Page 1

Avisen for: Vodder Sogn og omegn

September 2010, 12. ĂĽrgang, r. 7

Denne udgave er udgivet i samarbejde med

Filmaften i Vodder IdrÌtscenter Vodder Menighedsrüd fortsÌtter succesen med filmaftener. LÌs mere side 9 ‌ Sü skal der rulles

7 ĂĽr i Frifelt

FarmeridrĂŚt - ny aktivitet ved Frifelt Kro

Marit og Laila har vĂŚret drevet Kwik Spar i 7 ĂĽr...

Keld og Lene Stenger, som har overtaget Frifelt Kro havde besøg af 60 børn og unge fra Riberhus Privatskole den 25.-26. august 2010. Konceptet LÌs mere side 6 �FarmeridrÌt� stod pü dagsordenen.

LĂŚs mere side 12

Fiskekonkurrence i Frifelt Vil du med til scoreaften? En scoreaften specielt for drenge‌. Det er muligt at deltage i dette i efterüret...

LĂŚs mere side 4

Lørdag den 14. august 2010 blev der afholdt fiskekonkurrence vest for Frifelt til fordel for børnehaven Æblehuset. Dagen startede kl. 4.30 med salg af fiskekort. Selve konkurrencen startede kl. 5.00 og sluttede kl. 14.00. Der var lidt over 50 fiskestÌnger i gang. Det var en god dag med dejligt vejr. Da konkurrencen var slut var der i alt blevet fanget ca. 25 fisk. Sü blev der uddelt prÌmier i alt 23 stk. 3 flotte penge prÌmier af 1000 kr. og 500 kr. og 250 kr. Derudover var der mange fine sponsorerede prÌmier. En rigtig hyggelig dag.

ElektrikerlÌrling søges! Er du energisk, engageret og gerne selvstÌndig ? Har du humoristisk sans ? Sü søger Frifelt-El søger en ung frisk elektrikerlÌrling fra 1. oktober 2010. Vi tilbyder en god arbejdsplads med et ungt team. Er du interesseret – sü kontakt Jonas pü tlf. 73750750 senest den 24. september 2010. Du mü ogsü gerne sende en e-mail til butik@frifelt-el.dk med din ansøgning.


Side 2

Ævle BÌvle, september 2010, 12. Årgang, r. 7

Weber-grillene glødede til fÌllesspisningen3

Der var gang i grillkullene da lokale Weberfans havde tÌndt op for de helt store grills mandag den 30. august. Torben Post, Jakob Nielsen, Jan Jakobsen og Holger Madsen bød pü hakkebøffer, kalkun og kamsteg med tilbehør – bagte rodfrugter og ovngratineret pasta.

Nogen højere ? Hos Kerstin Hiersemann & Haymo Krßger pü Hedebovej i Birkelev, Vodder Sogn har de en solsikke som er blevet 3,15 m høj som det ses pü dette billede...

Omkring 60 børn og voksne var mødt op for at smage pü herlighederne, og at dømme efter mÌngden der blev spist, sü var grillmaden en succes. 2 stk Webergrills med en diameter pü hver 1 meter var i brug for at lave mad til de mange gÌster ved fÌllesspisningen i Vodder IdrÌtscenter.

Har du Ên som er højere - send billede og indberetning til voddersogn@gmail.com

NÌste fÌllesspisning finder sted mandag den 11. oktober kl. 18.30 i Vodder IdrÌtscenter. Her vil Frifelt Havneforening – ja, det er der noget der hedder – stü for madlavningen. Müske kan man samme aften fü svar pü hvad foreningen stür for?

Udgives 11 gange ürligt af Vodder Sogns Lokalrüd – paraplyorganisation for Vodder Sogn Omdeles af frivillige i Vodder Sogn til alle husstande i Birkelev, Frifelt, Gammelby, Gejlbjerg, Günsager, HolbÌk, RenbÌk Plantage, Sønderhede, Vodder og Åved. Oplag 400 Offentliggøres pü www.voddersogn.dk Fü fremsendt Ævle BÌvle pr. post mod betaling. Pris i 2010 200 kr. Redaktionschef: Malene von Qualen mobil 28 74 16 81, e-mail vqn@bbsyd.dk Annoncechef: Merethe Juul Thysen mobil 20 28 56 68, e-mail merethe.juul@mail.dk Annoncepriser 1/1 side 750 kr. 1/2 side 500 kr.

