Page 1

RANT

Controleer of jouw naam en adres op deze sticker correct gespeld zijn. Zo niet, geef dit dan v贸贸r zondag 30 juni aan ons door. (Bijvoorbeeld via een e-mail)


Beste W6D-deelnemers, leiding, ouders en overige belangstellenden,

Het grote wielerspektakel van Stichting Jeugdwerk Baarle gaat binnenkort weer van start! In de week van maandag 1 juli tot en met zaterdag 6 juli zal de streek rond Baarle weer doorkruist worden door ruim 695 deelnemers samen met ruim 170 leiders en leidsters tijdens de enige echte WIELERZESDAAGSE.

Allerlei wetenswaardigheden en informatie over de W6D staan vermeld in dit eerste nummer, de proloog van onze W6D-toerkrant. De andere edities leveren nieuws en informatie, puzzels en advertenties, wist-je-datjes en overzichten van de diverse klassementen. Een krant dus die ervoor zorgt dat je jezelf na afloop van een dagetappe niet hoeft te vervelen! De toerkrant zal in totaal acht keer verschijnen. Iedere ochtend voor de start delen we de toerkrant uit aan het aanwezige publiek. De deelnemers krijgen het krantje aan het einde van de dag mee naar huis. De laatste editie verschijnt op zaterdag 6 juli aan het einde van de prijsuitreiking. Daarin staat dan onder andere de volledige einduitslag. Iedere deelnemer die in aanmerking wil komen voor een van de toerkrantprijzen, moet de opdrachten in de krant goed uitvoeren. Als je de krant dan ook nog mooi kleurt, kan dat extra punten opleveren. Daarvoor moet je de krant de volgende ochtend inleveren in de speciale W6D-brievenbus, die tijdens de W6D midden op het plein van het Cultureel Centrum Baarle zal staan. Het ingeleverde krantje wordt ’s avonds nagekeken en door een jury beoordeeld, waarna je het een dag later weer terugkrijgt. Tot slot van deze inleiding geven we je de goede raad om alle mededelingen in deze proloog goed te lezen en goed in je oren te knopen. Vooral de ouders moeten deze proloog even aandachtig doornemen, want ook voor hen staat er belangrijke informatie in. We hopen dat het voor iedereen een heel gezellige vakantieweek wordt. Een zonnige W6D, dat hebben jullie na een druk schooljaar allemaal verdiend! Tot ziens tijdens de W6D De Toerkrantredactie 2


Uitslag ballonnenwedstrijd Maandagochtend 2 juli 2012 ben ik, samen met 800 andere ballonnen de lucht in gegaan ter ere van de 45 editie van de Wielerzesdaagse. Er was geen sterke wind dus ik ging recht omhoog, richting Alphen. Via Tilburg en Waalwijk zag ik knooppunt Geldermalsen vanuit de lucht. Een prachtige ervaring. Maar ik ging nog verder, veel verder. Wijk bij Duurstede en Amersfoort zag ik onder mij voorbij gaan. Bij Hoevelaken ging ik rechtsaf over de Flevopolder. Maar daar had ik nog geen zin om te dalen (wat overigens veel andere ballonnen wel gedaan hebben.) Nee ik ging NÓG verder, Emmeloord, Heerenveen en Drachten. Ik geraakte steeds meer uitgeput. In mijn laatste adem ben ik nog tot in ‘Gerkesklooster’ geraakt. Een dorpje met slechts 1140 inwoners.

Dit is het waargebeurde verhaal van de ballonnen van Laura Gosens en Tessa Beckx. Hun ballonnen zijn het verste geraakt, maar liefst 226 kilometer van Baarle. Op de derde plaats is Niels Antonissen geëindigd, zijn ballon landde na 217 km. Deze drie hebben allemaal hun prijs in ontvangst mogen nemen. Proficiat!

Mededelingen voor deelnemers en ouders

Alle deelnemers zijn door ons opgesplitst in vier categorieën, die verdeeld zijn in 68 ploegen. De pupillen zijn de jongste categorie. Zij komen uit de klassen 1 en 2 ofwel de groepen 3 en 4 van de basisschool. Daarna komen de klassen 3 en 4 ofwel de groepen 5 en 6 van de basisschool. We noemen hen de junioren. 3


Vervolgens de senioren, dat zijn de klassen 5 en 6, ofwel de groepen 7 en 8 van de basisschool. Leerlingen van het middelbaar onderwijs tot en met 15 jaar vormen de categorie supersenioren.

