Page 1

КАТАЛОГ продукти 2011


2

Валмарк


Всеки продукт на Валмарк носи в начина си на действие мъдростта на природата – да помогне без да вреди – да облекчи проблема без нежелани странични ефекти и рискове, да поддържа правилния ход на основните жизнени процеси в човека чрез естествени и щадящи за здравето му средства.

Скъпи приятели, В ръцете си държите новия продуктов каталог на Валмарк за 2011 година. През настоящата година Валмарк отбелязва 5 години от откриване на официалното представителство на компанията в България. Тези 5 години наложиха Валмарк като лидер на пазара на хранителни добавки в страната, а продуктите на компанията с всяка изминала година потвърждават изключителното си качество, иновативен състав и ефективност в решаването на различни здравословни проблеми. Всеки един продукт, създаден от Валмарк носи в своя състав силата на природата – да помогне на човешкия организъм да поддържа добро здравословно състояние чрез изпитани във времето и доказани от науката растителни екстракти, витамини и микроелементи.

Вече повече от две десетилетия Валмарк следва своята мисия да насърчава потребителите към активен и здравословен начин на живот, към повече отговорност към своето здраве, с цел превенция на социално значимите здравословни проблеми като сърдечносъдови заболявания, диабет, затлъстяване и др. Защото и днес медицината потвърждава максимата, че найдоброто лечение на дадено заболяване е неговата превенция. Нека обединим усилията и знанията си, за да се преборим заедно за повече здраве на всеки един от Вас, защото нашата мисия е Вашето здраве. Нека има повече здраве във всяко българско семейство!

Десислава Райчинова-Митева Управител Валмарк България

Валмарк здраве в семейството! 1


Валмарк притежава един от най-съвременните фармацевтични заводи в Република Чехия за производство на лекарства и хранителни добавки. Целият производствен процес е съобразен със стандартите на Добрата Производствена Практика (GMP). GMP-стандартът поставя поредица от строги изисквания към хигиената, персонала, оборудването и технологиите. По този начин се гарантира високо качество, ефективност и безопасност на крайния продукт.

2

Валмарк


Съдържание Здрави стави ......................................................................................................6 Oтлична памет и кръвооросяване...................................................................11 Проблеми с пикочните пътища .......................................................................15 За самочувствието на мъжа ............................................................................19 Проблеми с простатата ....................................................................................20 Грижа за жената в менопауза..........................................................................22 Спокоен сън ......................................................................................................23 Чревно здраве...................................................................................................24 Диабет и диабетна невропатия ......................................................................25 За красива фигура ..........................................................................................26 Контрол на кръвното налягане .......................................................................27 Грижа при разширени вени ............................................................................28 Продукти за деца . ............................................................................................30 Витамини и микроелементи ...........................................................................36 Микроелементи ................................................................................................42 Природни продукти ..........................................................................................44 Повече енергия ................................................................................................49 Билкови екстракти ...........................................................................................50

3


Нови продукти!

АртроСтоп Рапид Плюс стр. 7

АртроСтоп Лейди стр. 23

ГинкоПрим Смарт стр. 15

Уринал Акут стр. 18

Вариксинал стр. 30-31

4

Валмарк


Нови продукти!

Оптитензин стр. 29

Антиоксидант Стронг стр. 9

Коензим Q 10 60 mg стр. 50

Лецитин с ресвератрол стр. 48

В комплекс с витамин С стр. 41

Витамин Д3 стр. 41

Масло от тиквено семе стр. 48

5


Здрави стави Какво причинява болката в ставите? Най-честата причина за болката в ставите е износването на ставния хрущял. В повечето случаи са засегнати големите стави в човешкото тяло, т.е. тазобедрени, коленни, раменни.

Какви са симптомите? Болка при движение или след натоварване Ставна скованост Болка в покой и при опипване Деформация и възпаление на засегнатата става Ограничена подвижност

Как се променят ставите с възрастта? 25 – 30 годишна възраст: Ставите са в добро здравословно състояние. Хрущялната тъкан е с достатъчна плътност, гладка, без дефекти. Ставата е напълно подвижна, устойчива, без пукане или затруднения при натоварване. Костта под хрущяла е без изменения. В тази възраст износване или травмиране на ставния хрущял се наблюдава предимно при спортисти. 40 годишна възраст: Появяват се първите симптоми на увреждане на ставите. Намалява регенерацията на хрущялна тъкан, хрущялът започва да изтънява, носещите стави изпукват при движение. Появява се сутрешна скованост. След 60 годишна възраст: С напредване на възрастта хрущялът се износва. Той става по-тънък и с по-малка еластичност, появяват се неравности и пукнатини, намалява неговата устойчивост и еластичност. Подхрущялната кост разраства и образува т.нар. шипове. Движението става все по-ограничено, появява се болка. Първоначално болката изчезва след раздвижване на ставата, но с развитие на болестта болката се появява не само при движение, но и в покой. Как да се справите с остеоартрозата? Болкоуспокояващите са частично решение, защото не премахват причината за проблема, а само симптомите. Те потискат болката за няколко часа, а след това тя отново се появява. Ако наистина искате да направите най-доброто за Вашите стави, погрижете се за тях чрез качествено подхранване на ставите и ставния хрущял.

6

Валмарк


Здрави стави

АртроСтоп Рапид Плюс Голям Плюс за Вашите стави!

АртроСтоп Рапид Плюс съдържа високо ефективни, научно доказани субстанции за поддържане на здрави стави – глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат, Босвелин и специалният ExPur complex, състоящ се от колаген тип II и витамин C. Глюкозамин сулфат и хондроитин сулфат са основни структурни компоненти на ставния хрущял, костите, ставните връзки и сухожилията; необходими за тяхната правилна структура и функции. Босвелинът в комбинация с глюкозамин и хондроитин допринася за подобряване състоянието на ставите в човешкото тяло. Новият ExPur комплекс е специална комбинация на чист колаген тип II и витамин C в тяхната найефективна доза. ExPur комплекс засилва ефекта на другите съставки в АртроСтоп Рапид Плюс и гарантира доброто състояние на ставите и костите. Активните субстанции в АртроСтоп Рапид Плюс проникват дълбоко във всяка става на тялото като подобряват структурата на ставния хрущял и подвижността на ставите. Ефекти: Спомага за запазване на здрави стави, кости, ставни връзки и сухожилия Допринася за облекчване на ставния дискомфорт Подпомага възстановяването на ставния хрущял Подобрява ставната подвижност Подпомага механичните и еластичните свойства на ставния хрущял, и гладкото движение в ставите

Всяка таблетка съдържа: Глюкозамин сулфат . ............... 533,3 mg Хондроитин сулфат.................. 200,0 mg Босвелин ................................... 50,0 mg (Boswellia serrata extr.) ExPur комплекс: Колаген тип II.............................. 20,0 μg Витамин С.................................. 12,0 mg Дозировка: 3 таблетки дневно след хранене. Препоръчва се продължителен прием на продукта – най-малко 2 месеца. След почивка от един месец, повторете същата схема на прием. Опаковки: 30 и 60 таблетки.

Забавя развитието на остеоартрозата

7


Здрави стави

АртроСтоп крем АртроСтоп крем представлява специална формула за локално приложение върху ставите и мускулите. Съдържа глюкозамин сулфат, МСМ, екстракт от Босвелия серата. Активните субстанции, съдържащи се в крема (ментол, камфор и етерични масла), увеличават кръвоснабдяването в засегнатите тъкани и по този начин затоплят и облекчават болката. Включеният метилсалицилат намалява възпалението в малките стави и меките тъкани. Ефекти: Затопля и облекчава болката в ставите и мускулите Подобрява мускулната еластичност Намалява възпалението в малките стави Подходящ за възстановяване след спорт, туризъм, тежка физическа работа

Начин на приложение: Втривайте с кръгови движения върху засегнатото място по няколко пъти на ден. Да не се прилага върху лицето. Опаковка: 100 ml.

Активни съставки: Глюкозамин сулфат, метилсулфонилметан (МСМ), екстракт от Boswellia serrata (тамяново дърво), масло от ленено семе, метилсалицилат, ментол, камфор, масло от хвойна, евкалипт, терпентиново масло.

Първа помощ при ставни и мускулни болки!

8

Валмарк


Здрави ЦИСТИТ стави

АртроСтоп Лейди За здрави стави и кости!

АртроСтоп Лейди е специално създаден продукт за нуждите на женския организъм след 40 годишна възраст. С приближаването на менопаузата настъпват хормонални промени в организма на жената, които са причина за постепенна загуба на костна плътност и риск от развитие на остеопороза. С възрастта настъпва и износване на ставния хрущял – причина за болка при движение, скованост, ограничена подвижност на ставите. Ето защо възрастта след 40 годишнината на жената изисква повече внимание и грижа за костите и ставите, за да се запазят с подходяща плътност, устойчивост и здравина и да се поддържа подвижността на ставите. АртроСтоп Лейди осигурява ефективна грижа за ставите и костите в 1 таблетка! АртроСтоп Лейди съдържа оптималната дневна доза глюкозамин сулфат 1500 mg, която е научно доказаната ефективна доза при проблеми в ставите. В състава на АртроСтоп Лейди е включен уникален Osteo Complex, състоящ се от три активни съставки, незаменими за поддържане на здрави кости: калций, витамин D и K.