1/4 side 1/8 side

250 kr. 125 kr.

Deadline: 20. i hver müned Udgaven for juni dÌkker ogsü juli müned. Har du et spÌndende indslag eller ’en god historie’ – sü send den gerne til os. Det gÌlder süvel virksomheder, foreninger, institutioner som private. Input og annoncer sendes til voddersogn@gmail.com


Ævle BÌvle, September 2010, 12. Årgang, r. 7

Side 3


Side 4

HUSK loppemarked

Ævle BÌvle, september 2010, 12. Årgang, r. 7

Arbejdsdag i Æblehuset

Sidste lørdag i hver müned i hallen pü Roagervej 7 fra 10.00 13.00. Ved spørgsmül, kontakt Tonny Jessen (2126 8549) eller Jan "Flex" Christensen (6135 7214) OBS! Årets sidste loppemarked er sidste weekend i november. Derefter lukker vi ned for at samle lopper til det store loppemarked i forüret 2011! Støt det private motorikbørnecenter Æblehuset. Støttebevis ? à kr. 100 kan købes hos Birgit Clausen tlf. 74 75 77 67 Gammelt jern kan afleveres hos Frifelt Auto, Algade 27. Herved støtter du Æblehuset.

Vidste du at3 Æblehuset har sin helt egen hjemmeside: www.aeblehuset.com

Lørdag den 21. august var der arbejdsdag i Æblehuset. Smü og store var mødt op til en hyggelig dag, hvor der skulle males, tømres, leges og hygges! Pigerne fik malet en del karme mv. indendørs, mens mÌndene bl.a. tog sig af maling af legehusene samt barnevognsskuret til

Kernen (sü langt som regnen tillod det :-) ) Derudover fik de 7 smübørn i Kernen deres helt egen gynge pü den nye fine legeplads, som er blevet etableret henover forüret. Personale og bestyrelse takker for en stor indsats fra de forÌldre, der var med til at hjÌlpe til med Æblehusets vedligehold.

Scoreaften og andre aktiviteter Klubben Kernen er i gang igen og byder pĂĽ en mĂŚngde sjove oplevelser hen over efterĂĽret. Bl.a. kan drengene den 6. november invitere 1 eller 2 veninder pĂĽ en scoremiddag, hvor pigerne skal forkĂŚles af drengene med god mad, lys pĂĽ bordet, servietter osv.

e liger Yder ger pĂĽ nin oplys 8 56 68 20 2

Aktiviteterne i Klubben har allerede vÌret i gang i en müneds tid, og sammen med Jan Jakobsen har børnene bl.a. lavet rollespilsrekvisitter; drabelige svÌrd og farlige dolke, som ikke er sü farlige endda - de er nemlig fremstillet af skummütte, gaffatape og bambuspinde. Den 6. og 13. oktober er det muligt at vÌre med til at lave mørkemÌnd, som er temaet for ürets gyseraften.


Ævle BÌvle, September 2010, 12. Årgang, r. 7

IdrÌt pü TvÌrs starter op igen fredag den 10. september 2010 kl. 19.00 For børn og unge fra 3. klasse og opefter (program i nÌste nummer)

Side 5

Vi mødes hver onsdag kl. 19.00 foran indgang ved Vodder IdrÌtscenter til fÌlles opvarmning, inden vi løber/ gür en af de 3 valgte ruter, pü henholdsvis 3, 5, eller 10 km, alt efter behov.

Vi starter den onsdag den 8. september kl. 19.00 For de interesserede kan der laves et program, sĂĽ du kan nĂĽ dine mĂĽl.

