Page 1

Extras


TICKETS VOOR ... Transeurope heeft een stevige reputatie opgebouwd als dé specialist op het vlak van de evenementen. Het cultureel seizoen in Londen biedt een zeer gevarieerd aanbod van drukbezochte voorstellingen. Op de volgende bladzijden vindt u enkele voorbeelden. Hebt u zelf andere wensen of suggesties ? Geen nood, we kunnen u allicht aan tickets helpen. Via een unieke databank kan van veel evenementen de beschikbaarheid direct voor u worden opgevraagd en kan uw plaats vaak meteen worden gereserveerd. Bij Transeurope bent u altijd verzekerd van een goede plaats. Zo wordt uw stedenreis nóg feestelijker ! We beschikken over speciaal voor ons gereserveerde plaatsen voor duizenden voorstellingen per jaar. Niet onbelangrijk als men weet dat de vraag meestal het aanbod ruim overtreft. Hoe vaak gebeurt het niet dat u helemaal niet of heel moeilijk aan kaartjes kunt komen ? Neem daarom geen risico’s en reserveer vooraf.

MUSICALS (ZIE P. 12/13) OPERA/BALLET/KLASSIEKE MUZIEK

TONEEL

prijs per persoon € 20.- tot € 175.-

The Mousetrap

Coliseum, Royal Albert Hall, Queen Elisabeth Hall, Royal Festival Hall, Royal Opera House, ...

LOND0314

ROCK/POP prijs per persoon € 45.- tot € 125.-

Wembley Arena, Brixton Academy, Earl’s Court, Astoria, ...

DANS, MIME & PERCUSSIE Stomp LOND0327

Eén van de meest ingenieuze moordmysteries aller tijden, die blijft boeien, verrassen en ontspannen. The Woman in Black Uiterst spannend verhaal. Een jonge advokaat moet de erfenis regelen van een verlaten landhuis. U zit gegarandeerd op het puntje van uw stoel ! Andere aanraders The complete works of Shakespeare - abridged, Royal Shakespeare Company, Royal National Theatre, ...

prijs per persoon € 28.- tot € 92.-

Wervelend dans- en percussiespektakel.

prijs per persoon € 28.- tot € 92.-

BOEK NÚ DE BESTE PLAATSEN

TENTOONSTELLINGEN

Voor schitterende shows, belangrijke tentoonstellingen, betoverende musicals, stevige popconcerten ... Met Transeurope krijgt u gegarandeerd toegang tot het evenement van uw keuze.

prijs per persoon € 15.- tot € 25.In de National Gallery, Victoria & Albert Museum, Tate Modern, ... (zie ook hiernaast en p. 8-9)

LOND0011

ACTUELE INFORMATIE We kunnen u heel gedetailleerd informeren over alle belangrijke evenementen die plaatsvinden in de periode waarin u van plan bent op reis te gaan. Raadpleeg uw reisagent.

‘ECHTE’ ENTREEBEWIJZEN Meestal vertrekt u op reis met de ‘echte’ toegangskaartjes op zak. Zo verliest u geen tijd ter plaatse om uw tickets af te halen. Een essentieel verschil !

GEEN RESERVERINGSKOSTEN Als u ook uw citytrip bij ons boekt, rekenen we geen reserveringskosten aan - we doen graag iets extra voor onze klanten. Wel dient u rekening te houden met het feit dat de ticket-bureaus waarmee we werken ofwel een commissie ofwel forfaitaire reserveringskosten aanrekenen (20% of meer).

ANNULEREN/WIJZIGEN Tickets kunnen alleen worden geannuleerd of gewijzigd op basis van herverkoop. Alleen wanneer uw tickets worden doorverkocht, kunnen we tot terugbetaling overgaan.

British Museum Life and Death in Pompeii and Herculaneum (28/03-29/07) Royal Academy of Arts Manet: Portraying Life (26/01-14/04) Georges Bellow (16/03-09/06) Mexico A Revolution in Art, 1910-1940 (06/07-29/09) Tate Britain Lowry and the Painting of Modern Life (25/06-20/10) Tate Modern Roy Lichtenstein (21/02-27/05) Saloua Raouda Choucair (17/04-20/10) Paul Klee (15/10-09/03/2014) National Gallery Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure (26/06-08/09) The Portrait in Vienna 1900 (09/10-12/01/2014) V&A Museum David Bowie is (23/03-28/07) Data onder voorbehoud

10

www.transeurope.com


Roy Lichtenstein Whaam! 1963 © Estate of Roy Lichtenstein

TENTOONSTELLINGEN

ROY LICHTENSTEIN Tate Modern presenteert de eerste retrospectieve in meer dan 20 jaar gewijd aan de prominente popart-kunstenaar Roy Lichtenstein (New York, 1923-1997). Roy Lichtensteins werken zijn vooral bekend vanwege de cartooneske afbeeldingen met felle, primaire kleuren. Hij haalde zijn inspiratie uit stripverhalen, de reclame en de consumptiemaatschappij. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met The Art Institute of Chicago en omhelst een 125-tal werken (schilderijen en sculpturen).

A DECADE OF ROCK

WE ARE THE CHAMPIONS!

LOND0451 21/02-27/05, Tate Modern

prijs per persoon € 20,50.-

PAUL KLEE Na meer dan 10 jaar komt er in het Verenigd Koninkrijk nogmaals een tentoonstelling rond de Duits-Zwitserse kunstenaar Paul Klee (1879-1940). Hij behoort tot de belangrijkste schilders van de eerste helft van de 20ste eeuw en is beroemd voor zijn figuratieve schilderijen met een uitgebalanceerde kleurtechniek. Zijn oeuvre wordt omschreven als mysterieus en behoort tot de moderne kunst. Hij liet zich inspireren door Leonardo da Vinci en de Franse impressionisten. Kunstrichting: expressionisme, surrealisme, Bauhaus. Werken uit collecties van over de hele wereld worden samengebracht voor deze tentoonstelling. U zal er onder meer kleurrijke tekeningen, aquarellen en schilderijen kunnen bewonderen. LOND0461 15/10-09/03/14 - Tate Modern

HER MAJESTY’S THEATRE

prijs per persoon € 20,50.-

Paul Klee - Comedy, 1921 - Tate purchased 1946

HAYMARKET, LONDON SW1

QUEEN’S THEATRE SHAFTESBURY AVENUE, LONDON WC2

11


MUSICALS

60% KORTING TIJDENS DE WEEK OP DE BESTE PLAATSEN, BIJ DE MUSICALS AANGEDUID MET EEN * (categorie 1, maandag t/m donderdag of vrijdag, geen korting van 25/03-06/04, 27/05-01/06, 18/07-31/08, 25/10-02/11) MUSICALS BUITEN BROCHURE: indien u een bepaalde musical niet terugvindt in deze brochure kan u toch gewoon navragen bij de reisagent. De kans is heel groot dat wij de reservering voor u kunnen afhandelen.

©

LOND0306 (behalve maandag)

Het verhaal van de leeuwenpup, Simba, en de strijd die hij moet voeren om zijn verantwoordelijkheid op te nemen als leeuwenkoning. De muziek is van Elton John, de choreografie en het decor zijn adembenemend.

LES MISÉRABLES * LOND0307 (behalve zondag)

Het meeslepende historisch verhaal naar de klassieker van Victor Hugo over de Franse revolutie. De strijd die Valjean onderneemt tegen het onrecht heeft het publiek niet onberoerd gelaten, reeds meer dan 20 jaar staat Les Misérables onafgebroken op de planken.

PHANTOM OF THE OPERA * LOND0309 (behalve zondag)

Romantische musical over het spook van de Parijse Opera dat verliefd wordt op een jonge sopraan. Absolute klassieker van het genre. Iedere musicalliefhebber moet dit gezien hebben !

WE WILL ROCK YOU * LOND0311 (behalve zondag)

Een musical geschreven door Queen: jawel, de bandleden van de legendarische rockgroep, samen met Ben Elton. Het verhaal is niet gebaseerd op de groep zelf, maar situeert zich in een futuristische wereld waar rockmuziek verboden is. De wereldhits van Queen zullen daar ongetwijfeld verandering in brengen …

12

LOND0346 (behalve zondag)

Ontdek het legendarisch verhaal van een groepje arbeiderszonen die uitgroeien tot een heus popfenomeen: Frankie Valli & the Four Seasons ! Alle klassieke hits zitten in dit wonderlijke verhaal verwerkt: Sherry, Big Girls Don’t Cry, Can’t Take My Eyes Off You, Bye Bye Baby (Baby Goodbye), Working My Way Back to You, Walk Like a Man, December 1963 (Oh What a Night) en vele andere …

WICKED *

prijs per persoon € 45.- tot € 120.-

DISNEY’S THE LION KING

JERSEY BOYS *

www.transeurope.com

LOND0335 (behalve zondag)

Een van de meest betoverende musicals die is overgekomen uit New York (goed voor niet minder dan 15 prijzen). Het is het onvertelde verhaal van de heksen uit het boek De Tovenaar van Oz.