Всяка таблетка съдържа: Глюкозамин сулфат.................... 500,0 mg Остео комплекс: Калций........................................ 100,0 mg Витамин Д......................................1,66 μg Витамин К......................................25,0 μg Опаковки: 30 и 60 таблетки.

Ефекти: Подпомага структурата на костите и ставите Поддържа здрави стави, кости, сухожилия и ставни връзки Подпомага възстановяването на ставния хрущял Подобрява ставната подвижност Дозировка: 3 таблетки дневно след хранене в продължение на 2 месеца. След почивка от 2-3 месеца, повторете същата схема на прием.

9


Здрави стави

АртроСтоп Хиал Подобрява движението в ставите

АртроСтоп Хиал съдържа естествена хиалуронова киселина, която подхранва и възстановява ставната течност. Хиалуроновата киселина е най-важният компонент на ставната течност и осигурява лесно, гладко, безболезнено движение и поддържа доброто състояние и функции на всички стави в тялото. С напредване на възрастта или поради интензивно натоварване на ставите, количеството на хиалуроновата киселина намалява. Резултатът: недостатъчно хранене на ставата и затруднено движение. АртроСтоп Хиал подпомага възстановяването на ставната течност и подобрява храненето и подвижността на ставите. Подходящ при износване на ставите в резултат от тежка физическа работа, спорт, свръхтегло и след травми на опорно-двигателната система. Ефекти: Подобрява ставната подвижност Увеличава вискозитета на ставната течност и намалява триенето на ставните повърхности Подпомага възстановяването на ставния хрущял във всички стави на човешкото тяло Всяка таблетка съдържа: Hyaljoint................................................ 42,0 mg (натриев хиалуронат 60-70%)

10

Валмарк

Кост Синовиална течност

Хрущял

Подхранва ставния хрущял и намалява триенето между ставните повърхности

Дозировка: 1-2 таблетки дневно след хранене. Препоръчва се продължителен прием на продукта – най-малко 2 месеца. Опаковка: 30 таблетки.


Отлична памет и кръвооросяване

Няколко съвета за подпомагане на паметта... Релаксирайте: Паметта е неделима част от концентрацията. Трябва да намалим нервното напрежение, ако искаме да се съсредоточим по някаква тема. Релаксацията носи спокойствие и отпускане, което подпомага ефективното съсредоточаване. Спортувайте: Физическата активност води до по-голям приток на кислород към нервните клетки и така подобрява функционирането им. Препоръчваме Ви редовна физическа активност и спорт, за да увеличите работоспособността на мозъка. Изберете спокойно място за по-лесна концентрация: По възможност избирайте тихо и спокойно място за съсредоточаване, за да избегнете смущаващите влияния в околната среда – шум, разговори и пр.

Не се лишавайте от сън: Качественият сън позволява да се обработи информацията, която сме поели през деня. Важно е да спим добре през нощта, да си починем и така да повишим способността си за запомняне.

Упражнявайте паметта: Колкото повече тренирате паметта, толкова по-висока е ефективността на мозъка. Съществуват упражнения за подобряване на паметта и концентрацията (решаване на кръстословици, судоку и др.).

Дишайте дълбоко: Мозъкът представлява 2% от общия телесен обем, а употребява 20% от кислорода. Затова се препоръчва при умствено натоварване да се диша дълбоко, за да се удовлетворят нуждите на мозъка от кислород.

Внимавайте повече: Пропуските на паметта често са в резултат от недостатъчно внимание. Затова е важно да внимавате в това, което правите, за да запомните по-добре информацията. Също така можете да използвате и помагала (бележки, бележници...).

Хранете се правилно: Микроелементите като фосфор, магнезий, цинк и селен са съществени за поддържането на мозъка. Към тези микроелементи се добавят и витамините B6, B9, E, необходими за високия капацитет на мозъчната дейност.

11


Отлична памет и кръвооросяване

ГинкоПрим Макс

Качественият продукт за по-добро кръвооросяване ГинкоПрим Макс е комбинация от висококачествен стандартизиран екстракт от Гинко билоба и магнезий. Екстрактът от Гинко билоба подобрява кръвооросяването на тъканите и снабдяването им с кислород и хранителни вещества -подпомага умствената дейност, премахва усещането за студени ръце и крака, помага при шум в ушите, световъртеж, главоболие. Гинко билоба притежава мощно антиоксидантно действие и съдейства за забавяне процесите на стареене. Магнезият подпомага функциите на нервната, мускулната и сърдечносъдовата система. Намалява стреса и напрежението. Това прави ГинкоПрим Макс изключително подходящ за хора с високо кръвно налягане и сърдечни заболявания. Ефекти: Подпомага мозъчните функции – памет и концентрация Затопля студените ръце и крака Подпомага сърдечната дейност Облекчава мускулните спазми Допринася за забавяне процесите на стареене Всяка таблетка съдържа: Гинко билоба екстракт............ 60,00 mg Магнезий . ............................. 150,00 mg Опаковки: 30 и 60 таблетки.

12

Валмарк

Дозировка: По 1 таблетка дневно след хранене. Препоръчва се продължителен прием на продукта.


Отлична памет и кръвооросяване

ГинкоПрим Смарт Активира мозъчната дейност

ГинкоПрим Смарт нова формула за отлична памет, концентрация и умствена активност. Съдържа доказаната комбинация от гинко билоба и магнезий, обогатена с диметиламиноетанол (DMAE) - естествен мозъчен стимулант. DMAE активира умствената дейност - мислене, памет, внимание, концентрация. Комбинацията от гинко билоба и DMAE подобрява кръвооросяването и забавя стареенето на мозъка, поддържа зрението и слуха. Магнезият е съществен елемент за умствените способности и оказва благотворен ефект върху нервната, мускулната и сърдечносъдовата система. ГинкоПрим Смарт е подходящ при усилено умствено натоварване и стрес. Ефекти: Подобрява мозъчните функции – памет, концентрация, внимание, обучение Намалява умствената умора Забавя възрастовите изменения в мозъчните функции

Дозировка: По 1 таблетка дневно след хранене. Продължителният прием не крие риск от привикване или пристрастяване.

Всяка таблетка съдържа: Гинко билоба екстракт................... 60,00 mg Магнезий....................................... 150,00 mg Диметиламиноетанол (DМАЕ)......... 20,0 mg Опаковки: 30 и 60 таблетки.

13


Отлична памет и кръвооросяване

МемоПлюс Мемо Плюс подпомага умствената активност и допринася за повече устойчивост при състояния на стрес и напрежение. Витамин В6 и магнезият са необходими за правилното функциониране на нервната система и мускулите. Фосфатидилхолинът участва в изграждането на нервните клетки и е важен елемент за тяхната дейност. Кофеинът намалява умората. Екстрактът от Гинко билоба подобрява циркулацията на кръвта в мозъка и по този начин подпомага мозъчните функции. МемоПлюс подобрява учебния процес, намалява умствената умора и увеличава психическата устойчивост на организма. Ефекти: Подпомага мозъчните функции - концентрация, памет, обучение Изостря вниманието и ободрява Повишава умствената работоспособност Всяка капсула съдържа: Магнезий . .................................... 100,00 mg Фосфатидилхолин ....................... 100,00 mg Кофеин ........................................... 30,00 mg Гинко билоба екстракт.................. 10,00 mg Витамин В6....................................... 2,00 mg Опаковка: 30 капсули.

14

Валмарк

Дозировка: По 1 капсула 2 пъти дневно (сутрин и в ранния следобед) по време на хранене.


Внимание: ЦИСТИТ

Какво представлява циститът? Циститът е една от най-честите инфекции. Представлява бактериално възпаление на лигавицата на пикочния мехур. Циститът по-често засяга жените, поради анатомични особености на женското тяло (покъса уретра, близко разположени ректум и уретра). Изследванията показват, че всяка втора жена през живота си е страдала от цистит. Въпреки лечението в много случаи циститът се повтаря, при някои жени заболяването става хронично и се проявява няколко пъти годишно. Какви са симптомите? често уриниране парене трудно или болезнено уриниране болка в долната част на корема

ЦИСТИТ: парене болка често уриниране

бактерии Escherichia coli в урината

Най-честата причина? 85% от всички инфекции на уринарния тракт се причиняват от бактерията Ешерихия коли (Escherichia coli). E. сoli се намира се в изобилие в нашите изпражнения. Проникнала в пикочните пътища тя се прикрепва към стените на уринарния тракт, започва бързо да се размножава и образува трайни колонии. Как помага Уринал? Уринал блокира прикрепването на E. сoli по стените на пикочния мехур и уретрата и това позволява бързо и лесно изхвърляне на бактериите с потока на урината. Продуктите от серия Уринал прочистват пикочните пътища от бактерии.

УРИНАЛ спира цистита

Чиста урина, без бактерии

15


ЦИСТИТ

УРИНАЛ

При инфекции и възпаления на уринарния тракт Уринал съдържа американската червена боровинка Vaccinium macrocarpon под формата на специална патентована субстанция NutriCran™. Доказано е, че само този вид червена боровинка потиска развитието на бактериите Ешерихия коли по стените на пикочните пътища и прочиства уринарния тракт от причинителя на инфекцията. Благодарение на уникалния си механизъм на действие Уринал бързо повлиява циститните симптоми и намалява риска от повторна проява на инфекцията. Ефекти: Спомага за елиминиране на патогенните бактерии от уринарния тракт Облекчава циститните симптоми парене, често уриниране Намалява риска от повторни инфекции Всяка капсула съдържа: NutriCran™ . .................................... 200,00 mg (сух концентрат от плодове на Vaccinium macrocarpon) Дозировка: При инфекция и възпаление – често уриниране, парене и режеща болка при уриниране – 6 капсули дневно най-малко 5 дни. За превенция на инфекцията: 2 капсули дневно 1030 дни. Уринал може да се използва заедно с антибиотици. Природен продукт без нежелани странични ефекти. Може да се приема и от бременни или кърмещи жени, както и от деца над 3 години.

