Page 1

BELGIE/BELGIQUE P.B. 9140 TEMSE BC 30202 P 708081

.

24 augustus 2019. Medewerkersfeestje. “Zaal Rozenhof”

Van 06 tot en met 08 september 2019. Driedaagse naar Waldbreidbach. Inschrijven kan tot 15 augustus. 06 oktober 2019. Mercatortocht. Vertrek: “Sint-Jan Berchmans-instituut” Zoete Moederstraat, Rupelmonde.

V.U. De Rechter Luc, Appelsvoorde 17, 9140 Tielrode.


Wandelklub Temse. Lid van “Wandelsport Vlaanderen vzw� nr.3182. P.a. Peerens Roland. Hoogkamerstraat 52. 9140 Temse.

Het bestuur van Wandelklub Temse.

Stichter:

Kegels Roger.

Voorzitter:

Nicque Wilfried, K. Cardijnlaan 21, 9140 Temse. GSM: 0478 / 39 67 72. E-mail: wilfried.nicque@skynet.be

Secretaris: Penningmeester:

Peerens Roland, Hoogkamerstraat 52, 9140 Temse. Tel.: 03 / 771 49 16. GSM: 0485 / 57 83 50 E-mail: rpeerens@skynet.be

Parcoursmeester:

Colman Patrick, Nieuwe baan 72, 9150 Bazel. GSM: 0473 / 33 46 90. E-mail: patencris@hotmail.be Sportafgevaardigde: Meersman Jan, Landmolenstraat 49, 9140 Temse. Tel.: 03 / 771 25 86 Bestuursleden:

Pepermans Patrick, Nieuwstraat 13, 9150 Rupelmonde. GSM: 0473 / 33 26 19. E-mail: patrick.pepermans2@telenet.be Vijt Peter, Kruibekestraat 139, 9150 Kruibeke. GSM: 0496 / 96 69 03. E-mail: vijt.peter27@gmail.com Kenis Lucas, Krokuslaan 4, 2870 Puurs. GSM: 0476 / 92 52 16. E-mail: lucas.kenis@telenet.be

Ons rekeningnummer: BE63 7350 4586 3608


Sommige van ons gezelschap hadden gekozen voor een iets langer parcours, wij hadden geopteerd voor de 5 km, wat eigenlijk maar 4,3 km was. Op ons dooie gemakje liepen wij langs straten, en af en toe een strookje landelijk parcours, op een mum van tijd waren we terug binnen. Het afgesproken tijdstip om terug te vertrekken was 11.30u, en zoals gewoonlijk was iedereen ruim op tijd terug in de startzaal. De autocar stond ook op de plaats waar we zijn uitgestapt, enkele tientallen meters van de zaal, wat een luxe hebben wij toch altijd als we met een bus weggaan, niet moeten zoeken voor een parkeerplaats, altijd dicht bij de startlocatie, heerlijk. Op onze tweede locatie, Poperinge, zijn wij aangekomen om ongeveer 12.15u, tijd om onze boterham op te eten. Enkele wetenswaardigheden over de stad, Poperinge heeft als postnummer 8970, heeft 19.718 inwoners, en een oppervlakte van 11.933 km², is gelegen in de provincie West-Vlaanderen, en de stad heeft 9 deelgemeenten. Voilà, nu kunnen we verder met ons verslagje, Poperinge

. We konden starten vanuit het Sint-Janscollege in Krombeke, één van de negen deelgemeenten, nog een bijkomend interessant weetje, de club is genaamd naar een bekende uit de streek, Cornelius Witsoone, een jager, een ridder die verdwaald was in de uitgestrekte bossen rond Poperinge (Krombeke) hij moet een legendarisch figuur geweest zijn.