BILLY ELLIOT - DE MUSICAL * LOND0325 (behalve zondag)

Een van de meest succesvolle Britse films heeft nu ook een musicalversie waarvoor de muziek geschreven werd door niemand minder dan Elton John. Een hartverwarmend verhaal over de vervulling van een jongensdroom. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar

MAMMA MIA ! * LOND0308 (behalve zondag)

De ABBA-musical. Met de hits Souper Trouper, The winner takes it all, Dancing Queen, … Een jonge vrouw en haar moeder overlopen de voorbije jaren op de avond voor haar trouwfeest. De songs van ABBA zijn echter de ware sterren van deze voorstelling.

MATILDA - DE MUSICAL LOND0367 (behalve maandag)

Het meest geliefde verhaal van Roald Dahl is er nu ook als musical. Een spetterende story van een klein meisje met een buitengewone fantasie.


THRILLER - LIVE * LOND0354 (behalve maandag)

De musical werd al opgevoerd voor zijn overlijden op 25 juni 2009, maar is sindsdien uitgegroeid tot een waar eerbetoon aan de King of Pop en de Jackson 5. De unieke sound van zijn hits en zijn sensationele danspasjes worden uitstekend gebracht in een wervelende show. Een live band zorgt voor de muziek bij onder meer I Want You Back, I’ll Be There, Show You The Way To Go, Can You Feel It, Rock With You, She’s Out Of My Life, Beat It, Billie Jean, Earth Song, Thriller, ...

ROCK OF AGES * LOND0363 (behalve zondag)

Een echte rockmusical die zich afspeelt in de jaren ’80 met de muziek van de iconische groepen en rockers uit die tijd. Een meisje wordt verliefd op een rocker in Los Angeles, een verhaal van rock, grote dromen en lang haar ! De film verschijnt in 2012 met Tom Cruise in de hoofdrol.

SINGIN’ IN THE RAIN LOND0366 (behalve zondag)

Don Lockwood is een gevestigde ster die met groot succes de ene stomme film na de andere uitbrengt. Hij heeft het allemaal: roem en zelfs een romance met zijn tegenspeelster Lina Lamont. Maar Hollywood staat op het punt voor altijd te veranderen. Er doet namelijk een gerucht de ronde over een nieuwe soort film waarbij acteurs praten, zingen en dansen ...

THE BODYGUARD LOND0368 (behalve zondag)

Voormalig geheim agent Frank Farmer wordt ingehuurd als bodyguard om superster Rachel Marron te beschermen tegen een onbekende stalker. Geen van beide verwachtte verliefd te worden. Gebaseerd op de gelijknamige film met Whitney Houston en Kevin Costner.

LET IT BE LOND0369 (behalve dinsdag)

NIEUW ! TOP HAT LOND0370 (behalve maandag en zondag)

Jerry Travers, de beroemde Amerikaanse tapdanser, arriveert in Londen voor zijn eerste West End show. Travers ontmoet er de onweerstaanbare Dale Tremont, het meisje van zijn dromen. Hij volgt haar door heel Europa, in een poging om haar hart te winnen.

VIVA FOREVER LOND0371 (behalve zondag)

De musical is geïnspireerd door de Spice Girls met tal van hun hits, een verhaal van vriendschap en girl power. Een getalenteerd meisje wordt samen met haar beste vriendinnen meegesleept in de hedendaagse televisie- en celebritycultuur. Terwijl ze haar droom volgt en de hitlijsten haalt, moet ze vaststellen dat dit een enorme impact heeft op haar relatie met haar vriendinnen en haar ouders ...

CHARLIE & THE CHOCOLAT FACTORY LOND0372 (behalve zondag)

Na Matilda is er opnieuw een boek van Roald Dahl uitgebracht als musical. De mysterieuze Willy Wonka opent voor slechts 1 dag zijn chocoladefabriek. Voor Charlie Bucket belooft dit een onweerstaanbare kans te worden om te genieten van al dat lekkers ...

Theatraal concert met meer dan 20 hits van The Beatles en talrijke videoopnames die het succes van de band vertellen, van het nederig begin in de Carven Club te Liverpool tot het hoogtepunt van de Beatlemania.

13


TRIPS & TRICKS TOFFE EXCURSIES ... CULTUUR, AVONDJE UIT ... GENIETEN EN ZOVEEL MÉÉR ...

LONDON DUNGEON Horrormuseum waar u bloedige taferelen wachten: onthoofdingen, martelingen, zwarte magie, … U komt er oog in oog te staan met Jack The Ripper en Madame Guillotine. Ontdek de vreselijke ravages van de pest die in 1665 100.000 slachtoffers eiste …

Op deze bladzijde geven we u enkele suggesties. En bij uw reisdocumenten vindt u een handig gidsje dat u wegwijs maakt in de stad. EXCURSIES BUITEN BROCHURE: indien u een bepaalde excursie wenst te doen, maar die niet terugvindt in deze brochure kan u toch gewoon navragen bij de reisagent. De kans is heel groot dat wij u alsnog kunnen verderhelpen en de reservering voor u kunnen afhandelen.

TRANSPORT

Eurostar vanuit Brussel vanaf € 44,90.- per traject Vliegen vanuit Brussel vanaf € 175,00.- heen en terug (zie p. 64-65)

LOND0042

HARRY POTTER TOUR (*)

THE SEALIFE LONDON AQUARIUM

prijs per persoon € 21,50.- volw. - € 18,50.- kind 15-17 - € 16,50.- kind 4-14

Magische wandeling langs de filmlocaties en plaatsen die de auteur J.K. Rowling inspireerden. Een must voor elke Harry Potter fan ! De excursie omhelst een boottochtje en een metrorit. U dient derhalve in het bezit te zijn van een geldige Travel of Oyster Card (zie p. 20-21).

Ontmoet meer dan 500 verschillende dieren uit alle oceanen in levende lijve. Het Londense Aquarium is één van de grootste van Europa op 3 niveaus. Spectaculair !

LOND0440 (2u30 - donderdag om 12u, vrijdag om 12u en 19u, zaterdag om 16u en zondag om 10u30 en 14u)

LOND0041

prijs per persoon € 25.- volw. - € 22.- kind -13

prijs per persoon € 21.- volw. - € 15.- kind 3-15

MADAME TUSSAUDS

LONDON EYE Een gigantisch rad, 135 m hoog, dat spectaculaire vergezichten op Londen biedt. Het ‘oog van Londen’ is de nummer 1 attractie in Groot-Brittannië (en de nummer 2 in Europa) met 3,5 miljoen bezoekers per jaar. U stapt aan boord van een van de 32 hightechcapsules, elk voor 25 passagiers, voor een onvergetelijke rit van 30 minuten, met commentaar, waarbij u een omwenteling van 360 graden maakt. Het panorama is vergelijkbaar met dat vanuit een helikopter. Kies voor de ’Champagne flight’ en geniet van een glas champagne terwijl u het uitzicht bewondert.

Het wereldbefaamde wassenbeeldenmuseum met méér dan 400 beroemdheden uit heden en verleden. In ‘The Spirit of London’ rijdt u doorheen de geschiedenis van Londen. Dankzij de opwindende interactieve attracties is er altijd iets nieuws te beleven: maak een praatje met Julia Roberts of J. Lo op de celebrity party, laat u fotograferen door de paparazzi, … De ‘world stage’ gaat van Shakespeare tot de Dalai Lama, u ontmoet de politieke wereldtop of kan samen met Beckham een penalty scoren ! De toegang tot de Star Dome, de huiveringwekkende ‘Scream’ en de ‘Marvel Super Heroes 4D Experience’ is inbegrepen in de prijs. Speciale ingang: u vermijdt de ellenlange files !

LOND0213

LOND0407 dagelijks 10-20 uur

maandag tot vrijdag 09u30-17u30, zaterdag en zondag 09u00-18u00 prijs per persoon € 29.- volw. - € 24,50.- kind 5-15

prijs per persoon € 25.- volw. - € 15.- kind 4-15  € 46,50.- volw. (champagne flight, uitgez. 24/07-17/08)

14

www.transeurope.com


SHOP & DINE LONDON AND TASTECARD Korting in meer dan 1.000 restaurants: 50% korting op de totale rekening of 2 menu’s voor de prijs van 1. De kaart is 14 dagen geldig. De volledige lijst van restaurants op www.tastecard.co.uk. Ook korting in heel wat winkels zoals Harrods, Fortnum & Mason, Regent Street, … Alle voordelen op www.shopanddinelondon.com. LOND0446

prijs per kaart (1 kaart per 2 personen) € 32,50.-

AFTERNOON TEA BIJ FORTNUM AND MASON Geen betere plaats om te genieten van deze lekkere Engelse traditie dan in het St. James’ restaurant van het warenhuis Fortnum & Mason, hofleveranciers. Keuze uit diverse soorten thee, flinterdunne sandwiches met bijvoorbeeld komkommer, waterkers en ei, ’scones’ (kleine broodjes) met boter en jam, gebakjes, …

KONINKLIJKE BOTANISCHE TUINEN KEW Een must voor iedere planten- en tuinliefhebber ! Het domein ligt aan de Theems. U geniet er o.m. van de rozentuin, de Japanse tuin en de mooie collecties in de talrijke serres. Indrukwekkend: de ’Treetop walkway’ door de kruinen van de bomen. Ook combitickets verkrijgbaar met toegang tot Kew Palace: een gezellig en intiem paleis van Koning George III met heel wat gerestaureerde kamers van meer dan 200 jaar oud.

