Page 1

n e g p n i t h m c a a

Konde

Kammerstraat 19, 9000 Gent info@freetime.be - www.freetime.be

z

n r e r ov

Gentj a a r

3 tot 16

facebook.com/ freetime90

3 1 0 2


voorwoord Vzw Free-Time unieke vakanties én sociaal engagement Onze medewerkers hebben terug fantastisch werk geleverd om een aanbod uit te werken waarin elk kind en jongere zijn gading vindt. Creatief, cultureel, avontuurlijk, sportief, taal, dans, paardrijden, extreme vakanties... Alles waar je kan aan denken zit wel ergens in ons aanbod. In samenwerking met veel experten en externe organisaties krikken we jaar na jaar het niveau van de vakanties omhoog. Maar het blijft daar niet bij: vzw Free-Time wil ook een rol spelen in de samenleving en gaat in op allerlei uitdagingen. Zo werken we deze zomer het project “respect” uit. We nodigen elke deelnemer uit om mee te spreken en actief mee te werken aan dit project. Er zal aandacht zijn voor duurzaamheid en we werken samen met organisaties die activiteiten organiseren voor kansarmen en mensen met een beperking. Omdat we regelmatig de vraag krijgen om per dag een opvang te organiseren starten we in Gent een proefproject om degelijke dagopvang te organiseren. Onze uitgangspositie blijft wel dat we op een kamp samen willen groeien naar een eindproduct. Met de dagopvang willen we enkel een kwaliteitsvol antwoord bieden op een prangende vraag uit de maatschappij.

inhoud 3

Free-Time vzw: even voorstellen Free-Time kampen:

4-5

wie, waar en ... wanneer

6-38

Kampen per leeftijd

Alle kampen nog eens op een rijtje

39-47

Dagopvang: Speelkriebels

48-49

Kampen met overnachting

50-57

Praktisch

58-59

Free-Time Duurzaam !

60-61

Kwaliteit & Algemene voorwaarden

62-63

Reken ook eens uit wat je kan besparen als je deelneemt aan Kom-Pas. Meer dan 600 monitoren op meer dan 500 vakanties in Gent, Antwerpen, Brugge en internaatsvakanties in binnen- en buitenland staan klaar om iedereen een ongelooflijke belevenis te bieden. Gewoon doen!

Dirk Schockaert Coach vzw Free-Time

Het noorden wat kwijt?

Koop de Kom-Pas De nieuwe verwenpas van Free-Time Jouw koopjeskompas. Voor 35 euro leggen we je het jaar rond in de watten met kortingen en super voordelen. Lees meer over Kom-Pas op pagina 61 of op onze website.

2

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


Free-Time: INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Een straffe organisatie op stevige funderingen. De mensen Free-Time wordt gedragen door heel wat gemotiveerde mensen. Dag in dag uit geven onze monitoren het beste van zich zelf. Met vormingen en opvolging van monitoren streven we naar kwaliteitsvolle kampen. Het team verzorgt de dagelijkse werking en de administratie. Met vragen en opmerkingen kan je altijd bij hen terecht. Door deze combinatie gaan we telkens voor niets minder dan superkampen.

De kampen Al meer dan 22 jaar gaat Free-Time voor kwaliteitsvolle kampen. We stellen al het materiaal dan ook ter beschikking. Voor onze kampen pikken we er altijd ruime accommodaties uit. Voor en na het kamp zorgen onze monitoren voor degelijke opvang. Verveling bestaat niet! Bij bepaalde kampen trekken we op uitstap. Zowel op onze website als in deze brochure staat dat telkens goed aangeduid. We vertrekken steeds van de kamplocatie. Afhankelijk van het kamp doen we de verplaatsing met de bus, trein of de minibus.

Kamp met een uitstap herken je zo:

M茅茅r dan opvang Op sommige kampen is er op vrijdagnamiddag om 15u30 een toonmoment:

Met Free-Time op kamp, dat is meer dan opvang. Door uitdagende kampen met toffe activiteiten willen we kinderen en jongeren dichter brengen bij sport en cultuur. Het team speurt daarom steeds naar de nieuwste trends. Elke dag zorgen onze monitoren ook voor spetterende randanimatie v贸贸r en na het kamp.

Heb je zelf een zot kampidee? Laat het ons weten op info@freetime.be

3


Wie Waar Wanneer?

WIE Kleuterkriebels 3-6 Een brede waaier aan creatieve, sportieve, educatieve, ontdekkings- en themakampen voor de jongste kinderen. Voel je het al kriebelen om met Free-Time op kamp te trekken? Pag. 6

Kids 6-12 Ravotten zonder grenzen ! Moderne mix van uitdagende sporten en verrassende uitstapjes voor actieve jongens en meisjes. Pag. 15

Jongeren 12+ Je talenten volledig ontplooien doe je hier ! Ontdek een multimix van sportieve activiteiten; verdiep je in creatieve wereld van o.a. theater en digitale fotografie. Geen idee is te zot. Pag. 32

Overzichtskaa rtje van al onze kamppla atsen? www.freetime .be/ vakanties/acco mmodaties

WAAR De accommodaties De externaatsvakanties in Gent gaan door in het SintPaulusinstituut en in de Sporthal van Hogeschool Gent. Beide locaties zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer en liggen dicht bij invalswegen. Op de accommodatiepagina op onze website vind je alle informatie over de accommodaties.

4 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Free-Time kampen, dat is voor elk wat wils. We delen onze kampen dan ook in in vijf categorieën. Ze lopen als een rode draad door ons compleet aanbod. Je herkent ze gemakkelijk aan hun eigen symbool.

Themavakanties Bij themavakanties stimuleren we de creativiteit en fantasie van de kinderen. Thema’s die kinderen aanspreken bevorderen hun sociale en creatieve ontwikkeling. Het zijn ook gewoon heel toffe kampen.

Sportvakanties Als het kriebelt moet je op sportkamp! Free-Time biedt een brede waaier van bekende en minder bekende sporten aan. Om iedereen aan te spreken, zijn het altijd kampen op initiatieniveau.

Ontdekkingsvakanties We trekken de wereld in. Uitstappen naar musea, verrassende hoeken of uitdagende sportaccommodaties vormen de kern van ontdekkingsvakanties. Op een educatieve en speelse manier verbreden we zo je horizon.

Educatieve vakanties Kokerellen, fotograferen of een woordje Frans meepikken? Free-Time pakt uit met een uitgebreid en divers aanbod. Afgewisseld met sport – en spelactiviteiten ontwikkel je je talenten en interesses verder. Een aanrader!

Creavakanties Voel je die creativiteit al opborrelen? Ideaal! Knutselen, tekenen, schilderen en boetseren en veel meer. Op creakantie schep je zelf de zotste ontwerpen. Onze monitoren reiken tips aan om je techniek te verbeteren.

Benieuwd naar onze kampen ?? Snuister snel rond in ons kampaanbod

WANNEER

Paasvakantie 2013 PA1: 02/04-05/04 PA2: 08/04-12/04

Zomer 2013 ZO6: 05/08-09/08 ZO1: 01/07-05/07 ZO7: 12/08-16/08 ZO2: 08/07-12/07 ZO8: 19/08-23/08 ZO3: 15/07-19/07 ZO9: 26/08-30/08 ZO4: 22/07-26/07 ZO5: 29/07-02/08 Er wordt géén kamp gegeven op donderdag 15 augustus.

5


Kleuterkriebels 3-6

THEMA

KOM ER BIJ MET MAYA DE BIJ

WOEZEL EN PIP

ZO1, ZO3 // 3-5j – Sint-Paulus ZO6 // 4-6j – Sint-Paulus

ZO2 // 4-6j – Sint-Paulus ZO5, ZO9 // 3-5j – Sint-Paulus Woezel en Pip zijn de beste vriendjes. Samen met buurpoes en molletje wonen ze in de tovertuin. Samen beleven ze allerlei gekke avonturen. Om uit te puffen gaan ze af en toe op bezoek bij tante perenboom die altijd klaarstaat met een warme knuffel. Iets verderop treffen we de zingende tulpjes. Samen met hen gaan we leuke liedjes zingen en daar wordt iedereen blij van Gekke verkleedpartijen, en dolle fratsen waar je gaat van kwispelen. Net als Woezel en Pip. 2 hondjes op avontuur zie www.woezelenpip.nl

SPORT

CREA

EDUCATIE

BOB DE BOUWER ZO2, ZO7 // 4-6j – Sint-Paulus ONTDEKKING

Zoem Zoem... kom er bij! We zwermen samen van bloem naar bloem. Net als Maya leren we alles over planten. We trekken met al haar insectenvriendjes op tocht door de velden. Bij een bezoek aan de imker leren we bovendien alles over het leven van de echte bijen. Misschien mag je zelfs even proeven van verse honing? i.s.m. imker

Bob is moe van het harde werken en daarom moeten wij hem, samen met Wendy, helpen. Scoop Liftie, Nuck, Rollie en Dizzie zijn ook van de partij. We spelen toffe spelletjes met Titus de kat en Dizzie leert ons cement maken. Het wordt een drukke week. KUNNEN WE HET MAKEN? NOU EN OF!

CONCERTISSIMO ZO1 // 4-6j – Hipso ZO5 // 3-5j – Sint-Paulus ZO6 // 3-5j – Hipso Is het nu do, re, mi of sol, la, si? Iedere noot die we zingen doet ons vrolijk in het rond springen. We maken van ons kleuterconcert een heus festijn en knutselen instrumenten groot en klein. We dansen en swingen op de leukste liedjes en maken onze eigen kleutermelodietjes. Op vrijdag zingen we uit volle borst voor onze mama’s en papa’s. Extra: Instrumenten zijn voorzien door Free-Time

6 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


VIKINGFESTIVAL

PIRATENKAMP

ZO3, ZO9 // 4-6j – Sint-Paulus

ZO8 // 4-6j – Sint-Paulus

Vikings waren stoere mannen en vrouwen! Van je Hey Ho en roeien met die riemen. Varen, jagen maar vooral... Feesten! Heel de week leven we als echte vikings. Spelen als vikings, zingen als vinkings! En daar hoort een groot festival bij! We maken viking eten en bouwen een grootse vikinghut! De rest van de wereld... Wees gewaarschuwd, want het kan hier jolig aan toe gaan :)

Ahoi kameraden! Samen met kapitein Roodbaard zetten we deze week koers naar het Schatteneiland, waar we met een oude kaart op zoek gaan naar een zeeroversschat! Maar eerst moeten we er uit zien als Jack Sparrow, Piet Piraat of Kapitein Haak. Kortom, als een echte piraat: we maken een ooglap, piratenhoed, oorbellen, een houten been, stalen haak en zorgen voor een papegaai. We hijsen de piratenvlag en trekken op avontuur! Aargh!

ELFENKAMP ZO1 // 4-6j – Sint-Paulus

RUIMTEVAARDERS

Elk bloempje dat je tegenkomt in het bos heeft een eigen elfje dat voor dat bloempje zorgt. Kan je je inbeelden hoeveel elfjes er dan in het bos zullen zitten? Al eens naar de hemel gekeken op een winterse valavond? Die bewegende lichtjes zijn soms sterren, soms glimwormpjes, maar heel af en toe zijn het gewoon elfjes. Een snuifje sterrenstof over de hoofdjes en hop we vliegen naar elfenland. Deze week trekken we het bos in; Misschien zie je wel een elfje! Want ze bestaan echt! Verwacht meeslepende en geheimzinnige verhalen over het elfenrijk.

ZO8 // 3-5j – Sint-Paulus

ONDER WATER MET SPONGEBOB ZO3, ZO9 // 4-6j – Hipso Doe je samen met ons de eerste fijne stapjes in het water? Spongebob is een echte waterkenner! En hij leert je al zijn truukjes om super veel plezier te maken, in en met water. We doen een mega waterbalonnengevecht! En we vuren een waterraket af. We testen wie het langst zijn adem in kan houden en wie de beste waterspuwer is! En gaan super hard ravotten in een Subtropisch Zwembad! Ik ben er klaar voor! i.s.m. Rozebroeken zwembad

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Kleuterkriebels 3-6

Samson en Gert zongen ooit: ‘We gaan naar de maan!’ Wij zingen: ‘Wij gaan naar de maan, en nog veel verder!’ We bouwen ons eigen ruimteschip, nadat we echte astronauten training gehad hebben natuurlijk! Misschien komen we wel ruimtemannetjes tegen of ontdekken we een nieuwe planeet? Een vakantie voor zotte dozen die niets liever doen dan verder dromen! Later wordt ik ruimtevaarder! Awel ja, dat dacht ik ook!

TOM DE DINO ZO8 // 4-6j – Hipso Tom de Dino is verdwaald! Hij is zijn huis met de andere dino’s kwijt! Hij komt jullie onderweg tegen en neemt jullie mee de wereld rond! We bezoeken samen met Tom veel verschillende plekken. Waar ze andere spelletjes spelen, en anders doen. Ergens, lopen ze op hun handen! En nog ergens anders, praten ze altijd achterstevoren, neeredei ollah! En nog ergens anders wonen er allemaal lieve monsters! Je gaat je ogen en oren niet kunnen geloven! Helpen jullie mee om Tom zijn huisje terug te vinden? Dan kan hij weer met de andere dino’s spelen!

7


Kleuterkriebels 3-6

THEMA

SPORT

CREA

EDUCATIE

REUZEN EN KABOUTERS

KLEUTERDISCO

Zo7 // 3-5j – Sint-Paulus

ZO 1 // 3-5j – Sint-Paulus

Kietel, Kietel! Wie kietelt er daar aan mijn tenen? Het is een kaboutertje! Hij is zo klein dat ik hem wel in mijn broekzak kan steken. Wat is er kaboutertje? Ik sta op zijn lange baard zegt ie. OEPSISORRYDESNORRY Toktoktok! Wie tikt er daar op mijn hoofd? Het is een grote reus! Hij is zo groot dat zijn hoofd tussen de wolken verdwijnt. Wat is er reus? Of ik uit de weg wil gaan, dat ie anders op mij stapt? DatisnatuurlijkdattemeneerdeReus! Amai, ik moet nog veel te weten komen over die reuzen en kaboutertjes die hier rondlopen. Jij ook? Kom dan mee spelen in het groot, en in het klein!!

Onder begeleiding van ervaren dansmonitoren leren jullie je eerste danspasjes. We swingen de pannen van het dak en springen er op los. Om daarna nog meer pret te beleven door te knutselen en gekke spelletjes te spelen. Dit is een vakantie voor echte swing-in-’t velds die houden van plezier! En na het kamp mag je je kunstjes tonen aan je papa en mama!

ZOMERZOEKKAMP

TURNEN MET NELLIE EN CEZAR

ZO9 // 4-6j – Sint-Paulus

ZO3 // 3-5j – Sint-Paulus

Oh neen! Het is al de laatste week van de Zomervakantie! De zomer gaat verloren! We moeten de zomer terug vinden. Hoe doen we dat? Door een hele week zo-zomers-mogelijke-dingen te doen! Trek je bloemenjurkje en je zwemshort aan! We gaan zwemmen! En genieten van de zon! We gaan cocktails drinken en fruit-brochetten maken! We gaan frisbee spelen, en palletjestennis! Vergeet je zonnebril niet, en de zonnemelk! We gaan... We gaan...! Zo kunnen we blijven doorgaan! Maar het belangrijkste om te onthouden is: we laten de zomer niet vertrekken! Als het aan ons lag, was het het hele jaar door zomer. En misschien, als we heel hard ons-zomerse-best doen, blijft de zomer nog een tikkeltje langer! Hoezee! ism rozebroeken zwembad (1 uitstap)

Springen, huppelen, klimmen, rennen, duikelen, buitelen en rollen, hup met die beentjes in de lucht! Deze week werken we stevig aan onze conditie en aan onze lenigheid en dat in een goed uitgeruste turnzaal onder begeleiding van ervaren monitoren. Als we dan toch eventjes moe geturnd zijn dan maken we tijd om te spelen en te knutselen! Tuimel en turn je mee met Nellie en Cezar?

ONTDEKKING

KLEUTERBALLET ZO1 // 3-5j – Hipso Wie denkt dat ballet huppelen in roze tutu’s is, heeft nog nooit onze kleuters zien dansen! Samen maken we de mooiste figuren, in de lucht of op de grond! We duikelen en springen door het Zwanenmeer en onderweg komen we de Notenkraker tegen! Dan even de spieren rekken en een welverdiende massage en we kunnen er weer tegen. We kiezen onze eigen kostuums en maken onze eigen voorstelling. Dus verschiet niet als je aan het einde van de week een stoere dansende leeuw tegenkomt, veel kans dat het een van onze kleuters is! Voor jongens en meisjes met veel energie en zin om te dansen!

8 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


SPRING IN ’T VELD

KLIM & KLAUTERKABOUTERS

ZO6 // 3-5j – Hipso

ZO1 // 4-6j – Sint-Paulus ZO3 // 3-5j – Hipso

Eet jij veel springbonen? Wil jij even hoog en goed kunnen springen zoals Tijgetje? Dan zul jij deze week zeker en vast fantastisch vinden! We leren hoe we het beste kunnen springen. Er worden verschillende hulpmiddelen in gereedheid gebracht zoals trampolines en matten, zodat jij extra hoog kan springen! Vergeet als je boven bent de geoefende kunstjes niet, dan ben jij een echte springkampioen!

