Page 1

Dan Consuegra


Terratrèmol De Lorca: El terratrèmol es va originar a Múrcia però va ser especialment fort a Totona i Llorca.

govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va visitar la zona dos dies després, el 13 de maig.

El terratrèmol es va produir l’1 de maig de 2011 a les 18:47 (hora local), la magnitud va ser de 5,1 graus en l’escala de Richter. Va deixar 9 morts entre els quals eren un menor i dues embarassades.

A causa del terratrèmol es van ensorrar dos edificis, l’hospital Rafael Méndez i al campanar de la torre de l’església de Santiago. Tretze esglésies van haver de ser tancades a causa de danys estructurals. El 80% dels edificis d’aquesta ciutat van ser afectats pel sisme, els tècnics marcaven l’entrada dels edificis segons el codi de colors següent: Verd, s’hi pot entrar, Groc, s’hi pot entrar amb precaució i el Vermell esta prohibit accedir-hi.

En l’enterrament de les 9 persones mortes i van assistir unes 3.000 persones. La profunditat de l’hipocentre i el tipus de sòl van fer que fos més destructiu i que s’arribés a notar a ciutats com Cartagena, Águilas, Múrcia, Mazarrón, Albacete, i fins i tot, a Madrid i Andalusia. El govern Espanyol va convocar un gabinet de crisi al ministeri de foment, dirigit per Fernando Puig de la Bellacasa. El president del

Poc desprès del terratrèmol el govern Espanyol va activar la unitat militar d’emergències. Composat per 340 membres. El dia 17 de Maig, el govern va anunciar ajudes que rebrien els afectats per el terratrèmol.


Fotografia original

Fotografia modificada

Terratrèmol Llorca  
Terratrèmol Llorca  

terratremol a Llorca