsregime som til og med får ekspertene til å måpe. På bloggen Goop.com deler hun gledelig sine tips om kosthold, trening, skjønnhet og det ellers så gode og behaglige liv. Her er hennes beste tips for en kjapp rens innvendig.

GWYNETHS DETOX-SMOOTHIE

1 kopp frosne fersken 2 kopper kokosmelk (helmelk) 2 teskjeer gresskarpai i krydderform (eller Pumpkin Pie Spice, som finnes hos de fleste helsekostforhandlere). 1 teskje fersk ingefær 2 spiseskjeer mandelsmør 2 spiseskjeer proteinpulver av brun ris, hamp eller ertebasert (eks: Vega, Living Harvest eller Sun Warrior, men dette kan droppes) 1 spiseskje knuste linfrø (valgfritt) Noen få ristede eller rå kokosnøttflak Tilberedning: Bland alt sammen til du får en jevn og kremete konsistens. Nyt!

Visste du at Linfrø er spesielt kjent for det høye innholdet av kostfiber og Omega-3 fettsyrer. Frøene blir i dag ansett som supermat og brukes i blant annet bakevarer, havregryn og frokostblandinger. De er også et godt alternativ til fisk og fiskeolje for vegeterianere.

GIR ENERGI Artisten Fergie er, i følge sin personlige kostholds-rådgiver Carrie Wiatt, avhengig av denne blåbær-smoothien som er stappet full av næringsrike ingredienser. Denne smoothien skal i følge eksperten bremse aldring, gi masse fiber og ha en slankende effekt. Fungerer som et perfekt mellommåltid når du er på farten!

FERGIES BLÅBÆR-BESETTELSE 1 frossen banan 1 kopp frosne jordbær 1 kopp frosne blåbær 2 spiseskjeer mandelsmør (helst rå) 1 spiseskje linfrø 2 kopper usøtet mandelmelk

Tilberedning: Blnd alt i en blender helt til du får en jevn og fin konsistens. 17


VOLUMESKJØNNHET

Bli med MIKKO VAINIO backstage

STJERNESTYLISTEN Mikko Vainio driver en av Finlands største blogger og jobber som stylist og frisør i hele Scandinavia. Nylig ble han kåret til årets frisør i Finland. Tekst: Mette-Line Lundereng Gynnild Foto: Nina Merikallio / Elle Finland

- Det er utrolig gøy. Jeg storkoser meg på jobb, hver dag er forskjellig, sier Mikko Vainio. Hva er det aller beste med jobben din? - Alt. Jeg elsker å jobbe med mennesker og finner stor inspirasjon i de rundt meg. Jeg liker å følge

18

med på trender og det er noe av det som driver meg fremover. Hvordan er en typisk dag i livet ditt? - Ingen dager er like. Jeg prøver å være i salongen to dager i uken. Resten av tiden er jeg ute og lærer opp kunder samt jobber med motemagasiner. Hva er ditt favorittprodukt backstage? - Åh, det er mange! For øyeblikket bruker jeg Ten in One fra Gorgeous til det meste. Det er den perfekte primeren og et absolutt must når man skal preppe modeller til motevisninger eller fotoshoots.


VOLUMESKJØNNHET

e l le www.elle.fi

ROHKEA ARMI TOIVANEN

®

BAD HAIR DAY?

69 x TOIMIVAT

HIUSVINKIT

Parhaat

JUHLAASUT TYYLIRÄPPÄRI

Pharrell Williams ”ELÄMÄSTÄNI PUUTTUI TARKOITUS”

LOKAKUU 2014 | 6,90 e

MUUTTUNUT

MARIA VEITOLA

”TYYNEYS LÖYTYI TERAPIASTA” MINIHAMEET JOISSA VOIT MENNÄ TÖIHIN

+

NÄIN YHDISTELET MUHKEAN NEULEEN

ELLE STYLE AWARDS VUODEN PUKEUTUJAT ANNE KUKKOHOVI & CHEEK + KATRI NISKANEN ELLE 1

1410_kansi_4215.indd 1

1.10.2014 16:03:39

19


20


Distributed by WAREHOUSE / www.warehouse.as

21


Distributed by WAREHOUSE / www.warehouse.as

22


RESTORE REGENERATE REBALANCE Distributed by WAREHOUSE / www.warehouse.as

23


VOLUMEREPORTASJE

24


VOLUMEREPORTASJE

VINNERSKALLE

Toppidrettsutøver Kristian Kjelling går all in selv når han spiller Svarte-Per med sønnen Noah på 5 år. Tekst: Mette-Line L. Gynnild Foto: Ronny Manuel Danielsen Hår og makeup: Cristine Mellem Stylist: Line Langmo

25


VOLUMEREPORTASJE VOLUMEREPORTASJE

26


”Jeg hater å tape og gjør ingenting halvveis. De gangene jeg har gjort det har det alltid gått på trynet”.

27


Kaldt metall skjærer gjennom håret. Kvitter seg med tørre, slitte tupper. Det er tid for å fornye seg. Vi befinner oss på frisørsalongen Karlsson og Barlindhaug i Klingenberggata, midt i kjernen av Oslo. Her skal vi møte håndball-legenden som, som eneste nordmann, er blitt plukket ut på verdenslandsslaget to ganger. Mannen som måler 1.97 på sokkelesten og som har gjort seg bemerket både på og utenfor banen. - Kristian, ropes det fra gaten. Vi ser ut. En rød caps lyser om kapp med trafikklysene. - Denne veien, roper fotografen. Tidlig krøket Allerede som 13-åring skjønte Kristian Kjelling at han kunne bli god. Skikkelig god i håndball. Han bestemte seg derfor for å satse alt. - Jeg trente flere ganger om dagen og jobbet beinhardt. Da de andre dro på stranden dro jeg opp på idrettshøgskolen og kastet stein. Det gikk selvsagt utover det sosiale, men jeg har aldri angret på at jeg gjorde det. Det var her jeg fikk lagt hele grunnlaget for resten av karrieren min, forteller håndballstjerna. Etter å ha debutert på A-landslaget som 18-åring og gjort seg bemerket i den norske eliteserien, fikk internasjonale klubber raskt opp øynene for den rakryggede nordmannen. Klubben Ademar León i Spania var ikke sene ute med å tilby gull og grønne skoger. - Spania var et spennende land å komme til og jeg hadde det fantastisk der til tross for de store kulturforskjellene. Men etter 8 år i Spania brøt finanskrisen ut og da ble alt snudd på hodet. - Jeg fikk ikke lønn på tre måneder, jeg måtte selge både bolig og bil med kjempetap og en periode syntes jeg kjempesynd på meg selv. Det var helt til jeg snakket med naboen og oppdaget hvor hardt spanjolene virkelig ble rammet. De mistet jobbene sine uten å ha et trygdesystem i ryggen, mens jeg kunne sette meg på et fly til Danmark og signere ny kontrakt. Den erfaringen åpnet øynene mine, innrømmer Kjelling. Forelskelsen - Håndballproffen, som i 2008 ble kåret til årets mest sexy mann, var singel da han dro til Spania, men møtte sin kommende kone mens han bodde der. -Vi møttes ute på byen i Norge og det var kjærlighet ved første blikk. To uker senere ble vi samboere, og nå er vi gift og har to flotte barn sammen, forteller kjekkasen som i høst feiret at det var ti år siden han møtte sin utkårede. Hvordan er du som ektemann? - I´m a lover, sier Kjelling spøkefullt. - Neida, jeg er omtenksom, hjelpsom, flink til å lytte, flink til å gå i dialog, og i motsetning til mange menn er jeg ikke konfliktsky. Kjelling innrømmer likevel at han enkelte dager kan være verre å ha i hus. - Litt humørsyk kan jeg nok være, men det er veldig resultatavhengig. Er du en dårlig taper? - Den delen som har med håndballen å gjøre har jeg lært meg å takle etter mange års erfaring, men jeg vil aldri bli helt komfortabel med å tape, verken på håndballbanen eller i andre settinger. Det tenker jeg for øvrig er bra, for det gjør at jeg går inn i alle prosjekter helhjertet. - Sånn ellers i livet velger jeg mine kamper med omhu, og hvis jeg spiller kort med barna må jeg lære meg å ikke engasjere meg for mye. Men det er tøft, jeg liker virkelig ikke å tape, smiler venstrebacken lurt. Hvordan er du som far? - Jeg vil si jeg er hengiven og dedikert. Etter at jeg ble far har jeg blitt mykere i kantene. Før var håndballen livet mitt, nå er håndballen bare en del av livet mitt. Å bli far gjør at man forandrer seg. Når man lever et liv som toppidrettsutøver er man avhengig av en viss struktur i hverdagen, det er jeg god på. Jeg liker å stå opp tidlig om morgenen for å rekke alt jeg skal samt være sammen med barna før dagen begynner for fullt. 28


