Page 1

LONDEN

OXFORD - CAMBRIDGE - EDINBURGH

1 NOVEMBER 2013 - 31 M A ART 2014


Shacklewell

St Pancras International Station 19 20 Regent’s Park

s Eu

Euston

ad e Ro Regent’s lebon Mary Park

Bond Street

t

Hyde Park

Piccadilly Circus

illy ad cc Green Park Pi

Kensington Gardens

36

Charing Cross

Hyde Park

et

Knightsbridge

Kensington

6

B

m ro

o pt

n

ad Ro

Harrods

17

Victoria

26

ll Road Cromwe Gloucester Road

AMES

TH

Embankment

32

ut

22

hB

k an

Tower of London

25

23

Waterloo Station

Waterloo

Westminster Cathedral

et

14

Victoria Station

34

ad mpton Ro Bro O ld

Em

b

Tower Hill

St. James’s Park

Vi c to r ia S t re

Victoria & Albert Museum

nd

St.Paul’s Cathedral

Fleet street t men ank

Big Ben

Buckingham Palace

Knightsbridge

Westminster

Chelsea

Limehouse

Custom House

DLR

Canning Town

DLR

Docklands

5

Fu lh

Earl’s Court

South Kensington

ad

3

16

g Kni

Kensington Road

Ro

12

tre

24

ra St

Westminster

e Corner ridg ht s b

am

K

in ens

s igh nH gto

Covent Garden

Leicester Square

35

St. James

The City

Holborn

So

Serpentine

ve yA

Circus Trafalgar Square 27

Sh

Mayfair

orn

St. Paul’s Covent Garden

r bu es aft Piccadilly

e

Queensway

West End

Poplar Barbican

Holb High reet

ori a

Lancaster Gate

Oxford Circus

Oxford Street

oad Bayswater R

Street

t xford S New O

Ratcliff Tower Hill

Vic t

o rd O xf

Tower Hill

Bloomsbury

ss Rd

Marble Arch

15 33

10

Tottenham Court Road

o ng Cr Chari

Bayswater

ad Ro

31

2

Whitechapel

e Str ent Reg

29

G

21

Marylebone

Street Bond

7

Su

8

ex ss

t

Bayswater

1

Paddington

18

Street

11

Road

ns de ar

ee r Str

dge ’s Bri Bishop

Bake

Notting Hill

Edgware Road

Bethnal Green

Bethnal Green

ur t Co

d

WESTWAY A40 (M)

ne High Marylebo

a Ro

Baker Street

Stratford Shoreditch RussellHigh Street Square

30

ad Ro

ham t en Tot

are gw Ed

Madame Tussauds

ton

Olympic Park

Hackney 28

13

Canary Wharf Ecological Park

THAMES

4

Isle of Dogs

Depdford Park

9

Cutty Sark Greenwich Park

1 Seymour & Annexes

15 Astor Court

29 Thistle Kensington Gardens

2 Alexandra

16 Oliver Plaza

30 Pullman London St Pancras

3 Ambassadors

17 Montana

31 The Cumberland

4 Leigham Court

18 Novotel London Paddington

32 The Royal Horseguards

5 Sidney

19 Comfort Inn Kings Cross

33 Radisson Blu Edwardian Berkshire

6 Oxford

20 Thistle Euston

34 Regency

7 Central Park

21 Radisson Blu Edwardian Grafton

35 Sofitel London St James

8 Royal Eagle

22 Park Plaza Westminster Bridge

36 Athenaeum

9 Novotel London Greenwich

23 Novotel London Blackfriars

10 St. Giles

24 Strand Palace

11 Best Western Phoenix

25 Novotel London City South

12 Novotel London West

26 The Grosvenor

13 Novotel London Excel

27 Charing Cross

14 Novotel London Waterloo

28 The RE London Shoreditch


WELKOM Voor u ligt onze brochure. Een brochure die ecologisch verantwoord is, met het certificaat PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes). Dit betekent dat deze brochure is gedrukt op papier waarvan de houtvezels afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen. Dit is slechts een van de manieren waarop wij onze bijdrage willen leveren tot duurzaam toerisme. Aan deze brochure werd hard gewerkt door een team enthousiaste medewerkers met een jarenlange ervaring en een grondige productkennis. We hebben voor u Londen platgelopen: de beste hotels, de gezelligste restaurants en de mooiste shows uitgezocht zodat uw reis méér, veel méér dan een gewoon stadsbezoek zou worden. Bij het vastleggen van onze hotelselectie hebben we ons laten leiden door kwaliteit, niet door kwantiteit. Bij ons zult u dus niet het grootste aantal hotels terugvinden. Bewust hebben we het aanbod beperkt omdat enkel het beste in zijn categorie goed genoeg is voor onze klanten. Door deze politiek verzekeren we ons in elk hotel afzonderlijk van de sterkste inkooppositie, en daar kunt u alleen maar uw voordeel mee doen. In onze hotels zult u immers een belangrijke gast zijn die kan rekenen op de beste service en het hartelijkste onthaal. Transeurope is een 100% onafhankelijke reisorganisator, al meer dan 50 jaar lang actief in het segment van de stedenreizen. Door deze heel bewuste keuze wordt u bij ons niet het zoveelste dossier. U bent steeds onze gewaardeerde klant die we willen verwennen met een service en een toegevoegde waarde die niemand ons nadoet. Onze citytrips zijn net even anders, net even beter. Niet voor niets geniet Transeurope zoveel klantentrouw. We zijn ons terdege bewust van onze verantwoordelijkheid. Straks zult u ons immers uw kostbare vrije tijd toevertrouwen. Het welslagen van uw citytrip is onze grootste voldoening. U merkt het: reizen met de stedenkenner Transeurope staat voor gegarandeerd genieten en dit steeds tegen scherpe prijzen. Bezoek intussen alvast onze website www.transeurope.com voor de meest recente vervoerprijzen, beschikbaarheden, prijsverlagingen en promoties, en voor meer foto’s. Via de website kunt u ook uw reis meteen online vastleggen. U selecteert hiervoor een reiskantoor bij u in de buurt, dat instaat voor de verdere afhandeling.

Het Transeurope team Trendsetters in citytrips Pioniers sinds 1958

3


Big Ben


LONDON

PROEVEN VAN TRENDS EN TRADITIES ‘Old favourites’ als Harrods en Big Ben moeten tegenwoordig de aandacht delen met hypermoderne projecten. Bij elk bezoek ontdekt u in de skyline een opvallend nieuw gebouw. Londen heeft altijd al de trends bepaald. Establishment versus extravagantie. Eeuwenoude pubs versus hotspots met celebrity chefs. In de capital of cool doet u uw shopping in stijl - de Christmas shopping en de ‘sales’ (koopjes) lokken traditioneel duizenden toeristen. Geniet van een ‘afternoon tea’ en woon ‘s avonds een musical bij.

ZEKER DOEN

· De klok Big Ben, naast de Houses of Parliament. Vlakbij de ambtswoning van de premier in Downing Street 10 en Westminster Abbey, begraaf- en kroningsplaats van de vorsten. · Voetgangersbruggen linken traditioneel Londen met het nieuwe Londen ten zuiden van de Theems. Hier o.m. de Tate Modern voor hedendaagse kunst in een voormalige elektriciteitscentrale, het Globe Theatre dat hulde brengt aan Shakespeare en het rad London Eye. · Het koninklijk paleis Buckingham Palace en de aflossing van de wacht. · De wassenbeelden van Madame Tussauds. · De Tower of London waarvan de geschiedenis met bloed is geschreven en waar de kroonjuwelen worden bewaard. · Piccadilly Circus met Eros-standbeeld. · Op Trafalgar Square staat Nelson. Hij keert de National Gallery de rug toe (Europese kunst). Andere musea: het immense British Museum (kunstschatten van het Britse Imperium), het V & A (decoratieve kunst ...), het 18de-eeuwse Somerset House (Franse impressionisten), het National Maritime Museum in Greenwich, de Saatchi Gallery ... Veel musea zijn gratis. · Londen is tegenwoordig een gourmetparadijs, van statig en victoriaans tot arrogant m’as-tu vu. · Shoppingparadijs, van hot en vintage tot bohemien. Trendsettend: Old Spitalfields Market in de East End, multicultureel: Notting Hill, Covent Garden, de vroegere markthallen en vlakbij Seven Dials waar Victoria Beckham shopt, Harrods, het grootste warenhuis van Europa, de grootste schoenwinkel ter wereld in het luxewarenhuis Selfridges, maatwerk in Jermyn Street, het deftige Bond Street en Regent Street met Hamleys voor de kinderen. En Carnaby Street is weer in. · ‘s Avonds naar een musical, een hippe club (check Time Out) of liever de pub ? · De East End - waar hipsters zich thuisvoelen - is in volle ontwikkeling, niet in het minst door de Olympische Spelen van 2012. Hackney, Dalston, Hoxton, Shoreditch zijn slechts enkele wijken die uw aandacht verdienen.

5


Tower Bridge


UW VOORDEEL SLIMME BUITENKANSJES

55+/60+

Mag het ietsje méér zijn ? We hebben voor u een aantal voordelen weten te bedingen bij de hoteliers, zoals bijvoorbeeld een gratis extra nacht; in enkele hotels is de derde of de vierde nacht gratis in bepaalde periodes. Dit maakt een aanzienlijk verschil in uw portemonnee. U bespaart flink op uw budget en haalt méér uit uw citytrip. Kijk en vergelijk, én doe er uw voordeel mee ! De voordelen hebben we bij elke hotelbeschrijving voor u handig samengevat in een apart okerkleurig blokje onder de noemer UW VOORDEEL. U zal in deze brochure in hoofdzaak volgende voordelen terugvinden:

Bepaalde hotels bieden voordelen aan voor elke persoon die 55 jaar, 60 jaar of ouder is bij aanvang van de reis (gratis nacht, korting, ...). Om van dit voordeel te genieten dient u bij reservering uw leeftijd op te geven. Het seniorenvoordeel is meestal niet cumuleerbaar met de overige voordelen (tenzij anders vermeld).

STEEDS DE SCHERPSTE PRIJS Aan u de keuze: de vaste prijs die vastligt voor een heel jaar en die gebaseerd is op een vaste wisselkoers, of de variabele dagprijs die wisselt in functie van vraag en aanbod. De vaste prijs met de daarbij horende voordelen en soepele annuleringsvoorwaarden vindt u in de prijstabel, de variabele dagprijs kan u opvragen bij uw reisagent of op www.transeurope.com.

VROEGBOEKVOORDEEL Wanneer u vóór een bepaalde datum reserveert (zie hotelbeschrijving). Elke wijziging na de vermelde limietdatum heeft tot gevolg dat het vroegboekvoordeel automatisch vervalt.

GRATIS NACHTEN We bieden u gratis nachten aan omdat we dit zo konden bedingen bij de hotelier. In het voorbeeld van 2+1 betaalt u 2 nachten en u krijgt er 1 bovenop, zodat uw verblijf in het totaal 3 nachten duurt.

GRATIS

DE SPELREGELS · De gratis nachten worden vooraf via uw reisagentschap geboekt. De gratis nacht moet steeds aansluiten op de betalende nachten. In het voorbeeld van 2+1 wordt een verblijf van 3 nachten gereserveerd en is de derde nacht gratis. · De volledige verblijfsduur (aankomst- en vertrekdatum) valt binnen de opgegeven periode. · De gratis nacht of de nacht met korting is steeds de goedkoopste nacht binnen de opgegeven periode. · U verblijft de volledige duur in hetzelfde type kamer en met hetzelfde aantal personen. · U geniet in vele hotels meermaals van het voordeel van 1 gratis nacht. Dit is het geval wanneer dit in het voordeelblokje bij het hotel expliciet vermeld staat. Bijvoorbeeld ‘2 nachten betalen + 1 nacht gratis of 4 nachten betalen + 2 nachten gratis’ of nog ‘1 nacht betalen + de tweede nacht aan halve prijs of 3 nachten betalen + 1 nacht gratis’. · Het voordeel geldt op de basisprijs en niet op eventuele toeslagen. · De voordelen zijn niet onderling cumuleerbaar (tenzij anders vermeld). · De voordelen zijn een enkele keer niet cumuleerbaar met de bonus (zie de hotelbeschrijving).

JONGGEHUWDEN Bepaalde hotels bieden een extraatje voor jonggehuwden: champagne, bloemen, upgrade naar een duurder kamertype ... Zie de rubriek ‘Bonus’ bij de hotelbeschrijving. Bij reservering te vermelden, geldig tot max. 2 maanden na het huwelijk (attest voorleggen).

GRATIS ENGELS ONTBIJT Een voordeel van £ 5.- à £ 8.- per persoon per dag.

ANDERE VOORDELEN Bijvoorbeeld een welkomstdrankje (met of zonder alcohol), een fles wijn op de kamer, ... Zie de rubriek ‘Bonus’ bij de hotelbeschrijving.

KINDEREN WELKOM De kortingen gelden wanneer het kind de kamer deelt · met beide ouders (of 2 volbetalende personen) · met een alleenreizende ouder (of 1 volbetalende persoon). Vaak vervalt dan de toeslag voor een éénpersoonskamer en betaalt de volwassene de prijs in een tweepersoonskamer. De leeftijd van het kind is die bij aanvang van de reis, niet op het moment van reservering. De hotelier kan het identiteitsbewijs van het kind vragen en op grond hiervan de korting weigeren. Het kind krijgt meestal een plooibed of sofabed. Familievoordeel Korting voor 2 kinderen in een aparte kamer. Beide ouders boeken bij ons een kamer in hetzelfde hotel voor dezelfde periode. Ontbijt De gratis overnachting voor kinderen slaat enkel en alleen op het logement en niet op het ontbijt. Wanneer het kind een ontbijt neemt, dient u dit ter plaatse te betalen, tenzij bij de hotelbeschrijving vermeld wordt ‘inclusief ontbijt’. Kinderbedje Ter plaatse te betalen, tenzij anders vermeld (meestal 0 t/m 2 jaar, afhankelijk van het hotel). Max. 1 bedje per kamer.

GRATIS 1 kind overnacht gratis 2 kinderen overnachten gratis

KORTING Bijvoorbeeld 5% korting op de vierde en alle daaropvolgende nachten.

GEEN TOESLAG ÉÉNPERSOONSKAMER Als u alleen logeert in een kamer, dan betaalt u hiervoor een duurdere prijs. Bepaalde hotels rekenen evenwel geen toeslag aan: de prijs in een éénpersoonskamer is gelijk aan die in een tweepersoonskamer.

REIS VOORDELIG EN ECOLOGISCH EN BETAAL MET ECOCHEQUES Transeurope aanvaardt EcoCheque (Accor Services/ Edenred) en Eco Pass (Sodexo) als betaalmiddel voor pakketreizen hotel + trein Max. € 500 per reiziger (enkel geldig voor de Belgische markt)

7


AGENDA

1

NOVEMBER · Turner and the Sea. Dit is de eerste grote tentoonstelling rond Turner en zijn fascinatie voor de zee. Een 60-tal werken (zowel olieverf als aquarellen) vanuit verschillende collecties zijn hier samengebracht - een unieke kans (Maritime Museum, 30/11/13- 30/04/14) · Het kerstshoppingseizoen wordt traditiegetrouw geopend met het aansteken van de kerstverlichting in Regent Street. Het is steevast een beroemdheid die de eer krijgt (Regent Street, eerste week van november) · Elk jaar opnieuw zijn er grote feestelijkheden om het falen van de ‘gunpowder plot’ te vieren. Guy Fawkes probeerde in 1605 het Parlement op te blazen waar King James I aanwezig was, maar dat mislukte. Hij werd gevat en terechtgesteld voor hoogverraad, maar wordt nu jaarlijks herdacht met spectaculair vuurwerk. Dat klinkt allemaal wat gruwelijk, maar vandaag de dag gaat het vooral om het plezier van het samenzijn en de mooie vuurwerken. Bonfire Night is een niet te missen evenement: ga naar buiten, drink een glas glühwein, staar naar de felverlichte hemel en roep ‘oooh’ en ‘aaah’ samen met de rest van Londen (diverse parken, 05/11) · De 8 meest succesvolle spelers uit het tenniscircuit spelen tegen elkaar in Londen. De ATP World tour Finals (de vroegere Masters Cup) brengt gegarandeerd spektakel. De presentatie doet eerder denken aan een bokswedstrijd in Las Vegas, helemaal anders dan de vriendelijke ‘aardbeien met slagroom’ sfeer van Wimbledon ... Reserveer tijdig uw plaatsen ! (The O2, 04/11-11/11)

DECEMBER · Het Spitalfields Winter Festival brengt warmte en licht tijdens de donkere dagen. Concerten met kerstliederen vinden plaats in de gerestaureerde Spitalfields-kerk. Daarnaast is er uiteraard de Spitalfields kerstmarkt of

TIP

Ijsschaatsen op een unieke locatie is een ‘koud kunstje’ tijdens de wintermaanden. Verscheidene monumenten stellen een schaatspiste ter beschikking van het publiek. Zo bijvoorbeeld Hampton Court Palace, de Tower of London en Somerset House met een piste op de fabelachtig mooie binnenplaats. Ook in de prachtige tuinen van het Natuurhistorisch Museum kan u terecht.

8

www.transeurope.com

u kan een wandeling maken door deze sympathieke wijk van Londen, die bruist van de creatieve energie (diverse locaties in East London, half december-begin januari) · De kerstconcerten in de Royal Albert Hall laten u toe om zelf mee de sfeer te bepalen. Vooral tijdens de ‘singalong’concerten krijgt u de kans om op het ritme mee in de handen te klappen en uit volle borst mee te zingen (Royal Albert Hall, vanaf 10/12) · Australia. Eerste grote overzichtstentoonselling van Australische kunst in het Verenigd Koninkrijk in de laatste 50 jaar. De tentoonstelling toont 200 jaar kunst (vanaf 1800). Aan de hand van meer dan 200 werken - o.m. schilderijen, tekeningen, fotografie, ... - kan u de sociale en culturele evolutie van Australië ontdekken (Royal Academy of Arts, 21/09-08/12)

TIP

Sales ! Londen is de shoppinghoofdstad van de wereld. Van de boetieks op Bond Street tot de verleidelijke modewinkels op Oxford Street of op de straatmarkten, er is steevast iets te vinden voor iedereen. Koop het perfecte cadeau in een luxewarenhuis als Fortnum & Mason (op Piccadilly) of breng een namiddagje door in het alomgekende Harrods. De koopjes starten traditioneel vlak na kerst (vanaf 26/12).

JANUARI · Honoré Daumier werd door Baudelaire beschreven als de kunstenaar met de capaciteit om de ‘heroïek van het moderne leven’ vast te leggen. Alle facetten van Daumiers werk komen aan bod: olieverf, tekeningen, aquarellen en zelfs een selectie van lithografieën (Royal Academy of Arts, 26/10-26/01) · Het Chinese nieuwjaar is sinds jaren een heus evenement in Londen dankzij de grote Chinese gemeenschap die in de stad woont en werkt. Het nieuwe ‘Jaar van het Paard’ start op 31/01. Dat gaat gepaard met een prachtige parade. Die start om 11u00 aan The Strand en gaat via Charing Cross Road en Shaftesbury Avenue naar Trafalgar Square. Daar zijn er dansen met draken en leeuwen, en stalletjes met het allerbeste van de traditionele en hedendaagse kunsten en ambachten. Het oorverdovende slotvuurwerk vindt plaats om 17u00 op Leicester Square (diverse pleinen, 31/01)


10 GOEDE REDENEN OM VOOR TRANSEUROPE TE KIEZEN

FEBRUARI · De London Fashion Week is een organisatie van het British Fashion Council. De voorbije 25 jaar vond dit modegebeuren plaats in het Natuurhistorisch Museum op Cromwell Road. Tegenwoordig is Somerset House de aparte locatie. De modeshows tonen de volgende wintercollecties en zetten de trends voor de mode van de komende jaren (Somerset House, eind februari) · Van eind februari tot ongeveer midmaart staan zowat anderhalf miljoen (!) krokussen in bloei tussen Victoria Gate en King Williams’ Temple in de sublieme Kew Gardens langs de Theems. Een wondermooi zicht voor elke tuinliefhebber (Kew Gardens, data kunnen wijzigen naargelang de weersomstandigheden, prijzen p. 15) · Richard Hamilton is een van de meest invloedrijke Britse kunstenaars van de 20ste eeuw en wordt ook beschouwd als een van de oprichters van de popart. Het Tate Modern presenteert de eerste overzichtstentoonstelling die een totaalbeeld geeft van zijn werk: van zijn eerste ontwerpen (1950) tot zijn laatste schilderijen van 2011 (Tate Modern, 13/02- 26/05)

TIP

Vier Valentijn in Londen ! Enkele romantische locaties die voor onvergetelijke momenten zorgen: · luxueuze lunchcruise op de Theems · het Babylon restaurant op Kensington High Street · een ritje met champagne in het rad London Eye · het Blue Elephant restaurant op Fulham Broadway

MAART · Op St Patrick’s Day kleurt het water van de fonteinen op Trafalgar Square groen. Daarnaast is er ook een parade, een Iers muziekfestival met liters Guinness-bier en grote hoeveelheden plezier te beleven. Er zijn ook festiviteiten op Leicester Square en in Covent Garden. De parade start op Trafalgar Square om 12u00 (17/03)

1. Transeurope geniet het vertrouwen van de reissector, die ons bekroonde met de volgende TM Travel Awards: City Trips Tour Operator 2012 en 2011 en Best Brochure of the Year 2010. 2. Een strenge hotelselectie vooraf: een team van medewerkers selec teert, beoordeelt, elimineert en optimaliseert continu ons hotelaanbod 3. Onze sterke inkooppositie waardoor we a. extra voordelen voor u kunnen bedingen (bv. derde nacht gratis) b. lagere prijzen dan ter plaatse aanbieden c. het gevaar voor overboeking zo goed als kunnen uitsluiten (de ervaring leert ons dat een individuele klant sneller wordt uitgeboekt naar een ander hotel dan een klant van een reisorganisator. U geniet immers van de langetermijnperspectieven opgebouwd tussen de hotelier en de reisorganisator) 4. Bij Transeurope is het nooit te laat om te reserveren. In heel drukke periodes is het erg moeilijk een hotelkamer te vinden. Via een performant informaticaplatform zjin we rechtstreeks verbonden met de kamerbestanden van onze partnerhotels. Reserveren tot vlak voor afreis blijft dus mogelijk. Lees de rubriek ‘First minute garanties’ op p. 73. We hebben een ijzersterke reputatie opgebouwd inzake late boekingen 5. Onze knowhow en productkennis: dankzij meer dan 50 jaar specialisatie weten we als geen ander uw gerichte vragen te beant woorden. U wenst een hotelkamer met parket vloer omdat u allergisch bent ? Geen nood, we adviseren ... 6. Vaak worden de hotels op internet en/ of in publicaties te mooi voorgesteld. Bij ons krijgt u eerlijke, correcte informatie. Zijn de hotel kamers bijvoorbeeld klein, dan zeggen we dat ook 7. Door onze specialisatie zijn we op de hoogte van de bijzondere evenementen in elke stad. We informeren u via uw reisagent. Bovendien bezorgen we u desgewenst de tickets voor deze internationale evenementen. U wil een voorstelling bijwonen in de Carré in Amsterdam of de Staatsoper in Wenen, een musical in Londen of New York, of een belangrijke tentoonstelling in Parijs ? We hebben online toegang tot de grote culturele evenementen 8. Alles onder één dak: één enkel telefoontje of elektronische reservering van uw reisagent volstaat om uw volledige reis te bevestigen zowel het transport, het hotel als eventuele extra’s (bv. een theater ticket, een metrokaartje, een stadsrondrit) 9. U vertrekt goed geïnformeerd op reis dankzij onze uitgebreide en verzorgde reisdocumenten 10. Uw reisagent, uw beste adviseur: hij zal u met raad en daad bijstaan. Zijn informerende en adviserende rol is van onschatbare waarde. Zoals geen ander zal hij uw belangen behartigen

9


TICKETS VOOR ... Transeurope heeft een stevige reputatie opgebouwd als dé specialist op het vlak van de evenementen. Het cultureel seizoen in Londen biedt een zeer gevarieerd aanbod van drukbezochte voorstellingen. Op de volgende bladzijden vindt u enkele voorbeelden. Hebt u zelf andere wensen of suggesties ? Geen nood, we kunnen u allicht aan tickets helpen. Via een unieke databank kan van veel evenementen de beschikbaarheid direct voor u worden opgevraagd en kan uw plaats vaak meteen worden gereserveerd. Bij Transeurope bent u altijd verzekerd van een goede plaats. Zo wordt uw stedenreis nóg feestelijker ! We beschikken over speciaal voor ons gereserveerde plaatsen voor duizenden voorstellingen per jaar. Niet onbelangrijk als men weet dat de vraag meestal het aanbod ruim overtreft. Hoe vaak gebeurt het niet dat u helemaal niet of heel moeilijk aan kaartjes kunt komen ? Neem daarom geen risico’s en reserveer vooraf.

MUSICALS (ZIE P. 12/13) OPERA/BALLET/KLASSIEKE MUZIEK

TONEEL

prijs per persoon € 20.- tot € 175.-

The Mousetrap

Coliseum, Royal Albert Hall, Queen Elisabeth Hall, Royal Festival Hall, Royal Opera House, ...

LOND0314

ROCK/POP

prijs per persoon € 45.- tot € 125.-

Wembley Arena, Brixton Academy, Earl’s Court, Astoria, ...

DANS, MIME & PERCUSSIE Stomp

LOND0327

prijs per persoon € 28.- tot € 92.-

Eén van de meest ingenieuze moordmysteries aller tijden, die blijft boeien, verrassen en ontspannen. The Woman in Black Uiterst spannend verhaal. Een jonge advokaat moet de erfenis regelen van een verlaten landhuis. U zit gegarandeerd op het puntje van uw stoel ! Andere aanraders The complete works of Shakespeare - abridged, Royal Shakespeare Company, Royal National Theatre, ...

Wervelend dans- en percussiespektakel.

prijs per persoon € 28.- tot € 92.-

BOEK NÚ DE BESTE PLAATSEN

TENTOONSTELLINGEN

Voor schitterende shows, belangrijke tentoonstellingen, betoverende musicals, stevige popconcerten ... Met Transeurope krijgt u gegarandeerd toegang tot het evenement van uw keuze.

prijs per persoon € 15.- tot € 25.In de National Gallery, Victoria & Albert Museum, Tate Modern, ... (zie ook hiernaast en p. 8-9)

LOND0011

ACTUELE INFORMATIE We kunnen u heel gedetailleerd informeren over alle belangrijke evenementen die plaatsvinden in de periode waarin u van plan bent op reis te gaan. Raadpleeg uw reisagent.

‘ECHTE’ ENTREEBEWIJZEN Meestal vertrekt u op reis met de ‘echte’ toegangskaartjes op zak. Zo verliest u geen tijd ter plaatse om uw tickets af te halen. Een essentieel verschil !

GEEN RESERVERINGSKOSTEN Als u ook uw citytrip bij ons boekt, rekenen we geen reserveringskosten aan - we doen graag iets extra voor onze klanten. Wel dient u rekening te houden met het feit dat de ticket-bureaus waarmee we werken ofwel een commissie ofwel forfaitaire reserveringskosten aanrekenen (20% of meer).

ANNULEREN/WIJZIGEN

Royal Academy of Arts Australia (21/09-08/12) Honoré Daumier (26/10-26/01) Tate Britain Art under Attack: Histories of British Iconoclasm (02/10-05/01) Richard Deacon (05/02-27/04) Tate Modern Paul Klee (15/10-09/03) Richard Hamilton (13/02-26/05) National Gallery Facing the Modern: The Portrait in Vienna 1900 (09/10-12/01)

V&A Museum Club to Catwalk (10/07-16/02)

Tickets kunnen alleen worden geannuleerd of gewijzigd op basis van herverkoop. Alleen wanneer uw tickets worden doorverkocht, kunnen we tot terugbetaling overgaan.

Data onder voorbehoud

10

www.transeurope.com


Detail van Portrait of Hermine Gallia, Gustav Klimt, 1904, National Gallery London

TENTOONSTELLINGEN

THE PORTRAIT IN VIENNA 1900 Opvallende schilderijen van Gustav Klimt, Egon Schiele en Oskar Kokoshka zijn de ster van deze grote tentoonstelling. Er wordt vooral aandacht gegeven aan de portretkunst, die in Wenen rond de jaren 1900 een zeer belangrijke rol speelde. De tentoonstelling schetst de opvallende bloei van de moderne kunst in Wenen vóór 1918, tot de ineenstorting van het OostenrijksHongaarse Rijk (1867-1918) en het overlijden van de twee grootmeesters Klimt en Schiele (beide in 1918).

LOND0463 09/10/13-12/01/14 - National Gallery prijs per persoon € 18.- (richtprijs)

PAUL KLEE Na meer dan 10 jaar komt er in het Verenigd Koninkrijk nogmaals een tentoonstelling rond de Duits-Zwitserse kunstenaar Paul Klee (1879-1940). Hij behoort tot de belangrijkste schilders van de eerste helft van de 20ste eeuw en is beroemd voor zijn figuratieve schilderijen met een uitgebalanceerde kleurtechniek. Zijn oeuvre wordt omschreven als mysterieus en behoort tot de moderne kunst. Hij liet zich inspireren door Leonardo da Vinci en de Franse impressionisten. Kunstrichting: expressionisme, surrealisme, Bauhaus. Werken uit collecties van over de hele wereld worden samengebracht voor deze tentoonstelling. U zal er onder meer kleurrijke tekeningen, aquarellen en schilderijen kunnen bewonderen. LOND0413 15/10/13-09/03/14 - Tate Modern

Paul Klee - Comedy, 1921 - Tate purchased 1946

prijs per persoon € 20,50.-

11


MUSICALS

60% KORTING TIJDENS DE WEEK OP DE BESTE PLAATSEN, BIJ DE MUSICALS AANGEDUID MET EEN * (categorie 1, maandag t/m donderdag of vrijdag, geen korting van 22/10-03/11, 20/12-05/01, 17/02-23/02) MUSICALS BUITEN BROCHURE: indien u een bepaalde musical niet terugvindt in deze brochure kan u toch gewoon navragen bij de reisagent. De kans is heel groot dat wij de reservering voor u kunnen afhandelen. prijs per persoon € 45.- tot € 120.-

DISNEY’S THE LION KING

LOND0346 (behalve zondag)

Ontdek het legendarisch verhaal van een groepje arbeiderszonen die uitgroeien tot een heus popfenomeen: Frankie Valli & the Four Seasons ! Alle klassieke hits zitten in dit wonderlijke verhaal verwerkt: Sherry, Big Girls Don’t Cry, Can’t Take My Eyes Off You, Bye Bye Baby (Baby Goodbye), Working My Way Back to You, Walk Like a Man, December 1963 (Oh What a Night) en vele andere …

WICKED * ©

LOND0306 (behalve maandag)

Het verhaal van de leeuwenpup, Simba, en de strijd die hij moet voeren om zijn verantwoordelijkheid op te nemen als leeuwenkoning. De muziek is van Elton John, de choreografie en het decor zijn adembenemend.

LES MISÉRABLES * LOND0307 (behalve zondag)

Het meeslepende historisch verhaal naar de klassieker van Victor Hugo over de Franse revolutie. De strijd die Valjean onderneemt tegen het onrecht heeft het publiek niet onberoerd gelaten, reeds meer dan 20 jaar staat Les Misérables onafgebroken op de planken.

PHANTOM OF THE OPERA * LOND0309 (behalve zondag)

Romantische musical over het spook van de Parijse Opera dat verliefd wordt op een jonge sopraan. Absolute klassieker van het genre. Iedere musicalliefhebber moet dit gezien hebben !

WE WILL ROCK YOU * LOND0311 (behalve zondag)

Een musical geschreven door Queen: jawel, de bandleden van de legendarische rockgroep, samen met Ben Elton. Het verhaal is niet gebaseerd op de groep zelf, maar situeert zich in een futuristische wereld waar rockmuziek verboden is. De wereldhits van Queen zullen daar ongetwijfeld verandering in brengen …

12

JERSEY BOYS *

www.transeurope.com

LOND0335 (behalve zondag)

Een van de meest betoverende musicals die is overgekomen uit New York (goed voor niet minder dan 15 prijzen). Het is het onvertelde verhaal van de heksen uit het boek De Tovenaar van Oz.

BILLY ELLIOT - DE MUSICAL * LOND0325 (behalve zondag)

Een van de meest succesvolle Britse films heeft nu ook een musicalversie waarvoor de muziek geschreven werd door niemand minder dan Elton John. Een hartverwarmend verhaal over de vervulling van een jongensdroom. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar

MAMMA MIA ! * LOND0308 (behalve zondag)

De ABBA-musical. Met de hits Souper Trouper, The winner takes it all, Dancing Queen, … Een jonge vrouw en haar moeder overlopen de voorbije jaren op de avond voor haar trouwfeest. De songs van ABBA zijn echter de ware sterren van deze voorstelling.

MATILDA - DE MUSICAL LOND0367 (behalve maandag)

Het meest geliefde verhaal van Roald Dahl is er nu ook als musical. Een spetterende story van een klein meisje met een buitengewone fantasie.


THRILLER - LIVE * LOND0354 (behalve maandag)

De musical werd al opgevoerd voor zijn overlijden op 25 juni 2009, maar is sindsdien uitgegroeid tot een waar eerbetoon aan de King of Pop en de Jackson 5. De unieke sound van zijn hits en zijn sensationele danspasjes worden uitstekend gebracht in een wervelende show. Een live band zorgt voor de muziek bij onder meer I Want You Back, I’ll Be There, Show You The Way To Go, Can You Feel It, Rock With You, She’s Out Of My Life, Beat It, Billie Jean, Earth Song, Thriller, ...

ROCK OF AGES * LOND0363 (behalve zondag)

Een echte rockmusical die zich afspeelt in de jaren ’80 met de muziek van de iconische groepen en rockers uit die tijd. Een meisje wordt verliefd op een rocker in Los Angeles, een verhaal van rock, grote dromen en lang haar ! De film verschijnt in 2012 met Tom Cruise in de hoofdrol.