SPORT EN SPEL MET HOPLA ZO3 // 3-5j – Hipso

We klimmen een steile berg op en dalen dan weer via een trapje naar beneden. Daarna kruipen we over klimrekken, boomstronkjes en over hekjes. Bang zijn is niet nodig! Deze week leren we klimmen en klauteren als de beste. Geen obstakel is ons te veel! Door leuke spelletjes en oefeningen krijgen we een topconditie! Met o.a. een maal kleuterklimmen in Bleau. 1 uitstap naar Bleau

ALLES MET DE BAL!

Dit is een vakantie speciaal voor gekke kleine jongens en meisjes! We zetten onze eerste stapjes in verschillende soorten van bewegen door middel van verhaaltjes. We gaan bewegen, keihard springen, maar ook zachtjes rollen. We staan zo stokstijf mogelijk, of juist losjes als een grassprietje in de wind. Verder gaan we buiten spelen en zot doen. Een heuse ‘reis rond de wereld’, met de voetjes van de grond, mag natuurlijk niet ontbreken! Een toffe week voor Huppeldepups !

ZO1 // 3-5j – Hipso ZO4 // 4-6j – Sint-Paulus ZO6 // 4-6j – Hipso

MINISAMBA

ZO1 // 4-6j – Hipso

ZO4 // 3-5j – Sint-Paulus ZO8 // 3-5j – Hipso Deze week gaan we swingen en shaken. We leren onze eerste danspasjes op onze favoriete muziek en bewegen en springen de hele dag. Maar om af en toe tot rust te komen, wisselen we het dansen af met leuke spelletjes en knutselactiviteiten. Het wordt een hele gekke, plezierige week!

PEUTERGYM ZO5 // 3-5j – Sint-Paulus Klimmen, klauteren, springen, balanceren, hangen en rollen, wat thuis niet altijd kan of mag, is wel mogelijk in onze gymzaal! Kom dus lekker meegymmen! Tussen het gymmen door rusten we natuurlijk eventjes uit of halen we onze verfborstel boven om een mooi knutselwerk te maken. Heb je er ook al zin in?

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Kleuterkriebels 3-6

Deze week schoppen, botsen en stuiteren we er op los. Elke dag komt een andere balsport of -spel jouw richting uit! We voetballen, basketten en tennissen, maar ook bowlen en nog véél meer komt aan bod. Op het eind van deze week hebben de verschillende balsporten geen geheimen meer voor jou!

SPORTCAROUSSEL Welkom in onze Free-time sportclub. Maak al die spieren los en warm je goed op want... Deze week gaan we absoluut niet stil zitten. We bewegen, springen, lopen, huppelen, dansen er op los tot we in topconditie zijn! Zijn jullie er klaar voor? 3, 2, 1 START!

HOOFD, SCHOUDERS, KNIE EN TEEN ZO1 // 4-6j – Hipso Hoofd, schouders, knie en ...? Juist! Teen. Honderden Belgen leerden dit liedje al in de kleuterklas. Het is de ideale leidraad voor dit kleuterkampje. Aan de hand van allerlei toffe spelletjes en activiteiten leer je, je eigen lichaam kennen en het te controleren. Huppelen, springen, rollen, klauteren horen daar zeker bij! Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten waarbij we tot rust kunnen komen.

9


Kleuterkriebels 3-6 DE BEWEEGSTEEG THEMA

SPORT

ZO2 // 3-5j – Sint-Paulus ZO8 // 4-6j – Hipso ZO9 // 3-5j – Hipso Hup met de beentjes! We gaan springen, huppelen, dansen, rennen, klimmen en swingen. Deze week wordt een sportieve week voor de allerkleinsten! We doen verschillende leuke spelletjes en sportactiviteiten om er voor te zorgen dat we in conditie blijven. Bewegen staat centraal deze week!

CREA

OMNI EN ZWEMPLEZIER ZO2 // 4-6j – Hipso Water is je tweede thuis en je staat te popelen om nieuwe dingen bij te leren in het water? Neem dan deel aan deze supervakantie! Onze ervaren monitoren leren je watertrappelen, duiken, vlinderslag, rugslag en nog zoveel meer! Omdat je er na een paar uur echt wel verrimpeld uitziet, wisselen we zwemmen af met fantastische spelen en toffe knutselactiviteiten. i.s.m zwembad rozebroeken en Ter Wallen

SPORT EN SPEL

EDUCATIE

ZO5 // 4-6j – Sint-Paulus Een week vol leuke sporten en zalige spelen, wie droomt daar niet van? Tijdens deze week kan je je hart ophalen aan de leukste binnen- en buitensporten; een partijtje hockey, een strakke voetbalmatch, coole estafettes en enorm veel meer. Originele en toffe spelen lossen de uitdagende sporten af dus dit wordt genieten!

ONTDEKKING

SCHOP ER OP LOS!

BOULDEREN EN OMNI

ZO2 // 3-5j – Hipso ZO9 // 4-6j – Hipso

ZO8 // 4-6j – Hipso

Laat je dribbeltechnieken en andere kunstjes zien en schop erop los!Mini-, zaal-, en veldvoetbal staan op het programma. Een echte “sjottervakantie”, speciaal op maat voor beginnende voetballers. We blazen alvast de ballen op en wachten op jullie eerste GOAL!

HUPPEL DE PUPPEL ZO2, ZO6 // 4-6j – Hipso ZO9 // 3-5j – Hipso

10

Spring, rol, bots en strek! Het lieve konijntje Kleine Huppel danst super graag! Duikel, buig, draaidraai, boink! Dansen jullie mee? Op de leukste en gekste liedjes dansen we hoog en laag! GROOT en klein. Heel stijf of juist super losjes. En kleine Huppel? Die danst nog het hardst van allemaal! Op het einde krijgen jullie als cadeautje een boekje van Kleine Huppel, omdat jullie zo hard hebben geshaket en geboogied!

Wrijf die kalk op je handen, dan heb je meer grip. Doe je klimschoentjes aan! Boulderen is klimmen op lage rotsblokken. Dit is niet te onderschatten, het zijn korte en uitdagende routes. Om het veilig te houden oefenen we met experten indoor in de klimzaal Bleau! Bleau is bekend voor zijn vele boulders omgeven met dikke matten. Om geen kramp in onze handen en kuiten te krijgen wisselen we het klimmen af met verschillende toffe sporten. Een week spanning verzekerd! I.s.m. Klimzaal bleau

TURNEN MET JULES ZO7 // 5-6j – Sint-Paulus Springen, huppelen, klimmen, rennen, duikelen, buitelen en rollen, hup met die beentjes in de lucht! Deze week werken we stevig aan onze conditie en aan onze lenigheid en dat in een goed uitgeruste turnzaal onder begeleiding van ervaren monitoren. Als we dan toch eventjes moe geturnd zijn dan maken we tijd om te spelen en te knutselen!

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


Kleuterkriebels 3-6

ZO2 // 3-5j – Hipso Kriebelwiebeltoverspiegel wie heeft de mooiste giechel? Al eens op gelet hoe proper de stad er ‘s mochtends bij ligt? Nog nooit geritsel gehoord in een herfstbos? Dat zijn natuurlijk de elfjes en kabouters die door de toverspiegel in de onze wereld zijn gevallen. Nu willen ze terug naar hun huisjes voor kerstmis en we helpen ze om de verloren spiegel terug te vinden. Door de kracht van verhalen wandelen we een hele week op de dunne grens tussen onze wereld en het magische rijk van elfen en kabouters.

LUISTERVINKJES EN PRAATPAPEGAAIEN ZO1 // 4-6j – Sint-Paulus

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

KRIEBELWIEBELTOVERSPIEGEL

Deze week gaan we spelen met onze stem! Wat kan je allemaal met je stem? Gggggrrrrrr, PIIIEEEP, kkkrschhhhhhh, KABOEM, pssssssssttt... Maar ook woorden veel achter elkaar zetten is super grappig: pelspelspelspels, frigofrigo, akke akke tuut tuut weg zijn wij! Gooi dit alles bij elkaar op een vette beat en je hebt de praatpapegaaienrap! Door de micro klinkt het nog veel toffer! Kom allemaal naar hier lieve lusitervinkjes en stoere praatpapegaaien voor een superweek! I.s.m. Meneer Megaferm en Woord omhoog

KNUTSELEN MET HOPLA ZO6, ZO8 // 3-5j – Sint-Paulus Deze week knutselen we samen met Hopla en zijn vriendjes Lola, Nina en Onki, heel wat fijne kunstwerkjes. We mengen allerlei fleurige verfkleuren, tekenen de mooiste plaatjes en knoeien er op los met klei, plakband en wasco’s. Tussendoor maken we tijd vrij om met Hopla knotsgekke spelletjes te spelen. Exclusieve samenwerking met uitgeverij Averbode. Extra: Alle kindjes krijgen een boekje van Hopla.

KLIEDERKLADDER ZO1, ZO4 // 3-5j – Sint-Paulus Splits splatsch, zwaaien met die kwasten! Deze week houden we onze beste penselen in de aanslag. Schilderen met borsteltjes in alle maten en gewichten. Daar blijft het niet bij. We verkennen alle mogelijkheden van verf. Met sponsen en zelfgemaakte stempeltjes maken we echte picasso’s. Of is de druppeltechniek van Pollock meer je ding? Kleuters kunnen zich volledig uitleven op dit kliederkladder kamp. Op het einde van de week tonen ze trots hun kunstwerkjes in een mini-expo!

DANSENDE BENEN, RODE TENEN ZO2 // 4-6j – Sint-Paulus ZO7, ZO9 // 3-5j – Sint Paulus Zit je niet graag stil en ben je een creatieve duizendpoot? Dan is deze combinatie van dansen en knutselen beslist iets voor jou! We ontdekken al dansend de verschillende kleuren van de regenboog en maken de leukste knutselwerkjes.

11


Kleuterkriebels 3-6 verder aan ons land. Maar we komen allemaal hindernissen tegen die we moeten overwinnen. Zo verdienen we onze bouwmaterialen, en onze inspiratie om nieuwe dingen te bouwen! Op het einde van de week is het land voor de eerste maal geopend voor het grote publiek! Mis deze kans niet, u weet niet wat u zien!

THEMA

SPORT

KAKELBONTE KAMELEON ZO3 // 4-6j - Sint-Paulus

CREA

Kleuren staan deze week centraal: rood, blauw, geel of groen, je leert er wondermooie dingen mee doen. Geklieder, kunstwerkjes knutselen of mooie schilderijen maken, er is voor ieder wat wils.. Als een echte kameleon goochelen en toveren we met kleuren!

EDUCATIE

KUNSTKRIEBELS

SMIKKEL EN SMAKKEL KUNST ZO6 // 4-6j – Sint-Paulus Niet kunnen kiezen tussen smikkelen en smakkelen, of toch maar een uniek kunstwerk maken? Deze week hoef je niet te kiezen!! We combineren deze twee gewoon! Een pastaketting om te beginnen? Eindigen met een superdeluxe-peperkoeken-huis?! Hier kan het allemaal!

ZO4 // 4-6j – Sint-Paulus ONTDEKKING

Alles wordt uitgetest deze week! Alles met penselen, grote papieren en klei. Maar ook met touw, kapstokken en verf! En wat kunnen we doen met een oude zetel? Met wat bladeren uit de natuur wordt dit misschien wel het kunstwerk van de eeuw? We testen verschillende technieken op speelse wijze. Vergeet het knutselen van in de klas. Wij gaan veel verder! Op het einde van de week maken we een installatie van alles wat van de kinderen hun creativiteit ontspoten is! En dat gaat straf zijn! Ongelofelijk straf!

LEGOKAMP ZO5 // 4-6j – Sint-Paulus

12

Deze week draait rond van die kleine gekleurde blokjes. Zo met van die bolletjes op. Waar je de meest fantastische bouwwerken en sculpturen mee kan bouwen! We zijn allemaal medewerkers van het grote legoland! Elke dag bouwen we

KWISTIGE KWASTEN ZO8 // 4-6j – Sint-Paulus Nog wat rood hier en een beetje geel daar en dan is mijn schilderij klaar! Een hele week schilderen we er op los. We gebruiken alle kleuren van de regenboog om onze tekening zo mooi mogelijk te maken. Schilderen doen we niet alleen met penselen, want we gebruiken zelfs onze handen en voeten. Het wordt een kleurige bende!

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


Kleuterkriebels 3-6

ZO1, ZO4 // 4-6j – Sint-Paulus Wat is een moestuin en wat staat er allemaal in? Hoe moet je bloemen planten en groenten zaaien? Deze week gaan we op ontdekking in de moestuin, we leren wat er allemaal moet gebeuren in een moestuin en wat er bij komt kijken. We gaan zelfs op bezoek in een echte moestuin van de Moester. Omdat we niet heel de dag kunnen planten en zaaien, wisselen we af met leuke spelletjes en duiken we af en toe onze knutselkoffer in om onze moestuin nog mooier te maken. i.s.m. Papaver vzw

DESSERTJES MAKEN MET NELLIE EN CEZAR ZO1 // 4-6j – Sint-Paulus ZO6 // 3-5j – Sint Paulus Niet te missen voor lekkerbekken, smulpapen en fijnproevers. Nellie en Cezar nemen ons de hele week mee op sleeptouw in de keuken! We maken onze eigen koksmuts en toveren met behulp van ons Nellie en Cezar kookboek heerlijke dessertjes op tafel. Misschien maken we wel roomsoesjes, of een exotische fruitsla, of een mega ijscoupe!! Een ding is zeker, het zijn dessertjes om je vingers bij af te likken! Uiteraard gaan we ze allemaal zelf proeven! En daarna... nog meer proeven! Natuurlijk is er ook tijd om te spelen, te knutselen en veel vriendjes te maken. Eén ding is zeker, er is altijd iets te doen met Nellie en Cezar in de buurt! Trek je keukenschort alvast maar aan! i.s.m. Averbode Alle kinderen krijgen boekje mee van Nellie en Cezar.

KOEKENBAK MET KOEKIEMONSTER ZO2 // 4-6j – Sint-Paulus ZO7, ZO8 // 3-5j – Sint-Paulus Hmmm koekjes! Wie eet er nu niet graag koekjes? Niemand, dat dachten wij ook! Daarom gaan we heel de week koekjes bakken! Amandelkoekjes, chocolade koekjes, koekjes met glazuur, speculaas en misschien wel een koekjestaart! Of een

nieuwe Freetime koek bedenken? Ja, dat is een super idee! Dé expert bij uitstek in het koekjes bakken, het koekiemonster, komt soms langs om zijn kennis met ons te delen. Maar pas op dat hij niet alle koekjes op eet! Want dan hebben we er geen meer om samen met de mama en de papa thuis op te smikkelen.

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

IN DE MOESTUIN

FRUIT TIME ZO4 // 4-6j – Sint-Paulus Tijd voor fruit zoals je het nog nooit beleefde! Onze enthousiaste monitoren schotelen je een sappig fruitweek voor vol vitale spelvitamientjes. Knotsgekke spelen zoals kokosnootvoetbal, het banana split glijden en de kersenmarathon. Fruit is natuurlijk om je vingers bij af te likken. Deze week gaan we dan ook kokerellen met allerlei vruchten. We maken o.a. smoothies en een fruittaart. Als kers op de taart gaan we helemaal los. Vrijdagmiddag staat nog op het appèl: minifuif met maxipret. Dresscode: fruit Of wat had je gedacht?

PRIKKEL EN PROEF ZO5 // 3-5j – Sint-Paulus Zoet, zuur... Donker, licht, ... Stil, Luid, ... Hard, zacht... Alle mensen zijn geboren met 5 zintuigen. Met je ogen kan je zien, met je oren kan je horen, met je huid kan je voelen, met je neus kan je ruiken en met je tong kan je proeven. Oneindig veel prikkels in je omgeving komen op je af. Deze week wordt dit nog veel meer, we gaan aan het werk met al die smaken, geuren, kleuren en geluiden.

DAGELIJKSE KINDERKOST ZO5 // 4-6j – Sint-Paulus Een snuif zout hier, een stuk vlees marineren daar! Eens kijken of de cuisson goed is... hmmm, perfect! Kijk en doe mee in de keuken van dagelijkse kinderkost! We maken onze eigen kookshow en onze eigen oerdegelijke gerechten! Maar dan op kindermaat. Wat dacht je van een lasagne van puree, appelmoes en gehakt? Kan niet slecht zijn hé! Want je kent de regel: goed + goed = zeer goed :) Schuilt er een echt Jeroen Meus in jou? Schuif dan mee aan tafel bij dagelijkse kost! Dat is top!

13


Kleuterkriebels 3-6

MET NELLIE EN CEZAR NAAR DE KINDERBOERDERIJ THEMA

SPORT

CREA

ZO2, ZO6, ZO8 // 4-6j – Sint-Paulus Ken je Nellie en Cezar al? Nellie is een nieuwsgierig muisje en Cezar is haar dappere kikkervriend. Deze week nemen zij ons mee op hun dierenavonturen, elke dag ontdekken we iets nieuws. Als we geluk hebben, komen we ook hun andere vriendjes tegen zoals Mina de eekhoorn, Leo de egel en Fred de bever en beleven we veel avonturen! Exclusieve samenwerking met uitgeverij Averbode Extra : Alle kindjes krijgen een boekje van Nellie en Cezar op het einde van de week Inclusief: 1 uitstap aan kinderboederij.