16

Валмарк

Забележка: В случаи на повтарящи се възпаления и инфекции се препоръчва консултация с уролог, за да се изключат функционални и анатомични промени на уринарния тракт. Внимание: В случаи на остра инфекция, придружена с температура, кръв в урината е необходима консултация с лекар. Опаковки: 30 и 60 капсули.


ЦИСТИТ

УРИНАЛ АКУТ

Бърз ефект при внезапен и силен дискомфорт НОВИЯТ Уринал Акут е най-концентрираната формула, съдържаща американска червена боровинка. Количеството екстракт в една таблетка отговаря приблизително на 338,4 g боровинки. В дневната доза Уринал Акут съдържа гарантирано количество проантоцианидини, субстанции с научно доказан ефект за елиминиране на патогенните бактерии от уринарния тракт. Уринал Акут подобрява здравето на уринарния тракт и допринася за укрепване локалния имунитет на пикочните пътища.

Ефекти: Бързо облекчава циститните оплаквания – парене, често уриниране Елиминира бактериите, причинители на уроинфекции Притежава силен антиоксидантен ефект, подпомага защитата на организма срещу вредното действие на свободните радикали Опаковкa: 10 таблетки.

Уринал Акут изчиства пикочните пътища от бактерии. Бърз ефект още същия ден!

Всяка таблетка съдържа: CystiCran®.......................................... 90,00 mg (Vaccinium macrocarpon станд. екстракт; 36mg РАС, еквив. на 338,4 g плодове) Дозировка: При остра инфекция - 2 таблетки дневно, 5-10 дни. При хронична инфекция – 1 таблетка дневно в продължение на 1 месец. Уринал Акут не замества антибиотичното лечение в случаи на остър цистит. Уринал Акут може да се приема дори по време на бременност и кърмене, както и от деца над 3 г. Без странични ефекти!

17


ЦИСТИТ

УРИНАЛ ДРИНК Уринал Дринк съдържа патентованата субстанция NutriCran™ - концентриран изсушен сок от червена боровинка. Биологично активните вещества в Уринал Дринк елиминират патогенните бактерии от уринарния тракт и оказват благотворен ефект върху здравословното състояние на пикочните пътища. Червената боровинка е богат източник на антиоксиданти (биофлавоноиди, фенолни съединения и други естествени субстанции), които защитават клетките и тъканите от свободните радикали. Чудесната на вкус напитка спомага за прием на повече течности, необходими за прочистване на пикочните пътища от бактерии. Ефекти: Поддържа здравословното състояние на уринарния тракт Спомага за елиминиране на патогенните бактерии от пикочните пътища Всяко саше съдържа: NutriCranTM. ..................................... 400,00 mg Изсушен концентриран сок от червена боровинка (Vaccinium macrocarpon) Дозировка: 3 сашета дневно, в продължение на 5-10 дни. Едно саше се разтваря в 200 мл топла или студена вода. Уринал Дринк може да се приема заедно с антибиотици и други лекарствени средства за лечение на уроинфекции. Опаковка: 12 сашета.

18

Валмарк

Уринал Дринк не притежава нежелани странични ефекти и може да се използва от бременни, кърмещи жени и деца.


За самочувствието на мъжа

Пермен Пермен е продукт, специално създаден за поддържане сексуалните функции на мъжа. Подобрява качеството и продължителността на ерекцията, засилва мъжествеността, либидото и сексуалните способности. Пермен стимулира сперматогенезата (образуване на сперматозоиди) и по този начин подпомага терапията на мъжкия стерилитет. Съдържа специално подбрана комбинация от три активни съставки: L-аргинин - необходим за нормалния процес на сперматогенезата за кръвоснабдяването на половите органи, съдейства за качествена и продължителна ерекция. Трабузан - повишава нивото на мъжкия полов хормон – тестостерон, подобрява сперматогенезата и увеличава сексуалното желание (либидото). Жен-шен - известен афродизиак, използван от векове за подобряване на сексуалното представяне. Благодарение на своя стимулиращ ефект допринася за увеличаване на сексуалното желание – либидото. Редовната и продължителна употреба на Пермен подобрява качеството и интензивността на сексуалния живот.

Всяка таблетка съдържа: Трабузан .........................................250,00 (Tribulus terrestris екстракт, 40% сапонини) L-аргинин . .............................. 166,70 mg Жен-шен екстракт...................... 83,30 mg Дозировка: 2 таблетки дневно след хранене. Препоръчва се продължителен прием на продукта – 2-3 месеца. Опаковки: 30 и 60 таблетки.

Ефекти: Подобрява продължителността и качеството на ерекцията Засилва сексуалното желание Повишава оплодителната способност на мъжа

19


Мъжко здраве: ПРОСТАТА Проблемите с простатата най-често се проявяват след 50 годишна възраст и в повечето случаи се дължат на доброкачествено уголемяване на простатата или т. нар. Доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ). Това състояние представлява разрастване на доброкачествени (неракови) клетки в простатата и е част от естественият процес на стареене на мъжа.

Уголемената простата невинаги причинява оплаквания. ДПХ притеснява мъжете най-вече когато част от разрастналата простатна тъкан навлезе в пикочния канал, стеснява го и намалява неговата проходимост. Поради стеснението, струята на урината е отслабена, прекъсната и може да се стигне само до отделянето на капки. Началото на уринирането се забавя. Самото уриниране трае по-дълго време.

Честота на заболяването Възрастова група

40-49 год.

50-59 год.

60-69 год.

над 69 год.

Доказана ДПХ

16%

40%

75%

над 80%

ДХП, нуждаеща се от терапия

14%

21%

40%

56%

Ще разпознаете ДПХ по следните две групи симптоми: Обструктивни симптоми: Трудност при започване на уринирането Прекъсната или слаба струя Продължително уриниране Чувство за непълно изпразване на пикочния мехур Изтичане на урината на капки в края на уринирането Инконтиненция (неволево изпускане по малка нужда)

Възпалителни симптоми: Неотложни позиви за уриниране Често уриниране Нощно уриниране (никтурия) Изпускане преди уриниране

Ако имате тези симптоми, консултирайте се непременно с уролог, за да избегнете възможните усложнения при ДПХ, ако простатата не се лекува адекватно. Дори и да няма оплаквания, всеки мъж, навършил 50 години, трябва веднъж в годината да се преглежда профилактично при специалист-уролог. Профилактичният преглед е от съществено значение за ранното откриване на простатния карцином.

20

Валмарк


Мъжко здраве: ПРОСТАТА

ПРОСТЕНАЛ ПЕРФЕКТ Функционира перфектно!

Простенал Перфект се отличава с уникален състав от три активни съставки: Сау Палмето, корен от коприва и ликопен. Простенал Перфект влияе върху ензимните процеси, водещи до уголемяване на простатата, и намалява възпалителния процес в жлезата. В резултат се облекчават проблемите с уринирането, а именно: намалява честотата и неотложността от уриниране, подобрява се струята при уриниране. Резултатите от проведени клинични проучвания потвърждават ефикасността на Простенал Перфект, който притежава действие, съизмеримо с това на синтетичните лекарствени средства, но без проява на техните странични ефекти. Простенал Перфект съдържа и ликопен. Благодарение на своето мощно антиоксидантно действие, ликопенът намалява риска от развитие на рак на простатата. Високо концентрираните съставки и добре балансираният състав правят Простенал Перфект ефективно средство, което забавя уголемяването на простатата и допринася за облекчаване проблемите при уриниране, дължащи се на ДПХ.

Всяка капсула съдържа: Saw Palmetto екстракт............160,00 mg Коприва корен екстракт..........120,00 mg Ликопен........................................3,00 mg

Сау Палмето (Serenoa repens)

Корен от коприва

Ликопен (екстракт от домат)

Дозировка: По 1-2 капсули дневно след хранене. За постигане на оптимален ефект се препоръчват 2 капсули дневно, в продължение на 2-3 месеца. Поддържащата доза е 1 капсула дневно.

Ефекти: Намалява честотата и неотложността за уриниране Подобрява струята при уриниране Допринася за запазване на сексуалната активност Забавя нарастването на простатата Опаковки: 30 и 60 капсули.

