Page 1

#4


Wanted Magazine Introduktion GRUNDLÆGGER/REDAKTØR Julie Holiday, Nadia Von Rikka GRAFISK DESIGN Rikke Cassøe MUSE Julier Bugge FOTOGRAF/JOURNALIST Lasse Dearman JOURNALISTER Søren Dal Rasmussen, Isabella Alonso de Vera Hindkjær MODESKRIBENT Liv Rom

TAK TIL Kim Marcussen, Henrik Uhrbrand, Jean Von Baden, Alexander Marstrand, Kasper Melchior, Nicoline Aagesen Hansson, Sylvester Ulv, Mikkel Bækby, The Echo Vamper, WORMS, Sune Wagner, Maja Malou, Miriam Tahir, David Richardson, Christoffer Worsøe, Nom de Plume, Camilla Bahnsen, Maria Palm, Gina Jaqueline, Ida Cosy, The Old Barber Shop, Kenneth Cockwhore, Nag People, Hussy - RUST, Raw Power.


Boys Wanna Be Her MODEL: Nicoline Aagesen Hansson FOTOGRAF: Nadia Von Rikka


Manden bag masken Af Isabella Hindkjær

NOM DE PLUME BY A. NASELLI En maskeret mand betræder, som den sidste, podiet under visningen af Nom de Plumes A/W 11 ready-to-wear kollektion under modeugen i februar. Manden repræsenterer en italiensk teaterpersonlighed fra 1600-tallet, der genfødes i et parallelt univers for at designe dansk herretøj. Sådan lyder den finurlige fortælling bag Nom de Plume, der er aktuelle med mærkets anden kollektion. Skaberne bag Nom de Plume fortæller om mærket, som et forunderligt møde imellem moderne og klassiske kontraster, tilført skæve detaljer og et historisk præg.

FOTOGRAF: Marco Ponti


HVORDAN ER FORTÆLLINGEN BAG NOM DE PLUME OPSTÅET?

HVAD/HVEM HAR VÆRET DEN PRIMÆRE INSPIRATIONSKILDE?

HVORDAN VIL DU BESKRIVE KONCEPTET BAG NOM DE PLUME?

Alberto Naselli er en person, der blev født i 1540. Han opfandt karakteren Harlekin fra commedia dell’arte, som vi i dag alle kender. Der er mange gode vandrehistorier om ham, og man kan stadig digte videre på dem ligesom med vores tøj - der er ingen ende. Vores Nom de Plume identificerer sig med ham, og har taget hans navn som en hyldest. Harlekin er en karakter, der kom fra trange kår, men alligevel formåede han, med forskellige lapper, at sætte et spektakulært sæt tøj sammen, så alle troede at deres øjne bedrog dem.

Inspiration er over det hele. Selvfølgelig er der meget inspiration fra det 16. Århundrede, og op til det 19 århundrede i vores kollektioner. Men jeg tror ikke vi kommer meget mere henover de tidsperioder. Hvis vi skal nogen vegne, skal det være længere tilbage. Shakespeare. Musketeer. Venedig. Maskerader. Gardiner i gardinstænger. Kærlighed. Romantik. Gentlemen. Underskønne, sensible ungmøer. Savn. Eventyr. Tragedier. Skønhed. Spejle. Stearinlys. Uordinær maskulinitet, men med en tåre på kinden, imens han bejler til og mister sin elskede.

Hver eneste kollektion man kommer til at se fra Nom de Plume, vil være forskellig fra den sidste. Vi ser ingen grund til at lave en cardigan et år, og den samme året efter i en anden farve. Folk skal komme til et show - ikke bare en catwalk med modeller fra en showpakke. Vi vælger personligheder, som vi føler passer til os. Vi føler en trang til at underholde, ligesom historien bag, fortæller os, at vi skal. Der var ikke noget, der hed commedia dell’arte i dag, uden lidt ballade.


NÆVN TRE TING, DER INDFANGER NOM DE PLUME SOM MÆRKE? Ekstravagance mystik ukorrekthed.

HVAD BETYDER DET FOR KONCEPTET AT KUNNE FORTÆLLE EN HISTORIE? Det betyder spænding, fortvivlelse, personspaltning og humor. Hvem kan ikke lide en god historie?

NOM DE PLUME ER ET UDTRYK FOR ET PSEUDONYM, EN SKJULT IDENTITET. HVORDAN BRUGER I MYSTIK I JERES DESIGNUNIVERS?

Alberto Naselli er bagmanden bag Nom de Plume, og også manden bag masken, som man altid kan se efter showet i sin prominente udgang. Hvem er han? Mystikken er en gåde, som der nok aldrig bliver fundet et svar på.