EDUCATIE

ADDERTJE EN MUSJE ZO5, ZO7 // 4-6j – Sint-Paulus Wriemel Wriemel, kijk dat wormpje gaan! Hoe geraakt die toch vooruit? Probeer je mee te wriemelen als een worm? Kijk twee rupsjes... Hihi dat kietelt! Pas op dat je hem niet laat vallen. Musje zit hoog in de boom en kijkt goedkeurend toe. Zulke lieve, nieuwsgierige kindertjes! Haha, kijk daar. Een jongen schrikt van Addertje. Addertje de slang ziet er misschien wat eng uit, maar het is zo’n lieve schat. Musje valt bijna van haar tak van het lachen! Ontdek samen met Addertje en Musje alle kleine diertjes in de grond en in de lucht. Het wordt een toffe week met een warme sfeer voor de allerkleinsten!

ONTDEKKING

MET DORA OP ONTDEKKING ZO2 // 3-5j – Sint-Paulus ZO5 // 4-6j – Sint-Paulus ZO7 // 5-6 – Sint-Paulus

14

Dora en Boots zijn verdwaald en hebben hulp nodig om terug veilig thuis te geraken. Met behulp van Dora’s rugzakje en haar kaart gaan we haar helpen de goede weg terug te vinden. Onderweg lossen we samen mysteries op en leren we over de dieren, bloemen en planten van het bos. Van al dat stappen worden we ook wel eens moe, dus wisselen we af met leerrijke verhalen en knotsgekke knutselwerkjes

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


GROTE JONGENSKAMP

MEIDENKAMP

ZO1, ZO4 // 6-9j – Sint-Paulus

ZO1 // 10-12j – Sint-Paulus ZO4 // 6-9j – Sint-Paulus

Hallo stoere binken! Deze week doen we alleen maar échte jongensdingen! Raketten en katapulten bouwen! Voetballen in de modder! Of neen, Raketten bouwen in de modder! Proper ga je er in ieder geval niet van worden :) Dus mama en papa, wees gewaarschuwd! Er is zoveel te doen, en zo weinig tijd. Maar één ding is zeker, wat we allemaal gaan doen is goedgekeurd door kwajongens van over de hele wereld! Dus neem je maten mee voor een super coole, vuile en stoere week op ‘Het Grote Jongenskamp’. Het zal wel zijn!

TUSSEN MARS EN JUPITER ZO1 // 8-12j – Hipso ZO5 // 6-9j – Sint-Paulus ZO6 // 8-12j – Hipso ZO9 // 10-12 – Hipso Samson en Gert zongen ooit: ‘We gaan naar de maan!’ Wij zingen: ‘We gaan naar Mars, Jupiter en terug!’ We bouwen ons eigen ruimteschip, nadat we echte astronauten training gehad hebben natuurlijk! Misschien komen we wel ruimtemannetjes tegen of ontdekken we een nieuwe planeet? Een uitstap naar het Planetarium in Brussel mag natuurlijk niet ontbreken. Hier leren we alles over de Melkweg en de sterrenbeelden. Zo kunnen we de ruimte nog verder ontdekken! Tussen Mars en Jupiter, ready for take-off!

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Kids 6-12

Sssshhttt! Meiden, kom eens allemaal dichterbij, we willen een geheim vertellen… Deze vakantie is er een echt meisjeskamp! We schminken en verkleden ons en stelen de (mode)show! Superleuk is het ook om cadeautjes voor elkaar te knutselen en bovendien kunnen de podiumbeesten onder jullie dansen en playbacken op jullie favoriete muziek. Breng die maar mee, het wordt een echte meisjesweek! Extra : Workshop professionele dansleraar

REIS ROND DE WERELD ZO2, ZO5, ZO7 // 6-9j – Sint-Paulus Ben jij de volgende Christoffel Colombus? Neem dan snel je reispas en ga met ons mee op reis, de wereld rond. Iedere dag ontdekken we de geheimen van een fantastische bestemming. Zo maken we kennis met de oude Farao’s in Egypte, genieten we van een lekkere pizza in het Bella Italia of wanen we ons in het exotische Afrika. Maak je koffer al maar klaar! I.s.m. De wereld van Kina & het museum voor Midden-Afrika

AVONTURENKAMP ZO1 // 8-12j – Sint-Paulus

FEEST BEESTEN

Warning: niet voor doetjes! In deze actieve en sportieve week mag je je verwachten aan een pak avontuurlijke en grensverleggende activiteiten...We bieden je een brede waaier aan van ruige activiteiten die voor doorzetters zijn bedoeld! Laat je avontuurlijke geest naar boven komen en beleef deze uitdagende week!

ZO3 // 8-12j – Sint-Paulus ZO8 // 6-9 – Sint-Paulus Haal die toeters maar tevoorschijn, want we gaan feesten als de beesten! Elke dag vieren we een ander feest. Zo zingen we deze week verjaarsdagliedjes, gaan we paaseieren rapen, halen we pakjes van onder de kerstboom en verwelkomen we zelfs de Sint. Tussen het feesten door laten we ons verleiden tot allerlei andere toffe activiteiten. Na deze week mag je jezelf als een echt feestbeest beschouwen!

15


Kids 6-12

THEMA

SPORT

CREA

EDUCATIE

ONTDEKKING

IN DE MIX!

POETS BAK

ZO3 // 8-12j – Hipso

ZO6 // 8-12j – Hipso ZO8 // 6-9j – Hipso

Aan de hand van een heleboel workshops proeven we deze week van een breed gamma aan amateurkunsten. We gaan dansen, zingen en schrijven, maar ook beeldhouwen, toneel spelen, schilderen, fotograferen en filmen. Dit kamp wordt aldus het ideale moment om je ongekende talenten te ontdekken. Wie weet word je wel de nieuwe Erik Van Looy of Rihanna! I.s.m. Artforum, Jeugd en Dans, Graffiti Jeugddienst, vzw Mooss

Wat is er leuker dan kattenkwaad uithalen en poetsen bakken? Deze opnemen op film tijdens dat je ze uitvoert! We pijnigen onze hersenen om de origineelste-grappigste-meestgedurfde-fantastischste mopjes uit te halen met mensen op straat! We bedenken technieken om onze camera te verbergen zodat we al de grappigheid kunnen filmen! Bananenschillen, kostuums en vals geld! Alles hoort erbij! Zet je kattenkwaad sensor maar aan en verzin de zotste dingen!

VAN KARIKATUUR NAAR IMITATIE

BRANDWEERMAN SAM

ZO3 // 9-12j – Hipso

ZO7 // 6-8j – Sint-Paulus

Wat als je je vriendje tekent met grote oren, een giga neus en een kin om U tegen te zeggen? Buiten dat het megagrappig is, is het ook een karikatuur! We leren karikaturen tekenen van bekende en minder bekende mensen. Wat als we die karikaturen nu eens tot leven wekken? We creëren personages op papier en vergroten hun karaktertrekken met verschillende theatertechnieken. Een over-the-top vakantie, waar over-acting en over-drijven centraal staat!

Brandweer Sam is de stoerste en dapperste jongen die er is! Hij gaat jullie deze week alles leren wat er te leren valt over de Brandweer! We doen veel leuke spelletjes om fysiek paraat te geraken! PPPSSSHHHTTT we blussen en brandje met een echt brandweerslang! We bezoeken een échte kazerne en maken een persoonlijke brandweerhelm. Oh neen, er zit een katje vast in de grote Eik! Helpen jullie mee Pluisje de kat te redden? Samen met brandweer Sam lukt het je!

INDIAANSE POW WOW

EXPEDITIE FT ZO9 // 8-12j – Sint-Paulus Deze week nemen jullie het in groep tegen elkaar op, en proberen we achterhalen wie de grootste Free-Time avonturiers van allemaal zijn. We bouwen ons eigen kamp en voeren tal van opdrachten tegen elkaar uit, waarbij evenwichtsbalken en touwenparcours de nodige spanning zullen bieden. Wie het best scoort op proeven rond team spirit, uithoudingsvermogen en tactiek zal het halen. Voor sportieve teamplayers!

ZO 5 // 6-8j – Sint-Paulus

16

Klinken begrippen als squaw en tomahawk als Chinees voor jou? Dan ben jij klaar om een spoedcursus indianentaal te volgen! Deze week leven we in tipi’s, maken we dromenvangers en verdedigen we ons tegen de cowboys; we worden echte indianen! Uch!

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


Kids 6-12 OMNISPORTMIX

Hou je ervan om van verschillende nieuwe sporten te proeven, dan is dit jouw kans! We hebben een ongelooflijk aanbod klaargestoomd waar je onmogelijk “neen” tegen kan zeggen. Zwemmen, voetbal, basketbal, turnen, badminton, pingpong, bowling en zoveel meer! i.s.m. Bowling Overpoort, Blaarmeersen, zwembad Rozebroeken

ZWEMMEN EN SPEL ZO1 // 6-8j – Hipso ZO9 // 6-9j – Hipso Voor rivierottertjes, chloorwatervisjes, Neptunusjes en zeemeerminnen. Water is je tweede thuis, maar je staat nog niet helemaal stevig in je zwemvliezen? Neem dan deel aan deze vakantie, onze ervaren monitoren leren je alles aan. Aangezien je er na een paar uur oud en gerimpeld uitziet, begeven we ons op tijd en stond uit het zwembad en wisselen we af met coole spelen! Extra: 4 dagen (voor- of namiddag) gaan we zwemmen in zwembad “ter Wallen” in Merelbeke en de Rozebroeken

DANCEFEVER ZO1 // 6-9j – Hipso ZO6 // 10-12 – Hipso Koortsachtig op zoek naar de nieuwste dans moves?? Misschien heb je dan Dance Fever. Je bent gek op dansen, je hebt gevoel voor ritme, je kan moeilijk stil blijven zitten bij het horen van muziek? Laat je dancefever dan behandelen op dit super duper danskamp! Onder professionele begeleiding maak je kennis met heel wat verschillende dansstijlen. Dit kan gaan van funky jazz tot de gekste moderne dans. Een vakantie om nooit te vergeten! Op vrijdag organiseren we een dansshow voor de ouders.

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

ZO1 // 6-9j – Hipso ZO4 // 6-9 – Sint-Paulus

VOETBAL EN STRANDSPELEN ZO1, ZO9 // 6-9j – Hipso Dit kamp heeft niet veel uitleg nodig: De macht zit hem al in de naam! Heel simpel. Enerzijds voetballen tot onze benen moe maar voldaan zijn! Volleys trappen, de wreeftrap leren, een schaarbeweging en de Zidane! Anderzijds zalig ravotten met échte strandspelen. Racketjestennis, beachvolley, strandestafette, ... Gewoon een zalig kamp met alles wat je nodig hebt om een machtige tijd te beleven. Voor coole mannen en stoere chicks!

SO YOU THINK YOU CAN DANCE ZO1, ZO9 // 8-12j – Hipso Je kan geen seconde blijven stilzitten en van zodra je muziek hoort gaat de dansmicrobe wild tekeer? Dan is dit kamp zeker iets voor jou! Onder begeleiding maak je kennis met heel wat verschillende dansstijlen. Dit kan gaan van funky jazz tot de gekste moderne dans. Deze week swingen we gegarandeerd de pannen van het dak! En op vrijdag organiseren we een dansshow voor de ouders.

TENNISSTAGE ZO1 // 9-12j – Hipso Matchpoint ! Door verschillende spel- en oefenvormen leer je de juiste houding, techniek, basisslagen en het betere benenspel. Dagelijks verbetert je backhand- en forehandtechniek. Dat gaan we toepassen in een spannend toernooi uiteraard ! Kim of Justine achterna? Onze monitoren leren je alvast een goede basis aan! Af en toe wisselen we onze tennisracket in voor andere sportgerief.

17


Kids 6-12

THEMA

SPORT

CREA

KAJAK EN OMNISPORT

SPORTYLICIOUS

ZO1 // 9-12j – Hipso

ZO2 // 6-9j – Hipso

Voor waterliefhebbers die houden van een stevige portie actie. We springen 3 maal in onze kajak en laten onze peddels het werk doen. Het vele kajakken wisselen we af met allerlei toffe sporten. Maak je borst al vast nat; het wordt een drukke week vol kajakfun ! I.s.m. Ponas travel

Proef je graag van verschillende soorten sporten? Deze week gaan we bowlen, zwemmen, en klimmen in een echte klimzaal! Trek dus je sportiefste kledij aan en kom genieten van deze intense week! i.s.m. Bleau & Ter wallen en Overpoort Bowl

KLIMMEN SPECIAL

ZO2 // 6-9j – Hipso

ZO1 // 9-12j – Hipso ZO7 // 10-12 – Sint-Paulus EDUCATIE

ONTDEKKING

Schrikken de Mont Blanc of de Mount Everest je niet af? Dan is deze klimvakantie zeker iets voor jou! De ervaren monitoren van BLEAU leren je alle basistechnieken van het klimmen en voor je het weet zit je al met je hoofd in de wolken! Fun en (hoog) spanning verzekerd. Laat die hoogtevrees dus thuis! Het intensief klimmen wordt afgewisseld met een waaier van andere sporten/activiteiten. I.s.m. Bleau

VOETBALKAMP Fout in het strafschopgebied! Hier volgt de penalty van Messi. En hij scoooort! Waar dacht je dat Messi leerde dribbelen en scoren? Op een Free-Time vakantie natuurlijk! Kompany wist niet wat een bal was tot hij getraind werd door ónze monitoren! Tactisch voetbal, conditietraining, trappen op doel, wedstrijdjes en nog veel meer staan op het programma!

TIENKAMP ZO1 // 10-12j – Hipso ZO6 // 6-9j – Hipso ZO9 // 8-12 – Hipso Klaar voor een Atletisch topnummer! Aanschuiven dan maar, want er zijn tien stappen. Hardlopen, verspringen en kogelstoten kent iedereen. Op tienkamp werken we niet enkel aan onze techniek, maar gaan we ons kunnen ook meten in spannende wedstrijden met onze teamgenoten. En het mag al eens iets specialer... Ooit al een speerwerpen gedaan? Misschien nog net. Als je ook nog eens een discus door de lucht keilt... Op tienkamp dan maar. Tien maal fun !

TURNEN MET JULES ZO2 // 6-8j – Hipso

18

Springen, huppelen, klimmen, rennen, duikelen, buitelen en rollen, hup met die beentjes in de lucht! Deze week werken we stevig aan onze conditie en aan onze lenigheid en dat in een goed uitgeruste turnzaal onder begeleiding van ervaren monitoren. Als we dan toch eventjes moe geturnd zijn dan maken we tijd om te spelen en te knutselen!

TER LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT ZO2 // 8-12j – Hipso Deze week krijgen jullie allerlei coole activiteiten geserveerd en niet enkel op de grond! We beleven ultieme kicks op grote hoogtes, en ook het water zal geen geheimen meer hebben voor ons! Het wordt nat, het wordt hoog... het wordt spectaculair! Dit spetterend aanbod vol boeiende activiteiten mag je zeker niet missen! I.s.m. Ponas Travelen en MTB Remo Monchy

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


Kids 6-12 VOLLEYBAL EN OMNISPORT ZO2 // 10-12 – Hipso

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

ULTIMATE SURVIVAL

Tijdens dit kamp leren we volleybal kennen in al zijn facetten. We leren smashen, staffelen, duiken, en nog veel meer! Naast enkele tactieken weliswaar ook nog een straffe sprongservice! Teamgeest, doorzettingsvermogen en een flitsend reactievermogen. Dat zijn zowat de basis ingrediënten voor een spannende volleybal match. We wisselen volleybal af met enkele vele andere sporten.

ZO2 // 8-12j – Hipso Beschik jij een over een hoog avonturiersgehalte? Trek je graag door de bossen en hou je ervan om te kamperen in de natuur? Dan ben jij diegene die wij zoeken! Deze week moeten we overleven op eigen krachten. Op ons avontuur komen we geen beren tegen, maar wel verschillende coole hindernissen zoals een deathride en een hoog touwenparcours! We beleven ultieme kicks en worden één met de natuur nadat we ons volledig gecamoufleerd hebben. Voor survivalexperts in spé! I.s.m. Out Of Limits, Gent

FUNKY FLASHMOB ZO2 // 10-14j – Hipso Uitzonderlijk tot 14 jaar ZO9 // 9-12 – Hipso

RACKETSPORTEN

Deze week gaan we dansen! En dat zal de wereld geweten hebben. Een paar jaar geleden doken de flashmobs voor het eerst op in het straatbeeld. Deze week bereiden we een eigen geheime choreografie voor. Tijdens het kamp trekken we de stad in en voeren we onze flashmob op. Waar?? Dat verklappen we voorlopig nog niet. Er zullen zeker camera’s aanwezig zijn. Wie weet, misschien halen we het nieuws wel...

ZO2 // 8-12j – Hipso ZO9 // 6-9j – Hipso

SCHAAKKAMP

Slagsporten liggen je wel, maar je kan niet kiezen? Wil je in de voetsporen treden van Rafael Nadal of Kim Clijsters? Dan is dit de vakantie die je zoekt! Een week vol tennis, badminton, squash, pingpong,… Met andere woorden: een vakantie vol afwisseling, actie en plezier! Extra: Uitstap naar Tennis & Squash Blaarmeersen I.s.m. padel4u

BALLETPRET ZO2 // 10-12j – Hipso

ZO5 // 8-12j – Sint-Paulus EXCLUSIEF! Ben je een schaaktalent of wil je je kennis nog wat bijschaven? Dan is deze schaakweek beslist iets voor jou! We werken met professionele lesgevers en zetten elkaar deze week verschillende keren mat! Ook begrippen als schaakmat, rokade en promoveren zullen ons na deze week niet meer vreemd zijn. Een gezonde geest in een gezond lichaam… daar gaan we voor deze week. Dus verwacht je zeker ook aan toffe buitenspelen.