21


МЕНОПАУЗА

МАБЕЛ Мабел е специално създаден за облекчаване симптомите на менопаузата. Съдържа богата гама растителни естрогени – изофлавони, лигнани и куместани, извлечени от червена детелина и ленено семе. Благодарение на своя състав, Мабел оказва ефект, подобен на естествените естрогени, и подпомага общото здравословно състояние на жената. Препоръчва се на всички жени над 40-годишна възраст с противопоказания за хормоналнозаместителна терапия. Ефекти: Облекчава горещите вълни, изпотяването, световъртежа Намалява нервното напрежение, депресивните настроения Намалява риска от туморни образувания на млечната жлеза Оказва положителен ефект върху сърдечносъдовата система Поддържа костната плътност Всяка таблетка съдържа: Лен.................................................... 62,50 mg (Linum usitatissimum extract; 20% лигнани) Червена детелина......................... 500,00 mg (Trifolium pratense extract; 8% изофлавони ) Дозировка: 2 таблетки дневно до отзвучаване на симптомите. Поддържаща доза: 1 таблетка дневно. Продуктът може да се приема непрекъснато през целия период на климактериума. Опаковки: 30 и 60 таблетки.

22

Валмарк

Ленено семе

Червена детелина

Съюзник на жената в менопауза Нехормонален продукт


ЗА СПОКОЕН СЪН

БЕНОСЕН Беносен е първият естествен продукт, който подобрява качеството на съня, намалява напрежението преди сън и събужданията през нощта. Благодарение на своя успокояващ ефект Беносен се препоръчва при умствено напрежение, ситуации на силен стрес, страх и депресия. Беносен представлява специална комбинация от L-теанин, валериана и хмел. L-теанинът релаксира организма, намалява събужданията през нощта, подобрява индивидуалните фази на съня и по този начин влияе и върху качеството на съня през цялата нощ. Беносен съдържа и комбинация от валериана и хмел, добре познати и традиционно използвани при нервно напрежение и проблеми със съня. Благодарение на своя естествен произход, Беносен не крие риск от привикване или пристрастяване. Ефекти: Премахва напрежението и стреса преди сън Спомага за бързо и лесно заспиване Намалява нощните събуждания Гарантира свежо и бодро утро Всяка таблетка съдържа: Хмел ............................................. 150,00 mg L- теанин ..................................... 100,00 mg Валериана . .................................... 50,00 mg Дозировка: 1 или 2 таблетки 30 минути преди сън или при необходимост от успокояване през деня. Опаковки: 20 и 40 таблетки.

23


Чревно здраве

Пробиотик САЛУТИЛ Пробиотик Салутил се грижи за здравето на храносмилателния тракт. Съдържа специално подбрани пробиотични микроорганизми, които подпомагат храносмилането, намаляват риска от чревни инфекции, подпомагат имунната система и общото здравословно състояние. Защитават човешкият организъм от различни заболявания и са ключът към здравето и жизнеността на хората от всички възрастови групи. Ефекти: Подобрява храносмилането Намалява риска от чревни инфекции Подходящ при пътуване, нередовно хранене, при прием на антибиотици Дозировка: 1 капсула дневно по време или след хранене, за предпочитане сутрин. При диария, образуване на газове дозировката е 3 капсули дневно. Може да се употребява от бременни или кърмещи жени, както и от деца над 3 години. Всяка капсула съдържа: Смес от пробиотични култури...............5x109*

(Lactobacillus helveticus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum, Saccharomyces boulardii)

*гарантирано количество жизнеспособни микроорганизми до изтичане срока на годност на продукта

Опаковка: 10 капсули

24

Валмарк

Възстановява полезните бактерии в корема без диария без подуване без запек


ДИАБЕТ и ДИАБЕТНА НЕВРОПАТИЯ

ДИАЛЕВЪЛ Диалевъл е предназначен за хора, поддържащи високи нива на глюкоза в кръвта (диабет, нарушен глюкозен толеранс). Съдържа алфа-липоева киселина, канела и хром. Алфа-липоевата киселина е известна със своя антиоксидантен ефект и защитно действие върху нервната тъкан. Облекчава проявите на диабетна невропатия - нарушена чувствителност, болка, изтръпване на крайниците. Канелата подобрява глюкозния метаболизъм, действието на инсулина и спомага да се регулира нивото на кръвната захар без риск от хипогликемии. Хромът е необходим за действието на инсулина и подобрява усвояването на глюкозата от клетките и по този начин допринася да се поддържат по-ниски нива на кръвната захар. Ефекти: Допринася за регулиране нивото на кръвната захар Забавя развитието на диабетните усложнения Подпомага терапията на диабетната невропатия

Всяка таблетка съдържа: Алфа липоева киселина ....... 200,00 mg Канела екстракт.........................55,60 mg Хром ............................................ 60,00 μg Опаковки: 30 и 60 таблетки.

Дозировка: 2 таблетки дневно, приети 20 минути преди хранене. При необходимост дневната доза може да се увеличи на 3 таблетки. Предупреждение: Продуктът понижава кръвната захар, с оглед на това се препоръчва редовен гликемичен контрол.

25


ЗА КРАСИВА ФИГУРА

КЛАРИНОЛ КЛА 1000 Кларинол™ КЛА 1000 представлява уникален източник на биоактивна форма на КЛА (конюгирана линолова киселина), която допринася за разграждането на мазнините в тялото, без да намалява мускулната маса и без т.нар. йо-йо ефект. КЛА е субстанция с натурален произход, класифицирана в групата на омега 6-полиненаситените мастни киселини. Как действа Кларинол КЛА 1000? Кларинол™ КЛА 1000 потиска действието на ензима липопротеин липаза (ЛПЛ), който пренася мазнините от кръвта и лимфата в мастните клетки и спира нарастването на мастните депа. В същото време Кларинол™ КЛА 1000 засилва разграждането на мазнините и използването им като източник на енергия. Ефекти: Стимулира изгарянето на мазнините в тялото Намалява обиколките на ханша, бедрата и корема Оформя силуета на тялото Намалява нивото на холестерола и мазнините в кръвта Всяка капсула съдържа: Кларинол™ .................................... 1000,00 mg (еквивалент на КЛА 800 mg/ 1капсула) Дозировка: За ефективно отслабване: приемайте 3 капсули дневно по време или след хранене. За поддържане на теглото и фигурата с: 1-2 капсули дневно.

26

Валмарк

Кларинол КЛА 1000 може да се употребява продължително време. Поради своя естествен произход не предизвиква нежелани странични ефекти. Опаковки: 30 и 60 капсули. Здравословно отслабване Без йо-йо ефект!


Контрол на кръвното налягане

ОПТИТЕНЗИН ОптиТензин е специално разработен продукт за поддържане здравословни стойности на кръвното налягане. Съдържа патентован екстракт Benolea®, получен от листа на маслиново дърво. Екстрактът от маслинови листа подпомага поддържането на кръвното налягане във физиологични граници, известен е със своя антиоксидантен ефект и допринася за защита на организма срещу вредните влияния на свободните радикали, и спомага за поддържане на здравословни нива на кръвната захар. Ефекти: Поддържа кръвното налягане в здравословни граници Подпомага сърдечната дейност Осигурява антиоксидантна защита за организма Поддържа здравословни нива на кръвната захар

Дозировка: 1 – 2 таблетки дневно. Препоръчва се продължителен прием на продукта – най-малко 2 месеца.

Всяка таблетка съдържа: Benolea®............................................. 350,0 mg (Olea europea extract; олеуропеин - мин.16 %) Опаковка: 30 таблетки.

27


Комплексна грижа при разширени вени

ВАРИКСИНАЛ гел Истинско облекчение за Вашите крака

Вариксинал гел е уникален продукт, подходящ за хора, страдащи от разширени вени и други прояви на хроничната венозна недостатъчност – усещане за тежки и уморени крака, отоци в долните крайници и болезнени мускулни спазми. Вариксинал гел притежава нежен аромат и приятен охлаждащ ефект след приложение, което осигурява значително облекчение и приятно усещане за свежест на Вашите крака. Ефекти: Поддържа вените в добро здравословно състояние Облекчава усещането за тежест и умора в краката Намалява отока в долните крайници Състав: вода, див чемшир екстракт, конски кестен екстракт, карбомер, готу кола екстракт, декстран, боровинка екстракт, натриев хидроксиметил глицинат, бутилпарабен.

Конски кестен – укрепва вените и намалява тяхната чупливост

Черна боровинка – поддържа еластичността на вените

Дозировка: Нанесете върху засегнатото място 1-2 пъти дневно, като масажирате в посока отдолу нагоре. Предупреждение: Само за външна употреба!

Див чемшир – намалява отоците в краката

Опаковка: 75 ml. Готу Кола – подпомага възстановяването на уморените крака

28

Валмарк


Комплексна грижа при разширени вени

ВАРИКСИНАЛ

Ефективно решение с екстракт от кестен Вариксинал съдържа четири лечебни растителни екстракта, които подобряват състоянието на кръвоносните съдове и имат положителен ефект върху циркулацията на кръвта в крайниците. Конският кестен укрепва венозните стени, намалява тяхната чупливост и заедно с Готу кола подпомага нормалната циркулация на кръвта и възстановяването на уморените крака. Дивият чемшир подобрява венозната микроциркулация и спомага за намаляване на отоците. Черната боровинка е известна като ефективен антиоксидант, който подобрява еластичността на вените. Включените хесперидин и витамин С допълнително укрепват кръвоносните съдове. Само една таблетка Вариксинал дневно допринася за значително облекчение и лекота в краката. Ефекти: Поддържа здравословното състояние на венозната система Допринася за намаляване на отоците в долните крайници Спомага за облекчаване на тежки или уморени крака

Конски кестен

Черна боровинка

Готу Кола

Див чемшир

Витамин C

Хесперидин

Дозировка: 1 таблеткa дневно. За постигане на оптимален ефект се препоръчва продължителна употреба – най-малко 3 месеца. Приемът на продукта не крие риск от нежелани странични ефекти. Опаковки: 30 и 60 таблетки.