Met ongeveer hetzelfde gezelschap hebben zijn wij begonnen aan de 7 km, met in ons achterhoofd dat wij terug in de startzaal zouden terugkeren voor een rustpost, maar niets was minder waar, de rustpost was aan de brandweerkazerne geplant, weeral niet goed gekeken zeker. Onze Rita, met haar nieuwe knie, was deze afstand net een tikkeltje te ver, en daarom hebben wij een beetje vals gespeeld, en hebben wij de minst lange weg genomen richting het “SintJanscollege” en kwamen wij nog iemand tegen die familie had wonen in Temse, wat kan de wereld toch klein zijn hé. Op beide locatie hebben wij een aandenken ontvangen, in Moorsele wat dat een fles bier, en in Poperinge was dat een soort van beeldje dat moet dienstdoen om een theelichtje in te plaatsen, dat gemaakt is door kinderen met een beperking uit de streek. Als we nog onderweg waren hadden wij ons voorgenomen om een likeurtje (Picon) te drinken in de startzaal, doch we waren te laat, alles was reeds opgedronken, een Spa bruis als alternatief dan maar hé. Toen we terug aan de startzaal kwamen liepen we een aantal bekende mensen tegen het lijf, de mensen van Hamme hadden ook deze startlocatie uitgekozen om een dagje stappen te organiseren, het enige verschil met ons is, dat de mensen van Hamme maar één club bezoeken, wij daarentegen plannen altijd twee clubs.


Verslag van de busreis van 14 april naar Moorsele en Poperinge. Voor het eerst in vele jaren was het wel een speciale busreis, onze (ex)voorzitter was er deze keer niet bij, jullie weten ondertussen de reden waarom Luc zijn mandaat als voorzitter terug aan de club heeft gegeven, en op de vorige vergadering hadden wij afgesproken dat Wilfried de honneurs zo waarnemen. Hij heeft dat op een voortreffelijke manier gedaan, hij had er blijkbaar wat tijd ingestoken om zijn welkomwoordje voor te bereiden, wij hebben hem daarvoor uitgebreid gefeliciteerd. Naar zijn eigen zeggen, had hij wel wat zenuwen, want zijn stem trilde een beetje, ons niet opgevallen hé. In zijn woordje had Wilfried het over enkele gevolgen die het ontslag van Luc hadden teweeggebracht, sinds het ontslag zijn wij op zoek moeten gaan naar een geschikte locatie voor onze kledijstock, die ligt momenteel nog bij Becky en Luc. Wilfried had dat op een heel subtiele manier aangebracht en de deelnemers, we waren met 40, de vraag gesteld of er iemand was die interesse had om deze stock een plaatske te geven, het gaat hier om de inhoud van een kleerkast met drie deuren en 100 wijnglazen, voor de 100 glazen hebben wij ook reeds een oplossing gevonden. En inderdaad, er waren een aantal mensen die op onze vraag zijn ingegaan, en inderdaad wij hebben iemand gevonden die bereid is om de stock onder zijn hoede te nemen. Alain gaat zich in de toekomst om deze kledij ontfermen. De praktische kant van de zaak moeten wij nog eens bekijken en nog wat verdere afspraken maken. Wilfried heeft ook de deelnemers nog eens op attent gemaakt dat er in de nabije toekomst nog een aantal activiteiten van onze club geplant zijn, met name: de “6de Gps tocht van het Waasland” van 04 mei en onze “Wandel Mee Dag” van 19 mei 2019. Tot slot, laat het duidelijk zijn, het was een interim-functie, dat voorzitterschap hé, maar hij deed het zo goed, men weet nooit hé. Het was ondertussen al acht uur geworden, en wij hadden ook een Paasgeschenkje aan te bieden aan onze deelnemers, een zakje met paaseitjes. We naderden onze eerste startlocatie, Moorsele. Enkele kenmerken van deze deelgemeente van Wevelgem het ligt in de Provincie West-Vlaanderen, heeft een oppervlakte van 35,34 km² en heeft het postnummer van 8560, het aantal inwoners is momenteel 11.248 en het aantal deelgemeenten is 5. Moorsele. We werden ontvangen door de voorzitter van de organiserende club, De “7mijl stappers” in het OC “De Stekke” en zoals beloofd, de betaalbewijzen lagen klaar, en we kregen voor elke deelnemer ook nog eens twee paaseitjes als verwelkomattentie.