KRISTIAN KJELLING (34)

Født: 09.10.1980 Fra: Kjelsås i Oslo Sivilstatus: Gift med Madeleine, har to barn – Vida (8) og Noah (5) Yrke: Profesjonell håndballspiller på Bjerringbro - Silkeborg (BS) Meritter: 159 landskamper og 615 mål for Norge. Eneste nordmann som har vært på Verdenslaget to ganger. Aktuell med boken : “Best i håndball” 29


VOLUMEREPORTASJE

Hvordan er det å kombinere rollen som toppidrettsutøver med det å være en familiefar? - Det handler om å være strukturert. Jeg vet at etter at ungene har stått opp om morgenen så ligger alt fokuset på dem. Deretter er det frokost, trening, hvile, lunsj, trening, hente ungene på skole og i barnehage og så hjem til middag. Alle dagene er tettpakket så hvis jeg skal få gjort noe annet må det skje på morgenen før barna våkner. Jeg står ofte opp klokken fem for å rekke det jeg skal. Angrer du noen gang på at du ikke valgte en åtte til fire-jobb? - Å være idrettsutøver på toppnivå har helt klart sine bakdeler, men også fordeler. Det er jo ikke ideelt med all denne reisingen i helgene hele tiden. Til gjengjeld har jeg hatt muligheten til å være mer med barna på dagtid enn andre foreldre. Men jo, i perioder har jeg vært drittlei. Hva vil du si er de største forskjellene på å spille proffhåndball i Norge og Danmark? - Nivået i Danmark er vesentlig høyere og reiseavstandene kortere. Også synes jeg danskene er litt mer avslappet. - Har du angret på at du aldri tok noen formell utdanning? - Nei. Håndballen har gitt meg lærdom jeg aldri ville fått ved å sitte på en skolebenk. Du kan si at håndballen har vært min skole. Den har gitt meg verdier og nyttig lærdom om det å være en lagspiller, jeg har møtt mennesker jeg aldri ville møtt ellers, og jeg har faktisk spilt med 16 forskjellige nasjonaliteter. Det har vært en fantastisk reise, som ikke er over ennå, men som jeg nå har muligheten til å reflektere mer over. Ønsker du at barna skal gå i dine fotspor? - De skal få gjøre akkurat det de vil. Om de ønsker å bli advokater, ballettdansere, sjakkspillere eller butikkansatte spiller ingen rolle for meg, så lenge de gjør noe de liker. Men jeg ønsker helt klart at de skal drive med en aktivitet ved siden av. Og gjerne noe som har med lagidrett å gjøre. De verdiene en lagidrett gir i forhold til å vise toleranse overfor andre mennesker er gull verdt å ha med seg videre i livet, sier Kristian bestemt. Er det aktuelt for deg å flytte tilbake til Norge? - Ja. En dag ønsker jeg det. Akkurat nå har jeg kontrakt frem til sommeren også får vi se etter det. Jeg har en del spennende prosjekter på gang i Norge som er under utvikling, så vi får se litt hvordan dette utarter seg, smiler Kristian Kjelling lurt. 30


VOLUMEREPORTASJE

31


JERNKVINNEN

Fashion-modell Ingrid Anette Hoff Melkersen nekter 책 la seg knekke av sykdommen.

32


VOLUMESKJØNNHET

Trebarnsmoren Ingrid Anette Hoff Melkersen (33) hadde store planer da hun var yngre. Hun skulle bli Norges nye håndballstjerne og hadde allerede gjort seg bemerket kretslaget. Det var helt til den kroniske sykdommen «morbus crohn» slo til for fullt. - Jeg var 15 år da kroppen min begynte å verke. Jeg sprang på do etter hvert måltid og klarte ikke holde på noe, forteller hun. På det verste sprang hun på do hele 30 ganger i løpet av et døgn. Klassekameratene og folk rundt henne trodde hun hadde utviklet spiseforstyrrelser. Og flere av lærerne beskyldte henne for å lyge da hun til stadighet kom for sent på skolen. - Jeg opplevde det hele som svært ubehagelig. Jeg ville ikke snakke med folk om det, jeg syntes det var flaut. Men da ryktene til slutt nådde moren, måtte hun fortelle sannheten. - Det var godt da boblen endelig sprakk, minnes Ingird Anette og forklarer hvorfor hun ikke ville si noe: - Da jeg var lita fikk bestefar endetarmskreft, og jeg ønsket ikke at mamma og mine nærmeste skulle gå gjennom dette på nytt. Jeg trodde jeg skulle dø og ville skåne de rundt meg, derfor sa jeg ingenting, forteller Ingrid Anette.

“Det var først da jeg besvimte i gymgarderoben og ble liggende med buksene nede i en dam av blod at lærerne virkelig forstod at jeg var syk.” Diagnosen Deretter fulgte hyppige legebesøk hvor det ble tatt utallige blodprøver som til slutt resulterte i sjokkbeskjeden: ”Du har tarmsykdommen «morbus crohn». En sykdom som er uhelbredelig. - Den beskjeden var tøff. Dette var en sykdom som svært få visste noe om. Til og med for legene var dette et litt ukjent fenomen og jeg brukte lang tid på å finne ut hvordan jeg skulle takle hverdagen. Etter hvert som årene gikk ble Ingrid Anette stadig i dårligere forfatning og hele videregående skole ble et rent mareritt. - Jeg følte at folk ikke trodde på meg og jeg slet veldig. En lærer kjeftet meg huden full etter at jeg hadde vært på do en rekke ganger i løpet av en time. Han sa at jeg kunne gå på do som vanlige mennesker jeg også. Det var først da jeg besvimte i gymgarderoben og ble liggende med buksene nede i en dam av blod at lærerne virkelig forstod at jeg var syk. - Etter dette ble ting litt bedre og jeg følte jeg fikk litt mer forståelse fra folk rundt meg. Barnløs Til tross for hyppige legebesøk, kom hun seg gjennom videregående. Men det å være kronisk syk i så mange år tæret på kroppen, og Ingrid Anette var overbevist om at sykdommen ville gjøre henne barnløs. Men da hun møtte Daniel, som i dag er hennes ektemann, skjedde det uvirkelige. Hun ble gravid. Dette til tross for at hun gikk på tunge medisiner og p-piller. - Selv om det var et stort sjokk, var det fantastiske nyheter. Jeg har aldri følt meg så bra som da prøvene viste at alt var bra med babyen min. I ettertid har legen min sagt at p-piller ikke er et sikkert prevensjonsmiddel når man har en aktiv tarm.

