__MAIN_TEXT__

Page 1

BELGIE/BELGIQUE P.B. 9140 TEMSE BC 30202 P 708081

.

06 oktober 2019. Mercatortocht. Vertrek: “Sint-Jan Berchmans-instituut” Zoete Moederstraat, Rupelmonde. 26 oktober 2019. Ledenbijeenkomst. E. Naudtszaal, Hof ter Elstlaan 7, 9140 Elversele. Inschrijven kan tot 20 oktober 2019. 24 november 2019. Kaailoperstocht. Vertrek: “J.O.C. De Nartist.” C. De Landtsheerlaan 26a, 9140 Temse. 14 december 2019. Busreis naar Leuven. Vertrek: “Aan station van Temse om 14.00u.” 21ste Leuven Eeuwenoud, springlevend.

V.U. Nicque Wilfried, K. Cardijnlaan 21, 9140 Temse.


Wandelklub Temse. Lid van “Wandelsport Vlaanderen vzw� nr.3182. P.a. Peerens Roland. Hoogkamerstraat 52. 9140 Temse.

Het bestuur van Wandelklub Temse.

Stichter:

Kegels Roger.

Voorzitter:

Nicque Wilfried, K. Cardijnlaan 21, 9140 Temse. GSM: 0478 / 39 67 72. E-mail: wilfried.nicque@skynet.be

Secretaris: Penningmeester:

Peerens Roland, Hoogkamerstraat 52, 9140 Temse. Tel.: 03 / 771 49 16. GSM: 0485 / 57 83 50 E-mail: rpeerens@skynet.be

Parcoursmeester:

Colman Patrick, Nieuwe baan 72, 9150 Bazel. GSM: 0473 / 33 46 90. E-mail: patencris@hotmail.be Sportafgevaardigde: Meersman Jan, Landmolenstraat 49, 9140 Temse. Tel.: 03 / 771 25 86 Bestuursleden:

Pepermans Patrick, Nieuwstraat 13, 9150 Rupelmonde. GSM: 0473 / 33 26 19. E-mail: patrick.pepermans2@telenet.be Vijt Peter, Kruibekestraat 139, 9150 Kruibeke. GSM: 0496 / 96 69 03. E-mail: vijt.peter27@gmail.com Kenis Lucas, Krokuslaan 4, 2870 Puurs. GSM: 0476 / 92 52 16. E-mail: lucas.kenis@telenet.be

Ons rekeningnummer: BE63 7350 4586 3608


VOORWOORD De dagen worden korter, de nachten worden langer, kinderen terug naar school, werkende terug aan ’t werk, kortom vakantie voorbij. Voor ons wandelaars maakt dit evenwel niet veel uit, wij blijven het hele jaar door onze sport beleven. De wandelsport is na het voetbal de meest groeiende sport, dit zou zich echter mogen vertalen op onze Mercatortocht in Rupelmonde op 06 oktober 2019. Aan al onze leden doen wij als bestuur een warme oproep om hieraan deel te nemen en ‌. BRENG ZEKER JULLIE WANDELBOEKJE (S) BINNEN zodat wij kunnen voorzien hoeveel geschenken er moeten zijn. Wat betreft onze voorbije activiteiten, kunnen wij als bestuur enkel maar positief zijn, een zeer geslaagd medewerkersfeestje en een schitterende driedaagse met een heel tof en aangenaam gezelschap. Voor diegene die er niet bijwaren, een aanrader om eens over na te denken. Wij zijn op dit ogenblik met 213 leden, als men weet dat wij op zondag met gemiddeld 60 leden gaan wandelen, dan zijn wij als bestuur enorm fier en trots, hartelijk dank en doe zo verder. TOT OP 6 OKTOBER, wij rekenen op jullie.

Wilfried


Dit was deze zomer meermaals het geval hĂŠ.


Informatie in verband met de nieuwe lidkaarten. (Deze informatie hebben wij ontvangen van de federatie). De PVC-lidkaart. De belangrijkste wijziging is dat de lidkaart vanaf 2020 niet meer op gewoon papier afgedrukt wordt, maar een degelijke PVC-lidkaart geworden is. De keuze voor een hardere kaart was al langer een idee maar is versneld geworden door de problemen met de slechte kwaliteit van de huidige lidkaarten. Deze PVClidkaart dient 2 jaar gebruikt in plaats van nu elk jaar een nieuwe kaart. Uiteraard zal de kaart voor 2021 pas geldig zijn na betaling van het lidgeld voor 2021. Hieronder vindt u de belangrijkste gevolgen en nieuwe afspraken naar aanleiding van deze PVC-kaart.