Състав: Конски кестен екстракт . ................ 1000,0 mg Черна боровинка екстракт .............. 200,0 mg Готу кола екстракт . .......................... 100,0 mg Див чемшир ...................................... 800,0 mg Витамин С ......................................... 250,0 mg Хесперидин ....................................... 100,0 mg

29


ПРОДУКТИ ЗА ДЕЦА

МАРСИАНЦИ ИМУНАКТИВ Марсианци Имунактив е комплексен мултивитаминен продукт, създаден за деца над 3 години. Съдържа специален Имунактив комплекс, който укрепва имунната система и увеличава устойчивостта на детския организъм към простудни заболявания и грип. Всяка таблетка съдържа оптималното количество витамини и минерали, необходими за здравословното израстване и развитие на детето. Включеният ксилитол предпазва детските зъби от образуването на кариес. Марсианци Имунактив представляват таблетки за смучене с формата на марсианчета с вкус на ягода и портокал.

Ефекти: Укрепват имунната система на детето и го защитават от простуда и грип Допринасят за здравословен растеж и развитие Подпомагат жизнеността и доброто общо състояние Дозировка: По 1 таблетка дневно. Опаковки: 30 и 100 таблетки.

Всяка таблетка съдържа: Имунактив комплекс: Бета глюкан.................................... 30,00 mg Биофлавоноиди............................. 50,00 mg Витамин С....................................... 80,00 mg Цинк.................................................. 5,00 mg Витамин А......................................... 800,00 μg Витамин В1.......................................... 1,10 mg Витамин В2.......................................... 1,60 mg Витамин В3........................................ 16,00 mg Витамин В5.......................................... 6,00 mg Витамин В6.......................................... 1,40 mg Витамин В12......................................... 2,50 μg Витамин D3........................................... 5,00 μg Витамин Е.......................................... 12,00 mg Фолиева киселина........................... 200,00 μg Биотин................................................. 50,00 μg Йод..................................................... 150,00 μg Шипка (прах) . ................................... 10,00 mg Лизин . ............................................... 20,00 mg

30

Валмарк

С натурални оцветители!


ПРОДУКТИ ЗА ДЕЦА

МАРСИАНЦИ С ПРЕБИОТИЦИ Марсианци с пребиотици са разработени специално за укрепване на детския организъм и осигуряват необходимата дневна доза от витамини, минерали и микроелементи. Всяка таблетка съдържа ценни олигозахариди, които подобряват храносмилането и подсилват имунитета. Включените флуор и ксилитол предпазват от кариес чувствителните детски зъби. Таблетките са с формата на малки марсианчета и се предлагат в любимия за децата вкус на горски плодове. Всяка таблетка съдържа: Олигозахариди (инулин)................. 500,00 mg Витамин А......................................... 200,00 μg Витамин В1.......................................... 0,30 mg Витамин В2.......................................... 0,40 mg Витамин В3.......................................... 4,00 mg Витамин В5.......................................... 1,50 mg Витамин В6.......................................... 1,00 mg Витамин В12......................................... 1,00 μg Витамин С.......................................... 50,00 mg Витамин D............................................. 5,00 μg Витамин Е............................................ 4,00 mg Фолиева киселина............................. 90,00 μg Биотин................................................. 22,50 μg Йод....................................................... 70,00 μg Цинк...................................................... 2,50 mg Желязо................................................. 3,50 mg Селен................................................... 10,00 μg

Ефекти: Стимулира растежа и дейността на физиологичната чревна микрофлора Подобрява храносмилането Подпомага физиологичния растеж и развитие на детето Спомага за по-добър апетит С натурални оцветители!

Дозировка: По 1 таблетка дневно. Таблетката се смуче или се оставя бавно да се стопи в устата. Опаковки: 30 и 100 таблетки.

31


ПРОДУКТИ ЗА ДЕЦА

МАРСИАНЦИ ИМУНАКТИВ сироп

По лъжичка всеки ден - здраво дете през цялата година! Марсианци сироп е комплекс от всички необходими витамини и минерали необходими за физиологичното израстване и здравословното развитие на организма. Съдържа Имунактив комплекс, който в комбинация с другите витамини и минерали допринася за подсилване на имунната система. Марсианци сироп не съдържа оцветители, подсладители или алергизиращи съставки.Чудесният на вкус сироп е подходящ за всички деца (над 1 година), юноши и възрастни, за които течната форма е по-приятна и предпочитана в сравнение с таблетките.

Ефекти: Подсилва естествената устойчивост на организма Стимулира жизнеността и доброто общо състояние Подпомага физиологичния растеж и развитие Спомага за поддържане на здрави зъби, кости, коса, кожа и нокти Съдейства за бързо възстановяване, при състояния на физическа и умствена умора

Дневната доза (5 ml) съдържа:

Дозировка: За деца от 1 до 3 години – 5ml сироп, веднъж дневно (5ml = 1 чаена лъжичка). За деца над 3 години и възрастни – до 10ml сироп, веднъж дневно. За по-точно дозиране, можете да използвате приложената мерителна лъжичка.

Имунактив комплекс: Бета глюкан ................................... 10,00 mg Биофлавоноиди ............................ 30,00 mg Витамин С . .................................... 25,00 mg Цинк ................................................. 4,00 mg Витамин А ........................................ 120,00 μg Витамин В1 ......................................... 0,50 mg Витамин В2 ........................................ 0,80 mg Витамин В3 ......................................... 9,00 mg Витамин В5 ......................................... 3,00 mg Витамин В6 ......................................... 0,70 mg Витамин В12 ..................................... ..0,70 μg Витамин D3 ......................................... 1,50 μg Витамин Е ........................................... 5,00 mg Фолиева киселина ............................ 50,00 μg Биотин ................................................ 20,00 μg Йод . .................................................... 70,00 μg ПАБК ................................................... 50,00 μg Шипка (прах) . ..................................... 5,00 mg Лизин . ............................................... 10,00 mg Опаковка: 150 ml.

32

Валмарк

Без оцветители!


ПРОДУКТИ ЗА ДЕЦА

МАРСИАНЦИ Желирани За правилния растеж на костите

Марсианци Gummy са нови вкусни желирани марсианчета, съдържащи комбинация от мултивитамини и минерали, необходими за правилния физиологичен растеж и развитие на детето. Обогатени са със специален Boneactive комплекс, осигуряващ калций и витамин D, така важни за изграждане на правилна структура и развитие на детските кости. Марсианци Gummy са подходящи за всички деца, поради повишените нужди от витамини и минерали на бързорастящия детски организъм. Ефекти: Укрепва структурата на детските кости Подпомага физиологичния растеж и имунитета на организма Състав: Boneactive комплекс: Калций......................................................60,00 mg Витамин D3 ................................................ 2,5 μg Витамин В3 ..................................................8,00 mg Витамин В5 . .................................................3,00 mg Витамин В12 . ............................................... 1,25 μg Витамин С .................................................40,00 mg Витамин Е .................................................... 6,00 mg Витамин К ..................................................... 37,5 μg Фолиева киселина ...................................100,00 μg Биотин ..........................................................25,00 μg Цинк ...............................................................5,00 mg

Четири чудесни плодови вкуса в една опаковка – портокал, ягода, горски плодове, лимон. С натурални оцветители

Дозировка: 2 желирани марсианчета дневно. Опаковка: 60 желирани марсианчета.

33


ПРОДУКТИ ЗА ДЕЦА

ЕХИНАЧИ

Подсилва имунната система на детето Ехиначи съдържат ехинацея под формата на мечета коала. Ехинацеята е едно от най-популярните растения за стимулиране имунната система на организма. Клиничните проучвания доказват способността ú да повишава защитните сили на организма срещу бактериални и вирусни инфекции. Ехинацеята притежава и антимикробно действие. Продуктите с ехинацея намаляват честотата и продължителността на простудните и вирусните заболявания. В най-голяма степен този ефект се наблюдава, ако ехинацеята се приема като превантивно средство, но и при първите симптоми на простуда и грип тя намалява продължителността и силата на болестта. Благодарение на антибактериалното и противовъзпалителното действие на ехинацеята, Ехиначи са подходящи и за предпазване от развитието на инфекции (афти) в устната кухина на децата. Подходящ за деца над 3 години. Ефекти: Подсилва имунната система на детето Укрепва организма срещу настинка и грип Повлиява инфекциите в устната кухина афти, гингивити Всяка таблетка съдържа: Ехинацея............................................ 30,00 mg

34

Валмарк

Дозировка: По 1 таблетка дневно. Таблетката се смуче или се оставя бавно да се разтопи в устата. Опаковка: 30 таблетки.


ПРОДУКТИ ЗА ДЕЦА

ЗВЕЗДИЧКИ Приятели на умните деца

Звездички съдържат DHA (докозахексаенова киселина, вид омега-3-ненаситена мастна киселина), с изключителен ефект за правилното развитие на мозъка и умствените способности на детето и с положително влияние върху зрението и сърдечносъдовата система. Една капсула Звездички осигурява необходимото дневно количество DHA. Достатъчният прием на DHA оказва благотворен ефект върху интелектуалното развитие на детето, зрението и доброто му психическо състояние. Звездички са дъвчащи капсули с чудесен вкус на портокал, без мирис на риба. Ефекти: Подпомага умственото развитие на децата - подобрява концентрацията, паметта и учебната дейност Намалява проявите на хиперактивност Спомага за намаляване на резките промени в настроението Допринася за поддържане на добро физическо състояние – с положителен ефект върху сърдечно-съдовата система и зрението

Дозировка: 1 капсула дневно, най-добре след хранене. Капсулата може да се преглътне или да се сдъвче. Желатиновата обвивка не е източник на DHA и може да се изплюе след сдъвкането ú.