HVORDAN AFSPEJLER FORTÆLLINGEN OM A. NASELLI SIG I JERES DESIGNÆSTETIK? Kunsten er der begge steder. Det er to forskellige kunstarter, teater og tøj, men de ville ikke kunne overleve uden hinanden. Vi bærer alle kostumer og masker.

HVAD VAR INSPIRATIONEN BAG

DEN KOLLEKTION, DER BLEV VIST VED CFW A/W 11? Vi ville prøve noget nyt, noget mindre dramatisk, fordi vi ville give flere chancen for at bære Nom de Plume. Vi har været på en inspirationstur i Asien og blev bevæget at den maskulinitet de udstråler gennem deres tøj, samtidig med at de har en ro og en afslappethed, men mystiske vibrationer udsendte de alligevel bag deres smalle øjne, bredskyggede hatte og den rolige positur i de brede fiskerbukser. Tidsperioden er dog stadig Romantikken omkring 1790. Showet og kollektionen var opstillet som solen fra øst til vest, fra Asien til Paris, og som man kunne se i slutningen af


showet, var den sidste del af kollektionen mere klassisk Nom de Plume.

”HVAD ER MENINGEN MED GALSKABEN?” LYDER SPØRGSMÅLET I EN ANMELDELSE AF JERES SHOW. HVAD ER DIT SVAR PÅ DET SPØRGSMÅL? Meningen er, at vi ikke alle skal være ens. Der er så meget jantelov i dette land, og gør man noget ekstraordinært, bliver man trynet ned. Galskaben tager vi bestemt som et kompliment, og det var vist også det de mente. Vi er klar over, at vores tøj er udsædvanligt – heldigvis – for hvorfor blive designer, hvis du bare laver det samme som de andre? Det

ser vi desværre alt for meget af. Meningen er, at både designere og forbrugeren skal udfordre sig selv. Provokation er nøglen til rigtig stærke følelser, og det elsker vi. Desuden får man mere omtale. Folk har skrevet vældig fine ord om os. Det er vi ekstremt glade for, og vi håber på, at kunne blive ved fremover med at overraske og vække følelser hos mennesker.

HVAD KAN NOM DE PLUME TILFØRE MODEBILLEDET INDENFOR HERREMODE? En gentleman. En romantiker. En der har forståelse for kærlighed, æstetik og humor. Vi laver tøj til begivenheder mere, end til dagligt brug. Det er til mænd med

selvtillid, og til mænd der ikke vil ligne alle andre. Det er til mænd der tør.

HVILKEN MAND DRØMMER NOM DE PLUME OM AT KLÆDE PÅ? En mand der bliver glad for tøjet, og som vil kunne bruge det resten af livet. En der sørger for, at det enkelte tøj ender som et vintagefund, der vil bliver uerstatteligt med tiden.

HVILKE BUTIKKER VIL I GERNE VÆRE REPRÆSENTEREDE I? Idet tøjet er håndsyet, og vi mest laver det til enkeltpersoner, er det svært at sige. Men det skal være en butik, som gør noget ud over det sædvanlige, og det


må man sige, at der er rundt omkring i verden. For at indsnævre det, skulle det være Dover Street Market i London og L’Eclaireur i Paris.

HVORDAN FORESTILLER DU DIG, AT NOM DE PLUME SKAL UDVIKLE SIG I FREMTIDEN? Vi har skrevet et eventyr, som vi skal arbejde med i den nærmere fremtid, og som skal blive til en billedserie og kortfilm. Samtidig har vi også nogle foto projekter i gang. Den næste herrekollektion er tegnet, og så er vi i gang med at lave haute couture til kvinder. Det er en lang proces, men vi håber på at kunne vise noget frem snarligt.


Wanted Magazine præsenterer

Maja Malou 17 år, elev på Fotografisk Skole, Århus. Maja Malou fotograferer fordi hun har noget på hjertet som hun ikke kan udtrykke igennem ord, “Jeg tager aldrig billeder ved en tilfældighed, der er altid en bagtanke eller noget jeg gerne vil fortælle. Mine billeder er måske en afspejlelse af mine usagte ord?” Maja Malou’s inspirationer er bl.a. fotograferne, Elina Brothurs, Francesca Woodman, Elinor Carucci og andre selvportrætskunstnere. Venner og fremmede, film og musik, menneskets sind og forskellige tilstande, er også en del af Maja’s inspirationskilde. Følg hende på bloggen www.majamalou.blogspot.com


Permanent Vacation MODEL: Mikkel BĂŚkby FOTOGRAF: Lasse Dearman


SUNE WAGNER Udpluk af et sind

TEKST: Søren Dal Rasmussen


MUSIKKEN ÆNDREDE mit liv, da jeg var cirka

14 år gammel. Pludselig havde jeg et middel til at udtrykke mig på. Jeg fandt tanker og følelser, jeg ikke før var klar over, jeg havde, og jeg var allerede på det tidspunkt beredt på at udfordre mine følselser og kanalisere dem på en fornuftig måde.