33


VOLUMEREPORTASJE

“Hvis jeg kan inspirere og motivere andre med min historie, har jeg oppnådd det jeg ønsker. Dette har blitt mitt kall.” 34


VOLUMESKJØNNHET

Sjokket Månedene etter fødselen var fantastisk for de nybakte foreldrene, men da sønnen var et halvt år, begynte Ingrid Anette å bli dårlig igjen. Hun var kvalm og følte seg uvel. - Jeg var sikker på at jeg hadde fått kreft. I frykt besøkte hun legen. “Du er gravid igjen”, lød sjokkbeskjeden. Men det var ikke det største sjokket. Etter hvert viste det seg nemlig at paret ventet tvillinger! - Jeg trodde ikke det var mulig, og måtte se på legen to ganger. Da det verste sjokket hadde lagt seg, var Ingrid Anette i full sving og nøt graviditeten til det fulle. - Jeg var i kjempeform under hele svangerskapet, og livet var virkelig fullkomment. Dessverre gikk det ikke spesielt bra etter fødselen. Trebarnsmoren ble stadig dårligere og på nytt startet de hyppige toalettbesøkene. Heldigvis hadde hun mannen Daniel, som sto fjellstøtt ved hennes side, og som tok seg av både ungene og henne. - Han sprang rundt som en helt. Stelte ungene, laget mat, vasket hus, sørget for at jeg hadde det bra, han gjorde absolutt alt, minnes Ingrid Anette og utdyper: - Hadde Daniel hatt en merkelapp i nakken, hadde det stått “made in heaven”. Han har vært en engel for meg og jeg er så takknemlig for å ha et så fantastisk menneske i livet mitt. Operasjonen Da tvillingene var åtte måneder gamle, måtte Ingrid Anette stomiopereres og få utlagt tarm. Hun ble selv pleietrengende og kunne verken løfte eller ta seg av barna. - Den tiden var spesielt tøff. Jeg hadde tre små barn som jeg ikke kunne løfte selv eller hjelpe på noen som helst måte. Det var en situasjon som føltes uutholdelig. Og verre skulle det bli, for i 2010 ble hun innlagt på sykehuset igjen. Denne gangen i ni måneder i strekk på grunn av smerter og infeksjoner som ingen ende ville ta. For å komme seg gjennom den tøffe tiden opprettet Ingrid Anette en blogg hvor hun delte både bilder og hvor hun forteller historien sin. Bloggen driver hun fortsatt den dag i dag og mennesker fra hele verden berømmer henne for sin modighet. Mot og mestring Nå reiser Ingrid Anette verden rundt og forteller sin historie gjennom foredraget “This is my story - et forerag om mot og mestring”. - Jeg ønsker å avmystifisere alt ved denne sykdommen. Jeg vil at folk skal skjønne at jeg er et vanlig menneske selv om jeg har utlagt tarm. - Jeg vil at folk skal se at man kommer langt med en sterk vilje. Ikke søren om dette skal få knekke meg, sier hun bestemt. - Hvis jeg kan inspirere og motivere andre med min historie, har jeg oppnådd det jeg ønsker. Dette har blitt mitt kall, avslutter hun. Tekst: Mette-Line L. Gynnild Foto: Ronny Danielsen, ronnydanielsen.no Hår: Kristina Isaksson, makeup: Mia Leth-Olsen

35


LEVENDE LEGENDE TIGI-grunder Anthony Mascolo gjør det han liker aller best i hele verden. Han styler hår. Nå har sønnen Joshua også fulgt i pappas fotspor. Tekst: Mette-Line L. Gynnild

36

Foto: TIGI


VOLUMEREPORTASJE

Anthony, er du glad for at sønnen din Joshua har fulgt i dine fotspor, eller rådet du ham til å gjøre noe annet? - Jeg ville aldri rådet mine barn til å gjøre noe som helst. Valget må være deres. Den eldste datteren min er artist, mens den mellomste studerer antropologi på universitetet. De har begge min fulle støtte. Joshua valgte selv å følge i mine fotspor, og det er jeg selvsagt veldig glad for. Han har et utrolig stort talent og engasjement innenfor dette, så det er kjempegøy. Men det aller viktigste er at han gjør noe han elsker og som inspirerer ham. Hvorfor er dette så viktig, synes du? - Jeg mener at man skal jobbe med noe man brenner for. Noe som tenner deg, og som du har stor lidenskap for. Jeg er så heldig at jeg har funnet akkurat det, jeg elsker å være frisør og jeg har hele tiden fått muligheten til å utvikle meg kreativt. Det gjør at motivasjonen er på topp til enhver tid. Hvis du ikke hadde blitt frisør, hva hadde du gjort da? - Jeg tenkte aldri å bli noe annet. Begge mine foreldre var frisører, mine brødre var det, så fra jeg var 12 år jobbet jeg i deres salonger - både etter skoletid og i ferier. Jeg har imidlertidig alltid hatt en andre karriere som fotograf og er heldig som har kunnet kombinere de to yrkene. Vi vil gjerne høre litt mer om dine erfaringer på scenen - hvordan havnet du inn i dette? - Jeg har hatt hårshow på scenen helt siden slutten av 70-tallet, så berømmelsen har mer eller mindre kommet gradvis. Jeg startet med hårshow på det tidspunktet hvor dette var i ferd med å ta av. Det var store events over hele verden og sammen med en rekke andre frisører, som er godt kjent i dag, begynte jeg å få anerkjennelse for arbeidet mitt. Hvilke tips har du til andre som ønsker å nå helt til topps? - Å nå helt opp er ikke enkelt. Det krever mot og hardt arbeid. Mye arbeid. Ofte, når du kommer til et sted etter en lang flytur, må du begynne å jobbe med modellene umiddelbart. Du må øve til de sene nattetimer, og så stå opp igjen grytidlig neste morgen for å gjøre deg klar til showet. Deretter skal du holde koken hele dagen, gjøre showet, rydde opp, pakke sakene og så fly hjem igjen. Det er intenst. På slike dager har jeg heldigvis et stort team som hjelper meg, men det er fortsatt hard jobbing. Det aller viktigste er planleggingen du gjør før selve showet, så sørg for å ha et bra konsept som du planlegger nøye.

37


Joshua Mascolo har alltid stått bak i kulissene og fulgt med pappa på scenen. Nå har han funnet sin egen plass i rampelyset. Her fra World Release i London. Joshua, har du alltid villet bli frisør slik som din far? - Pappa har alltid oppmuntret meg til å gjøre alt jeg har hatt lyst til og vi er begge veldig sportsinteresserte. Faktisk så ville jeg bli fotballspiller da jeg var yngre, men med så mange frisører i familien har frisering blitt en naturlig del av livet mitt. Jeg har praktisk talt vokst opp backstage og har alltid fulgt med på alt familien min driver med. Hvordan føles det å stå på scenen sammen med faren din? - Jeg føler meg heldig som får muligheten til dette. De siste 20 månedene har karrieren min virkelig tatt av, og det er selvsagt takket være

38

pappa. Han er en god lagspiller og det vil jeg også være. Blir du stresset før du skal på scenen? - Nei, jeg blir ikke det. Jeg bare går opp og gjør det jeg skal og tenker ikke så mye på at så mange ser på. Hva synes vennene dine om det du gjør? Støtter de deg? - Noen av vennene mine går fortsatt siste året på skolen, så det er litt annerledes. Men ja, de synes det jeg driver med er skikkelig kult. De har sett bilder av meg når jeg står og jobber med ulike modeller.... De blir litt småsjalu da! Hva er din største drøm? - Det er for tidlig å si. Jeg har fortsatt mye å lære. Jeg vil bli skikkelig god før jeg tar større karrierevalg. Frisørfaget gir deg masse muligheter både til å reise og å jobbe på de største moteshowene. Jeg er heldig som får lov til å oppleve alt dette allerede nå.


39


A

T

B N E N

R

O KG

S

U O E G

R E J H

HELL I UHELL Tilfeldigheter gjorde at Jeff Turnbell havnet innenfor frisørbransjen. Nå lever han et liv få bare kan drømme om. Tekst: Mette-Line L. Gynnild Foto: Lasse Berre

- Jeg føler meg heldig. Jeg er av den oppfatningen at du skaper din egen lykke i livet. Noen sa en gang: «Hvis du kan gjøre hobbyen din om til en jobb, da trenger du aldri jobbe igjen». Akkurat sånn føler jeg det. For meg er Gorgeous en livsstil og jeg føler meg som verdens heldigste mann. Ingen kontorrotte Da Jeff Turnbell var ferdig med å studere på kunstakademiet i England begynte han å jobbe for et galleri. Den karrieren ble kortvarig, for Jeff sluttet allerede etter et par måneder. - Jeg bestemte meg for at jeg aldri mer skulle bli 40

sittende bak et skrivebord. Det passet bare ikke for meg. Han flyttet derfor til Los Angeles noen år før han returnerte til England. Tilbake i kjente trakter startet han et eget klesmerke som vokste fort. - Det ga meg en god inntekt i de årene jeg holdt på med det og jeg likte følelsen av å skape noe eget. Headhuntet Deretter gikk veien videre til å starte egen bar og restaurant som også gikk svært så godt. Etter et par år bestemte han seg imidlertid for å la andre få overta driften.