Tijdens de dagelijkse fietstochten zijn er diverse spelletjes waarmee je punten kan verdienen voor de verschillende klassementen. Pupillen strijden om de witte trui en de witte petten. De junioren komen voor de rode trui en de rode petten in actie. De senioren komen zoals altijd in aanmerking voor de groene trui en de groene petten en de supersenioren komen in aanmerking voor de gele trui en de gele petten. De truien zijn er voor de winnaars van de individuele klassementen, terwijl de petten het overwinningssymbool zijn voor de ploegenklassementen. Deze uitleg is misschien iets te beknopt als u de W6D nog niet kent, maar tijdens de week zal de situatie al snel duidelijk worden.

Start en aankomst

Op maandagochtend 1 juli zal de W6D officieel worden gestart. Daarvoor hebben we vertegenwoordigers van de beide Baarlese gemeentebesturen uitgenodigd. Start en aankomst vinden steeds plaats op de parkeerplaats van het Cultureel Centrum Baarle. We beginnen iedere ochtend om 9.45 uur met de prijsuitreiking van de voorgaande dag. Daarna vertrekken de 68 ploegen één voor één. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent, liefst ten laatste om 9.40 uur. De aankomst is niet zo nauwkeurig te plannen, maar we mikken op een aankomsttijd tussen 16.00 en 17.30 uur. De ploegen komen dan met kleine tussenpozen bij de finish aan. De ploegen hebben iedere dag een andere startvolgorde. Dat is ook de aankomstvolgorde in de namiddag. Dat betekent het volgende: als je als eerste groep vertrekt, arriveer je rond 16.00 uur (als eerste dus weer); als je ’s morgens als laatste groep vertrekt, zul je rond 17.30 uur aankomen. Ouders en overige belangstellenden zijn bij start en aankomst van harte welkom. 4


Veiligheid bij start en aankomst Om de start ’s morgens en de aankomst ’s middags vlot en veilig te laten verlopen, wordt het verkeer bij de uitrit in de Molenbaan en op de kruising met de Pastoor De Katerstraat geregeld door de politie. Ouders die het plein willen verlaten, moeten ervoor zorgen dat ze de deelnemers niet hinderen. We rekenen daarbij op ieders begrip en medewerking. De enorme hoeveelheid verkeer op de kruising Molenbaan – Pastoor De Katerstraat gedurende start en aankomst, zorgt regelmatig voor onveilige situaties. Wij doen een dringend beroep op alle Baarlenaren om die kruising ’s morgens van 10.00 tot 11.30 uur en ’s middags van 16.00 tot 17.30 uur met de auto te mijden.

Veiligheid parkeren

Tijdens de W6D mag er niet geparkeerd worden op het plein van het Cultureel Centrum. Ook het begin van de Molenbaan en een gedeelte van de Pastoor De Katerstraat zijn voor parkeerders verboden gebied: er geldt een officieel parkeerverbod. Wij rekenen ook hierbij op ieders spontane medewerking. Er is parkeergelegenheid op de Loswal en bij de sportvelden van Dosko en tennisvereniging de Briemer. Als u uw auto bij die sportclubs wilt parkeren tijdens start en aankomst, rijd daar dan a.u.b. via de Tommel naartoe, zodat u bijdraagt aan het autovrij houden van het kruispunt Molenbaan – Pastoor De Katerstraat.

Het shirt

Alle deelnemers zijn ingedeeld in ploegen, die stuk voor stuk herkenbaar zijn aan de naam van de sponsor. De naam van je sponsor, je ploegnaam, staat vermeld bij je naam op de voorzijde van dit krantje. Het shirt kan je op zondag 30 juni vanaf 13.00 uur tot 15.00 uur 5


komen ophalen in de De la Sallezaal van het Cultureel Centrum Baarle. Mocht je op zondag 30 juni verhinderd zijn, laat dan iemand anders het shirt ophalen.

Het shirt dat je komende week gaat dragen, wordt niet je eigendom. Aan het eind van de week moet het namelijk weer ingeleverd worden. Wees er daarom een beetje zuinig op! Tussendoor zal het shirt beslist eens gewassen moeten worden. Let daarbij goed op:  Wassen in ruim sop in een fijnwasmiddel.  Niet wringen, maar licht centrifugeren.  Oppassen met het strijkijzer!  De opdruk nooit strijken!