LOND0298

prijs per persoon € 17,50.- volw. - gratis kind -17 € 21,00.- inclusief toegang tot Kew Palace (01/04-29/09)

WARNER BROS. STUDIO TOUR (*) Beleef de magie van de Harry PotterTM films. Deze tour neemt u mee achter de schermen en toont u decors, kostuums en rekwisieten. Hoogtepunten: de Grote Zaal, de leerlingenkamer van Griffoendor, Perkamentus’s Kantoor, … LOND0444 dagelijks om 10u (vertrek Londen 8u), 12u (vertrek Londen 10u), 13u (vertrek Londen 11u) 16u (vertrek Londen 14u). Iets buiten Londen in de Leavesden Studios

prijs per persoon € 58.-

prijs per persoon € 65,50.- volw. - € 60.- kind 5-15 - € 20.- kind 3-4

PORTERS ENGLISH RESTAURANT

JACK THE RIPPER TOUR (*)

LOND0430

Een thuishaven van de traditionele Engelse keuken. Dit restaurant in Covent Garden serveert uitstekende, typisch Engelse gerechten sinds 1979. U kan kiezen uit een lunch of diner, 2 gangen (exclusief dranken), koffie of thee inbegrepen. Steak, Fisherman’s pie, …

In 1888 zorgde Jack The Ripper voor terreur in de straten van de East End (oosten) van Londen, destijds een zeer armoedige buurt waar het leven mensonterend was. U bezoekt enkele moordsites en hoort méér over het duistere verleden van Londen.

LOND0456 (dagelijks - lunch om 13u30, diner om 19u30) prijs per persoon € 23.- (inclusief koffie)

LOND0250 (dagelijks om 18u)

VIEW FROM THE SHARD - NIEUW

NIGHT CLUB TOUR

prijs per persoon € 11.- volw. - € 5,50.- kind 3-16

The Shard (’de glasscherf’) is de gloednieuwe eye-catcher (juli 2012) die de skyline van de stad domineert. Met zijn 310 m is dit het hoogste torengebouw in West-Europa, ontworpen door architect Renzo Piano. De View from the Shard brengt u naar de bovenste verdiepingen voor een subliem panorama !

Met een dubbeldekker ‘party bus’ bezoekt u 4 swingende night clubs - de ‘hot spots’ van het moment. Het entreegeld is inbegrepen en u hoeft niet aan te schuiven. Ook op de bus is amusement verzekerd, daar staat The Party Bus Team garant voor ! ‘A great night out’.

LOND0457 dagelijks om 10u, 14u of 18u (uitgez. 21/05-25/05, 24/06-07/07)

LOND0027 (6 u - zaterdagavond)

prijs per persoon € 37,50.- volw. - € 30,50.- kind 4-16 

prijs per persoon € 32.- (v.a. 18 jaar) (*) Commentaar in het Engels

15


TRIPS & TRICKS TOFFE EXCURSIES ... CULTUUR, AVONDJE UIT ... GENIETEN EN ZOVEEL MÉÉR ... Op deze bladzijde geven we u enkele suggesties. En bij uw reisdocumenten vindt u een handig gidsje dat u wegwijs maakt in de stad. EXCURSIES BUITEN BROCHURE: indien u een bepaalde excursie wenst te doen, maar die niet terugvindt in deze brochure kan u toch gewoon navragen bij de reisagent. De kans is heel groot dat wij u alsnog kunnen verderhelpen en de reservering voor u kunnen afhandelen.

TRANSPORT

Eurostar vanuit Brussel vanaf € 44,90.- per traject Vliegen vanuit Brussel vanaf € 175,00.- heen en terug (zie p. 64-65)

LONDON SIGHTSEEING PASS Dé cultuurkaart voor Londen. Gratis toegang tot meer dan 55 topattracties (bezienswaardigheden, musea, …), 10 voordeelaanbiedingen en 30 kortingsbonnen voor winkels, restaurants, ... (waarde £ 600.-). Handige gids met praktische informatie (Engels/Frans/Duits).

HISTORIC & MODERN LONDON (*) (**) Fotostop aan Westminster Abbey, Buckingham Palace en St. Paul’s Cathedral. De aflossing van de wacht (volgens programma - alternatief: The Household Cavalry in Whitehall), cruise op de Theems (10-15 minuten), de City, de Tower en de kroonjuwelen (binnenbezoek). Prima lunch in een traditionele pub. LOND0004 (volle dag met lunch)

prijs per persoon € 90,50.- volw. - € 80.- kind 3-16

LOND0169

prijs per persoon € 51,50.- volw. - € 33,50.- kind 5-15 (1 dag) € 70,00.- volw. - € 50,50.- kind 5-15 (2 dagen) € 84,00.- volw. - € 56,50.- kind 5-15 (3 dagen)

INCLUSIEF HET RAD LONDON EYE

ORIGINAL LONDON SIGHTSEEING TOUR

WINDSOR, BATH & STONEHENGE (*) (**)

Zeker doen ! Vanuit zo’n typische dubbeldekker met open top (op de bovenste verdieping zit u buiten) bekijkt u de bezienswaardigheden. Dit is een ‘hop on, hop off’ bus, wat betekent dat u zoveel keer op- en afstapt als u wilt. 90 Haltes over 4 hoofdroutes om de 15 à 20 minuten tussen 10 en 17 uur. Blijft u op de bus zitten, dan ziet u in een kleine 2 uur een groot deel van centraal Londen. Commentaar via koptelefoon in diverse talen en een handige overzichtskaart. Eveneens inbegrepen: gratis River Cruise pass en 3 begeleide wandelingen (Engelstalig) waaronder de ’Changing of the Guard’ (aflossing van de wacht). Handig is de Station Connector service: aan het St Pancras station van Eurostar kan u de bus nemen naar Marble Arch om daar op een van de 4 routes over te stappen.

LOND0LE4

prijs per persoon € 110,50.- volw. - € 100.- kind 3-16

Windsor Castle (het oudste nog bewoonde kasteel ter wereld), waar Koningin Elizabeth II thuis is. Daarna richting Stonehenge, Europa’s imposantste monument van de megalietcultuur, meer dan 5.000 jaar oud. Tenslotte rijdt u naar Bath met zijn goedbewaarde Romeinse badhuizen.

LOND0408 (volle dag met lunch)

prijs per persoon € 102.- volw. - € 92.- kind 3-16

HOOGTEPUNTEN LONDEN Met audiogids in 11 talen (Engels, Frans, …). Big Ben, Houses of Parliament, St-Paul’s Cathedral, fotostop aan Westminster Abbey en de Tower of London. Na een korte cruise op de Theems, verder naar Buckingham Palace voor de aflossing van de wacht (alternatief: de Royal Horse Guards).

LOND0090 (ticket 24 uur geldig)

LOND0449 (halve dag - om 8 uur en om 13 uur - geen binnenbezoeken)

prijs per persoon € 30.- volw. - € 15.- kind 5-15

prijs per persoon € 32,50.- volw. - € 21.- kind 4-15

16

www.transeurope.com


TOWER OF LONDON

HISTORIC ROYAL PALACES De Tower, het renaissance Banqueting House in Whitehall (1619) met meesterlijke plafondschilderijen van Rubens, en Kensington Palace waar Prinses Diana woonde.

Gebouwd door Willem de Veroveraar (1078) en eeuwenlang het domicilie van de Engelse koningen, schatkamer, wapenarsenaal, gevangenis en de plaats van bloedige executies. Hier worden de kroonjuwelen bewaard. Diverse thema’s: de koninklijke galerie, ’Mensen en schatten van de Tower’, ... LOND0051

prijs per persoon € 24,00.- volw. - € 12.- kind 5-15 - € 20,50.- 60+ € 63,50.- familie (tot 2 volwassenen en 3 kinderen)

LOND0050 (Central London Pass)

prijs per persoon € 40.-

THE LONDON SHOWBOAT Terwijl u de Theems afvaart, bewondert u de beroemde bruggen en bezienswaardigheden en geniet u van een 4 gangendiner op de tonen van favoriete songs uit befaamde musicals zoals Mamma Mia. Dansgelegenheid.

