Page 1

Matrassen & Spiraalbodems Geen bed ventileert beter


p. 02


Inhoud Koninklijke Auping

04

Een Nederlands succesverhaal

Auping AVS matrassen

06

Actieve ondersteuning en ventilatie

Auping AVS Visco matrassen

10

De perfecte matras

Auping Wellness matrassen

12

Een unieke dimensie in slaapcomfort

Auping AVS spiraalbodems

14

De beste basis

Auping Royal spiraalbodems

18

Slapen op maat

Auping AVS dekbedden

20

Heerlijk warm slapen en goede ventilatie

Auping AVS kussens Voor een frisse en comfortabele nachtrust

22


Koninklijke Auping: een Nederlands succesverhaal In 1888 kreeg Johannes Auping, smid te Deventer, opdracht een goed ventilerend bed te maken voor het plaatselijke ziekenhuis. In zijn smederij bedacht en bouwde Auping het eerste spiraalbed. Het was het begin van een succesverhaal dat onder meer leidde tot de toekenning van het predikaat ‘Koninklijk’ in 1988, precies een eeuw na dat allereerste bed. Vandaag de dag is Auping met afstand de grootste zelfstandige beddenfabrikant van Nederland en zijn er o.a. 65 Auping winkels in de Benelux waar het complete Auping assortiment wordt verkocht. Johannes Auping Paleis Soestdijk

p. 04


Auping nights, Better days U wilt fit en uitgerust aan de dag beginnen. Dan is het belangrijk om de kwaliteit van uw nachtrust goed in de gaten te houden. Auping stelt alles in het werk om te zorgen dat u iedere nacht heerlijk slaapt. Door wetenschappelijke slaapkennis en het gebruik van de meest innovatieve en comfortabele materialen geniet u altijd van een goede nachtrust. Daar heeft u niet alleen ’s nachts voordeel van. Maar vooral ook overdag. Niet voor niets spreken we over: Auping nights, Better days.

Wat maakt een Auping nacht zo bijzonder? Een Auping nacht is een nacht waarin uw lichaam optimaal wordt ondersteund door het

comfortabelste bed dat u zich kunt voorstellen. Een bed dat bovendien altijd fris, droog en hygiënisch is. En een bed dat u met één druk op de knop in iedere gewenste positie verstelt.

Goede ventilatie

Goede ondersteuning

Goede drukverlaging

De open Auping spiraalbodem en vochtregulerende matrassen zorgen er samen voor dat u altijd fris en uitgerust wakker wordt.

Beweging in uw slaap is van belang voor een goede bloedcirculatie en de gewrichten. De Auping AVS matrassen met DPPS® pocketveren zorgen ervoor dat u moeiteloos kunt draaien, waardoor u ongestoord slaapt en uitgerust weer wakker wordt.

De Auping spiraalbodem met meer dan 10.000 drukpunten zorgt, in combinatie met een AVS matras, voor een juiste verdeling van de lichaamsdruk. Zo slaapt u pas echt comfortabel.

Consument kiest Auping opnieuw als meest vertrouwde beddenmerk.

p. 05


Auping AVS matrassen Actieve ondersteuning en ventilatie De AVS matras van Auping staat voor Actieve Ventilatie en Support. Oftewel: het geheim van een goede en gezonde nachtrust. Deze AVS matras is zeer goed ventilerend door de speciale vochttransporterende lagen, waardoor de matras altijd fris en droog blijft. Bovendien voelt de matras heerlijk zacht aan en dankzij de speciaal ontwikkelde DPPS速 pocketveren kunt u moeiteloos draaien in uw slaap.

p. 06


Hygiëne Naast de ventilerende materialen in de AVS matrassen zorgt de afritsbare tijk voor nog meer hygiëne. De tijk van diverse AVS matrassen is namelijk makkelijk afritsbaar. Vervolgens kunt u de tijk chemisch reinigen of wassen op 60 graden.

Afritsbare tijk

DPPS® pocketveer De AVS matras van Auping biedt actieve ondersteuning en ventilatie, mede dankzij de DPPS® veer. Deze veer heeft een asymmetrische vorm en zorgt daardoor voor goede ondersteuning. Niet alleen bij een stabiele houding, maar ook bij het draaien. Het draaien op een DPPS® veer gaat makkelijk en na het draaien komt u snel weer in een stabiele houding te liggen. Zo wordt uw slaap niet onderbroken.