VOLUMEREPORTASJE

- Etter at jeg solgte baren var jeg usikker på hva jeg skulle ta meg til. En venn av meg foreslo at jeg skulle søke jobb hos et kjent hårpleiefirma og det gjorde jeg. Det var starten på en ny og spennende reise for meg. Jeg oppdaget at jeg elsket frisører, de var akkurat som meg, kreative mennesker med sans for mote og skjønnhet og med et øye for kommende trender, forteller han. Resten er historie. Nei, vel, ikke helt. Jeff gjorde nemlig rent bord og ble headhuntet til et stort, internasjonalt firma som drev med elektriske apparater innenfor hår- og skjønnhetsbransjen. Der ble han i flere år helt til han en dag satte kroken på døren.

“Jeg b estem t mer skulle e meg for a t je skrive b bord. li sittende g aldri Det p for m bak asset eg.” bare i et kke

- Jeg ble frustrert fordi sjefene begynte å ignorere ideene mine og hørte ikke lenger på meg. Igjen tok jeg en stor sjanse. Sa opp jobben for å starte selv. Det var hardt arbeid, men samtidig veldig tilfredsstillende. Jeg har ikke angret et sekund siden, forteller den eksentriske pågangsdriveren.

FAVORITTMAT? Italiensk. DRIKKE? Cava og selvfølgelig te. REISEMÅL? Roma, den evige byen. Jeg elsker historie. Her kan du finne et historisk monument ved siden av en Gucci-butikk. Er også stor fan av Venezia, hvor du kan oppleve ekte romantikk! Ingen by i verden utstråler mer spenning og overraskelser enn Venezia. Til slutt Amalfikysten og Capri. Ravello, Positano og Amalfi er plasser du garantert finner meg. HVA HØRER DU PÅ NÅR DU ER TRIST? Alt som får meg i bedre humør. OG NÅR DU ER GLAD? Alt som gjør meg glad og som gjør at jeg forblir glad. HVILKEN SUPERHELT VIL DU HELST VÆRE? Rudeboy! En superhelt jeg har funnet opp selv. Jeg hater nemlig dårlige manerer og frekke mennesker.

Detaljfrik Jeff er ekstremt opptatt av detaljer. Perfeksjonist til fingertuppene. Irriterende nøye. Dette går blant annet hans kone på nervene. - Jeg kan drive henne fullstendig til vannvidd. Heldigvis elsker hun meg til tross for det, ler Turnbell og avslører at de feirer 25 år som mann og kone i år. Men til tross for at kona er en av hans største støttespillere, er det en helt annen han går til når store beslutninger skal tas. Hunden Strummer. - Jeg har alle mine fortrolige samtaler med ham. Hver gang en stor beslutning skal tas, spør jeg ham. Han har foreløpig ikke tatt en feil avgjørelse, smiler Turnbull lurt.

41


VOLUMEMOTE

BLIKK FOR MOTE Toppbloggeren Sandra Hagelstam (26) tar hele moteverdenen med storm. Tekst: Mikko Vainio Foto: Nadi Hammouda

Hvordan er livet som toppblogger? - Fantastisk, jeg føler meg svært heldig som får jobbe med hobbyen min. Hver dag er annerledes og jeg nyter hvert sekund. Mote er min største lidenskap i livet, så det faller meg naturlig å drive med dette på fulltid. Jeg har også et stort team rundt meg som håndterer alle forespørsler og events slik at jeg kun kan bruke tiden min på det kreative. Du har jo også gjort deg bemerket som designer, både for nettbutikken Nelly og sist River Island. Fortell oss mer om det. - Jeg lærte mye av å jobbe med Nelly, som var mitt første store designsamarbeid, blant annet om hvor viktig og fruktbart det er å være involvert fra begynnelse til slutt. - I samarbeid med River Island designet jeg en skokolleksjon som jeg ble veldig fornøyd med og det ga virkelig mersmak. Jeg håper å få mitt eget skomerke en dag. Det er viktig for meg som designer å ha full regi på alt fra design til materialvalg og begge gangene har jeg hatt det. Produktene må ha et uttrykk som jeg kan stå inne for samt være stolt av.

42

Du har fantastisk hår og den store, bølgete strandlooken har på en måte blitt ditt varemerke. Hvordan pleier du håret til daglig? - Jeg er så heldig at jeg er født med tykt hår, faktisk har jeg fått det fra pappa. Jeg har to søstre som har akkurat samme hår som meg og det har på en måte blitt vår signatur. Jeg lar håret tørke på naturlig vis over natten og bruker en tørr-sjampo samt en sea salt spray for å definere krøllene. Det er alt! Hvilke andre skjønnhetsrutiner har du? - Jeg kan ikke leve uten tørr-sjampo. På hudpleiefronten har jeg akkurat oppdaget Clarisonic sin ansiktsrensende børste, som er et perfekt produkt for en som meg som bruker mye sminke hver dag. Hva er ditt beste stylingtips? Sort antrekk, røde lepper og stort hår, fungerer alltid for meg. Sommer, vinter, høst eller vår, det kan aldri slå feil. Denne looken fungerer like godt på dagtid som på kvelden.


”Jeg føler meg svært heldig som får jobbe med hobbyen min. Hver dag er annerledes og jeg nyter hvert sekund.”

43


Min stil

Sandra Hagelstam elsker helsorte antrekk kombinert med røde lepper. Slik beskriver hun sin egen stil. – Jeg elsker minimalisme, men prøver alltid å krydre antrekkene mine med spennende detaljer. Nøytrale farger og helsorte antrekk har blitt min signaturlook kombinert med det rufsete, blonde håret mitt.

44


Sandra Hagelstam har blitt kjent verden over med bloggen 5 inch and up. Hun er utdannet ved London College of Fashion og har nylig gjort store designsamarbeid for blant annet RIver Island og Nelly. Hun pendler for øyeblikket mellom London og Helsinki.

45


Jenny i en Gucci-kjole, designet av Tom Ford, som hun har f책tt av en bruktbutikk i Oslo.

46


VOLUMEMOTE

FRØKEN FRYKTLØS Jenny Skavlan beveger seg stadig inn på ukjent farvann. – Det er da jeg kjenner at jeg lever. Av Mette-Line L. Gynnild Foto: Ronny Manuel Danielsen Hår: Linda Hellstrand Make-up: Cristine Mellem

- Hei, bare kom opp, vi er i fjerde etasje, roper Jenny Skavlan i det hun stikker hodet ut gjennom vinduet. Multitalentet som slo gjennom for fullt etter å ha figurert i pizza Grandiosa-reklamen flyttet inn til musikerkjæresten, Thomas «Fingern» Gullestad, midt i Oslo sentrum for et par år tilbake. En nyrenovert funkisleilighet med moderne designmøbler, kombinert med en rekke vintagefunn, møter oss. - Det var et omfattende prosjekt å pusse opp. Det å rive ut et råloft i fjerde etasje, fra en leilighet som vender inn mot en bakgård, er ikke for pyser. Men til gjengjeld har vi fått drømmehjemmet, og det er utrolig gøy å skape noe eget. Jeg gjør det gjerne igjen, sier Jenny med stor entusiasme i stemmen. - Det er bare sånn jeg er skrudd sammen, jeg er håpløst positiv til alt. Irriterende positiv. Jeg tenker at alt skal bli det morsomste i verden og at alt går an. Det tror jeg for øvrig man kommer langt med i livet. Og dama har nok rett. Mens andre lar seg hemme av frykt for å ikke mestre oppgaven, gjør Jenny det stikk motsatte. - Det er mange som sier til meg at de ikke kan snakke i store forsamlinger fordi de blir så nervøse. For meg handler det om å faktisk gjøre de tingene som gjør meg nervøs, for det gir en så fantastisk følelse etterpå. Det er da jeg kjenner at jeg lever! Hun innrømmer likevel at hun enkelte ganger kan bli vettskremt. - Nervene går alltid på høygir før jeg skal gjøre en TV-opptreden, men jeg tror folk oppfatter meg som veldig uredd. Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at jeg alltid virker så avslappet. Det er feil, jeg har like høy puls som alle andre. Men jo mere nerver jeg har, jo roligere virker jeg, og det er nok det som er mitt hemmelige våpen. Rampete Da niesen til talkshowkongen Fredrik Skavlan først entret rampelyset ble hun et yndet objekt for journalistene. Hun fikk rollen som rappkjeftet og rampete. Noe hun for øvrig spilte med på selv. - I alle intervjuene jeg gjorde så ville de at jeg skulle være breial og grov. Fokuset skulle være at ”Jenny gir faen”. Jeg tror de manglet en frekk, ung jente i