Plié…plié…relevé…! Ook steeds zo betoverd door de pracht van ballet? Kom dan deze week met ons meedoen! We starten van nul en oefenen elke dag op onze balletpassen. Zo zijn we op het einde van de week klaar om onze eerste ballet-show-off te geven! Tussen de balletoefeningen door werken we nog aan onze conditie met andere sporten.

19


Kids 6-12

THEMA

SPORT

CREA

EDUCATIE

ONTDEKKING

SPELENDE WATERRATJES

BADMINTON EN OMNISPORT

ZO3 // 6-8j – Hipso

ZO3, ZO8 // 8-12j – Hipso

Water is je tweede thuis en je staat te popelen om nieuwe dingen bij te leren in het water? Neem dan deel aan deze supervakantie! Onze ervaren monitoren leren je watertrappelen, duiken, vlinderslag, rugslag en nog zoveel meer! Ook heb je kans om al je ontbrekende brevetten te behalen. Omdat je er na een paar uur echt wel verrimpeld uitziet, wisselen we zwemmen af met fantastische spelen en toffe knutselactiviteiten. I.s.m. zwembad Rozebroeken en Ter Wallen

Badminton is veel meer dan zomaar met een racket op een pluimpje meppen. Rotatieslagen, verdedigen, dropshot, let,… maken van badminton een heel boeiende sport. Deze week leer je alles over het ‘shuttlen’. We spelen minimum de helft van de dag badminton en wisselen af met andere bekende en minder bekende sporten.

BOULDEREN EN OMNI

BOWLING EN ROLSCHAATSEN

ZO3 // 6-8j – Hipso

ZO3 // 8-12j – Hipso

Wrijf die kalk op je handen, dan heb je meer grip. Doe je klimschoentjes aan, maar een klimgordel is niet nodig! Boulderen is klimmen op lage rotsblokken. Dit is niet te onderschatten, het zijn korte en uitdagende routes. Om het veilig te houden oefenen we met experten indoor in de klimzaal Bleau! Bleau is bekend voor zijn vele boulders omgeven met dikke matten. Om geen kramp in onze handen en kuiten te krijgen wisselen we het klimmen af met verschillende toffe sporten. Een week spanning verzekerd! I.s.m. Klimzaal bleau

Let op het wordt een drukke week! Naast alle coole sporten gaan we deze week ook nog: Gooien-met-een-zware-bal-met-drie-gaten-innaar-tien-kegels en schaatsen-met-rolletjesonder-onze-voeten-en-hopelijk-niet-vallen! Jaja, je leest het goed. We gaan bowlen en rolschaatsen all-night-long! Kan jij drie strikes achter elkaar gooien oftewel ‘een Turkey’? En kan jij onder je vriendin haar benen door rolschaatsen? Je merkt het hier! Skeeleren maar! I.s.m. Overpoort Bowl en rolschaats club

SPORTCARROUSEL

ZO3 // 8-12j – Hipso ZO7 // 8-12j – Sint-Paulus

ZO3 // 6-9j – Hipso Welkom in onze Free-Time sportclub. Maak al die spieren los en warm je goed op want... Deze week gaan we absoluut niet stil zitten. We bewegen, springen, lopen, huppelen, dansen er op los tot we in topconditie zijn! Zijn jullie er klaar voor? 3, 2, 1 START!

20

OOSTERSE GEVECHTSSPORTEN

Zijn Bruce Lee en Jacky Chan je helden? Ben je jaloers op de moves van de drie Charlie’s Angels en James bond? Of zou je je wel is willen leren verdedigen tegen ambetanteriken? Dan is DIT iets voor JOU! We gaan leren aanvallen en verdedigen! We doen dit met respect voor de geschiedenis en tradities van de sporten. We werken dus niet alleen aan onze conditie en onze lenigheid. Een zalige week waar we verantwoord met elkaar op de vuist of enkel, elleboog en knie gaan! I.s.m. professionele lesgevers

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


BREAKDANCE

TEAM ACTIEF

ZO3 // 9-12j – Hipso

ZO5 // 6-9j – Sint-Paulus

Beste B-Boys en Fly Girls! We gaan breaken tot de zon niet meer opkomt! Headspins, windmills en freezes. Deze kickass moves komen allemaal aan bod! Naast deze vaste moves gaat het er in breakdance ook om je eigen stijl te ontwikkelen. Orginaliteit en expressie staan centraal, op en naast de cypher (ofwel de circel waarin gedanst wordt) We jammen en battelen erop los. Geloof me maar, op het einde van de week is je biceps verdubbeld! Vijf, zes, zeven acht en break! I.s.m. professionele lesgever

Deze week storten we ons in een waar avontuur. Als echte avonturiers nemen we het tegen elkaar op en wagen we ons aan een heleboel proeven rond teamspirit, uithoudingsvermogen en tactiek. Racen, dingen smokkelen, klimmen en klauteren, je kan het zo gek niet bedenken of ons superteam moet het doorstaan!

SPORTMANIA ZO4 // 8-12j – Sint-Paulus We beoefenen deze week vele coole sporten die je fysieke paraatheid zullen testen! We ontdekken wat de juiste werptechnieken zijn tijdens een initiatie frisbee en leren hoe we moeten dribbelen en scoren met een hockeystick! Ook de badmintonshuttles vliegen deze week in het rond. Begin al maar te stretchen, want deze week is het sport, sport en nog eens sport wat de klok slaat!

DANCE FOR YOUR LIFE! ZO5 // 6-8j – Sint-Paulus EXCLUSIEF! Elke dag een andere stijl, elke dag een nieuwe vibe, elke dag nieuwe muziek,… Dit is dance for your life! Dansschool Dancecontrol neemt ons elke dag op sleeptouw om een nieuw dansgenre uit te proberen. Hip hop, ballet, jazzdance,…na deze week weten we perfect in welk genre onze heupen het beste swingen! D.A.N.C.E.! I.s.m. professionele danslerares met dansschool Dancecontrol

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Kids 6-12

SKATEFUN ZO5 // 9-12j – Sint-Paulus Je vindt skateboarden ‘MEGACOOL’? Dan mag je deze vakantie op wieltjes beslist niet missen! Onze professionele skatefreaks brengen je, op een veilige manier, van alle nieuwigheden op de hoogte en schaven jullie techniek bij. Ollies, kickflips, heel flips...alle tricks komen aan bod. Af en toe ontspannen we met andere sport- en spelactiviteiten. Gewoon DOEN! Extra : Free-Time voorziet skateboards en bescherming. Uitstap naar indoor skatepark Zumies

PAARDRIJDEN ZO6 // 9-12j – Sint-Paulus ZO8 // 10-14 – Sint-Paulus Uitzonderlijk tot 14 jaar ! Zijn draven, galopperen, voltige, longeren, aansingelen en roskammen nog moeilijke woorden voor je? Kom dan naar deze vakantie en de paardenwereld zal geen geheimen meer kennen. We spreken dagelijks af op de Hipso en gaan in groep naar de manege. I.s.m. Manege De Hoefslag

21


Kids 6-12

THEMA

SPORT

CREA

EDUCATIE

ONTDEKKING

BASKET EN OMNI

SKATEFUN EN BMX

ZO6 // 6-9j – Hipso ZO8 // 9-12j – Hipso

ZO6 // 8-12j – Hipso

Tijdens dit kamp leren we basket kennen in al zijn facetten. We leren dribbelen, pivoteren, lay-up, set shot, jump shot, vrije worp... En tijdens de verschillende matchsituaties van ‘1 on 1’ tot ‘5 on 5’ leren we enkele tactieken aan en scoren we misschien wel een driepunter. We wisselen basket af met enkele vette andere sporten.

TIENKAMP ZO1 // 10-12j – Hipso ZO6 // 6-9j – Hipso ZO9 // 8-12 – Hipso Klaar voor een Atletisch topnummer! Aanschuiven dan maar, want er zijn tien stappen. Hardlopen, verspringen, kogelstoten en hoogspringen kent iedereen. Op tienkamp werken we niet enkel aan onze techniek, maar gaan we ons kunnen ook meten in spannende wedstrijden met onze teamgenoten. En het mag al eens iets specialer... Ooit al een speerwerpen gedaan? Misschien nog net. Als je ook nog eens een discus door de lucht keilt... Op tienkamp dan maar. Tien maal fun !

Deze week testen we twee super coole sporten uit! Zet je helm op en bind je bescherming om, want een paar blutsen en builen horen er deze week helaas wel bij. Maar Tony Hawk en Per Welinder hebben dat ook allemaal doorstaan! We leren van pro’s neige tricks, van de basic ollie tot Kickflips en 360’s! Ook de skateramp maken we onveilig. ook met onze BMX. We draaien ons stuur en nemen jumpkes. Zot!

PEDDEL EN ZWEMPLEZIER ZO6 // 9-12j – Hipso ZO8 // 10-12 – Hipso Deze week gaan we ultimate Kajak doen! We beheersen felle waters en putten onze spieren uit! Wie komt het eerste over de finishlijn? Voor we in onze boot kruipen moeten we wel eerst onze zwemvaardigheden perfectioneren. We bewijzen dat we ons mannetje kunnen staan, of zwemmen, in verschillende waters. We bekijken ook wat je moet doen als er iemand in nood is! De reddersprong perfectioneren we tot hij...jah, perfect is! Er is natuurlijk ook veel ruimte om te relaxen en te onstpannen met de voetjes in het water. Whazaaa

DANCEFEVER ZO1 // 6-9j – Hipso ZO6 // 10-12j – Hipso

AMERICAN GAMES ZO6 // 8-12j – Hipso

22

Wil je ook eens voluit tot de End Zone gaan? Dan zit je goed met American Games. We verkennen een resem bekende Amerikaanse sporten. Je leert er de spelregels van klassiekers als baseball en American football. Maar we gaan vooral spelen natuurlijk! Homeruns lopen doe je als de beste na dit gloednieuw sportkamp!

Koortsachtig op zoek naar de nieuwste dans moves?? Misschien heb je dan Dance Fever. Je bent gek op dansen, je hebt gevoel voor ritme, je kan moeilijk stil blijven zitten bij het horen van muziek? Laat je dancefever dan behandelen op dit super duper danskamp! Onder professionele begeleiding maak je kennis met heel wat verschillende dansstijlen. Dit kan gaan van funky jazz tot de gekste moderne dans. Een vakantie om nooit te vergeten! Op vrijdag organiseren we een dansshow voor de ouders.

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


JA ALLO BUFFALO!

TURNEN !

ZO6 // 10-12j – Hipso ZO8 // 6-9j – Hipso

ZO9 // 6-8j – Hipso

Deze week draait het rond onze tophelden van AA. Gent: De Buffalo’s! Trek mooiste blauw-witte tenue aan en snel je naar hier! We leren fantastische tricks en bestuderen de topopstellingen van de Buffalo’s. We doen de klasse volley na van Mboyo en de snelle dribble van Van der Bruggen. We snuiven ook de sfeer van de échte Buffalo’s op in het gloednieuwe stadion. Een vakantie voor de voetbalgek, die hier helemaal voerbalgek gaat worden!

STERREN OP DE DANSVLOER ZO7 // 8-12j – Sint-Paulus Deze week wanen we ons in de wereld van de upper-class van de vlaamse sterren! We draperen ons in strakke maatpakken en glamoureuze avondjurken. We dansen verschillende stijlen. Van een heftige tango tot een elegante quickstep! We wisselen af met een hiphop lyrical of moderne dans. Om het, tjah, wat jong te houden hé! Voor dansende duizendpoten die niet vies zijn van een uitdaging!

UIT DE OUDE DOOS ZO7 // 8-12j – Sint-Paulus Deze week roepen we de dolle jaren zestig weer helemaal tot leven deze week! In een boeiende mix van volkse sporten kun je je meten met je tegenstrevers. Of speel je liever in kleine teams tegen de rest van de groep? Dat kan! Handvastheid, een scherp oog en heel veel goedlachsheid, meer heb je eigenlijk niet nodig. Bij het biljarten en driebanden zetten we goed wat spin op de bal. Bij kickeren halen de voetbalfanaten dan weer hun hartje op. De opperste concentratie reserveren we voor een matchke Darts. Ook echt oude spelen komen aan bod, zoals sjoelbakken en kaasballen!

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Kids 6-12

In een goed uitgeruste turnzaal maak je kennis met verschillende turndisciplines zoals ritmisch turnen, toestelturnen en trampolinespringen: voor elke turner wat wils. Bij grote groepen worden de kinderen ingedeeld naar leeftijd en niveau.

PING PONG EN OMNI ZO9 // 9-12j – Hipso Na deze week heeft dat kleine palletje geen geheimen meer voor jou! We zetten spin op het balletje. Zowel fore-hand als back-hand. We perfectioneren onze opslag en spelen dubbelpartijtjes. En doen soms is iets gek. Met tien rond de tafel! Wie kan het langst blijven tikken? Om onze polsen niet te overbelasten wisselen we de ping-pong palletjes in voor voetballen en hockeysticks. Of misschien nog en andere coole sport!

JUDO EN OMNI ZO9 // 10-12j – Hipso Wil je graag superjudoka Gella Vandecaveye achterna? We leren je in de loop van de week allerhande val- en werptechnieken. We plannen een echt judotornooi en wie weet schakel je zelfs de monitor uit! Het intense trainen wisselen we af met een waaier aan andere sporten en spelen.

VOLLEYBALSTAGE ZO9 // 10-12j – Hipso Een sprongservice of schouderrol als Joost Borremans leer je niet op een dag! Maar tijdens dit kamp komen we toch al aardig in de buurt. Het wordt een intensieve week om onze volleybaltechniek scherp te stellen. Elke dag oefenen we op onze bal vaardigheid. We spelen regelmatig een match om alles in de praktijk te brengen. Ook trekken we naar het strand voor een echte beach-volley-match. i.s.m.gentse club

23


Kids 6-12

THEMA

SPORT

CREA

EDUCATIE

ONTDEKKING

DE MAFFE KUNSTBENDE

IEDEREEN BEROEMD

ZO1 // 6-9j – Sint-Paulus ZO3 // 8-12j – Sint-Paulus

ZO2 // 8-12j – Sint-Paulus ZO4 // 9-12j – Sint-Paulus ZO7 // 6-9j – Sint-Paulus

Lijkt het je wat om eens vanalles uit te testen? En niet zomaar vanalles, vanalle maffe dingen? Wat denk je ervan om de grote kunstenaars van vroeger in een modern jasje te steken? Wat dacht je van de Mona Lisa, maar dan in super felle kleuren? Of en mini vrijheidsbeeld in klei? Of een MEGA kunstwerk waar we twee dagen aan werken, maar dat alleen gemaakt is van materiaal dat andere mensen als vuilnis aanzien! Kei cool toch?! We gaan ook een museum bezoeken om verse en zotte inspiratie op te doen! En op het einde maken we onze eigen tentoonstelling voor de ouders. Als je vingers nu al beginnen te jeuken pas jij perfect in: De maffe Kunstbende!

PANAMARENKO

Beroemd zijn... Een rode loper... Op het podium staan... zingen, dansen, toneel spelen. Hier is het allemaal mogelijk! 5 dagen lang in de spotlights staan! Is het altijd al jouw wens geweest om eens een hele week op de planken te staan en te laten zien wat je allemaal kan? Aarzel dan niet langer en schrijf je in voor deze droom die werkelijkheid wordt! Extra : Workshop Graffiti jeugddienst

MUSICAL ZO3 // 6-9j – Sint-Paulus Droom je er al je hele leven van om eens op een echt podium te staan? Om eens te zingen uit volle borst voor een echt publiek? Is acteren één van je favoriete bezigheden? Dan is dit beslist een kamp voor jou! Je leert zang, dans en acteren te combineren.

ZO1 // 8-12j – Sint-Paulus ZO5 // 6-8j – Sint-Paulus ZO9 // 10-12 – Sint-Paulus Deze week vliegen we Panamarenko achterna; zwevend op de gedachte van Panamarenko. Uit verschillende hoeken nemen we materialen mee waarmee we vliegtuigen, onderzeeërs, raceauto’s, ruimteschepen creëren die wel van een andere planeet lijken te komen. Kortom we experimenteren volop met onze verbeelding. Het Panamarenkokamp tijdens krokus was trouwens een succes ! Fijn toonmoment met bewegende en rokende creaties van de kinderen !

THEATRAAL KABAAL ZO3 // 8-10j – Sint-Paulus BOEM PAUKESLAG .... DAAR LIGT ALLES PLAT! Met heel veel kabaal nemen we de volledige ruimte in. We slaan onze armen en benen in de lucht en leren roepen, fluisteren, fezelen en brullen. We geven het beste van onszelf als ware acrobaten en werken aan een allesomvattend eindspektakel. TROMMELS PAUKEN STOP! Dit theaterkamp wordt SUPER! i.s.m. Caque Improcomedy

24 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


Kids 6-12

ZO3 // 6-8j – Hipso ZO8 // 9-12j – Hipso Deze week leren we gooien met een diabolo, draaien met een flowerstick en balaceren op een rolla-bolla. Jongleren met sjaaltjes en één-twee-drie balletjes! We leren grappig zijn als een echte clown. Piramides bouwen! Tonlopen! Lasso-draaien! Eenwieleren! Circus is zoveel meer dan alleen truckjes achter elkaar. Dat willen we deze week laten zien. We maken zelf een voorstelling en de première is op het einde van de week! Zet de spots maar aan en strijk je bretellen. Want hier komen de nieuwe circusartiesten!