Aben alle dage kl. 07.00 - 22.00. Billige priser: 3 mdr. 500 kr. - 6 mdr. 800 kr. - 12 mdr. 1.200 kr. LĂŚs mere pĂĽ www.frifeltsportsforening.dk

Vi skal have alle med, sü husk naboen. Vi sesI Ved spørgsmül, kontakt: Søren Olesen tlf. 23 31 22 16


Side 6

Ævle BÌvle, september 2010, 12. Årgang, r. 7

FarmeridrÌt - nyt koncept ifm. lejrskoler m.m. Keld Stender og 3. klasse fra ürgangen 2009-2010 har udviklet konceptet �FarmeridrÌt�. FarmeridrÌt er blevet udviklet igennem et projekt med landsbrugsrelaterede idrÌtsaktiviteter ifm. en konkurrence i Dansk SkoleidrÌt.

Projektet vandt en prÌmie pü 10.000 kr. og i forbindelse med motionsdagen i oktober 2009 afprøvede hele skolen aktiviteterne se billedet ovenover. Se flere billeder fra oktober 2009 pü www.voddersogn.dk (søg pü ordet farmerdag.).. Nu bliver konceptet ført videre pü arealerne ved Frifelt Kro. Keld Stenger har allerede haft besøg fra Riberhus Privatskole. Omkring 60 børn og voksne kÌmpede sig igennem vinden den 25. august for at komme til Frifelt fra Ribe. En god oplevelse, som varmt kan anbefales til andre, som ønsker en anderledes aktiv lejrskoletur.

Overnatning pĂĽ Frifelt Kro Det er igen muligt at overnatte pĂĽ Friflet Kro - enten i vĂŚrelser eller i salen, som Riberhus Privatskole gjorde det. Derudover er der camping muligheder udenfor. Og priserne for overnatning er rimelige: Pris enkeltvĂŚrelse 200 kr. Pris dobbeltvĂŚrelse 300 kr. Kontakt Keld Stenger for yderligere oplysninger pĂĽ tlf. 25797419

60 børn og voksne fra Riberhus Privatskole til FarmeridrÌt pü Frifelt Kro En hurtig beslutning om en lejrskole for Riberhus Privatskoles mellemtrin betød, at vi med kort varsel skulle skaffe overnatning til 56 børn og 4 voksne.

for spisesal og opholdsrum. Madlavningen klarede eleverne, der havde rigtig gode forhold i køkkenet (hvis opvaskemaskinen skal sÌlges, sü findes der en del aftagere!)

Gode rüd var dyre og varslet kort, for hvor finder man plads til sü mange mennesker, nür Først pü eftermiddagen indtog alle mand de store lejrskoler skal reserveres et ür i for- marken bag kroen, hvor Keld havde vejen? gjort sit sÌrlige idrÌtskoncept �FarmeridrÌt� klar. Konceptet, som bl.a. Til vores store held overtog Lene og Keld indeholdt en forhindringsbane opbygget af Stenger Frifelt Kro i juli müned og de indvil- halmballer, gik rent hjem hos büde børn og ligede i at huse os, selv om det krÌvede, at voksne. Der blev kÌmpet bravt pü alle poster de mütte sÌtte turbo pü renoveringen, sü sal, og forløbet sluttede med en omgang køkken og toiletter kunne stü klar til at mod- forhindringsrundbold, som heldigvis for hustage os onsdag den 25. august. freden sluttede uafgjort. Onsdag klokken elleve trillede flokken af børn og voksne ind pü kroens gürdplads, hvor Keld anviste cykelparkering og gav en kort introduktion til kroen og lokalerne.

Efter kampen var det tid for tilberedning af aftensmaden. I den forbindelse skal der lyde en stor tak til Kwik Spar i Frifelt for fantastisk service!

Salen blev hurtigt omdannet til en sovesal for drenge og en sovesal for piger – en rÌkke strategisk placerede borde udgjorde en skillevÌg med indbygget opbevaringsplads. Forhal, mellemstue og reception gjorde det ud

Findes der andre butikker, hvor man kan gü ind og sige: �Vi kommer 62 personer pü onsdag. Vi ska’ ha´ pitabrød, frokost og morgenmad. Hvad skal der til?�? – Pü dagen hentede fire elever nydeligt pakkede kasser med en yderst passende mÌngde varer (varerne kunne sagtens blive leveret, men ungerne sloges om at hente dem). Aftenen gik med hygge pü kroen, pü multibanen og pü bülpladsen. Büde børn og voksne var imponerede over de gode forhold, vi har i Frifelt og den venlighed og hjÌlpsomhed, vi blev mødt med. Som en kollega sagde: �Det kan godt vÌre, at I bor pü landet, men I har jo det hele!�


Ævle BÌvle, September 2010, 12. Årgang, r. 7

Side 7

Som mange nok har hørt eller lÌst, sü har Frifelt Sportsfor- Team Vest herrer trÌner og spiller kampe skiftevis i de 3 ening her fra opstarten af senior fodbolden i efterüret, lavet sammenlÌgnings klubber. en fusionsklub Team Vest i et stÌrkt lokalt seniorsamarbejDet ser ud til at blive en succes, da der mødte 34 spillere de. op til første gang trÌning i Frifelt, selvom det var midt i Team Vest som er sammenlÌgning af Brøns, SkÌrbÌk og sommerferien. Frifelt, har kørt super godt i adskillige ür i ungdomsrÌkkerne. I oversigten over foldboldkampe pü Frifelt Stadion kan I se hvornür de spiller kampe i Frifelt. Grunden til sammenlÌgningen er, at der har vÌret en tilbagegang af senior spillere i de 3 klubber. Alle er velkomne til komme og bakke op - süvel om børn og Samtidig skulle det ogsü gerne højne fodbold spillet og der unge rÌkkerne som de voksnes rÌkker. skal vÌre plads til alle, der vil spille bold.

Fodboldkampe pĂĽ Frifelt Stadion


Side 8

Ævle BÌvle, september 2010, 12. Årgang, r. 7

Sangaftener i efterüret i Brøns og Vodder I efterüret og vinteren 20102011 holder vi sangaftener i Brøns og Vodder pü følgende datoer:

Vodder Torsdag den 28. oktober 2010 i Vodder IdrĂŚtscenter, Sportsvej 3 i kl. 19.30 Indleder: Jan Jakobsen fra Birkelev

Brøns Onsdag den 17. november i konfirmandstuen Tingvej, Brøns. Indleder: Caspar Gregers Jensen, Sønderborg (vikar under prÌstens studieorlov) Alle er velkommen. Kirkebilen kan benyttes. Der serveres kaffe og kage.

�Hvad danskerne mener� �86 % af danskerne mener, at ...�, hører vi ustandselig; eller: �75 % af danskerne mener, at...� gulerødder er sunde for børn, at kongehuset skal bevares eller at Ên eller andet bliver statsminister. Hvorfor vi i grunden hele tiden skal have at vide, hvad sü og sü mange procent af danskerne mener, er ikke til at vide, og det er ogsü svÌrt at pejle efter, for dagen efter mener de samme procenter det stik modsatte, for den slags mülinger er altid foretaget lige efter en eller anden hysterisk stemning, der har bredt sig og har som oftest samme kvalitet som det, der bliver sladret om pü gadehjørnet. Pü samme vis er der mange meninger om Gud. Ham kan man jo ikke se, sü der er frit slag for alskens rygtedannelser og frit opfundne og hjemmegjorte meninger om vor Fader i Himlen – af samme lødighed som sladder. �Hvem siger folk, at jeg er�, spurgte Kristus en gang sine disciple, og de remsede sü alle de meninger op, som de havde hørt om Ham: �Én mener, du er Johannes Døberen, andre, at du er Elias, en anden procendel, at du er en anden profet..� osv. Kristus spørger dem sü: �Men I, hvem siger I, at jeg er?� – Dermed blev spørgsmület personligt; fÌrdig med de mange gallupundersøgelser af flygtige folkestemninger; nu blev de selv