Inbegrepen: een 4 gangendiner, koffie, welkomstdrankje en een halve fles witte of rode huiswijn LOND0194 (3u30 - woensdag t/m zondag)

prijs per persoon € 89,50.-

CRUISES OP DE RIVIER

(*)

HOP-ON HOP-OFF CRUISE Sightseeing cruise op de Theems met haltes aan Westminster, London Eye, Tower of London en Greenwich. Bewonder Big Ben, Houses of Parliament, Tate Modern, St. Paul’s Cathedral, London Bridge, The Monument, H.M.S. Belfast, Tower Bridge, ... LOND0431 - (dagticket)

prijs per persoon € 19,50.- volw. - € 10.- kind 5-16

LUNCH CRUISE Inbegrepen: een 2 gangenlunch en koffie LOND0447 - (2 u - vrijdag t/m zondag)

prijs per persoon € 31.- volw. - € 24.- kind 2-12

AFTERNOON TEA CRUISE Inbegrepen: thee, sandwiches, scones met boter en jam, gebakjes, … LOND0448 - (2 u - vrijdag t/m zondag)

prijs per persoon € 25,50.- volw. - € 17,50.- kind 2-12

LONDON SUNDOWNER CRUISE LOND0458 - (2 u - donderdag t/m zaterdag)

prijs per persoon € 25,50.- volw. - € 17,50.- kind 2-12

U vaart de Theems af bij zonsondergang, terwijl u de bruggen en bezienswaardigheden van Londen bewondert die u de geschiedenis van de stad vertellen. Een duo brengt live pop-, soul- en jazznummers. Inbegrepen: glaasje schuimwijn, borrelhapjes. Inscheping aan Tower Pier (*) Commentaar in het Engels (**) De tours zijn volledig begeleid door een professionele gids, het vervoer gebeurt met een luxe autobus uitgerust met airconditioning. Alle toegangstickets zijn inbegrepen

17


BELGIË

ALGEMENE REISVOORWAARDEN Artikel 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de Belgische wet van 16 februari 1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling. Artikel 2 Promotie 1. De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of de reisbemiddelaar die de brochure hebben uitgegeven, tenzij: a) wijzigingen in deze gegevens duidelijk, schriftelijk en vóór het afsluiten van het contract ter kennis van de reiziger zijn gebracht; de brochure moet daarvan uitdrukkelijk melding maken; b) er zich naderhand wijzigingen voordoen ingevolge een schriftelijk akkoord tussen partijen bij het contract. 2. De reisorganisator en/of reisbemiddelaar kan voor bepaalde of onbepaalde duur het geheel of een gedeelte van zijn reispromotie schrappen. Artikel 3 Informatie vanwege de reisorganisator en/of reisbemiddelaar De reisorganisator en/of reisbemiddelaar zijn verplicht: 1. vóór het sluiten van het contract tot reisorganisatie of tot reisbemiddeling aan de reizigers schriftelijk mede te delen: a) de algemene informatie betreffende paspoorten en visa en de formaliteiten op gebied van gezondheidszorg die voor reis en verblijf noodzakelijk zijn, opdat de reizigers de nodige documenten in orde zouden kunnen brengen. Reizigers van niet-Belgische nationaliteit moeten bij de betrokken ambassade(s) of consulaat(aten) informeren welke administratieve formaliteiten zij moeten vervullen; b) informatie over het aangaan en de inhoud van een annulering- en/ of bijstandsverzekering; c) de algemene en bijzondere voorwaarden van toepassing op de contracten. 2. ten laatste 7 kalenderdagen voor de vertrekdatum, volgende inlichtingen aan de reizigers schriftelijk te verstrekken: a) dienstregelingen en tussenstops en aansluitingen alsook, indien mogelijk, de door de reiziger in te nemen plaats; b) naam, adres, telefoon-, faxnummer en/of e-mailadres van hetzij de plaatselijke vertegenwoordiging van de reisorganisator en/ of -bemiddelaar, hetzij de plaatselijke instanties die de reiziger bij moeilijkheden kunnen helpen, hetzij rechtstreeks de reisbemiddelaar of de reisorganisator; c) voor reizen en verblijven van minderjarigen in het buitenland, de informatie waardoor rechtstreeks contact mogelijk is met het kind of met de persoon die ter plaatse voor diens verblijf verantwoordelijk is. De hierboven vermelde termijn van 7 kalenderdagen is niet van toepassing in geval van laattijdig gesloten contract. Artikel 4 Informatie vanwege de reiziger De reiziger moet de reisorganisator en/of reisbemiddelaar alle nuttige inlichtingen verstrekken die hem uitdrukkelijk gevraagd worden of die redelijkerwijze een invloed kunnen hebben op het goede verloop van de reis. Wanneer de reiziger verkeerde inlichtingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor de reisorganisator en/of reisbemiddelaar, mogen die kosten in rekening worden gebracht. Artikel 5 Totstandkomen van het contract 1. Bij het boeken van de reis zijn de reisbemiddelaar of -organisator ertoe gehouden een bestelbon aan de reiziger te overhandigen conform de wet. 2. Het contract tot reisorganisatie ontstaat op het ogenblik dat de reiziger, al dan niet via de namens de reisorganisator optredende reisbemiddelaar, van de reisorganisator de schriftelijke bevestiging van de geboekte reis ontvangt. Wijkt de inhoud van de bestelbon af van die van de reisbevestiging of gebeurt de bevestiging niet binnen uiterlijk 21 dagen na de ondertekening van de bestelbon, dan mag de reiziger ervan uitgaan dat de reis niet werd geboekt en heeft de reiziger recht op de onmiddellijke terugbetaling van alle reeds betaalde bedragen. Artikel 6 De prijs 1. De in het contract overeengekomen prijs kan niet worden herzien, tenzij dit uitdrukkelijk in het contract is voorzien samen met de precieze berekeningswijze ervan, en voor zover de herziening het gevolg is van een wijziging in: a) de op de reis toegepaste wisselkoersen en/of b) de vervoerskosten, met inbegrip van de brandstofkosten en/of c) de voor bepaalde diensten verschuldigde heffingen en belastingen. Er moet dan wel aan de voorwaarde worden voldaan dat bedoelde wijzigingen ook aanleiding zullen geven tot een verlaging van de prijs. 2. De in het contract vastgestelde prijs mag in geen geval worden verhoogd binnen de 20 kalenderdagen die de dag van het vertrek voorafgaan. 3. Zo de verhoging 10% van de totaalprijs te boven gaat, kan de reiziger het contract zonder vergoeding verbreken. In dit geval heeft de reiziger recht op onmiddellijke terugbetaling van al de bedragen die hij aan de reisorganisator heeft betaald. Artikel 7 Betaling van de reissom 1. Behalve uitdrukkelijk anders overeengekomen, betaalt de reiziger, bij de ondertekening van de bestelbon, als voorschot, een gedeelte van de globale of totale reissom zoals in de bijzondere reisvoorwaarden bepaald. 2. Indien de reiziger, nadat hij vooraf in gebreke werd gesteld, nalaat het voorschot of de reissom te betalen die van hem wordt geëist, zal de reisorganisator en/of reisbemiddelaar het recht hebben de overeenkomst met de reiziger van rechtswege te beëindigen, met de kosten ten laste van de reiziger.