Всяка капсула съдържа: Рибено масло................................... 250,00 mg от които DHA................................. 125,00 mg Витамин С.......................................... 37,50 mg Витамин А......................................... 500,00 μg Витамин D............................................. 3,00 μg Опаковка: 30 капсули.

35


ВИТАМИНИ

CEMAX retard

Витамин С 600 mg с постепенно освобождаване Cemax retard представлява витамин С създаден по специална технология, чрез която се постига постепенно освобождаване на витамин С през деня. Човешкото тяло се нуждае от ежедневен прием на витамин С, поради неспособността на организма да го синтезира. Витамин С е необходим за имунната система, за поддържане на здрава кожа, венци, зъби, кости и стави, за запазване еластичността на кръвоносните съдове, за дейността на мозъка и нервната система. Cemax retard е обогатен с плод от шипка, източник на биофлавоноиди, които подобряват усвояването на витамин С. Ефекти: Подсилва имунната система Повишава антиоксидантната защита на организма Спомага за поддържане на здрава кожа, венци, зъби, кости и стави Подпомага доброто физическо състояние

Максимум витамин С през целия ден!

Състав: Витамин С............................................. 600 mg Шипка...................................................... 30 mg Дозировка: 1 таблетка дневно. Опаковка: 30 таблетки.

В кои случаи препоръчваме ежедневен прием на Cemax retard? есенно-зимния сезон, поради чести вирусни инфекции и простуди психически стрес и повишена физическа активност в юношеството, поради усилен растеж на организма пушачи и хора, живеещи в условията на замърсена градска среда

36

Валмарк


Витамини и микроелементи

Спектрум Имунактив Сила за имунната система

Спектрум Имунактив е комплексен мултивитаминен и минерален продукт от ново поколение. Включените в състава витамини и микроелементи са с органичен произход, което гарантира по-доброто им усвояване. Всяка таблетка съдържа 100% от препоръчителната дневна доза витамини, минерали и микроелементи. Спектрум Имунактив е обогатен със специален Имунактив комплекс – комбинация от бета глюкан, биофлавоноиди, витамин С и цинк, който комплекс в комбинация с другите витамини и минерали допринася за укрепване на имунната система. Ефекти: Повишава имунната защита Спомага за бързо възстановяване при физическа и умствена умора Дозировка: 1-2 таблетки дневно, деца под 12 години 1 таблетка дневно. Подходящ за бременни, кърмещи жени и диабетици Опаковка: 30 таблетки.

Всяка таблетка съдържа: Имунактив комплекс: Бета глюкан.......................... 50,0 mg Биофлавоноиди.................... 25,0 mg Витамин C............................. 80,0 mg Цинк....................................... 10,0 mg Витамин A....................................800,0 μg Витамин B1.................................... 1,1 mg Витамин B2.................................... 1,4 mg Витамин B3.................................. 16,0 mg Витамин B5.................................... 6,0 mg Витамин B6.................................... 1,4 mg Витамин B12 ...................................2,5 μg Витамин D........................................5,0 μg Витамин E.................................... 12,0 mg Витамин K......................................75,0 μg Биотин............................................50,0 μg Фолиева киселина......................200,0 μg Келп екстракт, съд. 0,1% йод......150,0 μg Магнезий.................................... 100,0 mg Манган............................................ 2,0 mg Мед................................................. 1,0 mg Селен..............................................55,0 μg Калций........................................ 120,0 mg Желязо......................................... 14,0 mg

37


Витамини

Антиоксидант Антиоксидантите предпазват организма от увреждащото действие на свободните радикали. Витамините А, С и Е спомагат за предпазване от сърдечносъдови заболявания и атеросклероза, намаляват образуването на тромби в кръвоносните съдове. Ефекти: Съдейства за забавяне процесите на стареене Допринася за регулиране нивото на холестерола в кръвта Подпомага поддържането на здрава кръвоносна система и предпазва от сърдечносъдови заболявания

Всяка таблетка съдържа: Витамин А .................................750,00 μg Витамин С ................................. 50,00 mg Витамин Е ................................. 16,80 mg Селен ...........................................25,00 μg Опаковка: 30 таблетки.

Дозировка: 2 пъти дневно по 1 таблетка след хранене.

Бета каротин Бета каротинът е важен провитамин, който се метаболизира в човешкия организъм до витамин А. Необходим е за поддържане на добро зрение и като антиоксидант предпазва организма от агресивните свободни радикали, които увреждат клетъчните мембрани, генетичния код и ускоряват процесите на стареене. Спомага за придобиване и поддържане на здравословен тен на кожата. Ефекти: Подпомага защитните механизми на кожата срещу вредните UV лъчи Подобрява устойчивостта на кожата срещу слънчеви изгаряния и допринася за по-бързото придобиване на тен при излагане на слънце

38

Валмарк

Препоръчва се за поддържане на добро зрение, благоприятно повлиява някои очни заболявания Всяка капсула съдържа: Бета каротин ............................... 6,00 mg Дозировка: По 1 капсула дневно по време или след хранене. Опаковка: 30 капсули.


Витамини и ЦИСТИТ микроелементи

В–комплекс + витамин С Витамините от група B са необходими за поддържане жизнеността и енергията на организма, подпомагат запазването на здрави зъби, кости, коса, кожа и нокти. Витамин B5 повишава хидратацията и намалява излющването на кожата. B1, B3, B6 и С са важни за на нервната система. B1 и B6 спомагат за здраво сърце и кръвоносна система. Витамин C повишава антиоксидантната защита на клетките, подобрява и абсорбцията на желязото в стомашно-чревния тракт и усвояването му от храната. Ефекти: Подходящ при тежка умора и изтощение Подобрява хидратацията и намалява излющването на кожата Важен за функционирането на нервната система Помага в поддържането на здраво сърце и кръвоносна система

Всяка таблетка съдържа: Витамин B1.................................... 1,8 mg Витамин B2.................................... 2,0 mg Витамин B3.................................... 7,0 mg Витамин B5.................................... 4,6 mg Витамин B6.................................... 2,2 mg Витамин C.................................... 30,0 mg Дозировка: 1 таблетка дневно. Опаковка: 30 таблетки.

Витамин D3 Таблетки за смучене

Витамин D3 се образува в кожата под влияние на слънчевите лъчи и е препоръчителен при хора, които не прекарват достатъчно време на открито. Той подобрява усвояването на калций и фосфор от организма, което е важно за изграждане на правилна структура на костите и минерализация на зъбите, особено важни по време на растежа. Витамин D3 е важен за имунната система, нормалното делене на клетките, изграждането на мускулната маса и запазване на мускулния тонус.

Ефекти: Поддържа здрави кости и зъби Подпомага имунната система на организма Поддържа нормалното функциониране на мускулите Опаковка: 30 таблетки.

Всяка таблетка съдържа: Витамин D3 (400 IU) . .......................... 10,0 μg Дозировка: 1 таблетка дневно. Таблетката се смуче или се оставя бавно да се стопи в устата.

39


Витамини и микроелементи

Антиоксидант Стронг Защита срещу стареенето на клетките

Антиоксидант Стронг е уникална комбинация от специално подбрани витамини и микроелементи със силен антиоксидантен ефект: селен, цинк, витамини A, C, E и B6. Тяхната комбинация повишава защитата на организма срещу агресивните свободни радикали, които се образуват ежедневно в организма в резултат на замърсяването на околната среда, тютюнопушене, стрес и др. Свободните радикали са причина за стареене и увреждане на клетките, атеросклероза, туморни образувания и др. Новият Антиоксидант Стронг е мощна природна комбинация, която защитава организма срещу вредните свободни радикали и спомага за повече жизненост, устойчивост и имунитет. Ефекти: Повишава защитата на организма срещу свободните радикали Допринася за здрава сърдечносъдова система Подпомага имунната система Всяка таблетка съдържа: Селен ................................................... 100,0 μg Цинк ..................................................................15,0 mg Витамин A .................................................... 1 000,0 μg Витамин B6 ........................................................2,2 mg Витамин C ........................................................90,0 mg Витамин E ......................................................15,0 mg Дозировка: 1 таблетка дневно след хранене. Опаковка: 30 таблетки.

40

Валмарк

A C

Se

Zn E

Витамини A, C, и E в комбинация със селен и цинк образуват силен антиоксидантен комплекс срещу агресивните свободни радикали


Витамини и микроелементи

Калмацин Форте Тройна сила за здраве и красота!