spurgt: �Hvad siger I?!� I vor gamle luthersk-evangeliske kirke mødes vi ikke for at høre, hvor mange procent der mener noget interessant om religion, men for at høre vor himmelske Fader tale til dig og mig personligt, holde os fast pü vor personlige skyld og personlige ansvar og høre, at �Hans nüde rÌkker til tusind slÌgter�, og det er godt – for mig! personligt, som ikke har hverken englevinger eller glorie, jeg kan trÌde ind i kirken med og prÌsentere for min Fader. I kirken afgøres sandheden ikke af flygtige folkestemninger eller hvor mange procent, der er i kirke, men her er det min himmelske Fader, der taler til mig om min skyld og gÌld og skÌnker mig – hver gang püny som et mirakel og under – syndernes forladelse. Ja, hvad skal vi med alle de mülinger af folkestemninger? De kan højst bruges til at lokke os til at løbe rundt som brÌgende für i flok i Ên retning den ene dag og i en anden retning den nÌste dag. Men menigheden i kirken – om der er to eller tusind – er ikke en flok brÌgende für, der vender sig efter vinden. Den er et fÌllesskab af mennesker, som samles om at høre, hvad �Du, Gud Fader, vil tale til mig�, som vi hører i indgangsbønnen.


Ævle BÌvle, September 2010, 12. Årgang, r. 7

Sten-Ove Bro Vedstesen pü Konfirmationer i Brøns og studieorlov Vodder Sten-Ove Bro Vedstesen har füet bevilget studieorlov i perioden fra og med 1. september til og med 30. november 2010. PrÌsteembedet i Brøns og Vodder sogne i disse müneder bliver varetaget af Caspar Gregers Jensen, Sønderborg, som er 33 ür, blev cand. theol. i 2007 og har haft et halvt ürs ansÌttelse som sogneprÌst ved Sct. Marie Kirke i Sønderborg samt 3 müneders vikariat som sogneprÌst i Nordby pü Fanø og vikarieret som sogneprÌst i Tønder. Vi byder Casper Gregers Jensen velkommen som prÌst her i 3 müneder.

Adventsmøde i december Caspar Gregers Jensen har ogsü sagt ja til at stü for vores ürlige adventsmøde, som bliver den 5. december, hvor vi først mødes til gudstjeneste i Vodder Kirke og derpü mødes til fÌlles kaffebord, hvor Caspar Gregers Jensen vil fortÌlle.

2011 Brøns: 15. maj, Vodder: 20. maj 2012 Brøns: 4. maj, Vodder: 29. april

Døbte Nicklas Ă˜hlenschlĂŚger Hundebøl, Gram Morten Vejrup, Frifelt

Viede/kirkeligt velsignede Anette Jønsson Olesen og Jonas Bruun Olesen, Frifelt.

Begravede Maren Pedersen, SkĂŚrbĂŚk, tidl. GĂĽnsager Erna Schmidt, SkĂŚrbĂŚk, tidl. GĂĽnsager Laurids Mortensen DamgĂĽrd, Bredebro, tidl. Frifelt Georg Hansen Fuglsang, GĂĽnsager

Filmaften Vodder IdrÌtscenter den 5. oktober 2010 kl. 19.00 Filmen �Luther� er et aktionfyldt drama om en af historiens vÌsentligste revolutionÌre perioder, da middelalderen banede vejen for renÌssancen, og en mands overbevisning havde styrke tl at forandre verden. Filmen er provokerende og mere end blot en historisk film. Martin Luther er en mand med visioner, som opgiver sine studier i retsvidenskab for at gü i kloster. Livet i klosteret er bestemt ikke kedeligt for Luther, som drevet af sin tro begynder at sÌtte spørgsmülstegn ved de fastlagte religiøse normer. Situationen tilspidses, da Luther fremsÌtter sine 95 teser i Wittenberg og udfordrer de gamle afladsbreve, som mange af kirken fremstüende mÌnd drager økonomisk udbytte af. Som fredsløs oversÌtter han det nye testamente fra latin til tysk, sü almindelige mennesker kan fü adgang til Guds ord, men hans ündelige kamp udvikler sig hurtigt til et ukontrolleret blodbad. Filmen er tilladt for alle over 11 ür. Gratis entre. Der serveres kaffe og kage Vodder Menighedsrüd

Side 9 Kontaktoplysninger SogneprÌst Sten-O. Bro Vedstesen Tingvej 3A, Brøns 6780 SkÌrbÌk Tlf. 74753114 e-post: sobv@km.dk web: broensvodder.dk SogneprÌst under vaccance Caspar Gregers Jensen Grundtvigs AllÊ 29, 1. tv. 6400 Sønderborg Tlf. 53589717 e-post: caspar@sanctum.dk Menighedsrüdsformand John Kousgaard Sønderhedevej 48, Günsager 6780 SkÌrbÌk Tlf. 74757428 Graver Jens Christensen TrÌffes pü kirkegürdskontoret tirsdag - fredag kl. 9.00-16.00 eller pü tlf. 74757438