GOOCHELAARS EN GEESTEN ZO4, ZO6 // 8-12j – Sint-Paulus Deze week sluipen we de wereld van de illusionisten in... Snelle vingers, duistere blikken.. het hoort er allemaal bij. We hebben een echte goochelaar kunnen overhalen om zijn geheimen prijs te geven. De een is al wat netter dan de andere... Voor jonge illusionisten die niet bang zijn van wat duistere magie! Durf je het aan?

FOTOFUN ZO4 // 9-12j – Sint-Paulus ZO6 // 9-12j – Hipso Deze week verdiepen we ons in de wondere wereld van de digitale fotografie. Met ons fototoestel in de hand, en met de hulp van een professionele fotograaf leren we mooie gecentreerde foto’s nemen met aandacht voor de compositie en juiste lichtinval. We leren allerhande fototechnieken, leren foto’s bewerken en gaan op in de wondere wereld van de straatfotografie. Op het einde bouwen we onze eigen machtige tentoonstelling! i.s.m. Professionele lesgever

POËZIE HOTEL ZO5 // 8-12j – Sint-Paulus

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

CIRCUSTECHNIEKEN

Poëzie is mooi en puur Wij zijn fan van het eerste uur! Enkel, dubbel, tripple rijm Ik plak ze met secondelijm Hoe ik ze wil in mijn hoofd .... En verder zat ik nog niet! Hoofd hoofd, wat rijmt er op hoofd?! Help je mee rijmen met mij? Allé, poëzie hoeft niet persé te rijmen hoor! We gaan spelen met klanken en woorden, stil of luid. Ik schrijf ze neer, of roep ze uit! Ritszel, Ritszel hoplakee! Poë-zie je mee?

STRIPTEKENEN ZO6 // 6-9j – Sint-Paulus ZO9 // 9-12j – Hipso Wist je dat België het land is met het grootste aantal striptekenaars per vierkante meter? Misschien word jij er zelfs één van! Ben je dol op strips en droom je ervan om zelf een strip te ontwerpen en even beroemd te worden als Hergé, Willy Vandersteen, Merho, Jef Nys,...? Dan zal deze week je een stapje dichter brengen bij het uitkomen van je droom. Een expert leert jullie de basistechnieken van het striptekenen aan en zal jullie liefde voor de strip alleen maar vergroten!

ELFENSTOF ZO7 // 6-8j – Sint-Paulus Fladder Fladder... ssttt niet te luid...Anders schrik je de elfjes af! Wist je dat de elfjes het liefste volk is dat er bestaat? Ze zorgen voor elkaar en spelen de grappigste spelletjes. Met hun fonkelende vleugeltjes vliegen ze naar de zoetste besjes om te eten! Ze zien er ook grappig uit, omdat hun kleertjes en tasjes van felgekleurde stoffen zijn gemaakt. Het zachte vilt. Gaan deze week alles te weten komen over de elfjes en maken onze eigen kleren en attributen uit vilt! Je gaat niet weten wat je ziet!

25


Kids 6-12

TRAGEDIE/ KOMEDIE ZO7 // 8-12j – Sint-Paulus THEMA

SPORT

CREA

EDUCATIE

ONTDEKKING

Is jouw droom later op het witte doek komen? Ben je geboren om op een podium te staan? Of ben je gewoon lichtjes nieuwsgierig om eens in de huid van iemand anders te kruipen? Dan is Tragedie/ Komedie iets voor jou! We experimenteren met de verschillende domeinen van het acteren. Zo kom je te weten wat jou het beste ligt. Zijn je gezichtsuitdrukkingen zo expressief dat iedereen al in een deuk ligt nog voor je één letter hebt uitgesproken? Of ben jij eerder iemand die door haar perfecte inlevingsvermogen iedereen kan overtuigen dat je écht bang hebt van hamsters? Of weet je dat nog allemaal niet? Kom het al improviserend ontdekken bij Tragedie/Komedie! i.s.m. Caque Improcomedy

LEGO: DE BLOCKBUSTERS ZO8 // 6-9j – Sint-Paulus Lego kent iedereen; De laatste jaren doken super veel blockbusters op van lego-enthousiastelingen. Deze week gaan we aan de slag met de kleurige blokjes. Dat is zeker geen kinderspel. Ingewikkelde constructies ontwerpen én uitvoeren. Met de hele groep werken we ook de hele week aan een echte stop-motion film. Als iedereen tevreden is met het resultaat kunnen we die zelfs op youtube plaatsen. Benieuwd hoeveel mensen die leuk zullen vinden?? Wij ook!

VLIEGERKAMP ZO8 // 8-12j – Sint-Paulus

26

In groen, geel of rood! Met lintjes, of neen een parelslinger! Ik maak er vijf aaneen! En ik, ik maak er een volledig uit plastic! En ik, ghoh, ik wet het nog niet zo goed... Dat is niet erg! We trekken voldoende tijd uit om je vlieger op maat te maken! We perfectioneren de kite techniek, en geven hem het uiterlijk dat jij wilt!

En we testen hem natuurlijk uit! Hoe hoog kunnnen we geraken? Kan je een looping? Ik wel, kijk maar! WHhhhlooop. En bij vliegeren horen ook andere spelletjes, zoals palletjestennis en krabvoetbal! Dit wordt een vakantie om nooit te vergeten! Kom maar op wind! Met uitstap naar de zee !

ROK EN ROL ZO2, ZO8 // 10-12j – Sint-Paulus ZO9 // 8-12j – Sint-Paulus Wil je graag je eigen ontwerpen leren maken? Dat kan! Onder professionele begeleiding gaan we deze week aan de slag met de naaimachine. Wedden dat je op het einde van de week je eigen trui of rok kan maken? Naast naaien houden we ons ook bezig met het maken van een hip decor, want op het einde van de week houden we onze eigen modeshow!!

TAG EN CARTOONKUNST ZO8 // 8-12j – Hipso Ooit al van Roa gehoord? Of van Toykyo? Neen? Dan heb je ze zeker en vast al wel gezien rond jou! Deze super coole Grafitti kunstenaars hebben Gent namelijk als uitvalsbasis en maken de stad mooier met hun super coole Grafitti! We gaan deze week ook doodelen, spuiten en taggen à volonté. Op plaatsen waar het mag natuurlijk! We verplaatsen ons in de sfeer van de echte Grafitti artiesten door middel van workshops. Zo creëeren we onze eigen stijl. Van hippe, kleurige cartoons tot duistere sfeerbeelden. Taggen maar! i.s.m. Grafitti

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


FRANS EN SPEL

DAGELIJKSE KINDERKOST

ZO1 // 6-8j – Sint-Paulus ZO6 // 6-9j – Sint-Paulus

ZO2 // 6-8j – Sint-Paulus

Deze vakantie is bedoeld voor kinderen die dol zijn op spelen! Spelen, spelen en nog is spelen! En als ze daarbij nog eens een woordje Frans leren, dan kan de vakantie niet meer stuk! Alle soorten spelletjes komen aan bod! Grote spelen met sluipen en doen alsof. Korte spelletjes met lachen en gieren. Een spel met op tafel staan en zo luid mogelijk un, deux, trois! En misschien ook een spel verscholen in een zelfgebouwd kamp, met heel stil woordjes doorfluisteren... De kinderen gaan moe gespeeld en met een mondje vol Frans naar huis. Superbe alors!

FOODPRINT ZO1 // 6-9j – Sint-Paulus ZO4 // 9-12j – Sint-Paulus Heb je zin om lekker en gezond te koken? En vind je het belangrijk dat je daarbij de natuur en de diertjes geen kwaad doet? Dan ben je bij Foodprint aan het juiste adres! We gaan lekker koken, met natuurlijke producten die te vinden zijn in Gent en omstreken! Waarom zou je groentjes met het vliegtuig laten komen als de boer om de hoek die nog verser teelt? We gaan ook leren beekwater te filteren tot lekker drinkbaar water met behulp van een zelfgemaakte waterfilter! Zoek je een oplossing op de vraag: ‘Hoe het nu met de wereld verder moet?’ Geen nood, bij Foodprint vind je het antwoord!

FRUITTIME ZO1 // 8-12j – Sint-Paulus Tijd voor fruit zoals je het nog nooit beleefde! Onze enthousiaste monitoren schotelen je een sappige fruitweek voor vol vitale spelvitamientjes. Knotsgekke spelen zoals kokosnootvoetbal, het banana split glijden en de kersenmarathon. Fruit is natuurlijk om je vingers bij af te likken. Deze week gaan we dan ook kokerellen met allerlei vruchten. We maken o.a. smoothies en een fruittaart. Als kers op de taart gaan we helemaal los. Vrijdagmiddag staat nog op het appèl: minifuif met maxipret. Dresscode: fruit Of wat had je gedacht?

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Kids 6-12

Net zoals Jeroen en Piet duiken we deze week elke dag onze keuken in op zoek naar de al dan niet Vlaamse klassiekers onder de gerechten. Een lekkere soep, een smakelijk hoofdgerecht of een zalig zoet dessert...na deze week kunnen we lekker koken voor onze mama, papa, broertjes en zusjes!

CHOCOLADEKAMP ZO2 // 6-9j – Sint-Paulus ZO6, ZO8 // 8-12j – Sint-Paulus ZO9 // 9-12j – Sint-Paulus Chocoladetaart, soesjes, choco, pralines, chocomousse,…mmm chocolade! Deze week trekken we ons terug in ons chocoladelab en creëren we de lekkerste gerechten en desserten met chocolade. We smullen ons buikje rond, experimenteren met allerlei soorten smaken en maken onze eerste praline. Bovendien brengen we een super interessant bezoek aan de fabriek van Côte d’Or. Mmm, chocolade is lekker! I.s.m. Côte d’Or en Choco-Story

TALKING ABOUT ZO2 // 8-12j – Sint-Paulus Hi! How do you do? Zouden we tegen de koningin van Engeland zeggen, maar eerst moeten we natuurlijk nog wat extra woordjes leren voordat we bij ‘The Queen’ op theekransje gaan! Dan is deze vakantie ‘de plees toe bie’ of zoiets! We spelen een heel kamp leuke grote en kleine spelen, en ondertussen leren we nog een mondje Engels praten! How koel is da! Na deze vakantie ben je vooral moe en voldaan van al het leuks dat je hebt meegemaakt. Maar je hebt evengoed een basis van het Engels mee om met mevrouw de koningin over je favoriete ‘Football’ploeg te babbelen. Of neen! Is dat niet Soccer? That’s all folks en see you later alligator!

27


Kids 6-12

THEMA

SPORT

CREA

REIS DOOR DE TIJD

OP GROOTMOEDERS WIJZE

ZO2 // 8-12j – Hipso

ZO4 // 6-9j – Sint-Paulus

Ben je zot van de verhalen die je bompa je verteld? Heb je al eens ooit in een loopgraaf willen staan? Vraag je je af hoe dat de oude Egyptenaren gemummificeerd werden? Geen nood! Jij hebt gewoon een reis door de tijd nodig! Elke dag stappen we in onze zelfgebouwde teletijdsmachine en verkennen we een stukje van de wereld haar boeiende geschiedenis! We reizen zelfs een keer terug naar het jaar 1914, tijdens de Eerste Wereldoorlog, met een bezoek aan het mega boeiende In Flanders Fields museum in Ieper! Voor curieuzeneuzen die willen weten hoe het vroeger écht was!

Opgepast koks en kokkinnen! Deze keer maken we allemaal eenvoudige, maar o zo lekkere, gerechten. We gaan eens neuzen in de kookboeken van onze oma’s en opa’s en maken de recepten op hun manier. Krijg je het water al in de mond bij het horen van stoemp met worst, balletjes in tomatensaus of pannenkoeken? Doe je keukenschort dan maar snel aan! Extra: Free-Time zorgt voor goed uitgeruste keukens en keukenmateriaal

EDUCATIE

ANGRY BIRDS ONTDEKKING

ZO3 // 6-9j – Sint-Paulus ZO6 // 9-12j – Sint-Paulus Sommige spelletjes zijn onwijs cool. Angry Birds is zowat het tofste tijdverdrijf van de laatste maanden. Deze week kruipen we - letterlijk - in de huid van deze werpvogels. We maken eigen constructies om het spel volledig in real life te spelen. Giga-katapulten schieten je voorbij allerlei hindernissen. Punten pakken maar ! Deze week vliegen we er ook eens uit richting vogelasiel. We nemen een kijkje hoe vogels opgevangen en verzorgd worden. Angry Birds speel je op de ipad. Tijdens deze week leren we ook goed werken met dit snufje. We leren ook weer een en ander bij over andere apps op de ipadcrash course. I.s.m. educentrum en vogelasiel Merelbeke

AL KOKEND DE WERELD ROND ZO3, ZO9 // 6-9j – Sint-Paulus

28

We reizen de wereld rond, van keuken naar keuken. Daarbij belanden we soms in onverwachte hoekjes met leuke verrassingen. Elke dag focussen we ons op een ander kookcultuur. Chinese Bami Goreng, Italiaanse antipasta of Waalse coq-au-vin. Het kan allemaal ! Natuurlijk mixen we het koken met toffe activiteiten waarbij we al die landen en regio’s wat beter leren kennen. We houden onder andere een quiz over culinaire weetjes.

TABLETTOVENAAR ZO5, ZO7 // 6-9j – Sint-Paulus Heb je ooit al gegoocheld met een tablet op het internet? Eigenlijk kan je alles doen met een tablet: surfen, spelen, tekenen, puzzelen, gekke foto’s trekken, online verhaaltjes schrijven, muziekjes maken, griezelen, knutselen en zelfs verstoppen. Deze week krijgt iedereen een eigen tablet en verkennen we spelenderwijs de mogelijkheden van dit technische snufje. Op het einde van de week ben je een tablettovenaar! Enkel voor creatievelingen ;-) I.s.m. Media raven

TABLETSPECIALIST ZO5, ZO7 // 10-12j – Sint-Paulus In een week tijd dompelen we je onder in de wondere wereld van de ‘apps’. Deze apps of coole programmaatjes kunnen heel wat! Je krijgt een tablet voor één week en maken onze eigen muziekjes, leren foto’s bewerken, doorpluizen het internet, spelen er games op en nog veel meer. In no-time ben je een echte whizzkid en word je misschien wel de nieuwe Steve Jobs? :-) I.s.m. Media raven

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


Kids 6-12

ZO7 // 8-12j – Sint-Paulus ZO9 // 6-8j – Hipso In deze tijden is het belangrijk iets te weten over het milieu en hoe gezond te leven. Daarom verdiepen we ons een hele week in de natuur. Wat er allemaal in het bos te vinden is, welke paddenstoelen we kunnen opeten en hoe je een hol van een konijn kan vinden. Hoe we ecologisch kunnen leven staat deze week centraal. We brengen een bezoek aan een tuin van VELT en we gaan kijken naar de dieren op de kinderboerderij.

den? Dan is beestenboel echt iets voor jou! Deze week doen we alleen maar toffe dingen die met dieren te maken hebben! We verkleden ons in een dier en doen heel de dag alsof we een échte walvis zijn! Of we testen of we even snel kunnen lopen als een jachtluipaard. En of we een gratis ijsje te pakken krijgen als we zo schattig doen als hamstertjes? We gaan deze week spelen, knutselen, bouwen en als kers op de taart nemen we eens een kijkje achter de schermen bij Planckendael! Grraauuuwwww, ik heb er al beestig veel zin in! I.s.m. Planckendael

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

ECO LOCO

THE SAUCE OF MUSIC ZO8 // 6-9j – Sint-Paulus Zit de muziek in je genen? In je tenen? Sta je te popelen om nieuwe bands en artiesten te leren kennen? Je eigen stuk te maken? Met alternatieve en zelfgemaakte instrumenten? Ben je ook gefacineerd over wat sterren, sterren maken? Ben je er ook van overtuigd dat het iets te maken heeft met hun eten? Elvis zweert bij peanutbutter and banana pancakes! We maken het lievelingseten van onze favoriete artiesten, peuzelen het op, en laten de muziek tot ons komen! Halleluja!

WETENSCHAPSKAMP ZO9 // 9-12j – Hipso

ALLEMAAL BEESTJES ZO1 // 6-9j – Sint-Paulus ZO9 // 6-9j – Hipso Ben jij ook verzot op beestjes? Op alles met pluimen, schubben, haren enzoverderenzovoort? Zou jij elk dier willen knuffelen, ook die met scherpe tan-

Einstein, Darwin en Mendeljev waren allen befaamde wetenschappers. Deze week treden we in hun voetsporen in het enige echte wetenschapskamp! Deze week gaan we proefjes doen, hypotheses opstellen, het biotoop van de dieren observeren en vooral nog vele andere proefjes doen. i.s.m. Natuur en wetenschap, bezoek achter de schermen in de Zoo.

29


Kids 6-12

THEMA

SPORT

EUREKA !

BEROEPENATELIER

ZO1 // 10-12j – Sint-Paulus ZO5 // 6-8j - Sint-Paulus

ZO2 // 10-12j - Sint-Paulus ZO9 // 8-12j – Sint-Paulus

Einstein, Edison en Mendeljev waren allen befaamde wetenschappers. Deze week treden we in hun voetsporen op ons eerste echte wetenschapskamp. We gaan gekke proefjes doen, hypotheses opstellen, waarheden verifiëren en stellingen falsifiëren! Hopelijk ontploft de boel niet echt! I.s.m. Earth Explorer.