CHARLIE & THE CHOCOLAT FACTORY LOND0372 (behalve zondag)

Na Matilda is er opnieuw een boek van Roald Dahl uitgebracht als musical. De mysterieuze Willy Wonka opent voor slechts 1 dag zijn chocoladefabriek. Voor Charlie Bucket belooft dit een onweerstaanbare kans te worden om te genieten van al dat lekkers ...

THE BODYGUARD

NIEUW ! DIRTY DANCING LOND0334 (behalve maandag)

Het was een van de grootste dansfilms ooit, geliefd over de hele wereld, nu als musical in de West End. Het tijdloze, romantische verhaal van een meisje dat verliefd wordt op haar dansleraar doet gegarandeerd opnieuw vele harten sneller slaan. Geniet ook van al de hits uit de film, waaronder Time of My Life.

THE BOOK OF MORMON LOND0373 (behalve zondag)

In de musical staan 2 jonge Mormoonse missionarissen centraal. Ze worden uitgestuurd naar een van de gevaarlijkste delen van Oeganda om er het Woord te verspreiden.

LOND0368 (behalve zondag)

Voormalig geheim agent Frank Farmer wordt ingehuurd als bodyguard om superster Rachel Marron te beschermen tegen een onbekende stalker. Geen van beide verwachtte verliefd te worden. Gebaseerd op de gelijknamige film met Whitney Houston en Kevin Costner.

LET IT BE LOND0369 (behalve dinsdag)

Theatraal concert met meer dan 20 hits van The Beatles en talrijke videoopnames die het succes van de band vertellen, van het nederig begin in de Carven Club te Liverpool tot het hoogtepunt van de Beatlemania.

13


TRIPS & TRICKS TOFFE EXCURSIES ... CULTUUR, AVONDJE UIT ... GENIETEN EN ZOVEEL MÉÉR ...

LONDON DUNGEON Horrormuseum waar u bloedige taferelen wachten: onthoofdingen, martelingen, zwarte magie, … U komt er oog in oog te staan met Jack The Ripper en Madame Guillotine. Ontdek de vreselijke ravages van de pest die in 1665 100.000 slachtoffers eiste …

Op deze bladzijde geven we u enkele suggesties. En bij uw reisdocumenten vindt u een handig gidsje dat u wegwijs maakt in de stad. EXCURSIES BUITEN BROCHURE: indien u een bepaalde excursie wenst te doen, maar die niet terugvindt in deze brochure kan u toch gewoon navragen bij de reisagent. De kans is heel groot dat wij u alsnog kunnen verderhelpen en de reservering voor u kunnen afhandelen.

TRANSPORT

Eurostar vanuit Brussel vanaf € 43,50.- per traject Vliegen vanuit Brussel vanaf € 174,00.- heen en terug (zie p. 64-65)

LOND0042

HARRY POTTER TOUR (*)

THE SEALIFE LONDON AQUARIUM

prijs per persoon € 21,50.- volw. - € 18,50.- kind 15-17 - € 16,50.- kind 4-14

Magische wandeling langs de filmlocaties en plaatsen die de auteur J.K. Rowling inspireerden. Een must voor elke Harry Potter fan ! De excursie omhelst een boottochtje en een metrorit. U dient derhalve in het bezit te zijn van een geldige Travel of Oyster Card (zie p. 20-21). LOND0440 (2u30 - donderdag om 12u, vrijdag om 12u en 19u, zaterdag om 16u en zondag om 10u30 en 14u)

Ontmoet meer dan 500 verschillende dieren uit alle oceanen in levende lijve. Het Londense Aquarium is één van de grootste van Europa op 3 niveaus. Spectaculair !

LOND0041

prijs per persoon € 21,50.- volw. - € 15,50.- kind 3-15

prijs per persoon € 25.- volw. - € 22.- kind -12

UW VOORDEEL 1 ticket kopen + 1 ticket gratis (het betaalde ticket moet een volwassen ticket zijn, kinderen moeten begeleid zijn door een volwassene)

MADAME TUSSAUDS

LONDON EYE

Het wereldbefaamde wassenbeeldenmuseum met méér dan 400 beroemdheden uit heden en verleden. In ‘The Spirit of London’ rijdt u doorheen de geschiedenis van Londen. Dankzij de opwindende interactieve attracties is er altijd iets nieuws te beleven: maak een praatje met Julia Roberts of J. Lo op de celebrity party, laat u fotograferen door de paparazzi, … De ‘world stage’ gaat van Shakespeare tot de Dalai Lama, u ontmoet de politieke wereldtop of kan samen met Beckham een penalty scoren ! De toegang tot de Star Dome, de huiveringwekkende ‘Scream’ en de ‘Marvel Super Heroes 4D Experience’ is inbegrepen in de prijs. Speciale ingang: u vermijdt de ellenlange files !

LOND0213

maandag tot vrijdag 09u30-17u30, zaterdag en zondag 09u00-18u00 gesloten op 24/12 (voormiddag) en 25/12 (hele dag) prijs per persoon € 30.- volw. - € 26.- kind 4-15

14

www.transeurope.com

Een gigantisch rad, 135 m hoog, dat spectaculaire vergezichten op Londen biedt. Het ‘oog van Londen’ is de nummer 1 attractie in Groot-Brittannië (en de nummer 2 in Europa) met 3,5 miljoen bezoekers per jaar. U stapt aan boord van een van de 32 hightechcapsules, elk voor 25 passagiers, voor een onvergetelijke rit van 30 minuten, met commentaar, waarbij u een omwenteling van 360 graden maakt. Het panorama is vergelijkbaar met dat vanuit een helikopter. Kies voor de ’Champagne flight’ en geniet van een glas champagne terwijl u het uitzicht bewondert.

LOND0407 dagelijks 10-20 uur gesloten op 25/12 en voor jaarlijks onderhoud 06/01-17/01

prijs per persoon € 25.- volw. - € 15.- kind 4-15  € 46,50.- volw. (champagne flight)


KONINKLIJKE BOTANISCHE TUINEN KEW Een must voor iedere plantenen tuinliefhebber ! Het domein ligt aan de Theems. U geniet er o.m. van de rozentuin, de Japanse tuin en de mooie collecties in de talrijke serres. Indrukwekkend: de ’Treetop walkway’ door de kruinen van de bomen.

LOND0298

prijs per persoon € 17,50.- volw. - gratis kind -17

AFTERNOON TEA IN GROSVENOR HOUSE

WARNER BROS. STUDIO TOUR (*)

Geen betere plaats om te genieten van deze lekkere Engelse traditie dan in de Park Room van het historische 5 sterren Grosvenor House hotel aan Park Lane. Het hotel wordt al sinds 1929 regelmatig bezocht door royalty, beroemdheden en zakelijke wereldleiders. Keuze uit verschillende soorten thee, flinterdunne sandwiches met bijvoorbeeld komkommer, waterkers en ei, ‘scones’ (kleine broodjes) met boter en jam, gebakjes, ...

LOND0405

prijs per persoon Grosvenor Anna’s Tea € 45.Grosvenor Anna Champagne Tea € 57,50.-

PORTERS ENGLISH RESTAURANT

Beleef de magie van de Harry PotterTM films. Deze tour neemt u mee achter de schermen en toont u decors, kostuums en rekwisieten. Hoogtepunten: de Grote Zaal, de leerlingenkamer van Griffoendor, Perkamentus’s Kantoor, … LOND0444 dagelijks om 10u (vertrek Londen 8u), 12u (vertrek Londen 10u), 13u (vertrek Londen 11u) 16u (vertrek Londen 14u). Iets buiten Londen in de Leavesden Studios prijs per persoon (geldig tot 31/12/13)

€ 65.- volw. - € 60.- kind 5-15 - € 20.- kind 3-4

JACK THE RIPPER TOUR (*)

Een thuishaven van de traditionele Engelse keuken. Dit restaurant in Covent Garden serveert uitstekende, typisch Engelse gerechten sinds 1979. U kan kiezen uit een lunch of diner, 2 gangen (exclusief dranken), koffie of thee inbegrepen. Steak, Fisherman’s pie, …

In 1888 zorgde Jack The Ripper voor terreur in de straten van de East End (oosten) van Londen, destijds een zeer armoedige buurt waar het leven mensonterend was. U bezoekt enkele moordsites en hoort méér over het duistere verleden van Londen.

LOND0456 (dagelijks - lunch om 13u30, diner om 19u30) prijs per persoon € 23.- (inclusief koffie)

LOND0250 (dagelijks om 18u)

VIEW FROM THE SHARD

NIGHT CLUB TOUR

The Shard (’de glasscherf’) is de gloednieuwe eye-catcher (juli 2012) die de skyline van de stad domineert. Met zijn 310 m is dit het hoogste torengebouw in West-Europa, ontworpen door architect Renzo Piano. De View from the Shard brengt u naar de bovenste verdiepingen voor een subliem panorama ! LOND0457 dagelijks om 10u, 14u of 18u

prijs per persoon € 36.- volw. - € 27,50.- kind 4-16 

prijs per persoon € 11.- volw. - € 5,50.- kind 3-16

Met een dubbeldekker ‘party bus’ bezoekt u 4 swingende night clubs - de hotspots van het moment. Het entreegeld is inbegrepen en u hoeft niet aan te schuiven. Ook op de bus is amusement verzekerd, daar staat The Party Bus Team garant voor ! ‘A great night out’.

LOND0027 (6 u - zaterdagavond) (geen tour 23/12-02/01) prijs per persoon € 31,50.- (v.a. 18 jaar) (*) Commentaar in het Engels

15


TRIPS & TRICKS TOFFE EXCURSIES ... CULTUUR, AVONDJE UIT ... GENIETEN EN ZOVEEL MÉÉR ...

LONDON SIGHTSEEING PASS Dé cultuurkaart voor Londen. Gratis toegang tot meer dan 55 topattracties (bezienswaardigheden, musea, …), 10 voordeelaanbiedingen en 30 kortingsbonnen voor winkels, restaurants, ... (waarde £ 600.-). Handige gids met praktische informatie (Engels/Frans/Duits).

Op deze bladzijde geven we u enkele suggesties. En bij uw reisdocumenten vindt u een handig gidsje dat u wegwijs maakt in de stad. EXCURSIES BUITEN BROCHURE: indien u een bepaalde excursie wenst te doen, maar die niet terugvindt in deze brochure kan u toch gewoon navragen bij de reisagent. De kans is heel groot dat wij u alsnog kunnen verderhelpen en de reservering voor u kunnen afhandelen. LOND0169

TRANSPORT

Eurostar vanuit Brussel vanaf € 43,50.- per traject Vliegen vanuit Brussel vanaf € 174,00.- heen en terug (zie p. 64-65)

prijs per persoon € 51,50.- volw. - € 33,50.- kind 5-15 (1 dag) € 70,00.- volw. - € 50,50.- kind 5-15 (2 dagen) € 84,00.- volw. - € 56,50.- kind 5-15 (3 dagen)

HISTORIC & MODERN LONDON (*) (**)

WINDSOR, BATH & STONEHENGE (*) (**) Windsor Castle (het oudste nog bewoonde kasteel ter wereld), waar Koningin Elizabeth II thuis is. Daarna richting Stonehenge, Europa’s imposantste monument van de megalietcultuur, meer dan 5.000 jaar oud. Tenslotte rijdt u naar Bath met zijn goedbewaarde Romeinse badhuizen.

Fotostop aan Westminster Abbey, Buckingham Palace en St. Paul’s Cathedral. De aflossing van de wacht (volgens programma - alternatief: The Household Cavalry in Whitehall), cruise op de Theems (10-15 minuten), de City, de Tower en de kroonjuwelen (binnenbezoek). Prima lunch in een traditionele pub. LOND0004 (volle dag met lunch)

prijs per persoon € 90,50.- volw. - € 80.- kind 3-16

INCLUSIEF HET RAD LONDON EYE LOND0LE4

LOND0408 (volle dag met lunch)

prijs per persoon € 110.- volw. - € 100.- kind 3-16

prijs per persoon € 102.- volw. - € 92.- kind 3-16

ORIGINAL LONDON SIGHTSEEING TOUR

EXCURSIES MET AUDIOGIDS HOOGTEPUNTEN LONDEN

Zeker doen ! Vanuit zo’n typische dubbeldekker met open top (op de bovenste verdieping zit u buiten) bekijkt u de bezienswaardigheden. Dit is een ‘hop on, hop off’ bus, wat betekent dat u zoveel keer op- en afstapt als u wilt. 90 Haltes over 4 hoofdroutes om de 15 à 20 minuten tussen 10 en 17 uur. Blijft u op de bus zitten, dan ziet u in een kleine 2 uur een groot deel van centraal Londen. Commentaar via koptelefoon in diverse talen en een handige overzichtskaart. Eveneens inbegrepen: gratis River Cruise pass en 3 begeleide wandelingen (Engelstalig) waaronder de ’Changing of the Guard’ (aflossing van de wacht). Handig is de Station Connector service: aan het St Pancras station van Eurostar kan u de bus nemen naar Marble Arch om daar op een van de 4 routes over te stappen.

Big Ben, Houses of Parliament, St-Paul’s Cathedral, fotostop aan Westminster Abbey en de Tower of London. Na een korte cruise op de Theems, verder naar Buckingham Palace voor de aflossing van de wacht (alternatief: de Royal Horse Guards).

LOND0449 (halve dag - om 8 uur en om 13 uur - geen binnenbezoeken)

prijs per persoon € 32,50.- volw. - € 21.- kind 4-15

STONEHENGE & BATH - NIEUW Na de busrit uit Londen een bezoek aan de megalieten van Stonehenge. Uw ticket is voorzien en u hoeft dus niet aan te schuiven. Vrije tijd voor de lunch. Daarna verder naar Bath, werelderfgoedstad - de Romeinse baden behoren tot de mooiste monumenten van Europa.

LOND0090 (ticket 24 uur geldig)

Met audiogids in 11 talen (Engels, Frans, …) LOND0450 (volle dag - niet op dinsdag en donderdag - lunch niet inbegrepen)

prijs per persoon € 30.- volw. - € 15.- kind 5-15

prijs per persoon € 67,50.- volw. - € 57.- kind 4-15

16

www.transeurope.com


TOWER OF LONDON

HISTORIC ROYAL PALACES

Gebouwd door Willem de Veroveraar (1078) en eeuwenlang het domicilie van de Engelse koningen, schatkamer, wapenarsenaal, gevangenis en de plaats van bloedige executies. Hier worden de kroonjuwelen bewaard. Diverse thema’s: de koninklijke galerie, ’Mensen en schatten van de Tower’, ... LOND0051

prijs per persoon (uitgez. 24/12-26/12 en 01/01) (geldig tot 28/02/14) € 24,00.- volw. - € 12.- kind 5-15 - € 20,50.- 60+ € 63,50.- familie (tot 2 volwassenen en 3 kinderen)

CRUISES OP DE RIVIER

Dit pasje geeft toegang tot 3 koninklijke paleizen: de Tower, het renaissance Banqueting House in Whitehall (1619) met meesterlijke plafondschilderijen van Rubens, en Kensington Palace waar Prinses Diana woonde.

LOND0050 (Central London Pass) (Banqueting House gesloten 24/12-01/01, Kensington Palace gesloten 24/12-26/12)

prijs per persoon € 40.- (geldig tot 28/02/14)

(*)

HOP-ON HOP-OFF CRUISE Sightseeing cruise op de Theems met haltes aan Westminster, London Eye, Tower of London en Greenwich. Bewonder Big Ben, Houses of Parliament, Tate Modern, St. Paul’s Cathedral, London Bridge, The Monument, H.M.S. Belfast, Tower Bridge, ... LOND0431

prijs per persoon € 19,50.- volw. - € 10.- kind 5-16 (1 dag) € 28,00.- volw. - € 14.- kind 5-16 (2 dagen)

LUNCH CRUISE Inbegrepen: een 2 gangenlunch en koffie LOND0447 (2 u - vrijdag t/m zondag)

prijs per persoon € 31.- volw. - € 24.- kind 2-12

AFTERNOON TEA CRUISE Inbegrepen: thee, sandwiches, scones met boter en jam, gebakjes, … LOND0448 (2 u - vrijdag t/m zondag)

prijs per persoon € 25.- volw. - € 17,50.- kind 2-12

RIVERLIGHTS CRUISE Bewonder de verlichte bezienswaardigheden terwijl u de Theems afvaart. Een duo brengt live pop-, soulen jazznummers. Inbegrepen: glaasje schuimwijn, borrelhapjes LOND0459 (2 u - donderdag t/m zaterdag)

prijs per persoon € 25.-

DINNER CRUISE THE LONDON SHOWBOAT Terwijl u de Theems afvaart, bewondert u de beroemde bruggen en bezienswaardigheden en geniet u van een 4 gangendiner op de tonen van favoriete songs uit befaamde musicals zoals Mamma Mia. Dansgelegenheid. Inbegrepen: een 4 gangendiner, koffie, welkomstdrankje en een halve fles witte of rode huiswijn LOND0194 (3u30 - november, december en maart: donderdag t/m zaterdag januari en februari: vrijdag en zaterdag)

prijs per persoon € 89.(*) Uitgez. 24/12, 25/12 en 31/12. Commentaar in het Engels (**) De tours zijn volledig begeleid door een professionele gids, het vervoer gebeurt met een luxe autobus uitgerust met airconditioning. Alle toegangstickets zijn inbegrepen

17


DE WIJKEN VAN LONDEN

Canning Town

13

Olympic

28 Park

20 21

9 1 2

Notting Hill 11 7

18 8 Bayswater 29

31

10

15

33

The City West End 24

Mayfair

35

St. James

Knightsbridge 17

Kensington 34 3 16 Chelsea 6 4

19

Bloomsbury

Marylebone

36

12

30

S THAME

27 32

uth

So

DLR

Docklands

22

Ba

nk

25 23

14

26

Westminster 5 THAMES

NOTTING HILL EN BAYSWATER

THE CITY

Ten noorden van Kensington Gardens en Hyde Park, Londens groene long. Een goede uitvalsbasis om Londen te bezoeken, gezellig en gemoedelijk, met betaalbare hotels. Queensway is hier dé straat voor leuke restaurants, pubs en late night shopping. Notting Hill is een charmante wijk met bijzondere sfeer, zowel dorps, hip, elegant als volks, maar vooral multicultureel. The Travel Bookshop van de gelijknamige film Notting Hill is een bedevaartsoord voor fans van Julia Roberts en Hugh Grant. De antiekmarkt van Portobello Road zou de grootste ter wereld zijn en is een trekpleister voor Londenaars en toeristen.

Het commerciële hart van de stad. Het is een van de drukste financiële centra in de wereld en staat volgebouwd met architectonische hoogstandjes. Tussen al die moderne gebouwen van glas en staal zijn echter ook nog veel 17deeeuwse kerken, smalle steegjes en oude markten te vinden. Niet te missen historische hoogtepunten hier zijn de Tower of London, een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa, de brug Tower Bridge en St. Paul’s Cathedral. In het noordwesten ligt de wijk Barbican met het Barbican Centre, het grootste cultuurcentrum van Europa, en het Museum of London. De wijk bloeit sinds de Eurostar zijn thuisbasis heeft in het St Pancras Station.

Onze hotels 1 Seymour & Annexes 2 Alexandra 7 Central Park 8 Royal Eagle 11 Best Western Phoenix 18 Novotel London Paddington 29 Thistle Kensington Gardens

MARYLEBONE EN BLOOMSBURY

WEST END

Ontdek hier mooie, groene pleintjes en topattracties als het British Museum, de British Library en Madame Tussauds. Het ‘literaire’ Bloomsbury is de wijk waar schrijvers als Virginia Woolf ooit hun inspiratie opdeden. Ook vandaag is Bloomsbury nog altijd synoniem voor literatuur met talloze boekhandels, kunst en studeren – de University of London is hier gevestigd. Marylebone is de zone ten noorden van Oxford Street die loopt tot Regent’s Park. In de vernieuwde Marylebone High Street vindt u leuke boetieks en restaurants. Ten noorden van Regent’s Park ligt de welgestelde wijk St. John’s Wood. Net boven Bloomsbury situeert zich het station van de Eurostar St Pancras International met een veelvoud aan winkels, restaurants en de langste champagnebar van Europa ..

Dit bruisend stadsdeel wordt beschouwd als hét toeristisch centrum van Londen en strekt zich uit in een straal van zo’n 1,5 km rond Piccadilly Circus, waarschijnlijk het beroemdste kruispunt ter wereld. Vermaarde gebouwen, winkels, cafés, bioscopen, discotheken en restaurants, ... u vindt het hier allemaal. Klinkende namen zijn het kleurrijke Soho, dat inmiddels zijn kwalijke reputatie heeft verloren, Chinatown eigenlijk maar een paar straten groot -, de theaterbuurt rond het gezellige Covent Garden met zijn straatartiesten, Leicester Square en het vernieuwde Trafalgar Square met de National Gallery. De winkelstraten hier zijn al even gekend: Oxford Street, 1,5 km lang, Regent Street met een exclusiever aanbod, Carnaby Street, ...

Onze hotels 10 St. Giles 21 Radisson Blu Edwardian Grafton 31 The Cumberland In de omgeving van het Eurostar-station St Pancras International: 19 Comfort Inn Kings Cross 20 Thistle Euston 30 Pullman London St Pancras

Onze hotels 15 Astor Court 24 Strand Palace 27 Charing Cross 33 Radisson Blu Edwardian Berkshire

18

www.transeurope.com


MAYFAIR EN ST. JAMES Mooie architectuur, elegante pleinen, internationale veilinghuizen als Sotheby’s ... Dit gebied tussen Buckingham Palace en Trafalgar Square is een gezichtsbepalend stukje Londen vol pracht en praal. Shopping: maatpakken in Savile Row, juwelen en antiek in Bond Street, luxeartikelen in de Burlington Arcade (1819), ... Tip: Shepherds Market, gebouwd midden 18de eeuw, vandaag een enclave van winkeltjes, restaurants en terrascafés. Andere toppers in deze buurt zijn de Royal Academy of Arts, het koninklijke Green Park, ... St. James’s, ten zuiden van Mayfair, is zo mogelijk nóg exclusiever en huisvest Buckingham Palace.

KNIGHTSBRIDGE, KENSINGTON EN CHELSEA Deze chique woonwijken waren ooit groene dorpjes die ver lagen verwijderd van het vervuilde Londen. Ook nu nog hangt er een sfeer van exclusiviteit en rijkdom. In het elegante Kensington kan u shoppen in winkels met ronkende namen en enkele van de meest vooraanstaande musea bezoeken (Victoria & Albert, Science en Natural History). In Kensington High Street zijn er hele leuke winkels van trendy tot alternatief. Chelsea is bekend van het voetbal en voor het shoppen: Kings Road is een hippe winkelstraat. Knightsbridge is de dure buurt met designerkleding. Harrods is een absolute must. Kijk ook eens rond in Sloane Street en Brompton Road.

Onze hotels 32 The Royal Horseguards 35 Sofitel London St James 36 Athenaeum

Onze hotels 3 Ambassadors 6 Oxford 16 Oliver Plaza 17 Montana 34 Regency

WESTMINSTER

DOCKLANDS EN GREENWICH

Het zakelijk en bestuurlijk centrum van de stad. U loopt er van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid: Big Ben, The Houses of Parliament, Downing Street 10, Westminster Abbey - ‘House of God and House of Kings’ -, de Tate Gallery. In dit stadsdeel treft u veel lunchcafeetjes en pubs, weinig winkels, weinig avondvertier.

Ten oosten van Tower Bridge opent zich het Londen van de 21ste eeuw: de voorbije 25 jaar werd hier gebouwd aan een nieuwe wereld met Manhattan-uitzicht: glazen buildings, aangelegde tuinen vol moderne kunst, trendy shops, koffiehuizen en restaurants, ... Een geanimeerde buurt met als kloppend hart Canary Wharf, gebouwd op een reusachtige drijvende structuur bovenop de Theems.

Onze hotels 5 Sidney 22 Park Plaza Westminster Bridge 26 The Grosvenor

Onze hotels 9 Novotel London Greenwich 13 Novotel London Excel

SOUTH BANK

EAST LONDON

Het nieuwe Londen is duidelijk merkbaar aan de zuidelijke oever van de Theems, pakweg tussen Westminster en Tower Bridge. Joggers, toeristen en kantoormensen die even een luchtje komen scheppen - het is er vaak een drukte van jewelste. Vanaf de Millennium Bridge hebt u een goed uitzicht, en natuurlijk nóg beter vanaf het rad. U vindt er verder o.m. de Tate Modern, het Globe Theatre, ... Het South Bank Centre met de typische architectuur van de jaren ‘60 is Londens cultureel epicentrum.

Het centrum van Londen verhuist naar het oosten. Met de ingebruikname van het St Pancras Eurostar-station en natuurlijk de Olympische Spelen tijdens de zomer van 2012 is de beweging oostwaarts ingezet. Zeker doen: Shoreditch met de hippe Redchurch Street en talrijke aanbieders van street food, Hoxton met de befaamde Spitalfields Market, de Truman Brewery, Brick Lane met de beste Aziatische restaurants. Hackney biedt levendige markten met afgewerkte producten. Op Broadway Market vindt u bijvoorbeeld F. Cooke, een restaurant met authentieke Engelse keuken. Dalston daarentegen heeft vooral talrijke kleinschalige kunstgalerieën.

Onze hotels 14 Novotel London Waterloo 23 Novotel London Blackfriars 25 Novotel London City South

Onze hotels 28 The RE London Shoreditch

19


VOOR UW VERPLAATSINGEN IN LONDEN DE OYSTER CARD

of u laadt ter plaatse een nieuw bedrag op. Of u kan de kaart doorgeven aan familie of vrienden. Verloren of gestolen kaarten worden niet vervangen. De kaart kan slechts door 1 persoon tegelijkertijd gebruikt worden. Er is geen Oyster Card voor kinderen: t/m 10 jaar rijden die gratis mee op de metro met een betalende volwassene. Dat geldt op elk moment van de dag, dus ook voor 9.30 uur tijdens de week. De kaart bestaat in 5 vooraf opgeladen bedragen.

De Visitor Oyster Card is het gemakkelijk betaalsysteem voor het openbaar vervoer in Londen. Deze elektronische kaart is opgeladen met een bepaald bedrag. Telkens u de metro gebruikt, moet de kaart ingelezen worden aan de gele kaartlezers aan het begin en het einde van de rit: het overeenstemmende bedrag wordt dan van het beschikbare saldo gehaald. Indien het saldo is opgebruikt, kan u de kaart in elk metrostation makkelijk opladen aan het loket (u betaalt contant), met uw kredietkaart aan de automatische kassa, of in de talrijke Oyster ticket shops in de stad. Gegarandeerd de goedkoopste manier van reizen ! Een ritje in zone 1 en 2 kost normaal GBP 4,50.-. Met de Oyster Card bedraagt een ritje in de piekuren slechts GBP 2,80.-, en tijdens de daluren GBP 2,10.-. Als u de kaart enkel in de daluren gebruikt, gaat er maximum GBP 7.- van uw kaart per dag. Als u de kaart zowel in de daluren als in de piekuren gebruikt, dan gaat er maximum GBP 8,40.- van uw kaart per dag. De Oyster Card is herbruikbaar, niet weggooien dus ! Bij uw volgend bezoek aan Londen gebruikt u het resterend saldo 1

Chesham

9

Chalfont & Latimer

2

8

Watford

prijs per persoon - LOND0299 (geldig tot 31/12/13) Visitor Oyster card 10 GBP 16,80 Visitor Oyster card 15 GBP 23,00 Visitor Oyster card 20 GBP 29,20 Visitor Oyster card 25 GBP 35,50 Visitor Oyster card 30 GBP 41,70

3

4

Special fares apply

7

8 7 6

Watford Junction Watford High Street

5

5

6

High Barnet

Bushey

Amersham

A

Carpenders Park

Rickmansworth

Moor Park

Ruislip Manor Uxbridge

Ickenham

Stanmore Harrow & Wealdstone

Pinner

Burnt Oak

Harrowon-the-Hill

Rayners Lane West Harrow

Northwick Park

Kenton

Queensbury

Preston Road

Kingsbury

Sudbury Hill

Golders Green

Highgate

l Crouch Hill Archway

Finchley Road & Frognal

Kensal Rise

Brondesbury Park

2

West Hampstead Finchley Road

Brondesbury

Kensal Green Alperton

Swiss Cottage Queen’s Park

Greenford

Kilburn High Road

South Hampstead

Chalk Farm

C

Paddington

Camden Road

Caa

B Ba Mornington Crescent

St. John’s Wood

Edgware Marylebone Road

Great Portland Street

Baker Street

Park Royal

Angel

Latimer Road East Acton

Shepherd’s Bush

White City

3

North Acton

Acton Central

Ealing Common

Wood Lane

Russell Square

Bayswater Notting Hill Gate

Shepherd’s Bush Market

2

Lancaster Gate

Goldhawk Road

Acton Town

Bond Street

Boston Manor

Turnham Stamford Ravenscourt Brook Park Green

West Kensington

2

Gunnersbury Hounslow East Hounslow West

Kew Gardens

Hounslow Central

Hatton Cross

E

4

Richmond

Heathrow Terminals 1, 2, 3 Heathrow Terminal 4

Heathrow Terminal 5

5

3

Fulham Broadway Parsons Green

Cannon Street M Mo Mansion House

Gloucester Road

Earl’s Court

Blackfriars Temple

Westminster

Sloane Square

South Kensington

Charing Cross

St. James’s Park

Embankment

Lo Lo B Br

Waterloo

Pimlico

Imperial Wharf

Putney Bridge East Putney

Vauxhall Southfields Wimbledon Park

Bank

Leicester Square

Piccadilly Circus

West Brompton

Osterley

Holborn

Green Park

Victoria

Chiswick Park

St. Paul’s

Covent Garden

Hyde Park Corner

South Ealing

M Mo

Chancery Lane

Tottenham Court Road

Marble Arch

1

Barbican

Goodge Street

Oxford Circus

Knightsbridge

Barons Court

Hammersmith

Queensway

High Street Kensington

Kensington (Olympia)

South Acton

D

Holland Park

Farringdon

Regent’s Park

Ealing Broadway West Acton

O O

Euston Square

Warren Street

Edgware Road Ladbroke Grove

North Ealing

Northfields

Euston

Royal Oak Westbourne Park

6 5 4

a Holloway

a Caledonian Road

King’s Cross St. Pancras

Maida Vale Warwick Avenue

Hanger Lane

p Upp

Camden Town

Kilburn Park

Perivale

Tufnell Park

Kentish Town West

Belsize Park

Kilburn

Willesden Junction

Gospel Oak

Kentish Town

Willesden Green

Harlesden

Hampstead Heath

Hampstead Dollis Hill

Stonebridge Park

Sudbury Town

3

Brent Cross

Neasden Wembley Park

Wembley Central

Northolt

Finchley Central East Finchley

Hendon Central

North Wembley

South Ruislip

B

West Finchley

Colindale

South Kenton

South Harrow

Mill Hill East

Canons Park

North Harrow

Eastcote

Ruislip Gardens

Edgware

Headstone Lane

Ruislip

Woodside Park

4

Hatch End

Northwood Northwood Hills

West Ruislip Hillingdon

Totteridge & Whetstone e

Croxley

Chorleywood

Clapham Junction Wandsworth Road

Wimbledon

1 2

Southwark

Lambeth North

Borough

Elephant & Castle

Oval

Kennington

e Que

e Peckham Rye

Stockwell

Clapham High Street

Denmark Hill Clapham North Clapham Common Brixton Clapham South Balham Tooting Bec Tooting Broadway

F

3

a Crysta

Colliers Wood South Wimbledon Morden

4

Transport for London December 2012

1

20

2

www.transeurope.com

3

4

5

6


DE TRAVELCARD U rijdt vrij op de metro en de rode dubbeldekkerbussen. 2 Tarieven: zone 1 en 2 (het centrum, waar de meeste bezienswaardigheden en hotels zich bevinden en ook het station van de Eurostar) en zone 1 tot 6 (= groot-Londen - ook de luchthavens Heathrow en London City Airport). Er is een onderscheid tussen piekuren (peak) en daluren (off-peak, na 9u30). Kinderen t/m 10 jaar rijden gratis op de metro en hebben geen ticket nodig indien ze begeleid worden door een volwas sene (max. 4 kinderen met 1 volwassene). Op de bus moeten de kinderen wel nog betalen (ter plaatse een ticket kopen). Meer info op http://www.tfl.gov.uk/ prijs per persoon - LOND0220 (geldig tot 31/12/13) daluren piekuren 1-dagskaart Volw. Kind 11-15 Volw. Kind 11-15 Zones 1 – 2 9,10 11,00 5,50 Zones 1 – 6 11,10 4,30 20,50 10,20

Daluren : maandag tot vrijdag vanaf 09.30-24 uur, zaterdag, zondag en feestdagen 05-24 uur Piekuren : maandag tot vrijdag 05-24 uur (niet op feestdagen) 7

8

9

Check before you travel

Epping

Bank

Theydon Bois Cockfosters Oakwood

Roding Valley

Arnos Grove

Grange Hill

A

4

Woodford

Wood Green Harringay Green Lanes

Turnpike Lane

South Woodford South Tottenham

l Seven Sisters

Manor House

p per Holloway Finsbury Park

Arsenal

Snaresbrook

Tottenham Hale

Highbury & d d Islington

Wanstead

Leyton Midland Road

3

Canonbury

Upminster

Hornchurch

Leyton

Dagenham East

Wanstead Park

Homerton

2

Haggerston

Hoxton

Upney

Pudding Mill Lane

Shoreditch High Street

Whitechapel

Aldgate

Shadwell

2

Westferry

East Ham

C

Plaistow

Bromleyby-Bow

Star Lane

Langdon Park Canning Town

All Saints Blackwall

Royal Victoria

3

4

Limehouse

Tower Hill

Tower Gateway

Fenchurch Street

East India

Rotherhithe

Royal Albert

West Silvertown

Heron Quays

Surrey Quays

South Quay Crossharbour Mudchute

D

Beckton Park

North Greenwich for The O2

Emirates Greenwich Peninsula

Pontoon Dock Gallions Reach

London City Airport

2

Beckton

King George V

Key to lines

Island Gardens

3

Cutty Sark for Maritime Greenwich

e eens Road Peckham

New Cross Gate

New Cross

Greenwich

Woolwich Arsenal

Elverson Road Honor Oak Park Lewisham Forest Hill

Key to symbols

District District open weekends, public holidays and some Olympia events Hammersmith & City

9

Station in Zone 9

Anerley

Step-free access from street to train

8

Station in Zone 8

Norwood Junction

7

Step-free access from street to platform

6

Station in Zone 7 Station in both zones

National Rail

5

Station in Zone 5

Riverboat services

4

Tramlink

3

Station in Zone 4 Station in both zones Station in Zone 3

Airport

2

Emirates Air Line

1

5

Jubilee

Explanation of zones

Interchange stations

West Croydon

Bakerloo Central

4

Brockley

Penge West

E

Circle

Deptford Bridge

Sydenham

Not served by DLR trains from Bank towards Lewisham before 1900 on Mondays to Fridays -------------------------------------------------------------------------------

Cyprus

Canary Wharf

Canada Water

Bermondsey

Prince Regent

Emirates Royal Docks

River Thames

o ondon r ridge

al Palace

Poplar West India Quay

Wapping

Step-free interchange between Heron Quays and Canary Wharf Underground station at street level ------------------------------------------------------------------------------Hounslow West

Waterloo & City line open 0615-2141 Mondays to Fridays and 0800-1831 Saturdays. Closed Sundays and Public Holidays ------------------------------------------------------------------------------West India Quay

Custom House for ExCeL o onument

Special fares apply. Open 0700-2000 Mondays to Fridays, 0800-2000 Saturdays, 0900-2000 Sundays and 0800-2000 Public Holidays. Closed on Christmas Day. Opening hours are extended by one hour in the evening after 1 April 2013 and may be extended on certain events days. Please check close to the time of travel. ------------------------------------------------------------------------------Heron Quays

Served by Piccadilly line trains until 0650 Monday to Saturday, 0745 Sunday and after 2230 every evening. At other times use District line ------------------------------------------------------------------------------Waterloo

West Ham

Devons Road

Open until 2100 Mondays to Fridays. Closed Sundays and most Saturdays ------------------------------------------------------------------------------Emirates Greenwich Peninsula and Emirates Royal Docks

Step-free access for wheelchair users only ------------------------------------------------------------------------------Turnham Green

Upton Park

Bow Church Stepney Green

Barking

Abbey Road

Mile End Bow Road

o oorgate

Becontree

Woodgrange Park Stratford High Street

Bethnal Green

O Old Street

Hackney Wick

Elm Park

Dagenham Heathway

Stratford

Dalston Junction

B

Upminster Bridge

Leytonstone High Road

Stratford International

Hackney Central

Aldgate East

Gants Hill

Leytonstone

Dalston Kingsland

Liverpool Street

Barkingside

Redbridge

Walthamstow Central

Walthamstow Queen’s Road

ay y Road

Step-free interchange between Underground, Canary Wharf DLR and Heron Quays DLR stations at street level ------------------------------------------------------------------------------Cannon Street

Fairlop

Newbury Park

Blackhorse Road

Waterloo & City line open 0621-2148 Mondays to Fridays and 0802-1837 Saturdays. Closed Sundays and Public Holidays ------------------------------------------------------------------------------Camden Town Sunday 1300 -1730 open for interchange and exit only ------------------------------------------------------------------------------Canary Wharf

Chigwell Hainault

Bounds Green

1

5

Buckhurst Hill

Southgate

a aledonian Road & Ba arnsbury

6

Debden Loughton

Station in Zone 6

Station in Zone 2 Station in both zones Station in Zone 1

Metropolitan Northern Piccadilly

F

Victoria Waterloo & City DLR London Overground Emirates Air Line

7

8

9

21


ZIN IN COMBINEREN ? LONDEN - BERKSHIRE COMBINEER LONDEN MET DE RUST VAN HET PLATTELAND ! Het pittoreske plattelandsdorpje Hurley in Berkshire ligt langs de Theems, midden uitgestrekte weilanden op 50 km van Londen. Het is van oudsher een stopplaats voor koetsen geweest op weg van Oxford naar Londen. U kan er heerlijk wandelen en picknicken langs de rivier, waar talrijke bootjes aanmeren aan Hurley Lock. Uw verblijf hier is de perfecte afsluiter van een drukke citytrip in Londen. De rust en de charme van het Engelse platteland zullen u zeker bekoren. Donkere houten steunbalken, oude eikenhouten vloeren en de open haard in de bar zorgen voor een uiterst gezellige, romantische sfeer. Sommige delen dateren van 1135. De renovatie was heel respectvol en heeft de authenticiteit alleen maar versterkt. The Olde Bell heeft een 5 sterren Inn klassering van AA Hotel Guide.