Side 10

Ævle BÌvle, september 2010, 12. Årgang, r. 7

LMU holdt børnetrÌf bag Frifelt Auto

Manden bag Ă…rets Succes i JV 2009 kommer til Frifelt Som start pĂĽ cafĂŠeftermiddagene, har Vodder AktivitetsKlub for Seniorer inviteret tønderlĂŚgen Morten Ă˜ster, som blev udnĂŚvnt til Ă…rets Succeshistorie pĂĽ JV i 2009, til at komme til Vodder IdrĂŚtscenter torsdag den 23. september kl. 15. Morten Ă˜ster fortĂŚller om sit frivillige arbejde pĂĽ et lille hospital. i Tanzania i Afrika ved Tanganikasøen. En spĂŚndende beretning for bĂĽde unge og gamle - sĂĽ tag gerne børn, børnebørn med til arrangementet Torsdag den 7.oktober 2010 kl.15.00 vil Finn Sørensen , SkĂŚrbĂŚk underholde med "Til fods pĂĽ de grĂŚske øer " Torsdag den 21.oktober 2010 kl. 15.00 kommer Bjarne Hansen, Døstrup pĂĽ besøg til cafĂŠeftermiddagen. Han vil vise gamle billeder fra 1920 og frem. IsĂŚr fra SkĂŚrbĂŚk, Vodder og andre af de smĂĽ byer her omkring.

BørnetrÌf i Frifelt Traditionen tro var der Igen i ür børnetrÌf i teltet bag Frifelt Auto. Mange børn fandt vejen derhen og vi havde 3 dejlige eftermiddage. Der blev spillet fodbold pü halmfodboldbanen, fundet karameller i en trailer med korn og Ìslet Lotte blev trukket rundt pü pladsen, mens der var kø om at ride pü hende. Vi malede store papkasser, hoppede i hoppeborg og legede med balloner. Vi spiste kager, snobrød, pizzasnegle og hotdogs. Ebbe Kaas fra BrÌndstrup Kristne Friskole kom den første dag og fortalte om Moses og den brÌndende tornebusk. Lars Rømer fra Toftlund var de sidste to dage og fortalte om, hvordan Jesus mødte mennesker. Nu er Juniorreden sü i gang igen hver onsdag kl. 19 – 20.30 indtil efterürsferien i Kernehuset. Derefter flytter vi ind i SFO lokalet. Det er for børn fra 10 ür og opef-

ter. Børneklub for børn op til 10 ür hver torsdag kl. 16 – 17.15 pü Voddervej 1 i Arnum ved Arne og Majbritt Fredensborg. Program füs ved henvendelse til Åse Svendsen, tlf. 23931172 eller 74757192 email: aase@hedelam.dk

Sol, sang og sommerhygge Cirkus i Astoria i Frifelt 40 borgere i Vodder Sogn oplevede Cirkus Astoria den 18. august, hvor vejrguderne ikke ligefrem var med dem. Pü trods af det vüde og blÌsende vejr fik alle fremmødte en god oplevelse med det lille familiecirkus. Se flere billeder pü www.voddersogn.dk

Lidt over 20 børn, unge og voksne havde fundet vej til bülhytten pü naturlegeog lejrpladsen Kernen ved Vodder Skole, hvor der blev holdt Sol, sang og sommerhygge onsdag den 4. august 2010. Det var en hyggelig aften hvor der blev sunget mange gode sange af süvel danske som udenlandske kunstnere under akkompagnement ved Jan (tidligere Brøns musiker) og Martin. Alle deltagere var enige i at dette var et arrangement som gerne mütte gentages.