Hoe krijgen we die PVC-kaarten? De PVC-kaart is gekleefd op een adresdrager, een lidkaartbrief vergelijkbaar met wat we nu al kennen. Naast de PVC-lidkaart staan alle gegevens waarover we momenteel beschikken. Via de brief wordt aan de leden gevraagd om deze gegevens te controleren en eventuele wijzigingen of aanvullingen aan de club kenbaar te maken. Onderaan deze formulieren is een afscheurstrookje verwerkt. Dit strookje is bestemd voor de club en hoeft niet naar het secretariaat gestuurd te worden. Hiermee kan je de opvolging van de betaling en hernieuwing beter bijhouden, zeker indien het lidmaatschap hernieuwd wordt op een wandeltocht. Het is belangrijk dat de club het strookje onderaan de brief afscheurt en de brief dan volledig afgeeft aan het lid dat betaald heeft. Op de lidkaartbrief staat immers belangrijke informatie voor het lid. Daarna moet dit lid als ‘betaald’ aangeduid worden in het clubportaal. De lidkaartbrieven zitten op volgorde van straat en dan nummer, dus samen per gezin. Hoe zien die PVC-kaarten er uit? De kaarten hebben de grootte van een gewone bankkaart. Daarop staat het clubnummer, de clubnaam, voor- en familienaam van het lid, het lidnummer en de barcode. Het adres staat niet meer op de lidkaart; wel nog op de lidkaartbrief bovenaan.


Wij hebben nog een internationale topper in ons club. JoĂŤlle heeft een prestigieuze prijs gewonnen. Van harte gelukgewenst JoĂŤlle.

(Deze info is overgenomen uit het informatieblad van Temse (171)).


Zo maar, Uit sympathie.


Het medewerkersfeestje van 24 augustus 2019. Al verschillende jaren hebben we de eer en het genoegen om onze mensen die ons bijstaan bij de organisaties van onze wandelingen, niet alleen met woorden onze waardering te uiten, maar ook door middel van een gezellig samenzijn te organiseren. Op zaterdag 24 augustus was de datum die vooropgesteld werd om opnieuw onze medewerkers eens in de bloementjes te zetten, en het was onze kersverse voorzitter die onze mensen welkom hete. Er werden niet minder dan 51 uitnodigingen verstuurd of gebust, er waren uiteindelijk 35 mensen die ingeschreven hadden, en op onze uitnodiging zijn ingegaan. Het moet een aangename bedoening zijn geweest, als ik de foto’s bekijk die Danielle heeft gepost op de facebook pagina van onze club, ik heb alleen maar van horen zeggen, want wijzelf waren er niet bij, familiale verplichtingen hé. Dus eigenlijk kan ik er maar weinig over kwijt, maar een ding weet ik zeker, wij maken nu al een afspraak voor volgend jaar, dan zal er opnieuw iets op poten worden gezet om onze medewerkers te bedanken voor hun steeds wederkerende inzet voor onze club. Maar ik loop al op de feiten vooruit, er is ook in oktober ons jaarlijkse ledenbijeenkomst, die opnieuw een voltreffer zal zijn hé, dus inschrijven is een must voor elk clublid. Wij hopen jullie dan ook in oktober te mogen begroeten op deze bijeenkomst.


Zo zag het programma van het weekend eruit, het is voor de thuisblijvers te bewegen om ook eens mee te reizen hé.