Kennis maken met verschillende (ongewone) beroepen doorheen de hele week. Wie of wat kunnen we nog niet volledig verklappen. Zit het zelfstandig ondernemen in je bloed? Dan kom je toch gewoon eens piepen…

CREA

BEESTENBOEL ZO2 // 8-12j – Hipso ZO7 // 8-12j – Hipso

EDUCATIE

ONTDEKKING

PRETPARKENMAX ZO1 // 9-12j – Hipso ZO6 // 10-12j – Hipso Dit is een droom die werkelijkheid wordt: elke dag op stap naar een ander pretpark of attractie. De trein brengt ons steeds naar onze bestemming. Een greep uit het aanbod: Walibi, Bobbejaanland of Bellewaerde. Laat je droom werkelijkheid worden en stap op de trein. In de loop van de week lassen we een rustdag in, chillen op de Blaarmeersen of op een andere recreatieplaats.

FLIKKENKAMP ZO1 // 10-12j – Hipso

30

Er ooit aan gedacht om politieagent te worden? Wat dacht je van een voorproefje om je twijfels weg te nemen? Dat kan tijdens deze vakantie. We trekken er een week op uit met de politie. Een bezoekje aan het OPAC (het opleidingscentrum van de politie) waar je zelf gevechtstechnieken aanleert, de hondenbrigade en een groot flikkenspel zijn alvast een greep uit het aanbod. I.s.m. Educatief centrum Politiezone Gent

Krijg je maar niet genoeg van beestjes? Tijdens deze week kom je heel wat te weten over hun leefwereld, verzorging, enz. We brengen een bezoek aan de zoo, trekken naar het asiel, knutselen een eigen dierenpark in elkaar en spelen de grote dierenquiz. De drukke agenda wordt afgewisseld door leuke knutsel- en spelactiviteiten. Extra : Uitstappen naar Planckendael, Vogelasiel Merelbeke, De campagne Drongen

HUTTENBOUW ZO3 // 6-8j – Sint-Paulus ZO6 // 8-12j – Sint-Paulus We gaan aan het werk in het bos. Met potige sjorpalen en veel touw bouwen we allemaal verschillende hutten. Natuurlijk moeten al die pareltjes nog gedecoreerd worden. Het bos is een schat van bouwmaterialen. Bladeren, takken en met veel kleuren kleden we onze mooie hutten aan. Wat hebben we verder nog allemaal nodig om daar te kunnen wonen? Een bakker? Een winkel? Een restaurant? Wie weet ontstaat er wel een heel huttendorp!

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


HULPDIENSTEN

WATERWORLD

ZO3 // 6-9j – Sint-Paulus ZO8 // 8-12j – Hipso

ZO3 // 10-12j – Hipso

TuuuTaaa TuuuTaaa! Kijk jij ook zo gefascineerd als de brandweer of politie voorbij razen? Vraag jij je ook af wat ze nu eigenlijk allemaal doen? Deze week ontdekken we het! We gaan bij verschillende hulpdiensten langs om eens een kijkje te nemen, en wie weet mag je wel eens in de brandweerwagen zitten?!? Van al die opwinding moeten we af en toe ook even bekomen, en daarom durven we ook wel eens een schilderij of knutselwerkje maken.

AGENT 007 ZO3, ZO8 // 8-12j – Sint-Paulus ‘Detective 007 reporting for duty, OVER!’ De dure diamant van Barones Schevehére is gisteren gestolen. Daarom zijn jullie, een team van beloftevolle geheime agenten, opgeroepen. De misdaad moet zo snel mogelijk worden opgelost, maar dat kan alleen maar nadat jullie een ‘geheime agenten spoedcursus’ hebben gevolgd. Want het kan wel eens een tikkeltje gevaarlijk worden... Vingerafdrukken nemen, spioneren, schaduwen en camoufleren! Nadat je deze basistechnieken onder de knie hebt kan het onderzoek beginnen. De conciërge gedraagd zich toch wel vreemd vind je niet? En waarom zit de baron zoveel op de zolder? Allemaal vragen die wachten op een antwoord! En daar gaan jullie voor zorgen! Aan de slag, OVER!

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Kids 6-12

Wie voelt zich als een vis in het water en krijgt de ultieme kick van watersporten? Dit kamp wordt zeker en vast een super ervaring, want jullie nemen deel aan ongewone watersporten. Zowel op als onder water wordt het dolle pret. Haal maar diep adem, want jullie gaan nogal wat spannends leren kennen van de waterwereld. We gaan eskimoteren (helemaal ronddraaien) met de kajak en we bezoeken ook het waterpretpark Océade. En last but not least: volgen we een super coole Scuba Dive initiatie! Diepzeeduiken met flessen dus, super spannend! i.s.m. Duikschool en Ponas Travel

ROCK ACADEMY 2.0 ZO8 // 9-12j – Sint-Paulus *Vernieuwd Concept* Rock Academy gaat dit jaar een stapje verder. De afgelopen jaren hebben de kleine rockers topproducties gemaakt en nu nemen we al deze kennis mee naar een echte opnamestudio. Stap in de voetstappen van je grootste muziekidolen en maak onder begeleiding van producers, beatboxers, muzikanten en singer-songwriters je eigen liedjes. In een studio vol apparatuur en instrumenten kan het niet anders dan dat we hits schrijven. Op het einde van de week presenteren we jullie eigen album met een live-show! i.s.m. House of Media

IN DE MOESTUIN ZO8 // 6-8j – Sint-Paulus Wat is een moestuin en wat staat er allemaal in? Hoe moet je bloemen planten en groenten zaaien? Deze week gaan we op ontdekking in de moestuin, we leren wat er allemaal moet gebeuren in een moestuin en wat er bij komt kijken. We gaan zelfs op bezoek in een echte moestuin van de Moester. Omdat we niet heel de dag kunnen planten en zaaien, wisselen we af met leuke spelletjes en duiken we af en toe onze knutselkoffer in om onze moestuin nog mooier te maken. ism vzw papaver

31


Jongeren 12+

THEMA

SPORT

CREA

RELAX EN CHILLOUT

AMERICAN GAMES

ZO3 // 13-16 – Sint-Paulus

ZO1 // 11-14 – Hipso

Je moet nog dit doen, en dat doen!! Ohja, en ook nog dat! NEEN! Niet deze week! Deze week gaan we gewoon chillen en relaxen, en dan nog es chillaxen! Zit je kop vol met brol? Zwier het er allemaal uit op relax en chillout. We gaan genieten van de zon en van elkaar. Een neig spel hier, een massage daar. Whow, een echt rapworkshop van een professionele rapper. Mega vet! Een gelukzalige week met gelijkgestemde zielen. Ideaal om de zomer écht te laten beginnen! I.s.m. Mc Mike, Woord omhoog

Wil je ook eens voluit tot de End Zone gaan? Dan zit je goed met American Games. We verkennen een resem bekende Amerikaanse sporten. Je leert er de spelregels van klassiekers als baseball en American football. Maar we gaan vooral spelen natuurlijk! Homeruns lopen doe je als de beste na dit gloednieuw sportkamp!

EDUCATIE

AVONTURENKAMP ZO7 // 11-14j – Sint-Paulus ONTDEKKING

Warning: niet voor doetjes! In deze actieve en sportieve week mag je je verwachten aan een pak avontuurlijke en grensverleggende activiteiten...We bieden je een brede waaier aan van ruige activiteiten die voor doorzetters zijn bedoeld! Laat je avontuurlijke geest naar boven komen en beleef deze uitdagende week! Extra: hoogteparcours Blaarmeersen

LORDS OF THE BOARDS ZO1 // 13-16j – Hipso Boarden tot we niet meer kunnen! Dat is het motto van deze week. Geen ondergrond is ons te veel: zowel land als water vormen de locatie voor ons boardkamp ! Op het land scheuren we al mountainboardend de berg, skaten we op de ramp en glijden we langs met het longboard! Daar bovenop wagen we al boardend onze kans op het water! Board for life!

IN DE MIX ! ZO9 // 11-14j – Sint-Paulus Aan de hand van een heleboel workshops proeven we deze week van een breed gamma aan amateurkunsten. We gaan dansen, zingen en schrijven, maar ook beeldhouwen, toneel spelen, schilderen, fotograferen en filmen. Dit kamp wordt aldus de ideale moment om je ongekende talenten te ontdekken. Wie weet word je wel de nieuwe Erik Van Looy of Rihanna! I.s.m. Graffiti Jeugddienst, vzw Mooss

SCHERMEN EN OMNI ZO2 // 11-14j – Hipso

32

Wat hadden Zorro, de drie musketiers, en D’artagnan gemeenschappelijk? Ze waren allemaal begaafde schermers die met veel flair en grandeur de degens kruisten. We worden ondergedompeld in de schermkunst, om af te wisselen doen we af en toe andere sporten en spelen. Touché ! i.s.m. Actionmaker

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


Jongeren 12+

ZO2 // 11-14j – Hipso De schotten staan bekend om hun kracht en uithoudingsvermogen in hun jaarlijkse Highland Games. Denk jij dat je hen kan evenaren? Is gooien met boomstammen en loodzware stenen echt iets voor jou? Of trek jij je tegenstrever los over de streep met behulp van een dik touw of zeel? En duw je je tegenstander met een boomstam zo uit de kring? Hijs je dan maar snel in je stoere schotse rok want deze vakantie is écht iets voor jou. Laat je spieren maar al rollen en bollen en smeer je kuiten in met paardenbalsem, want je gaat het nodig hebben! Maar naast deze competitieve krachtspelen gaan we ons ook specialiseren in de New Games. Deze hebben als doel als groep zo goed mogelijk samenwerken om een vooropgesteld (moeilijk!!) doel te bereiken. Dat is gene kattepis!

DANCE FOR YOUR LIFE ! ZO2 // 13-16j – Hipso EXCLUSIEF! Elke dag een andere stijl, elke dag een nieuwe vibe, elke dag nieuwe muziek,… Dit is dance for your life! Dansschool Dancecontrol neemt ons elke dag op sleeptouw om een nieuw dansgenre uit te proberen. Hip hop, ballet, jazzdance,…na deze week weten we perfect in welk genre onze heupen het beste swingen! D.A.N.C.E.! i.s.m. dansschool Dance Control

PARKOUR EN LONGBOARDEN ZO2 // 13-16j – Hipso Ben je een avontuurlijke durfal maar klinken de begrippen Parkour of Free-Running je onbekend in de oren? Dan heb jij misschien wel je nieuwe favoriete sport ontdekt! Bij deze loopdiscipline trachten we tal van hindernissen op een zo snel en vlot mogelijke manier te overwinnen.Techniek

en fysiek zijn hierbij belangrijke aspecten. Kom mee je grenzen verleggen en ervaar een gevoel van vrijheid als nooit tevoren! Verder gaan we nog cruisen, carven en sliden met ons longboard! Beleef de nieuwste sensatie in Skateland ! i.s.m. professionele lesgevers

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

HIGHLAND GAMES EN NEW GAMES

KLIM EN BEACH SPECIAL ZO3 // 11-14j – Hipso ZO8 // 13-16j – Hipso Hou jullie klaar, START! De drukste maar ook chillste week van het jaar is begonnen! Dit is de ultieme combinatie! Enerzijds de spieren kei hard uitputten door te klimmen en boulderen. We leren elkaar te beveiligen onder belgeleiding van experts. De juiste klimgrepen, vooral vanuit de benen werken, op kleine rotsen klimmen zonder beveiliging... Alles komt aan bod! Anderzijds genieten we van de rust en chillness van het strand! Kiten, beachvolley, frisbee, een duik nemen,... Aaahhh De ideale combinatie en een ideale vakantie! Topchill! i.s.m. Bleau climbing team

TIENKAMP ZO3 // 11-14j – Hipso Klaar voor een Atletisch topnummer! Aanschuiven dan maar, want er zijn tien stappen. Hardlopen, verspringen, kogelstoten en hoogspringen kent iedereen. Op tienkamp werken we niet enkel aan onze techniek, maar gaan we ons kunnen ook meten in spannende wedstrijden met onze teamgenoten. En het mag al eens iets specialer... Ooit al een speerwerpen gedaan? Misschien nog net. Als je ook nog eens een discus door de lucht keilt... Op tienkamp dan maar. Tien maal fun !

URBAN STYLE ZO3 // 13-16j – Hipso ZO5 // 11-14j – Sint-Paulus Welkom in de stadsjungle! Volledig op te gaan in alles wat leeft en beweegt in de stad gaat niet vanzelf. Deze week smijt je je in een mega mix van jeugdcultuur! Freestylen in een workshop hiphop; skaten en een echte rap battle. Als je liever relaxed slentert dan Gangnam Style danst heb je al de nodige moves. Nu alleen nog meegaan op let’s go urban en je zit helemaal geritseld.

33


Jongeren 12+

THEMA

SPORT

CREA

SPORT SP SPECIAL

SPORTYLICIOUS

Zo3 // 13-16j – Hipso

ZO5 // 11-14j – Sint-Paulus

Een stick met een netje, een harde rubberen bal, een groot grasveld en de nodige bescherming, meer hebben we niet nodig om ons deze week onder te dompelen in de wereld van Lacrosse! Deze snelgroeiende, hippe sport wordt afgewisseld met american football en baseball. Met ware professionals leren we dan ook deze week de basis van deze sporten. Wie weet zijn we wel ware natuurtalenten! I.s.m. Ghent Goblins

Proef je graag van verschillende soorten sporten? Deze week gaan we bowlen, zwemmen, en klimmen in een echte klimzaal! Trek dus je sportiefste kledij aan en kom genieten van deze intense week. Alles geven! i.s.m. Bleau, Rozebroeken, Overpoort Bowling

KLIMMEN SPECIAL EDUCATIE

ONTDEKKING

ZO4 // 11-14j – Sint-Paulus Schrikken de Mont Blanc of de Mount Everest je niet af? Dan is deze klimvakantie zeker iets voor jou! De ervaren monitoren van BLEAU leren je alle basistechnieken van het klimmen en voor je het weet zit je al met je hoofd in de wolken! Fun en (hoog) spanning verzekerd. Laat die hoogtevrees dus thuis! Het intensief klimmen wordt afgewisseld met een waaier van andere sporten/activiteiten. I.s.m. Bleau climbing team

OUTDOOR EN PAINTBALL Uitzonderlijk ZO3 // 8-12j - Hipso ZO5 // 13-16j – Sint-Paulus ZO9 // 11-14j - Hipso Avontuur, sport en durven zijn de kernwoorden van dit kamp. Plezier gegarandeerd! Ben je klaar om te gaan mountainbiken, het stoerwoud te verkennen en nog veel meer? Schrijf je dan snel in en smeer die kuiten maar al soepel! We wisselen een heleboel outdoorsporten af, een buitenkansje. Verder gaan we elkaar ook te lijf met kogels verf! Paintball is een van de stoerste sporten die er is. We trekken onze camouflageoveral aan, zetten ons masker op en rollen in het stof! Enkel voor avontuurlijke buitenmensen! I.s.m. T & S adventure

VELODROOM ZO4 // 13-16j – Sint-Paulus ZO6 // 11-14j – Hipso Vul u drinkbus en was u zeemvel! Smeer je kuiten en ketting in! Masseer je billen almaar op voorhand, want deze week ga je vooral op je zitvlak doorbrengen op je fiets welteverstaan! We gaan als wielerfanaten tijdrijden, mountainbiken in de bossen en we testen het aflossingrijden zoals in ‘t Kuipke op een echte piste! Roulez, Roulez! i.s.m. bezoek aan centrum ronde van Vlaanderen, wielerpiste Eddy Merckx

34

BADMINTON EN OMNISPORT ZO6 // 11-14j – Hipso Badminton is veel meer dan zomaar met een racket op een pluimpje meppen. Rotatieslagen, verdedigen, dropshot, let,… maken van badminton een heel boeiende sport. Deze week leer je alles over het ‘shuttlen’. We spelen minimum de helft van de dag badminton en wisselen af met andere bekende en minder bekende sporten. I.s.m Batminton Club Gent

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


PARKOUR EN FREERUNNING

ULTIMATE SURVIVAL

ZO6 // 11-14j – Hipso

ZO8 // 11-14j – Hipso

Ben je een avontuurlijke durfal maar klinken de begrippen Parkour of Free-Running je onbekend in de oren? Dan heb jij misschien wel je nieuwe favoriete sport ontdekt! Bij deze loopdiscipline trachten we tal van hindernissen op een zo snel en vlot mogelijke manier te overwinnen.Techniek en fysiek zijn hierbij belangrijke aspecten. Kom mee je grenzen verleggen en ervaar een gevoel van vrijheid als nooit tevoren! i.s.m. professionele lesgevers

Beschik jij een over een hoog avonturiersgehalte? Trek je graag door de bossen en hou je ervan om te kamperen in de natuur? Dan ben jij diegene die wij zoeken! Deze week moeten we overleven op eigen krachten. Op ons avontuur komen we geen beren tegen, maar wel verschillende coole hindernissen zoals een deathride en een hoog touwenparcours! We beleven ultieme kicks en worden één met de natuur nadat we ons volledig gecamoufleerd hebben. Voor survivalexperts in spe! I.s.m. Out Of Limits

STERREN OP DE DANSVLOER ZO6 // 13-16j – Hipso Deze week wanen we ons in de wereld van de upper-class van de vlaamse sterren! We draperen ons in strakke maatpakken en glamoureuze avondjurken. We dansen verschillende stijlen. Van een heftige tango tot een elegante quickstep! We wisselen af met een hiphop lyrical of moderne dans. Om het, tjah, wat jong te houden hé! Voor dansende duizendpoten die niet vies zijn van een uitdaging!