Ævle BÌvle, September 2010, 12. Årgang, r. 7

Side 11

Ringriderfest i Birkelev i august

Der var lagt op til fest i Birkelev i weekenden den 28.-29. august, da Frifelt Ringriderforening afholdt ringridning i hele 5 forskellige udgaver. Og pü trods af de vejrsagkyndiges forudsigelser holdt skyerne tÌt begge dage lige med undtagelse af en times tid søndag sidst pü dagen. Der var büde traktorringridning med 20 deltagere, havetraktorringridning, løberingridning for børn om lørdagen. Om søndagen blev ringriderpladsen fuldt udnyttet, idet ikke fÌrre end 82 ryttere lagde vejen forbi for at deltage. Det blev Anton Feddersen fra Roager der efter dysten kunne kalde sig konge af Frifelt anno 2010. Hos børnene løb Tenna Waje af med sejren foran Mike Ebbesen og Linda Warming. I aldersklasse15-34 ür blev Torben Kaufmann nr. 1, nr. 2 Annette Bonnichsen og nr. 3 Ole Olesen.

Fra 35 til 59 ür blev nr. 1 Hans StokbÌk, nr. 2 Lenette Olesen og nr. 3 Mary Bonnichsen. I aldersklasse 60-100 ür løb Arne Schultz med kransen foran Verner Hein og Anton Jensen. Pü trods af finanskrise og andre dürligdomme havde foreningen füet rigtig mange prÌmier sponsoreret af de lokale erhvervsdrivende, som jo er en vÌsentlig ürsag til at kunne fü et südant arrangement til at fungere. Ogsü publikum mødte isÌr søndag talrigt op til glÌde for büde foreningen og ringrytterne. Se flere billeder pü www.voddersogn.dk

Et nyt skoleĂĽr er startet pĂĽ Vodder Skole Kl. er 7.50 og der er musestille i skolegĂĽrden i Vodder Skole. Mon børnene er mødt op? Jo, det er de – men de er i fuld gang med at fortĂŚlle om deres sommerferieoplevelser i klasserne og ved at finde sig til rette i de nye klassevĂŚrelser. NĂĽr klokken ringer, samles eleverne fra 1. – 6. klasse i fĂŚllesrummet til den daglige morgensang. Og sangen i dag er “I østen stiger solen opâ€?. O. klasse startede op i deres klassevĂŚrelse sammen med Marianne og deres forĂŚldre. Ja, sommerferien er slut og den 9. august startede over 90 børn forventningsfulde børn i Vodder Skole med 10 børn i den nye 0. klasse, 11 i den nye 1. klasse, 8 i den nye 2. klasse, 13 i den nye 3. klasse, 15 i den nye 4 klasse, 17 i den nye 5. klasse og 17 i den nye 6. klasse. Flere billeder pĂĽ www.voddersogn.dk. Se ligeledes hvad der sker i skolen pĂĽ www.vodderskole.dk. Der er bl.a. billeder fra første skoledag, multibanecup pĂĽ skolen. høstfest i naturteknik. 2 kl. skinnebanecykeltur, det nyvalgte elevrĂĽd, skolebestyrelsens første møde m.m.

Gyseraften Fredag den 22. oktober 2010 i Vodder Sogn - Arrangement i Vodder IdrÌtscenter kl. 19.00 Årets emne er �MørkemÌnd� Der er prÌmie til det mest uhyggelig hus og bedste udklÌdninger (børn og voksne) Yderligere oplysninger i nÌste nummer


Side 12

Ævle BÌvle, september 2010, 12. Årgang, r. 7

Kwik Spar har haft 7 ürs fødselsdag Kwik Spar - den lokale købmand i Vodder Sogn er ikke bare en købmand. Den er ligeledes mødested for borgerne i lokalsamfundet og andre forbipasserende. Et vigtigt sted, som er vigtig for mange borgere i det daglige. Dette har nu resulteret i at Marit og Laila kan fejre endnu en fødselsdag som købmÌnd i Frifelt. Marit og Laila Brinkmann har vÌret nu vÌret købmÌnd i Frifelt i 7 ür og det bliver traditionen tro fejret den 1. september med kaffe, kage og saftevand for forbipasserende kunder. Marit og Laila vil gerne sige tak til alle kunder, som bakker op og handler i netop deres butik. Uden dette er det ikke muligt at vÌre købmand i südan en lille by som Frifelt. Pü billedet til højre ses fra venstre: Anna-Margrethe, Marit med briller og Laila fra fødselsdagen.