DRIEDAAGSE 06-08 september 2019 Vrijdag 06 september 2019 08.00u Vertrek in Temse naar Kuttekoven (Borgloon), daar heb je volgende mogelijkheden: • 7 km met rustpost Patrick P. • 10 km met rustpost Peter. • 14 km met rustpost Patrick C. 15.00 u vertrek naar het hotel met vervolg (diner en avondactiviteiten) Zaterdag 07 september 2019 08.00u ontbijt. • 3 km langs de WIED, deze mensen nemen de bus om te gaan lunchen in berghut, daar kan men nog 3 km doen, en dan met de bus terug of men kan te voet terug 5 km alleen dalen (Lucas). • 10 km toch ik wil jullie niet bang maken maar toch pittige wandeling ook wij lunchen in berghut. (Patrick P.) • 15 km ook zij hebben een pittige wandeling en lunchen in de berghut (Patrick C.) 19.00 u avondmaal en avondactiviteit Zondag 08 september 2019 08.00u ontbijt - 09.00u vertrek naar drie landenpunt (Vaals). • • • •

5 km ter plaatse vrij plat (Lucas) 8 km toch ook stevig (Patrick P.) 10 km goed heuvelachtig (Peter) 15 km toch niet onderschatten (Patrick C.)

Vertrek naar Temse.

Veel plezier en bedankt. Het bestuur.


Verslag van dag één van onze driedaagse in Waldbreidbach. Ik ga eerst beginnen met de weerverwachtingen voor de komende drie dagen, deze zag er voor het weekend niet al te best uit, maar desondanks hadden alle deelnemers een vrolijk gezicht meegebracht. Iedereen was in opperbeste stemming, en niets kon en zou ons wandelweekend verpesten, dus ook de weersomstandigheden niet. Zoals afgesproken, waren alle deelnemers stipt op tijd (08.00u) om naar onze eerste wandellocatie te rijden, deze keer was het een klein dorpje “Kuttekoven”(Kleestraat) genaamd, een deelgemeente van Borgloon. Wat we wisten, en te verwachten was, naar Antwerpen rijden op een vrijdagvoormiddag, resultaat, file, al bij al is het nog meegevallen, Patrick, onze chauffeur, was langs Rupelmonde, Bazel gereden in de hoop op wat minder obstakels tegen te komen, het heeft maar weinig of niets opgebracht. Tijdens deze rit hadden wij een kleine versnapering voorzien voor onze deelnemers, ze hadden de keuze tussen verschillende zoetjes, maar ook Christine en Patrick hadden ook nog een verassing in petto, namelijk een lekker stuk cake, en of die lekker was, bedankt hé. Na een rit van bijna anderhalf uur kwamen we toe op onze startlocatie, Onze mensen hadden de keuze tussen verschillende afstanden, 7, 10 en 14 km., al deze afstanden waren onder begeleiding van een bestuurslid die op zijn beurt ondersteuning genoot van een gps-toestel. Het was heerlijk wandeling, in een toch wel heuvelige omgeving, maar dat was maar een klein voorsmaakje van wat er morgen en overmorgen ons te wachten staat. (wij, sommige bestuursleden) hadden deze afstanden al eens bewandelt tijdens onze prospectie tijdens de Paasperiode. Om ongeveer 18.00u kwamen wij aan in het hotel in Duitsland “Hotel Zur Post”, een beetje moe van de reis en de wandeling, hadden wij maar een beetje tijd over om een douche te nemen en nog rap een apperitiefje te drinken, want om 19.00u was het diner voorzien, en daarna ….. We zijn het diner begonnen met een lekkere soep met kaasbrokjes erin, het hoofdgerecht was onder de vorm van een buffet geserveerd, met verschillende groenten en verschillende vleesgerechten en aardappelen, het dessert was een chocolademouse. Dan, het was ongeveer 21.00u. het begin van onze avondactiviteit, een optreden van Gabriello, een zanger uit onze regio, die momenteel aan de Belgische kust zijn vaste verblijfplaats heeft. Een optreden van ongeveer twee uur, en dat zonder onderbreking, met liedjes van allerlei slag, in het Nederlands en het Engels, een aangename afsluiter van de dag. Onze mensen waren enthousiast, en zongen uit volle borst mee, een zalig gevoel als organisatoren om te zien dat iedereen opgewekt en blij naar bed trok. Na het optreden, nog eens gedronken en dan naar bed, want de afspraak was om 08.00u voor het ontbijt, want iedereen zou klaar moeten zijn om, om 09.30 te vertrekken aan de wandeling een zware opdracht zou later blijken want de omgeving was meer dan heuvelachtig hier in streek. Na een rustige nacht, en een stevig onntbijt kunnen wij er terug volop tegenaan, laat ze maar komen, die zware en lastige kilometers.