Калмацин Форте представлява комплекс от три жизненоважни минерала – калций, магнезий и цинк, в комбинация с витамин Д. Калцият играе ключова роля в изграждането на здрави кости и зъби. Жизненоважен е за мускулите и сърдечната дейност. Нуждата от калций се увеличава по време на усилен растеж, бременност, кърмене, за възстановяване след боледуване, както и при повишено физическо натоварване. Продължителният недостиг на калций може да доведе до развитие на остеопороза. Включеният витамин Д подобрява усвояването на калция в стомашно-чревния тракт и допринася за пълноценното му вграждане в костите и зъбите. Магнезият е необходим за функциите на мускулите, за дейността на сърцето, кръвоносната и нервната система. Недостигът на магнезий причинява мускулни спазми, нарушения в сърдечния ритъм, безпокойство, тревога. Цинкът е основен микроелемент, необходим за поддържане на живота. Недостатъчното количество води до забавяне на растежа, косопад, кожни заболявания (акне, екземи), умора. Оказва положителен ефект и върху имунната система.

Всяка таблетка съдържа: Калций........................................... 400 mg Магнезий....................................... 155 mg Цинк................................................ 8,5 mg Витамин Д.......................................... 2 μg Дозировка: 1 таблетка дневно, след хранене. Подходящ за деца над 12 години. Опаковки: 30 и 100 таблетки.

Ефекти: Поддържа здрави кости, зъби и нокти Поддържа плътността на косата, намалява косопада Подпомага терапията на кожни проблеми като акне, себорея Препоръчва се на хора с висок риск от остеопороза – възрастни, жени в менопауза или след гинекологични операции

41


Микроелементи

Селен

Предпазва от болестите на съвремието Недостигът на селен значително намалява антиоксидантната способност на човешкия организъм, което води до предразположеност към заболявания на сърцето, кръвоносните съдове, белите дробове, образуване и развитие на туморни клетки, по-бързо стареене и други дегенеративни промени.

Всяка таблетка съдържа: Селен .........................................100,00 μg Дозировка: 1 таблетка дневно по време на хранене. Опаковки: 30 и 100 таблетки.

Ефекти: Участва в защитата на клетките срещу увреждащото действие на свободните радикали Спомага за поддържане на здрава кръвоносна система Предпазва от възникване на болестите на съвремието (сърдечносъдови заболявания и др.)

Цинк

За красива кожа и здрави нокти Недостатъчното количество на цинк в организма може да доведе до косопад, чупливост на ноктите, кожни проблеми, умора, влошаване на зрението, трудно зарастване на костни фрактури. При мъжете недостигът на цинк влияе върху функцията на простатата и нейното уголемяване. Ефекти: Подобрява състоянието на кожата при екзема, себорея, косопад Заздравява ноктите Подпомага функционирането на половите органи Оказва благотворен ефект върху простатата

42

Валмарк

Всяка таблетка съдържа: Цинк . ......................................... 15,00 mg Дозировка: По 1 таблетка дневно след хранене. Опаковки: 30 и 100 таблетки.


Микроелементи ЦИСТИТ

Магнезий

Грижа за нервната система и мускулите Магнезият е минерал, който в най-голямо количество се намира в костите и зъбите, съдържа се и в нервната и мускулната тъкан, в кръвната плазма и в клетките на кръвта. Магнезият участва в множество метаболитни процеси в организма – необходим е за усвояването и натрупването на енергия, за нормалната функция на мускулите, за дейността на сърцето и кръвоносната система, оказва благотворен ефект върху имунната система. Магнезият намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Недостигът на магнезий увеличава нервното напрежение и раздразнителността, и е причина за появата на болезнени мускулни спазми. Недостиг от магнезий може да се наблюдава при бременност, кърмене, еднообразно хранене, диабет. Ефекти: Оказва благотворно влияние върху нервната система и мускулите Подпомага дейността на сърдечно-съдовата система Допринася за поддържане на здрави кости и зъби Подходящ при депресивни състояния Всяка таблетка съдържа: Магнезий . ....................................... 200,00 mg Дозировка: 1 таблетка дневно след хранене. Опаковка: 30 таблетки.

43


Микроелементи

Хром Форте

Подпомага контрола на телесното тегло Хромът е изключително важен микроелемент. Заедно с ниацинa и още няколко аминокиселини образува т. нар. GTF (глюкозо-толерансен фактор), който е необходим за инсулиновото действие. Инсулинът е хормонът, който регулира не само нивото на кръвната захар, но също така участва и в метаболизма на мазнините и протеините. Недостатъчното ниво на хром в организма се счита, че има връзка с наднорменото тегло, нарушения глюкозен толеранс (диабет) и повишеното ниво на холестерол в кръвта. Приемът на хром води до промяна в структурата на тялото – намалява количеството мастна тъкан и поддържа мускулната маса. Всяка таблетка съдържа: Хром..................................................... 200,0 μg Ефекти: Подпомага контрола на телесното тегло Намалява апетита за сладки храни Спомага да се регулира нивото на кръвната захар Подпомага обмяната на мазнини и въглехидрати Дозировка: 1 таблетка дневно. Опаковка: 30 таблетки.

44

Валмарк

Хромът контролира апетита за сладки храни и улеснява спазването на диета при наднормено тегло и диабет


Природни продукти

Келп

Естествен източник на йод Келп е най-богатият естествен източник на йод. Йодът е необходим за правилното функциониране на щитовидната жлеза, която регулира метаболизма. Недостигът му води до забавяне на умствената дейност, увеличаване на телесното тегло, намаляване на жизнения тонус на организма. Ефекти: Необходим за правилното функциониране на щитовидната жлеза Спомага за изгаряне на излишните мазнини Участва в регулацията на метаболизма Всяка таблетка съдържа: Келп.................................................... 30,00 mg (Fucus vesiculosus – екв. на йод 150,00 μg)

Келп представляват вид кафяви водорасли, ценен естествен източник на йод и селен.

Дозировка: По 1 таблетка дневно след хранене. Опаковка: 50 таблетки.

45


Природни продукти

Лецитин

Подпомага паметта и понижава холестерола Лецитинът е субстанция, която участва в изграждането на всяка клетка в човешкото тяло. Играе важна роля в метаболизма на мазнините и намалява холестероловите отлагания по стените на кръвоносните съдове. По този начин забавя развитието на атеросклерозата, поддържа еластични кръвоносните съдове, намалява втвърдяването на артериите и подпомага нормалния метаболизъм на холестерола и мазнините в кръвта. Ето защо се счита, че приемът на лецитин има съществен принос за превенция на сърдечно съдовите заболявания. Лецитинът е важен структурен елемент в клетъчните мембрани на нервните клетки. Приемът на лецитин увеличава нивата на невромедиатора ацетилхолин, което обяснява значителното подобрение на паметта – ацетилхолинът увеличава способността за запомняне и обучение. Лецитинът е ценен и за страдащите от жлъчни и чернодробни заболявания – поддържа жлъчните киселини в разтворима форма и така намалява риска от образуването на жлъчни камъни. Подпомага възстановяването на черния дроб след алкохолно отравяне. Освен при възрастните хора, лецитинът е особено подходящ за младите майки, които кърмят, тъй като спомага за поддържане добра проходимост на млечните каналчета и намалява риска от запушване и възпаление (мастит). Вяка капсула съдържа: Лецитин................................. 1200,00 mg Дозировка: По 1-2 капсули дневно. Опаковки: 30 и 80 капсули.

46

Валмарк

Ефекти: Подпомага мозъчната дейност Съдейства за поддържане на оптимално ниво на холестерол и мазнини в организма Защитава черния дроб от повишено образуване на мазнини Намалява риска от образуване на жлъчни камъни


Природни продукти

Лецитин с ресвератрол Подпомага паметта, нервната и сърдечносъдовата система

Лецитинът се съдържа във всяка човешка клетка и участва активно в множество важни физиологични процеси. Той подпомага правилното функциониране нa нервната система, концентрацията и паметта. Нужен е за нормалния растеж, умственото и физическото развитие на организма. Подпомага поддържането на функциите и структурата на клетъчните мембрани. Лецитинът също така подсилва имунната и сърдечно-съдовата система, и подържа нормално ниво на холестерола. Ресвератролът (полифенолен комплекс, получен от екстракт от червено вино) притежава силен антиоксидантен ефект и защитава клетките от действието на свободните радикали. Ресвератролът поддържа еластичността на кръвоносната система и намалява риска от сърдечносъдови инциденти.

Всяка таблетка съдържа: Лецитин..................................... 522,8 mg (станд. до 95 % фосфолипиден комплекс) Екстракт от червено вино......... 10,0 mg (станд. до 2 % ресвератрол) Винени дрожди........................ 200,0 mg (Fucus vesiculosus – екв. на йод 150,00 μg)

Ефекти: Подпомага паметта и концентрацията. Спомага за поддържане на нормално ниво на холестерол в кръвта Подпомага нормалното функциониране на сърдечно съдовата система. Допринася за правилното функциониране на нервната система. Повишава антиоксидантната защита на организма Дозировка: 1 - 3 таблетки дневно. Опаковки: 30 и 90 дъвчащи таблетки.

47


Природни продукти

масло от Тиквено семе

Подпомага здравословното състояние на простатата Благотворните ефекти на маслото от тиквеното семе върху състоянието на простатата са познати от векове. Маслото от тиквено семе поддържа здравето на простатата, функцията на пикочния мехур и подобрява струята при уриниране.

Дозировка: 1 капсула дневно по време или след хранене. Опаковка: 30 капсули.