 Glanzende shirts ook niet strijken.

Als je bovenstaande instructies opvolgt, kan het shirt nog jaren mee. Een sponsor betaalt voor een bedrukt shirt een bedrag dat kan variëren van 15,- tot 30,- euro. Wees er dus zuinig op!

LET OP: Haarkleurspray is slecht te verwijderen uit onze shirts. We verzoeken alle deelnemers dus om zo’n spray NIET te gebruiken tijdens de Wielerzesdaagse!!

De f iets Iedereen moet ervoor zorgen dat de fiets, waarop een groot deel van de week wordt doorgebracht, in goede staat verkeert.

Kijk je fiets daarom nog maar eens goed na. Dat is in het belang van zowel je eigen veiligheid, als die van de hele groep! Geen gladde doorgesleten banden, geen losliggende ketting, goede remmen, en het liefst met een werkende standaard. TIP: Omdat de Baarlese fietsenmakers het in de week voor de W6D vaak erg druk hebben, is het aan te raden het niet tot het laatste moment uit te stellen om je fiets te laten nakijken of repareren! 6


Reparaties aan f ietsen Mocht er tijdens de W6D toch nog iets misgaan met je fiets, dan proberen wij dat als volgt op te lossen: kleine reparaties, bijvoorbeeld platte banden, worden voor zover mogelijk door onze eigen technische ploeg uitgevoerd. Als de schade echter niet snel te herstellen is, gaat de fiets mee terug naar Baarle. Als de tijd het toelaat kunnen we de fiets bezorgen bij een van de fietsenmakers. Wij proberen met hen te regelen dat zij, indien mogelijk, de fiets vóór de volgende ochtend repareren. De ouders halen dan zelf de fiets weer op en rekenen de reparatiekosten af. Elke deelnemer moet dus weten wat er in zo’n geval met de fiets moet gebeuren: naar huis of naar de fietsenmaker (en naar welke)? Als het ons onbekend is wat er met een kapotte fiets moet gebeuren dan gaat deze mee terug naar Baarle. In principe worden defecte mee teruggebrachte fietsen geplaatst achter het muurtje bij de toegangsdeur naar de toiletten.

Waar parkeer je je f iets?

Iedere ploeg krijgt rond het terrein van het Cultureel Centrum een eigen “fietsenparkeerplaats” toegewezen, die herkenbaar is aan een bordje met de naam van de ploegensponsor erop. Wij adviseren om zondagmiddag, als je je shirt ophaalt, alvast te kijken waar je maandagmorgen je fiets moet parkeren. De ouders van kinderen die verder van Baarle wonen, verzoeken wij om tijdens de week zelf te zorgen voor een eventuele stallingsplaats voor de fietsen. In het Cultureel Centrum zelf kunnen geen fietsen worden geplaatst. Bij de keuken van het Cultureel Centrum kan wel een beperkt aantal fietsen staan, voorzie ze in dat geval van een goed en stevig (kabel)slot. 7


Verzoek aan uitzwaaiers en ophalers Veel ouders en overige bezoekers van de ochtendceremonie komen zelf ook met de fiets. Die fietsen geven vaak forse overlast omdat ze overal gezet worden, behalve op de daarvoor aangewezen plaatsen. De fietsen moeten geparkeerd worden op de parking bij de sportvelden van Dosko en tennisvereniging de Briemer en niet op de stoep of op andere toegangsvoetpaden.

Bagage

Iedereen moet steeds bij zich hebben:  Boterhammen voor de middagmaaltijd.

 Een drinkbeker en/of bidon: wij zorgen regelmatig voor frisdrank en ranja.

 Regenkleding: ook al lijkt het weer erg mooi, in ons klimaat is er een bui voor je het weet.  Bij heel warm weer een petje: dat voorkomt al gauw een zonnesteek.  Dit alles moet in een stevige tas met goede snelbinders op de bagagedrager worden bevestigd.