The Olde Bell ademt een en al charme en sfeer uit. Het is de heruitvinding van de traditionele Engelse herberg (inn) die u rijkelijk voorziet van eten, drinken en slaapgelegenheid.

THE OLDE BELL IN HURLEY (BERKSHIRE) HHHH Ligging: het hotel ligt in de High Street, zeg maar de hoofdstraat, en is best makkelijk vanuit Londen te bereiken. Vervoer: in London Paddington station neemt u de trein naar Maidenhead (ca. 20 minuten). Vanuit Maidenhead bieden wij een transfer aan naar het hotel. Faciliteiten: in het hoofdgebouw (Main Inn): kleine receptie, gezellige bar (snackmenu van 12 tot 22 uur), restaurant voor het ontbijt (continentaal buffet), de lunch en het diner (uitgez. zondagavond). U kan er eenvoudige, rustieke maar fantastisch lekkere gerechten eten, die heel genereus zijn van smaak en porties. Groot terras en uitgestrekte tuin. Geen lift; de smalle, centrale trap maakt onlosmakelijk deel uit van de architectuur van het pand. Kamers: 50 comfortabele kamers met douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, gratis WiFi, ingericht met veel respect voor het oude gebouw. Verspreid over verschillende gebouwen: Bell Lodge (de kleinste kamers), Main Inn/Malt House (2 types: standaard en larger = ruimer) en Brick Barn, een omgebouwde schuur tegenover de Main Inn (heel geschikt voor families, ruim met grote bedden). De kamers in de Main Inn en Malt House werden ingericht door Ilse Crawford in een stijl die heel mooi aansluit bij het eeuwenoude gebouw. De grotere kamers (= type larger) beschikken hier over een heerlijk rustiek bad op pootjes en een powerdouche. Kinderen: enkel in de Brick Barn kamers: 2 kinderen t/m 11 jaar overnachten gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt). Bijzonderheden: transfer heen en terug vanuit Maidenhead: € 28.-/wagen (max. 3 personen).

vanaf

€ A B C C

95

per persoon per nacht 40* Prijs inclusief ontbijt , LONV0260 N

01/11-31/12, 15/02-31/03 zondag maandag/donderdag vrijdag/zaterdag 01/01-14/02

2 persk. 2 persk. 2 persk. 2 persk. bell main inn brick main inn lodge standaard barn larger 95,40 104,90 109,70 109,70

171,70 162,20 186,00 186,00

DAGPRIJS Vergelijk en bespaar: wat is goedkoper ? De prijs in de tabel hierboven of de dagprijs, die dagelijks kan wijzigen volgens vraag en aanbod. Prijzen en info via uw reisagent of www.transeurope.com Prijsvoorbeeld: prijs per persoon per nacht van toepassing op 18/06/13 (wisselkoers van de dag) in een Bell Lodge 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 92,15 Voor een verblijf op 10/01/14 € 140,22

22

www.transeurope.com

209,80 213,90 213,90 213,90

244,90 244,90 244,90 244,90

GRATIS


ONZE HOTELS IN LONDEN

Kleinschaligheid is troef in dit eenvoudig, maar gedegen budgethotel met een beperkt aantal kamers. Het personeel zal u graag van dienst zijn. Centrale ligging.

SEYMOUR & ANNEXES

1

Prettig hotel in de tweesterrencategorie. U geniet er van een groene ligging terwijl u toch centraal zit. Voor Londense begrippen betaalt u hier zeker niet teveel.

ALEX ANDRA

2

HH

HH

Ligging: dit familiehotelletje ligt aan Sussex Gardens (W2) en is verdeeld over twee gebouwen (nrs 106 en 94, het voormalige Berkeley Court hotel). De locatie is vrij rustig voor Londen en toch centraal. U wandelt van hieruit vlot naar het mooie Hyde Park, de populaire, altijd drukke winkelstraat Oxford Street en Marble Arch, de triomfboog nabij Speakers' Corner. En u geniet van goede verbindingen met het openbaar vervoer: in de nabijheid vindt u 3 metrostations en de Heathrow Express die u in 15 minuten naar de luchthaven brengt. Metrohalte: Paddington op 200 m. Ook de metrostations Lancaster Gate en Edgware Road liggen op wandelafstand. Faciliteiten: beide gebouwen dateren uit 1890 en werden enkele jaren geleden verbouwd tot een bescheiden, maar net en comfortabel, hetzij pretentieloos budgethotel. U treft er een kleine inkom waar de receptie is ondergebracht met een internethoekje (betalend), en een ontbijtruimte. Hier geniet u van een zeer beperkte selfserviceformule. Kluis beschikbaar aan de receptie. Geen lift (3 verdiepingen). Kamers: elk gebouw telt niet meer dan 19 kamers, die zijn aangekleed met vast tapijt. Elke kamer heeft zijn eigen sanitaire cel met douche en wc. U beschikt daarnaast over haardroger, telefoon, televisie en de mogelijkheid om een kopje thee of koffie te zetten. Kinderen: kinderbedje gratis. 1 Kind van 3 t/m 12 jaar op de kamer van de ouders geniet 50% korting. Bijzonderheden: vrijdag en zaterdag: min. 3 nachten. 31/12/13: min. 2 nachten.

Ligging: het tweesterrenhotel Alexandra ligt aan een laan met bomen, Sussex Gardens, in de West End op de hoek van een vrij druk kruispunt, in een aangename residentiële wijk van de Britse hoofdstad (W2). Hyde Park situeert zich vlakbij en een bezoekje aan het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds of shoppen in de populaire winkelstraat Oxford Street kan te voet gebeuren. De locatie ten opzichte van het openbaar vervoer is gunstig - u zit snel in het centrum. Parking in de straat (vanaf £ 1.-/uur). Metrohalte: Lancaster Gate of Paddington. Bushalte vlakbij het hotel. De Heathrow Express brengt u vanaf Paddington Station (op 200 m) in 15 minuten naar de luchthaven. Faciliteiten: dit etablissement is simpel en eenvoudig, maar goed gezien de prijs. U zult er een kleine receptie, en een ontbijtruimte (zeer beperkte selfserviceformule) aantreffen. Kluis beschikbaar aan de receptie. Internethoekje en mogelijkheid tot WiFi (betalend). 2 Liften. Kamers: het hotel biedt 96 kamers aan (uitsluitend nietrokers). Ze zijn ingericht in alle eenvoud, maar gedegen voor een tweesterrenhotel in centraal Londen. De kamers zijn voorzien van bad of douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, koffie- en theefaciliteiten, vast tapijt. Kinderen: kinderbedje gratis. 1 Kind van 3 t/m 12 jaar op de kamer van de ouders geniet 50% korting. Bijzonderheden: vrijdag en zaterdag: min. 3 nachten. 31/12/13: min. 2 nachten. Rookvrij hotel.

vanaf

26

per persoon per nacht 80* Prijs inclusief ontbijt , LONV0228 X

01/11-30/12, 01/01-04/01, 01/03-31/03 zondag/donderdag vrijdag/zaterdag 31/12 05/01-28/02

A B C D

2 persk. 1 persk. standaard standaard 38,20 39,70 47,70 33,40

73,10 68,40 79,50 60,40

UW VOORDEEL t 4

nachten betalen + 1 nacht gratis bij aankomst op zondag (01/11/13-31/03/14)

* na verrekening van de voordelen

extra bed 3/4 33,40 35,00 40,50 28,60

GRATIS

vanaf

29

per persoon per nacht 30* Prijs inclusief ontbijt , LONV0227 X

01/11-30/12, 01/01-04/01, 01/03-31/03 zondag/donderdag vrijdag/zaterdag 31/12 05/01-28/02

A B C D

2 persk. 1 persk. standaard standaard 41,30 44,50 55,60 36,60

79,50 79,50 87,40 63,60

UW VOORDEEL

extra bed 3/4 36,60 35,00 41,30 31,80

GRATIS

t 4

nachten betalen + 1 nacht gratis bij aankomst op zondag (01/11/13-31/03/14)

23


Dit middelgroot hotel (140 kamers) is een comfortabele uitvalsbasis om de Britse hoofdstad te ontdekken. Vanuit Kensington bereikt u vlot alle centra van Londen.

AMBASSADORS

3

HHH Ligging: Hotel Ambassadors situeert zich in de wijk Kensington (SW5), tussen Cromwell Road en Old Brompton Road - dit is een vrij rustige ligging voor Londen. U logeert hier op wandelafstand van 3 belangrijke musea: Natural History, Science en Victoria & Albert. De exhibition centres Earl's Court en Olympia zijn vlot bereikbaar. Te ontdekken: de winkels met voorop Knightsbridge en Harrods, en het historisch erfgoed van Kensington. Betalend parkeren in de omgeving (parkeermeters). Metrohalte: Gloucester Road (op 300 m) en Earl's Court (op 500 m). Bus 74 op 100 m. Faciliteiten: inkom met de receptie. De lobby voorziet in een internethoekje (betalend) en een vernieuwde bar - een cosy ontmoetingsplaats. Ook de gezellige ontbijtruimte is volledig vernieuwd (voorjaar 2012). Het ontbijt is een continentaal buffet (beperkt !). Mogelijkheid tot Engels ontbijt mits toeslag van £ 10.- per persoon per dag ter plaatse. Lift. Kamers: de 140 kamers zijn eerder klein - wat veelal het geval is in de wereldstad Londen - met een frisse en luchtige, functionele inrichting. Ze bieden uiterst degelijk basiscomfort inclusief bad of douche en wc, haardroger, telefoon, satelliettelevisie, WiFi (betalend), koffie- en theefaciliteiten, kluisje. Strijkijzer en -plank op aanvraag. Kinderen: kinderbedje gratis (t/m 3 jaar). Bijzonderheden: vrijdag en zaterdag: min. 2 nachten. Topdata 1: 03/11/13-07/11/13, 06/12/13-08/12/13, 28/12/1301/01/14. Topdata 2: 14/03/14-30/03/14.

A B C D E F

51,50

Prijs per persoon per nacht 2 persk. inclusief ontbijt standaard LONV0248 N 01/11-14/12, 01/03-31/03 uitgez. topdata 1/2 zondag/donderdag 60,10 vrijdag/zaterdag 78,20 15/12-28/02 uitgez. topdata 1 zondag/donderdag 51,50 vrijdag/zaterdag 71,50 Topdata 1 106,80 Topdata 2 75,40

vanaf

*

1 persk. standaard

extra bed 3

106,80 120,20

57,20 66,80

91,60 118,30 183,10 118,30

45,80 51,50 78,20 66,80

DAGPRIJS Vergelijk en bespaar: wat is goedkoper ? De prijs in de tabel hierboven of de dagprijs, die dagelijks kan wijzigen volgens vraag en aanbod. Prijzen en info via uw reisagent of www.transeurope.com Prijsvoorbeeld: prijs per persoon per nacht van toepassing op 24/05/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 10/11/13 € 58,49 Voor een verblijf op 27/12/13 € 100,16

24

www.transeurope.com


LEIGHAM COURT

4

HH Ligging: u logeert hier in Zuid-Londen, ten zuiden van de Theems, in een rustige straat (SW16), op 200 m van Streatham High Road - buiten het klassieke centrum, maar in een wereldstad van deze omvang is het begrip 'centraal' relatief. Dit is een hotel voor wie de prijs primeert op de ligging. Het openbaar vervoer is uitstekend. In dit gedeelte van Londen vindt u onder meer Wimbledon en het Crystal Palace Sports Stadium. Tijdens de zomermaanden kan u zelfs een verkoelende duik overwegen in het nabijgelegen Brockwell Lido (openluchtzwembad, open voor het publiek van mei tot september). Er zijn talrijke winkels in de buurt. Publieke parking op 175 m van het hotel (betalend). Metrohalte: Streatham Hill (treinstation) op 400 m. Het hotel ligt in zone 3 en het traject tot Victoria Station duurt 15 minuten. Bushalte op 200 m: lijn 45, 59, 118, 133, 250, 333 brengt u naar het metrostation Brixton (Victoria line). Faciliteiten: receptie (kluis beschikbaar) met een zitruimte, voorzien van een internethoekje met mogelijkheid tot WiFi - beide zijn betalend. In de eenvoudige ontbijtruimte wacht u elke morgen een continentaal ontbijt (beperkt dus) in de vorm van een selfserviceformule. Mogelijkheid tot een uitgebreider Engels ontbijt mits toeslag van £ 4.- per persoon per dag ter plaatse. De parking is gratis voor de hotelgasten (20 plaatsen, volgens beschikbaarheid). Geen lift (3 verdiepingen), gezien het hier een victoriaans gebouw betreft. Het pand is uitstekend onderhouden en heeft ondanks de ombouwing tot hotel zijn karakteristieke uitstraling weten te behouden. Kamers: de 89 kamers zijn uitgerust met een badkamer met douche en wc, haardroger, telefoon en televisie, koffie- en theefaciliteiten. Familiekamers voor 4 personen beschikbaar (prijs op aanvraag). Kinderen: kinderbedje gratis (t/m 1 jaar).

vanaf

48

per persoon per nacht 00* Prijs inclusief ontbijt , LONV0230 N

A 01/11-03/01 B 04/01-28/02 A 01/03-31/03

2 persk. standaard 48,00 48,00 48,00

1 persk. standaard 80,10 76,30 80,10

Oorspronkelijk was dit de residentie van Lord en Lady Leigham, vandaag is het een volledig gemoderniseerd budgethotel dat prima scoort in de tweesterrencategorie. De typisch victoriaanse uitstraling van het gebouw is goed behouden gebleven, dit is een hotel met karakter. De ligging mag dan al niet centraal zijn, maar u verblijft er toch in de typisch Londense kosmopolitische stadssfeer. Bovendien wordt het hotel familiaal gerund. U wordt er bijgestaan door een vriendelijk en servicegericht team.

extra bed 3 36,20 34,30 36,20

UW VOORDEEL t 5%

korting op de vierde en alle daaropvolgende nachten (01/11/13-31/03/14)

* na verrekening van de voordelen

25


SIDNEY

5

HHH Ligging: het Hotel Sidney ligt dichtbij het koninklijk paleis Buckingham Palace en Westminster, langs de stadsader Belgrave Road (SW1). U logeert hier in een aangename omgeving in de buurt van Victoria Station. Het station situeert zich op 800 m (treinen, bussen en metrohalte). In de omliggende straten vindt u tal van pubs en restaurants. Talrijke Londense bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van dit hotel, zowel belangrijke historische sites zoals Big Ben en de Houses of Parliament, als moderne topattracties zoals het rad de London Eye. Ook Harrods, de Royal Albert Hall en Tate Britain bijvoorbeeld zijn vlot bereikbaar. Beperkte mogelijkheid tot parkeren in de straat (parkeermeters). Metrohalte: Victoria (op 10 minuten) of Pimlico (op 5 minuten). De Gatwick Express vanaf de luchthaven Gatwick stopt in Victoria. Bushalte aan het hotel (lijn 24). Faciliteiten: de lobby en de receptie zijn luchtig en aantrekkelijk ingericht. Individuele kluisjes en bagageruimte zijn beschikbaar aan de receptie. In de gezellige hotelbar met hedendaags meubilair en houten vloer kunt u na een stadsbezoek rustig genieten van een drankje - mis het happy hour niet. In de keurige, moderne ontbijtruimte wordt u elke morgen een ruim continentaal ontbijt aangeboden voor een prima start van uw dag. 2 Liften. De vriendelijke bediening is een van de troefkaarten van dit hotel. Kamers: Hotel Sidney stelt u zijn 82 verzorgde niet-rokerskamers voor (6 verdiepingen). Ze zijn compact - u zit hier in het centrum van een wereldstad - maar ze beschikken over adequaat comfort en zijn van goede kwaliteit. Uw kamer is voorzien van douche en wc, haardroger, telefoon, flatscreentelevisie (satelliet), pay-tv, internettoegang en WiFi (beide betalend), koffieen theefaciliteiten, vast tapijt. Kinderen: kinderbedje gratis (t/m 1 jaar). Bijzonderheden: zaterdag: min. 2 nachten. 31/12/13: min. 3 nachten. Rookvrij hotel.

47,00

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0098 N 01/11-14/12 zondag 01/11-14/12 maandag/zaterdag 15/12-2712 zondag 15/12-2712 maandag/zaterdag 28/12-30/12, 01/01-04/01 zondag 28/12-30/12, 01/01-04/01 maandag/zaterdag 31/12 05/01-31/03 zondag 05/01-31/03 maandag/zaterdag

vanaf

A B A C A D E A F

*

2 persk. standaard 52,50 81,10 52,50 67,70 52,50 67,70 104,00 52,50 71,50

UW VOORDEEL t 3

nachten betalen + 1 nacht gratis of 6 nachten betalen + 2 nachten gratis (15/12/13-27/12/13)

26

www.transeurope.com

1 persk. standaard 66,80 124,00 66,80 97,30 66,80 112,60 150,70 66,80 104,90

GRATIS

Het driesterrenhotel Sidney bestaat uit een aaneenschakeling van vijf elegante Georgiaanse woningen, die werden opgetrokken volgens de architectuur gangbaar onder de regering van George I, II en III. De woningen werden omgebouwd tot een eenvoudig, prettig en hedendaags hotel. Hotel Sidney scoort heel goed bij onze klanten, vooral wat betreft ligging, service, netheid en onthaal. En in de cosy bar zijn de prijzen goed betaalbaar - hun slogan: 'Probably the most reasonable Hotel Bar prices in London!’.


OXFORD

6

HHH Ligging: het driesterrenhotel Oxford is rustig gelegen in een zijstraat van de levendige Earl's Court Road (SW5). U kan er terecht in talrijke restaurants, pubs en eethuizen. In het nabijgelegen Earl's Court Exhibition Centre (op 500 m) vinden gedurende het hele jaar talrijke evenementen plaats: van rock- en popconcerten over paardengala's tot beurzen. Ook enkele wereldvermaarde musea zoals bijvoorbeeld het Science Museum en het Natural History Museum zijn niet veraf. Het metrostation Earl's Court ligt op wandelafstand van het hotel. Kensington Palace - waar William en Kate later in 2013 hun intrek zullen nemen - en Chelsea zijn gemakkelijk bereikbaar. Een publieke NCP parking bevindt zich op loopafstand van het hotel (betalend). Metrohalte: Earl's Court (District en Piccadilly lines) met rechtstreekse verbinding naar de luchthaven Heathrow. Faciliteiten: kleine inkom met de receptie. Er is een kluis aan de receptie en er is ook een bagageruimte (betalend). Mogelijkheid tot WiFi in het hotel (betalend). U vindt er verder een ontbijtruimte met aanpalend een gezellig tuintje, waar u op mooie dagen even kan verpozen na uw shopping of stadsbezoeken. Het ontbijt bestaat uit een continentaal buffet (beperkt dus). Lift. Kamers: dit hotel beschikt over 90 kamers, die verdeeld liggen over het hoofdgebouw en een bijgebouw wat verder in de straat. De kamers zijn compact, maar met hoge plafonds en ze zijn uitgerust met adequate voorzieningen. U beschikt over douche en wc, haardroger, telefoon, flatscreentelevisie, WiFi, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten. Er worden uitsluitend niet-rokerskamers aangeboden. Kinderen: kinderbedje gratis. 1 Kind van 3 t/m 12 jaar op de kamer van de ouders geniet 50% korting. Bijzonderheden: zaterdag: min. 2 nachten. 31/12/13: min. 2 nachten.

vanaf

€ A B C D E F G H I J

52,50

01/11-02/12 01/11-02/12 03/12-08/12 09/12-26/12 09/12-26/12 27/12-04/01 05/01-13/02 05/01-13/02 14/02-31/03 14/02-31/03

*

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0246 N zondag/donderdag vrijdag/zaterdag

zondag/donderdag vrijdag/zaterdag zondag/donderdag vrijdag/zaterdag zondag/donderdag vrijdag/zaterdag

2 persk. standaard 64,40 69,60 72,00 62,00 67,70 73,90 52,50 59,10 68,70 72,00

1 persk. standaard 111,10 117,80 128,30 106,80 117,80 124,00 90,10 103,00 112,60 119,70

Dit populair hotel is rustig, maar strategisch gelegen in de kosmopolitische wijk Earl's Court. U logeert in een residentiële straat, maar zit vlakbij de animatie van Earl's Court Road en belangrijke publiekstrekkers zoals het Earl's Court Exhibition Centre, de Royal Albert Hall en de Science en Natural History musea. De hotelfaciliteiten zijn vrij beperkt, maar de prijzen zijn heel betaalbaar en de kamers bieden goed uitgekiend comfort. Het gezellig tuintje en het vriendelijk personeel zorgen voor een prettig verblijf in de Britse hoofdstad.

extra bed 3/4 43,90 46,30 43,40 43,90 46,30 40,50 42,90 42,40 43,90 43,40

UW VOORDEEL t 5%

korting op de vierde en alle daaropvolgende nachten (01/11/13-31/03/14)

* na verrekening van de voordelen

27


Goed driesterrenhotel aan Hyde Park met gedegen kamers. Overdag verkent u de stad met het openbaar vervoer, 's avonds vindt u vertier in het nabijgelegen Queensway.

CENTRAL PARK

7

HHH Ligging: op 100 m van Queensway, een gezellige straat met leuke, kosmopolitische restaurants, late-night shopping en het Whiteleys Shopping Centre. Op 20 m ligt Hyde Park. Queensborough Terrace is een van die typische straten in de wijk Bayswater (W2), residentieel maar centraal. Westfield, het grootste winkelcentrum van Europa, is 3 stops verwijderd met de metro. Publieke parking naast het hotel (vanaf £ 22.-/24 uur). Metrohalte: Queensway (Central line) of Bayswater (District & Circle line). Bus 94, 148, 390. Faciliteiten: de ruime, moderne lobby huisvest de receptie. WiFi (betalend). In de bar worden salades en snacks aangeboden. Roomservice van 7 tot 21 uur. Zelfbediening voor het ontbijt (beperkte formule). Mits toeslag ter plaatse Master continentaal ontbijt met ham, kaas en yoghurt (£ 9,50.-) of Engels ontbijt (£ 11.-). Lift. Kamers: 295 kamers met bad en douche, met uitzondering van enkele éénpersoonskamers die enkel een douche hebben. U beschikt eveneens over wc, haardroger, telefoon, televisie, koffie- en theefaciliteiten, kluisje. Het meubilair en de bedrukte stoffen zorgen voor een aangenaam interieur - vast tapijt. Ook de badkamer is in orde. Quiet Zone kamers op de kelderverdieping, zonder raam maar met airconditioning voor de verluchting en mooi ingericht met parket (volgens beschikbaarheid). Alle kamers zijn niet-rokers. Kinderen: kinderbedje gratis (t/m 3 jaar). Bijzonderheden: vrijdag en zaterdag: min. 2 nachten. Topdata: 03/11/13-07/11/13, 06/12/13-08/12/13, 28/12/1301/01/14.

A B C D E

53,40

Prijs per persoon per nacht 2 persk. 1 persk. extra inclusief ontbijt standaard standaard bed 3 LONV0232 N 01/11-14/12, 01/03-31/03 uitgez. topdata zondag/donderdag 63,00 114,50 57,20 vrijdag/zaterdag 85,80 129,70 74,40 15/12-28/02 uitgez. topdata zondag/donderdag 53,40 95,40 42,00 vrijdag/zaterdag 74,40 120,20 57,20 Topdata 109,70 188,90 103,00

vanaf

*

DAGPRIJS Vergelijk en bespaar: wat is goedkoper ? De prijs in de tabel hierboven of de dagprijs, die dagelijks kan wijzigen volgens vraag en aanbod. Prijzen en info via uw reisagent of www.transeurope.com Prijsvoorbeeld: prijs per persoon per nacht van toepassing op 24/05/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 10/11/13 € 63,30 Voor een verblijf op 27/12/13 € 71,31

28

www.transeurope.com


Dit middelgroot driesterrenhotel met charmante accenten bestaat uit een aaneenschakeling van 5 victoriaanse woningen, die verbouwd werden tot een aangenaam geheel.

ROYAL EAGLE

8

Een Novotel nieuwe generatie, bijzonder goed voor zijn prijs, eigentijds en uitermate comfortabel. En Greenwich is een van de nieuwe populaire wijken. Kinderen welkom !

NOVOTEL LONDON GREENWICH

9

HHH

HHHH

Ligging: het driesterrenhotel Royal Eagle situeert zich in de West End van Londen (W2), op enkele passen van Paddington Station, een wijk in volle bloei sinds de expresstrein vanaf de luchthaven Heathrow, de Heathrow Express, Paddington Station aandoet. Het mooie Hyde Park ligt op 400 m en de populaire winkelstraat Oxford Street op 2 km. In de onmiddellijke nabijheid van het hotel zult u tal van drank- en eetgelegenheden aantreffen. Publieke parking NCP op 10 minuten wandelen (vanaf £ 30.-/24 uur). Metrohalte: Paddington op 300 m. Faciliteiten: u betreedt het hotel via een gezellige lobby waar de receptie ondergebracht is - hier staat men 24 uur per dag tot uw dienst. Gratis internethoekje. Er is mogelijkheid tot WiFi in de lobby en op de kamers (30 minuten gratis). Aansluitend aan de lobby bevindt zich de bar. Het ontbijt wordt opgediend onder de vorm van een continentaal buffet (beperkte formule). Mits toeslag ter plaatse Premier continentaal ontbijt met ham, kaas en yoghurt (£ 10,50.-/ persoon/dag). Lift. Kamers: de 112 kamers van Hotel Royal Eagle bieden gedegen comfort binnen de driesterrencategorie. Ze zijn uitgerust met een correcte badkamer met bad of douche en wc en haardroger. Verder beschikt u over telefoon, televisie, internettoegang en kluisje. De kamers zijn traditioneel en geheel verzorgd ingericht. Er worden hier uitsluitend nietrokerskamers aangeboden. Kinderen: kinderbedje gratis (t/m 3 jaar). Bijzonderheden: vrijdag en zaterdag: min. 2 nachten. Topdata: 03/11/13-07/11/13, 06/12/13-08/12/13, 28/12/1301/01/14. Rookvrij hotel.

Ligging: interessant gelegen in het hart van historisch Greenwich (SE10), een wijk in volle opmars met heel wat restaurants en bars. Op 5 minuten wandelen van het National Maritime Museum, de Royal Observatory met de meridiaan en op 10 minuten van Canary Wharf (shopping en entertainment). Met het openbaar vervoer bereikt u vlot alle wijken van de stad. Metrohalte: Greenwich (treinstation en Docklands Light Rail-station) op 50 m. Rechtstreekse trein vanuit Charing Cross. Faciliteiten: lobby en receptie (WiFi), gezellige bar en restaurant. 's Morgens wordt u verwend met een Engels ontbijt. 24 Uur roomservice. Fitnessruimte en hamam (gratis). Lift. Publieke parking vlakbij en kleine privéparking (vanaf £ 14.-/24 uur of £ 2.-/uur). Kamers: de 151 kamers van het type Novation bieden een gevoel van ruimte en het allerbeste modern comfort. U beschikt hier over bad en aparte douche, wc, haardroger, telefoon, televisie, internettoegang, minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, strijkijzer, air cooling, vast tapijt. We reserveren voor u superior kamers met een tweepersoonsbed en een sofa. 8 Kamers voor rolstoelgebruikers op aanvraag. Tweepersoonskamer voor alleengebruik. Kinderen: kinderbedje gratis. 2 Kinderen t/m 15 jaar overnachten gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt).

A B C D E

53,40

Prijs per persoon per nacht 2 persk. 1 persk. extra bed inclusief ontbijt standaard standaard 3/4 LONV0244 N 01/11-14/12, 01/03-31/03 uitgez. topdata zondag/donderdag 63,00 114,50 64,90 vrijdag/zaterdag 85,80 129,70 74,40 15/12-28/02 uitgez. topdata zondag/donderdag 53,40 95,40 64,90 vrijdag/zaterdag 74,40 120,20 57,20 Topdata 109,70 188,90 103,00

vanaf

*

vanaf

€ A B C D E F

59,50

01/11-15/12 01/11-15/12 16/12-09/02 16/12-09/02 10/02-31/03 10/02-31/03

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0198 X vrijdag/zondag maandag/donderdag vrijdag/zondag maandag/donderdag vrijdag/zondag maandag/donderdag

*

DAGPRIJS

UW VOORDEEL

Vergelijk en bespaar: wat is goedkoper ? De prijs in de tabel hierboven of de dagprijs, die dagelijks kan wijzigen volgens vraag en aanbod. Prijzen en info via uw reisagent of www.transeurope.com Prijsvoorbeeld: prijs per persoon per nacht van toepassing op 24/05/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 71,31 Voor een verblijf op 15/02/14 € 79,33

t Gratis

* na verrekening van de voordelen

2 persk. superior 76,70 82,40 59,50 65,20 67,50 71,00

1 persk. superior 147,70 159,10 112,20 124,80 129,30 136,20

extra bed 3 35,50 35,50 35,50 35,50 35,50 35,50

GRATIS

Engels ontbijt

29


Een groot (720 kamers), héél populair hotel met een uiterst centrale ligging. Zijn troeven: toplocatie, levendige sfeer, modern interieur en talrijke faciliteiten !