DPPS® pocketveer

Dublin matras Naast de AVS matrassen kunt u kiezen voor de Dublin matras. Deze matras is geschikt voor alle Auping spiraalbodems en bestaat uit drie comfortzones. De kern wordt gevormd door tonvormige pocketveren en de hoes is met wol doorstikt. U kunt kiezen uit een soepele en een stevige variant, in een 1- of 2-persoonsuitvoering. Alle varianten en uitvoeringen zijn leverbaar in diverse maten.

p. 07


Diverse hardheden Ieder individu heeft tijdens de nachtrust een andere ondersteuning nodig. Daarom is er een brede lijn Auping AVS matrassen verkrijgbaar, in verschillende hardheden. Zo is de AVS Inizio er in de hardheden soepel en stevig. Bij de overige AVS matrassen kunt u kiezen uit soepel, medium en stevig.

AVS Inizio

p. 08

AVS Adagio


Hoogwaardige materialen De matrassen van Auping zijn samengesteld uit hoogwaardige materialen. Zo wordt voor de AVS Maestro en AVS Vivo Talalay® latex gebruikt. Dit materiaal wordt gemaakt volgens een procédé waarbij gelijkmatige ronde luchtbellen ontstaan, die zorgen voor optimale veerkracht en een uitstekende ventilatie.

Slaapcomfort voor iedereen De diverse Auping matrassen onderscheiden zich niet alleen door hun eigenschappen maar ook door hun uiterlijk. Er zijn verschillende stikpatronen, die zorgen voor een rijke en luxe uitstraling. Verder hebben de matrassen verschillende hoogtes. De AVS Inizio matras is bijvoorbeeld 18 cm hoog en de AVS Vivo matras 24 cm. Zo is er voor elk lichaamstype een passende matras te vinden, dus passend slaapcomfort voor iedereen. De AVS matrassen Inizio, Cresto en Maestro zijn ook leverbaar in 2-persoonsuitvoeringen, met keuze tussen één of twee kernen.

AVS Cresto

AVS Maestro

AVS Vivo

p. 09


Auping AVS Visco matrassen De perfecte matras Met de Auping AVS Visco matras is Auping erin geslaagd de perfecte matras te ontwikkelen. Hij combineert al het goede van twee matrastypen. De visco-elastische comfortlaag geeft u het prettige gevoel dat u zweeft. Daarbij bent u verzekerd van goede ventilatie en alle andere positieve eigenschappen die zo kenmerkend zijn voor de Auping AVS matrassen. Zo zijn alle Auping AVS matrassen getest door TNO. De tijkstoffen zijn gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen en voldoen aan de Ă–ko-tex standaard. En dankzij de hoogwaardige materialen en de speciale opbouw kunt u van deze matrassen jarenlang genieten. p. 10


AVS Visco matrassen De AVS Visco matrassen kenmerken zich door hun drukverlagende eigenschappen, in combinatie met de DPPS速 veer. De ademende visco-elastische schuimlaag geeft individueel drukverlagend comfort op die plekken die dat nodig hebben.

AVS Vivo Cresto comfortlaag

AVS Vivo Visco comfortlaag

AVS Cresto Visco

AVS Vivo Visco

De AVS Cresto Visco matras heeft 3 comfortzones en is 21 cm hoog. De kern bestaat uit DPPS速 pocketveren, die altijd zorgen voor de juiste ondersteuning. De comfortlaag bevat visco-elastisch HR schuim, dat met zijn unieke celstructuur uitstekende drukverlagende eigenschappen biedt.