3. Behalve indien op de bestelbon anders wordt overeengekomen, betaalt de reiziger het saldo van de prijs uiterlijk 1 maand vóór de vertrekdatum, en op voorwaarde dat hem vooraf of tezelfdertijd de schriftelijke reisbevestiging en/of reisdocumenten bezorgd worden. Artikel 8 Overdraagbaarheid van de boeking 1. De reiziger kan, vóór de aanvang van de reis, zijn reis overdragen aan een derde, die wel moet voldoen aan alle voorwaarden van het contract tot reisorganisatie. De overdrager dient tijdig vóór het vertrek de reisorganisator en, in voorkomend geval, de reisbemiddelaar, van deze overdracht op de hoogte te brengen. 2. De overdragende reiziger en de overnemer zijn hoofdelijk gehouden tot de betaling van de totale prijs van de reis en de kosten van de overdracht. Artikel 9 Andere wijzigingen door de reiziger Vraagt de reiziger om een andere wijziging, dan mag de reisorganisator en/of de -bemiddelaar alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt. Artikel 10 Wijziging door de reisorganisator vóór de afreis 1. Indien, vóór de aanvang van de reis, één van de wezenlijke punten van het contract niet kan worden uitgevoerd, dient de reisorganisator de reiziger zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, daarvan op de hoogte te brengen en hem in te lichten over de mogelijkheid het contract te verbreken zonder kosten, tenzij hij de door de reisorganisator voorgestelde wijziging aanvaardt. 2. De reiziger dient zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, de reisbemiddelaar of reisorganisator van zijn beslissing in kennis te stellen. 3. Zo de reiziger de wijziging aanvaardt, dient er een nieuw contract of een bijvoegsel bij het contract te worden opgesteld waarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed daarvan op de prijs worden meegedeeld. 4. Zo de reiziger de wijziging niet aanvaardt, mag hij de toepassing vragen van artikel 11. Artikel 11 Verbreking door de reisorganisator vóór afreis 1. Indien de reisorganisator, vóór de aanvang van de reis, het contract verbreekt wegens een niet aan de reiziger toe te rekenen omstandigheid, heeft de reiziger de keuze tussen: a) ofwel de aanvaarding van een nieuw aanbod van een reis van gelijke of betere kwaliteit, zonder dat hij een supplement dient te betalen: zo de reis die ter vervanging wordt aangeboden van mindere kwaliteit is, moet de reisorganisator het verschil in prijs zo spoedig mogelijk terugbetalen; b) ofwel de terugbetaling, zo spoedig mogelijk, van alle door hem op grond van het contract betaalde bedragen. 2. De reiziger kan eveneens, in voorkomend geval, aanspraak maken op een schadeloosstelling voor het niet-uitvoeren van het contract, tenzij: a) de reisorganisator de reis annuleert omdat het minimum aantal reizigers, voorzien in het contract en nodig voor de uitvoering van de reis, niet werd bereikt en de reiziger, binnen de in het contract voorziene termijn en ten minste 15 kalenderdagen vóór de vertrekdatum hiervan schriftelijk op de hoogte werd gebracht; b) de annulering het gevolg is van overmacht, waaronder overboeken niet is inbegrepen. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van diegene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden. Artikel 12 Gehele of gedeeltelijke niet-uitvoering van de reis 1. Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten waarop het contract betrekking heeft, niet zal kunnen worden uitgevoerd, neemt de reisorganisator alle nodige maatregelen om de reiziger passende en kosteloze alternatieven aan te bieden met het oog op de voortzetting van de reis. 2. Zo er een verschil is tussen de voorgenomen en de daadwerkelijk verleende diensten, stelt hij de reiziger schadeloos ten belope van dit verschil. 3. Indien dergelijke regeling onmogelijk blijkt of indien de reiziger deze alternatieven om deugdelijke redenen niet aanvaardt, moet de reisorganisator hem een gelijkwaardig vervoermiddel ter beschikking stellen dat hem terugbrengt naar de plaats van het vertrek, en, in voorkomend geval, de reiziger schadeloos stellen. Artikel 13 Verbreking door de reiziger De reiziger kan te allen tijde het contract geheel of gedeeltelijk verbreken. Indien de reiziger het contract verbreekt wegens een aan hem toe te rekenen omstandigheid, vergoedt hij de schade die de reisorganisator en/of -bemiddelaar lijden ten gevolge van de verbreking. De schadevergoeding kan forfaitair bepaald worden in de bijzondere voorwaarden of in het reisprogramma, maar mag ten hoogste éénmaal de prijs van de reis bedragen. Artikel 14 Aansprakelijkheid van de reisorganisator 1. De reisorganisator is aansprakelijk voor de goede uitvoering van het contract, overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de bepalingen van het contract tot reisorganisatie redelijkerwijs mag hebben, en voor de uit het contract voortvloeiende verplichtingen, ongeacht of deze verplichtingen zijn uit te voeren door hem zelf dan wel door andere verstrekkers van diensten en zulks onverminderd het recht van de reisorganisator om deze andere verstrekkers van diensten aan te spreken. 2. De reisorganisator is voor de daden van nalatigheid van zijn aangestelden en vertegenwoordigers, handelend in de uitoefening van hun functie, evenzeer aansprakelijk als voor zijn eigen daden en nalatigheden. 3. Indien een internationaal verdrag van toepassing is op een in het contract tot reisorganisatie inbegrepen dienst, wordt de aansprakelijkheid van de reisorganisator overeenkomstig dat verdrag uitgesloten of beperkt.


VERZEKERINGEN BELGIË 4. Voor zover de reisorganisator niet zelf de in het reiscontract voorziene diensten verleent, wordt zijn aansprakelijkheid voor stoffelijke schade en de vergoeding van de derving van het reisgenot samen beperkt tot tweemaal de reissom. 5. Voor het overige zijn de artikelen 18 en 19 van de wet van 16 februari 1994 van toepassing. Artikel 15 Aansprakelijkheid van de reiziger De reiziger is aansprakelijk voor de schade die de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hun aangestelden en/of hun vertegenwoordigers door zijn fout oplopen, of wanneer hij zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. De fout wordt volgens het normale gedrag van een reiziger beoordeeld. Artikel 16 Klachtenregeling 1. Vóór de afreis: Indien de reiziger een klacht heeft voor de afreis moet hij deze zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs indienen bij de reisbemiddelaar en/of reisorganisator. 2. Tijdens de reis: Klachten tijdens de uitvoering van het contract moet de reiziger zo spoedig mogelijk ter plaatse, op een gepaste en bewijskrachtige manier, melden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet hij zich - in deze volgorde - wenden tot een vertegenwoordiger van de reisorganisator, of een vertegenwoordiger van de reisbemiddelaar of rechtstreeks tot de reisbemiddelaar, of ten slotte rechtstreeks tot de reisorganisator. 3. Na de reis: Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de reiziger onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij uiterlijk één maand na het einde van de reisovereenkomst bij de reisbemiddelaar of anders bij de reisorganisator per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs een klacht indienen. Artikel 17 Verzoeningsprocedure 1. Ingeval van betwisting moeten de partijen eerst onderling een minnelijke regeling nastreven. 2. Mislukt deze poging tot minnelijke regeling binnen een termijn van 1 tot 3 maanden, dan kan elk van de betrokken partijen aan het secretariaat van de Cel Verzoening van de vzw Geschillencommissie Reizen vragen om een verzoeningsprocedure op te starten. Alle partijen dienen ermee in te stemmen. 3. Hiertoe zal het secretariaat aan de partijen een informatiebrochure, een verzoeningsreglement en een ‘overeenkomst tot verzoening’ bezorgen. Zodra de betrokken partijen deze overeenkomst (gezamenlijk of afzonderlijk) hebben ingevuld en ondertekend, en zodra elke partij een bedrag van € 50.- heeft betaald, zal de verzoeningsprocedure opgestart worden. 4. Overeenkomstig de in het reglement beschreven eenvoudige procedure, zal een onpartijdige verzoener daarna contact opnemen met de partijen teneinde een billijke verzoening tussen de partijen na te streven. 5. Het eventueel bereikte akkoord zal in een bindende schriftelijke overeenkomst vastgelegd worden. Secretariaat van de ‘Cel verzoening’: Koning Albert II laan 16, 1000 Brussel e-mail: verzoening.gr@skynet.be telefoon: 02/206.52.38 - fax: 02/206.57.74 Artikel 18 Arbitrage of rechtbank 1. Wordt geen verzoeningsprocedure ingesteld of mislukt deze, dan heeft de eisende partij in principe de keuze tussen een procedure voor de gewone rechtbank of een arbitrageprocedure voor de Geschillencommissie Reizen. 2. Voor de geëiste bedragen vanaf € 1250 kan elke verwerende partij via aangetekende brief aan de eiser een arbitrageprocedure weigeren. Zij beschikt hiervoor over een termijn van 10 kalenderdagen na ontvangst van de aangetekende brief waarin wordt aangegeven dat een dossier met een vordering vanaf € 1250 werd geopend bij de Geschillencommissie Reizen. Onder de € 1250 bestaat de mogelijkheid om de arbitrageprocedure te weigeren enkel open voor de reiziger. 3. Deze arbitrageprocedure wordt geregeld door een geschillenreglement, en kan slechts worden opgestart nadat binnen een periode van 4 maanden volgend op het (voorziene) einde van de reis (of eventueel vanaf de prestatie die aanleiding gaf tot het geschil) geen minnelijke regeling kon worden bereikt. Geschillen m.b.t. lichamelijke letsels kunnen enkel door de rechtbanken beslecht worden. 4. Het paritair samengesteld arbitraal college doet, overeenkomstig het geschillenreglement, op een bindende en definitieve wijze uitspraak over het reisgeschil. Hiertegen is geen beroep mogelijk. Secretariaat van het arbitraal college, en algemeen secretariaat van de Geschillencommissie Reizen: Koning Albert II laan 16, 1000 Brussel e-mail: clv.gr@skynet.be telefoon: 02/206 52 37 (9u tot 12u) - fax: 02/206 57 74

PROTECTIONS REISVERZEKERINGEN Kleine ongelukjes zijn op reis snel grote drama’s. Vertrek dus niet zonder bescherming! Indien u de reis niet haalt, betalen wij u de kosten terug. Sluit de verzekering af bij de reservering van uw reis.