ST. GILES

10

HHH Ligging: bijzonder centraal gelegen, op het einde van de shoppingstraat Oxford Street, in de theaterbuurt - echt een toplocatie (WC1). Nabij o.m. het British Museum, Leicester Square, Regent Street en Piccadilly Circus. Metrohalte: Tottenham Court Road (exit/uitgang 3). Faciliteiten: de lobby met de receptie is ruim opgezet. Coffeeshop en een Italiaans restaurant, Il Grasso. In het gebouw is er ook een levendige bar, The Lazy Dog Bar, een Japans restaurant (20% korting voor de hotelgasten) en een Chinees/Maleisisch restaurant, alledrie uitgebaat door derden. Buffetontbijt. Het health center wordt uitgebaat door de Central YMCA en beslaat 3 verdiepingen met een overdekt zwembad (25 m) en fitness (toegankelijk vanaf £ 5.- per persoon per bezoek). Solarium, massages en schoonheidsbehandelingen zijn extra te betalen. Drank- en snoepautomaten op diverse verdiepingen. 4 Liften. Betaalgarage Shaftesbury Car Park op 500 m: vanaf £ 21,60.-/24 uur. Kamers: compact, maar modern en efficiënt ingericht, met lichthouten meubelen en wandpanelen en vast tapijt. Kleine badkamer met douche en wc, haardroger, telefoon, flatscreentelevisie, WiFi (betalend), kluisje en de mogelijkheid om koffie en thee te zetten. Driepersoonskamers: 1x tweepersoonsbed en 1x éénpersoonsbed. Alle kamers zijn nietrokers. Kinderen: kinderbedje gratis (t/m 1 jaar). Bijzonderheden: rookvrij hotel. 31/12/13: min. 2 nachten.

vanaf

€ A B C D E

51

per persoon per nacht 00* Prijs inclusief ontbijt , LONV0024 X

01/11, 07/11-14/12 02/11-06/11 15/12-09/01 10/01-13/02 14/02-30/03

2 persk. standaard 75,50 86,60 61,20 65,20 73,90

UW VOORDEEL t Gratis

Engels ontbijt korting op de zondagnacht bij aankomst op vrijdag (15/12/13-13/02/14)* * dit voordeel is enkel geldig voor de Belgische markt

t 50%

30

www.transeurope.com

1 persk. standaard 116,10 125,60 97,00 103,30 111,30

extra bed 3 70,70 81,90 56,40 60,40 69,20

GRATIS


BEST WESTERN PHOENIX

11

HHH Ligging: het genoeglijke Hotel Phoenix kan bogen op een rustige en groene ligging aan een pleintje, nabij Hyde Park, in Bayswater (W2). In deze wijk zult u zowel internationale restaurants als traditionele Engelse pubs vinden. U geniet hier van goede verbindingen met o.m. de winkelstraat Oxford Street. Vlakbij het hotel bevindt zich het Whiteley's shoppingcomplex met winkels en eetgelegenheden. Een wandeling door Hyde Park brengt u naar Kensington Palace, de Royal Albert Hall en de designerboetieks van Kensington. Publieke NCP parking Colonnades op 4 minuten stappen in Porchester Terrace North (vanaf £ 14.-/24 uur). Metrohalte: Bayswater (Circle en District Line) of Queensway (Central Line). Faciliteiten: het klassieke gebouw dateert uit de 19de eeuw en heeft zijn elegante architectuur van weleer behouden. Zowel het kader als de sfeer zijn hier typisch Engels. U zult zich hier al snel thuis voelen - echt een 'home away from home'. Dit merkt u al meteen als u de lobby binnenstapt. Aan de receptie wordt u onthaald door een efficiënt team 24u/24 - attent, discreet en gastvrij. Het Best Western Hotel Phoenix biedt een leuke bar en een salon met een uitnodigend, traditioneel decor. Ook de ontbijtruimte is gezellig. Het ontbijt bestaat uit een continentaal buffet (beperkte formule dus). Mogelijkheid tot Engels ontbijt mits toeslag ter plaatse van £ 7,50.per persoon per dag. Lift. Kamers: in dit hotel is uw kamer (130) prettig en knus ingericht, maar vrij compact. U beschikt over volgend comfort: bad of douche en wc, haardroger, telefoon, satelliettelevisie, internettoegang, vast tapijt. De éénpersoonskamers hebben steeds een douche. Kinderen: kinderbedje gratis. 1 Kind t/m 5 jaar overnacht gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt). Bijzonderheden: zaterdag: min. 2 nachten.

vanaf

€ A B C B

51

per persoon per nacht 50* Prijs inclusief ontbijt , LONV0021 N

01/11-08/12, 14/02-31/03 zondag maandag/zaterdag 09/12-25/12, 05/01-13/02 26/12-04/01

2 persk. standaard

1 persk. standaard

extra bed 3/4

76,30 97,30 68,70 97,30

112,60 136,40 89,70 136,40

70,60 91,60 63,00 91,60

UW VOORDEEL t 3

Het aangename driesterrenhotel Best Western Phoenix bestaat uit 8 historische panden uit 1854 die werden verbouwd tot een charmant karakterhotel. U logeert hier in een goedlopend, traditioneel hotel waar onze klanten al vele jaren verzekerd zijn van persoonlijke service - de Best Western Phoenix is een vaste waarde in ons aanbod. Het hotel ligt genesteld in de relatief rustige omgeving van Kensington Gardens Square. Vlakbij wacht u de animatie en de bedrijvigheid van de wereldstad Londen.

GRATIS

nachten betalen + 1 nacht gratis (05/01/14-13/02/14)

* na verrekening van de voordelen

31


Groot en comfortabel hotel met hedendaagse decoratie. Ruime, knappe kamers en parkeergelegenheid, interessante promoties en mooie kortingen voor kinderen.

NOVOTEL LONDON WEST

12

HHHH Ligging: in westelijk Londen, in de wijk Hammersmith (W6), nabij de hoofdstraat. Het hotel ligt in metrozone 2 aan de rand van centraal Londen (22 minuten naar Piccadilly Circus). Metrohalte: Hammersmith op 3 minuten wandelen. Het metrostation ligt op 3 lijnen: Piccadilly, District en Hammersmith & City. Bushalte aan de overkant. Faciliteiten: 1 loungebar en 2 restaurants: de Artisan Grill en restaurant Aroma waar u een heerlijk internationaal buffet wacht. Verder een winkeltje en op de eerste verdieping de InBalance Fitness die gratis toegankelijk is. 24 Uur roomservice. 6 Liften. Ondergrondse garage voor 240 wagens (vanaf £ 1,50.-/uur). Op loopafstand nog eens 1.700 parkeerplaatsen. Kamers: niet minder dan 630 aantrekkelijke, hedendaagse niet-rokerskamers van het type Classic Novation, ruim voor Londen (gemiddeld 24 m²), met een tweepersoonsbed en een sofa. Bad of douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, pay-tv en playstation (betalend), minibar, koffieen theefaciliteiten, strijkijzer en -plank, aircooling, vast tapijt, dubbele of driedubbele beglazing. Kamers voor rolstoelgebruikers op aanvraag. Tweepersoonskamer voor alleengebruik. Kinderen: kinderbedje gratis. 2 Kinderen t/m 15 jaar overnachten gratis op de kamer van de ouders of van 1 volbetalende persoon (inclusief ontbijt). In het laatste geval betaalt u de prijs van een éénpersoonskamer. Bijzonderheden: rookvrij hotel.

vanaf

42

per persoon per nacht 00* Prijs inclusief ontbijt , LONV0129 X

01/11-15/12 A vrijdag/zondag B maandag/donderdag 16/12-02/03 C vrijdag/zondag D maandag/donderdag 03/03-31/03 A vrijdag/zondag B maandag/donderdag

2 persk. 1 persk. superior superior 74,40 84,70

143,10 163,70

68,70 79,00

63,00 72,10

120,20 138,50

57,20 66,40

74,40 84,70

143,10 163,70

68,70 79,00

UW VOORDEEL t Gratis

Engels ontbijt t 2 nachten betalen + 1 nacht gratis (01/11/1303/11/13, 08/11/13-11/11/13, 21/12/13-05/01/14) t 2 nachten betalen + de zondagnacht aan halve prijs bij aankomst op vrijdag (01/11/13-31/03/14) (niet cumuleerbaar)

32

www.transeurope.com

extra bed 3

GRATIS


Eigentijds hotel van de nieuwe Novotel-generatie waar u een warm welkom en een prima service wachten. Hoogwaardige faciliteiten en prachtig zicht op het Royal Victoria Dock.

NOVOTEL LONDON EXCEL

13

Dit kwaliteitsvol familiehotel waar kinderen welkom zijn, geniet een bevoorrechte ligging om de bezienswaardigheden van Londen te bezoeken. Leuke bar en restaurant !

NOVOTEL LONDON WATERLOO

14

HHHH

HHHH

Ligging: tegenover het ExCel Exhibition Centre, in de Docklands (E16), in het nieuwe Londen. U bereikt van hieruit gemakkelijk de O2 Arena (grote evenementen, concerten en tentoonstellingen), Canary Wharf, Greenwich, Stratford en London City Airport (0,9 km). Metrohalte: Jubilee Line tot Canning Town, daarna de Docklands Light Railway (DLR) naar Custom House. Faciliteiten: mooie, ruime lobby en receptie. WiFi betalend. Het Upper Deck restaurant (brasseriekeuken) en de bar (ook snacks) - met terras aan het water - kijken uit over het Royal Victoria Dock. Lekker Engels ontbijt. 24 Uur roomservice. Gym, sauna en stoombad. Liften. Parking: vanaf £ 15.-/24 uur. Kamers: het hedendaags design van de 257 niet-rokerskamers voldoet aan al uw wensen: een modern decor, ergonomisch comfort en goede faciliteiten. Bad, aparte douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, pay-tv, internettoegang, minibar, kluisje, airconditioning. We reserveren voor u een superior kamer met een tweepersoonsbed en een sofa. 13 Kamers voor rolstoelgebruikers op aanvraag. Tweepersoonskamer voor alleengebruik. Kinderen: kinderbedje gratis. 2 Kinderen t/m 15 jaar overnachten gratis op de kamer van de ouders of van 1 volbetalende persoon (inclusief ontbijt). In het laatste geval betaalt u de prijs van een éénpersoonskamer. Bijzonderheden: rookvrij hotel.

Ligging: dit hotel is ideaal gelegen bij Big Ben, de Houses of Parliament en Westminster Abbey, op de South Bank (zuidelijke oever) van de Theems. Metrohalte: Lambeth North of Westminster op 15 minuten wandelen. Bushalte voor de deur (directe lijn naar Trafalgar Square, Oxford Street en het theaterdistrict). Faciliteiten: er is een ruime inkom waar de receptie is ondergebracht. Gratis internethoekje. In het restaurant Elements wordt u bediend volgens een origineel concept. De gelijknamige Elements Bar is een leuk rendez-vous, met snackmenu. 24 Uur roomservice. Het health center (met fitnessruimte, sauna en stoombad) is gratis toegankelijk. 3 Liften. Parking: vanaf £ 24.-/24 uur (40 plaatsen). Kamers: de 187 niet-rokerskamers zijn ruim voor dit centrale deel van Londen, kindvriendelijk en modern aangekleed. Ze zijn heel gerieflijk ingericht met bad/douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, internettoegang, minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, aircooling, vast tapijt. We reserveren voor u een superior kamer met een tweepersoonsbed en een sofa. Kamers voor rolstoelgebruikers op aanvraag. Tweepersoonskamer voor alleengebruik. Kinderen: kinderbedje gratis (aantal is beperkt). 2 Kinderen t/m 15 jaar overnachten gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt). Bijzonderheden: topdata: 06/12/13-07/12/13, 13/12/1314/12/13. Zaterdag: min. 2 nachten.

vanaf

45

per persoon per nacht 80* Prijs inclusief ontbijt , LONV0242 N

vanaf

2 persk. 1 persk. superior superior

01/11-14/12 A vrijdag/zondag B maandag/donderdag 15/12-23/02 C vrijdag/zondag D maandag/donderdag 24/02-31/03 E vrijdag/zondag F maandag/donderdag

UW VOORDEEL t Gratis

Engels ontbijt t 2 nachten betalen + 1 nacht gratis (20/12/13-02/01/14) t 2 nachten betalen + de zondagnacht aan halve prijs bij aankomst op vrijdag (01/11/13-19/12/13, 03/01/14-31/03/14) * na verrekening van de voordelen

extra bed 3

85,20 92,00

170,30 184,10

52,20 52,20

68,70 75,50

137,40 151,10

52,20 52,20

78,30 82,40

156,60 164,80

52,20 52,20

GRATIS

61

per persoon per nacht 10* Prijs inclusief ontbijt , LONV0128 X

01/11-15/12 A vrijdag/zondag B maandag/donderdag 16/12-26/12, 01/01-23/02 C vrijdag/zondag D maandag/donderdag E 27/12-31/12 24/02-31/03 F vrijdag/zondag G maandag/donderdag H Topdata

2 persk. 1 persk. superior superior

extra bed 3

87,00 104,20

168,30 201,50

40,10 40,10

73,30 80,10 160,20

140,80 154,50 309,00

40,10 40,10 43,40

77,80 95,00 171,70

149,90 184,30 331,90

40,10 40,10 43,40

uitgez. topdata

UW VOORDEEL

GRATIS

t Gratis

Engels ontbijt t 2 nachten betalen + de zondagnacht aan halve prijs bij aankomst op vrijdag (01/11/13-31/03/14, uitgez. topdata)

33


ASTOR COURT

15

HHH Ligging: dit etablissement kan bogen op een superlocatie, in een rustige zijstraat in het centrum van Londen (W1). U verblijft hier in de schaduw van het BBC-gebouw Broadcasting House, op enkele minuten stappen van Londens bekendste winkelstraten, het populaire Oxford Street en het chiquere Regent Street. Het bijzonder levendig knooppunt van Oxford Circus bevindt zich vlakbij en ook het mooie Regent's Park, het British Museum en Madame Tussauds zijn slechts een korte wandeling verwijderd van uw hotel. Publieke NCP parking in de buurt (de hotelgasten genieten 25% korting). Metrohalte: Oxford Circus op 250 m of Great Portland Street op 300 m. Talrijke buslijnen (7, 8, 12, 15, 23, ...). Faciliteiten: de gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit de receptie (24 uur) en aanpalend een klein salon en de ontbijtruimte, waar elke morgen een eenvoudig continentaal buffet voor u klaarstaat. Het hotel heeft geen eigen bar of restaurant, maar er bevindt zich een pub naast de deur en er zijn tientallen drink- en eetgelegenheden te vinden in de onmiddellijke omgeving. Dit is het hart van Londen, alles ligt hier binnen handbereik. Lift. Tegenover het hotel is er een health en fitnessclub (beauty, massages, ...) uitgebaat door derden. Kamers: het Astor Court Hotel biedt 38 kamers aan met goed uitgekiend comfort - ze zijn ruim voor centraal Londen. U beschikt over bad of douche en wc, haardroger, telefoon, satelliettelevisie, internettoegang (WiFi), koffieen theefaciliteiten. Er zijn 7 appartementen (min. 4 personen, prijzen op aanvraag). Tweepersoonskamer voor alleengebruik. Kinderen: kinderbedje gratis. 1 Kind t/m 9 jaar overnacht gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt).

vanaf

€ A B C D

75

per persoon per nacht 40* Prijs inclusief ontbijt , LONV0225 N

01/11-26/12, 01/01-31/03 maandag/donderdag zondag vrijdag/zaterdag 27/12-31/12

2 persk. standaard

1 persk. standaard

extra bed 3

75,40 85,80 86,80 161,90

150,70 171,70 173,60 286,90

69,60 57,20 86,80 25,90

DAGPRIJS Vergelijk en bespaar: wat is goedkoper ? De prijs in de tabel hierboven of de dagprijs, die dagelijks kan wijzigen volgens vraag en aanbod. Prijzen en info via uw reisagent of www.transeurope.com Prijsvoorbeeld: prijs per persoon per nacht van toepassing op 10/06/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 10/11/13 € 119,39 Voor een verblijf op 20/12/13 € 119,39

34

www.transeurope.com

GRATIS

Hotel Astor Court biedt een uitmuntende, topcentrale ligging (W1) om Londen te bezoeken. U bereikt gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden en toch logeert u in een rustige straat. Oxford Street, Baker Street en Madame Tussauds bevinden zich allemaal op wandelafstand. Tevens kan u in de buurt terecht in gezellige restaurantjes of typisch Engelse pubs. In het victoriaans gebouw was ooit een gentlemen’s club ondergebracht. De kamers zijn warm ingericht, u komt er beslist tot rust na een actief dagje Londen.


OLIVER PLAZA

16

HHH Ligging: het Hotel Oliver Plaza is gelegen in een rustige straat in Earl's Court, een attractieve, erg kosmopolitische wijk van de Britse hoofdstad (SW5). Onder meer Knightsbridge en het beroemde Harrods situeren zich in deze buurt van Londen - een prima locatie dus voor shopaholics. En ook enkele musea van wereldformaat - Natural History, Science en Victoria & Albert - zijn hier gelegen, evenals Kensington Palace en de Royal Albert Hall. U geniet van goede verbindingen per metro en per bus voor de traditionele sightseeing van Londen - het openbaar vervoer is uitstekend in Londen en brengt u vlot naar alle toeristische sites. Publieke parking in de buurt (vanaf £ 22.-/24 uur). Metrohalte: Earl's Court (op 2 minuten) of bus 31 en 74. Faciliteiten: u treft er een receptie (24 uur) en een kleine, maar aangename lobby. Strijkijzer, kluis, bagageruimte en internet zijn beschikbaar aan de receptie. Heel het hotel is uitgerust met WiFi (betalend). Het ontbijt wordt opgediend in de vorm van een bescheiden buffet (continentaal). De mogelijkheid bestaat om een Engels ontbijt te bestellen mits toeslag ter plaatse (£ 5.- per persoon per dag). Zodra u het hotel buitenstapt, wacht u een keur aan restaurants waar u terecht kan voor een snelle hap, authentiek Chinees of 'fine dining'. Hotel Oliver Plaza wordt familiaal gerund en heeft derhalve een huiselijk karakter - kleinschaligheid is hier troef. Lift. Kamers: we reserveren voor u een van de 38 kleine, maar aantrekkelijke kamers, die luchtig en cosy zijn ingericht met vast tapijt. U beschikt over bad of douche en wc, telefoon, satelliettelevisie, WiFi, koffie- en theefaciliteiten. Er zijn 5 kamers die geschikt zijn voor 3 personen. Kinderen: kinderbedje gratis. 1 Kind van 3 t/m 11 jaar op de kamer van de ouders geniet 50% korting. Bijzonderheden: vrijdag en zaterdag: min. 2 nachten.

vanaf

36

per persoon per nacht 90* Prijs inclusief ontbijt , LONV0095 N

01/11-31/03 A zondag/woensdag B donderdag/zaterdag

2 persk. standaard

1 persk. standaard

extra bed 3

55,30 73,40

93,50 112,60

19,10 36,20

UW VOORDEEL

De Oliver Plaza is een tof en pretentieloos familiehotelletje dat u een aangenaam, typisch Engels verblijf garandeert in de Britse hoofdstad in bescheiden, maar frisse kamers met een hedendaagse look. Het vriendelijke personeel zal u graag wegwijs maken in Londen en advies verstrekken, inzake shopping en restaurants bijvoorbeeld. Dit hotel wordt door onze klanten beoordeeld als 'net, verzorgd en functioneel, en handig gelegen vlakbij een metrohalte in het kosmopolitisch centrum van Londen'. De locatie is uitmuntend, zowel voor shopping als cultuur van wereldklasse.

GRATIS

t 2

nachten betalen + 1 nacht gratis (10/12/13-27/12/13, 06/01/1413/02/14)

* na verrekening van de voordelen

35


Buckingham Palace


MONTANA

17

HHH Ligging: u vindt Hotel Montana aan Gloucester Road (SW7), in een mooie, gezellige buurt van Londen met goede shoppingmogelijkheden en een keur aan interessante musea. Harrods en King's Road, de bekende winkelstraat in Chelsea, zijn vlakbij. In deze buurt van Londen situeren zich ook de mooie Kensington Gardens, het tentoonstellingsgebouw Olympia, de Royal Albert Hall en het Science en Natural History Museum. Publieke parking NCP op 100 m (vanaf £ 20.-/24 uur). Metrohalte: Gloucester Road (directe verbinding met de luchthaven Heathrow en St Pancras International, station van de Eurostar). Faciliteiten: de gemeenschappelijke ruimtes bestaan onder meer uit een comfortabele lobby waar de receptie is ondergebracht. Hier geniet u van gratis WiFi. U vindt er eveneens een intieme bar. In het gezellig restaurant Light of India maakt u kennis met de fijne Indische keuken. De nieuwe chef krijgt lovende recensies. De hotelgasten genieten een fikse korting in het restaurant (zie verder de rubriek Bonus), dus waarom niet eens uitproberen. Verder treft u in de onmiddellijke omgeving van het hotel voldoende eetgelegenheden en pubs. 's Morgens kunt u zich bedienen van een beperkt continentaal ontbijtbuffet. Engels ontbijt mits toeslag van £ 6,50.- per persoon per dag ter plaatse. Lift. Kamers: Hotel Montana biedt 55 prima kamers. Ze zijn keurig ingericht op klassieke wijze en van uitstekende kwaliteit voor hun prijs. Ze zijn bovendien vrij ruim naar Londense normen. De bedden hebben goede, stevige matrassen. U beschikt over een correcte, compacte badkamer met bad of douche en wc, haardroger, telefoon, flatscreentelevisie, pay-tv, gratis WiFi, frigo, kluisje, airconditioning, vast tapijt, dubbele beglazing. Strijkijzer en -plank op aanvraag. Kinderen: kinderbedje gratis. Bonus: 20% korting in het hotelrestaurant Light of India.

vanaf

49,30

*

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0007 N

01/11-31/03 A zondag/donderdag B vrijdag/zaterdag

2 persk. standaard

1 persk. standaard

extra bed 3

73,90 77,90

129,90 133,90

68,90 69,90

UW VOORDEEL

Het sympathieke Hotel Montana is al vele jaren lang populair bij onze klanten en verdient naar onze mening een aanbeveling in zijn categorie. Het hotel ligt aan Gloucester Road in een gezellige Londense wijk. We reserveren hier voor u een prima kamer. Ook de gemeenschappelijke ruimtes ogen aantrekkelijk. Dit hotel laat u toe tegen een betaalbare prijs Londen te bezoeken. Een ideaal tussendoortje om de dagelijkse sleur te doorbreken: een paar dagen Londen, daar knapt u gegarandeerd van op, ideaal om de batterijen op te laden !

GRATIS

t 2

nachten betalen + 1 nacht gratis of 4 nachten betalen + 2 nachten gratis (15/12/13-27/12/13, 02/01/14-31/01/14)

* na verrekening van de voordelen

37


Een voortreffelijk gelegen 4 sterren Novotel in de zone Paddington en Bayswater. U wordt er steevast persoonlijk ontvangen en de dienstverlening is erg veelzijdig.

NOVOTEL LONDON PADDINGTON

18

HHHH Ligging: in de gelijknamige levendige wijk van Londen, die in volle opmars is. In enkele minuten loopt u naar het treinen metrostation Paddington (W2). 4 Metrolijnen verbinden Paddington met de bezienswaardigheden van Londen, met het station van de Eurostar en met de luchthaven. U geniet van uitstekende verbindingen naar alle delen van de stad. Parking op 10 minuten wandelen (vanaf £ 22.-/24 uur). Metrohalte: Paddington. Directe verbinding met St Pancras International (Eurostar). De Heathrow Express brengt u in ca. 15 minuten naar de luchthaven. Faciliteiten: mooie, ruime lobby en receptie. Het hotel is uitgerust met WiFi. Internethoekje (20 minuten gratis per dag). De Elements Bar is open van 6 uur tot middernacht. In het Elements Restaurant serveert men de internationale keuken met een modern tintje. Variatie en keuze is het motto: uw favoriete gerechten staan zeker op de kaart. 24 Uur roomservice. Fitnessruimte, sauna, stoombad en verwarmd binnenzwembad zijn gratis toegankelijk. 3 Liften. Kamers: 206 moderne niet-rokerskamers waar niets ontbreekt voor uw comfort: bad, aparte douche en wc, haardroger, telefoon, satelliettelevisie, pay-tv, internettoegang en WiFi, minibar, kluisje, aircooling. We reserveren voor u een superior kamer met een tweepersoonsbed en een sofa. 11 Kamers voor rolstoelgebruikers op aanvraag. Tweepersoonskamer voor alleengebruik. Kinderen: kinderbedje gratis. 2 Kinderen t/m 15 jaar overnachten gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt).

vanaf

58

per persoon per nacht 90* Prijs inclusief ontbijt , LONV0218 X

01/11-15/12 A vrijdag/zondag B maandag/donderdag 16/12-31/03 C vrijdag/zondag D maandag/donderdag

2 persk. 1 persk. superior superior

extra bed 3

95,00 126,20

178,60 240,70

37,80 37,80

75,80 84,10

140,20 156,80

37,80 37,80

UW VOORDEEL t Gratis

Engels ontbijt nachten betalen + de zondagnacht aan halve prijs bij aankomst op vrijdag of 3 nachten betalen + de zondagnacht gratis bij aankomst op donderdag (01/11/13-31/03/14)

t 2

38

www.transeurope.com

GRATIS


COMFORT INN KINGS CROSS

19

HHH Ligging: op een luttele 200 m van het Pancras-station, het station van de Eurostar, dat door architecturale liefhebbers vaak het mooiste station ter wereld wordt genoemd. Deze unieke locatie maakt het u mogelijk onmiddellijk bij aankomst in Londen van uw citytrip te genieten; geen lange metrorit met uw bagage, heel praktisch. Vlak naast het Pancras-station ligt het Kings Crossstation waar op het geheime perron 9 3/4 Harry Potters Zweinsteinexpress vertrekt. Het mooie Regent Park met de London Zoo situeert zich op een halfuurtje wandelen. Het Hotel Comfort Inn is knus genesteld in een rustige straat, omringd door huizen in de Georgische stijl, zo typisch voor Londen. De gevel van het hotel is beschermd. Dankzij de nabijgelegen metrohalte is toeristisch en cultureel Londen gemakkelijk en snel bereikbaar. Metrohalte: Kings Cross St Pancras Station (Victoria, Piccadilly en Northern lines) op 200 m. Faciliteiten: in de Comfort Inn Kings Cross wordt u verwelkomd in een mooie lobby, die 24u/24 is geopend, en waar u ook snacks kunt kopen. Hier helpt het meertalig, vriendelijk personeel u graag verder bij het plannen van uw citytrip. Verpozen kan in een intieme zithoek met televisie. In een charmante aparte ruimte staat het continentaal (dus beperkt) ontbijtbuffet voor u klaar. Er is ook mogelijkheid tot roomservice. Lift (3 verdiepingen). Kamers: de 63 comfortabele en mooi gedecoreerde kamers werden heringericht in 2012 om aan elke hedendaagse nood te voldoen. Alle kamers zijn nietrokers. Ze zijn modern en strak uitgelijnd in heldere kleuren en voor uw comfort uitgerust met douche en wc, haardroger, telefoon, flatscreentelevisie (satelliet), gratis WiFi, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, strijkijzer en -plank, airconditioning. Kinderen: geen kinderkortingen, geen kinderbedjes beschikbaar.

vanaf

80

per persoon per nacht 10* Prijs inclusief ontbijt , LONV0266 N

A 01/11-31/12 B 01/01-28/02 C 01/03-31/03

2 persk. standaard 101,60 80,10 106,80

Het charmante driesterrenhotel Comfort Inn Kings Cross pakt uit met enkele sterke troeven. Dit etablissement ligt in een rustige en gezellige buurt van Londen en combineert een moderne, vernieuwde inrichting met de nabijheid van het Eurostarstation. In de directe omgeving van het hotel vindt u bars en restaurants. En in de opkomende buurten van East London, met name Hackney en Shoreditch, wachten u talrijke shoppingmogelijkheden. De Londense 'tube' (metro) verbindt u in recordtijd met de toeristische centra van de stad.

1 persk. standaard 160,20 139,30 171,20

DAGPRIJS Vergelijk en bespaar: wat is goedkoper ? De prijs in de tabel hierboven of de dagprijs, die dagelijks kan wijzigen volgens vraag en aanbod. Prijzen en info via uw reisagent of www.transeurope.com Prijsvoorbeeld: prijs per persoon per nacht van toepassing op 13/06/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 30/11/13 € 101,48 Voor een verblijf op 27/12/13 € 77,64 * na verrekening van de voordelen

39


Modern hotel met internationale uitstraling én alle faciliteiten voor een geslaagd bezoek aan de Britse hoofdstad. Vlakbij St Pancras International gelegen (Eurostar).

THISTLE EUSTON

20

HHHH Ligging: het bijzonder aangename viersterrenhotel Thistle Euston grenst aan een parkje en ligt vlakbij Euston Station en St Pancras Station - ideaal voor Eurostar-reizigers dus. Van hieruit is het centrum van Londen vlot bereikbaar. Dit is een goede ligging voor o.m. het belangrijke British Museum. De Heathrow Airbus van en naar de luchthaven stopt eveneens aan Euston Station. Metrohalte: Euston (Northern en Victoria line) of Euston Square (Circle, Hammersmith & City en Metropolitan line). Faciliteiten: alles is aanwezig voor een alleraardigst verblijf. De knappe, hedendaagse lobby herbergt de receptie. Gratis WiFi. Het restaurant Brasserie 43 met open keuken serveert Engelse en Franse gerechten. De compleet vernieuwde bar (2012), mét terras, geeft uit op St. James' Garden. Lift. Parking: vanaf £ 20.-/24 uur. Kamers: de 362 kamers werden allemaal op een heel esthetische manier gerestyled en zijn ingericht met uw comfort voor ogen. U beschikt over bad of douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, gratis WiFi, strijkijzer en -plank, airconditioning, vast tapijt. Er worden hier uitsluitend niet-rokerskamers aangeboden. We reserveren voor u een standaardkamer of een Deluxe King kamer mits toeslag. Kinderen: kinderbedje gratis.

vanaf

53

per persoon per nacht 00* Prijs inclusief ontbijt , LONV0023 X

2 persk. standaard

1 persk. standaard

81,10 112,90 136,70 79,50 127,20

146,30 209,80 257,50 143,10 238,50

81,10 104,90

146,30 193,90

01/11-04/11, 07/11-15/12 vrijdag/zondag maandag/donderdag 05/11-06/11 16/12-30/12, 01/01-16/02 31/12 17/02-31/03 A vrijdag/zondag F maandag/donderdag A B C D E

Toeslag per persoon per nacht: 2 persk. Deluxe King 15,90

UW VOORDEEL t Gratis

Engels ontbijt t 2 nachten betalen + 1 nacht gratis (20/12/13-29/12/13, 01/01/14-05/01/14)

40

www.transeurope.com

GRATIS


Knap, luxueus hotel met een perfecte ligging en een geraffineerde decoratie: hier wacht u een modern interieur in een edwardiaans gebouw. Een gevestigde waarde !

Recent hotel (2010) met een schitterende ligging, uitkijkend op de Parlementsgebouwen en Big Ben. Prima kamers, een restaurant, zwembad, fitness, ... Topkwaliteit.

RADISSON BLU EDWARDIAN GRAF TON 21

PARK PLAZA WESTMINSTER BRIDGE

HHHH

HHHH

Ligging: Hotel Radisson Blu Edwardian Grafton kan bogen op een uitermate centrale ligging in de West End (W1), ideaal voor zowel toeristen als zakenreizigers. U logeert hier op wandelafstand van Regent's Park, het British Museum, Madame Tussauds en de winkelstraat Oxford Street. Publieke parking aan Euston Station op 5 minuten lopen (betalend). Metrohalte: Warren Street op 10 m (Victoria en Northern Line). Faciliteiten: receptie en trendy lobby met een koloniale sfeer. Aansluitend vindt u de Aston Bar & Restaurant waar een moderne Britse keuken wordt geserveerd. De naam van het restaurant vindt zijn oorsprong in het feit dat hier in 1930 de Aston Martin Club werd opgericht. 24 Uur roomservice. U beschikt verder over een fitnessruimte en een businesscenter (beide zijn gratis toegankelijk). 2 Liften. Kamers: de aantrekkelijke kamers (330) zijn ergonomisch en bijzonder smaakvol ingericht. Alle moderne voorzieningen zijn aanwezig, inclusief een mooie badkamer afgewerkt in Siciliaans marmer. Het comfort: bad of douche en wc, telefoon, televisie, internettoegang (gratis WiFi), minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, strijkijzer en -plank, airconditioning, vast tapijt. 11 Kamers voor rolstoelgebruikers en rokerskamers op aanvraag. Kinderen: kinderbedje gratis. Bijzonderheden: 23/11/13, 30/11/13, 07/12/13, 31/12/13: min. 2 nachten.

