Page 1


Opdracht 1

Drie immersive ruimtes

Rivendell, The Lord of the Rings De prachtige architectuur en gebouwen, de geweldige muziek en de ongeloofelijke Nieuw-Zeelandse landschappen maken The Lord of the Rings tot een van de meest immersive ervaringen die ik ooit heb meegemaakt. Van de vruchtbare Shire, over velden en heuvels naar Rivendell, de Misty Mountains over, door de magische bossen van Lothlórien en Mirkwood, over de Anduin langs de Argonath en Amon Hen,

door de ruïnes van Osgiliath naar kust van Gondor, de heuvels van Rohan of de woestenij van Mordor. Elke locatie heeft zijn eigen gevoel, uitstraling en geschiedenis. Na de eerste tonen van ‘Concerning Hobbits’ krijg ik al het gevoel van avontuur, vriendschap, verdriet en vooral droom ik over de mooiste plaatsen die ooit zijn bedacht.


Star Citizen Met je ruimtepak aan kom je de hangar binnenlopen. Buiten zie je de pikzwarte ruimte, gevuld met ontelbare sterren en de zon van het sterrenstelsel waar je in inzit, die een zwak licht de hangar in werpt. Je ruimteschip, een RSI Aurora, staat al klaar voor vertrek, glanzend in het zonlicht. Als je bij het schip aankomt gaat met een sissend geluid de deur open en glijd het trappetje naar buiten. Terwijl je de cockpit inloopt gaan alle lichten en dislplays aan, en zie je dat je nog genoeg brandstof hebt om in ieder geval tot het volgende sterrenstelsel vooruit te kunnen. Je

neemt plaats in de pilootstoel en terwijl je je gordel vastklikt zet je de motor aan. Met een zoevend geluid voel je de energie door het schip stromen. Je checkt nog een laatste keer alle displays, en neemt dan de stuurknuppel in je handen. Terwijl je opstijgt hoor je het geraas van de motoren door de hangar echoĂŤn. Je verlaat de hangar, en steeds sneller laat je het bijna 700 meter lange moederschip achter je, de zon tegemoet.


En dit alles zonder een enkel laadscherm of onderbreking. De kleinste details in je cockpit of in de hangar, tot de grootse schaal van de enorme schepen, sterrenstelsels en planeten, in combinatie met brilliante graphics en geluid zorgen voor een enorm immersive belevenis.


Werkboek Immersive Space  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you