Bestilling af kød fra Ravsted Slagteren I fremtiden sÌlger Kwik Spar kun kød fra Ravsted Slagteren mod forudbestilling. Pga. en kødkontrol, som Spar har indført og som ürligt koster ca. 9.000 kr. kan Kwik Spar ikke lÌngere have produkterne liggende i køledisken. Bestillingslister findes i forretningen.

Friske fisk i Frifelt

Det er trangt i butikken - men der er altid plads til hygge pü mÌrkedage‌

Fiskemanden kommer hver fredag kl. 12.00 – 12.30 Har du ikke mulighed for at komme imens han er der er det muligt at arrangere bestillingen igennem købmanden. Der findes ligeledes en bestillingsseddel pü www.voddersogn.dk under �Erhverv� og �Jysk Fisk�.

Aktiviteter i Vodder Sogn Søndag den 5. september 10:30 Gudstjeneste i Vodder Kirke

Søndag den 19. september 10:30 Gudstjeneste i Vodder Kirke

Onsdag den 8. september 19.00 LøbetrÌning med afgang fra Vodder IdrÌtscenter

Onsdag den 22. september 19.00 LøbetrÌning fra Vodder IdrÌtscenter

Fredag den 10. september 19.00 IdrĂŚt pĂĽ TvĂŚrs starter i Vodder IdrĂŚtscenter

Torsdag den 23. september 15.00 Foredrag v/Morten Ă˜ster i Vodder IdrĂŚtscenter

Søndag den 12. september 09:00 Gudstjeneste i Vodder Kirke

Fredag den 24. september 19.00 IdrĂŚt pĂĽ TvĂŚrs i Vodder IdrĂŚtscenter

Tirsdag den 14. september 19:00 Besøg pü Kartoffelmelsfabrikken i Toftlund med Frifelt Husholdningsforening Onsdag den 15. september 19.00 LøbetrÌning fra Vodder IdrÌtscenter Fredag den 17. september 19.00 IdrÌt pü TvÌrs i Vodder IdrÌtscenter

Søndag den 26. september 09:00 Gudstjeneste i Vodder Kirke Tirsdag den 28. september Opstart af gymnastik i Vodder IdrÌtscenter Onsdag den 29. september Opstart af gymnastik i Vodder IdrÌtscenter

Onsdag den 29. september 19.00 LøbetrÌning fra Vodder IdrÌtscenter Torsdag den 30. september Opstart af gymnastik i Vodder IdrÌtscenter Fredag den 1. oktober 19.00 IdrÌt pü TvÌrs i Vodder IdrÌtscenter Søndag den 3. oktober 10:30 Gudstjeneste i Vodder Kirke Onsdag den 6. oktober 19.00 LøbetrÌning fra Vodder IdrÌtscenter Torsdag den 7. oktober 15:00 Foredrag v/Finn Sørensen i Vodder IdrÌtscenter Fredag den 8. oktober 19.00 IdrÌt pü TvÌrs i Vodder IdrÌtscenter

LĂŚs ogsĂĽ pĂĽ ogsĂĽ www.voddersogn.dk eller http://www.jv.dk/ditvodder

Søndag den 10. oktober 10:30 Gudstjeneste i Vodder Kirke Mandag den 11. oktober 18:30 FÌllesspsining i Vodder IdrÌtscenter Fredag den 8. oktober 19.00 IdrÌt pü TvÌrs i Vodder IdrÌtscenter Søndag den 17. oktober 09:00 Gudstjeneste i Vodder Kirke Torsdg den 21. oktober 15:00 Fremvisning af gamle billeder v/Bjarne Hansen i VIC Søndag den 24. oktober 10:30 Gudstjeneste i Vodder Kirke Søndag den 31. oktober 09.00 Gudstjeneste i Brøns Kirke v/SubkjÌr Søndag den 7. november 10:30 Gudstjeneste i Vodder Kirke

Ævle Bævle 2010 09  

lokalmagasin for vodder

Ævle Bævle 2010 09  

lokalmagasin for vodder