TIP: Neem verder geen drinken mee in glas of in verpakkingen die snel opengaan. Het kan je bagage aardig bederven. Na de W6D hebben we ieder jaar gevonden voorwerpen zonder naam. Verloren spulletjes die voorzien zijn van de naam van de eigenaar, zijn slechts een korte tijd zoek. 8


Bereikbaarheid ouders Mochten ouders tijdens de week zelf niet bereikbaar zijn, dan moeten wij wel beschikken over een reserveadres en -telefoonnummer. Wilt u dat, indien nodig, aan ons doorgeven? (Dat kan bijvoorbeeld per mail of bij het afhalen van het shirt gebeuren.)

Contact met de organisatie

Wanneer een ouder speciale mededelingen over een kind aan ons wil doorgeven, dan kan dat het beste gebeuren via de ploegleiding. Dat kunt u ’s maandags voor de start regelen. Wilt u echter al eerder contact hebben met de ploegleiding, dan kunt u terecht op w6d.jeugdwerkbaarle.org, waarop bij de groepsindeling de leidingnamen vermeld staan. Als u contactgegevens wilt van de leiding, stuur dan een e-mail naar: w6d@jeugdwerkbaarle. org. Daarnaast zijn wij er ons van bewust dat er in zo’n grote organisatie af en toe iets verkeerd kan gaan. Aarzel in zulke gevallen niet om met ons contact op te nemen, via de ploegleiding of direct met de organisatie.

W6D

De W6D organisatie is bereikbaar op het volgende telefoonnummer:  Vanuit Nederland: (013) 507 8035;  Vanuit België: +31 13 507 8035;

Tijdens de W6D zijn wij op dat nummer ’s morgens voor de start en gedurende de avond bereikbaar. Overdag kunt u (alleen voor dringende gevallen) de organisatie bereiken via +31 6 224 98 153 (Jos van Beek) of +31 6 201 33 478. Verder kunt u ons via e-mail bereiken op w6d@jeugdwerkbaarle.org. 9


Het weer als spelbreker We hebben voor de W6D goed weer besteld. Toch is het niet helemaal ondenkbaar dat regen en wind ons programma een keer dwarsbomen. In het ergste geval moeten we de W6D dan gedurende een dag of een deel van een dag stilleggen. Ook kan een flinke regenbui ons eerder dan gepland laten finishen. We kunnen dan niets anders doen dan iedereen naar huis sturen. De ouders moeten daar dus wel degelijk rekening mee houden. In zo’n geval geven we kinderen die gehaald moeten worden altijd de mogelijkheid om even naar huis te bellen. Voorlopig gokken we echter op prettig zomerweer. Op een regenachtige ochtend staat bij ons de telefoon altijd roodgloeiend, want iedereen wil even weten of het nu wel of niet doorgaat. Om een overbezette telefooncentrale te voorkomen, spreken we het volgende af: als het weer er voor een bepaalde dag niet goed uitziet, laten wij jullie via onze website weten of er wel, niet of later gestart zal worden. Als je dus twijfelt over wel of niet starten, surf dan naar de pagina ‘actueel’ op w6d.jeugdwerkbaarle. org.

De mascotte

Zoals altijd is er weer een mascotte van de partij, dit jaar hebben we er zelfs twee die samen met jullie een hele week lang te gekke avonturen gaan beleven!

We maken kennis met Teuntje en Jeroen Hoi ik ben Teuntje. Ik ben 10 jaar en doe voor de derde keer mee aan de wielerzesdaagse. Dit jaar komt mijn jongere neefje Jeroen bij ons logeren. Hij doet voor de eerste keer mee. Ik ga hem mailen, zodat hij alvast zijn tas kan maken. 10


------- MAIL TUSSEN TEUNTJE EN JEROEN -------Van: Teuntje [mailto:Teuntje@hotmail.com] Verzonden: woensdag 5 juni 2013 19:30 Aan: Jeroen Onderwerp: De Wielerzesdaagse komt er aan! Ik heb er zin in! ----------------------------------------------------------------Hoi Jeroen,

Leuk dat je over een paar weken bij ons komt logeren. Het belooft een super leuke week te worden. Komen jullie ook op zondagochtend 30 juni naar het CCB? Want om 12:30 uur moeten wij ons t-shirt gaan ophalen. Daarna kunnen we onze tas klaarmaken en wachten tot maandagochtend. Vergeet je zeker volgende spulletjes niet? Fiets Brooddoos Bidon Snoepdoosje Regenjas Ons mama heeft nog wel een gemakkelijke fietstas voor jou, die kan je zelf heel snel op en af je fiets doen. Tot zondag 30 juni! Teuntje