JEG TROR ENS SINDSTILSTAND har meget stor

betydning for, hvad man synes god musik er. Når jeg er ædru lytter jeg til Stravinsky, Dylan, Beethoven, Burzum, etc., og når jeg er påvirket lytter jeg stort set kun til hip hop.

GOD MUSIK SKAL GÅ I HJERTET og få mig

transporteret ind i min krop og blive bevidst om alle de utrolige stimulanser musikken sender ud i rummet.

”MUSIKKEN UDTRYKKER DET, DER IKKE KAN SIGES, og det som det er umuligt at tie om,”

sagde Victor Hugo, og det er jeg meget enig i. Musik kan bruges som et følelsesbetonet våben, og jeg ved af personlig erfaring, at musik kan hjælpe folk ud af personlige kriser. Men desværre også sommetider ind i livstruende situationer. Jeg har haft mange henvendelser fra folk som har været træt af livet og har været tæt på at tage livet af sig selv, men som så har fundet en livsvigtig følelse i en af mine sange. Det er stærke kræfter, man er oppe imod, og det skal ikke tages let på.

JEG HAR IKKE

den store lyst til at være ansvarlig overfor andre folk, jeg ikke kender, men samtidig ved jeg også godt, at man som kunster leger med andre folks følelser, og måske netop derfor har et ansvar. Det er et svært koncept at forholde sig til.

PRINCES ”PURPLE RAIN” kan stadig røre mig til

tårer, næsten hver gang jeg hører den. Det er et af de smukkeste numre der nogensinde er skrevet.

ALT DET JEG GIK OG DRØMTE OM, da jeg

begyndte at interessere mig for musik, er gået i opfyldelse.

DA JEG FLYTTEDE TIL KBH som 18-årig, havde

jeg altid en forfærdelig følelse af at gå glip af noget, hvis jeg ikke hele tiden var til stede - specielt i nattelivet. Den følelse har forfulgt mig lige siden.

JEG HAR NU BOET I NEW YORK i omkring


6 år, og jeg kan sige, at det er den eneste by i verden, hvor jeg ikke føler, jeg går glip af noget. Der sker så vanvittig mange ting her. Når man ikke noget i dag, gør man det bare i morgen. Eller i overmorgen.

DET BEDSTE VED NEW YORK

er friheden til hele tiden at finde ting og lave. Spise eller feste eller hvad man end er i humør til. Alt kan lade sig gøre her.

NÅR JEG SPILLER LIVE, fanger jeg tit mig selv i

at tænke på et fjernt sted, da jeg ikke ser mig selv som entertainer, men som sangskriver. Jeg har også opdaget, at hvis jeg tænker på damer, giver det mig en fantastisk energi. Det må være noget med sex, drugs og rock n roll.

”ALY, WALK WITH ME” ER ET AF DE NUMRE, hvor man indser, at popmusik kan lyde på mange måder, og at man ikke har brug for radioen til at gøre en sang populær. Man har bare brug for folket. Kærlighed er sex. Jeg synes, det er strengt nødvendigt at have en masse sex, hvis kærligheden skal holde. Når sex’en dør, er kærligheden i fare.

DET BEDSTE RÅD jeg har fået, var nok engang,

da jeg gik til psykolog. Hun lærte mig at lade mine problemer blive hos hende og ikke tage dem med hjem. Et lille råd som var så utrolig effektivt. Jeg kunne gå og have det skønt i løbet af ugen og så hive mine problemer frem sammen med hende og bearbejde dem senere.

ET GODT NUMMER skal ramme en nerve, et

hjerte, en tilstand som man nærmest er rede til at dø for.

“WILL YOU LOVE ME TOMORROW” MED THE SHIRELLES er et nummer, som jeg virkelig

gerne ville have skrevet. Det er et Carole King/Gerry Goffin nummer, som er så utrolig smukt og rammer teenagekærligheds kvaler så unikt godt. For ikke at tale om en fantastisk melodi. Et helt igennem sublimt nummer!