JUDO EN OMNI

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Jongeren 12+

PÁDEL EN TENNIS ZO8 // 11-14j – Hipso Deze week staat in het kader van slaan! Op een balletje welteverstaan! Na deze week voelt je racket aan als het verlengstuk van je arm. Als we tenissenvliegen de ACE en OUT’s je om de oren. We lopen voor dood. En testen een nieuwe racketsport, Padel. Padel is een soort van tennis maar dan in een kooi, zoals bij squash! Je mag de muren gebruiken en tactiek is belangrijker dan kracht. Een intensieve sport ideaal voor iedereen dus! i.s.m. padel4U2

ZO6 // 13-16j – Hipso Wil je graag superjudoka Gella Vandecaveye achterna? We leren je in de loop van de week allerhande val- en werptechnieken, plannen een echt judotornooi en wie weet schakel je zelfs de monitor uit! Het intense trainen wisselen we af met een waaier aan andere sporten en spelen. i.s.m. professionele lesgevers

RUGBY EN OMNI ZO7 // 11-14j – Sint-Paulus Zie je een week vol stoere en knotsgekke balsporten wel zitten? Dan ben je bij dit kamp aan het juiste adres! We trotseren onbevreesd het rugbyveld, gooien met rollende spieren een krachtbal. Bovendien ontdekken we tal van ander sporten! Actie en plezier verzekerd!

FITNESS EN POWERTRAINING ZO9 // 13-16j – Hipso ....198, 199, 200! Puffen geblazen! We zweten deze week werkelijk als een paard! Alles staat dan ook in het teken van het testen van onze conditie en spierkracht. Wil je zo sterk worden als Sugar Jackson of zo lang kunnen lopen als marathonman Stefaan Engels? Dan is dit een goed begin. Neem de halters op, ga op de loopband staan of train je fit op stevige beats! Voor sportieve doorzetters!

35


Jongeren 12+

TRAGEDIE / KOMEDIE THEMA

SPORT

CREA

EDUCATIE

ONTDEKKING

ZO1 // 11-14j – Sint-Paulus ZO9 // 13-16j – Sint-Paulus Is jouw droom later op het witte doek komen? Ben je geboren om op een podium te staan? Of ben je gewoon lichtjes nieuwsgierig om eens in de huid van iemand anders te kruipen? Dan is Tragedie / Komedie iets voor jou! We experimenteren met de verschillende domeinen van het acteren. Zo kom je te weten wat wat jou het beste ligt. Zijn je gezichtsuitdrukkingen zo expressief dat iedereen al in een deuk ligt nog voor je één letter hebt uitgesproken? Of ben jij eerder iemand die door haar perfecte inlevingsvermogen iedereen kan overtuigen dat je écht bang hebt van hamsters? Of weet je dat nog allemaal niet? Kom het al improviserend ontdekken bij Tragedie/Komedie! i.s.m. Caque improcomedy

TAG EN CARTOONKUNST ZO1 // 11-14j – Hipso ZO6 // 13-16j – Sint-Paulus Ooit al van Roa gehoord? Of van Bué The Warrior? Neen? Dan heb je ze zeker en vast al wel gezien rond jou! Deze super coole Grafitti kunstenaars hebben Gent namelijk als uitvalsbasis en maken de stad mooier met hun super coole Grafitti! We gaan deze week ook doodelen, spuiten en taggen à volonté. Op plaatsen waar het mag natuurlijk! We verplaatsen ons in de sfeer van de echte Grafitti artiesten door middel van workshops. Zo creëeren we onze eigen stijl. Van hippe, kleurige cartoons tot duistere sfeerbeelden. Taggen maar! i.s.m. Grafitti

HOTTENTOTTENTENTOON STELLING ZO2 // 11-14j – Sint-Paulus ZO9 // 11-14j – Hipso

36

Deze week bezoeken we de zotste tentoonstellingen, de hipste musea en de coolste exposities. En misschien gaan we dan zelf wel aan de slag! Steek je balpen achter je oor en vergeet je sketchboekje niet. We gaan op ontdekking!

VAN ZEEPKIST TOT TUNING ZO2 // 13-16j – Sint-Paulus ZO7 // 11-14j – Sint-Paulus Altijd al willen van een heuvel roetsjen in een zelf gemaakte racemonster? Deze week is jouw kans ! Samen met je team steek je je eigen zeepkist ineen. Aërodynamica, techniek en machtige decoratie; Je bepaalt alles volledig zelf. Natuurlijk gaan we onze bolides testen; Klap dat windschermpje maar op, want het zal hard om hard gaan in de zeepkistenrace !

FOTOFUN ZO2 // 11-14j – Hipso Deze week verdiepen we ons in de wondere wereld van de digitale fotografie. Met ons fototoestel in de hand, en met de hulp van een professionele fotograaf leren we mooie gecentreerde foto’s nemen met aandacht voor de compositie en juiste lichtinval. We leren allerhande fototechnieken, leren foto’s bewerken en gaan op in de wondere wereld van de straatfotografie. Op het einde bouwen we onze eigen machtige tentoonstelling! i.s.m. professionele lesgevers

PANAMARENKO ZO6 // 11-14j – Sint-Paulus Panamarenko, achterna! Deze week vliegen we erin zwevend op de gedachte van Panamarenko. Uit verschillende hoeken nemen we materialen mee waarmee we vliegtuigen, onderzeeërs, raceauto’s, ruimteschepen creëren die wel van een andere planeet lijken te komen. Kortom we experimenteren volop met onze verbeelding.

Jongens en meisjes! Ketten in kettinen! Kerels en kerelinnen! Welkom op de Hottentottententoonstelling!

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


OP GROOTMOEDERS WIJZE

ECO LOCO

ZO3 // 11-14j – Sint-Paulus

ZO6 // 11-14j – Sint-Paulus

Opgepast koks en kokkinnen! Deze keer maken we allemaal eenvoudige, maar o zo lekkere, gerechten. We gaan eens neuzen in de kookboeken van onze oma’s en opa’s en maken de recepten op hun manier. Krijg je het water al in de mond bij het horen van stoemp met worst, balletjes in tomatensaus of pannenkoeken? Doe je keukenschort dan maar snel aan! Free-Time zorgt voor goed uitgeruste keukens en keukenmateriaal.

In deze tijden is het belangrijk iets te weten over het milieu en hoe gezond te leven. Daarom verdiepen we ons een hele week in de natuur. Wat er allemaal in het bos te vinden is, welke paddenstoelen we kunnen opeten en hoe je een hol van een konijn kan vinden. Hoe we ecologisch kunnen leven staat deze week centraal. We brengen een bezoek aan een tuin van VELT en we gaan kijken naar de dieren op de kinderboerderij.

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Jongeren 12+

AL KOKEND DE WERELD ROND ZO6 // 11-14j – Sint-Paulus

ACTIE REDACTIE ZO5, ZO7 // 13-16j – Sint-Paulus Beschik je over een vlotte pen? Laat dan je fantasie de vrije loop en leer ons je beste verhaal/interview kennen! Maar blokkeer soms bij het bedenken van een titel en het verzinnen van een onderwerp? Kan je niet kiezen, of heb je een duwtje nodig? Geen enkel probleem! Deze week ontdekken jullie de boeiende wereld van de journalistiek! We gaan op bezoek bij een echte krant, gaan aan den lijve ondervinden hoe een radiouitzending gemaakt wordt en maken onze eigen nieuwsuitzending! i.s.m. REC Radiocentrum

Azië: Peking Eend of een pittige rode curry? Europa: Malse Knödels met een meditteraanse salade? Australië: Hartige Meat pies en chocomel met Marshmellows! Afrika: De échte Moambe of een lekkere Tajin? Noord-Amerika: Sappige Maïskolven en erna een smeuïge New-York cheesecake? Zuid-Amerika: Braziliaanse Kokoskip en pindakoekjes? Zoveel keuze! Deze week kiezen we zelf wat we maken, zolang het elke dag maar een gerecht is van een ander continent! Wij willen de wereld zien! En proeven natuurlijk.

37


Jongeren 12+

WATERWORLD THEMA

SPORT

CREA

EDUCATIE

ZO1 // 11-14j – Hipso ZO9 // 13-16j – Hipso Wie van jullie voelt zich als een vis in het water en krijgt de ultieme kick van watersporten? Dit kamp wordt zeker en vast een super ervaring, want jullie nemen deel aan ongewone watersporten. Zowel op als onder water wordt het dolle pret. Haal maar diep adem, want jullie gaan nogal wat spannends leren kennen van de waterwereld. We gaan eskimoteren (helemaal ronddraaien) met de kajak en we bezoeken ook het waterpretpark Océade. En last but not least: volgen we een super coole Scuba Dive initiatie! Diepzeeduiken met flessen dus, super spannend! I.s.m. Duikschool en Ponas Travel

PRETPARKENMAXI ONTDEKKING

ZO1, ZO6 // 13-16j – Hipso Dit is een droom die werkelijkheid wordt: elke dag op stap naar een ander pretpark of attractie. De trein brengt ons steeds naar onze bestemming. Een greep uit het aanbod: Walibi, Bobbejaanland of Bellewaerde. Laat je droom werkelijkheid worden en stap op de trein. In de loop van de week lassen we een rustdag in, chillen op de Blaarmeersen of op een andere recreatieplaats.

CULTURE TRIPPIN’ ZO2 // 13-16j – Hipso ZO8 // 11-14j – Hipso

38

Sta je al te popelen om in je eentje de wereld rond te reizen? Alvorens daar aan te beginnen, zijn er misschien nog heel wat prachtige plekjes in ons Belgenlandje die je nog niet bezocht hebt. We trekken naar de mooiste steden en ontdekken er de cultuur en verborgen schatten! Na deze week zal je ongetwijfeld versteld staan van wat voor moois er binnen de landsgrenzen te zien is! Verder kijken we wat de DO’s en DONT’s zijn op reis? In welk land laat je best je glas niet ondersteboven op de toog staan, of je hebt heibel aan je been? Waar laat je best je voetzolen niet zien, anders wordt je

als een onbeleefderik beschouwd? En waar is boeren niet EIKEST, maar een teken dat het lekker was? Na deze vakantie vol met praktische uitstappen en tips, ben je er helemaal klaar voor om de wijde wereld in te trekken!

ROCKACADEMY 2.0 ZO3 // 11-14j – Sint-Paulus *Vernieuwd Concept* Rock Academy gaat dit jaar een stapje verder. De afgelopen jaren hebben de kleine rockers topproducties gemaakt en nu nemen we al deze kennis mee naar eenechte opnamestudio. Stap in de voetstappen van je grootste muziekidolen en maak onder begeleiding van producers, beatboxers, muzikanten en singer-songwriters je eigen liedjes. In een studio vol apparatuur en instrumenten kan het niet anders dan dat we hits schrijven. Op het einde van de week presenteren we jullie eigen album met een live-show! i.s.m. House of media

SURVIVAL TECHNIEK ZO4 // 11-14j – Sint-Paulus Deze week gaan we ‘Living on the edge’! Letterlijk dan! Nie te veel boe of ba, gewoon Back to basics. De core van het mens zijn. De kick opzoeken! We overwinnen een uitdagend hoogteparcours, beklimmen grote hoogtes en als we met onze voeten op de grond staan leren weoverlevingstechnieken. Hoe blijf je in een bos droog zonder materiaal? Hoe maak je een konijnenstrik? Welke vruchten eet je best niet, tenzij je een pijnlijke dood wil sterven? Basic knowledge die elke hardcore avonturier moet weten!

GENTSE FEESTEN INSIDE OUT ZO4 // 13-16j – Sint-Paulus De Gentse Feesten! Een van de mega-vet-coolalaizste weken van het jaar. Jij weet het, en wij weten het. Het enige wat we deze week daarom kunnen doen, is alles verkennen wat er te verkennen valt! We trekken heel der dagen op pad en ontdekken de vetste voorstellingen en plaatsjes op de Gentse feesten. Een mix van chillen en een culturele overdose… Zalig! Extra: Uitstap naar hoogteparcours Blaarmeersen

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


Externaat vakanties

ZO1 (van ma 01/07 t/m vr 05/07)

Sint-Paulus Gent Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 8 6 tot 9 6 tot 9 6 tot 9 6 tot 9 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 10 tot 12 10 tot 12 11 tot 14

Kliederkladder Kom er bij met Maya de bij Kleuterdisco Luistervinkjes en praatpapegaaien Klim- en klauterkabouters Elfenkamp In de moestuin Dessertjes maken met Nellie en Cezar Frans en spel De maffe kunstbende Allemaal beestjes Grote jongenskamp Foodprint Avonturenkamp Panamarenko Fruit-Time Meidenkamp Eureka! Tragedie / Komedie

122 132 122 137 132 132 132 138 132 132 160 137 142 132 132 128 137 155 145

112 122 112 127 122 122 122 128 122 122 150 127 132 122 122 118 127 145 135

Extra

pag. NIEUW! NIEUW!

NIEUW! EXPERT

NIEUW! NIEUW!

NIEUW!

NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW! EXPERT NIEUW!

NIEUW! EXPERT NIEUW! EXPERT

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Leeftijd

11 6 8 11 9 7 13 13 27 24 29 15 27 15 24 27 15 30 36

Hipso Gent Leeftijd

Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 8 6 tot 9 6 tot 9 6 tot 9 8 tot 12 8 tot 12 9 tot 12 9 tot 12 9 tot 12 9 tot 12 10 tot 12 10 tot 12 11 tot 14 11 tot 14 11 tot 14 13 tot 16 13 tot 16

Kleuterballet Alles met de bal Concertissimo Sportcarrousel Hoofd, schouders, knie en teen Zwemmen en spel Omnisportmix Dancefever Voetbal en strandspelen Tussen Mars en Jupiter So you think you can dance Tennisstage Kajak en omnisport Klimmen special Pretparkenmax Tienkamp Flikkenkamp Tag en cartoonkunst American games Waterworld Lords of the boards! Pretparkenmaxi

122 122 122 122 122 148 140 135 148 160 135 150 142 175 242 158 155 148 158 184 200 242

112 112 112 112 112 138 130 125 138 150 125 140 132 165 232 148 145 138 148 174 190 232

Extra

pag.

EXPERT

NIEUW! EXPERT EXPERT

NIEUW! EXPERT

NIEUW! EXPERT NIEUW! EXPERT NIEUW!

NIEUW! EXPERT

8 8 6 9 9 17 17 17 17 15 17 17 18 18 30 22 30 36 32 38 32 38

39


ZO2 (van ma 08/07 t/m vr 12/07) Sint-Paulus Gent

THEMA

SPORT

ONTDEKKING

EDUCATIE

CREA

Leeftijd

Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 8 6 tot 9 6 tot 9 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 10 tot 12 11 tot 14 13 tot 16

Met Dora op ontdekking De beweegsteeg Woezel en Pip Dansende benen, rode tenen Met Nellie en Cezar naar de kinderboerderij Koekenbak met Koekiemonster Bob de Bouwer Dagelijkse kinderkost Reis rond de wereld Chocoladekamp Iedereen beroemd Talking about Beroepenatelier Rok en Rol Hottentottententoonstelling Van zeepkist tot tuning

122 122 122 122 132 138 122 142 137 155 132 132 160 180 158 155

112 112 112 112 122 128 112 132 127 145 122 122 150 170 148 145

Extra

pag. NIEUW!

NIEUW!

NIEUW!

NIEUW!

EXPERT EXPERT NIEUW! NIEUW! NIEUW! EXPERT NIEUW! NIEUW!

14 10 6 11 14 13 6 27 15 27 24 27 30 26 36 36

Hipso Gent Leeftijd

Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 8 6 tot 9 6 tot 9 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 10 tot 12 10 tot 12 10 tot 14 11 tot 14 11 tot 14 11 tot 14 13 tot 16 13 tot 16 13 tot 16

Schop er op los! Kriebelwiebel Toverspiegel Huppel de puppel Omni en zwemplezier Turnen met Jules Sportylicious Voetbalkamp Ter land, ter zee en in de lucht Beestenboel Reis door de tijd Ultimate survival Racketsporten Balletpret Volleybal en omnisport Funky Flashmob FotoFun Schermen en omni Highland Games en New Games Culture trippin’ Dance For Your Life! Parkour en longboarden

125 122 122 142 122 142 138 142 160 135 207 138 132 150 130 152 170 140 162 152 175

115 112 112 132 112 132 128 132 150 125 197 128 122 140 120 142 160 130 152 142 165

Extra

pag.

NIEUW!

NIEUW!

NIEUW! EXPERT

NIEUW! NIEUW! EXPERT NIEUW! EXPERT NIEUW!

EXPERT NIEUW! EXPERT

40 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be

10 11 10 10 18 18 18 18 30 28 19 19 19 19 19 36 32 33 38 33 33


ZO3 (van ma 15/07 t/m vr 19/07 Sint Paulus Gent Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 8 6 tot 8 6 tot 9 6 tot 9 6 tot 9 8 tot 10 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 11 tot 14 11 tot 14 13 tot 16

Kom er bij met Maya de bij Turnen met Nellie en Cezar Vikingfestival Kakelbonte Kameleon Huttenbouw Angry Birds Hulpdiensten! Al kokend de wereld rond Musical Theatraal kabaal De maffe Kunstbende Feestbeesten Agent 007 Rock Academy 2.0 Op grootmoeders wijze Relax en chillout

132 122 132 122 140 142 145 142 146 145 132 135 140 212 142 135

122 112 122 112 130 132 135 132 136 135 122 125 130 202 132 125

Extra

pag. NIEUW! NIEUW! NIEUW!