Ligging: een gunstige locatie bij de Westminster Bridge. Veel hoofdattracties liggen op wandelafstand: London Eye, Big Ben, Houses of Parliament, National Theatre, London Aquarium, Westminster Abbey, ... Ideaal voor wie Londen graag te voet verkent. Metrohalte: Westminster en Waterloo op 500 m. Faciliteiten: de coffeeshop Illy (de enige echte in het Verenigd Koninkrijk) serveert lekkere verse koffie en thee, een perfecte start van uw dag. Continentaal buffetontbijt Engels ontbijt mits toeslag van £ 4.- per persoon per dag ter plaatse. In het restaurant kunt u genieten van een moderne keuken. Er is ook een sushibar. En in de loungebar kunt u gezellig bijpraten na een dagje sightseeing of shopping. U kunt er tevens lichte maaltijden nuttigen, en dit met zicht op de Theems en de Houses of Parliament. Roomservice. Verdere ontspanning is te vinden in het health center met o.m. een fitnessruimte en een zwembad. Liften. Kamers: liefst 1.021 kamers (niet-rokers), ingericht in een hedendaagse stijl met oog voor detail. Bad of douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, internettoegang, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, kluisje. Superior kamers (max. 2 personen) of studio's (max. 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen) met apart salon (tweede televisie en sofabed), kitchenette (microgolfoven), badjassen en pantoffels. Kinderen: enkel in de studio's: 2 kinderen t/m 12 jaar overnachten gratis in de studio van de ouders in een sofabed (inclusief ontbijt). Bijzonderheden: 04/11/13-05/11/13: min. 2 nachten. 31/12/13: min. 3 nachten.

vanaf

78

per persoon per nacht 70* Prijs inclusief ontbijt , LONV0109 X

01/11-14/12 vrijdag/zondag maandag/donderdag 15/12-27/12, 01/01-30/01 28/12-31/12 31/01 01/02-31/03 C vrijdag/zondag B maandag/donderdag A B C D A

vanaf

2 persk. standaard

1 persk. standaard

118,90 138,10 78,70 124,20 118,90

188,90 239,60 129,40 192,40 188,90

78,70 138,10

129,40 239,60

82

per persoon per nacht 30* Prijs inclusief ontbijt , LONV0245 X

2 persk. 1 persk. studio superior superior 2 pers. A 01/11-15/12 vrijdag/zondag 100,90 197,90 136,30 B 01/11-15/12 maandag/donderdag 162,90 322,30 198,70 C 16/12-26/12 vrijdag/zondag 82,30 160,60 117,60 D 16/12-26/12 maandag/donderdag 91,80 180,00 127,60 E 27/12-30/12, 01/01 vrijdag/zondag 106,90 210,20 142,70 F 27/12-30/12, 01/01 maandag/donderdag 120,40 236,90 155,80 G 31/12 147,10 290,50 182,80 D 02/01-28/02 donderdag/maandag 91,80 180,00 127,60 H 02/01-28/02 dinsdag/woensdag 119,60 235,30 155,00 I 01/03-31/03 vrijdag/zondag 109,70 215,80 145,50 J 01/03-31/03 maandag/donderdag 155,80 308,40 191,60 Toeslag per persoon per nacht: extra bed (3de volwassene) in een studio 18,70

UW VOORDEEL

UW VOORDEEL

t Gratis

t Vroegboekvoordeel

Engels ontbijt

* na verrekening van de voordelen

22

GRATIS

van 5% (reservering voor 30/12/13 voor verblijven 02/01/14-31/03/14)

41


Nieuw Novotel (01/10/12), heel knap en trendy ingericht en gebouwd met het oog op duurzaamheid. Mooie kamers, alle faciliteiten en tal van technische snufjes.

NOVOTEL LONDON BLACKFRIARS

23

HHHH Ligging: in Southwark (SE1), een van de oudste districten van de stad, momenteel in volle expansie en vernieuwing. U vindt er onder meer de gloednieuwe wolkenkrabber 'The Shard' (de glasscherf). De belangrijkste attractiepolen in deze buurt liggen aan de Theems tussen Blackfriars Road en Southwark Bridge: Tate Modern - toonaangevend voor hedendaagse kunst -, Shakespeare's Globe Theatre, het aangename wandelpad langs de rivier, ... Metrohalte: Southwark (Jubilee line) op 175 m. Rechtstreekse treinen naar St Pancras/King's Cross (10 minuten). Faciliteiten: eigentijdse lobby met self-check-in, gratis WiFi, een grote touchscreen waar u alle mogelijke informatie over de stad en de onmiddellijke omgeving kan terugvinden. In het kinderhoekje staan computerspelletjes en een interactieve tafel ter beschikking. Aansluitend, de Elements bar en restaurant met open keuken. 24 Uur roomservice. Fitnesscentrum (gratis toegang) met gym, binnenzwembad en sauna. Liften. Kamers: 182 niet-rokerskamers, heel hedendaags ingericht met powerdouche en wc, haardroger, telefoon, flatscreentelevisie, gratis WiFi, minibar, kluisje en airconditioning. We reserveren voor u een superior kamer. 10 Kamers voor rolstoelgebruikers op aanvraag. Tweepersoonskamer voor alleengebruik. Kinderen: kinderbedje gratis. 2 Kinderen t/m 15 jaar overnachten gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt). Bijzonderheden: min. 2 nachten op zaterdag. Topdata: 27/12/13-31/12/13.

A B C D E F G

93,00

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0264 X 01/11-15/12 vrijdag/zondag 01/11-15/12 maandag/donderdag 16/12-23/02 vrijdag/zondag uitgez. topdata 16/12-23/02 maandag/donderdag uitgez. topdata 24/02-31/03 vrijdag/zondag 24/02-31/03 maandag/donderdag Topdata

vanaf

*

UW VOORDEEL t Gratis

42

www.transeurope.com

Engels ontbijt

2 persk. superior 118,00 164,50 93,00 127,60 115,70 140,70 202,70

1 persk. superior 230,10 323,10 180,00 249,20 225,30 275,40 393,50

extra bed 3 35,80 35,80 35,80 35,80 35,80 35,80 41,70

GRATIS


STRAND PALACE

24

HHHH Ligging: grote troef van dit hotel is zijn ideale ligging aan The Strand, vlakbij de levendige theaterbuurt en het gezellige verkeersvrije plein Covent Garden (WC2). The Strand is al eeuwenlang een van de belangrijke aders van Londen. En in Covent Garden valt altijd wel iets te beleven, u kunt er vaak straatartiesten aan het werk zien - zeker doen dus ! Ook China Town, Leicester Square en Piccadilly Circus zijn slechts een korte wandeling verwijderd. En met liefst 3 metrostations in de omgeving van het hotel, bereikt u snel alle uithoeken van Londen. Parking: National Car Park Drury Lane op 7 minuten lopen (betalend). Metrohalte: Charing Cross, Embankment of Covent Garden. Faciliteiten: het Strand Palace Hotel biedt alle moderne voorzieningen die beantwoorden aan de veelzijdige eisen van een internationaal cliënteel, alles is aanwezig voor uw comfort. Er heerst een geanimeerde, relaxte sfeer. De service is uitstekend en u kunt kiezen uit een selectie van 5 restaurants en bars: Johnston's Brasserie (moderne, internationale keuken), Strand Carvery (gastronomisch Engels buffet), Lounge Bar (koffie en snacks), Mask Bar (cocktailbar) en Hop's Bar (traditionele pub). 's Morgens wacht u een Engels ontbijt, lekker uitgebreid dus. Conciërge. Roomservice. Liften (9 verdiepingen). Kamers: het hotel telt 785 compacte kamers, eveneens uitgerust met alle comfort: bad of douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, pay-tv, gratis WiFi, koffie- en theefaciliteiten, vast tapijt. We reserveren voor u een Club kamer met een eigentijdse look (flatscreentelevisie o.m. en gratis toegang tot de Virgin Active Gym op 50 m). Kinderen: kinderbedje gratis. 1 Kind t/m 11 jaar overnacht gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt). Bijzonderheden: zaterdag: min. 2 nachten (enkel tweepersoonskamers). Dinsdag en woensdag: min. 2 nachten (alle kamertypes).

vanaf

97

per persoon per nacht 00* Prijs inclusief ontbijt , LONV0029 X

01/11-14/12 A vrijdag/zondag B maandag/donderdag 15/12-02/03 C vrijdag/zondag D maandag/donderdag 03/03-31/03 A vrijdag/zondag B maandag/donderdag

UW VOORDEEL t Gratis

2 persk. club

1 persk. club

99,90 117,60

131,90 182,80

97,00 101,70

127,20 174,90

99,90 117,60

131,90 182,80

De Strand Palace is een van de oudste hotels van Londen en werd gedurende 2012 grondig gerenoveerd. Het hotel is uitermate centraal gelegen langs The Strand, vlakbij Covent Garden en Trafalgar Square. U geniet hier van een toplocatie voor uw verblijf in Londen, u logeert er te midden van de voornaamste toeristische attracties. Het art-decogebouw biedt vandaag alle hedendaags comfort voor het welslagen van uw verblijf in de Britse hoofdstad. Zodra u het hotel buitenstapt, kunt u zich in de animatie van Londen storten - een hippe metropool waar altijd van alles te doen en te zien is !

GRATIS

Engels ontbijt

* na verrekening van de voordelen

43


Een 'New Generation' Novotel dat knap werd ingericht volgens een eigentijds concept. Alle faciliteiten zijn voorhanden en de kamers zijn bijzonder attractief.

NOVOTEL LONDON CIT Y SOUTH

25

HHHH Ligging: gunstig, vlakbij London Bridge (SE1). Een korte wandeling brengt u naar de City, Tate Modern, het Shakespeare's Globe Theatre en St. Paul's Cathedral. De winkels en theaters in de West End en Covent Garden zijn vlot per metro te bereiken. Publieke parking achter het hotel (vanaf £ 25.-/24 uur). Metrohalte: London Bridge op 5 minuten wandelen (Northern en Jubilee Line). Faciliteiten: moderne, ruime lobby met de receptie. Internethoekje (20 minuten per dag gratis). Internationale gerechten in het gezellige Elements restaurant. Snacks, koffie en drankjes in de trendy Clinks Bar. Health center met gym, sauna en stoomkabine (gratis). 24 Uur roomservice. 2 Liften. Kamers: 182 kamers (niet-rokers), hedendaags en ruim. Moderne badkamer met aparte douche en bad, apart toilet, haardroger, telefoon, televisie, internettoegang (betalend), minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, strijkijzer en -plank, aircooling, vast tapijt. Kamers voor rolstoelgebruikers op aanvraag. We reserveren superior kamers met een tweepersoonsbed en sofa. Tweepersoonskamer voor alleengebruik. Kinderen: kinderbedje gratis. 2 Kinderen t/m 15 jaar overnachten gratis op de kamer van de ouders of van 1 volbetalende persoon (inclusief ontbijt). In het laatste geval betaalt u de prijs van een éénpersoonskamer. Bijzonderheden: rookvrij hotel. Zaterdag: min. 2 nachten.

87,20

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0137 N 01/11-15/12 vrijdag/zondag 01/11-15/12 maandag/donderdag 16/12-30/12, 01/01-02/02 vrijdag/zondag 16/12-30/12, 01/01-02/02 maandag/donderdag 31/12 03/02-31/03 vrijdag/zondag 03/02-31/03 maandag/donderdag

vanaf

A B C D E F G

*

2 persk. superior 125,20 174,70 104,60 134,90 215,10 119,80 150,00

UW VOORDEEL t Gratis

Engels ontbijt nacht betalen + de tweede nacht aan halve prijs bij aankomst van donderdag t/m zondag (01/11/13-30/12/13, 01/01/14-31/03/14)

t 1

44

www.transeurope.com

1 persk. superior 240,60 339,50 199,40 259,90 410,40 229,60 288,70

extra bed 3 42,60 42,60 42,60 42,60 65,20 42,60 42,60

GRATIS


Een favoriet hotel gehuisvest in een victoriaans, monumentaal pand. De elegante decoratie is klassevol en British, en wordt harmonieus gecombineerd met moderne accenten.

Een supergunstige ligging, een mooi interieur: het ideale, centrale logeeradres in Londen. Het victoriaans gebouw (1864) is geklasseerd. Grandeur en hedendaags comfort.

THE GROSVENOR - A GUOMAN HOTEL 26

CHARING CROSS

HHHH

HHHH

Ligging: dit mooi, klassiek hotel is zeer gunstig gelegen langs Buckingham Palace Road, aan Victoria Station (rechtstreekse uitgang). Buckingham Palace en the Houses of Parliament zijn vlakbij. De trein vanaf de luchthaven Gatwick stopt in Victoria Station en er zijn prima verbindingen per metro naar alle wijken van de stad. Publieke betaalparking op 100 m van het hotel. Metrohalte: Victoria, voor de deur. Faciliteiten: u betreedt het hotel via een mooie, indrukwekkende hall waar de receptie is ondergebracht. Kluisjes zijn beschikbaar aan de receptie. Het hotel is uitgerust met WiFi (gratis). Daarnaast treft u er een schitterende club/bar in een warme, typisch Engelse stijl. Het elegant, bekroond restaurant Grand Imperial is gespecialiseerd in de verfijnde Kantonese keuken. In The Grosvenor Lounge worden afternoon teas geserveerd - een typisch Engels gebruik. Ook het ontbijt is Engels. 24 Uur roomservice. Liften. Kamers: 348 niet-rokerskamers, volledig gerenoveerd in een elegante, tijdloze stijl (2011). Bad of douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, WiFi (gratis), koffie- en theefaciliteiten, broekpers, vast tapijt. Standaardkamers (1 of 2 personen) of een nog mooiere Deluxe kamer (2 personen) mits toeslag. Tweepersoonskamer voor alleengebruik. Kinderen: kinderbedje gratis.

Ligging: dit indrukwekkend sfeer- en karakterhotel kan bogen op een topcentrale ligging in hartje Londen, aan The Strand, vlakbij Trafalgar Square en Covent Garden (WC2). U geniet hier van de perfecte locatie zowel voor sightseeing, shopping als business. Het hotel bevindt zich boven het treinstation Charing Cross en is al meer dan een eeuw lang een baken in de stad. Metrohalte: Charing Cross (Northern en Bakerloo line). Faciliteiten: de grandeur is victoriaans, de voorzieningen zijn die van de 21ste eeuw ... Strand Bar (doorlopend open), Strand Lounge met gedempte sfeer voor snacks en drankjes (enkel open in de week), stijlvol restaurant The Terrace on the Strand voor lunch, afternoon tea en diner. Het ontbijt is Engels, dus lekker uitgebreid ... Gratis WiFi. Gratis fitness. 24 Uur roomservice. Lift. Kamers: het gebouw mag dan al bijna 150 jaar oud zijn, de 239 niet-rokerskamers bieden alle comfort van vandaag. Hier wacht u een uitstekende kamer, die elegant is en aangekleed in warme tinten. Bad of douche en wc, haardroger, telefoon, flatscreentelevisie, WiFi (gratis), minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, broekpers, airconditioning, vast tapijt. Kamers voor rolstoelgebruikers op aanvraag. We reserveren voor u een Deluxe kamer of een gerenoveerde Executive kamer in de Buckinghamvleugel. Kinderen: kinderbedje gratis.

63,60

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0119 X A 01/11-04/11, 07/11-15/12 vrijdag/zondag B 01/11-04/11, 07/11-15/12 maandag/donderdag C 05/11-06/11 D 16/12-30/12, 01/01-16/02 E 31/12 F 17/02-31/03 vrijdag/zondag G 17/02-31/03 maandag/donderdag Toeslag per persoon per nacht: 2 persk. Deluxe 15,90 vanaf

*

UW VOORDEEL Engels ontbijt nachten betalen + 1 nacht gratis (20/12/1329/12/13, 01/01/14-05/01/14)

66,00

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0123 X 01/11-04/11, 07/11-15/12 vrijdag/zondag 01/11-04/11, 07/11-15/12 maandag/donderdag 05/11-06/11 16/12-30/12, 01/01-16/02 31/12 17/02-31/03 vrijdag/zondag 17/02-31/03 maandag/donderdag

vanaf

2 persk. standaard 106,50 139,90 146,30 95,40 174,90 101,70 122,40

A B C D E F G

GRATIS

UW VOORDEEL

t Gratis

t Gratis

t 2

t 2

* na verrekening van de voordelen

*

1 persk. standaard 205,10 271,80 284,60 182,80 341,80 195,50 236,90

27

2 persk. deluxe 114,00 155,80 166,90 99,00 254,40 106,50 127,20

1 persk. deluxe 209,80 295,70 317,90 184,40 492,80 197,10 238,50

2 persk. executive 152,60 195,50 206,70 139,90 294,10 146,30 166,90

GRATIS

Engels ontbijt nachten betalen + 1 nacht gratis (20/12/1329/12/13, 01/01/14-05/01/14)

45


Cartier London in New Bond Street


THE RE LONDON SHOREDITCH

28

HHH(H) Ligging: dit hotel is gelegen in de gelijknamige wijk Shoreditch, een opkomende buurt in het noordoosten van Londen (E2). Shoreditch ligt in de nabijheid van het Olympic Park, het kloppend hart van de Olympische Spelen van 2012, en werd ernstig opgewaardeerd, wat zeker heeft bijgedragen tot het succes van de wijk. Talrijke restaurants (o.m. in Brick Lane) en trendy bars zorgen voor een levendige en aangename sfeer. Bovendien is het een shoppingparadijs, in Redchurch Street bijvoorbeeld zijn de winkels multifunctioneel: Radio London Hair Saloon & Gallery of de Aubin & Wills kledingwinkel met een kleine filmzaal onder andere. Verrassend en vernieuwend ! Metrohalte: Liverpool Street (Central, Circle, Hammersmith & City, Metropolitan metrolijnen en treinstation). Van hieruit neemt u de bus (lijn 26 of 48, halte Pritchards Road is net aan het hotel) of de trein naar het Cambridge Heath treinstation (op 300 m van het hotel, zowat om de 5 minuten treinen van en naar Liverpool Street). Faciliteiten: het hotel werd volledig vernieuwd en dat weerspiegelt zich in het interieur. De decoratie is helder en stijlvol. In de ruime lobby met veel natuurlijk daglicht wordt u aan de receptie vriendelijk verwelkomd. Aansluitend bevinden zich de bar en het restaurant (buffetontbijt, lunch en diner). Gratis WiFi in het hele hotel. Liften. Kamers: de 178 niet-rokerskamers zijn heel ruim naar Londense normen. Ze zijn allemaal ingericht in dezelfde vrij neutrale, maar warme kleuren. U beschikt er over een badkamer met bad of douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, WiFi (gratis), koffie- en theefaciliteiten, kluisje (laptopformaat), airconditioning. Kinderen: kinderbedje gratis. 1 Kind t/m 11 jaar overnacht gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt). Bijzonderheden: rookvrij hotel.

vanaf

99

per persoon per nacht 00* Prijs inclusief ontbijt , LONV0259 N

01/11-12/12 A vrijdag/maandag B dinsdag/donderdag A 13/12-31/03

2 persk. standaard

1 persk. standaard

99,00 126,40 99,00

190,30 233,20 190,30

UW VOORDEEL

The RE London Shoreditch is een in 2012 vernieuwd hotel met een heel aangenaam kader. Dit hotel biedt u de mogelijkheid om het nieuwe centrum van Londen na de Olympische Spelen van 2012 van binnenuit te verkennen. U verblijft er in de hippe en opkomende buurt Shoreditch in Oost-Londen, waar u onder meer de uitstekende cocktailbar Loungelover vindt, alsook talrijke restaurants en leuke winkels. De sfeer is vriendelijk en cool. De hotelkamers zijn in rustgevende kleuren aangekleed en heel ruim naar Londense normen.

GRATIS

t 5%

korting op de vierde en alle daaropvolgende nachten (01/11/13-31/03/14)

* na verrekening van de voordelen

47


Dit modern, behaaglijk hotel biedt een goede uitvalsbasis om Londen te verkennen. Fantastisch uitzicht op het park en uitmuntende service met oog voor detail.

THISTLE KENSINGTON GARDENS

29

HHHH Ligging: Hotel Thistle Kensington Gardens kijkt uit op het park rond Kensington Palace en ligt vlakbij Hyde Park en de Princess Diana Memorial Garden (W2). U logeert hier op enkele stappen van het altijd levendige Bayswater. De winkels en de theaters van de West End zijn vlot bereikbaar en de verbindingen met het openbaar vervoer naar alle delen van Londen zijn uitstekend. Metrohalte: Queensway (350 m) of Bayswater (400 m). Bus 12, 94 en 148 op 2 minuten wandelen. Faciliteiten: de stijlvolle en hedendaagse vernieuwing van de receptie (1ste verdieping), de bar, de lounge en het restaurant zorgt voor een relaxte sfeer van zodra u het hotel binnenkomt. Vanuit de bar en het restaurant heeft u een schitterend uitzicht op het park. Op de kaart staan zowel Engelse als Europese gerechten. Verzorgd Engels ontbijt. 24 Uur roomservice. Gratis WiFi. 3 Liften. Privéparking (62 plaatsen): vanaf £ 24.-/24 uur. Kamers: de 174 niet-rokerskamers hebben een uitnodigend interieur. Bad/douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, internettoegang (WiFi gratis), koffie- en theefaciliteiten, kluisje, broekpers, airconditioning, vast tapijt. 2 Kamers voor rolstoelgebruikers en 32 kamers met tussendeur op aanvraag. Standaardkamers of Deluxe en Executive kamers, beide met zicht op het park. Kinderen: kinderbedje gratis. 1 Kind t/m 15 jaar overnacht gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt).

69,90

Prijs per persoon per nacht 2 persk. 1 persk. extra inclusief ontbijt standaard standaard bed 3 LONV0162 N A 01/11-04/11, 07/11-15/12 vrijdag/zondag 114,50 219,40 103,00 B 01/11-04/11, 07/11-15/12 maandag/donderdag 143,10 276,60 131,60 C 05/11-06/11 171,70 333,80 160,20 D 16/12-30/12, 01/01-16/02 104,90 200,30 93,50 E 31/12 190,80 372,00 179,30 A 17/02-31/03 vrijdag/zondag 114,50 219,40 103,00 F 17/02-31/03 maandag/donderdag 133,50 257,50 122,10 Toeslag per persoon per nacht: 2 persk. Deluxe met parkzicht 19,10, 2 persk. Executive met parkzicht 38,20 vanaf

*

UW VOORDEEL t Gratis

Engels ontbijt t 2 nachten betalen + 1 nacht gratis (20/12/1329/12/13, 01/01/14-05/01/14)

48

www.transeurope.com

GRATIS


PULLMAN LONDON ST PANCRAS

30

HHHH(H) Ligging: het hotel bevindt zich op 3 minuten lopen van St Pancras International, station van de Eurostar, en op 5 minuten van de stations Euston en King's Cross. Achter het station ligt een plein met veel restaurants en in het station zelf is er een vermaarde champagnebar. De metro brengt u in 10 minuten naar de West End van Londen en naar de winkelstraat Oxford Street. Parking: u kan terecht in het hotel ibis Euston St Pancras (vanaf £ 20.-/24 h) en er is een National Car Park in de buurt. Metrohalte: Euston en King's Cross St Pancras. Faciliteiten: de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes straalt een moderne sfeer uit en schept een gevoel van ruimte. Het hotel beschikt over een mooie lobby waar de receptie is ondergebracht, alsook een trendy bar-restaurant, ruim met grote vensters en drukbezocht. De Golden Arrow combineert een uitgebreide wijnkaart met lekkere Europese gerechten, die u nieuwe smaken doen ontdekken. U ziet de chef aan het werk in de open keuken. En u start de dag met een geheel verzorgd, royaal Engels buffetontbijt. 24 Uur roomservice. De fitnessruimte, hamam en sauna zijn gratis toegankelijk. 3 Liften. Op de bovenverdiepingen geniet u van een panoramisch zicht over de stad. Kamers: het hotel telt 312 niet-rokerskamers, verspreid over 16 verdiepingen. Het daglicht, de sobere decoratie en de strakke lijnen zorgen voor harmonie. We reserveren voor u een superior kamer met een tweepersoonsbed (40 kamers met 2 éénpersoonsbedden op aanvraag volgens beschikbaarheid bij aankomst). U beschikt over douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, internettoegang (gratis WiFi), minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, strijkijzer en -plank, aircooling, vast tapijt. 2 Flessen mineraal water bij aankomst. Kamers voor rolstoelgebruikers op aanvraag. Tweepersoonskamer voor alleengebruik. Kinderen: kinderbedje gratis. 1 Kind t/m 11 jaar overnacht gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt). Bijzonderheden: rookvrij hotel. Topdata (min. 2 nachten): 31/12/13.

vanaf

107,10

*

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0143 N

01/11-08/12 A vrijdag/zondag B maandag/donderdag 09/12-23/02 uitgez. topdata C vrijdag/zondag D maandag/donderdag 24/02-31/03 E vrijdag/zondag F maandag/donderdag G Topdata

UW VOORDEEL t Gratis

2 persk. superior

1 persk. superior

142,80 192,30

228,00 370,90

107,10 140,10

189,50 266,50

131,90 164,80 219,80

215,60 315,90 425,80

Groot viersterrenhotel met designaccenten. Na een uiterst grondige renovatie heropende dit voormalig Novotel onder het Pullman-label. De geslaagde herinrichting van dit trendy hotel biedt het gezellig kader en de connectiviteit eigen aan het label. De ligging in het oosten van Londen - tegenwoordig de place to be - zorgt ervoor dat u de nieuwe opkomende buurten als Shoreditch en Hackney heel snel bereikt. Het hotel is bovendien op wandelafstand gelegen van het St Pancras treinstation, ideaal dus voor wie met de Eurostar naar Londen reist !

GRATIS

Engels ontbijt

* na verrekening van de voordelen

49


Hypertrendy hotel met een topcentrale locatie en een sterrenrestaurant. Een hotel van een nieuwe generatie in een verrassende, baanbrekende stijl. De ultieme hotelbelevenis.

THE CUMBERLAND A GUOMAN HOTEL HHHH

31

Ligging: supercentraal, aan Park Lane en Marble Arch (W1), aan het begin van de populaire winkelstraat Oxford Street. Metrohalte: Marble Arch op 50 m (Central line) of Bond Street (Central & Jubilee line). Faciliteiten: de immense lobby is eigenlijk meer een hedendaagse kunstgalerij, door een glazen wand gescheiden van de 2 bars en 3 restaurants. Het Rhodes W1 restaurant van Gary Rhodes met Michelinster is een van de fijnste restaurants van Londen. Ook in de meer informele Brasserie zwaait Gary Rhodes de scepter. In The Market wordt het eten bereid in 5 open keukens - u neemt hier het Engels ontbijt. Carbon Bar met topdj's, Kua Bar met gedempte sfeer. Gratis WiFi. 24 Uur roomservice. 6 Liften. Kamers: elegant en ruim voor Londen, niet-rokers en eigentijds gedecoreerd met de fijnste materialen. 363 Kamers met bad en 523 kamers met powerdouche, wc, haardroger, telefoon, flatscreentelevisie met een entertainmentsysteem, gratis WiFi, koffie- en theefaciliteiten, broekpers, airconditioning. 10 Kamers voor rolstoelgebruikers en 72 kamers met tussendeur op aanvraag. Cumberland guest rooms (tweepersoonsbed of 2 éénpersoonsbedden) of mits toeslag ruimere Executive twin/double kamers (tweepersoonsbed of 2 éénpersoonsbedden) en Executive King kamers (kingsize tweepersoonsbed) met o.m. gratis internet, badjassen en pantoffels, en toegang tot de Guoman Lounge. Kinderen: kinderbedje gratis.

A B C D E F

82,70

Prijs per persoon per nacht 2 persk. 1 persk. cumberland cumberland inclusief ontbijt guest room guest room LONV0115 N 01/11-04/11, 07/11-15/12 vrijdag/zondag 156,40 293,80 01/11-04/11, 07/11-15/12 maandag/donderdag 190,80 362,50 05/11-06/11, 31/12 228,90 438,80 16/12-30/12, 01/01-16/02 124,00 228,90 17/02-31/03 vrijdag/zondag 145,00 270,90 17/02-31/03 maandag/donderdag 166,90 314,80

vanaf

*

extra bed 3 57,20 57,20 57,20 57,20 57,20 57,20

Toeslag per persoon per nacht: 2 persk. Executive twin/double 47,70, 2 persk. Executive king 47,70

UW VOORDEEL t Gratis

Engels ontbijt t 2 nachten betalen + 1 nacht gratis (20/12/1329/12/13, 01/01/14-05/01/14)

50

www.transeurope.com

GRATIS


Een historisch, zeer chic hotel met faam. In november 2012 door de lezers van het befaamde reismagazine Condé Nast Traveller uitgeroepen tot Top 35 hotel van de Britse Eilanden.

THE ROYAL HORSEGUARDS

32

HHHHH Ligging: een prestigieus adres in Whitehall (SW1), met schitterend panorama op de Theems. De Houses of Parliament, Trafalgar Square, de Royal Festival Hall en het rad zijn allemaal in de nabijheid gelegen - topattracties in Londen die u niet mag missen. Publieke parking in de buurt (betalend). Metrohalte: Embankment (150 m), Charing Cross (250 m) of Leicester Square (350 m). Faciliteiten: het hotel is ondergebracht in een geklasseerd historisch gebouw en biedt weelderige gemeenschappelijke ruimtes. WiFi (gratis). Restaurant One Twenty-one Two (hedendaagse Britse keuken). Ook het ontbijt is Engels. Afternoon teas worden geserveerd in de sfeervolle lounge (maandag tot vrijdag). De bar is 'the place to be' voor een snack of een drankje om de dag af te sluiten. 24 Uur roomservice. Fitnessruimte (gratis). Liften. Kamers: de 280 niet-rokerskamers zijn stijlvol ingericht met bad of douche en wc, haardroger, badjassen en pantoffels, telefoon, televisie (ook in de badkamer), internettoegang (gratis WiFi), minibar, koffie- en theefaciliteiten, iPod docking station, kluisje, broekpers, airconditioning, vast tapijt. We reserveren voor u een standaardkamer, een Deluxe kamer, of een Executive kamer aan de rivierkant mits toeslag (zie prijstabel). Kinderen: kinderbedje gratis.

A B C D D E

79,50

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0161 X 01/11-04/11, 07/11-15/12 vrijdag/zondag 01/11-04/11, 07/11-15/12 maandag/donderdag 05/11-06/11 16/12-16/02 17/02-31/03 vrijdag/zondag 17/02-31/03 maandag/donderdag

vanaf

*

UW VOORDEEL Engels ontbijt t 2 nachten betalen + 1 nacht gratis (20/12/1329/12/13, 01/01/14-05/01/14)

* na verrekening van de voordelen

RADISSON BLU EDWARDIAN BERKSHIRE HHHH

1 persk. standaard 248,00 327,50 349,70 222,60 222,60 263,90

2 persk. deluxe 163,70 203,50 214,60 151,00 151,00 171,70

GRATIS

33

Ligging: een bijzonder centraal logeeradres, in de gekende winkelstraat Oxford Street (WC1), op een paar stappen van Bond Street - twee shoppingzones van formaat. De ingang van het hotel ligt in de zijstraat Marylebone Lane. Het Britse grootwarenhuis Debenhams bevindt zich net naast de deur. Publieke parking in de buurt (betalend). Metrohalte: Bond Street (Central en Jubilee lines). Faciliteiten: moderne lobby van een actuele stijl. Ascot Restaurant & Bar op de eerste verdieping serveert een innovatieve, hedendaagse Britse keuken op basis van seizoensgebonden ingrediënten en heeft hiervoor reeds meerdere onderscheidingen gekregen. Het interieur is chic met mooie houten vloeren en lederen fauteuils. U neemt hier ook het Engels ontbijt. Uitnodigende loungebar en afternoon teas in de Apex Bar. 24 Uur roomservice. WiFi is beschikbaar in alle ruimtes van het hotel (gratis). 2 Liften. Kamers: de 147 kamers - esthetisch en eigentijds - zijn ergonomisch ontworpen, zodat de hotelgasten genieten van een comfortabel gevoel. De badkamer is uitgevoerd in Siciliaans marmer met bad of douche en wc. Alle kamers beschikken daarnaast over telefoon en voicemail, een B&O televisie met een digitaal entertainmentsysteem (o.m. films en internet), gratis WiFi, minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, strijkijzer en -plank, airconditioning, vast tapijt. 2 Kamers voor rolstoelgebruikers en 6 rokerskamers op aanvraag. Kinderen: kinderbedje gratis. Bijzonderheden: 23/11/13, 30/11/13, 07/12/13, 31/12/13: min. 2 nachten.

A B C D A C B

110,20

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0214 X 01/11-14/12  vrijdag/zondag 01/11-14/12  maandag/donderdag 15/12-27/12, 01/01-30/01 28/12-31/12 31/01 01/02-31/03  vrijdag/zondag 01/02-31/03  maandag/donderdag

vanaf

2 persk. standaard 131,90 171,70 182,80 119,20 119,20 139,90

Toeslag per persoon per nacht: 2 persk. Executive met rivierzicht 95,40

t Gratis

Dit trendy hotel geniet de perfecte ligging in Oxford Street. De elegante kamers en de stijlvolle gemeenschappelijke ruimtes zorgen voor een uitnodigend kader.

*

2 persk. standaard 141,60 183,60 110,20 153,90 141,60 110,20 183,60

1 persk. standaard 253,60 313,00 204,60 271,10 253,60 204,60 313,00

UW VOORDEEL t Gratis

Engels ontbijt

51


Entrance to the Tower of London


REGENCY

34

HHHH Ligging: u vindt het stijlvolle 4 sterren Hotel Regency in de elegante Londense wijk van South Kensington (SW7). In dit deel van Londen situeren zich onder meer het winkelparadijs Harrods, de wereldberoemde verkoopzaal Christie's, de belangrijke musea Victoria & Albert, Science en Natural History, alsook Kings Road en de vermaarde Royal Albert Hall. Er is een publieke NCP parking in Harrington Road op 5 minuten wandelen van het hotel (vanaf £ 35.-/24 uur). Metrohalte: South Kensington op 500 m (District, Circle en Piccadilly Line) of Gloucester Road op 600 m. Faciliteiten: de gemeenschappelijke ruimtes zijn recent (2012) heringericht met veel smaak en aandacht voor hedendaags design. De uitnodigende inrichting van de receptie en de bijhorende lounge met comfortabele zetels sluit naadloos aan bij de bar. Het restaurant, de elegante Pavilion, is nog in de originele stijl gebleven. Hier kunt u terecht voor zowel de internationale keuken als traditioneel Engelse gerechten. 's Morgens wacht u een verzorgd continentaal buffetontbijt om de dag te starten. Typisch Engelse afternoon teas worden tussen 14.30 en 17.30 uur geserveerd in The Terrace. 24 Uur roomservice. Betalend: de Multi Gym met sauna, stoombad en fitness. 2 Liften. WiFi is aanwezig in heel het hotel. Kamers: er worden hier 193 kamers aangeboden, allemaal vernieuwd (2012) in een eigentijdse stijl, en voorzien van alle comfort. Zo beschikt u over bad of douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, internettoegang en WiFi (gratis in de Queensgate kamers), koffie- en theefaciliteiten, broekpers, airconditioning, vast tapijt. U zult er graag 'thuiskomen' na een dagje genieten van het veelzijdige Londense stadsleven. We reserveren voor u naar keuze een Club kamer (zijkant gebouw of binnenplaats) of een Queensgate kamer (voorkant gebouw, zicht op de straat, gratis toegang tot de Multi Gym en gratis WiFi). Alle kamers zijn niet-rokers. Kinderen: kinderbedje gratis. Enkel in de Queensgate kamers: verminderde prijs voor 1 kind van 3 t/m 12 jaar op de kamer van de ouders (zie prijstabel). Bijzonderheden: 31/12/13: min. 3 nachten.

vanaf

86,60

*

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0031 N

A 01/11-31/03

2 persk. club 129,90

1 persk. club 199,00

De Regency is een onafhankelijk viersterrenhotel, verrassend smaakvol en sfeervol, dat is gehuisvest in een mooi 19de-eeuws pand, een gebouw met karakter dat getuigt van 150 jaar geschiedenis. De Regency-architectuur wordt gecombineerd met een relaxte urbane sfeer en eigentijdse kamers (2012). De service is foutloos en vriendelijk: 'a personal service in an impersonal world'. Onze klanten worden hier al vele jaren gastvrij verwelkomd in een traditioneel kader met moderne inslag. Niets ontbreekt voor uw comfort. Na een dagje genieten van de stadsanimatie wacht u een rustig moment in de lobby of een ontspannende saunabeurt.

