Page 22

TABLET FOTO APPS In de App Store en de Play Store bestaan er verschillende foto apps met leuke filters. Zo kan je in het thema van je verhaal op zoek gaan naar een specifieke fotobooth. Wij maakten gebruik van de ‘Monster Photo Booth’ met leuke enge foto’s tot gevolg.

GRATIS

GAME : SKETCH NATION Met de app Sketch Nation laat je kinderen en jongeren een eigen game tekenen. De app doorloopt enkele eenvoudige stappen voor de game klaar is. Hierdoor kan je de game bij je verhaal betrekken. Omdat het een Engelstalige app is, is het aangeraden de app op voorhand uit te testen en een voorbeeld te maken, zodat je de jongeren goed op weg kan helpen en ze begrijpen wat de bedoeling is.

GRATIS

BUZZER APP Tijdens het leesmoment in groep lagen er op tafel enkele ‘buzzers’ (gratis apps die een BIEP-geluid maken). De jongeren die een woord niet begrepen, konden hierop duwen en zo kon er meer informatie gegeven worden door de begeleiders. Nadat bij een eerste poging het lezen te vaak werd onderbroken, werd er afgesproken dat er enkel mocht afgedrukt worden, als de zin niet duidelijk was.

GRATIS

22

Publicatie Digitale Leesclub  
Publicatie Digitale Leesclub  
Advertisement