kjendis-Norge på det tidspunktet, og da ble jeg automatisk henne. Selv om Jenny stilte opp og ga av seg selv, var hun alltid taktisk. Det angrer hun ikke på. - Jeg føler ikke jeg har gjort ting som jeg har angret på i ettertid. Jeg har alltid vært komfortabel med å være i rampelyset. Det er mange forespørsler jeg konsekvent har takket nei til fordi det ikke passer min profil. Som hva da? - Jeg har fått forespørsler om å kaste terninger på antrekk, om å lage bli-ny-progam og diverse. Det er jeg ikke komfortabel med. Jeg synes ikke man skal røske for mye i stilen til folk. De må kle seg som de selv vil. Man MÅ ikke kle seg i striper på langs fordi man har en kroppsform som en pære. Enkelte ønsker tips, andre ikke, og det skal man respektere. - Har du selv noen stilikon eller moteblogger du ser opp til? - Jeg leser ikke moteblogger. Veldig mange går med de samme klærne og tar bilder på de samme stedene. Sånt synes jeg er kjedelig. Motebloggere har en enorm makt og da synes jeg det er rart at de ikke utnytter muligheten sin bedre. Slike bloggere blir det bare flere og flere av og konkurransen desto tøffere. Hvorfor kan ikke noen dra litt i ytterpunktene, tenke utenfor boksen, gjøre noe helt nytt, sier Jenny og refererer til den russiske motemafiaen. - Se bare på Mira Duma, hun vet hva hun holder på med og tør å eksperimentere med kostymer. Det liker jeg! Multikunstneren Jenny Skavlan er ei dame som vet hva hun vil og hva hun må gjøre for å få det til. Hun er blant annet høyaktuell med humorserien «Halvvägs till Himlen» som går på svensk TV4, hun har nettopp lansert sin egen nett-TV-kanal, er programleder, modell, designer og forfatter, for å nevne noe. - Jeg liker å ha mange baller i luften. Det å kunne sjonglere mellom en rekke ulike prosjekter er utrolig tilfredsstillende. Akkurat nå er jeg i gang med å designe en ny smykkekolleksjon for David Andersen.

47


VOLUMEMOTE

”Jeg er håpløst positiv til alt. Irriterende positiv. Jeg tror at alt skal bli det morsomste i verden.”

48


AKTUELL MED TV-serien «Halvvägs till Himlen» Web-TV-kanalen: Jennyskavlan.com Smykkekolleksjon for David Andersen Bøkene: ”SY OM” og ”SY OM IGJEN”.

Jakke kjøpt brukt på Roskilde, bukser fra Mardou and Dean, og sko fra Diemme.

49


Systuen Av alle prosjektene, hva liker du best å gjøre? - Det er nok kombinasjonen av alt. Hvis noen hadde sagt til meg at jeg har spilt min siste filmrolle, så hadde det vært greit. Riktignok trist, men jeg kunne levd med det. Om noen hadde sagt til meg at jeg har sydd mitt siste plagg, hadde det vært verre. Det er nok det som er min aller største lidenskap i livet. Hvordan startet sy-interessen? - Jeg har vokst opp med en mor som er kostymedesigner, og hun har lært meg veldig mye. Mamma hadde systue i kjelleren der vi bodde og jeg tilbragte mye tid der. Jeg var veldig liten som barn og for at klærne mine skulle sitte slik de gjorde på de andre, måtte jeg sy inn alle plaggene. Jeg vrengte buksene og fant ut at jeg bare kunne flytte litt på sømmene. Det var slik jeg lærte meg å sy. Hvordan er det å klippe i Kronprinsesse Mette Marit sine designerkjoler? - Det har vært kjempegøy og hun har tydelig uttrykt at hun likte resultatet. Jeg husker den dagen jeg fikk kjolene på døren. Jeg åpnet i pysjen og en kvinne fra Hans Majestet Kongens Garde sto der i uniform og blankpolerte sko. Det var litt spesielt, minnes Jenny. Wake-up-call Da den kreative brunetten for et par år tilbake skulle flytte sammen med kjæresten, fikk hun seg litt av et sjokk. - Jeg oppdaget hvor mye klær som hadde samlet seg opp. Det sto sekker hos mor og far, kjelleren var stappfull og skapene bugnet. I dette infernoet var det også en rekke plagg med merkelapper på som aldri var blitt brukt. Sy-entusiasten bestemte seg derfor for å stoppe og shoppe i et halvt år. - Det bør alle prøve. Det endret holdningen min til klær. Tekstilavfall er blitt ett av de største avfallsproblemene vi har. Det kastes altfor mye, sier Jenny og oppfordrer alle til å begynne å tenke mer alternativt. - Gå på loppis, send klærne dine til rens, stryk opp alt som ligger i en dunge og støver ned, sy på knapper som mangler, sy igjen hull. Gi klærne sjelen tilbake og fortell historien rundt akkurat det plagget. Kanskje kjøpte du det til din første date, til barnedåpen, til bryllupet. Selv om det er umulig å motarbeide den shoppingkulturen vi er i ferd med å få, så kan alle gjøre enkle grep. Hender det noen gang at du ser i klesskapet og tenker at du ikke har noe å ha på deg? - Nei. Da tenker jeg heller at jeg har tre fulle kurver med brukte klær som skal sys om. Jeg er veldig glad i klassiske silhuetter og går alltid for noe enkelt om nøden melder seg. For eksempel en sort bukse og en hvit, enkel bluse. Designet egen brudekjole Da Jenny sto brud i sommer hadde hun selvsagt designet brudekjolen selv. Kjolen kan du se på web-TV-kanalen Jennyskavlan.com. Om livet som nygift, sier Jenny følgende: - Jeg er glad vi har samme type jobb, at vi begge har mye å drive med. Da setter man ekstra stor pris på den tiden man har sammen. Jeg elsker når kvelden kommer snikende og vi kan slenge oss ned i sofaen for å se på en serie. Den tiden er gull verdt. Jeg nyter alle de små hverdagsøyeblikkene. Det er de som betyr noe.

50


51


Denne kjolen er et vintagekupp Jenny kjøpte pü Etsy.com som hun har sydd om selv.

52


- Dette var en grønn kjole som hadde fine detaljer i halsen og pü ermene, men det var alt for mye informasjon og detaljer i plagget.

Jeg fjernet det jeg

likte og konstruerte en ny, enkel sort topp og flyttet detaljene over pĂĽ den nye toppen.

53


54


JENNYS BESTE TIPS FOR SHOPPESTOPP 1. Reparer klærne dine Selv om du ikke er skredder, kan du fort fikse et hull i et plagg. Også om stoffet er tynt og skjørt. Har du ødelagte sko, vesker eller belter, kan du gå til skomaker for å få det fikset. Det blir som nytt. 2. Vask og stell klær med omhu Å vaske klærne for hardt eller for ofte kan gi dem kortere levetid enn nødvendig. Mange klipper av vaskeanvisningene, og det kan være et problem når du kjøper vintage. I tillegg er det mange merkevarer som skriver ”dry-clean only” på plagg som helt fint kan vaskes, rett og slett fordi de vil slippe reklamasjoner hvis de krymper eller blir ødelagt av uvettig vaskemaskinbruk. 3. Dekorer med perler og mye mer Hvis du ikke har noe erfaring med å sy, behøver du kanskje ikke å begynne med å klippe i klærne du allerede har. Da kan du ende opp med å ødelegge dem! Legg heller på effekter som kan fjernes hvis det

blir mislykket. Glassperler, knapper, nagler og andre ting som man syr på med nål og tråd, er ting som også kan reverseres og man kan gjøre det om igjen dersom man ikke blir fornøyd. 4. Sy med tykke materialer Skulle trangen til et nytt plagg bli så stor at du bestemmer deg for å sy – uten egentlig å kunne sy – anbefaler jeg at du begynner med materialer som skinn, jukseskinn (eventuelt skai) eller laminerte stoffer. 5. Lån av kjæresten og venninner En pluss en er to, en pluss mange er mye. Jeg låner friskt av kjæresten (spesielt når han ikke er hjemme, så ikke si det til ham) – spesielt skjortene hans frister til å matche med trange jeans eller et blyantskjørt. Venninnenes garderober er mer upløyd mark, men etter å ha vært med på noen bytteseanser har jeg skjønt at her er det mer å hente.