Zo maar, Uit sympathie.


En zoals steeds komt er aan alles een einde, ook aan deze wandeldag komt een einde, om 17.30u was het vertrekuur, om terug naar Temse te rijden. Wilfried nam afscheid van de deelnemers met de legendarische woorden, en ik citeer: voor diegene die nog zin en goesting hebben om als afsluiter nog iets te gaan drinken in ons clublokaal, op kosten van de club werden hierbij uitgenodigd. Weerom een heerlijke wandeldag beleefd, nogal fris maar toch.

Wij denken al aan de volgende organisaties hĂŠ. Groetjes, en tot dan. Roland.


Beste leden deelnemers, Nog enkele belangrijke praktische punten over onze driedaagse van 06 – 07 en 08 september in Waldbreidbach. Men kan de wagen gratis parkeren aan het station We vertrekken stipt om 08:00u aan het station, richting Borgloon om daar een tochtje te maken Daarna stappen we terug op de bus richting Waldbreidbach, deze trip zal ongeveer 2 uur duren, Voor vrijdag neemt men best een lunchpakket mee. Voor zaterdag en zondag is een lunchpakket voorzien (of zoiets).

Uiteraard zal ons programma hoofdzakelijk bestaan uit wandelen, maar onze avondactiviteiten zijn ook om duimen en vingers van af te likken hoor. Het zal weerom iets speciaals zijn deze keer. Vergeet niet in te schrijven hé, voor 15 augustus moet dat zeker gebeurd zijn, anders bent U te laat. En, inschrijven is betalen hé, (sorry voor deze uitdrukking).

Groeten, en tot later.


Beste leden, Weerom laten wij de mogelijkheid open om vanaf nu al te sparen voor onze driedaagse van begin september 2019.

Sparen = meegaan op weekend.

Hoe meer mensen deelnemen, hoe liever wij het hebben.

U kan vanaf nu stortingen uitvoeren op ons vertrouwde rekeningnummer: BE63 7350 4586 3608. (discretie is gewaarborgd) In het nummer van april zal dan de totaalprijs van het weekend meegedeeld worden. (De rekeninguittreksels dienen als bewijs van betaling). Hopelijk dient deze mogelijkheid, om meer mensen er toe te bewegen om ook eens deel te nemen aan dit uitermate heerlijke wandelweekend.


Waar gaan wij in 2019 naartoe? Ook dit jaar trekken wij over de landsgrenzen. Naar Duitsland, deze keer. Naar het dorpje Waldbreidbach.

Naar Hotel Zur Post.

De coรถrdinaten van het hotel zijn: Neuwiederstrasse. Waldbreidbach. Het is gelegen in het Westerwald in het Wiedtal. De afstand vanaf hier tot het hotel is ongeveer 300 km. Het weekend zal doorgaan van 06 - 07 - 08 sept. 2019. Een aangenaam weekend is verzekerd.


Beste leden, Zoals beloofd geven wij jullie de totaalprijs mee van ons spetterende weekend van 06 tot en met 08 september 2019.

De totaalprijs van dit weekend is vastgesteld op 185 â‚Ź per persoon (exclusief eigen kosten). Zoals gewoonlijk zal aan de deelnemers gevraagd worden om het bedrag te storten op onze clubrekening, (BE63 7350 4586 3608) en dit ten laatste op 15 augustus 2019. Voor diegene die sparen, de laatste schijf graag betalen voor 15 augustus 2019 a.u.b. (Rekeninguittreksels gelden als betaalbewijs).