Ефекти: Подпомага здравословното състояние на простатата Поддържа функцията на пикочния мехур Подобрява струята при уриниране Всяка капсула съдържа: Масло от тиквено семе........... 275,0 mg

Гуарана

Събудете Вашата енергия Последните клинични проучвания доказват, че гуараната намалява умората, депресията, а също така и наднорменото тегло. Значително подобрява концентрацията и жизнеността, спомага бързо да се преодолее състоянието на изтощение и умора в човешкото тяло. Ефекти: Премахва чувството на изтощение и умора Увеличава енергията и издръжливостта Препоръчва се при усилена психическа и физическа активност, изискваща максимална концентрация

48

Валмарк

Вяка таблетка съдържа: Гуарана.................................... 800,00 mg Дозировка: до 4 таблетки дневно преди хранене. Опаковка: 30 таблетки.


Природни продукти

Коензим Q10 60 mg

Защитава сърцето и осигурява жизненост и енергия Коензим Q10 е основен компонент на всяка клетка, който осигурява енергия за нормалното протичане на метаболитните процеси и правилното функциониране на човешкия организъм. Като мощен антиоксидант коензим Q10 предпазва клетките от увреждащото действие на свободните радикали и оказва положителен ефект за укрепване на имунната система. Необходимото количество коензим Q10 се образува чрез синтез в човешкото тяло и в по-малка степен чрез храната. С напредване на възрастта, при повишена умствена и физическа дейност количеството на коензим Q10 в клетките намалява, което води до лесна уморяемост и понижен жизнен тонус. Кои органи са подложени на риск? С най-голямо съдържание на коензим Q10 са сърцето, черният дроб и мускулите.Това са органите, които се нуждаят от много енергия за своето нормално функциониране. Затова недостатъчното количество на коензим Q10 съществено се отразява на тяхното състояние. Недостигът му е свързан както с процеса на стареене, така и с развитието на сърдечни заболявания и хипертония. Клинични проучвания показват, че заболявания като сърдечна недостатъчност и инфаркт на миокарда може да се дължат и на хроничния недостиг на коензим Q10 в организма.

Ефекти: Осигурява енергия за нормалната сърдечна дейност Подобрява умственото и физическото състояние Спомага за укрепване на здравословното състояние на хора, страдащи от сърдечни заболявания Необходим за поддържане на здрави венци и зъби Всяка капсула съдържа: Коензим Q10 ............................ 60,00 mg Дозировка: 2 капсули дневно по време или след хранене. Опаковка: 30 капсули.

49


Билкови екстракти

Ехинация

Укрепва имунната система Ехинацеята е ценно лечебно растение, което подсилва и укрепва имунната система. Продуктът е обогатен и с екстракт от сибирски жен-шен, който подпомага доброто умствено и физическо състояние на организма, и допринася за повишаване устойчивостта на организма при стрес и други негативни влияния. Комбинацията от ехинацея и сибирски жен-шен подобрява общото здравословно състояние и съдейства за по-бързо възстановяване при боледуване. Ефекти: Подсилва имунната система Повишава устойчивостта на организма при простуда и грип Повишава жизнеността и тонуса Всяка таблетка съдържа: Ехинацея..........................................132,00 mg (Echinacea purpurea екстракт 4:1 - 33 mg) Сибирски жен-шен...........................25,00 mg (Eleutherococcus senticosus екстракт 5:1 – 5 mg) Дозировка: При начални симптоми на грип и простуда - приемайте по 3 таблетки дневно през първите 2-3 дни. След това продължете още 10 дни по 2 таблетки дневно. Опаковки: 30 и 60 таблетки.

50

Валмарк

Ехинацеята повишава естествената защита на организма срещу вирусни и бактериални инфекции.


Билкови екстракти

Гинко билоба

За добро оросяване на крайниците и добра памет Листата на Гинко Билоба съдържат активни субстанции, които оказват благоприятно влияние върху кръвната циркулация. Гинко билоба потиска тромбообразуването и подобрява кръвооросяването на мозъка и крайниците. Като мощен антиоксидант участва в защитата на организма срещу увреждащото влияние на свободните радикали. Ефектите на гинко билоба се допълват от включените в продукта глог (тонизира сърдечния мускул) и витамин Е (антиоксидант). Ефекти: Подобрява кръвооросяването на цялото тяло, най-вече на мозъка и крайниците Намалява световъртежа и шума в ушите Подпомага сърдечната дейност и еластичността на кръвоносните съдове Антиоксидантно действие

Листата на Гинко Билоба от векове се използват за забавяне стареенето на организма, за повече здраве и жизненост.

Вяка таблетка съдържа: Гинко билоба . ....................................40,00 mg (станд. екстракт 24:6 - 500 μg) Глог .....................................................10,00 mg (Crataegus laevigata, екстракт 10:1 – 1,0 mg) Витамин Е ........................................... 4,13 mg Дозировка: По 1 таблетка дневно. Опаковки: 30 таблетки.

51


Грижа за цялото тяло

Сън

Памет

Диабет

Сърце

Отслабване

Черва

Беносен

Диалевъл

Кларинол

Простата

Простенал Перфект

ГинкоПрим

Оптитензин Коензим Q10

Пробиотик Салутил

Цистит Уринал

Стави Вени

Вариксинал

52

Валмарк

АртроСтоп


КЛУБ ЗДРАВЕ ВАЛМАРК Посетете страницата "Клуб Здраве Валмарк" във Фейсбук, за да станете наши приятели. Като член на „Клуб Здраве ВАЛМАРК“ Вие получавате: Подробна информация за нашите продукти Информация за промоционални оферти и нови продукти Здравни съвети от специалисти Заповядайте на нашия интернет адрес: www.clubzdrave.bg и станете член на “Клуб Здраве ВАЛМАРК” още сега или изпратете попълнената регистрационна карта на адрес: София 1111, бул. “Шипченски проход” 9, ет. 5 Валмарк България ЕООД За повече информация може да се свържете на тел.: 02/920 90 65 или да пишете на: info@walmark.bg

Да, искам да стана член на „Клуб Здраве ВАЛМАРК” Име: . .............................................................. Презиме: ................................................... Фамилия: . ..................................................... Дата на раждане: Улица: .............................................................................................................. № .............. Град: ............................................................... Пощенски код: Телефон: ........................................................ E-mail: ....................................................... Искам повече информация относно............................................................................... Подпис: . ........................................................

Валмарк България ЕООД обработва личните данни на членовете на „Клуб Здраве ВАЛМАРК”, които са ни предоставени от Вас с попълването на тази регистрационна форма с Вашето съгласие, както и се ангажира, че няма да разпространява личните данни. Валмарк България ЕООД третира предоставените данни строго конфиденциално и ще ги използва единствено за вътрешни цели, отговаряйки на Закона за защита на личните данни. Вашите лични данни няма да бъдат разпространявани на други фирми и лица без Вашето съгласие.

53


Научете повече за продуктите на Валмарк

ginkoprim.bg

arthrostop.bg

urinal.bg

varixinal.bg

www.marsianci.bg

www.zvezdichki.bg

www.walmark.bg

54

Валмарк


Научете повече за продуктите на Валмарк

www.cemax.info

www.benosen.bg

www.mаbelle.bg

www.permen.bg

www.clarinol-bg.com

www.dialevel.bg

55


Съдържание на предлаганите продукти по азбучен ред Антиоксидант..….........................................................38

Коензим Q10. ..............................................................49

Антиоксидант Стронг..…...........................................40

Лецитин.......................................................................46

АртроСтоп крем............................................................8

Лецитин с ресвератрол............................................47

АртроСтоп Лейди ........................................................9

Мабел. ..........................................................................22

АртроСтоп Рапид Плюс ..............................................7

Магнезий.....................................................................43

АртроСтоп Хиал..........................................................10

Марсианци сироп.......................................................32

Б-комплекс + витамин C. .........................................39

Марсианци Имунактив.............................................30

Беносен........................................................................23

Марсианци желирани...............................................33

Бета каротин...............................................................38

Марсианци с пребиотици. .......................................31

Вериксинал гел..........................................................28

МемоПлюс...................................................................14

Вериксинал таблетки...............................................29

Оптитензин. ................................................................27

Вериксинал таблетки...............................................29

Пермен.........................................................................19

Витамин Д3.................................................................39

Пробиотик Салутил...................................................24

Гинко билоба. .............................................................51

Простенал Перфект...................................................21

ГинкоПрим Макс. .......................................................12

Селен ...........................................................................42

ГинкоПрим Смарт. .....................................................13

Спектрум Имунактив . ..............................................37

Гуарана.........................................................................48

Масло от тиквено семе ............................................48

Диалевъл.....................................................................25

Уринал..........................................................................16

Ехинацея . ...................................................................50

Уринал Акут. ...............................................................17

Ехиначи. ......................................................................34

Уринал Дринк.............................................................18

Звездички. ..................................................................35

Хром Форте. ................................................................44

Калмацин Форте .......................................................41

Cemax retard...............................................................36

Келп..............................................................................45

Цинк..............................................................................42

Кларинол™ КЛА 1000...............................................26

56

Валмарк


За контакти: София 1111 бул. “Шипченски проход” №9, ет. 5 Валмарк България ЕООД тел.: 02/920 90 65 info@walmark.bg www.walmark.bg

КАТАЛОГ продукти 2011  
КАТАЛОГ продукти 2011  

Валмарк притежава един от най-съвременните фармацевтични заводи в Република Чехия за производство на лекарства и хранителни добавки. Це- лия...

Advertisement