Alle foto’s kan U terugvinden op onze website en facebookpagina.


Verslag van dag twee van onze driedaagse in Waldbreidbach. Tijdens een verrukkelijk ontbijt waren de afspraken reeds gemaakt over het aantal kilometers er zou gestapt worden. Ook hier hadden de mensen een keuze tussen drie afstanden, 3, 10 en 15 km., hier waren een aantal bestuursleden verantwoordelijk, en hadden zij een GPS toestel bij de hand. Ook was er een onderscheid gemaakt, men kon de 3 km stappen, maar omdat we een afspraak hadden met de uitbaters van de “Malberg Hütte” moest iedereen rond 12.00u terplekke zijn om een lekkere Duitse lekkernij te verorberen, men had dan de keuze om op de berg in de omgeving van de berghut nog een kleine wandeling te ondernemen, de andere optie was met de bus terug naar beneden rijden of tevoet de berg af te dalen, een tochtje van ongeveer 5 km. Maar… de kleinste kilometers, die wij niet hebben gewandelt tijdens ons verblijf tijdens de Passperiode, die zogezegd plat zou zijn, dat viel wel wat tegen voor de mensen die voor deze afstand gekozen hadden, wat wij veronderstelde, dat het langs de stroom “De Wied” het overal plat en rustig wandelen zou zijn, hebben de stappers van deze afstand wel op sommige momenten op hun tanden moeten bijten, om deze korte afstand af te werken. De mensen die de grote afstand gewandelt hebben, die hebben dit in een recordtempo gedaan, want die kwamen maar enkele minuten later na ons in de hut aan. Ikzelf en nog een paar andere hebben er voor gekozen om de berg tevoet af te dalen, en toen we daar aankwamen zat de rest van ons gezelschap al een lekker ijsje te eten, wat wij dan als voorbeeld aanschouwden en hetzelfde hebben gedaan hé. Deze wandeldag is zo goed verlopen dat wij wat meer tijd hadden om een douche te nemen en eens te drinken voor het avondmaal geserveerd zou worden. Voor wat de avondactiviteit betreft hadden wij weer iets anders bedacht, namelijk een rasechte “Een tegen Allen”. Wat wil dit zeggen: In de tijd dat wij nog meegingen op bivak (kamp) met de Chiro was er traditieoneel de voorlaatste dag een “Een tegen Allen” een spel waar de keukenploeg het opnam tegen de rest van de groep. Eigenlijk hebben wij hetzelfde gedaan maar met dit verschil dat het bestuur het deze keer opnam tegen de groep wandelaars, wij moesten opdrachten vinden die de rest van de groep moesten oplossen. Er moesten een aantal opdrachten uitgevoerd worden binnen een tijdspanne van 1 uur, van het moment dat men over het uur zou gaan had men het spel verloren. Er waren in het totaal 15 opdrachten die moesten uitgevoerd worden: • • • • • •

Knopen ontwarren. Elke deelnemer moet een knoop op een lapje stof naaien. Een sjaal breien van 10 op 50 cm. Breng alle geldstukken van België bijeen, en dat drie maal. Zoek de verborgen stickers van onze club in deze zaal. Vraag aan elke deelnemer naar zijn volledige adres en geboortedatum en sorteer ze op de geboortedatum, van jang naar oud.


• • • • • • • • •

Een kaartenhuis bouwen van 4 verdiepingen. Stel een lijst van woorden samen waarvan de derde letter het abc vormt ((start, opbergen enz.)) Elke deelnemer moet een aantal kledingstukken aantrekken, en hiervan moet een foto gemaakt worden. Maak een groepsfoto en laat die uitprinten en steek hem in het kader. Zoek de volgende zinnen in het boekje, en geef de paginanummer op. Los de 10 theoretische vragen op. Dans met heel de groep de “Marie Louise” Teken de 6 tekeningen over en kleur ze in. Trek de T-shirt aan, (de hele groep).

De uiteindelijke uitslag was dat, het bestuur met enkele seconden verloren was, en als tegenprestatie moest het bestuur op zondag de hele dag met de zeer herkenbare klak rondlopen.

De mannen met hun zeer herkenbare klak, met andere woorden, het bestuur, met ons Rita die ook geholpen heeft met de organisatie van het spel.