De AVS Vivo Visco matras heeft 5 comfortzones en is 25 cm hoog. Net als bij de Cresto Visco bestaat de kern uit perfect ondersteunende DPPS速 pocketveren. De comfortlaag bestaat uit visco-elastische en drukverlagende Talalay速 latex.

p. 11


Auping Wellness matrassen Een unieke dimensie in slaapcomfort Met de Auping Wellness matrassen kunt u genieten van Ultimate Climate (klimaatregeling) of Luchtmassage. Als u kiest voor Luchtmassage, kunt u deze nog aanvullen met een heerlijk warme Hotspot. En als u uw Wellness matras dan ook nog combineert met een Auping Royal spiraalbodem, bent u helemรกรกl verzekerd van ultiem slaapcomfort.

p. 12


AVS Vivo met Luchtmassage Een subtiele massage voor de totale

ontspanning van het hele lichaam. Smalle luchtkanaaltjes worden één voor één opgeblazen. Zo ontstaat er een rustgevende massage die een zachte tinteling over uw rug laat gaan, zonder dat uw bed of matras ligt te trillen. En voor nóg meer ontspanning kunt u deze matras uitbreiden met de weldadige warmte van een Hotspot.

AVS Vivo met Ultimate Climate De in deze matras ingebouwde klimaatregeling zorgt ervoor dat uw matras altijd op de ideale slaaptemperatuur is. U kunt de temperatuur en de tijd zelf instellen en voorprogrammeren, zodat u altijd in een aangenaam bed stapt. De warmte voor lichaam en voeten is apart te regelen. Bent u eenmaal opgestaan, dan drogen de matras en het beddengoed zichzelf na één druk op de knop.

AVS Vivo matras met Hotspot De Hospot is géén gewone oppervlakteverwarming, maar zorgt voor gerichte ontspannende warmte die snel en diep doordringt in de spieren. Deze weldadige warmtebron is geplaatst waar u hem het meest nodig heeft: bij de zwaar belaste spieren in de onderrug. De Hotspot kunt u als extra warmtebron plaatsen in de AVS Vivo matras met Luchtmassage.

Draadloos bedienen De Auping Wellness matrassen worden geleverd met een handige infrarood draadloze handset waarmee u heel eenvoudig alle functies kunt bedienen.

p. 13


Auping AVS spiraalbodems De beste basis Meer dan 120 jaar geleden bedacht Auping als eerste een spiraalbodem. Waarom? Omdat we het rusten en slapen comfortabeler én hygiënischer wilden maken. De komst van de spiraalbodem was een revolutie en sindsdien hebben we het ontwerp steeds verder verfijnd. De AVS spiraalbodem van Auping is met zijn open structuur een frisse en goed ventilerende bedbodem. Hij blijft uw lichaam altijd veerkrachtig ondersteunen, gegarandeerd, een heel leven lang. Bovendien maakt Auping de spiraalbodem ook in verstelbare varianten. Belangrijk, want samen met ondersteuning en ventilatie vormt verstelbaarheid de basis voor comfortabel slapen.

p. 14

Vlak - type 411

Automat - type 433 Rug- en voetendeel handverstelbaar

Automat E - type 455 Rugdeel elektrisch verstelbaar, voetendeel handverstelbaar


Uw eigen droombed Voor de verstelbaarheid van de Auping AVS spiraalbodem met Comfortslide® kunt u kiezen uit twee varianten: elektrisch of met gasveer. U kunt deze AVS spiraalbodem ook combineren met een hoofdbord Dublin of een hoofdbord 370. Beide hoofdborden zijn verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen. Zo creëert u zelf het bed van uw dromen.

RF afstandsbediening De Auping AVS spiraalbodems kunnen optioneel worden voorzien van een handige RF afstandsbediening. RF staat voor Radio Frequency, oftewel radiosignalen waarmee u apparatuur op afstand kunt bedienen. Deze nieuwe techniek biedt een aantal voordelen. Zo kunnen u en uw partner gelijktijdig, onafhankelijk van elkaar, twee ligvlakken verstellen. Om de bediening tijdens de nacht te vergemakkelijken, lichten de knoppen op in het donker. Ook veilig: deze afstandsbediening is voorzien van een kinderslot.