Van: Jeroen [mailto:Jeroen@hotmail.com] Verzonden: woensdag 5 juni 2013 20:11 Aan: Mij [Teuntje@hotmail.com] Onderwerp: RE: De Wielerzesdaagse komt er aan! Ik heb er zin in! ----------------------------------------------------------------Hey Teuntje, Fijn dat je ons een mailtje stuurt. Ik vind het best wel spannend! Ons papa heeft mijn vĂŠlo goed nagekeken en ervoor gezorgd dat hij zelfs op zandgrond goed blijft staan. Morgen ga ik samen met mama mijn sjakosh in orde maken en ik zal er voor zorgen dat ik niks niet vergeet. Tot de 30ste juni! Jeroen

11


Tekenaars, schilders en schrijvers: Opgelet!!! Hier volgt een oproep aan alle deelnemers van de Wielerzesdaagse 2013: ook jullie moeten meehelpen met het vullen van de toerkrant! We kunnen tekeningen, gedichtjes, leuke moppen, kortom van alles gebruiken. Wil jij ons daarbij helpen door iets in te zenden? We plaatsen de mooiste inzendingen in een van de volgende toerkranten. De tekeningen moeten zwart-wit zijn (dus niet ingekleurd) en duidelijk, bij voorkeur met zwarte balpen of dunne stift. Liever geen potloodtekeningen, want die zijn erg moeilijk te scannen. De maximale afmeting is 18 x 24 cm. Vergeet vooral niet je naam erbij te vermelden. Als je iets wil insturen, moet het natuurlijk wel met de Wielerzesdaagse of met de fiets te maken hebben. Laat je inzending bij het afhalen van het shirt achter in de W6D-brievenbus, die je midden op de parkeerplaats van het Cultureel Centrum Baarle zult tegenkomen.

Verzekeringen

We rekenen erop dat tijdens de W6D alles vlotjes verloopt. Maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat we te maken krijgen met persoonlijk letsel of materiĂŤle schade. Hoeveel voorzorgsmaatregelen je ook neemt, op de kleinste puntjes kan er altijd iets fout gaan. Daarom hier een en ander over VERZEKERINGEN. Wij als Stichting Jeugdwerk Baarle hebben een aansprakelijkheidsverzekering voor het geval wij als organisatie aan derden schade toebrengen. Wij kunnen ons niet verzekeren tegen schade die deelnemers elkaar toebrengen. We gaan ervan uit dat iedere deelnemer een aansprakelijkheids-verzekering en een ziektekostenverzekering heeft tegen de meest 12


voorkomende schade. Dan lopen we altijd nog het risico dat door eigen schuld schade wordt toegebracht aan eigen bezittingen. Dat is moeilijk verzekerbaar of je moet denken aan een of andere reisverzekering. Wij wijzen ouders erop dat zij zelf moeten bepalen hoever zij willen gaan met risico’s en verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering en ziektekostenverzekering achten wij absoluut noodzakelijk, maar zulke verzekeringen bestaan meestal wel in een gezin.

Internet

Op w6d.jeugdwerkbaarle.org kun je allerlei informatie vinden, net zoals in de toerkrant, maar dan in een digitaal jasje. Veel gaan we er echter nog niet over verklappen, surf er zelf maar eens naartoe.

Heb je het Jeugdwerk en/of de Wielerzesdaagse wat te melden, dan kun je deze berichten kwijt op ons e-mailadres w6d@jeugdwerkbaarle.org.

Koff iedames en/of -heren

Elke ochtend tijdens de W6D staat er een kraam waar je een heerlijk kopje koffie of thee kunt kopen. Voor dat kraam zoeken wij vrijwilligers die de verkoop op zich willen nemen. Heb je interesse om een of meerdere dagen te helpen? Geef je dan op via e-mail (w6d@jeugdwerkbaarle.org) t.a.v. Eline de Jong.

Nieuwe sponsoraanmeldingen

Natuurlijk kan de W6D niet zonder sponsors. Denk maar eens aan al die shirts die de kinderen en leiding dragen tijdens deze week. Mochten er personen of bedrijven zijn die het

13


leuk vinden om ploegensponsor te worden of op een andere manier een bijdrage te leveren, dan kunnen ze een mail sturen naar info@ jeugdwerkbaarle.org of zich melden bij Koen Raeijmaekers. Hij regelt de sponsoring van het grootste evenement van Baarle en omstreken.