55


SKJORTE: Paul Smith GENSER: Paul Smith JAKKE: Dondup BUKSE: Dondup

56


VOLUMEMOTE

VARM I VINTER Gå en lun vinter i møte med store ullgensere, skinnbukser og vesker som oser av luksus! Foto: Ronny Danielsen Styling: Kristina Isaksson Make-up: Mia Leth-Olsen Klær fra Bogart Cosmo, Urban og Carlings

GENSER: Paul Smith VESKE: Mulberry

57


BUKSE: Gestuz T-SHIRT: Eleven Paris SKO: The Last Conspiracy JAKKE: Paul Smith VESKE: Marc By Marc Jacobs

58


VOLUMEMOTE

JAKKE: Dondup GENSER: Paul Smith

59


VOLUMEMOTE

BLUSE/TOPP: Oscalito 60


JEANS: Paul Smith SKO: The Last Conspiracy POLOGENSER: Polo SKINNJAKKE: Belstadd

61


BUKSE: Dondup SKJORTE: Polo SLIPS: Eton SKO: Church’s JAKKE: Tagliatore

62


GENSER: Vailent/Carlings JEANS: Nudie SKO: Hub

JEANS: Levis Demi Curve SKJORTE: Levis CARDIGAN: Urban SKO: Timberland

63


ETNISK CHIC

På frisørsalongen Studio Shape i Gøteborg skal kunden få følelsen av velvære fra begynnelse til slutt. Scandinavisk minimalisme kombinert med etniske detaljer i interiøret gir salongen Studio Shape et særpreg og en atmosfære som gjør at man føler seg velkommen ved første øyekast. Men det er ikke bare interiøret som trekker deg inn, de ansatte er også ekstremt opptatt av å ivareta kundenes interesser. - Det er utrolig stimulerende å gi kundene det lille ekstra. Vi ønsker at de skal få en følelse av ekte luksus når de kommer hit. Hverdagen er så hektisk for mange, så når de først setter av tid til seg selv, skal de få ekte kvalitetstid hvor de kan nyte en god kopp kaffe, lese i de nyeste magasinene samt føle seg vakrere enn noen sinne. Og det er vår jobb å gi dem dette, samtykker de to eierne av salongen, Solweig Lindblom-Johansson og Anna Krantz. Begge bestemte seg for å bli frisører da de var små. - Jeg visste allerede da jeg var fem år gammel at jeg ville bli frisør, forteller Solweig. 64

- Jeg hadde det som hobby fra jeg var 13 år gammel, forteller Anna som tok frisørutdanningen tre år senere. De stortrives sammen og kunne ikke hatt en bedre arbeidsplass. - Du kan si at vi har blitt godt kjent gjennom årene, ler de to. Hvordan er det for to kvinner å drive salong sammen, er det helt dramafritt? - Vi er jo ulike og har ulike ideer, men vi har lært å tilpasse oss hverandre samt klart å finne løsninger som har passet for begge. Fordelen er jo at vi alltid har hverandre om noe skulle skje. Hva er det rareste dere har opplevd i tiden dere har jobbet som frisører? - Jeg husker spesielt godt en episode hvor jeg skulle ta i mot en kunde som kom for å klippe seg. Jeg sa at hun kunne henge fra seg klærne og sette seg i stolen. Det som skjedde da var at kunden tok av seg ALLE klærne og sto der i bare undertøyet, minnes Solweig.

Hva motiverer dere til å gå på jobb hver dag? - Alle menneskene vi får møte. Det er så godt å se det glade uttrykket i ansiktet deres etter at de er ferdigklipt. Vi føler oss heldig som får lov til å jobbe med dette hver eneste dag, sier de to. Hva er deres beste stylingtips i en hektisk hverdag? - Ha alltid en god tørrsjampo på lager. Oh Bee Hive fra Tigi gir både volum og fresher opp. Sørg også for å ha en god saltvansspray, vår favoritt er Sea Salt Styler fra Gorgeous - et absolutt must have! Sist men ikke minst, ha en klipp som fungerer for ditt hår og din personlighet. Tekst: Mette-Line L. Gynnild Foto: Shape Studio


Colour by Tracy Hayes for Fudge and Cyndii Wallett from Laceys. Styled by John Vial for Fudge. Assisted by Natalie Allen from Harvey Luke Hair.

CHOC -ABLOC UNLEASH YOUR

CREATIVITY WITH HEADPAINT DUAL SYSTEM COLOUR

CHECK OUT OUR DELICIOUS NEW BRUNETTE AND ROSE GOLD SHADES

9.7 Very Light Brunette Blonde 6.77 Dark Rich Brunette Blonde 4.77 Medium Rich Brunette Brown 7.23 Medium Rose Gold Blonde 5.23 Light Rose Gold Brown Distributed by WAREHOUSE.as For step by steps to create these looks visit: fudge.com/professional/tools Distributed by WAREHOUSE www.warehouse.as

65


VOLUMEINTERIØR

ROM FOR KREATIVITET OG LEK!

Catharina Ilstad elsker å eksperimentere med farger og mønster. Få tips til hvordan du kan innrede barnerommene.

TIPS

Dra på loppis Mal opp gamle møbler Ikke vær redd for å mikse farger Få frem personlighet i interiøret @knipsarina 66


VOLUMEINTERIØR

LUNT OG LEKKERT!

Ingrid Pall innreder etter hjertet og henter mye inspirasjon i ulike interiørblader og på Instagram. Se hvordan hun mikser varme og kalde farger!

TIPS

Innred hjemmet med møbler og interiør som du selv liker og trives i. Et hjem med sjel og personlighet skapes om de som bor der følger sin egen smak når de innreder. @ingridpall 67


VOLUMEINTERIØR

Stråkurv fra Granit

Stol, SE68 fra Please wait to be seated

Små bokser i sink fra Granit

Redaksjonens interiørfavoritter Sprit opp hjemmet ditt med sterke fargedrypp, naturlige materialer og retroinspirerte møbler.

Salt & pepperkvern fra Wrong for HAY

”Åker” pledd fra Røros Tweed

Metallisk kurv fra Granit Osso bord fra Please wait to be seated

Korkbolle fra HAY

”About a Lounge Chair” fra HAY

68

”Bell” lampe fra Normann Copenhagen


OSS. VI VIL HA MANGFOLDET TILBAKE OG VI NEKTER Å GI strømlinjeformet, men med våre mer og Det høres kanskje naivt ut i en verden som blir mer er rom for mangfold. For vi vet det at bevist vi har ter, fem hotellkjeder som dyrker sine ulikhe guttetur eller på ferie med familien. at det ikke er det samme å reise med jobben, som å dra på priser, viser at det faktisk går an At vi driver 170 hoteller miljøvennlig, lønnsomt og med gode å gjøre ting annerledes. mer av det samme. Vi tror på en verden med flere spennende valg og ikke

69


VOLUMELIVSSTIL

Møt JENTA som vil få hele Sverige opp av sofaen!

FITNESSENTUSIASTEN Fitnessblogger Ida Warg har gjort hobbyen om til sitt levebrød. Nå reiser hun verden rundt og tester nye treningstrender.