Automat 2E – type 466 Rug- en voetendeel elektrisch verstelbaar

Electromat - type 477

Electromat E type 488

Rug- en voetendeel elektrisch verstelbaar,

Rug- , voetendeel en hoofdsteun zijn elektrisch

bij het verstellen ontstaat er een knieknik

verstelbaar

p. 15


VariĂŤren en combineren De Auping Auronde, Cleopatra en Match modellen zijn standaard uitgerust met een AVS spiraalbodem. In combinatie met een ventilerende AVS matras bent u zo verzekerd van fris en comfortabel slapen. Bovendien kunt u de AVS matras aan de spiraalbodem koppelen door middel van een matraskoppeling, zodat de matras niet meer kan verschuiven. De AVS spiraalbodem is verkrijgbaar in 6 uitvoeringen, van vlak tot volledig elektrisch verstelbaar. De spiraalbodem is ook als stand-alone te gebruiken door een combinatie met het Auping AVS onderstel.

p. 16


K2 spiraalbodem De K2 is een vlakke, niet-verstelbare spiraalbodem. Deze inlegbodem kan worden toegepast in alle Auping Auronde en Match modellen, met uitzondering van de Auronde Deelbaar. Met de door Auping ontworpen matrasklikkers kunnen Auping matrassen aan de K2 spiraalbodem worden bevestigd. Deze koppeling zorgt ervoor dat de matras niet verschuift ten opzichte van de spiraalbodem.

Oog voor detail Elk detail draagt bij aan comfort. Een

voorbeeld van onze aandacht voor detail zijn de versterkte ronde kunststof hoeken van de AVS spiraalbodems. Het wegwerken van scherpe randen voorkomt bezeren en het haken of scheuren van beddengoed.

Auping Match New York

Comfortslide速: zo uniek als uzelf Comfortslide速 is een revolutionaire techniek van Auping om uw AVS spiraalbodem n坦g comfortabeler te maken. Als u kiest voor een AVS spiraalbodem met Comfortslide速, kunt u de bodem exact op uw eigen lichaam en wensen afstemmen, via 9 instellingen in 2 comfortzones. Zo heeft u een bedbodem die net zo uniek is als uzelf.

p. 17


Auping Royal spiraalbodems Slapen op maat De Royal is het paradepaardje van Auping. En de Royal spiraalbodem is de basis voor alle Royal bedmodellen. De staaldraden van de spiraal zijn met kunststof gecoat, om een extra lange levensduur van de matras ĂŠn de bodem zelf te garanderen. De Auping Royal spiraalbodems zijn leverbaar in 4 uitvoeringen, van vlak tot op 5 punten elektrisch verstelbaar.

p. 18

De diverse verstellingen met een Royal M5 spiraalbodem


Het bed dat écht bij u past U leidt een druk leven. Daarom is rust extra belangrijk voor u. De slaapkamer is de plek bij uitstek om van die rust te genieten. U kiest dus voor een bed dat écht bij u past. Duurzaam, functioneel, stijlvol en gemaakt met oog voor detail. U kiest voor de Royal, het paradepaardje van Auping.

Bed op maat Royal spiraalbodems worden gemaakt op aanvraag; na het opnemen van uw maten zorgt Auping ervoor dat het bed exact op die plaatsen buigt waar u dat zelf doet. Bij deze spiraalbodems kunt u kiezen uit diverse poothoogtes en wieltjes. Elke Royal spiraalbodem is uniek en heeft een eigen registratienummer.

UUniek: Royal M5 met XBS® Un in het Auping assortiment is de Uniek Royal M5. Deze spiraalbodem kan op vijf Ro punten elektrisch worden versteld. Een 5e pu motor m stuurt de unieke XBS-functie aan, voor vo nét dat beetje extra ondersteuning in de onderrug.

p. 19


Auping AVS dekbedden Heerlijk warm slapen en goede ventilatie In de lijn dekbedden vertaalt AVS (Actieve Ventilatie en Support) zich in goede ventilerende en vochtregulerende eigenschappen. Precies wat u nodig hebt voor een combinatie van heerlijk warm slapen en goede ventilatie. Het gebruik van vochtregulerend 3D-materiaal en duurzame vulmaterialen zorgen voor een hoog slaapcomfort en hygiĂŤne.

p. 20


Auping AVS Dekbedden Auping AVS dekbedden bieden een unieke combinatie van heerlijk warm slapen en goede ventilatie. Dit AVS dekbeddenassortiment biedt u een ruime en uitgebalanceerde keuze, met drie donzen dekbedden en twee synthetische varianten. Alle AVS dekbedden worden geleverd in de lengtematen 220 cm, hierdoor behoren koude voeten tot het verleden.