WAARBORGEN

A. ANNULERING Annulatie- of wijzigingskosten tot € 10.000 Vrijstelling bij annulering van € 25 per persoon beperkt tot € 50 per dossier - Ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde, de partner, een familielid tot in de 2e graad, de gastheer, de beroepsvervanger of een reisgezel Dekking van chronische of reeds bestaande ziekte indien er medisch gezien geen enkele tegenindicatie bestond voor het uitvoeren van de reis op het ogenblik van de boeking van de reis én van het afsluiten van de verzekering! - Verwikkelingen tijdens de zwangerschap - Ontslag wegens economische redenen - Herexamen - Echtscheiding of feitelijke scheiding - …

B. REISBIJSTAND

BIJSTAND PERSONEN - Medische kosten (vrijstelling van € 25) - onbeperkt - Nabehandelingskosten ten gevolge van een reisongeval tot € 5.000 - Repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden - Vervroegde terugkeer wegens dringende reden - Extra verblijfskosten bij natuurramp, epidemie of medische redenen - Familiale bijstand in het buitenland - Opsporings- en reddingskosten tot € 12.500 KAPITAAL REISONGEVAL - Overlijden € 7.500 - Bij blijvende invaliditeit tot € 15.000 BAGAGE 1 e RISICO - Beschadiging, diefstal en niet-aflevering (vrijstelling van € 50) tot € 1.250 - Eerste aankopen bij laattijdige aflevering (minimum 12 uur) tot € 250 COMPENSATIEREIS Indien u vroeger moet terugkeren door een repatriëring, krijgt u een waardebon. Daar kan u later opnieuw mee op reis gaan. OPTIE BIJSTAND VOERTUIG Geldig in Europa voor voertuigen van maximum 8 jaar oud. - Pechverhelping en sleepdienst - Opsturen van wisselstukken - Repatriëring van het voertuig en de inzittenden bij immobilisatie - Vervangingschauffeur

PREMIES A: B: A+B: Optie

Annulering: 3,5% Reisbijstand: 2% ALL-IN: 4% uitsluitend te boeken bij reisbijstand of all-in Bijstand voertuig: € 15

Protections is een product verzekerd door ATV NV (code 1015). Deze pagina is slechts een beknopt overzicht van de algemene voorwaarden en heeft geen enkele contractuele waarde In samenwerking met


BELGIË

BIJZONDERE REISVOORWAARDEN * Enkel geldend voor individuele reserveringen, niet voor groepen e.a. * Aansluitend bij artikel 6 ‘De prijs’ van de Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, geldt dat de prijzen zijn berekend op basis van de tarieven en wisselkoersen voor het verblijf en de andere diensten in het buitenland gekend over het gemiddelde van de maand januari 2013, daarnaast op de tarieven voor het vervoer die op 10 januari 2013 gekend waren, tenzij anders vermeld bij de desbetreffende bestemming. Gelet op artikel 6 van de Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen kan de prijs overeenkomstig deze parameters worden herzien. * Het aanbod in deze brochure geldt tot 31/10/13. De reisorganisator houdt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen aan de gegevens vervat in huidige reisbrochure. Conform art. 6 van de wet van 16/02/94 zullen deze wijzigingen in de gegevens van de reisbrochure duidelijk schriftelijk en vóór het afsluiten van het contract ter kennis van de reiziger worden gebracht. In dit verband verwijzen we de reiziger in het bijzonder naar de bepalingen opgenomen onder de rubriek ‘First minute garanties’ (zie hiernaast). * Het in deze brochure aangeboden vervoer kan enkel gereserveerd worden in combinatie met een hotelverblijf, tenzij het gaat om vervoer aan publieke tarieven. In dat geval zien wij ons verplicht om op de publieke tarieven een mark-up toe te passen, die ons in staat moet stellen onze administratiekosten te dekken. * Reserveert u uitsluitend excursies, vervoer of andere extra’s (bv. een metrokaart of theaterstuk) zonder hotel, dan bedragen de administratiekosten € 10.- per persoon. * Neerleggen van klachten: elke tekortkoming moet zo spoedig mogelijk ter plaatse worden meegedeeld aan de dienstverlener of de vertegenwoordiger van de reisorganisator. Indien deze laatste ter plaatse geen vertegenwoordiging heeft of u het geëigende klachtenformulier niet kan ontvangen, dient u uw klacht rechtstreeks te formuleren aan uw reisbemiddelaar en/of reisorganisator in België. Zo geeft u de reisorganisator de mogelijkheid om onmiddellijk te zoeken naar een oplossing voor uw probleem. Het niet naleven van deze voorschriften kan een invloed hebben op de bepaling van uw eventuele schadevergoeding. * Voor alle communicatie die betrekking heeft op het reiscontract (bevestiging, wijzigingen, ...) kiest de reiziger adres bij zijn erkende reisagent. * Onverminderd de toepassing van artikel 6 van de wet van 16 februari 1994, zal enkel de door de reisorganisator bevestigde prijs van toepassing zijn. * Het kan voorkomen dat er in de omgeving van uw verblijf bouwactiviteiten plaatsvinden. Meestal gaat het dan om de aanleg van nieuwe wegen en gebouwen. De reisorganisator kan echter niet aansprakelijk gesteld worden voor de daden van derden waarmee hij geen contract heeft. Het spreekt voor zich dat hij u zal informeren over werken waarvan hij op de hoogte is. * Het kan in het laagseizoen, alsook tijdens feestdagen en brugweekends voorkomen dat een aantal faciliteiten, winkels en uitgaansgelegenheden gesloten is en dat minder activiteiten kunnen worden uitgeoefend. * Alhoewel ons prijsniveau van de hotelkamers normaliter onder de officiële kamerprijs ligt, kan het gebeuren dat wanneer de vraag het aanbod ruim overtreft we ons verplicht zien bovenop de officiële kamerprijs een handling fee aan te rekenen tot dekking van de reserveringskosten. Dit blijft echter steeds beperkt tot bepaalde korte periodes (bv. beursperiodes, topdata, ...), of tot een beperkt aantal sterk overvraagde of kleinschalige hotels. Bovendien kan het gebeuren dat een hotelier uitpakt met een promotietarief met een tijdelijk karakter of een weekendtarief die van toepassing zijn in functie van de beschikbaarheid, waardoor de prijzen ter plaatse kortstondig goedkoper kunnen zijn. * Indien het door u aangevraagd product niet behoort tot ons standaardaanbod, zien we ons verplicht bovenop de officiële prijs een handling fee (€ 10.-/hotel) aan te rekenen tot dekking van de reserveringskosten. * De beschrijvingen, de informatie, de richtprijzen (bijvoorbeeld voor publieke parkings, hotelparkings en het openbaar vervoer) en het beeldmateriaal in de brochure worden u ter goeder trouw verstrekt op basis van de gegevens waarover wij beschikten in het najaar 2012. Voorschot Het voorschot bedoeld in artikel 7 van de Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen bedraagt 30% van de totale reissom, met een minimum van € 90.- (dat minimum mag het bedrag van de totale reissom niet overschrijden). Gebeurlijke administratiekosten en/of reisverzekeringen moeten integraal worden voldaan bij betaling van het voorschot. Dossiers met vervoer: het vervoer is onmiddellijk 100% te betalen bij reservering. Op de rest van het dossier betaalt u een voorschot van 30% met een minimum van € 90.-. Voor hotels met een vroegboekvoordeel kan het bedrag van het voorschot afwijken. Dit wordt duidelijk bij de hotelbeschrijving vermeld.