HVAD EN PERSON SER som en dødsdom, ville

en anden se som en kærlighedserklæring til livet og udødeligheden.


PHOTOGRAPHER: Niklas Højlund MODEL: Tamara Machin Kristensen MAKE UP: Mette Munch

Rosa Bryndis

af Liv Rom

Et af de tøjmærker som prøver at slå igennem på det danske marked.


i slutningen af folkeskolen at sy, og har været fanget af sykunsten - EFTER EN SUCCESFULD siden. Hun ser arkitekturen som START UNDER COPENHAGEN en form for ”ramme” inden for FASHION WEEK, ER MÆRKET NU beklædningskunsten, og det er det der gør hende til den mere tekniske I RIVENDE UDVIKLING, OG DE del af Rosa Bryndis. POSITIVE FEEDBACKS VÆLTER Rosa startede med at sy da hun var 14 år – og har gjort det siden. Da NED OVER DE TO PIGER. Rosa går i 3g er planen at læse jura/ eller noget andet samfundsrelevant, BAGGRUND: men Rosa oplever et knæk i slut 3g, Bryndis har en bachelor i og føler ikke længere for at skulle arkitektur og på begynder læse videre, og beslutter derfor at snart sin kandidat på tage et sabbatår for at tænke. Hun Danmarks designskole. Hun beslutter at søge ind på Danmarks ønsker at føre mærket Rosa designskole, og kommer ind i andet Bryndis ved siden af skolen, forsøg, og det er her Rosa og da det er vigtigt for begge Bryndis møder hinanden. De starter designere at færdiggøre samarbejdet omkring Rosa Bryndis, deres skolegang for altid at og der går ikke mere end en uge før have deres uddannelse at de bliver kontaktet af Copenhagen falde tilbage på, og bruge de fashionweek, og siden er det gået kreative færdigheder de får, til stærkt. De to piger er meget enige udviklingen af deres design. om at det var nemmere at føre Bryndis kommer fra en kreativ et mærke da de begge ikke var familie. Hendes far er arkitekt, studerende og i stedet havde et og Bryndis har altid gået fuldtidsarbejde. På nuværende rundt med en trang til at tidspunkt har begge piger jo jobs, skabe noget kreativt, men skolegang, lektier og designet at har aldrig helt vidst hvilken tænke på, og de ser begge frem retning det kreative skulle til at det hele, på et tidspunkt bliver føre hende i. Hun begynder nemmere. Bryndis: Jeg er færdig med min kandidat om to år, og derefter vil jeg klart fokusere mere på designet. Det er hårdt at skulle klare både lektier og designet hver aften, men så må man jo bare undvære den søvn. PHOTOGRAPHER: Amin Abadi MODEL: Tine Holm MAKEUP: Gabriela Uweis

Begge piger er enige om at skolen er meget vigtig for dem og, ikke mindst udviklingen af deres design.


PHOTOGRAPHER: Niklas Højlund De næste år bliver det nemmere MODEL: Tamara Machin Kristensen at kunne kombinere designet og MAKE UP: Mette Munch hverdage da pigerne nu går på samme skole, og har mulighed for at arbejde med deres design på skolen.

Rosa: Vi har en hurtig udvikling i vores design nu, og vi satser selvfølgelig på, at udviklingen fortsætter, dog med den forudsætning at vi godt kender chancerne i branchen, og der skal knokles for at opretholde udviklingen. Bryndis tænker i former og syr, hvor Rosa tager sig mere af regnskabet og overblikket over økonomien, og på den måde går de to hinanden godt i spænd, da de begge har kompetencer indenfor de forskellige ting det kræver at føre en virksomhed.

PHOTOGRAPHER: Amin Abadi MAKEUP: Gabriela Uweis

MODEL: Tine Holm

INSPIRATION Denne kollektion bygger meget på teknikker og ikke så meget på en specifik by eller bygning. Der er fokus

på folder og elementer, og striber går igen i kollektionen. Pigerne skaber kun ting de selv synes er smukke, og selv ville bære. Det skal ikke være et ”kunstværk”, men det brugbart stykke tøj som man kan iføre sig igen og igen. Det er Rosas klassiske snit og Bryndis teknikker fra arkitekturen som kollektionen bæger præg af, og man fornemmer der bliver skabt en helhed mellem de to uddannelser, arkitekturen og beklædningsdesigneren. I starten havde begge piger en idé om det skulle