2 persk. queensgate 157,90

Toeslag per persoon per nacht: kind 3 t/m 12 jaar incl. ontbijt 35,70

UW VOORDEEL

GRATIS

t 2

nachten betalen + 1 nacht gratis (15/12/13-26/12/13, 01/01/14-30/03/14)

* na verrekening van de voordelen

53


Luxueus hotel in een historisch gebouw, schitterend aangekleed, in een mix van traditie en design. Elegant en trendy, met Franse art de vivre. Mooie spa. Erg centraal !

SOFITEL LONDON ST JAMES

35

HHHHH Ligging: uiterst centraal, langs Pall Mall, tussen Buckingham Palace en Trafalgar Square (SW1). U logeert hier op enkele minuten van Piccadilly Circus, de theaterbuurt, de National Gallery, Jermyn Street en St James Park. Metrohalte: Piccadilly Circus (Piccadilly en Bakerloo line). Faciliteiten: fraaie lobby in zwart/wit marmer, receptie. WiFi. De St James Bar, cosy en geraffineerd, voor cocktails of een glaasje champagne - het decor is geïnspireerd door het appartement van Coco Chanel -, en de elegante Rose Lounge voor afternoon teas. Het restaurant The Balcon combineert de traditionele Franse en Britse keuken. 24 Uur roomservice. Sofitel So SPA - 392 m² wellness, 7 dagen op 7 (betalend, enkel de gym is gratis). Lift. Publieke parking met valet service: vanaf £ 50./24 uur (nachttarief vanaf £ 13.- tussen 17 en 9 uur). Kamers: 186 kamers, trendy en gesofistikeerd, met stateof-the-arttechnologie. 3 Telefoons (waarvan 1 draadloos), satelliettelevisie (110 kanalen), pay-tv, internettoegang (gratis WiFi), cd-speler, minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluisje (laptopformaat), strijkijzer en -plank, airconditioning, vast tapijt. We reserveren voor u een superior kamer met een tweepersoonsbed (queensize) of een Deluxe kamer met een tweepersoonsbed (kingsize) of 2 éénpersoonsbedden (mogelijkheid tot 1 extra bed). Elegante badkamer in chroomstaal en zwart marmer met bad of douche en wc, haardroger, badjassen en pantoffels, badproducten van Hermès. Kamers voor rolstoelgebruikers op aanvraag. Tweepersoonskamer voor alleengebruik. Kinderen: enkel in de Deluxe kamers: 1 kind t/m 11 jaar overnacht gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt).

€ A B C D E

185,80

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0132 N 01/11-14/12  vrijdag/zondag 01/11-14/12  maandag/donderdag 15/12-12/01 13/01-31/03  vrijdag/zondag 13/01-31/03  maandag/donderdag

vanaf

*

2 persk. superior 258,30 355,70 223,00 228,70 296,50

1 persk. superior 474,30 669,10 402,30 415,00 550,60

2 persk. deluxe 309,20 406,60 273,90 279,50 347,30

Toeslag per persoon per nacht: extra bed (3de volwassene) in een Deluxe kamer 124.20

UW VOORDEEL t Gratis

Engels ontbijt t 2 nachten betalen + de derde nacht aan halve prijs (15/12/13-12/01/14)

54

www.transeurope.com

GRATIS


ATHENAEUM

36

HHHHH Ligging: een prestigieuze, topcentrale ligging aan Piccadilly (W1) - een felbegeerd logeeradres. Het hotel kijkt uit op het mooie Green Park. Klinkende namen als Bond Street, Knightsbridge en Buckingham Palace liggen op loopafstand. Publieke parking op 300 m (vanaf £ 39.-/24 uur). Metrohalte: Green Park op 300 m (Piccadilly, Victoria en Jubilee line) of Hyde Park Corner op 400 m (Piccadilly line). Faciliteiten: dit vijfsterrenhotel in privéhanden is het ultieme stadshotel, dat exclusieve klasse uitstraalt. De fraaie gemeenschappelijke ruimtes zijn ingericht in een betoverende stijl die zowel hedendaags als puur Engels oogt. Stijlvolle lobby en receptie, en een bar, met aansluitend de Whisky Room die een selectie van liefst 270 maltwhisky's biedt. Het restaurant Damask staat zowel bekend voor zijn cuisine - die hoofdzakelijk Engels is - als voor zijn decor. De Garden Room is het ideale kader voor een authentieke afternoon tea (in 2013 bekroond met de 'award of excellence') - tijdens het weekend reserveert u best vooraf. Continentaal ontbijt (Engels ontbijt mits toeslag ter plaatse). 24 Uur roomservice. Health spa en kapsalon betalend, gratis fitnessruimte. Gratis WiFi. Gratis fietsen (volgens beschikbaarheid). 2 Liften. Valet parking in een publieke parking in de buurt (geen eigen parking, vanaf £ 39.-/24 uur). Kamers: modern, maar warm met designelementen en aandacht voor de kleinste details om voor u een 'thuis' te creëren, een 'home away from home' waar behaaglijkheid primeert. We reserveren voor u naar keuze een superior kamer - niet echt groot, maar schitterend -, een ruimere Deluxe kamer of een ruime kamer met grote ramen en zicht op Green Park. Het comfort: bad of douche en wc, haardroger, telefoon, flatscreentelevisie, iPod docking station, internettoegang (gratis WiFi), minibar (gratis softdrinks en snacks), Nespresso-toestel, kluisje, strijkijzer en -plank, airconditioning, vast tapijt. 2 Kamers voor rolstoelgebruikers en enkele rokerskamers op aanvraag. Kinderen: kinderbedje gratis. Enkel in de Deluxe kamers en kamers met parkzicht: verminderde prijs voor 1 kind van 3 t/m 12 jaar op de kamer van de ouders (zie prijstabel). Kids conciërge: koekjes en melk voor de kleintjes. Bijzonderheden: rookvrij hotel. Bonus: gratis cocktail op woensdag.

134,30

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt LONV0075 N 01/11-14/12  donderdag/maandag 01/11-14/12  dinsdag/woensdag 15/12-02/03  donderdag/maandag 15/12-02/03  dinsdag/woensdag 03/03-31/03  donderdag/maandag 03/03-31/03  dinsdag/woensdag

vanaf

*

A B C D A E Toeslag per persoon per nacht: kind 3 t/m 12 jaar incl. ontbijt 93,40

2 persk. superior 215,00 253,00 179,00 221,00 215,00 264,00

1 persk. superior 384,00 460,00 312,00 396,00 384,00 482,00

2 persk. deluxe 249,00 287,00 212,00 254,00 249,00 292,00

UW VOORDEEL

De Athenaeum is een heel bijzonder vijfsterrenhotel in Londen, prestigieus, met een al even prestigieuze locatie: het hotel is namelijk gelegen aan Piccadilly, met zicht op het mooie Green Park. Even bijzonder is het feit dat de Athenaeum een familiebezit is dat familiaal gerund wordt, wat heel uitzonderlijk is in Londen. Een vriendelijke, persoonlijke service is hier primordiaal. De stijl is hartverwarmend, traditioneel Engels. Hotel Athenaeum is knap en esthetisch aangekleed.

2 persk. parkzicht 292,00 329,00 255,00 297,00 292,00 335,00

GRATIS

t 3

nachten betalen + 1 nacht gratis als u er de zaterdagnacht verblijft (15/12/13-31/03/14)

* na verrekening van de voordelen

55


ONS HOTELAANBOD AAN DAGPRIJS NÓG MEER KEUZE ... NÓG BETERE PRIJZEN ... NÓG MEER BESCHIKBAARHEID ... Vergelijk en bespaar ! Naast ons permanent hotelaanbod met vaste prijzen, wisselkoersen en voordelen, kan u beroep doen op een heel ruim assortiment hotels aangeboden aan een uiterst concurrentiële dagprijs, die varieert volgens vraag en aanbod op dat moment. Op deze bladzijden vindt u enkele voorbeelden. Onze doelstelling: maximale service en klantgerichtheid. Steeds de scherpste prijs !

IBIS LONDON EARLS COURT HHH Bij het tentoonstellingsgebouw Earl’s Court. De winkels van Oxford Circus, Harrods, de theaters en bars van West End zijn vlot per metro bereikbaar. 540 Gerieflijke kamers. Restaurant La Table.

PRIJSVOORBEELD

EEN BREED GAMMA

De keuzemogelijkheden zijn talrijk. U kunt het volledig aanbod raadplegen via uw reisagent of op www.transeurope.com.

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 27/05/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 64,10 Voor een verblijf op 10/01/14 € 68,11

LINDEN HOUSE

MERCURE LONDON KENSINGTON

HHH

HHHH Elegant hotel ondergebracht in een herenhuis. Dichtbij Oxford Street, op 500 m van Hyde Park en op 20 minuten van Kensington en de Museum Mile. Internationale restaurants. 41 Gerenoveerde kamers.

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 27/05/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 10/11/13 € 68,11 Voor een verblijf op 01/12/13 € 68,11

THE TOWER A GUOMAN HOTEL HHHH Dit onlangs gerenoveerd hotel met romantische ligging aan de oevers van de Theems kijkt uit op Tower Bridge. De Tower of London ligt op amper 200 m. Dit modern hotel telt 801 verzorgde kamers.

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 27/05/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 85,82 Voor een verblijf op 15/01/14 € 138,94

THE BYRON HHH Rustige ligging in Bayswater voor dit leuk, vernieuwd hotel, op een steenworp van Kensington Gardens, vlakbij het Whiteleys shoppingcentrum. Vlotte verbinding met St. Pancras (Eurostar). 45 Kamers.

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 27/05/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 100,16 Voor een verblijf op 10/03/14 € 108,17

56

www.transeurope.com

Modern hotel in de elegante wijk Kensington met 82 goed ingerichte kamers. Starbucks lounge. Kensington High Street met boetieks en restaurants dichtbij alsook Earl’s Court en diverse musea, o.m. het V&A.

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 27/05/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 79,33 Voor een verblijf op 01/02/14 € 87,34


NOVOTEL LONDON TOWER BRIDGE HHHH

HOLIDAY INN LONDON KINGS CROSS BLOOMSBURY HHHH U logeert centraal in dit aangenaam hotel met wellnesscentrum en zwembad nabij Kings Cross en Bloomsbury, niet ver van het British Museum en Oxford Street. 405 Moderne kamers. Indisch restaurant Lahore.

203 Stijlvolle kamers met veel comfort bij de Tower of London. Modern fitnesscentrum met sauna. Kwaliteitsrestaurant Elements. Unieke bar Pepys. Metrostations Tower Hill en Fenchurch Street dichtbij.

PRIJSVOORBEELD

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 27/05/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 101,48 Voor een verblijf op 15/01/14 € 151,60

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 27/05/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 112,98 Voor een verblijf op 10/01/14 € 118,59

THE CAESAR

THE MONTAGUE ON THE GARDENS

HHHH

HHHH Elegant, typisch Engels hotel vlakbij Leicester Square en Covent Garden, tegenover het British Museum. 100 Kamers, Blue Door Bistro en Terrace Bar met terras en zicht op de tuin. Prima service !

Dit designhotel is gehuisvest in enkele stijlvolle victoriaanse panden. Centrale ligging bij Hyde Park en Marble Arch, Oxford Street, Regent Street en Bond Street voor uw shopping. 140 Knappe kamers.

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 27/05/13 (wisselkoers van de dag) in een superior 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 30/11/13 € 120,46 Voor een verblijf op 27/12/13 € 80,06

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 27/05/13 (wisselkoers van de dag) in een Classic 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 173,08 Voor een verblijf op 30/04/14 € 221,15

57


ZIN IN COMBINEREN ?

OXFORD

Wereldvermaard voor zijn prestigieuze universiteit met liefst 38 colleges. De ‘stad van de dromerige spitsen’ heeft een harmonieuze architectuur. Het historisch centrum is heel pittoresk en heeft menig auteur geïnspireerd, Lewis Carroll en Tolkien bijvoorbeeld. Oxford was het decor voor talrijke televisieseries en films zoals Harry Potter, Endeavour en Inspector Morse. Er zijn talrijke fascinerende musea (veelal gratis). Op een zonnige dag is niets leuker dan met een ‘punt’ (platbodembootje) de Theems afvaren en picknicken langs de oevers.

ONS HOTELAANBOD AAN DAGPRIJS NÓG MEER KEUZE ... NÓG BETERE PRIJZEN ... NÓG MEER BESCHIKBAARHEID ... Vergelijk en bespaar ! Shoppen voor de beste prijzen ! U kan beroep doen op een heel ruim assortiment hotels aangeboden aan een uiterst concurrentiële dagprijs, die varieert volgens vraag en aanbod op dat moment. Op deze bladzijden vindt u enkele voorbeelden. Onze doelstelling: maximale service en klantgerichtheid. Steeds de scherpste prijs !

TRANSPORT Oxford ligt op 90 km ten noordwesten van Londen en is heel gemakkelijk per trein te bereiken. In het treinstation London Paddington (gelijknamig metrostation) neemt u de trein naar Oxford. De trein brengt u in 1 uur van Londen naar Oxford en vice versa. Er zijn treinen om het half uur (op zondag om het uur) in beide richtingen. Wij bezorgen u de tickets. Prijs per persoon (volwassenen): enkele reis € 19.(2de klasse) of € 25.- (1ste klasse), heen en terug € 25.(2de klasse) of € 37.- (1ste klasse).

EEN BREED GAMMA

TER PLAATSE

De keuzemogelijkheden zijn talrijk. U kunt het volledig aanbod raadplegen via uw reisagent of op www.transeurope.com.

Het treinstation van Oxford ligt op 800 m van het stadscentrum. Neem een taxi of de bus (talrijke lijnen) naar uw hotel.

BEST WESTERN LINTON LODGE

COTSWOLD LODGE

HHH

HHHH Elegant victoriaans hotel, onlangs gerenoveerd. Het centrum, de universiteit en het station zijn vlot bereikbaar. 49 Gedegen kamers. Sfeervol 66a Restaurant. Bar. Tuin in mediterrane stijl.

Correct hotel op wandelafstand van het stadscentrum (ook bereikbaar per bus). 80 Rustige, nette kamers met het nodige comfort. Ruime lounge, een gezellig restaurant en ook een aangename tuin.

PRIJSVOORBEELD

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 20/06/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 75,72  Voor een verblijf op 25/01/14 € 86,54

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 20/06/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 66,99 Voor een verblijf op 10/01/14 € 137,50

OLD BANK

RANDOLPH

HHHH

HHHHH Prestigieus hotel in hartje Oxford, tegenover het Ashmolean Museum, vlakbij de beroemde universiteit. 151 Heerlijke kamers. Uitgebreide luxe spa. Bekroond 2AA-Rosette restaurant. Bekende Morse Bar.

Een centrale ligging in historisch Oxford. 42 Luxueuze kamers met marmeren badkamer en opgesmukt met hedendaagse kunst. Stijlvolle Quod Brasserie voor creatieve gerechten. Gezellig terras. Jazzbar.

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 20/06/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 140,22  Voor een verblijf op 28/02/14 € 188,30

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 20/06/13 (wisselkoers van de dag) in een Classic 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 30/11/13 € 158,65 Voor een verblijf op 27/12/13 € 136,22 

59


ZIN IN COMBINEREN ?

CAMBRIDGE

Vaak in één adem genoemd met Oxford, maar veel rustiger en mooier gelegen dankzij het groene achterland met de rivier Cam. Het centrum is compact, maar heel sfeervol. Vele gebouwen zijn ronduit prachtig, niet in het minst King’s College en zijn kapel, een pareltje van de laatgotische architectuur. Het Fitzwilliam Museum (gratis) heeft een kunstverzameling van wereldklasse die verschillende eeuwen omvat. Kettle’s Yard spitst zich toe op de moderne kunst. De jaarlijkse race ‘Chariots of fire’ is geïnspireerd door de gelijknamige film uit 1981.

ONS HOTELAANBOD AAN DAGPRIJS NÓG MEER KEUZE ... NÓG BETERE PRIJZEN ... NÓG MEER BESCHIKBAARHEID ... Vergelijk en bespaar ! Shoppen voor de beste prijzen ! U kan beroep doen op een heel ruim assortiment hotels aangeboden aan een uiterst concurrentiële dagprijs, die varieert volgens vraag en aanbod op dat moment. Op deze bladzijden vindt u enkele voorbeelden. Onze doelstelling: maximale service en klantgerichtheid. Steeds de scherpste prijs !

TRANSPORT Cambridge ligt op 80 km ten noordoosten van Londen en is heel gemakkelijk per trein te bereiken. In het treinstation London King’s Cross (gelijknamig metrostation) neemt u de trein naar Cambridge. De expresstrein brengt u in 50 minuten van Londen naar Cambridge en vice versa. Er zijn treinen om het uur in beide richtingen. Wij bezorgen u de tickets. Prijs per persoon (volwassenen): enkele reis € 32.- (2de klasse) of € 44.- (1ste klasse), heen en terug € 50.- (2de klasse) of € 65.- (1ste klasse).

EEN BREED GAMMA

TER PLAATSE

De keuzemogelijkheden zijn talrijk. U kunt het volledig aanbod raadplegen via uw reisagent of op www.transeurope.com.

Het treinstation van Cambridge ligt 1,6 km ten zuidoosten van het stadscentrum. Neem een taxi of de bus (talrijke lijnen) naar uw hotel.

BEST WESTERN PLUS THE GONVILLE

SORRENTO

HHHH

HHH Familiaal hotel met 22 goed uitgeruste kamers. Het historisch centrum, de mooie University Botanic Gardens en het station zijn vlot bereikbaar. Sorrento restaurant met Italiaanse keuken.

Voortreffelijk hotel met zicht op Parker’s Piece, dichtbij het oude centrum en het winkelcomplex Grand Arcade. 80 Ruime, prima ingerichte kamers. Traditioneel restaurant Chancellors, Atrium Brasserie.

PRIJSVOORBEELD

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 20/06/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 15/12/13 € 107,45 Voor een verblijf op 27/12/13 € 75,00

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 20/06/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 10/11/13 € 100,16 Voor een verblijf op 27/12/13 € 100,16

FELIX

THE VARSIT Y HOTEL AND SPA

HHHH

HHHH In het centrum, nabij de rivier Cam en niet ver van de universiteit en het winkelcomplex Grand Arcade. 48 Moderne, verzorgde kamers. Mooi dakterras. Veelzijdige spa. Restaurants in de buurt.

Mooi victoriaans verblijf op enkele minuten rijden van het centrum. 52 Boutique kamers. Bekroond Graffiti Restaurant met een mediterrane keuken. Klassebar met moderne kunstwerken en terras. Tuin.

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 20/06/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 27/12/13 € 148,24 Voor een verblijf op 10/01/14 € 152,24

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 20/06/13 (wisselkoers van de dag) in een Graduate 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 10/11/13 € 159,46 Voor een verblijf op 27/12/13 € 159,46

61


ZIN IN COMBINEREN ?

EDINBURGH

Whisky, rugby, tartans, kilts, ... dit moet Schotland zijn. In de hoofdstad ontmoeten eeuwen bewogen geschiedenis elkaar in een gezellige sfeer en een onvergetelijk decor. Het indrukwekkend kasteel is gebouwd op een rots, Castle Rock. Aan het andere eind van de Royal Mile ligt het koningspaleis Holyroodhouse, gebruikt voor mooie tentoonstellingen. Shoppen doet u in Princes Street. Het jaarlijkse zomerfestival brengt o.a. theater, stand-upcomedy en de Military Tatoo waar bagpipes (doedelzakken) de hoofdrol spelen.

ONS HOTELAANBOD AAN DAGPRIJS NÓG MEER KEUZE ... NÓG BETERE PRIJZEN ... NÓG MEER BESCHIKBAARHEID ...

TRANSPORT

Onze doelstelling: maximale service en klantgerichtheid. Steeds de scherpste prijs !

Vliegen vanuit Brussel vanaf € 184.- heen en terug. Rechtstreekse vlucht met bmi regional in W klasse. Voorwaarden: minimum 2 nachten ter plaatse. Duur: 55 minuten. Treinen vanuit London King’s Cross Station (gelijknamig metrostation) naar Edinburgh. Rechtstreekse trein, 2 vertrekken per uur. Duur: ca. 5 uur. Prijs per persoon (volwassenen): enkele reis € 160.-. (2de klasse) of € 222.(1ste klasse), heen en terug € 202.- (2de klasse) of € 332.(1ste klasse).

EEN BREED GAMMA

TER PLAATSE

Vergelijk en bespaar ! Shoppen voor de beste prijzen ! U kan beroep doen op een heel ruim assortiment hotels aangeboden aan een uiterst concurrentiële dagprijs, die varieert volgens vraag en aanbod op dat moment. Op deze bladzijden vindt u enkele voorbeelden.

De keuzemogelijkheden zijn talrijk. U kunt het volledig aanbod raadplegen via uw reisagent of op www.transeurope.com.

De luchthaven ligt 12 km ten westen van de stad. Airlink City Centre Express 24 uur per dag (duur 30 minuten), tickets € 3,50.- enkel, € 6.- heen en terug. Of privé taxitransfer € 52.- per wagen (1-3 personen) per traject (EDID0001/2). Het treinstation Waverley ligt in het centrum.

CAIRN

BEST WESTERN KINGS MANOR

HH

HHH Familiaal hotel aan de rand van de stad (15 minuten rijden), dichtbij het strand Portobello. Bushalte aan het hotel en treinstation vlakbij. 95 Ruime comfortkamers. Restaurant, bar en bistro. Zwembad.

Centraal budgethotel dichtbij het Waverley treinstation, winkels, theaters en Princes Street. 51 Gerieflijke kamers. Ruime lounge en een bar. Diner mogelijk op aanvraag. Vriendelijk onthaal.

PRIJSVOORBEELD

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 20/06/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 10/11/13 € 40,06  Voor een verblijf op 27/12/13 € 48,08

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 20/06/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 20/12/13 € 62,74 Voor een verblijf op 27/12/13 € 48,32 

THISTLE

PRESTONFIELD EDINBURGH

HHH

HHHHH Centraal, prestigieus hotel op 3 km van The Royal Mile, omgeven door tuinen en een golfterrein. 23 Romantische kamers, prima comfort. Rhubarb Restaurant (Schotse keuken, afternoon tea). Terrassen.

Rustig gelegen, historisch hotel in de New Town dichtbij het station Haymarket en de winkels van Princes Street. Niet meer dan 11 ruime, goed ingerichte kamers. Gezellige Schotse bar.

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 20/06/13 (wisselkoers van de dag) in een standaard 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 20/12/13 € 68,11  Voor een verblijf op 10/01/14 € 68,11

PRIJSVOORBEELD

Prijs per persoon per nacht van toepassing op 20/06/13 (wisselkoers van de dag) in een luxe 2-persoonskamer, enkel logies, niet wijzigbaar, niet annuleerbaar, onmiddellijke betaling Voor een verblijf op 10/11/13 € 236,38 Voor een verblijf op 27/12/13 € 236,38 

63


EUROSTAR

BELGIË

VANAF € 43,50 PER TRAJECT IN STANDARD (BRUSSEL-LONDEN) DE REISKLASSEN STANDARD PREMIER

De Eurostartreinen komen aan in het prachtig gerenoveerde station St Pancras International, in hartje Londen. Eurostar verbindt Brussel-Zuid met London St Pancras International via de Kanaaltunnel in amper 2 uur. U vertrekt naar keuze uit Brussel of Rijsel. We bezorgen u, mits toeslag, ook het treinticket vanuit elk Belgisch station tot Brussel of Rijsel. De reservering van uw zitplaats is verplicht en in de prijs inbegrepen. Om optimaal van de Eurostarservice te genieten, kunt u twee klassen combineren. De check-in-tijd bedraagt 30 minuten voor het vertrekuur.

PRIJS PER TRAJECT

Voor reizigers die meer verwachten van hun tijd in de trein dan alleen maar reizen. Alle ruimte om te werken, na te denken, of lekker te relaxen. Er wordt een lichte koude maaltijd geserveerd aan uw zitplaats. Ruime keuze aan magazines.

STANDARD Alle voordelen van hogesnelheidsreizen met de trein, van stadscentrum naar stadscentrum. Standard levert comfort en stijl tegen budgetprijzen. 2 Barrijtuigen.

(*) (**) (***)

VANUIT BRUSSEL OF RIJSEL Klasse

Code

Klasse 2 Standard dagelijks inclusief nacht zaterdag op zondag Klasse 1 Standard premier dagelijks inclusief nacht zaterdag op zondag

TRI TRI

TRI TRI

tarief 1 tarief 2 tarief 3 tarief 4 tarief 5 tarief 6 tarief 7 tarief 8 Volw. Kind 4-11 Volw. Kind 4-11 Volw. Kind 4-11 Volw. Kind 4-11 Volw. Kind 4-11 Volw. Kind 4-11 Volw. Kind 4-11 Volw. Kind 4-11 BY

BY

BX

BX

BW

BW

BR

BR

BZ

BZ

43,50

31,70

57,10

39,00

69,00

48,60

81,40

57,10

94,40 81,40

66,10 119,80 84,20 165,60 115,90 198,40 151,50 66,10 101,80 84,20 117,00 115,90

HZ

HZ

HW

HW

HT

HT

HF

HF

BZ

BZ

111,90 96,70

78,60 132,30 78,60 111,90

BV

BV

BT

BT

BF

BF

92,70 178,10 131,70 226,70 176,40 92,70

VANUIT ELK BELGISCH STATION Klasse 2 Standard dagelijks inclusief nacht zaterdag op zondag Klasse 1 Standard premier dagelijks inclusief nacht zaterdag op zondag

TRI TRI

TRI TRI

BY

BY

BX

BX

BW

BW

BR

BR

53,10

31,70

64,40

39,00

76,30

48,60

88,80

57,10

HZ

HZ

HW

HW

HT

HT

BV

BV

BT

BT

BF

101,80 66,10 127,20 84,20 173,00 115,90 205,8 88,80 66,10 109,10 84,20 124,40 115,90

BF 151,5

123,20 78,60 143,60 92,70 189,40 124,90 108,00 78,60 123,20 92,70

TOESLAG TREINAANSLUITING VANUIT ELK BELGISCH STATION NAAR RIJSEL Klasse 2 Klasse 1

TRI TRI

Volw. Kind 4-11 14,20 gratis 21,90 gratis

* U dient een heen- en terugreis te reserveren ** Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen gratis op de schoot van de ouders. Als zij een eigen plaats innemen, betalen zij de prijs voor kinderen van 4 t/m 11 jaar *** De prijzen zijn geldig op 03/06/13 en kunnen wijzigen in de loop van het seizoen

U REIST STEEDS AAN DE LAAGSTE PRIJS We volgen steeds de speciale, goedkope promotietarieven die worden aangeboden (soms tijdelijk) door Eurostar. Let wel, voor deze tarieven kunnen (soms) 100% wijzigings- en annuleringskosten gelden. Voor het volledige aanbod van Eurostartreinen kan u terecht bij uw reisagent of op www.transeurope.com

64

www.transeurope.com

REIS VOORDELIG EN ECOLOGISCH EN BETAAL MET ECOCHEQUES

Transeurope aanvaardt EcoCheque (Accor Services/Edenred) en Eco Pass (Sodexo) als betaalmiddel voor pakketreizen hotel + trein Max. € 500 per reiziger


VLIEGTUIG, BOOT, EUROTUNNEL

BELGIË

VLIEGTUIG

EUROTUNNEL

Vertrek uit Brussel, Antwerpen of Luxemburg. Dagelijkse lijnvluchten aan voordeeltarieven (ca. 1 uur). U komt aan op de luchthaven van Heathrow of London City Airport. Het centrum is vlot per metro of trein bereikbaar (zie p. 20-21). CityJet: gratis toegang tot de viplounge.

Met uw auto per hogesnelheidstrein door de tunnel naar Groot-Brittannië. Vanaf de Engelse Eurotunnel terminal in Folkestone bereikt u via de autosnelweg M20 (A20) Londen in ca. 1u40 (120 km). De shuttle (autotrein) van Eurotunnel brengt u in 35 minuten van Calais (Coquelles) in Frankrijk naar Folkestone in Engeland, 24 uur per dag, 7 dagen per week (tot 4 vertrekken per uur, ‘s nachts minimaal 1 per uur). U rijdt met uw wagen op de trein. Aan boord blijft u in uw wagen zitten of u kunt even de benen strekken. Auto’s met een LPG-installatie worden niet toegelaten. Vooraf reserveren is verplicht.

BOOT Vanuit Calais maakt u met uw wagen of als voetpassagier (treintraject naar Londen inbegrepen) de overtocht naar Dover in 75 minuten. Op piekdagen is er om de 30 minuten een afvaart. Restaurants en winkels aan boord.

ONZE SCHERPE PRIJZEN Transportmiddel

Vertrekdagen

Maatschappij

Klasse (1)

Prijs heen en terug Luchthaven- en Brandstof- Prijs heen en terug exclusief luchthaven- veiligheidstaksen toeslagen inclusief luchthavenen veiligheidstaksen (3) (3) en veiligheidstaksen en brandstoftoeslag (2) en brandstoftoeslag

Voorwaarden

dagelijks

L

102

77

38

217

1 nacht

O (4)

41

77

56

174

-

dagelijks

Brussels Airlines British Airways CityJet

X

34

70

82

186

dagelijks

CityJet

X

48

60

82

190

nacht za. op zon., of min. 2 nachten nacht za. op zon., of min. 2 nachten

voetpassagiers + trein tot Londen

dagelijks

P&O Ferries

2

wagen + passagiers

dagelijks

VLIEGTUIG · uit Brussel naar London Heathrow · uit Brussel naar London Heathrow · uit Antwerpen naar London City Airport · uit Luxemburg naar London City Airport

dagelijks

BOOT UIT CALAIS

P&O Ferries

-

PRIJS PER TRAJECT* 01/11/13-31/03/14 volwassenen kinderen van 4 t/m 11 jaar

36,00 25,80

PRIJS HEEN EN TERUG per auto Prijs per auto (elke lengte) + 9 passagiers inbegrepen 01/11/13-31/03/14 76,10

PER AUTO VIA DE TUNNEL UIT CALAIS naar Folkestone dagelijks Eurotunnel Prijzen op aanvraag (prijs afhankelijk van reserveringsdatum, afreisdatum en uur van afreis en terugreis) (1) Prijzen andere klasses op aanvraag. Reservering en uitgifte van de tickets zijn onderhevig aan speciale voorwaarden De prijs van de vlucht is onder voorbehoud van beschikbaarheid in de betreffende klasse (2) Prijzen geldig tot 31/03/14. Prijzen voor kinderen (0 t/m 11 jaar) steeds op aanvraag (3) Luchthaventaksen, veiligheidstaksen en brandstoftoeslag geldig op 03/06/13 (kunnen wijzigen in de loop van het seizoen) (4) Tarieven met onmiddellijke uitgifte van de tickets * Heen- en terugreis moeten gecombineerd worden bij eenzelfde vervoersmaatschappij

U REIST STEEDS AAN DE LAAGSTE PRIJS We volgen steeds de speciale, goedkope promotietarieven die worden aangeboden (soms tijdelijk) door onze partners. Let wel, voor deze tarieven gelden steeds 100% wijzigings- en annuleringskosten. Voor het volledig aanbod - vliegtuig, boot en Eurotunnel - kan u terecht bij uw reisagent of op www.transeurope.com

65


INSIDERSTIPS

WEETJES

RESTAURANTS

Londen is een stad waar alles razendsnel verandert. Wat vandaag trendy en in is, is morgen misschien al passé en out. In Londen kan u ook met weinig ponden op zak heel wat beleven. Diverse attracties en galerijen zijn bijvoorbeeld gratis toegankelijk. U kan zowat alle belangrijke publieke galerijen en kunstcollecties kosteloos gaan bekijken - enkel specifieke tentoonstellingen zijn betalend. Zo is er de National Gallery op Trafalgar Square: de collectie behoort toe aan het Britse publiek. Ook het Southbank Centre biedt talrijke gratis evenementen op het vlak van muziek, dans en theater. Elke dag zijn er hier gratis lunchconcerten in de foyer. Dit geldt tevens voor de British Library (meer dan 150 miljoen boeken en documenten) en ook de meeste musea zijn gratis. Het Natural History Museum en het Science Museum bieden fun voor de hele familie. Late night culture: het Victoria and Albert Museum (V&A) is op vrijdag open tot 22 uur, en een aantal zalen van het British Museum zijn op donderdag en vrijdag toegankelijk tot 20.30 uur. Toegang is vrij, maar bepaalde happenings kunnen betalend zijn. Aan Speakers Corner in Hyde Park komen nog elke zondag heel wat mensen samen om naar speeches over van alles en nog wat te luisteren. Iedereen kan hier vrij het woord nemen. Kijk uit naar de Blue Plaques (blauwe bordjes) die de vroegere residenties van ongeveer 800 bekende personen aangeven, b.v. de woning van Jimi Hendrix in Brook Street. St Pancras International, het station van de Eurostar, heeft de langste champagnebar in Europa. De O2 Arena (de vroegere Millenium Dome) in Greenwich heeft de grootste koepelstructuur ter wereld. Hier woont u belangrijke culturele evenementen, concerten, enz. bij. In 2012 heeft Queen Elisabeth in Greenwich het gerestaureerde theeschip Cutty Sark heropend. Het schip ging in 2007 in vlammen op en werd voor 60 miljoen euro gerestaureerd. Het schip wordt tentoongesteld op een 3,5 m hoge glazen constructie, waardoor u ook de onderkant van de Cutty Sark kan zien. Het hippe en trendy stadsdeel bij uitstek is East London: Hackney, Hoxton en Shoreditch zijn slechts enkele wijken die bijzondere winkels, leuke kunstgalerieën, authentiek Britse restaurants (zoals F. Cooke op Broadway Market) en fenomenale stadspanorama’s (Dalston Roof Park) te bieden hebben. Het voormalige Olympische Park wordt geleidelijk aan getransformeerd in het Queen Elizabeth Olympic Park. Op 27/07/13 - exact 1 jaar na de openingsceremonie van de Olympische Spelen - werd het noordelijk deel toegankelijk. Dat gedeelte omvat onder meer een evenementenhal, maar vooral parken - ideaal voor een picknick.