72 www.transeurope.com

Annuleringsvoorwaarden De premie van de annuleringsverzekering wordt niet terugbetaald. Conform artikel 10 van de Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen kan een pakketreis worden geannuleerd door de reiziger indien één van de wezenlijke punten van het contract niet kan worden uitgevoerd en de reiziger de voorgestelde wijziging niet kan aanvaarden. Dit is vooreerst het geval indien één van de wezenlijke punten met betrekking tot het vervoer en/of de logiesverlening niet kan worden uitgevoerd. Dit is evenwel niet het geval wanneer louter een welbepaalde culturele prestatie ter plaatse wegvalt (concert, sportevenement, ...), waarvoor Transeurope op verzoek van de reiziger afzonderlijke vouchers verstrekt heeft en zonder dat de reisorganisator zelf betrokken is bij de organisatie van de desbetreffende prestatie(s). De annulering van de reis moet steeds schriftelijk worden meegedeeld. Annuleren kan van maandag t/m vrijdag van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur. Annuleringen op zon- en feestdagen gaan pas in op de eerstvolgende werkdag. Hotel ONS VAST AANBOD · Minder dan 4 werkdagen voor vertrek en in geval van nietaanmelding (‘no-show’): 100% van de totale reissom · Voor bepaalde hotels kunnen de annuleringsvoorwaarden afwijken en strenger zijn. In voorkomend geval wordt dit bij de beschrijving vermeld. ONS FLEXIBEL AANBOD (variabele dagprijs) 100% ongeacht het tijdstip van annulering, tenzij anders vermeld op onze website . De annulering van het hotel (vast of flexibel) kan nooit tot gevolg hebben dat het dossier herleid wordt tot enkel een vliegtuig- of treinticket of een ticket voor een evenement of andere extra. Arrangementen/pakketten/excursies en alle overige extra’s/ promo’s buiten brochure 100% ongeacht het tijdstip van annulering Vervoer Terugbetaling kan uitsluitend gebeuren op voorlegging van de originele geannuleerde, niet-gebruikte tickets. Indien een van beide trajecten van uw vervoer niet gebruikt wordt, dan is dit traject niet terugbetaalbaar. · Treinen/boten/bussen en andere * Tot 15 dagen voor vertrek: 10% met een minimum van € 10.-/ ticket * Vanaf 15 dagen tot 8 dagen voor vertrek: 50% * Vanaf 8 dagen voor vertrek: 100% * Reserveringen voor zit-, lig- en bedplaatsen: 100% ongeacht het tijdstip van annulering * Thalys tarief 1 BG: 100% kosten vanaf 30 dagen voor vertrek · Vliegtuig * Wanneer het vliegtuigticket is uitgeschreven: 100% * Wanneer het ticket niet is uitgeschreven: € 10.-/ticket * In geval van no-show (niet-aanmelding voor de heenvlucht) wordt de terugvlucht automatisch geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij en is geen terugbetaling mogelijk. Voor speciale promotietarieven en alle publieke tarieven van de vervoermaatschappijen: 100% annulerings- en wijzigingskosten Reisdocumenten Alle elektronisch verstuurde reisdocumenten m.b.t. het vervoer zijn geldig en dienen niet meer omgeruild te worden. Soms moeten de vouchers voor bepaalde extra’s wel nog worden omgeruild. Alle informatie omtrent het omruilen wordt dan samen met de voucher meegestuurd. Bepaalde dossiers vereisen originele documenten, die niet per mail kunnen worden verstuurd. Deze worden dan per post verstuurd. Reist u af binnen de 14 dagen, dan sturen wij u deze originele documenten per Taxipost of koerierdienst toe (zie verder rubriek Late reserveringen). Begin en einde van de diensten De vertrek- en terugkeerdag dienen als reisdagen te worden beschouwd. Zodoende is het mogelijk dat u op die dagen (van vertrek en terugkeer) niet alle prestaties geniet. Ingeval u ook het vervoer bij ons hebt geboekt, dan nemen onze diensten een aanvang op de luchthaven van vertrek en eindigen zij op de luchthaven na de terugvlucht, respectievelijk de op- en afstapplaats bij trein-, bus- of bootreizen. Dossiers op aanvraag Voor annulering van een dossier op aanvraag wordt een forfaitaire dossierskost van € 38.- aangerekend. Late reserveringen Indien de reisdocumenten per Taxipost of koerierdienst dienen overgemaakt te worden, gebeurt dit op risico van de reiziger en


FIRST MINUTE GARANTIES

MILIEUTIP Deze brochure is een waardevol document. U bekomt ze gratis bij uw reisagent, maar weet dat de kostprijs van de miljoenen reisbrochures € 1,50.- à € 4.- per stuk bedraagt. Bij het drukken van deze brochure is zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Breng deze brochure na gebruik in goede staat terug naar uw reisagent, of geef ze door aan familie, collega’s of vrienden. Zo dient er minder papier bedrukt te worden en spaart u het milieu. Deze brochure heeft het certificaat PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes).

ABTO KWALITEITSLABEL

ZEKER VAN DE PRIJS, ZEKER VAN DE VOORDELEN !

De prijzen en de voordelen in onze brochure vermeld, zijn gebaseerd op de contracten die wij met onze hoteliers hebben afgesloten. Hierbij werden vaste prijzen en erg aantrekkelijke extra-voordelen bedongen. Deze contractvoorwaarden slaan steeds op een beperkt aantal kamers die de hotelier ons heeft toegekend (ons contingent). Zolang ons contingent in een bepaald hotel niet is opgebruikt kunnen wij u de in onze brochure vermelde prijzen en voordelen voor de volle 100% garanderen en dit ongeacht het tijdstip waarop u wenst te boeken. Eens ons contingent echter is opgebruikt, staat het de hotelier vrij om te beslissen of hij ons extra kamers wil ter beschikking stellen en aan welke voorwaarden. Hierbij kan het gebeuren dat wél bijkomende kamers worden toegekend, maar dan aan een prijs die hoger ligt dan de contractprijs of dat bepaalde voordelen die wij hadden bedongen niet van toepassing zijn op de extra kamers. Deze situatie zal zich vooral voordoen in het hoogseizoen of tijdens beursperiodes, die gekenmerkt worden door een hoge hotelbezetting. Naarmate de bezetting stijgt, is de hotelier immers geneigd een hogere prijs toe te passen en/of de toegekende voordelen te beperken (best vergelijkbaar met het fluid pricing principe dat gehanteerd wordt in de luchtvaartsector). Het omgekeerde kan zich natuurlijk ook voordoen. De hotelier kan ook beslissen om ons in het laagseizoen extra kamers ter beschikking te stellen aan een prijs lager dan de contractueel vastgelegde prijs. Eventueel is hij dan ook bereid aanvullende voordelen te verstrekken. Het spreekt voor zich dat wij u dan mee zullen laten genieten van deze prijsverlagingen en/of bijkomende voordelen die van toepassing zijn op die extra kamers. Wanneer u dus een hotel wenst te boeken en ons contingent is uitgeput, kan het gebeuren dat wij ons verplicht zien een andere prijs toe te passen dan de brochureprijs. Ook kan het gebeuren dat de voordelen in de brochure vermeld moeten worden herzien. Als zo’n situatie ontstaat, verbinden wij ons ertoe u vooraf en op een ondubbelzinnige manier te informeren via uw reisagent*. Ook kunt u vooraf onze website consulteren waarop u de actuele prijzen en voorwaarden aantreft: www.transeurope.com U merkt het: vroege boekers (first minute boekers) zijn verzekerd van onze supervoordelige prijzen en genieten zeker van onze aantrekkelijke extra-voordelen. * conform art.6 van de Belgische reiscontractenwet van 06.02.1994 en art.2 van de algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen

We zijn lid van de beroepsvereniging ABTO (Association of Belgian Tour Operators) die zich tot doel heeft gesteld de kwaliteit van de dienstverlening binnen de toeristische sector te verbeteren. Dit houdt voor u een aantal garanties in. Zo passen wij de reisvoorwaarden toe van de Geschillencommissie Reizen vzw. en aanvaarden daarbij alle reglementen en beslissingen, bepaald door de Geschillencommissie Reizen vzw., inzonderheid tot het Geschillenreglement.

GARANTIEFONDS REIZEN

3()&JHFHUWLILFHHUG 'LWSURGXFWNRPWXLW GXXU]DDPEHKHHUGERV HQJHFRQWUROHHUGH EURQQHQ

Verzekerd tegen financieel onvermogen bij het Garantiefonds Reizen o.v.v., Metrologielaan 8, 1130 Brussel, www.gfg.be

ZZZSHIF.RUJ PEFC/18-31-

LEES OOK DE BLADZIJDEN UW VOORDEEL (p. 7) GOED OM TE WETEN (p. 68/69)

Lic. 1615 - Verantw. uitgever: K. Stuyts - Transeurope NV - Sint-Jakobsstraat 52 - 8000 Brugge, H.R. Brugge 75088, btw BE 439.188.581. Reg. verzekeringsbemiddelaar 028581A