Klimaatregelende zones De dekbedden Mistral Natuur en Mistral Synthetisch zijn voorzien van de speciaal ontworpen klimaatregelende zones, deze 9 zones zijn gelijkmatig verdeeld over het gehele dekbed. De klimaatregelende zones zorgen samen met het 3D-materiaal in de gehele rand van het dekbed voor extra goede ventilatie. Door deze innovatie zijn beide dekbedden geschikt om het hele jaar door te gebruiken.

4-seizoenendekbed De dekbedden Air natuur, Breeze natuur en Air synthetisch zijn naast enkel ook verkrijgbaar in een 4-seizoenenversie. Zo’n 4-seizoenendekbed bestaat uit twee delen die u ‘s winters heel gemakkelijk aan elkaar ‘knoopt’ tot één heerlijk warm dekbed.

Anti-allergisch Last van huisstofmijtallergie? Dan is het goed om te weten dat alle donzen Auping dekbedden zijn voorzien van het NOMITE® label. Het NOMITE® label is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA), dit keurmerk geeft aan dat alle AVS dekbedden uitstekend geschikt zijn voor mensen met een huisstofmijtallergie.

p. 21


Auping AVS kussens Voor een frisse en comfortabele nachtrust Naast het Auping AVS dekbedden assortiment heeft Auping ook een lijn van AVS (Actieve Ventilatie en Support) kussens, met goede ventilerende en vochtregulerende eigenschappen. Deze AVS kussens zorgen voor een frisse en comfortabele nachtrust. Het AVS kussenassortiment bestaat uit tien comfortabele, ondersteunende, vochtregulerende en ventilerende kussens. Of u nu last heeft van allergieĂŤn, in meerdere of mindere mate transpireert, bij voorkeur op uw buik, rug of zij ligt of extra nekondersteuning nodig heeft: ook voor u is er een AVS kussen dat bij u past. p. 22


Kenmerkend voor de AVS kussens: • De zogenaamde vultuit in alle AVS donzen en synthetische kussens maakt het mogelijk zelf vulling toe te voegen of te verwijderen. • Bamboe of Coolpass® in de tijk werkt vochtregulerend en maakt de tijk heerlijk zacht. • Alle donzen en synthetische kussens zijn voorzien van ventilerend 3D-materiaal. • De hygiënische Sanitized® finish in de tijk maakt het kussen anti-allergisch. • Het brede assortiment AVS kussens zorgt ervoor dat er altijd wel een kussen naar uw wens bijzit.

Keuze uit 10 typen kussens: Donzen kussens: • Air Natuur • Breeze Natuur • Mistral Natuur

Latex kussens: • Air Latex • Breeze Latex • Mistral Latex

Synthetische kussens: • Air Synthetisch • Breeze Synthetisch • Mistral Synthetisch

Visco kussen: • Mistral Visco

Voor uitgebreide informatie: www.auping.nl

p. 23


Internationale distributeurs en showrooms in:

Royal Auping nv/sa Antwerpen, België

Postbus 67 7400 AB Deventer

Royal Auping Madrid, Spanje

Duitsland Argentinië China Italië Frankrijk Frankrijk India Groot-Brittannië La Reunion Luxemburg Polen Oostenrijk St. Maarten Polen Thailand

www.auping.nl p g

Royal Auping Scandinavia A/S Kopenhagen, Denemarken

Rusland Aruba Curaçao Brazilië Groot-Brittannië Argentinië Israël Suriname Luxemburg Aruba Rusland Curaçao Suriname St. Maarten Zuid Korea

India Brazilië Duitsland China Hong Kong Hong Kong Italië Taiwan Oostenrijk Thailand Singapore Singapore Taiwan Zuid-Korea Oekraïne

gegevens zie Voor volledige gegevens, zie:www.auping.com www.auping.com

Wijzigingen in kleur, model, maatvoering en constructie voorbehouden.

Overige vestigingen:

Koninklijke Auping bv Laan van Borgele 70 7415 DK Deventer T. 0570-681911 F. 0570-501221

980669/07-2010

Hoofdkantoor:

Auping Matrassen  

auping matrassen folder

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you