Franco’s (61 Jermyn Street, SW1): in dit authentiek Italiaans restaurant kan u de hele dag door terecht, voor een espresso, een snelle hap tijdens het shoppen, of een vijfgangendiner. Het koninklijk sprookjespaar Kate en William komen hier graag. Wagamama (verschillende vestigingen in Londen): superlekkere Japanse keuken. Alle gasten schuiven bij elkaar aan, aan lange tafels. Snelle, professionele service. De eerste Wagamama werd in 1992 geopend in de wijk Bloomsbury. Sindsdien ging de uitbreiding razendsnel, de laatste jaren zelfs internationaal (Australië, Verenigde Staten, Ierland, Dubai, enz.). Er is nu ook een vestiging in Antwerpen. Reserveren is niet mogelijk. Voor een restaurant in de buurt van uw hotel, check www.wagamama.co.uk. Hakkasan (8 Hanway Place, W1, metro Tottenham Court Road, tel. +44 207 927 7000): van de bedenkers van Wagamama. Chinees restaurant met trendy designinrichting. Het restaurant bevindt zich in een donker steegje rechtover het St Giles Hotel (zie p. 31). Aan de buitenkant kan u absoluut niet merken dat zich hier één van de beste (en duurste) Chinese restaurants van de stad bevindt. Sinds 2010 is er ook een restaurant in Mayfair (17 Bruton Street, tel. +44 207 907 1888). Anchor & Hope (36 The Cut, SE1, metro Southwark): één van de betere gastropubs van Londen. Is zo populair dat u niet meer kan reserveren. Wachttijden kunnen oplopen tot 1 à 1,5 uur, maar het loont de moeite. Gemiddelde prijzen. Een van onze favoriete adresjes. Twentyfour (24 Kingly Street, W1, tel. +44 207 494 9835): club met een hoogtechnologisch interieur: een ledsysteem met honderden kleurencombinaties, interactieve iWalls (muren) die diverse achtergronden creëren: een Matrix-decor, een woestijn, een onstuimige zee, ... de bezoekers kiezen ! Masala Zone: een kleine keten van Indische restaurants (ondertussen 7 in totaal) waar een verrukkelijke keuken wordt geserveerd in een fijn en modern decor. Reserveren is niet mogelijk. Voor een adres het dichtst bij uw hotel, check www.masalazone.com. Belgo Centraal (50 Earlham Street, WC2, metro Covent Garden, tel. +44 207 813 22 33): voor wie Belgische specialiteiten als mosselen en waterzooi niet kan missen. De keuze aan Belgische gerechten wordt nergens anders in Londen geëvenaard. Cultuur en lekker eten: The Portrait Restaurant op de derde verdieping van de National Gallery - schitterend uitzicht, Britse keuken (St Martin’s Place W2, www.searcys.co.uk). Jamie’s Italian nabij Covent Garden is het vlaggeschiprestaurant opgezet door de gekende kok. Heerlijke, toegankelijke Italiaanse gerechten aan een redelijke prijs. Geen reserveringen op vrijdagavond en zaterdag, dus geduldig wachten. Tijdens de week kan u wel reserveren (11 Upper St Martin’s Lane, tel. +44 203 326 6390, metro Leicester Square - uitgang Cranbourne Street).

66

www.transeurope.com


Rules Restaurant is een van de oudste in Londen (sinds 1798) met de bijhorende authentieke victoriaanse inrichting. Specialiteit van het huis is wild, veelal direct afkomstig van hun eigen landgoed in Noord-Engeland. Klassiekers zijn een stoofpotje van hertenvlees, geperst wild konijn met zwarte pudding of geroosterde kwartel met toast (35 Maiden Lane, tel. +44 207 836 5314, metro Covent Garden, Charing Cross of Leicester Square).

BARS EN PUBS Voor een glaasje champagne in een glamoursfeertje met een fantastisch uitzicht op Londen: de champagnebar Vertigo 42 in Tower 42 (www.vertigo42.co.uk). Absolut IceBar London, een designbar met een ijsdecor (31-33 Heddon Street W1, www.belowzerolondon.com). Mint Leaf Bar: meer dan 1.000 cocktails, champagne en hedendaagse gerechten uit de Indische keuken (Suffolk Place). Club Aquarium: de enige nachtclub in de UK met tropisch binnenzwembad (Old Street EC1, www.clubaquarium.co.uk). Ye Olde Mitre (1 Ely Court, off Ely Place, EC1): dit is niet zomaar een pub die men per toeval ontdekt. Meer zelfs, deze pub is moeilijk te vinden. Het adres is Ely Place, maar eigenlijk bereikt u deze pub door het steegje te nemen tussen nummer 8 en 10 Hatton Gardens. Er wordt hier geen muziek gespeeld, maar vooral gelezen en gediscuteerd. Er worden ook maaltijden geserveerd. Churchill Arms (119 Kensington Church Street, W8, metro Notting Hill): Thaise keuken in een Engelse pub. De gerechten zijn naar Londense standaard spotgoedkoop. De bediening is chaotisch en soms zelfs onbeleefd. Eerder een restaurant waar men komt genieten van heerlijke Thaise gerechten en nadien onmiddellijk de tafel vrijmaakt voor de volgende klanten.

SHOPPING

De klassiekers: Oxford Street (populair, veel ketenwinkels en elegante grootwarenhuizen zoals Selfridges), Bond Street (exclusiever), maatwerk in Jermyn Street (de Queen en Donatella Versace zijn klant bij Floris Perfume en Turnbull & Asser maakt de beste hemden van Engeland, misschien wel van de hele wereld), het iconische Liberty is het mooiste warenhuis in een schitterend Tudor-gebouw. Mall shopping in Canary Wharf met drie ondergrondse shoppingcentra (Cabot, Canada en Jubilee Place) die met elkaar verbonden zijn. Westfield: recent shoppingcenter, bijzonder imposant, met alle grote merken (www.westfield.com/london). Harrods, een winkellegende, in het elegante Knightsbridge met om de hoek Sloane Street. Andere klinkende namen zijn hier Harvey Nichols, Prada, Gucci, ... De elegante shoppingzone van de Burlington Arcade in Piccadilly (www.burlington-arcade.co.uk). Covent Garden: naast de levendige markt, treft u hier unieke shops en restaurants. Neal Street is dé schoenstraat. The Conran Shop van de bekende designer Terence

Conran met prestigieus meubilair en woondesign (www.conran.com). Off the beaten track, maar zeker de moeite is Upper Street in Islington, een pittoreske wijk met aparte boetieks, vintagemarktjes en gezellige eethuisjes ten noorden van St Pancras Station. En Dover Street Market (www.doverstreetmarket.com) is een supercoole conceptstore. Kookboeken zijn in. Voor de fans is Books for Cooks (4 Blenheim Crescent, Notting Hill) een must; achteraan enkele eettafeltjes. Heywood Hill Bookshop is een juweeltje in Mayfair (10 Curzon Street) waar de Graaf van Devonshire de plak zwaait.

MARKTEN

In het noorden van Londen: Camden Market is een fascinerende plaats voor het kopen van kledij, accessoires, kunst, meubels, … De markt is de hele week open, maar vooral in het weekend is de sfeer geanimeerd. De markt gaat door rond het kanaal. In het oosten van Londen: Brick Lane met vintage shops en Indische eettentjes of Spitalfields met zijn overdekte markt voor kledij, voeding en alternatieve spulletjes. In het zuiden van Londen: Borough Market is de oudste voedselmarkt in de stad en een ‘must see’ voor liefhebbers van lekker eten. Kleurrijk en zeer levendig met producten uit eigen land, maar ook importproducten uit Spanje en Italië. Marylebone Farmers’ Market (Cramer Street Car Park, Marylebone) is een kleine, gezellige biomarkt op zondagmorgen, omgeven door hippe restaurants en winkels proef zeker de artisanale kazen van La Fromagerie. In Brixton Village (Brixton Station Road) kan u verse producten uit Afrika en de Caraïben kopen - heel exotisch, u waant zich in een andere wereld. Portobello Road Market: wereldberoemd ! Op vrijdag en zaterdag is de drukte enorm - dus bezoek de markt vroeg op de dag.

PARKEN

Hampstead Heath (metro Hampstead, Northern Line) biedt het mooiste uitzicht op Londen. Er zijn ook enkele zwemvijvers (Hampstead Ponds) en in het midden van het park is er Kenwood, een gigantisch landhuis met een aanzienlijke kunstverzameling, waaronder een zelfportret van Rembrandt. Primrose Hill tegenover Regent’s Park biedt een prachtig panorama over de stad. Royal Botanic Gardens, Kew: werelderfgoedsite met een fantastische weelde aan planten en bloemen (zie p. 15). Koninklijke parken: Green Park vlakbij Buckingham Palace, Hyde Park met Speakers Corner, Kensington Gardens met prachtige bomenlanen, het elegante St James’s Park waar veel parades gehouden worden en Regent’s Park met de London Zoo en een roeimeer.

67


GOED OM TE WETEN: CAPITA SELECTA

VO O R D E VO L L E D I G E E N B I N D E N D E T E KS T V E R W I J Z E N W E U G R A A G N A A R O N Z E W E B S I T E

HOTELS Authentiek logeren in het hart van de stad: Transeurope heeft een passie voor charmante adresjes met nét dat ietsje méér karakter, sfeer, traditie, gastvrijheid ... Gezellige, bijzondere hotels, aantrekkelijk geprijsd ... Ons hotelaanbod omhelst meerdere juweeltjes ... Als het iets méér mag zijn, kiest u een hotel met het PRESTIGE label. Maar ook de prijsbewuste reiziger - voor wie de prijs primeert op charme - zal in deze brochure zijn gading vinden: kijk uit naar het label BUDGET . Onze hotels liggen héél centraal en stralen de charme en de eigenheid uit van de stad die u straks bezoekt. Elk hotel werd persoonlijk gecontroleerd volgens strenge normen inzake ligging, netheid, service en onthaal. We garanderen de beste verhouding prijs/kwaliteit - van eenvoudig tot luxe. En zelfs vlak voor afreis hebben we nagenoeg steeds een kamer voor u. · Accurate beschrijvingen en realistische verwachtingen: als we niet expliciet vermelden dat er bijvoorbeeld een bar of airconditioning aanwezig is, of dat huisdieren toegelaten zijn, dan is dit niet het geval. Hetzelfde geldt voor de diensten en de toegang tot de vermelde ruimtes (bv. fitnessruimte): die zijn slechts gratis als we dit expliciet vermelden. Soms is een waarborg vereist. De hotelier kan in een later stadium alsnog beslissen (gratis) activiteiten en voorzieningen te schrappen of betalend te maken. Bovendien zijn alle voorzieningen niet steeds open. Sommige faciliteiten kunnen toegankelijk zijn voor niet-hotelgasten. · Naargelang het hotel worden geen reserveringen aanvaard van alleenreizende jongeren beneden de 18 of 21 jaar. · Bij reservering dient u het juiste aantal personen per accommodatie op te geven, ook baby’s, zoniet kan u ter plaatse geweigerd worden of moeten bijbetalen. · Aankomst vanaf 15 uur. Op de dag van vertrek dient u de kamer tussen 10 en 12 uur te verlaten, naargelang het hotel. · In de meeste hotels bepaalt u zelf de duur van uw verblijf en is de aankomstdag vrij. Sommige hoteliers eisen evenwel een minimumverblijf (bv. min. 2 nachten op zaterdag). · Uw kamer: de eerlijkheid gebiedt ons op te merken dat hotelkamers in een stadshotel veelal klein zijn in vergelijking met een strandhotel bv., en soms eens kunnen uitkijken op een blinde muur of op de daken van de stad. Dit is noodgedwongen zo in grootsteden als Londen waar woonruimte schaars is en zelfs voor een klein appartement al een astronomisch bedrag moet worden neergeteld. Zelfs als u een toeslag hebt betaald voor zicht op het park bijvoorbeeld, dan moet u soms genoegen nemen met een eerder beperkt uitzicht. En als u wat te aandachtig kijkt, dan ziet u dat de Engelsen lang niet zo ‘netjes’ zijn als de meesten van ons denken. Een vlek op de vloerbekleding, een tijdelijke reparatie als noodoplossing en verouderd meubilair kunnen helaas voorkomen in de laagste prijsklassen. · Tweepersoonskamers: meestal met 2 éénpersoonsbedden. Verkiest u een tweepersoonsbed, gelieve dit bij reservering op te geven. · Eénpersoonskamers: kleiner en soms wat minder comfortabel. Bovendien vrij duur, gezien slechts beperkt voorhanden. Sommige hotels bieden evenwel een tweepersoonskamer aan voor bezetting door 1 persoon. Dit wordt in de hotelbeschrijving aangegeven met ‘tweepersoonskamer voor alleengebruik’. In sommige hotels betaalt u geen toeslag voor een éénpersoonskamer (zie Uw voordeel). · Extra bed 3/4: tweepersoonskamers met 1 of 2 extra plooi- of sofabedden, dus beperkt qua ruimte voor 3/4 personen, alsook qua comfort en privacy, vandaar iets goedkoper. · Ter plaatse te betalen: het betreft facultatieve diensten zoals kinderbedje, parking, ... Als u van deze diensten gebruik wil maken, dient u dit bij reservering op te geven. Parking kan evenwel nooit bevestigd worden (volgens beschikbaarheid). Idem voor het kinderbedje. De vermelde prijzen zijn richtprijzen. · Pay-tv: betalend filmkanaal via het televisietoestel op de

68

www.transeurope.com

· ·

·

· · ·

·

·

·

kamer. Ook internet, WiFi (draadloos internet), playstation en andere spelconsoles zijn betalend, tenzij anders vermeld. Satelliettelevisie betekent niet noodzakelijk nederlandstalige zenders, wel buitenlandse zenders. Zwembad: openluchtzwembaden zijn meestal slechts enkele maanden van het jaar open, naargelang de weersomstandigheden. Een onderhoudsbeurt of een technisch probleem kunnen bovendien het openstellen van zowel binnenzwembad als buitenzwembad verhinderen. Soms niet toegankelijk voor baby’s en kinderen. Airconditioning en verwarming: soms individueel regelbaar, soms centraal gestuurd. Bovendien soms beperkt tot bepaalde maanden van het jaar of tot enkele uren per dag. In bepaalde oudere hotels kan de airconditioning helaas nogal luidruchtig zijn. Wellnesscentra: meestal niet toegankelijk voor kinderen. Waardevolle voorwerpen: huur een hotelkluisje. De prijzen zijn per persoon, per nacht, inclusief ontbijt, een stadsplan, een gidsje met leuke tips, de btw (tarief op 01/06/13) en meestal de verblijfstaks (zie p. 69). We hebben gepoogd zo objectief mogelijk een algemene beoordeling te geven van elk hotel. We zijn hiervoor uitgegaan van de indrukken door ons opgedaan tijdens ons inspectiebezoek, voorafgaand aan de publicatie van de brochure. Dit is onze persoonlijke mening. Het kan dus gebeuren dat u dit anders ervaart, omdat het hier om een momentopname gaat. Speciale wensen: u verkiest bv. kamers naast mekaar of kamers op een lage verdieping of u wenst een speciale maaltijd (gluten- of suikervrij), dan kunt u dit bij reservering vermelden. We geven uw wensen door aan de hotelier, die hiermee in de mate van het mogelijke rekening zal houden, maar we kunnen u dit geenszins garanderen. Wanneer uw wens een noodzaak is voor het welslagen van uw reis, dan wordt het een essentie. Dit moet bij reservering uitdrukkelijk opgegeven worden - voor elke essentieaanvraag zal een meerprijs van € 15.- worden aangerekend. Vraagt u een essentie na bevestiging van de reservering en is het antwoord negatief, dan gelden de gebruikelijke voorwaarden bij annulering. Het ontbijt dat in de meeste Londense hotels geserveerd wordt (aan tafel of in buffetvorm) beperkt zich meestal tot koffie/thee, broodjes, jam en soms nog een glaasje fruitsap. Dit noemt men een continentaal ontbijt. Alles wat u extra bestelt (eieren, kaas, fijne vleeswaren, ...) zal u aangerekend worden. Verwacht u dus niet aan ‘bacon & eggs’. Voor het vermaarde ‘English breakfast’ moet in de meeste hotels een toeslag betaald worden. In een aantal hotels is het Engels ontbijt evenwel gratis (zie UW VOORDEEL).

ONZE HOTELKEUZE Het comfortniveau van de hotels duiden we aan met Hsymbolen. Het betreft hier onze persoonlijke beoordeling. U dient te bedenken dat de normen afwijken van de criteria die in eigen land gelden. Hotels die binnen hun categorie extra service en comfort bieden, krijgen van ons een extra (H). H

HH HHH

HHHH

HHHHH

Budgethotels met nette kamers, enkel met wastafel - voor wie genoegen neemt met strikt basiscomfort Pretentieloze, zeer eenvoudige hotels, meestal met eigen badkamer Middenklasse hotels met goed ingerichte kamers en goede service. Meestal een bar, restaurant ... Eersteklasse hotels met vele faciliteiten, comfortabele kamers en een zeer goede service Topklasse hotels die zich onderscheiden door hun kwaliteit, sfeer en inrichting


Max. € 50 Authentiek en intiem Elegant en bijzonder Trendy en innoverend Logeren in stijl Echt een aanrader. Hotels die onze persoonlijke voorkeur genieten

OOK VOOR LATE BESLISSERS Onverwacht een paar snipperdagen vrij ? Plots zin om er eens uit te vliegen of iemand te verrassen ? In principe kunt u tot enkele uren voor vertrek reserveren.

GROEPSREIZEN Plannen voor een reis met bedrijf, vereniging, ... ? We werken graag geheel vrijblijvend voor u een interessante offerte uit, op maat, volgens uw budget (in veel hotels reeds vanaf 15 personen). Contacteer uw reisagent.

FORMALITEITEN · De Belgische identiteitskaart volstaat. Kinderen onder de 12 jaar moeten een Kids-ID hebben. · Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit is een geldig paspoort vereist. · Reizigers van een andere nationaliteit doen er goed aan bij de bevoegde instanties na te vragen welke formaliteiten zij moeten vervullen. · Raadpleeg bij twijfel uw reisagent of de ambassade van het land dat u bezoekt. · Voor meer informatie, verwijzen we naar de website www.diplomatie.belgium.be

FOTO’S De foto’s in deze brochure geven u een waarheidsgetrouwe indruk van uw reisbestemming en uw logement. U dient er evenwel rekening mee te houden dat in veel hotels, gezien hun authentiek karakter, de grootte en/of de inrichting van de kamers kan verschillen. De afgebeelde foto’s zijn slechts ‘voorbeelden’ en kunnen dus kamertypes zijn die we niet opnemen in de brochure.

GELDIGHEIDSDUUR Wanneer een ticket geldig is voor meerdere dagen, bv. een metrokaart voor 2 dagen, dan betekent dit gedurende 2 opeenvolgende dagen.

TRANSFER BIJ AANKOMST De transfer vanaf het station naar uw hotel is niet inbegrepen dit zou de prijs teveel belasten. De meest voor de hand liggende keuze is het openbaar vervoer (metro). U vindt hiertoe alle informatie bij uw reisdocumenten. Bovendien kunt u bij ons een voordeelkaart kopen (de Oyster Card of de Travelcard) waarmee u onbeperkt gebruik kunt maken van het openbaar vervoer (zie p. 20-21). Een kaart waarmee u bespaart !

GELD OMWISSELEN In Londen betaalt u nog altijd met ponden ! € 1 = £ 0,85, £ 1 = € 1,17 (28/05/13)

TOPDATA Bijvoorbeeld Nieuwjaar, ... en beurzen. Er dreigt dan een chaotisch tekort aan kamers, wat zich vertaalt in de prijzen. Het kan derhalve gebeuren dat in deze periodes onze prijs tot 30% hoger ligt dan de officiële hotelprijs. De data werden ons opgegeven door de hotelier per 01/06/13. De hotelier behoudt zich het recht voor deze data te wijzigen. We zullen u informeren via de reisagent indien we dergelijke wijzigingen ontvangen.

ROKEN IN ENGELAND Er geldt een absoluut rookverbod in de horeca en op alle publieke plaatsen. Ook veel hotels zijn volledig rookvrij. Als het voor u belangrijk is in een rokerskamer te verblijven, dan vermeldt u dit bij reservering.

EXCURSIES De excursiemaatschappij behoudt zich het recht voor af te wijken van het voorgestelde programma.

PROBLEMEN TER PLAATSE ? Schakel onmiddellijk de hotelreceptie, vervoer- of excursiemaatschappij in en probeer de zaak ter plaatse op te lossen. In de meeste gevallen zal voor een bevredigende oplossing gezorgd worden, terwijl een klachtenbrief achteraf gedane zaken meestal geen keer doet nemen.

VERVOER De prijzen van p. 64-65 zijn uitsluitend geldig voor de Belgische markt. De aansluitende tickets met vertrek uit ‘elk Belgisch station’ zijn enkel geldig op de ‘gewone’ treinen van de NMBS, niet op hogesnelheidstreinen en overige.

UW MENING TELT ! Kwaliteit en service zijn onze eerste zorg. Uw reis verdient onze beste aandacht. U kunt meehelpen de kwaliteit van ons product te bewaken door ons uw mening te laten kennen via het online evaluatieformulier.

HOE BEREKENT U DE PRIJS ? De prijzen zijn per persoon, per nacht, in euro, inclusief ontbijt. Een voorbeeld: · U wil van vrijdag 20/12 tot maandag 23/12 in het Novotel London Excel, 4 sterren, logeren (beschrijving zie p. 33) met 2 volwassenen en 2 kinderen van 15 en 11 jaar. Dit betekent een verblijf van 4 dagen/3 nachten. · 20/12-23/12 valt in de prijsperiode C 15/12-23/02. · U kiest het kamertype. Om van de kinderkorting te genieten moeten uw kinderen uw kamer delen. Er wordt voor hen een sofabed bijgeplaatst op uw tweepersoonskamer. · U neemt dus de prijs in de eerste kolom: 2 persk.: € 68,70 per persoon per nacht. Deze prijs moet u slechts met 2 vermenigvuldigen, gezien het voordeel ‘2 nachten betalen + 1 nacht gratis’. · Prijs volwassene: € 68,70 x 2 = € 137,40 Prijs kind: 2 kinderen t/m 15 jaar overnachten gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt) (zie beschrijving p. 33) € 0 Totale prijs voor 4 personen: € 137,40 x 2 volwassenen + € 0 x 2 kinderen = € 274,80 · U wil per Eurostar, boot of vliegtuig reizen (zie p. 64-65)

vanaf

A B C D E F

45

80* ,

01/11-14/12 01/11-14/12 15/12-23/02 15/12-23/02 24/02-31/03 24/02-31/03

Prijs per persoon per nacht inclusief ontbijt 2 persk. LONV0242 N superior vrijdag/zondag 85,20 maandag/donderdag 92,00 vrijdag/zondag 68,70 maandag/donderdag 75,50 vrijdag/zondag 78,30 maandag/donderdag 82,40

UW VOORDEEL t t t

1 persk. superior 170,30 184,10 137,40 151,10 156,60 164,80

extra bed 3 52,20 52,20 52,20 52,20 52,20 52,20

GRATIS

Gratis Engels ontbijt 2 nachten betalen + 1 nacht gratis (20/12/13-02/01/14) 2 nachten betalen + de zondagnacht aan halve prijs bij aankomst op vrijdag (01/11/13-19/12/13, 03/01/14-31/03/14)

69


BELGIË

ALGEMENE REISVOORWAARDEN Artikel 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de Belgische wet van 16 februari 1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling. Artikel 2 Promotie 1. De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of de reisbemiddelaar die de brochure hebben uitgegeven, tenzij: a) wijzigingen in deze gegevens duidelijk, schriftelijk en vóór het afsluiten van het contract ter kennis van de reiziger zijn gebracht; de brochure moet daarvan uitdrukkelijk melding maken; b) er zich naderhand wijzigingen voordoen ingevolge een schriftelijk akkoord tussen partijen bij het contract. 2. De reisorganisator en/of reisbemiddelaar kan voor bepaalde of onbepaalde duur het geheel of een gedeelte van zijn reispromotie schrappen. Artikel 3 Informatie vanwege de reisorganisator en/of reisbemiddelaar De reisorganisator en/of reisbemiddelaar zijn verplicht: 1. vóór het sluiten van het contract tot reisorganisatie of tot reisbemiddeling aan de reizigers schriftelijk mede te delen: a) de algemene informatie betreffende paspoorten en visa en de formaliteiten op gebied van gezondheidszorg die voor reis en verblijf noodzakelijk zijn, opdat de reizigers de nodige documenten in orde zouden kunnen brengen. Reizigers van niet-Belgische nationaliteit moeten bij de betrokken ambassade(s) of consulaat(aten) informeren welke administratieve formaliteiten zij moeten vervullen; b) informatie over het aangaan en de inhoud van een annulering- en/ of bijstandsverzekering; c) de algemene en bijzondere voorwaarden van toepassing op de contracten. 2. ten laatste 7 kalenderdagen voor de vertrekdatum, volgende inlichtingen aan de reizigers schriftelijk te verstrekken: a) dienstregelingen en tussenstops en aansluitingen alsook, indien mogelijk, de door de reiziger in te nemen plaats; b) naam, adres, telefoon-, faxnummer en/of e-mailadres van hetzij de plaatselijke vertegenwoordiging van de reisorganisator en/ of -bemiddelaar, hetzij de plaatselijke instanties die de reiziger bij moeilijkheden kunnen helpen, hetzij rechtstreeks de reisbemiddelaar of de reisorganisator; c) voor reizen en verblijven van minderjarigen in het buitenland, de informatie waardoor rechtstreeks contact mogelijk is met het kind of met de persoon die ter plaatse voor diens verblijf verantwoordelijk is. De hierboven vermelde termijn van 7 kalenderdagen is niet van toepassing in geval van laattijdig gesloten contract. Artikel 4 Informatie vanwege de reiziger De reiziger moet de reisorganisator en/of reisbemiddelaar alle nuttige inlichtingen verstrekken die hem uitdrukkelijk gevraagd worden of die redelijkerwijze een invloed kunnen hebben op het goede verloop van de reis. Wanneer de reiziger verkeerde inlichtingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor de reisorganisator en/of reisbemiddelaar, mogen die kosten in rekening worden gebracht. Artikel 5 Totstandkomen van het contract 1. Bij het boeken van de reis zijn de reisbemiddelaar of -organisator ertoe gehouden een bestelbon aan de reiziger te overhandigen conform de wet. 2. Het contract tot reisorganisatie ontstaat op het ogenblik dat de reiziger, al dan niet via de namens de reisorganisator optredende reisbemiddelaar, van de reisorganisator de schriftelijke bevestiging van de geboekte reis ontvangt. Wijkt de inhoud van de bestelbon af van die van de reisbevestiging of gebeurt de bevestiging niet binnen uiterlijk 21 dagen na de ondertekening van de bestelbon, dan mag de reiziger ervan uitgaan dat de reis niet werd geboekt en heeft de reiziger recht op de onmiddellijke terugbetaling van alle reeds betaalde bedragen. Artikel 6 De prijs 1. De in het contract overeengekomen prijs kan niet worden herzien, tenzij dit uitdrukkelijk in het contract is voorzien samen met de precieze berekeningswijze ervan, en voor zover de herziening het gevolg is van een wijziging in: a) de op de reis toegepaste wisselkoersen en/of b) de vervoerskosten, met inbegrip van de brandstofkosten en/of c) de voor bepaalde diensten verschuldigde heffingen en belastingen. Er moet dan wel aan de voorwaarde worden voldaan dat bedoelde wijzigingen ook aanleiding zullen geven tot een verlaging van de prijs. 2. De in het contract vastgestelde prijs mag in geen geval worden verhoogd binnen de 20 kalenderdagen die de dag van het vertrek voorafgaan. 3. Zo de verhoging 10% van de totaalprijs te boven gaat, kan de reiziger het contract zonder vergoeding verbreken. In dit geval heeft de reiziger recht op onmiddellijke terugbetaling van al de bedragen die hij aan de reisorganisator heeft betaald. Artikel 7 Betaling van de reissom 1. Behalve uitdrukkelijk anders overeengekomen, betaalt de reiziger, bij de ondertekening van de bestelbon, als voorschot, een gedeelte van de globale of totale reissom zoals in de bijzondere reisvoorwaarden bepaald. 2. Indien de reiziger, nadat hij vooraf in gebreke werd gesteld, nalaat het voorschot of de reissom te betalen die van hem wordt geëist, zal de reisorganisator en/of reisbemiddelaar het recht hebben de overeenkomst met de reiziger van rechtswege te beëindigen, met de kosten ten laste van de reiziger.

3. Behalve indien op de bestelbon anders wordt overeengekomen, betaalt de reiziger het saldo van de prijs uiterlijk 1 maand vóór de vertrekdatum, en op voorwaarde dat hem vooraf of tezelfdertijd de schriftelijke reisbevestiging en/of reisdocumenten bezorgd worden. Artikel 8 Overdraagbaarheid van de boeking 1. De reiziger kan, vóór de aanvang van de reis, zijn reis overdragen aan een derde, die wel moet voldoen aan alle voorwaarden van het contract tot reisorganisatie. De overdrager dient tijdig vóór het vertrek de reisorganisator en, in voorkomend geval, de reisbemiddelaar, van deze overdracht op de hoogte te brengen. 2. De overdragende reiziger en de overnemer zijn hoofdelijk gehouden tot de betaling van de totale prijs van de reis en de kosten van de overdracht. Artikel 9 Andere wijzigingen door de reiziger Vraagt de reiziger om een andere wijziging, dan mag de reisorganisator en/of de -bemiddelaar alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt. Artikel 10 Wijziging door de reisorganisator vóór de afreis 1. Indien, vóór de aanvang van de reis, één van de wezenlijke punten van het contract niet kan worden uitgevoerd, dient de reisorganisator de reiziger zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, daarvan op de hoogte te brengen en hem in te lichten over de mogelijkheid het contract te verbreken zonder kosten, tenzij hij de door de reisorganisator voorgestelde wijziging aanvaardt. 2. De reiziger dient zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, de reisbemiddelaar of reisorganisator van zijn beslissing in kennis te stellen. 3. Zo de reiziger de wijziging aanvaardt, dient er een nieuw contract of een bijvoegsel bij het contract te worden opgesteld waarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed daarvan op de prijs worden meegedeeld. 4. Zo de reiziger de wijziging niet aanvaardt, mag hij de toepassing vragen van artikel 11. Artikel 11 Verbreking door de reisorganisator vóór afreis 1. Indien de reisorganisator, vóór de aanvang van de reis, het contract verbreekt wegens een niet aan de reiziger toe te rekenen omstandigheid, heeft de reiziger de keuze tussen: a) ofwel de aanvaarding van een nieuw aanbod van een reis van gelijke of betere kwaliteit, zonder dat hij een supplement dient te betalen: zo de reis die ter vervanging wordt aangeboden van mindere kwaliteit is, moet de reisorganisator het verschil in prijs zo spoedig mogelijk terugbetalen; b) ofwel de terugbetaling, zo spoedig mogelijk, van alle door hem op grond van het contract betaalde bedragen. 2. De reiziger kan eveneens, in voorkomend geval, aanspraak maken op een schadeloosstelling voor het niet-uitvoeren van het contract, tenzij: a) de reisorganisator de reis annuleert omdat het minimum aantal reizigers, voorzien in het contract en nodig voor de uitvoering van de reis, niet werd bereikt en de reiziger, binnen de in het contract voorziene termijn en ten minste 15 kalenderdagen vóór de vertrekdatum hiervan schriftelijk op de hoogte werd gebracht; b) de annulering het gevolg is van overmacht, waaronder overboeken niet is inbegrepen. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van diegene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden. Artikel 12 Gehele of gedeeltelijke niet-uitvoering van de reis 1. Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten waarop het contract betrekking heeft, niet zal kunnen worden uitgevoerd, neemt de reisorganisator alle nodige maatregelen om de reiziger passende en kosteloze alternatieven aan te bieden met het oog op de voortzetting van de reis. 2. Zo er een verschil is tussen de voorgenomen en de daadwerkelijk verleende diensten, stelt hij de reiziger schadeloos ten belope van dit verschil. 3. Indien dergelijke regeling onmogelijk blijkt of indien de reiziger deze alternatieven om deugdelijke redenen niet aanvaardt, moet de reisorganisator hem een gelijkwaardig vervoermiddel ter beschikking stellen dat hem terugbrengt naar de plaats van het vertrek, en, in voorkomend geval, de reiziger schadeloos stellen. Artikel 13 Verbreking door de reiziger De reiziger kan te allen tijde het contract geheel of gedeeltelijk verbreken. Indien de reiziger het contract verbreekt wegens een aan hem toe te rekenen omstandigheid, vergoedt hij de schade die de reisorganisator en/of -bemiddelaar lijden ten gevolge van de verbreking. De schadevergoeding kan forfaitair bepaald worden in de bijzondere voorwaarden of in het reisprogramma, maar mag ten hoogste éénmaal de prijs van de reis bedragen. Artikel 14 Aansprakelijkheid van de reisorganisator 1. De reisorganisator is aansprakelijk voor de goede uitvoering van het contract, overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de bepalingen van het contract tot reisorganisatie redelijkerwijs mag hebben, en voor de uit het contract voortvloeiende verplichtingen, ongeacht of deze verplichtingen zijn uit te voeren door hem zelf dan wel door andere verstrekkers van diensten en zulks onverminderd het recht van de reisorganisator om deze andere verstrekkers van diensten aan te spreken. 2. De reisorganisator is voor de daden van nalatigheid van zijn aangestelden en vertegenwoordigers, handelend in de uitoefening van hun functie, evenzeer aansprakelijk als voor zijn eigen daden en nalatigheden. 3. Indien een internationaal verdrag van toepassing is op een in het contract tot reisorganisatie inbegrepen dienst, wordt de aansprakelijkheid van de reisorganisator overeenkomstig dat verdrag uitgesloten of beperkt.