zijn de kosten ten zijnen laste. Reserveringen waarvoor wij de hotels telefonisch contacteren en de bevestiging krijgen, gelden als een bevestigde boeking. De annulering van een dergelijk dossier valt dan ook onder de gewone annuleringsvoorwaarden. Wijzigingskosten - Voor afreis: vraagt de reiziger om een wijziging, dan belopen de kosten forfaitair € 12,50.-/persoon, vermeerderd met de reële kosten, aangerekend door de verschillende dienstverleners. Voor belangrijke wijzigingen - m.b.t. de reisbestemming, het vervoer, de hotelkeuze en de datum van vertrek en/of terugkeer bijvoorbeeld zullen de gewone annuleringsvoorwaarden worden toegepast. - Ter plaatse: gereserveerde en niet opgenomen diensten worden niet terugbetaald - alle extra kosten (vervoer, hotel, administratie, ...) zijn ten laste van de reiziger. - Is het vervoersbewijs uitgegeven, dan gelden de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden (100%). - Voor wijzigingen van reserveringen voor musicals, shows, enz. belopen de annuleringskosten doorgaans 100%. Waarborg ter plaatse De hotelier kan u bij aankomst ofwel een kopie van uw creditcard ofwel een waarborgsom (creditcard of cash) vragen. Aansprakelijkheid Wanneer u minstens 2 toeristische diensten samen hebt geboekt (hotel, vervoer en/of extra’s) dan treden wij op als reisorganisator. Onze aansprakelijkheid wordt dan geregeld door art. 14 van de Algemene Reisvoorwaarden, dat een samenvatting is van art. 17 en art. 18 van de Reiscontractenwet. In dat geval zijn we niet aansprakelijk wanneer de geboekte reis niet kan plaatsvinden, onderbroken of onverwacht verlengd dient te worden, ingevolge onvoorziene gebeurtenissen zoals technische storingen, ongevallen, stakingen, epidemieën, weersomstandigheden, oorlogsomstandigheden, enz., en vallen alle werkelijke kosten m.b.t. hotel, vervoer en extra’s door leveranciers of derden aan Transeurope aangerekend, ten laste van de reiziger. Wanneer u slechts 1 toeristische dienst hebt geboekt (enkel hotel, enkel vervoer of enkel een extra) dan treden wij op in het kader van een contract tot reisbemiddeling. In dit geval wordt onze aansprakelijkheid beperkt tot een algemene raadgevingsverplichting en de door de wet omschreven inlichtingen die te vermelden zijn in de reisovereenkomst. In dit geval zijn wij enkel aansprakelijk voor de fouten begaan bij de uitvoering van voormelde verplichtingen. Weersomstandigheden, technische redenen of veiligheidsredenen kunnen de reisorganisator of de vervoermaatschappij ertoe verplichten de voorziene reisroute te wijzigen. Deze wijzigingen kunnen in dit geval niet beschouwd worden als wijzigingen die slaan op een essentieel bestanddeel van het reiscontract en geven bijgevolg geen recht op een vergoeding. Een tussenstop om technische of andere redenen doet geen afbreuk aan het begrip ‘rechtstreekse vlucht’. Bij internationaal vervoer per vliegtuig, ter zee of per trein en bij het voorzien van hotelaccommodatie zal onze aansprakelijkheid beperkt worden overeenkomstig de verdragen die deze diensten regelen.


ABU DHABI AMSTERDAM BARCELONA BERLIN BRUGGE BRUSSEL BUDAPEST CANNES DUBAI FIRENZE ISTANBUL LAUSANNE LISBOA LONDON LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID MILANO MÜNCHEN NEW YORK NICE PARIS PRAHA ROMA SEVILLA VENEZIA WIEN ABU DHABI AMSTERDAM BARCELONA DUBAI BERLIN BRUGGE BRUXELLES BUDAPEST CANNES DUBAI FIRENZE ISTANBUL LAUSANNE LISBOA LONDON NICE LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID MILANO ROMA MÜNCHEN NEW YORK NICE PARIS PRAHA ROMA SEVILLA VENEZIA WIEN ABU DHABI PARIS AMSTERDAM BARCELONA BERLIN BRUGGE BRUSSEL BUDAPEST CANNES DUBAI FIRENZE ISTANBUL LAUSANNE LISBOA LONDON LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID MILANO NICE MÜNCHEN NEW YORK NICE PARIS PRAHA ROMA SEVILLA VENEZIA WIEN ABU DHABI NICE AMSTERDAM BARCELONA BERLIN BRUGGE BRUXELLES BUDAPEST CANNES DUBAI FIRENZE ISTANBUL LAUSANNE LISBOA LONDON BRUGGE LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID MILANO MÜNCHEN NEW YORK NICE PARIS PRAHA ROMA SEVILLA VENEZIA WIEN

CHIC

GO

GO

CHIC

the five star hotel collection

the five star hotel collection

W E G D R O M E N

W E G D R O M E N

I N

D E

S TA D

I N

E U R O PA

2 NIEUWE BROCHURES IN HET LUXESEGMENT VOOR WIE ALLEEN MET HET BESTE GENOEGEN NEEMT ! Te reserveren bij uw reisagent - alle informatie op www.gochic.be of www.gochic.nl

Go Chic is a brand of Transeurope nv/sas V.U./E.R. K. Stuyts Lic BE 1615 / FR 059 99 0004

ABU DHABI AMSTERDAM BARCELONA BERLIN BRUGGE BRUSSEL BUDAPEST CANNES DUBAI FIRENZE ISTANBUL LAUSANNE LISBOA LONDON LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID MILANO MÜNCHEN NEW YORK NICE PARIS PRAHA ROMA SEVILLA VENEZIA WIEN ABU DHABI AMSTERDAM BARCELONA DUBAI BERLIN BRUGGE BRUXELLES BUDAPEST CANNES DUBAI FIRENZE ISTANBUL LAUSANNE LISBOA LONDON NICE LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID MILANO ROMA MÜNCHEN NEW YORK NICE PARIS PRAHA ROMA SEVILLA VENEZIA WIEN ABU DHABI PARIS AMSTERDAM BARCELONA BERLIN BRUGGE BRUSSEL BUDAPEST CANNES DUBAI FIRENZE ISTANBUL LAUSANNE LISBOA LONDON LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID MILANO NICE MÜNCHEN NEW YORK NICE PARIS PRAHA ROMA SEVILLA VENEZIA WIEN ABU DHABI NICE AMSTERDAM BARCELONA BERLIN BRUGGE BRUXELLES BUDAPEST CANNES DUBAI FIRENZE ISTANBUL LAUSANNE LISBOA LONDON BRUGGE LUXEMBOURG MARRAKECH MADRID MILANO MÜNCHEN NEW YORK NICE PARIS PRAHA ROMA SEVILLA VENEZIA WIEN


WELKE STAD ? WELK HOTEL ? ONBEPERKT KIEZEN Transeurope is dé stedenspecialist bij uitstek. Al meer dan 50 jaar zijn we actief in het segment van de citytrips; we waren destijds de pioniers van de stedenreizen. Transeurope is altijd al een trendsetter geweest. De dynamische, trendgevoelige citytripper is continu op zoek naar nieuwe steden en nieuwe hotels om zijn horizon te verruimen. Trends veranderen snel. Gezien reisbrochures geldig zijn voor een langere periode, bestaat de kans dat we bepaalde nieuwe, trendy en hippe hotels nog niet hebben kunnen contracteren. Om optimaal tegemoet te komen aan uw wensen en om accuraat in te spelen op een snel evoluerende markt, hebben we daarom vanaf 1 november 2012 ons stedenaanbod opgesplitst in 2 delen:

ONS VAST AANBOD dat u terugvindt in onze brochures: onze topselectie steden met de beste hotels in elke prijsklasse, uitvoerig gecontroleerd, van goedkoop tot duur, met vaste prijzen en voordelen en hele soepele annuleringsvoorwaarden. Voor wie kiest voor zekerheid en voor wie zich laat inspireren door onze brochures

ONS FLEXIBEL AANBOD dat u kan raadplegen via uw reisagent of op www.transeurope.com. De keuzemogelijkheden zijn quasi onbeperkt. U kan beroep doen op een heel ruim assortiment hotels in zowat alle steden wereldwijd, die u kan reserveren aan een uiterst concurrentiële dagprijs die varieert volgens vraag en aanbod: de realtime prijsbepaling. Nóg meer keuze ... Nóg betere prijzen ... Nóg meer beschikbaarheid ... U vindt een bepaalde stad of een bepaald hotel niet terug in onze brochures ? Ons flexibel aanbod brengt oplossing !

Wat u ook kiest, we staan klaar met een service en vakmanschap die niemand ons nadoet.

U ZIET: VOOR EEN CITYTRIP ZIT U GEGARANDEERD GOED BIJ TRANSEUROPE ! Te reserveren bij uw reisagent - alle informatie op www.transeurope.com


CITYTRIPS

PARIJS

LONDEN

1 NOVEMBER 2012 - 3 1 OK TOBER 2013

1 APRIL 2013 - 31 OK TOBER 2013

1 APRIL 2013 - 31 OK TOBER 2013

CHARMING

FRANCE

1 APRIL 2013 - 31 MAART 2014

CHARMING

ITALIA

1 AVRIL 2013 - 31 MARS 2014

CHARMING

ESPAÑA

1 APRIL 2013 - 31 MAART 2014

NEW YORK

BOSTON - CHICAGO - MIAMI - WASHINGTON

1 APRIL 2013 - 3 1 M A ART 2014

CHARMING

PORTUGAL

1 APRIL 2013 - 31 MAART 2014

CHARMING

BENELUX DUITSLAND

1 APRIL 2013 - 31 MAART 2014

CHARMING

BALI

JAVA - LOMBOK - SULAWESI

1 NOVEMBER 2012 - 3 1 OK TOBER 2013

Londen Zomer 13: Extra's  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you