Deze foto is van Frank, deze is genomen na het spel “Een tegen Allen” van zaterdagavond, wat het bestuur spijtig genoeg heeft verloren en dat met enkele seconden, je zal maar pech hebben hé, zie ons daar nu zitten, met ons klakske.


Verslag van dag drie van onze driedaagse in Waldbreidbach. Deze morgen moesten we vroeg uit de veren, het was vertrektijd, en we moesten alles nog inpakken, en met twee valiezen en een computer was ik wel goed beladen hé, ik moest wel twee keer op en neer lopen om alles naar beneden te brengen. Rond 08.00u was iedereen beneden om te ontbijten, ook hadden wij voorgesteld aan de hoteluitbater om het lunchpakket door het personeel van het hotel te laten klaarmaken in plaats van het zelf te doen, wat ons heel wat tijd zou besparen. Wat zat er allemaal in dat pakketje, 2 broodjes (eentje met kaas en eentje met salami), 0,5 liter water, een ei, een tomaat, een worstje, een banaan, een zoet koekje en tot slot een soort van broodje, dus we waren goed bewapend om de dag door te komen. Er was gevraagd om tijdig klaar te staan, want de bus kon maar enkele minuten aan de ingang blijven staan, dus snel alles ingeladen en Odette, de eigenares, heeft ons met tranen in de ogen een goede reis gewenst. Na een rit van ongeveer 2 uur kwam onze laatste startlocatie in zicht, Vaals, het drielandenpunt: België, Nederland en Duitsland, daar wachten nog een pittige wandeling voor diegene die de 8, 10 en de15 km. gingen stappen, de 5 km. zou vrij plat moeten zijn. Ook nu waren er een aantal bestuursleden die de verantwoordelijk droegen, en ook nu hadden ze de hulp ingeroepen van een gps-toestel. Ik zou het nog eens graag over het weer hebben, tijdens de rit naar Vaals waren er wolken verschenen aan de hemel en af en toe viel er wat regen uit de lucht, maar één van onze medereizigers zei opeens, en ik citeer: Wij nemen het punt (Drielandenpunt, weet je wel) waar het nog droog is hé. Na weerom een prachtige wandeling was het snel tijd om nog eens te drinken en te vertrekken richting Temse. 16.00u was afgesproken, enkel als het zou mogelijk zijn anders is het iets later hé, we zijn dan, zij het met wat vertraging vertrokken, de klok wees ongeveer 16.30u aan. Om ongeveer 19.00u kwamen we in Temse aan, en met een klein gezelschap zijn we nog iets gaan drinken in ons clublokaal “The Pocket”. Een beetje moe, maar toch tevreden zijn we naar huis gereden, na een geslaagd weekend, wij hopen dat de mensen die deel hebben genomen ook tevreden naar huis zijn teruggekeerd.

Beste leden, we moeten weerom een jaar wachten om op weekend te gaan, wij gaan er zeker alles aan doen om terug een geschikte locatie te vinden, om jullie lekker te laten genieten van de wandelingen, en natuurlijk ook de avondactiviteiten hé. Alle foto’s van dit weekend kan U rustig bekijken op onze website en op onze facebookpagina.


Garage-Carrosserie BLOMMAERT

Takeldienst 24/24

Ruisstraat 128 Tel: 03/771.22.15 9140 Tielrode Fax : 03/771.68.08 Mail: takeldienstfrankyblommaert@gmail.com


Hierna nog enkele foto’s van het weekend.

Tijdens de wandeling in Borgloon op vrijdag.

Het begin van de wandeling op zaterdag.

Tijdens de wandeling in Kuttekoven (Borgloon) op vrijdag.

Dit is een foto van de wandeling van 14 km van zaterdag.

Deze is van vrijdagavond. Deze is van vrijdagavond.

Deze twee foto’s werden genomen tijdens een opdracht van het spel “Een tegen Allen” van zaterdagavond.

Bekijk alle foto’s van het weekend op onze website en onze facebookpagina.


De groepsfoto van het wandelweekend (06-09 tot 08-09-2019) te Waldbreidbach. Ps.: bekijk alle foto’s van het weekend op onze website: www.wandelklubtemse.be


Profile for Wandecklub Temse

Ons Clubblaadje van oktober 2019  

Ons Clubblaadje van oktober 2019  

Advertisement