VERZEKERINGEN BELGIË 4. Voor zover de reisorganisator niet zelf de in het reiscontract voorziene diensten verleent, wordt zijn aansprakelijkheid voor stoffelijke schade en de vergoeding van de derving van het reisgenot samen beperkt tot tweemaal de reissom. 5. Voor het overige zijn de artikelen 18 en 19 van de wet van 16 februari 1994 van toepassing. Artikel 15 Aansprakelijkheid van de reiziger De reiziger is aansprakelijk voor de schade die de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hun aangestelden en/of hun vertegenwoordigers door zijn fout oplopen, of wanneer hij zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. De fout wordt volgens het normale gedrag van een reiziger beoordeeld. Artikel 16 Klachtenregeling 1. Vóór de afreis: Indien de reiziger een klacht heeft voor de afreis moet hij deze zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs indienen bij de reisbemiddelaar en/of reisorganisator. 2. Tijdens de reis: Klachten tijdens de uitvoering van het contract moet de reiziger zo spoedig mogelijk ter plaatse, op een gepaste en bewijskrachtige manier, melden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet hij zich - in deze volgorde - wenden tot een vertegenwoordiger van de reisorganisator, of een vertegenwoordiger van de reisbemiddelaar of rechtstreeks tot de reisbemiddelaar, of ten slotte rechtstreeks tot de reisorganisator. 3. Na de reis: Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de reiziger onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij uiterlijk één maand na het einde van de reisovereenkomst bij de reisbemiddelaar of anders bij de reisorganisator per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs een klacht indienen. Artikel 17 Verzoeningsprocedure 1. Ingeval van betwisting moeten de partijen eerst onderling een minnelijke regeling nastreven. 2. Mislukt deze poging tot minnelijke regeling binnen een termijn van 1 tot 3 maanden, dan kan elk van de betrokken partijen aan het secretariaat van de Cel Verzoening van de vzw Geschillencommissie Reizen vragen om een verzoeningsprocedure op te starten. Alle partijen dienen ermee in te stemmen. 3. Hiertoe zal het secretariaat aan de partijen een informatiebrochure, een verzoeningsreglement en een ‘overeenkomst tot verzoening’ bezorgen. Zodra de betrokken partijen deze overeenkomst (gezamenlijk of afzonderlijk) hebben ingevuld en ondertekend, en zodra elke partij een bedrag van € 50.- heeft betaald, zal de verzoeningsprocedure opgestart worden. 4. Overeenkomstig de in het reglement beschreven eenvoudige procedure, zal een onpartijdige verzoener daarna contact opnemen met de partijen teneinde een billijke verzoening tussen de partijen na te streven. 5. Het eventueel bereikte akkoord zal in een bindende schriftelijke overeenkomst vastgelegd worden. Secretariaat van de ‘Cel verzoening’: Koning Albert II laan 16, 1000 Brussel e-mail: verzoening.gr@skynet.be telefoon: 02/206.52.38 - fax: 02/206.57.74 Artikel 18 Arbitrage of rechtbank 1. Wordt geen verzoeningsprocedure ingesteld of mislukt deze, dan heeft de eisende partij in principe de keuze tussen een procedure voor de gewone rechtbank of een arbitrageprocedure voor de Geschillencommissie Reizen. 2. Voor de geëiste bedragen vanaf € 1250 kan elke verwerende partij via aangetekende brief aan de eiser een arbitrageprocedure weigeren. Zij beschikt hiervoor over een termijn van 10 kalenderdagen na ontvangst van de aangetekende brief waarin wordt aangegeven dat een dossier met een vordering vanaf € 1250 werd geopend bij de Geschillencommissie Reizen. Onder de € 1250 bestaat de mogelijkheid om de arbitrageprocedure te weigeren enkel open voor de reiziger. 3. Deze arbitrageprocedure wordt geregeld door een geschillenreglement, en kan slechts worden opgestart nadat binnen een periode van 4 maanden volgend op het (voorziene) einde van de reis (of eventueel vanaf de prestatie die aanleiding gaf tot het geschil) geen minnelijke regeling kon worden bereikt. Geschillen m.b.t. lichamelijke letsels kunnen enkel door de rechtbanken beslecht worden. 4. Het paritair samengesteld arbitraal college doet, overeenkomstig het geschillenreglement, op een bindende en definitieve wijze uitspraak over het reisgeschil. Hiertegen is geen beroep mogelijk. Secretariaat van het arbitraal college, en algemeen secretariaat van de Geschillencommissie Reizen: Koning Albert II laan 16, 1000 Brussel e-mail: clv.gr@skynet.be telefoon: 02/206 52 37 (9u tot 12u) - fax: 02/206 57 74

PROTECTIONS REISVERZEKERINGEN Kleine ongelukjes zijn op reis snel grote drama’s. Vertrek dus niet zonder bescherming! Indien u de reis niet haalt, betalen wij u de kosten terug. Sluit de verzekering af bij de reservering van uw reis.

WAARBORGEN

A. ANNULERING Annulatie- of wijzigingskosten tot € 10.000 Vrijstelling bij annulering van € 25 per persoon beperkt tot € 50 per dossier - Ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde, de partner, een familielid tot in de 2e graad, de gastheer, de beroepsvervanger of een reisgezel Dekking van chronische of reeds bestaande ziekte indien er medisch gezien geen enkele tegenindicatie bestond voor het uitvoeren van de reis op het ogenblik van de boeking van de reis én van het afsluiten van de verzekering! - Verwikkelingen tijdens de zwangerschap - Ontslag wegens economische redenen - Herexamen - Echtscheiding of feitelijke scheiding - …

B. REISBIJSTAND

BIJSTAND PERSONEN - Medische kosten (vrijstelling van € 25) - onbeperkt - Nabehandelingskosten ten gevolge van een reisongeval tot € 5.000 - Repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden - Vervroegde terugkeer wegens dringende reden - Extra verblijfskosten bij natuurramp, epidemie of medische redenen - Familiale bijstand in het buitenland - Opsporings- en reddingskosten tot € 12.500 KAPITAAL REISONGEVAL - Overlijden € 7.500 - Bij blijvende invaliditeit tot € 15.000 BAGAGE 1 e RISICO - Beschadiging, diefstal en niet-aflevering (vrijstelling van € 50) tot € 1.250 - Eerste aankopen bij laattijdige aflevering (minimum 12 uur) tot € 250 COMPENSATIEREIS Indien u vroeger moet terugkeren door een repatriëring, krijgt u een waardebon. Daar kan u later opnieuw mee op reis gaan. OPTIE BIJSTAND VOERTUIG Geldig in Europa voor voertuigen van maximum 8 jaar oud. - Pechverhelping en sleepdienst - Opsturen van wisselstukken - Repatriëring van het voertuig en de inzittenden bij immobilisatie - Vervangingschauffeur

PREMIES A: B: A+B: Optie

Annulering: 3,5% Reisbijstand: 2% ALL-IN: 4% uitsluitend te boeken bij reisbijstand of all-in Bijstand voertuig: € 15

Protections is een product verzekerd door ATV NV (code 1015). Deze pagina is slechts een beknopt overzicht van de algemene voorwaarden en heeft geen enkele contractuele waarde In samenwerking met


BELGIË

BIJZONDERE REISVOORWAARDEN * Enkel geldend voor individuele reserveringen, niet voor groepen e.a. * Aansluitend bij artikel 6 ‘De prijs’ van de Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, geldt dat de prijzen zijn berekend op basis van de tarieven en wisselkoersen voor het verblijf en de andere diensten in het buitenland gekend over het gemiddelde van de maand juni 2013, daarnaast op de tarieven voor het vervoer die op 3 juni 2013 gekend waren, tenzij anders vermeld bij de desbetreffende bestemming. Gelet op artikel 6 van de Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen kan de prijs overeenkomstig deze parameters worden herzien. * De beschrijvingen, de informatie, de richtprijzen (bijvoorbeeld voor publieke parkings, hotelparkings en het openbaar vervoer) en het beeldmateriaal in de brochure worden u ter goeder trouw verstrekt op basis van de gegevens waarover wij beschikten in het voorjaar 2013. Gebeurlijke wijzigingen en/of errata zullen zo vlug mogelijk ter kennis van de reiziger worden gebracht. * Het aanbod in deze brochure geldt tot 31/03/14. De reisorganisator houdt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen aan de gegevens vervat in huidige reisbrochure. Conform art. 6 van de wet van 16/02/94 zullen deze wijzigingen in de gegevens van de reisbrochure duidelijk schriftelijk en vóór het afsluiten van het contract ter kennis van de reiziger worden gebracht. In dit verband verwijzen we de reiziger in het bijzonder naar de bepalingen opgenomen onder de rubriek ‘First minute garanties’ (zie hiernaast). * Het in deze brochure aangeboden vervoer kan enkel gereserveerd worden in combinatie met een hotelverblijf, tenzij het gaat om vervoer aan publieke tarieven. In dat geval zien wij ons verplicht om op de publieke tarieven een mark-up toe te passen, die ons in staat moet stellen onze administratiekosten te dekken. * Reserveert u uitsluitend excursies, vervoer of andere extra’s (bv. een metrokaart of theaterstuk) zonder hotel, dan bedragen de administratiekosten € 10.- per persoon. * Neerleggen van klachten: elke tekortkoming moet zo spoedig mogelijk ter plaatse worden meegedeeld aan de dienstverlener of de vertegenwoordiger van de reisorganisator. Indien deze laatste ter plaatse geen vertegenwoordiging heeft of u het geëigende klachtenformulier niet kan ontvangen, dient u uw klacht rechtstreeks te formuleren aan uw reisbemiddelaar en/of reisorganisator in België. Zo geeft u de reisorganisator de mogelijkheid om onmiddellijk te zoeken naar een oplossing voor uw probleem. Het niet naleven van deze voorschriften kan een invloed hebben op de bepaling van uw eventuele schadevergoeding. * Voor alle communicatie die betrekking heeft op het reiscontract (bevestiging, wijzigingen, ...) kiest de reiziger adres bij zijn erkende reisagent. * Onverminderd de toepassing van artikel 6 van de wet van 16 februari 1994, zal enkel de door de reisorganisator bevestigde prijs van toepassing zijn. * Het kan voorkomen dat er in de omgeving van uw verblijf bouwactiviteiten plaatsvinden. Meestal gaat het dan om de aanleg van nieuwe wegen en gebouwen. De reisorganisator kan echter niet aansprakelijk gesteld worden voor de daden van derden waarmee hij geen contract heeft. Het spreekt voor zich dat hij u zal informeren over werken waarvan hij op de hoogte is. * Het kan in het laagseizoen, alsook tijdens feestdagen en brugweekends voorkomen dat een aantal faciliteiten, winkels en uitgaansgelegenheden gesloten is en dat minder activiteiten kunnen worden uitgeoefend. * Alhoewel ons prijsniveau van de hotelkamers normaliter onder de officiële kamerprijs ligt, kan het gebeuren dat wanneer de vraag het aanbod ruim overtreft we ons verplicht zien bovenop de officiële kamerprijs een handling fee aan te rekenen tot dekking van de reserveringskosten. Dit blijft echter steeds beperkt tot bepaalde korte periodes (bv. beursperiodes, topdata, ...), of tot een beperkt aantal sterk overvraagde of kleinschalige hotels. Bovendien kan het gebeuren dat een hotelier uitpakt met een promotietarief met een tijdelijk karakter of een weekendtarief die van toepassing zijn in functie van de beschikbaarheid, waardoor de prijzen ter plaatse kortstondig goedkoper kunnen zijn. In deze promotietarieven zijn evenwel meestal het ontbijt en de taksen niet inbegrepen; bovendien niet wijzigbaar noch annuleerbaar. * Indien het door u aangevraagd product niet behoort tot ons standaardaanbod, zien we ons verplicht bovenop de officiële prijs een handling fee (€ 10.-/hotel) aan te rekenen tot dekking van de reserveringskosten. * Informeringsplicht: de reiziger wordt verondersteld kennis te hebben genomen van de belangrijke informatie vervat in de rubrieken ‘Goed om te weten’ (de volledige tekst vindt u op onze website) en ‘Uw voordeel’. Voorschot Het voorschot bedoeld in artikel 7 van de Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen bedraagt 30% van de totale reissom, met een minimum van € 90.- (dat minimum mag het bedrag van de totale reissom niet overschrijden). Gebeurlijke administratiekosten en/of reisverzekeringen moeten integraal worden voldaan bij betaling van het voorschot. Dossiers met vervoer: het vervoer is onmiddellijk 100% te betalen bij reservering. Op de rest van het dossier betaalt u een voorschot van 30% met een minimum van € 90.-. Voor hotels met een vroegboekvoordeel kan het bedrag van het voorschot afwijken. Dit wordt duidelijk bij de hotelbeschrijving vermeld. Annuleringsvoorwaarden De premie van de annuleringsverzekering wordt niet terugbetaald. Conform artikel 10 van de Algemene Reisvoorwaarden van de

Geschillencommissie Reizen kan een pakketreis worden geannuleerd door de reiziger indien één van de wezenlijke punten van het contract niet kan worden uitgevoerd en de reiziger de voorgestelde wijziging niet kan aanvaarden. Dit is vooreerst het geval indien één van de wezenlijke punten met betrekking tot het vervoer en/of de logiesverlening niet kan worden uitgevoerd. Dit is evenwel niet het geval wanneer louter een welbepaalde culturele prestatie ter plaatse wegvalt (concert, sportevenement, ...), waarvoor de reisorganisator op verzoek van de reiziger afzonderlijke vouchers verstrekt heeft en zonder dat de reisorganisator zelf betrokken is bij de organisatie van de desbetreffende prestatie(s). De annulering van de reis moet steeds schriftelijk worden meegedeeld. Annuleren kan van maandag t/m vrijdag van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur. Annuleringen op zon- en feestdagen gaan pas in op de eerstvolgende werkdag. Hotel ONS VAST AANBOD · Europa, Londen en Parijs: minder dan 4 werkdagen voor vertrek en in geval van niet-aanmelding (‘no-show’): 100% van de totale reissom · New York en overige steden: tot 31 dagen voor vertrek: 10% van de totale reissom met een min. van € 38.-/persoon; tussen 30 en 21 dagen voor vertrek: 25%; tussen 20 en 10 dagen voor vertrek: 50%; minder dan 10 dagen voor vertrek of in geval van niet-aanmelding (‘no show’): 100% van de totale reissom · Voor bepaalde hotels kunnen de annulerings voorwaarden afwijken en strenger zijn. In voorkomend geval wordt dit bij de beschrijving vermeld. ONS FLEXIBEL AANBOD (variabele dagprijs) 100% ongeacht het tijdstip van annulering, tenzij anders vermeld . De annulering van het hotel (vast of flexibel) kan nooit tot gevolg hebben dat het dossier herleid wordt tot enkel een vliegtuig- of treinticket of een ticket voor een evenement of andere extra. Rondreizen/arrangementen/pakketten/excursies en alle overige extra’s/promo’s 100% ongeacht het tijdstip van annulering Vervoer Terugbetaling kan uitsluitend gebeuren op voorlegging van de originele geannuleerde, niet-gebruikte tickets. Indien een van beide trajecten van uw vervoer niet gebruikt wordt, dan is dit traject niet terugbetaalbaar. · Eurostar * Tot 30 dagen voor vertrek: 10% met een minimum van € 10.-/ticket * Vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrek: 50% * Vanaf 15 dagen voor vertrek: 100% · Thalys * Tarief 1 BG: vanaf 30 dagen voor vertrek: 100% * Voor de rest zie hieronder ‘Overige treinen’ · Amtrak * Tickets zijn terugbetaalbaar met een minimum van 15% annuleringskosten voor aanvang van de reis. Indien de reis is begonnen, is geen terugbetaling meer mogelijk. · Overige treinen/boten/bussen en andere * Tot 15 dagen voor vertrek: 10% met een minimum van € 10.-/ticket * Vanaf 15 dagen tot 8 dagen voor vertrek: 50% * Vanaf 8 dagen voor vertrek: 100% · Alle vervoermiddelen * Reserveringen voor zit-, lig- en bedplaatsen: 100% ongeacht het tijdstip van annulering · Vliegtuig * Wanneer het vliegtuigticket is uitgeschreven: 100% * Wanneer het ticket niet is uitgeschreven: € 10.-/ticket * In geval van no-show (niet-aanmelding voor de heenvlucht) wordt de terugvlucht automatisch geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij en is geen terugbetaling mogelijk. Voor speciale promotietarieven en alle publieke tarieven van de vervoermaatschappijen: 100% annulerings- en wijzigingskosten Reisdocumenten De meeste elektronisch verstuurde reisdocumenten m.b.t. het vervoer zijn geldig en dienen niet meer omgeruild te worden. Soms moeten de vouchers voor bepaalde extra’s wel nog worden omgeruild. Alle informatie omtrent het omruilen wordt dan samen met de voucher meegestuurd. Bepaalde dossiers vereisen originele documenten, die niet per mail kunnen worden verstuurd. Deze worden dan per post verstuurd. Reist u af binnen de 14 dagen, dan sturen wij u deze originele documenten per Taxipost of koerierdienst toe (zie verder rubriek Late reserveringen). Begin en einde van de diensten De vertrek- en terugkeerdag dienen als reisdagen te worden beschouwd. Zodoende is het mogelijk dat u op die dagen (van vertrek en terugkeer) niet alle prestaties geniet. Ingeval u ook het vervoer bij ons hebt geboekt, dan nemen onze diensten een aanvang op de luchthaven van vertrek en eindigen zij op de luchthaven na de terugvlucht, respectievelijk de op- en afstapplaats bij trein-, bus- of bootreizen.


FIRST MINUTE GARANTIES

Late reserveringen Indien de reisdocumenten per Taxipost of koerierdienst dienen overgemaakt te worden, gebeurt dit op risico van de reiziger en zijn de kosten ten zijnen laste. Reserveringen waarvoor wij de hotels telefonisch contacteren en de bevestiging krijgen, gelden als een bevestigde boeking. De annulering van een dergelijk dossier valt dan ook onder de gewone annuleringsvoorwaarden. Wijzigingskosten - Voor afreis: vraagt de reiziger om een wijziging, dan belopen de kosten forfaitair € 12,50.-/persoon, vermeerderd met de reële kosten, aangerekend door de verschillende dienstverleners. Voor belangrijke wijzigingen - m.b.t. de reisbestemming, het vervoer, de hotelkeuze en de datum van vertrek en/of terugkeer bijvoorbeeld - zullen de gewone annuleringsvoorwaarden worden toegepast. - Ter plaatse: gereserveerde en niet opgenomen diensten worden niet terugbetaald - alle extra kosten (vervoer, hotel, administratie, ...) zijn ten laste van de reiziger. - Is het vervoersbewijs uitgegeven, dan gelden de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden (100%). - Voor wijzigingen van reserveringen voor musicals, shows, enz. belopen de annuleringskosten doorgaans 100%. Waarborg ter plaatse De hotelier kan u bij aankomst ofwel een kopie van uw creditcard ofwel een waarborgsom (creditcard of cash) vragen. Aansprakelijkheid Wanneer u minstens 2 toeristische diensten samen hebt geboekt (hotel, vervoer en/of extra’s) dan treden wij op als reisorganisator. Onze aansprakelijkheid wordt dan geregeld door art. 14 van de Algemene Reisvoorwaarden, dat een samenvatting is van art. 17 en art. 18 van de Reiscontractenwet. In dat geval zijn we niet aansprakelijk wanneer de geboekte reis niet kan plaatsvinden, onderbroken of onverwacht verlengd dient te worden, ingevolge onvoorziene gebeurtenissen zoals technische storingen, ongevallen, stakingen, epidemieën, weersomstandigheden, oorlogsomstandigheden, enz., en vallen alle werkelijke kosten m.b.t. hotel, vervoer en extra’s door leveranciers of derden aan de reisorganisator aangerekend, ten laste van de reiziger. Wanneer u slechts 1 toeristische dienst hebt geboekt (enkel hotel, enkel vervoer of enkel een extra) dan treden wij op in het kader van een contract tot reisbemiddeling. In dit geval wordt onze aansprakelijkheid beperkt tot een algemene raadgevingsverplichting en de door de wet omschreven inlichtingen die te vermelden zijn in de reisovereenkomst. In dit geval zijn wij enkel aansprakelijk voor de fouten begaan bij de uitvoering van voormelde verplichtingen. Weersomstandigheden, technische redenen of veiligheidsredenen kunnen de reisorganisator of de vervoermaatschappij ertoe verplichten de voorziene reisroute te wijzigen. Deze wijzigingen kunnen in dit geval niet beschouwd worden als wijzigingen die slaan op een essentieel bestanddeel van het reiscontract en geven bijgevolg geen recht op een vergoeding. Een tussenstop om technische of andere redenen doet geen afbreuk aan het begrip ‘rechtstreekse vlucht’. Bij internationaal vervoer per vliegtuig, ter zee of per trein en bij het voorzien van hotelaccommodatie zal onze aansprakelijkheid beperkt worden overeenkomstig de verdragen die deze diensten regelen. De lijst van luchtvaartmaatschappijen met een exploitatieverbod in de EU kan u raadplegen op http://air-ban.europa.eu

MILIEUTIP Deze brochure is een waardevol document. U bekomt ze gratis bij uw reisagent, maar weet dat de kostprijs van de miljoenen reisbrochures € 1,50.- à € 4.- per stuk bedraagt. Bij het drukken van deze brochure is zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Breng deze brochure na gebruik in goede staat terug naar uw reisagent, of geef ze door aan familie, collega’s of vrienden. Zo dient er minder papier bedrukt te worden en spaart u het milieu. Deze brochure heeft het certificaat PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes).

De prijzen en de voordelen in onze brochure vermeld, zijn gebaseerd op de contracten die wij met onze hoteliers hebben afgesloten. Hierbij werden vaste prijzen en erg aantrekkelijke extra-voordelen bedongen. Deze contractvoorwaarden slaan steeds op een beperkt aantal kamers die de hotelier ons heeft toegekend (ons contingent). Zolang ons contingent in een bepaald hotel niet is opgebruikt kunnen wij u de in onze brochure vermelde prijzen en voordelen voor de volle 100% garanderen en dit ongeacht het tijdstip waarop u wenst te boeken. Eens ons contingent echter is opgebruikt, staat het de hotelier vrij om te beslissen of hij ons extra kamers wil ter beschikking stellen en aan welke voorwaarden. Hierbij kan het gebeuren dat wél bijkomende kamers worden toegekend, maar dan aan een prijs die hoger ligt dan de contractprijs of dat bepaalde voordelen die wij hadden bedongen niet van toepassing zijn op de extra kamers. Deze situatie zal zich vooral voordoen in het hoogseizoen of tijdens beursperiodes, die gekenmerkt worden door een hoge hotelbezetting. Naarmate de bezetting stijgt, is de hotelier immers geneigd een hogere prijs toe te passen en/of de toegekende voordelen te beperken (best vergelijkbaar met het fluid pricing principe dat gehanteerd wordt in de luchtvaartsector). Het omgekeerde kan zich natuurlijk ook voordoen. De hotelier kan ook beslissen om ons in het laagseizoen extra kamers ter beschikking te stellen aan een prijs lager dan de contractueel vastgelegde prijs. Eventueel is hij dan ook bereid aanvullende voordelen te verstrekken. Het spreekt voor zich dat wij u dan mee zullen laten genieten van deze prijsverlagingen en/of bijkomende voordelen die van toepassing zijn op die extra kamers. Wanneer u dus een hotel wenst te boeken en ons contingent is uitgeput, kan het gebeuren dat wij ons verplicht zien een andere prijs toe te passen dan de brochureprijs. Ook kan het gebeuren dat de voordelen in de brochure vermeld moeten worden herzien. Als zo’n situatie ontstaat, verbinden wij ons ertoe u vooraf en op een ondubbelzinnige manier te informeren via uw reisagent*. Ook kunt u vooraf onze website consulteren waarop u de actuele prijzen en voorwaarden aantreft: www.transeurope.com U merkt het: vroege boekers (first minute boekers) zijn verzekerd van onze supervoordelige prijzen en genieten zeker van onze aantrekkelijke extra-voordelen. * conform art.6 van de Belgische reiscontractenwet van 06.02.1994 en art.2 van de algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen

ABTO KWALITEITSLABEL We zijn lid van de beroepsvereniging ABTO (Association of Belgian Tour Operators) die zich tot doel heeft gesteld de kwaliteit van de dienstverlening binnen de toeristische sector te verbeteren. Dit houdt voor u een aantal garanties in. Zo passen wij de reisvoorwaarden toe van de Geschillencommissie Reizen vzw. en aanvaarden daarbij alle reglementen en beslissingen, bepaald door de Geschillencommissie Reizen vzw., inzonderheid tot het Geschillenreglement.

GARANTIEFONDS REIZEN

3()&JHFHUWLILFHHUG 'LWSURGXFWNRPWXLW GXXU]DDPEHKHHUGERV HQJHFRQWUROHHUGH EURQQHQ ZZZSHIF.RUJ PEFC/18-31-

Verzekerd tegen financieel onvermogen bij het Garantiefonds Reizen o.v.v., Metrologielaan 8, 1130 Brussel, www.gfg.be

LEES OOK DE BLADZIJDEN UW VOORDEEL (p. 7) EN GOED OM TE WETEN (p. 68/69)

Lic. 1615 - Verantw. uitgever: K. Stuyts - Transeurope NV - Sint-Jakobsstraat 52 - 8000 Brugge, H.R. Brugge 75088, btw BE 439.188.581. Reg. verzekeringsbemiddelaar 028581A

Dossiers op aanvraag Voor annulering van een dossier op aanvraag wordt een forfaitaire dossierskost van € 38.- aangerekend.

ZEKER VAN DE PRIJS, ZEKER VAN DE VOORDELEN !


ABU DHABI AMSTERDAM ATHENE BARCELONA BRUGGE BORDEAUX BRUSSEL BERLIN BUDAPEST MONTE-CARLO DUBAI PARIS FIRENZE ISTANBUL LONDON LISBOA LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID MILANO PARIS MÜNCHEN NEW YORK NICEPRAHA ROMA SEVILLA NICE VENEZIA WIEN ABU DHABI AMSTERDAM BARCELONA DUBAI BERLIN BRUGGE BRUXELLES BUDAPEST MONTECARLO DUBAI FIRENZE ISTANBUL LISBOA LONDON NICE LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID BARCELONA MILANO ROMA MÜNCHEN NEW YORK NICE PARIS PRAHA ROMA SEVILLA ABU DHABI AMSTERDAM ATHENE BARCELONA BRUGGE BORDEAUX BRUSSEL BERLIN BUDAPEST MONTE-CARLO DUBAI PARIS FIRENZE ISTANBUL LONDON LISBOA LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID MILANO PARIS MÜNCHEN NEW YORK NICEPRAHA ROMA SEVILLA NICE VENEZIA WIEN ABU DHABI AMSTERDAM BARCELONA DUBAI BERLIN BRUGGE BRUXELLES BUDAPEST MONTECARLO DUBAI FIRENZE ISTANBUL LISBOA LONDON NICE LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID BARCELONA MILANO ROMA MÜNCHEN

MONACO

GO

CHIC

THE FIVE STAR HOTEL COLLECTION

GO

CHIC

THE FIVE STAR HOTEL COLLECTION

MONACO

13

NOVEMBER

01 20

14

OKTOBER

31 20

EEN NIEUWE BROCHURE IN HET LUXESEGMENT VOOR WIE ALLEEN MET HET BESTE GENOEGEN NEEMT ! Te reserveren bij uw reisagent - alle informatie op www.gochic.be of www.gochic.nl

Go Chic is a brand of Transeurope nv/sas V.U./E.R. K. Stuyts Lic BE 1615 / FR 059 99 0004

ABU DHABI AMSTERDAM ATHENE BARCELONA BRUGGE BORDEAUX BRUSSEL BERLIN BUDAPEST MONTE-CARLO DUBAI PARIS FIRENZE ISTANBUL LONDON LISBOA LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID MILANO PARIS MÜNCHEN NEW YORK NICEPRAHA ROMA SEVILLA NICE VENEZIA WIEN ABU DHABI AMSTERDAM BARCELONA DUBAI BERLIN BRUGGE BRUXELLES BUDAPEST MONTECARLO DUBAI FIRENZE ISTANBUL LISBOA LONDON NICE LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID BARCELONA MILANO ROMA MÜNCHEN NEW YORK NICE PARIS PRAHA ROMA SEVILLA ABU DHABI AMSTERDAM ATHENE BARCELONA BRUGGE BORDEAUX BRUSSEL BERLIN BUDAPEST MONTE-CARLO DUBAI PARIS FIRENZE ISTANBUL LONDON LISBOA LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID MILANO PARIS MÜNCHEN NEW YORK NICEPRAHA ROMA SEVILLA NICE VENEZIA WIEN ABU DHABI AMSTERDAM BARCELONA DUBAI BERLIN BRUGGE BRUXELLES BUDAPEST MONTECARLO DUBAI FIRENZE ISTANBUL LISBOA LONDON NICE LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID BARCELONA MILANO ROMA MÜNCHEN


WELKE STAD ? WELK HOTEL ? ONBEPERKT KIEZEN STEEDS DE SCHERPSTE PRIJS Transeurope is dé stedenspecialist bij uitstek. Al meer dan 50 jaar zijn we actief in het segment van de citytrips; we waren destijds de pioniers van de stedenreizen. Transeurope is altijd al een trendsetter geweest. De dynamische, trendgevoelige citytripper is continu op zoek naar nieuwe steden en nieuwe hotels om zijn horizon te verruimen. Trends veranderen snel. Gezien reisbrochures geldig zijn voor een langere periode, bestaat de kans dat we bepaalde nieuwe, trendy en hippe hotels nog niet hebben kunnen contracteren. Om optimaal tegemoet te komen aan uw wensen en om accuraat in te spelen op een snel evoluerende markt, hebben we daarom ons stedenaanbod opgesplitst in 2 delen:

ONS VAST AANBOD dat u terugvindt in onze brochures: onze topselectie steden met de beste hotels in elke prijsklasse, uitvoerig gecontroleerd, van goedkoop tot duur, met vaste prijzen en voordelen en hele soepele annuleringsvoorwaarden. Voor wie kiest voor zekerheid en voor wie zich laat inspireren door onze brochures

ONS FLEXIBEL AANBOD dat u kan reserveren aan een uiterst concurrentiële dagprijs, die varieert volgens vraag en aanbod op dat moment: dit noemt men de realtime prijsbepaling. Concreet betekent dit dat als een hotelier veel kamers vrij heeft, hij de prijs laag zal houden en omgekeerd. De prijzen worden regelmatig aangepast volgens de bezetting, het loont dus om op verschillende data de prijzen op te vragen. Meestal geldt: hoe vroeger u boekt, hoe lager de prijs. De boodschap is: zoek, vergelijk en bespaar ! Prijzen en info via uw reisagent of op www.transeurope.com. Nóg meer keuze ... Nóg betere prijzen ... Nóg meer beschikbaarheid ... U vindt een bepaalde stad of een bepaald hotel niet terug in onze brochures ? Ons flexibel aanbod brengt oplossing !

WAT U OOK KIEST, WE STAAN KLAAR MET EEN SERVICE EN VAKMANSCHAP DIE NIEMAND ONS NADOET

SHOPPEN VOOR DE BESTE PRIJZEN U ZIT GEGARANDEERD GOED BIJ TRANSEUROPE Te reserveren bij uw reisagent - alle informatie op www.transeurope.com


LONDEN

OXFORD - CAMBRIDGE - EDINBURGH

PARIJS

CITYTRIPS

1 NOVEMBER 2013 - 31 M A ART 2014

1 NOVEMBER 2013 - 31 M A ART 2014

1 NOVEMBER 2013 - 31 OK TOBER 2014

CHARMING

FRANCE

1 APRIL 2013 - 31 MAART 2014

CHARMING

ITALIA

1 AVRIL 2013 - 31 MARS 2014

CHARMING

ESPAÑA

1 APRIL 2013 - 31 MAART 2014

NEW YORK

CHARMING

1 APRIL 2014 - 31 M A ART 2015

CHARMING

PORTUGAL

1 APRIL 2013 - 31 MAART 2014

BALI

JAVA - LOMBOK - SULAWESI

BOSTON - CHICAGO - WASHINGTON

1 NOVEMBER 2013 - 31 OK TOBER 2014

CHARMING

BENELUX DUITSLAND

1 APRIL 2013 - 31 MAART 2014

Londen 1314 NL  
Londen 1314 NL