Bedankt hé Frank. Weet je nog dat. Je moeder om vijf uur de petatten ging jassen Tante Gusta naar je zwaaide. De bakker nog aan de deur kwam. Je een liter melk los kon kopen bij de melkboer. Je opbleef voor Cassius Clay. Maandag thuis nog wasdag was. Je salaris nog in een loonzakje werd uitbetaald. Je 't Palieterke nog hebt gelezen. Je iedere vrijdag in de teil gewassen werd met sunlichtzeep. Je Charlie Chaplin en Laurel & Hardy nog hebt zien spelen. Je platen van Paul Anka en Bobejaan Schoepen hebt gekocht. Je nog een platenspeler had. Je twee keer per week de zinken vuilnisemmer buiten zette. Je nog zondagse kleren hebt gedragen. Je ouders een voorraad aardappels voor de winter insloegen. Je moeder in het voorjaar alles overhoop haalde voor De Grote Kuis. Je nog op de draaimolen of in de rups hebt gezeten. Je oude kleren meegaf aan de voddenman, die langs kwam. Je nog op de poef mocht winkelen. Je licht op je fiets had. Er nog een draaischijf op jouw telefoon zat. De baby's nog katoenen luiers droegen. Je nog op een Zundapp, Flandria, L’Avenir of Puch hebt gereden. Je nog op rolschaatsschaatsen met vier wielen hebt gereden. Bij jou thuis nog een kolenboer eens per jaar eierkolen, cokes of briketten kwam brengen. Je de koperen deurbel en brievenbus nog gepoetst hebt. Je nog een postzegel van 50 centiem op je brieven plakte. Je nog een taksplaat aan je fiets had. Je nog geen zakjes chips kende. Je zilverpapier spaarde voor de negertjes in de missies. Je nog jaarlijks een hondenmedaille moesten kopen.

Je melk in flessen met zilveren doppen kocht. Bij jou thuis een boodschappenboekje werd ingevuld en de kruidenier dat kwam ophalen. Je nonkel Bob en tante Terry nog hebt gekend. Je moeder bonnetjes en zegeltjes van Fort en Valois spaarde. Je nog zonder gsm de deur uit ging. Je prentjes uit de chocoladerepen ruilde op school. Je een puntzakje frieten mét mayonaise voor 5 frank hebt gekocht. Je op kauwgom hebt gekauwd. Je Artis-punten verzamelde. Je nog speelde met glazen knikkers en bikkels op de speelplaats. Je plastic voetballertjes spaarde bij de Coca Cola. Je België op het Eurovisie Songfestival hebt zien winnen. Je nog naar zwart-wit televisie hebt gekeken. Er in jouw jeugd nog geen disco's waren. Je moeder elke vrijdag de stoep schrobde. De uitgaansavond 's avonds om 8 uur begon en je vóór 1 uur 's nachts thuis moest zijn. Je nog meikevers in een stekkedoosje bewaarde. De schaaresliep hebt gekend. De fanfare nog door de straat marcheerde op een feestdag. De triporteur nog bestond. Je nog de trekbiljarrekes op de kermis hebt gekend. Het verkeer midden op een kruispunt nog geregeld werd door een agent Er nog een ontvanger op tram en bus zat. Weet je dat allemaal nog? Dan ben je een oudje zonder Alzheimer!


Hallo, Op 26 mei hebben wij gewandeld in Wetteren, en we kwamen enkele clubleden tegen, waaronder Servotte Luc, wij spraken elkaar aan en al vlug werd de vraag gesteld hoeveel kilometers gaat U stappen, och, pff 25 km zeker. Waarop ik antwoord, amai een leuke afstand, waarop Luc antwoorde, dat is nog niets, ik heb al meer gelopen hoor. Ik vroeg hem dan ook, om zijn verhaal eens op papier te zetten, en hierna volgt zijn (onvolledig) sportief levensverhaal:

Wij hebben nog een kampioen in ons midden, een loopkampioen deze keer, Luc Servotte. Herinner U de schaakkampioene Barbier Astrid en de biljartkampioen Van Bossche Ivan. Luc is maar vanaf 2019 lid geworden van onze club, en zijn geboortejaar is 1949, een minder goed jaar maar toch (grapje). Vele onder ons zullen Luc wel kennen als redder in het zwembad van Temse, verantwoordelijk voor het containerpark en tewerkgesteld in het gemeentearchief, maar minder bekend is dat hij al een palmares heeft samengelopen is om U tegen te zeggen. Wat heeft hij zoal gepresteerd: Hij heeft 84 keer 100 kilometer gelopen. 39 marathonwedstrijden (in elk werelddeel eentje) Een opsomming: ➢ 26 oktober 1991 in Nederland (Etten Leur). ➢ In de maand april 1993 in Engeland (Londen). Hier primeerde de ambiance ➢ In de maand november 1996 in Amerika (New York). Hier stonden 2 miljoen mensen langs het parcours, adembenemend. ➢ In de maand december in Hawaï (Honolulu). Hier was dan weer de natuurpracht zeer uitzonderlijk. ➢ In de maand februari 1999 in Zuid-Afrika (Kaapstad). Hier moesten we de flanken van de Tafelberg oplopen. ➢ In de maand november 2000 in Thailand (Bangkok).dat was afzien omwille van de smog, de warmte en de vochtigheidsgraad. ➢ In de maand juli 2002 in Australië (Brisbane). De gemakkelijkste, ik eindigde als eerste Belg op een vlak parcours. Ik stond bij de grote namen onder de marathonlopers, en steeds met mijn buik tegen het startlint, ook al waren er duizenden vertrekkers.


Met de olympische gedachte in het achterhoofd, het is beter deelnemen dan winnen. Hij heeft 5 maal Temse – Scherpenheuvel – Temse gelopen (142 km). Let op, 555 keer de marathonjogging. 1ste start Jogging op 05 september 1976. 2.354 deelnames van 20 – 30 – 36, 42 en 100 kilometer. Dat brengt hem op een totaal van 78.564 km gelopen op 02 december 2018. Nog een greep uit zijn ongelooflijk palmares: In Torhout heeft hij de 100 km gelopen met een gemiddelde van 10.291 km per uur, dat is 9 uur, 43 minuten en 52 seconden lopen hé. In Berchem was hij ook van de partij voor de marathon op 12 september 1993 deze liep hij in 2 uur 57 minuten en 12 seconden. Op 03 augustus 1996 liep hij de 3.000 meter steeple in 12 minuten en 27 seconden, en dat was in Burcht, dat is een gemiddelde van 14.457 km per uur. De 10 mijl staan ook op zijn lijstje, een voorbeeld, in Ruisbroek op 07 april 1991 liep hij deze afstand met een gemiddelde van 15,715 km per uur. Dit is een kleine greep uit zijn fenomenaal palmares. Nu kent U hem zeker, hieronder en foto van de man met een longinhoud van, ik weet het niet, maar zeker meer dan de meeste onder ons.

Heeft U ook iets speciaals, een hobby of een opmerkelijk talent buiten wandelen, laat het ons weten en wij schrijven jouw verhaal. Luc heeft zijn bijzondere passie met ons gedeeld. Bedankt hé Luc.


Ledenbijeenkomst . Hallo,

Wat gaat de tijd snel, de activiteiten volgen elkaar in een heel snel tempo op. Wij geven jullie nu al de kans om in te schrijven voor de jaarlijkse ledenbijeenkomst. Waarom, het feest heeft plaats op 26 oktober in de E. Naudtszaal te Elversele, en aangezien er maar weinig tijd meer overblijft om in te schrijven tussen het clubblad van oktober en de datum van het evenement, geven wij deze datum al door en kunnen jullie deze datum al invullen op de kalender. De verdere informatie zal in ons clubblaadje van oktober verschijnen. Inschrijven kan tot en met 20 oktober 2019.

Ik ondergetekende …………………………………………………………………………………. wenst in te schrijven voor de ledenbijeenkomst van 26 oktober met ……… personen. Ik betaal hiervoor 30 € per persoon. Storten kan op het volgende rekeningnummer BE63 7350 4586 3608


Garage-Carrosserie BLOMMAERT

Takeldienst 24/24

Ruisstraat 128 Tel: 03/771.22.15 9140 Tielrode Fax : 03/771.68.08 Mail: takeldienstfrankyblommaert@gmail.com


Profile for Wandecklub Temse

Ons Clubblaadje 01 juli 2019  

Ons Clubblaadje 01 juli 2019  

Advertisement