- Jeg elsker jobben min. Hvis jeg kan kalle det en jobb, da. Det er som en drøm som har gått i oppfyllelse, smiler Ida Warg. Den energiske jenta fra Sverige driver bloggen idawarg.se og legger daglig ut innlegg der hun motiverer sine lesere til å trene. - Trening har gitt meg så utrolig mye og jeg håper at mine lesere også kan kjenne på det at trening gir dem mening og en bedre hverdag. Idas aller beste tips for å holde seg i form hele året er å finne en livsstil som varer. Og varer. - Å begynne å trene på elitenivå og samtidig kjøre i gang en superdiett er virkelig ikke å anbefale. Det kommer heller ikke til å holde i lengden. Jeg mener at man skal trappe opp og trappe ned. Har du aldri trent før, så start med to lette økter i uken. Deretter kan man øke treningsmengde og intensitet, noe som gjør at man unngår skader. Slik unngår du også å bli lei av treningen, mener Ida. - Mange som går ut for hardt opplever at treningen blir en byrde og noe man må gjøre, fremfor noe man har lyst til å gjøre, og gir derfor opp til slutt. Motivasjon og treningsglede er viktig for å kunne fortsette og derfor er det lurt å ikke brenne av alt kruttet med en gang. Fitnessbloggeren understreker imidlertid følgende: - Velg en treningsform som du synes er gøy og som du elsker å gjøre. Det er kjempeviktig for motivasjonen.

70

- Dropp dietten Når det kommer til kosthold mener Ida at man bør følge det samme prinsippet med å trappe ned. - Å følge en streng diett holder ikke i lengden. Finn en form som passer for deg og din livsstil og hold deg til det. Begynn med å bytte ut hvetebollen med en frukt. Prøv deretter å ta bort de mest unyttige tingene i hverdagskosten, som sukker og halvfabrikata. Da har man kommet godt på vei, mener den treningsglade blondinen. Selv er hun en svoren tilhenger av smoothies og lager ofte ulike varianter, før og etter trening. - Det absolutt beste jeg vet før trening er supersmoothien Acai Bowl. Den inneholder godt med karbohydrater, fett, protein og mange viktige mineraler, vitaminer og antioksidanter som gjør at man får masse energi til treningen. Den er så god at jeg kunne levd av å bare drikke den. Enkle grep i hverdagen I tillegg til trening og sunt kosthold er hverdagsmosjon viktig. - Gå til jobben eller skolen, velg alltid trapp fremfor heis, gå deg en tur i lunsjen, spaser til butikken og la bilen alltid stå igjen hjemme. Dette er enkle grep i en hektisk hverdag som kommer til å gjøre en stor forskjell, sier Ida. Tekst: Mette-Line L. Gynnild Foto: Pavel Maira


VOLUMELIVSSTIL

PRØV IDAS SUPERSMOOTHIE

1 frossen banan 100 gram frosne acaibær 5 spiseskjeer Inflamino 7 dråper mineraldråper 1 daddel 1 teskje kakao 1 spiseskje bjørkesaft 1 spiseskje Aloe Vera Mix alle ingredienser og topp det hele med tørket kokos, solsikkefrø og gojibær. 71


VOLUMELIVSSTIL

Fem kjappe med Ida Warg Hvordan er det å ha gjort hobbyen til ditt levebrød? - Det er helt fantastisk. I blant må jeg klype med selv i armen for å forstå at jeg faktisk kan leve av dette. Det er mye jobb og slit, men jeg elsker det. Hvordan er en typisk dag i ditt liv? - Det er vanskelig å svare på. Alle dager er så ulike. Jeg starter dagen med 15 - 30 minutter med Yoga. Så spiser jeg frokost, og jobber litt foran pc`n. Deretter går turen videre på ulike møter, events, mer trening og fotoshoots til bloggen. På kveldene har jeg egen bootcamp, hvor jeg trener en gjeng med jenter. Hva er det aller beste med jobben din? - At jeg kan disponere tiden min helt selv. Må jeg jobbe til midnatt en kveld, så kan jeg sove lenge dagen etterpå. Jeg får også oppleve så utrolig mye

72

og vært med på så mange spennende ting at jeg blir aldri lei. Har du dager der du ikke har lyst til å trene? - Ja, absolutt. Og da tar jeg meg en hviledag. Det hender at kroppen blir sliten etter altfor mye trening og da hjelper det å ta en pause helt til jeg føler meg klar igjen. Pausen pleier vare cirka 1- 3 dager. Hva er det mest utfordrende ved å være Ida Warg? - Å planlegge tiden på best mulig måte samt alltid tenke på hva jeg sier så ingen oppfatter meg feil. Som alle andre har jeg også dårlige dager, men siden jeg har så mange følgere, så må jeg tenke meg om en ekstra gang før jeg gjør eller sier det jeg føler. Mitt mareritt er at folk skal tro at jeg er en utrivelig diva.


VOLUMELIVSSTIL

IDA WARG ANBEFALER GORGEOUS VOLUME CURL WAND

73


COME FIND US ON

SOCIAL MEDIA!

@thevolumemagazine

facebook.com/ thevolumemagazine

WIN A GOODIE BAG WITH EXCLUSIVE NEW HAIR CARE PRODUCTS FROM

74


VOLUMEMAT

DEILIGE VINTERRETTER 75


VOLUMEMAT

FRISTERINNEN Kokebokaktuelle Ann Christine Hellerup Brandt lever av å friste andre med sine spesialiteter. Tekst: Mette-Line L. Gynnild Foto: Anne Kring

H

vordan startet interessen for mat? Interessen startet så smått i begynnelsen av 20-årene og har vokst seg større og større med årene. Det var nok ikke noe bestemt som utløste interessen annet enn at jeg fikk smaken på gode råvarer og hjemmelagede måltider. Jeg oppdaget at det falt meg naturlig å lage mat ut i fra de råvarene jeg hadde tilgjengelig på kjøkkenet og jeg elsket å teste ut nye retter samt sette sammen ulike råvarer.

Hvor mye tid bruker du på å lage mat? Det varierer. Vi er på mange måter en helt alminnelig barnefamilie med to barn og to voksne. Noen ganger har vi travle dager hvor middagen skal være klar på 20 minutter, mens andre dager bruker jeg lengre tid på et måltid. Min forkjærlighet ligger helt klart i enkle retter, som de aller fleste kan lage. I helgene liker jeg å lage langtidsstekte retter, ikke fordi det tar lang tid, men fordi jeg elsker å la maten stå og putre på komfyren - lenge. Jeg baker også alt av brød som vi spiser og lager marmelader, konfekt, snacks og hjemmelagede siruper. Når alt kommer til alt så bruker jeg nok mer tid på kjøkkenet enn de fleste, men jeg teller ikke timer. Det å stå på kjøkkenet er bare ren glede og avslapping for meg. Hva er det aller beste du lager? Det kan jeg nesten ikke svare på. Det er litt som å nevne en livrett.. Og det kan jeg ikke. Jeg liker alt og elsker at det er så stor variasjon i matlagingen - jeg er veldig glad i å lage alt fra bakverk og brød til gryteretter, stek, morgensnacks eller en simpel smoothie. Hva er det verste noen kan servere deg? Jeg er en altfor god gjest til å kunne svare på det, jeg spiser det jeg får servert. Men jeg nyter mat som er tilberedt med omtanke og med ordentlige råvarer. Jeg liker ikke å spise mat fra dyr som ikke har hatt et godt liv, grønt som er sprøytet eller mat som er bearbeidet til det ugjenkjennelige - og som jeg generelt ikke kan kalle mat. Jeg er ikke kresen og smaker gjerne på det meste, så lenge det er ordentlig mat. Ditt aller beste tips til matlaging i en hektisk hverdag? Lag store porsjoner med bolognese, lasagnesaus, gryteretter og lignende og frys det ned i porsjoner tilsvarende ett måltid. Lag hjemmelaget pesto, humus og bak brød i helgene. Når man først er i gang med matlagingen så koster det så lite å lage noen ekstra porsjoner som kan fryses ned. Dette er små grep som kan gjøre en kjempestor forskjell i en hektisk hverdag.