DESIGNERDUOEN CPH VISION PARTY FASHION WEEK FEB. 2011


CPH VISION PARTY FASHION WEEK FEB. 2011

være vildt design og multifarvet, men længere henne i processen bliver det klart for pigerne det er ikke særlig salgsbart design. Pigerne ønsker ikke at blive et kommercielt mærke, men vil i stedet fremstå som et kunstnerisk mærke som folk ønsker at iføre sig. De nævner dog at hvis muligheden for masseproduktion opstår, ville de selvfølgelig gøre det,

i Danmark, og butik i eget navn. Før pigerne begynder at tænkte på at søge mod udlandet med deres design, vil de først teste deres design i Danmark.

men kun fordi de er i den tro at deres design ikke vil gå hen og falde i ét med ”alle de andre” Fremtid Både Rosa og Bryndis ønsker at leve af at designe og skabe tøj. De vil have deres base

hele. Det er vigtigt for pigerne at skabe deres egne erfaringer med branchen før dette kommer på tale.

Rosa: Vi tager det hele lidt som det kommer. Først og fremmest, er det vores mål at skabe en virksomhed her i Danmark, og så må vi se om der er mulighed for at nå andre markeder. Så længe vi bliver ved med, at få et kick af det vi laver, bliver vi ved. Hvis muligheden bød sig, ville de gå med til opkøb med en fordeling på 49/51 - men aldrig sælge det

Rosa Bryndis har allerede en investor, men er meget interesseret i mere samarbejde for at skabe kapital til virksomheden.


PHOTOGRAPHER: Amin Abadi MODEL: Tine Holm MAKEUP: Gabriela Uweis


COLLEKTION AW ‘11 PHOTOGRAPHER: Benyamin Arno Emilie Sørensen MODEL: Kamma Rosa Schytte STYLIST: Tara Kim

Lige nu bliver Rosa Bryndis solgt på Artrebels og på deres egen hjemmeside. Udover det, bliver mærket også solgt i Skæv butikken på Christianshavn. MÅLET ER NU AT FÅ EN PRODUCENT OG FÅ SALG I FLERE BUTIKKER.


This Is It

MODE, MUSIK, KUNST, KULTUR


Nag Maggie Talks PERLEN DER VOKSER Det startede med en lille perle af en pioner, da Silkegade lagde lokaler til den første Nag-butik i 2003. I dag viser Nag stadig vejen indenfor danske modebutikker, men i mellem tiden har tingene taget fart. For selvom Nag stadig er et must på såvel stylister som studerendes shopperute, har brandet udvidet med flere koncepter og butikker. Sidste år åbnede Nag butik nummer to, der har fået adresse i Pilestræde. Kort efter blev der oprettet en online shop, så nu kan mænd og kvinder i hele Europa få del i den danske butiks skatkammer. Nag Store spænder over nyskabende, originale skandinaviske og internationale designere som Vilsbøl de Arce, Markus Lupfer og deres eget mærke nagpeople, og med Nag Classic, sætter butikken fokus på klassiske og tidsløse elementer, for eksempel den klassiske Canada Goose parka og poloshirten fra Fred Perry. Besøg Nag i Silkegade 3, 1113 København K Pilestræde 47 kld., 1112 København K samt på deres webshop www.nagpeople.com

MAGGIE TALKS IS A DANISH ROCK BAND FORMED IN THE SPRING OF 2009.

Their music is inspired by the 2000s’ post punk revival era, with which they have managed to create their very own unique construction of sounds. The bands 2 guitarists create the melodic volume and magnificent energy, which this Copenhagen band emits that captures and sets their audience in their own universe. At their best, they manage to encapsulate every single listener in this universe, with their distinctive sound, which the band delivers live on stage, as well as in recorded media. With singer Toke Lotz as its front man, Maggie Talks has managed to create the “hype”, that is reflected through their energetic and dynamic concerts. This has been one of the qualities that have enabled them to be included on tours with other popular Danish bands like “Turboweekend” and “Stoffer & Maskinen”. At the end of 2010, Maggie Talks released their Debut Ep, which was sold out almost immediately after its release. The Ep was produced by Vibe Factory (Supershine, Mads Langer and Justin Hawkins). Maggie Talks moves on stage with an attitude and energy that new listeners need to experience, and audiences who enjoy parties will defiantly appreciate. FOTO: Birk Kromann www.maggietalks.com