Ereronde

Op zaterdag 6 juli trekken de deelnemers van de Wielerzesdaagse er voor de laatste keer een halve dag op uit, waarna ze ‘s middags allemaal samenkomen op de Loswal. De eerste ploegen worden terug verwacht om 13.30 uur. Om 15.00 uur wordt het startsein voor de ereronde gegeven waarna alle deelnemers en bijhorende leiding, de organisatie van de Wielerzesdaagse en de toerwagens een laatste ronde maken door Baarle en van iedereen een welgemeend applaus krijgen voor de geleverde prestaties van de afgelopen week. Zaterdagmiddag alvast de Ereronde in de agenda noteren, is dus de boodschap!

Prijsuitreiking De W6D zal op zaterdagavond 6 juli feestelijk worden afgesloten met een prijsuitreiking. Houd die avond alvast vrij. Nadere gegevens volgen in de loop van de W6D-week.

Mochten er deelnemers zijn die nu al weten dat ze zaterdag 6 juli niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking, dan vernemen wij dat graag uiterlijk donderdag 4 juli via de ploegleiding of via een e-mail.

Fiscale aftrekbaarheid jeugdwerkactiviteiten

Ouders die in BelgiĂŤ belastingplichtig zijn, kunnen de opvangkosten voor hun kinderen jonger dan 12 jaar aftrekken van hun belastingen. Onkosten voor kinderoppas betaald aan 14


instellingen of opvangvoorzieningen die rechtstreeks erkend, gesubsidieerd of gecontroleerd zijn door een openbaar bestuur, komen in aanmerking voor die fiscale aftrek. Daarvoor moeten ouders voor elk kind een attest aanvragen bij een jeugdwerkinitiatief dat een vrijetijdsaanbod organiseert of bij de inrichter van een andere vrijetijdsactiviteit. Dat attest is voor ouders een bewijs van het bedrag dat zij voor deelname van hun kind betaalden en van hun belastingen kunnen aftrekken. Stichting Jeugdwerk Baarle is een erkende organisatie en daarom vallen deelnamegelden die betaald zijn aan de Stichting Jeugdwerk Baarle onder deze regeling. Om in aanmerking te komen, dient u een fiscaal attest bij uw belastingaangifte te voegen. Deze attesten zijn verkrijgbaar:  Voor de zomerkampen tijdens de ouderavonden;

 Voor de W6D tijdens de week zelf op het secretariaat;

 Voor de overige activiteiten van het Jeugdwerk op het Jeudwerksecretariaat.

Sponsoring CM voor W6D en zomerkampen

De Belgische CM sponsort de deelname aan W6D en zomerkampen. CM-leden krijgen een bijdrage van maximaal 25 euro per jaar voor het inschrijfgeld voor de W6D of een zomerkamp. Om in aanmerking te komen voor die sponsoring, dient u bij de CM een attest in te leveren. Dat attest is verkrijgbaar:  Voor de zomerkampen tijdens de ouderavonden;

 Voor de W6D tijdens de week zelf op het secretariaat.

U kunt ook zelf een attest downloaden vanaf de CM website. De link daarvoor kunt u vinden op onze W6D website (deelnemersinfo > informatie vooraf). 15


U dient in dat geval het attest volledig in te vullen en te laten ondertekenen op het W6Dsecretariaat.

Tot slot

Het is mogelijk dat er hier en daar nog vragen leven. U kunt ons bereiken op de in deze proloog eerder genoemde telefoonnummers of via ons e-mailadres. Ook is informatie te vinden op de W6D website (w6d.jeugdwerkbaarle.org) Wij hopen dat we u met deze proloog de belangrijkste informatie hebben gegeven.

Tot ziens tijdens de Wielerzesdaagse 2013!

Dit jaar voor het eerst: de W6D TV! Iedere dag een korte samenvatting met het laatste nieuws, leuke interviewtjes en nog veel meer!

Bekijk de video’s op www.w6d-tv.nl

16

Wielerzesdaagse 2013 - Deelnemersproloog  

Wielerzesdaagse Deelnemersproloog Jaargang: 2013

Wielerzesdaagse 2013 - Deelnemersproloog  

Wielerzesdaagse Deelnemersproloog Jaargang: 2013

Advertisement