76


VOLUMEMAT

ANN-CHRISTINE HELLERUP BRANDT ALDER: 36 BOSTED: Aarhus, Danmark BLOGG: http://valdemarsro.dk KONSEPT: Mat og livsstilsblogg FAVORITTBLOGGER: Det er mange gode, men jeg er spesielt fan av Cupcakes & Cashmere, Emily Salomon og A Beautiful Mess. HAR ALLTID PÅ KJØKKENET: Økologiske egg, søtmelk, fløte, en god ost, grønnsaker, mandler, mørk sjokolade og bananer. AKTUELL MED: Kokeboken; Oppskrifter og små glimt av hverdagslykke.

77


GULASJSUPPE 4 PERSONER

500 gram okseskulder, skåret i terninger på ca. 2x2 cm 100 gram gode baconterninger 1 ss smør litt olivenolje 3 gulrøtter skåret i terninger 2 hakket løk ½ sellerirot skåret i terninger 6 poteter, skåret i terninger 1 paprika, skåret i tynne strimler 1 boks hakkede tomater 3 ss tomatpurré 2 fedd hvitløk, finhakket 2 ss søt paprikapulver 1 ts spisskummen 800 ml buljong, helst Herbamara eller en god kjøttbuljong Kvernet salt og pepper TILBEHØR Creme fraiche, brød og purreløk eller hundekjeksrot. SLIK GJØR DU Stek baconterningene i en stor gryte til det er sprøtt uten å være mørkt. Ta ut baconterningene og la de tørke på et stykke kjøkkenpapir. Ha smør og olivenolje i gryta og surr løk, hvitløk, selleri og gulerøtter i et par minutter på middels varme. Legg i kjøttet og brun det. Tilsett salt, pepper, spisskummen og paprikapulver. Legg baconterningene tilbake i gryta. Rør rundt i ett minutts tid og tilsett buljong, tomatpurré og hakkede tomater. Legg lokk over og la det putre i 2-3 timer. Legg i poteter og paprikastrimler i suppen og la det koke i omtrent 20 minutter til alt er mørt. Smak til med salt og pepper. Server suppen med en klatt creme fraiche, litt purreløk eller hundekjeksrot, og et stykke brød.

78


GRESSKARSUPPE 4 personer

1 gresskar 1 løk 4 fedd hvitløk 2 store gulrøtter 4 mellomstore poteter Hellrød allechili, ingrediensene 1/3 av en hel skåret i en gryte og kok opp under omrøring. midtover og uten kjerner Kok ved middels høy varme til grøten fått en ønsket konsistens.Ta gryten 1 stor ts revet friskhar ingefær av platen og fordel grøten i en skål eller dype 1 1/2 dl fløte tallerkener. Anrett og server med lekker top1 ss olivenolje ping. 1 ss sitronsaft 1/2 ts spisskummen Friskkvernet pepper Vann

SLIK GJØR DU Gresskaret skylles godt og skjæres i to. Ta ut kjernene. Resten av gresskaret skjæres i grove terninger. Poteter, gulrøtter, hvitløk og løk skrelles og skjæres i grove terninger. Hell alt i en gryte med olivenolje og la det surre på middels varme i 1-2 minutter. Ha i vann slik at det dekker ca. 2/3 av grønn-sakene. Heller litt for lite enn for mye. Du kan alltids spe på med vann hvis suppen blir for tykk.Chilien deles i to og frøene fjernes. Legg den over grønnsakene sammen med revet ingefær og spisskummen. Legg så lokk over og kok på høy varme i 15-18 minutter. Fjern chilien og bruk en stavmikser til å mikse sammen suppen helt til den får en kremet konsistens. Tilsett sitronsaft og fløte. Suppen kan eventuelt smakes til med salt og kvernet pepper, men husk at toppingen også har mye smak, så det kan være lurt å vente. TOPPING Gresskarkjernene ristes i pannen i litt smør og olivenolje på middels varme under omrøring. Skru ned varmen når det begynner å poppe og dryss over litt salt. Eplene skjæres i små terninger og vendes i honning og sitronsaft. Suppen toppes med gresskarkjerner, epleterninger, yoghurt naturell eller gresk yoghurt og litt grovkvernet pepper. Serveres med et godt stykke brød til.

79


3-KORNSGRØT MED DADLER 1 dl grove havregryn 2/3 dl speltflak 0,5 dl byggflak 2 finthakkede dadler 1 dl vann 3 dl melk ½ ts salt Hell alle ingrediensene i en gryte og kok opp under omrøring. Kok ved middels høy varme til grøten har fått en ønsket konsistens.Ta gryten av platen og fordel grøten i en skål eller dype tallerkener. Anrett og server med lekker topping.

80


KLATTKAKER AV RISGRØT 12-15 stk 4 dl risengrøt 1 eggeplomme 2 eggehviter 2 ss sukker 1 ss kanel Kornene fra 1/2 vaniljestang eller 1 ts vanlijesukker Smør til steking Rør alle ingrediensene, unntatt eggehvitene, sammen. Pisk eggehvitene luftige og vend dem forsiktig i deigen. Varm en teskje smør i pannen og form store kaker som stekes på middels varme. Når de er gyllenbrune er de klar til servering. Serveres med en god klatt syltetøy, kanel, pisket krem, eller som her med Skyr, hakkede mandler og pistasjekjerner og hjemmelaget ripssirup.

81


STREETSTYLE MIKKO Helsinki FAVORITTPRODUKT: Jeg elsker Gorgeous Sea Salt Styler. Jeg jobber mye med fotoshoots til ulike magasin og dette produktet passer perfekt til det. Sprayen gir fantastisk volum. BESTE SHOPPING: I London. Favorittbutikken er Harvey Nichols. Er også glad i finske designere som Daniel Palillo og Laitinen. FAVORITT DESIGNER: Jeg er stor fan av det britiske merket KTZ. BESKRIV STILEN: Stilen min består av en miks av alt mulig. Til hverdags er jeg nokså casual, med innslag av noen helsprø elementer. For meg handler mote om å være høflig. Jeg pynter meg alltid når jeg skal på ulike events for å vise respekt overfor verten.

82


MORTEN København

GIOVANNI Helsinki FAVORITTPRODUKT: Matte Hed

FAVORITTPRODUKT: Hair care: Hair Reborn Styling: Up Front fra Bed Head

BESTE SHOPPING: Barcelona

BESTE SHOPPING: Pretty Green og The Kooples, London

FAVORITT DESIGNER: Dolce & Gabbana

FAVORITT DESIGNER: Tom Ford

BESKRIV STILEN: Casual street

BESKRIV STILEN: Casual

KRISTINA Trondheim

KJELL ERIK Stavanger FAVORITTPRODUKT: S-factor Serious Conditioner BESTE SHOPPING: New York FAVORITT DESIGNER: Coco Chanel, Tom Ford BESKRIV STILEN: Casual, laid back

FAVORITTPRODUKT:

Manipulator Matte BESTE SHOPPING:

Soho New York FAVORITT DESIGNER:

G Star BESKRIV STILEN:

Casual street

83


ISELIN Bergen

YNGVE Bergen FAVORITTPRODUKT: Totally Baked

FAVORITTPRODUKT: Camera Ready og Fashionista

BESTE SHOPPING: H&M

BESTE SHOPPING: 5th Avenue og Soho, NY

FAVORITT DESIGNER: John Varvatos

FAVORITT DESIGNER: Stacey Bendet

BESKRIV STILEN: Casual, Sneakers, Rockabilly

BESKRIV STILEN: Chic

NICKLAS Stockholm

ELLEN Stavanger FAVORITTPRODUKT: Matte Head BESTE SHOPPING: London

84

FAVORITTPRODUKT: Resurfacing Lusterizer & Restorative Illuminoil BESTE SHOPPING: London

FAVORITT DESIGNER: Knowledge Cotton Apparel

FAVORITT DESIGNER: Ted Baker, Karen Millen

BESKRIV STILEN: Vet ikke!

BESKRIV STILEN: Klassisk, romantisk


Distributed by WAREHOUSE / www.warehouse.as

85


BACKSTAGE VOLUME MAGAZINE BEHIND THE SCENES

86


87


35 min Distributed by WAREHOUSE www.warehouse.as

88

WAREHOUSE Consumer Norway  

WAREHOUSE Consumer Norway

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you