Kenneth Cockwhore WORDS BY LINDA JENSEN

Artist Kenneth Cockwhore is not shy to cut Puritans or the thin-skinned to the quick. Actively involved in the queer scene in Copenhagen Mr. Cockwhore’s works centres around ideas of gender identity, questioning contemporary social norms and private-public boundaries. His videos and graphic work include queer slogans, elements of vintage gay-porn as well as portraits of homo-idols and close friends. Smutty acts and pubic areas seem not to be overly celebrated as such. His statement seems more to be related to the idea that scenes of obscenity (when visually manipulated) can be entrancingly aesthetic and surprisingly sensual. Cockwhore says, “I don’t really seek to find anything more than to show the beast and coarse uncontrollable lust within the human and to transform the human body into something else.” In his Forever and Trust series of manipulated black and white photographs (created for the Poppers & Darkroom Bus during the 2010 Distortion Festival in Copenhagen) male, female and cross-gendered genetallia are mirrored, and rotated turning them into abstracted kaleidoscope-like images. In a hypersexualized culture where images of closeup orifices are considered (nonetheless) ‘too much’ Cockwhore manages to turn taboo into a positively pornographic vision, one that is not hard to swallow. www.kennethcockwhore.tumblr.com

The Old Barber Shop

TATOVERING OG PIERCING I HJERTET AF KØBENHAVN!

Københavns største studie med åbne lyse lokaler, god og hyggelig atmosfære, tatovører efter alles smag og stil. Professionel piercing med et stort udvalg af smykker, har de ikke hvad du søger kan dette bestilles og hjembringes indenfor 14 dage, bedst og billigst i byen. Ventetiden er kort da der lægges vægt på at folk skal have hvad de vil og når de vil indenfor åbningstiderne, så aftalte tider bliver booket ind med mellemrum i løbet af dagen, så der altid er tid til at komme direkte fra gaden og få en flot tatovering af en af de 5 faste tatovører i butikken eller en af butikkens løbende gæstende tatovører! For mere Info ring på tlf +45 33139313 eller find deres facebook gruppe ‘The Old Barber Shop’

The Old Barber Shop Skindergade 36 1159 København K +45 33139313


Wanted Magazine præsenterer

The Echo Vamper Glem alt om tom hype og opsatte facader. The Echo Vamper er ægte. James og Iza er ægte. Der er ingen forskel på det de er på scenen og det de er en søndag eftermiddag på vej i kiosken efter smøger. De lever i det. De er det. De er et opgør og et oprør mod en ligegyldighed og en tomhed. De giver mig en følelse. Det er som første gang jeg tog mdma. Det er et sus. Det er en afhængighed. Selv beskriver de det sådan her; ”A Rock n Roll monster tamed under the heels of the banshee screams of a queen bitch. A hardhitting rock oddity of analog New Wave and old school Rock n Roll. Analog synths and filthy Tape Drums colide with driving guitars and ‘looks could kill’ vocals.

TEKST: Andreas Halsteen Lemche FOTOGRAF: Nadia Von Rikka


INTERVIEW David Richardson TEKST: Lasse Dearman Camilla Bahnsen FOTO: www.davidrichardson.tumblr.com


David Richardson is a London based photographer known for his depictions of London underground life, particularly centered on the music scene that inhabits this part of the urban environment. He is renowned for being a master of the photographic genre, lifestyle photography.

D: I think Hedi Slimane is a fantastic modern photographer, his work is so stylish and yet so rock and roll. Also he understands fashion so well, his work teaches a lot. Anders Petersen is one of the best photographers ever, in my opinion. His work is so full of soul and humanity; he even spent time as a tourist in jail to get intimate photographers of prisoners. L: Has your photography ever put you in any dangerous situations? Way too many times. I think a lot of interesting photographs come from being in unusual situations or strange vantage points. So I just go for it. Why not, what’s the worst that can happen. L: What is the story behind this photo?

His work is characterized by its exceptionally raw and uncompromising style, and it constantly moves on the edge of civilization, challenging every inch of the morals of western society. It is as though he tries to prove how inconsistent and hypocritical these mind-sets are by showing human behavior when it tries to escape from or negates these hopeless cultural standards. The atmosphere in the photos ranges from extreme, joyful, stylish, sexy, beautiful to ugly, evil, painful, insane and decadent and the images are always presented with an honest and oftentimes D: Photos are misleading but they all tell brutal expression. stories. The guy in this photo is gay and she’s just a friend, but the simple gesture of Perhaps the most unique and incredible close friendship along with his T-shirt text of part of Richardson is the fact that he’s not ‘Mine?’ makes all the difference, I then just merely an all-seeing eye, he functions as borrowed: omnipresence, being an active part of every situation that he shoots. On a side note, he uses a small pocket-sized black camera for all his photos that he carries with him at all times, which is one of the reasons he is able to capture such vivid and peculiar situations.

“And then we lay together, cry together. I swear to God I hope we fucking die together” from Biggie Smalls to guide the story.

L: It seems like you have enough photos L: If you had to choose one new and one to make a book, do you have any plans old photographer who inspire you, who publishing anything in the future? would you pick? D: I’d like to, but I don’t know where to start.


I’m struggling to choose stuff for a website, to feel strongly towards my work, one way but I would like to. I don’t think it’d be a or the other. I woke up, the bed was bloody coffee table book, maybe it’d go better but to me it looked so beautiful in the early with some whiskey. afternoon light. I wondered whether or not to shoot in for a second, but then I figured it L: Which magazine do you think would be said so much about life that I had to. I then most suitable for you photography? just arranged a few creases to suggest a branche of a tree, and then breathed in, D: There are loads of great magazines out and hoped for the best. there, some fantastic book style mags’ are coming out at the moment and I think they are my favorites; they are less commercial L: What do you think the next thing you’ll and more adventurous. Like Purple and take a picture of, is going to be? Twin. D: I really have no idea! Whatever comes Twin - http://www.twinfactory.co.uk/ into view that seduces me. Purple - http://www.purple.fr/ L: Can you pick one of your own favorite L: What is the worst thing about shooting photographs, and tell us what you like analog? about it? D: I’ve just spent hours and hours scanning D: I guess I’ll go for this one: photos. But even then I love to see what comes out. It’s great to slow down and see things reveal themselves. It’s just frustrating when there’s a deadline approaching. So I guess time, but I love the fact that you or nobody else can see the image until it’s been developed. It makes shooting more fun, spontaneous, faster and much more natural.

It’s a photo that really divides people. Some love it, some hate it and I’d prefer people

David Richardson www.davidrichardson.tumblr.com


WORMS www.myspace.com/wormswormsworms www.singworm.blogspot.com FOTOGRAF: Nadia Von Rikka


INTERVIEW MED

VJ Christoffer Worsøe TEKST: Søren Dal Rasmussen FOTO: www. frederikjimenez.com


Det er ikke længere musikken alene, der er i centrum. I det københavnske natteliv spirer en ny tendens frem. Trang til visuel forførelse. WANTED tog en snak med VJ Worsøe.

”Der var 400 mennesker, så det var noget af en ilddåb.” husker han. Tilfældigvis spurgte han arrangørerne, om han måtte bruge lærredet. Det var et kick. I sommeren 2010 fik han sit første natklubgig til åbningen af natklubben Simons, og resten er som klichéen siger, historie.

Hans computer er fyldt med videoklip. Korte klip, der looper. Lange klip på flere minutter. Der er mere end 100 gigabyte med lysende hvide sommerfugle changerende mellem hinanden. Neongrønne lysstreger, der bølger og blinker. Svævende firkanter. Røde animerede hænder. Plirrende stjerner. Selvom han stadig går på handelsskolen, er Christoffer Worsøe allerede en integreret del af den smalle VJ-scene i Danmark. En lille forsamling på 10-20 stykker, og klubberne er begyndt at lægge mærke til dem. ”VJ-kulturen er virkelig i fremgang. Der bliver hele tiden ledt efter nye måder at skille sig ud på. Det at man har visuals gør, at nogle klubber pludselig har noget mere at tilbyde,” fortæller Christoffer Worsøe. Han har selv lavet visuals på alt fra Culture Box, til årsfesten på RUC, til Simons, til Copenhagen Fashion Week, og for internationale DJs og danske bands som Dúné.

”JEG KAN TYDELIGT MÆRKE, AT FOLK BEGYNDER AT TAGE OS MERE SERIØST.” Vi kender alle en DJ, og den rolle, som han eller hun spiller i nattelivet. Men hvad er en VJ? En VJ er kort fortalt en visuel performer. Ligesom en DJ vælger at manipulere med lyd, skaber og manipulerer VJ’en billeder - de såkaldte visuals. En multimedieoptræden til musik. Live. Det startede tilbage i 70’erne på ’The Peppermint Lounge’ i New York, og da den elektroniske musik fik et gennembrud i 80erne, steg interessen også for VJing, der snart fik et program på MTV. For Christoffer Worsøe startede det for et års tid siden, til en DJ-konkurrence.

*** Det er en ekstra dimension. Noget anderledes. Noget fedt. Hvad det præcis er, som visualsne tilføjer … det er svært at finde ord for. Ifølge Christoffer Worsøe tilfører det noget ekstra, fordi flere sanser bliver stimuleret på samme tid. ”Der bliver skabt en synergieffekt med musikken, hvor én plus én pludselig giver tre. Hele rummet bliver meget mere dynamisk.”

Hvorfor er det så vigtigt?

”Jeg havde en ven, der sagde, at han ikke ville bruge penge på en VJ, hvis han var festarrangør. Men så var vi inde til CPH Vision-festen. Dagen efter var han helt omvendt. Det gør bare noget for stemningen.”


Hvordan?

element, men jeg tror i hvert fald, at det giver et indtryk når folk kommer til en klub, at den mere eller mindre er helt forvandlet. Man får sat en stemning, og gæsterne bliver mere gearet til at feste,” vurderer Christoffer Worsøe og fortsætter.

*** Christoffer Worsøe har en regel, når han optræder: han vil stå ved siden af DJ’en. ”Overordnet set har DJ’ens arbejde da en større betydning for en fest, men jeg vil ikke stå bagved som en anden lydmand. Det er lige så meget en performance jeg leverer, som DJ’en gør,” siger han.

”Det er vigtigt, at folk får den her næsten overvældende ’wauw’-feeling. Og så håber jeg da på, at de dagen efter tænker, at der var et eller andet, der var anderledes. Bedre.”

”Det er svært at forklare. Det er jo relativt abstrakt, men det giver noget til folk på flere niveauer. Man skal selvfølgelig stadig se i øjnene, at folk er fulde. Det er nok sådan lidt ’icing on the cake’.”

Men er der ikke rigtig mange, der tager i byen for at drikke sig fulde, og på den måde slet ikke vil lægge mærke til din optræden? ”Det kan godt være, at folk ikke umiddelbart tænker over det ekstra

Hvornår giver det mening for dig at være VJ?

”Det er selvfølgelig lidt at modarbejde hele filosofien i, at få så mange til at danse som muligt, men hvis jeg kan få folk til at stoppe op. Stoppe med at danse. Stå og stirre koncentreret op på skærmen, så føler jeg, at jeg har ramt et eller andet,” siger han. ”Men der er ikke noget stort kunstnerisk budskab i det hele. Det vigtigste er, at det bidrager til festen.”

Oplev Christoffer til SORT fredag d. 25. marts på Simons


UDVALGTE NATKLUBBER I DK


Velkommen til Rust’s nye frække pige i klub-kuldet, som sætter etablerede såvel som nye navne i scene, som nok skal få Guldbergsgade til at syde, når der spilles op til dans med det bedste fra de elektroniske hylder. Klub Hussy bliver din nye torsdagsflirt, hvor den sexede stemning og kærlighed til elektronisk musiks mangfoldigheder forenes i et brag af en fest, der først synger på sidste beat, når daggryet rykker ind. Det garvede klub-crew Ernstpris, Borneland og Houlberg er bagmændene bag Rust’ nye natklub, og de sørger for, at

Mainstage byder på etablerede DJ’s og liveacts, imens Basement lægger lokaler til upcoming acts som man skal holde øje med. I den nærmeste tid vil man kunne opleve internationale navne som Flight Facilities og Schlachtofbronx og der vil blive præsenteret noget nyt og spændende hvert måned fra den internationale og danske scene.

Og en hussy, hvad er det? En hussy er en værre frækkert. En husmor, der ikke kan holde trussen på, når andre bejlere end ægtemanden byder sig til. Og set i den forstand er Rust den uartige husmor, hvor Mainfloor er den faste elsker med mange års dyrket kærlighed, imens Basement bejler med nye og spændende upcomingnavne, som er svære at holde fingrene fra.


Raw Power er en århusiansk natklub, der sætter musikken først. Rockklubben, der tager navnet fra Iggy Pops legendariske 1973-album, er inspireret af det engelske undergrundsmiljøer og tager sit musikalske udgangspunkt i ufiltreret Iggy-rock, postpunk, new wave, indie, rock og italo. Klubben er startet af tre unge århusianere; Lasse Dearman, Kristian Fog og Simon Vester, der gennem det sidste år har arrangeret djaftener og koncerter på forskellige spillesteder, sidste gang have raw power besøg af Iceage og næste gang spiller det engelske engelske post punk band Ulterior deres første danske koncert.

WWW.RAWPOWERDK. TUMBLR.COM


Son of a Gun MODEL: Sylvester Ulv (Unique Models, Ford Models Europe) FOTOGRAF: Nadia Von Rikka


Marts byder p책 fastelavn... EVENT: Tacky @ Faust FOTOGRAF: Julie Holiday


fastelavn

er mit navn


TACKY @ FAUST

next time...

see you

WANTED magazine #4  

WANTED magazine #4