NIEUW! NIEUW! NIEUW!

NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW! EXPERTS

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Leeftijd

6 8 7 12 30 28 31 28 24 24 24 15 31 38 37 32

Hipso Gent Leeftijd

Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 6 tot 8 6 tot 8 6 tot 8 6 tot 9 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 9 tot 12 9 tot 12 10 tot 12 11 tot 14 11 tot 14 13 tot 16 13 tot 16

Klim- en klauterkabouters Sport en spel met hopla Onder water met Spongebob Spelende waterratjes Circustechnieken Boulderen en omni Sportcarrousel Badminton en omnisport Outdoor en Paintball Bowling en rolschaatsen Oosterse gevechtsporten In de mix! Van karikatuur naar imitatie Breakdance Waterworld Klim en beach special Tienkamp Urban style Sport Special

132 122 145 147 162 155 122 132 170 165 160 162 147 130 184 180 158 145 152

122 112 135 137 152 145 112 122 160 155 150 152 137 120 174 170 148 135 142

Extra

pag.

NIEUW! NIEUW!

EXPERTS NIEUW!

NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! NIEUW! NIEUW! EXPERTS

9 9 7 20 25 20 20 20 34 20 20 16 16 21 31 33 33 33 34

41


ZO4 (van ma 22/07 t/m vr 27/07 Sint Paulus Gent Leeftijd

Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 9 6 tot 9 6 tot 9 6 tot 9 8 tot 12 8 tot 12 9 tot 12 9 tot 12 9 tot 12 11 tot 14 11 tot 14 13 tot 16 13 tot 16

Minisamba Kliederkladder In de moestuin Alles met de bal Kunstkriebels Fruit-Time Grote jongenskamp Meidenkamp Omnisportmix Op grootmoeders wijze Goochelaars en Geesten Sportmania Iedereen beroemd Foodprint FotoFun Klimmen special Survival techniek Velodroom Gentse Feesten inside out

122 122 132 122 122 128 137 137 142 142 152 156 132 142 152 175 142 158 158

112 112 122 112 112 118 127 127 132 132 142 146 122 132 142 165 132 148 148

Extra

pag.

THEMA

SPORT

ONTDEKKING

EDUCATIE

CREA

NIEUW! NIEUW!

NIEUW! EXPERTS

EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW!

42 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be

9 11 13 9 12 13 15 15 17 28 25 21 24 27 25 18 38 34 38


ZO5 (van ma 29/07 t/m vr 02/08) Sint Paulus Gent Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 8 6 tot 8 6 tot 8 6 tot 8 6 tot 9 6 tot 9 6 tot 9 6 tot 9 8 tot 12 8 tot 12 9 tot 12 9 tot 12 10 tot 12 11 tot 14 11 tot 14 13 tot 16 13 tot 16

Woezel en Pip Prikkel en proef Concertissimo Peutergym Met Dora op ontdekking Sport en spel Addertje en musje Legokamp Dagelijkse kinderkost Indiaanse Pow Wow Panamarenko Dance For Your Life! Eureka! Tussen Mars en Jupiter Team actief Reis rond de wereld Tablettovenaars Schaakkamp PoĂŤzie Hotel Theatraal kabaal Skatefun Tabletspecialist Urban style Sportylicious Outdoor en Paintball Actie Redactie

122 132 122 122 122 122 132 140 142 122 132 152 155 162 132 137 175 137 132 145 159 175 145 142 170 160

112 122 112 112 112 112 122 130 132 112 122 142 145 152 122 127 165 127 122 135 149 165 135 132 160 150

Extra

pag. NIEUW! NIEUW!

NIEUW!

NIEUW! NIEUW! NIEUW!

EXPERTS EXPERTS NIEUW! NIEUW!

NIEUW! EXPERTS

NIEUW! EXPERTS NIEUW!

NIEUW! EXPERTS NIEUW!

NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Leeftijd

6 13 6 9 14 10 14 12 14 16 24 21 30 15 21 15 28 19 25 24 21 28 33 34 34 37

Tijdens deze week verwelkomt Free -Time een groep jongeren met een beperking van 12 tem 16 jaar. Deze groep jongeren staat ond er begeleiding van Vzw Kompas en vzw Jom. Wie een vriendje heeft of iemand kent in de familie die graag dit kamp zou willen volgen, die kan terecht bij deze organisatie die hier al jaar en dag ervaring heeft in het begeleiden van deze specifieke doelgroep. Dit samenwerkingsproject heeft als doel om enerzijds een laagdrempelig aanb od voor deze doelgroep tot kampaanbod te vergroten, en anderzijd s kruisbestuiving mogelijk te maken tijde ns de opvangmomenten en misschien zelfs tijdens een gemeens chappelijke activiteit. Dit kamp volgt de struc tuur van onze kampen, en is net als de andere kampen een afzonder lijk kamp met z’n eigen ruimte en spec ifiek e begeleiding. Meer info en inschrijven: jom@vzwko mpas.be of 09/216 26 65

43


ZO6 (van ma 05/08 t/m 09/08) Sint-Paulus Gent

THEMA

SPORT

ONTDEKKING

EDUCATIE

CREA

Leeftijd

Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 9 6 tot 9 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 9 tot 12 11 tot 14 11 tot 14 11 tot 14 13 tot 16

Dessertjes maken met Nellie en Cezar Knutselen met Hopla Kom er bij met Maya de bij Smikkel en Smakkel kunst Met Nellie en Cezar naar de kinderboerderij Frans en spel Striptekenen Huttenbouw Chocoladekamp Goochelaars en Geesten Paardrijden Angry Birds Eco Loco Al kokend de wereld rond Panamarenko Tag en cartoonkunst

138 122 132 145 132 132 147 140 155 152 222 142 132 142 132 148

128 112 122 135 122 122 137 130 145 142 212 132 122 132 122 138

Extra

pag. NIEUW!

NIEUW!

EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS EXPERTS NIEUW! NIEUW!

EXPERTS NIEUW! EXPERTS

13 11 6 12 14 27 25 30 27 25 21 28 29 28 24 26

Hipso Gent Leeftijd

Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 9 6 tot 9 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 9 tot 12 9 tot 12 10 tot 12 10 tot 12 10 tot 12 11 tot 14 11 tot 14 11 tot 14 13 tot 16 13 tot 16 13 tot 16

Concertissimo Spring in’t veld Huppel de puppel Alles met de bal Basketbal en omnisport Tienkamp American games Tussen Mars en Jupiter Poets Bak Skatefun en BMX FotoFun Peddel en zwemplezier Dancefever Ja allo Buffalo! Pretparkenmax Velodroom Badminton en omnisport Parkour en Free-Running Pretparkenmaxi Sterren op de dansvloer Judo en omni

122 132 122 122 142 158 158 162 162 160 152 158 132 140 242 158 132 175 242 132 135

112 122 112 112 132 148 148 152 152 150 142 148 122 130 232 148 122 165 232 122 125

Extra

pag.

NIEUW!

EXPERTS NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW! EXPERTS NIEUW!

NIEUW!

NIEUW! EXPERTS

NIEUW! EXPERTS

NIEUW! EXPERTS

44 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be

6 9 10 9 22 22 22 15 16 22 25 22 17 23 30 34 34 35 38 35 35


ZO7 (van ma 12/08 t/m vr 16/08) Sint Paulus Gent Leeftijd

Naam

Prijs

Kompasprijs

110 128 110 110 122 110 110 126 126 126 132 160 145 135 126 122 124 145 165 160 142 132 122 142

100 118 100 100 112 100 100 116 116 116 122 150 135 125 116 112 114 135 155 150 132 122 112 132

Extra

pag.

3 tot 5 3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 5 tot 6 5 tot 6 6 tot 8 6 tot 8 6 tot 9 6 tot 9 6 tot 9 8 tot 10 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 10 tot 12 10 tot 12 11 tot 14 11 tot 14 11 tot 14 13 tot 16

Dansende benen, rode tenen Koekenbak met Koekiemonster Reuzen en kabouters Bob de Bouwer Addertje en musje Met Dora op ontdekking Turnen met Jules Brandweerman Sam Elfenstof Reis rond de wereld Iedereen beroemd Tablettovenaars Oosterse gevechtsporten Tragedie / Komedie Sterren op de dansvloer Eco Loco Uit de oude doos Beestenboel Klimmen special Tabletspecialist Van zeepkist tot tuning Rugby en omni Avonturenkamp Actie Redactie

NIEUW! NIEUW!

NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW!

NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! NIEUW! NIEUW!

NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! NIEUW!

NIEUW!

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Opgelet: 15 augustus is er géén kamp

11 13 8 6 14 6 10 16 25 15 24 28 20 26 23 29 23 30 18 28 36 35 32 37

45


ZO8 (van ma 19/08 t/m vr 23/08) Sint Paulus Gent Leeftijd

Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 8 6 tot 9 6 tot 9 6 tot 9 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 9 tot 12 10 tot 12 10 tot 14

Knutselen met Hopla Koekenbak met Koekiemonster Ruimtevaarders Kwistige kwasten Piratenkamp Met Nellie en Cezar naar de kinderboerderij In de moestuin Feestbeesten Lego: de blockbusters The sauce of music Agent 007 Chocoladekamp Vliegerkamp Rock Academy 2.0 Rok en Rol Paardrijden

122 138 132 122 122 132 132 135 140 148 140 155 148 212 180 222

112 128 122 112 112 122 122 125 130 138 130 145 138 202 170 212

Extra

pag.

THEMA

SPORT

ONTDEKKING

EDUCATIE

CREA

NIEUW! NIEUW!

NIEUW! NIEUW! NIEUW! EXPERTS NIEUW! NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS EXPERTS

11 13 7 12 7 14 31 15 26 29 31 27 26 31 26 21

Hipso Gent Leeftijd

Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 9 6 tot 9 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 9 tot 12 9 tot 12 10 tot 12 11 tot 14 11 tot 14 11 tot 14 13 tot 16

Minisamba Tom de Dino De beweegsteeg Boulderen en omni Poets Bak Ja allo Buffalo! Tag en cartoonkunst Badminton en omnisport Hulpdiensten! Circustechnieken Basketbal en omnisport Peddel en zwemplezier Ultimate survival Padel en Tennis Culture trippin’ Klim en beach special

122 122 122 162 162 140 148 132 145 162 142 158 207 145 162 180

112 112 112 152 152 130 138 122 135 152 132 148 197 135 152 170

Extra

pag.

NIEUW!

NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW! EXPERTS

NIEUW! EXPERTS EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW!

NIEUW! EXPERTS

46 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be

9 7 10 10 16 23 26 20 31 25 22 22 19 35 38 33


ZO9 (van ma 26/08 t/m vr 30/08) Sint Paulus Gent Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 9 8 tot 12 8 tot 12 8 tot 12 9 tot 12 10 tot 12 11 tot 14 13 tot 16

Woezel en Pip Dansende benen, rode tenen Vikingfestival Zomerzoekkamp Al kokend de wereld rond Expeditie FT Rok en Rol Beroepenatelier Chocoladekamp Panamarenko In de mix! Tragedie / Komedie

122 122 132 122 142 132 180 160 155 132 162 145

112 112 122 112 132 122 170 150 145 122 152 135

Extra

pag. NIEUW!

NIEUW! NIEUW!

NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS EXPERTS EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Leeftijd

6 11 7 8 28 16 26 30 27 24 32 36

Hipso Gent Leeftijd

Naam

Prijs

Kompasprijs

3 tot 5 3 tot 5 4 tot 6 4 tot 6 6 tot 9 6 tot 9 6 tot 9 6 tot 8 6 tot 9 6 tot 8 8 tot 12 8 tot 12 9 tot 12 9 tot 12 9 tot 12 9 tot 12 10 tot 12 10 tot 12 10 tot 12 11 tot 14 11 tot 14 13 tot 16 13 tot 16

Huppel de puppel De beweegsteeg Schop er op los! Onder water met Spongebob Racketsporten Zwemmen en spel Allemaal beestjes Turnen! Voetbal en strandspelen Eco Loco So you think you can dance Tienkamp Striptekenen Wetenschapskamp Ping Pong en omni Funky Flashmob Judo en omni Tussen Mars en Jupiter Volleybalstage Outdoor en Paintball Hottentottententoonstelling Waterworld Fitness en powertraining

122 122 125 145 138 148 160 122 148 132 135 158 147 157 140 130 135 162 150 170 158 184 170

112 112 115 135 128 138 150 112 138 122 125 148 137 147 130 120 125 152 140 160 148 174 160

Extra

pag. NIEUW!

NIEUW!

NIEUW!

NIEUW! EXPERTS EXPERTS NIEUW! NIEUW! EXPERTS NIEUW! NIEUW! NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS NIEUW! EXPERTS

10 10 10 7 19 17 29 23 17 29 17 22 25 29 23 19 23 15 23 34 36 38 35

47


Dagopvang Wat en waarom?

Speelkriebels

Free-Time vzw organiseert dit jaar voor het eerst

dagopvang voor kinderen

tussen 3 en 12 jaar oud. Op terugkerende vragen en suggesties van verschillende ouders, partners en openbare besturen, neemt Free-Time deze zomer de proef op de som en organiseert zij opvang voor kinderen van ouders in nood. De dagopvang verschilt in essentie volledig van onze kampen. Op Free-Time kampen staan vooral het groepsproces en het werken rond een vooraf vastgelegd thema of sport centraal. Dagopvang betekent letterlijk opvang voor één of twee dagen in de drukke werkweek van mama en papa. Uw kind krijgt bij ons de ruimte om te spelen en vrienden te maken. Onze visie inzake kwaliteit van deze kinderopvang realiseren we niet enkel met ons aangepast en geïntegreerd aanbod van leuke activiteiten. Ook door een aangepaste infrastructuur en accommodatie onder gekwalificeerde begeleiding van onze monitoren maken we deze visie waar.

Praktisch Wie • Alle kinderen tussen 3 en 12 jaar zijn welkom. • Maximum 20 kinderen per groep. • Drie groepen per week: - Kleuters: 3-5j - Kids: 6-9j - Teens: 10-12j

Waar en wanneer? Elke werkdag is er opvang voorzien in de periode van 1 juli tem 30 augustus 2013. Op 15 augustus is er geen opvang.

ZO1: 1-5/07/2013: Sporthal hogeschool ool ZO2: 8-12/07/2013: Sporthal hogesch ool ZO3: 15-19/07/2013: Sporthal hogesch ut ZO4: 22-26/07/2013: Sint Paulusinstitu ut ZO5: 29/07-2/08/2013: Sint Paulusinstitu ool ZO6: 5-9/08/2013: Sporthal hogesch ut ZO7: 12-16/08/2013: Sint-Paulusinstitu ool ZO8: 19-23/08/2013: Sporthal hogesch ool ZO9: 26-30/08/2013: sporthal hogesch

48 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


WWW.FREETIME/VAKANTIES/SPEELKRIEBELS

Speelkriebels

Een dagje dagopvang 07u45 – 9u00: 9u00 – 12u00: 12u00 – 13u00: 13u00 – 16u00: 16u00 – 18u00:

Vooropvang Spelactiviteiten met pauze om 10u20 Middagpauze Spelactiviteiten met pauze om 14u20 Avondopvang

Kostprijs? €30 per dag * Inbegrepen: koek en 2 drankjes per dag, woensdag fruitdag, verzekering, begeleiding, locatie Kinderen brengen hun eigen lunchpakket mee.

Hoe inschrijven? Het is van belang dat je een Free-Time account hebt. Eens ingelogd kun je de beschikbare plaatsen per leeftijdsgroep opvolgen op onze website. Deze planning komt 30 dagen op voorhand online.

www.freetime/vakanties/speelkriebels Inschrijven kan tot de dag zelf zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Ter plaatse inschrijven kan ook, maar reserveren vooraf is

aangeraden. Na reservatie ontvangt u de bevestigingsfactuur in uw mailbox.

49


4-6

Met Nellie en Cezar op de boerderij

Merelbeke

220

210

6-9

PonyKamp

Merelbeke

360

350

6-9

BoerderijKamp

Merelbeke

295

285

8 - 12

Boerderijvrienden

Merelbeke

295

285

8 - 12

ns Bekijk dan zeke10r ee - 12

PonyKamp

Brugge

Locatie 330

320

Kamp Met Nellie en Cezar op de boerderij 4 - 6j Avonturenclub Kamp Metmini NelliePonyKamp en Cezar op de boerderij 6 - 9j Paardrijden Avonturenclub PonyKamp 6 - 9j BoerderijKamp Go 4 Adventure Paardrijden mini VERNIEUWD

Prijs Durbuy Locatie 250 240 Locatie Merelbeke Prijs MerelbekeMerelbeke 220 Middelkerke 345 335 Durbuy 250 MerelbekeMerelbeke 360 Durbuy Middelkerke 250 240 345 Merelbeke 295 Rupelmonde 350 340 Durbuy Merelbeke 250

10 -12

10 - 14

DetectiveKamp Kamp 10 - 18 Leeftijd Paardrijden gevorderden DELUXE Leeftijd 4 - 6High School Kamp Musical Met en Cezar op de boerderij 12 - 15 Adventure MixNellie VERNIEUWD 4-6 Met Nellie en Cezar op de boerderij Paardrijden gevorderden D ELUXE 12 - 16 6 - 9 Knip knapPonyKamp NIEUW! 6-9 PonyKamp BoerderijKamp & Waterski VERNIEUWD 12 - 16 6 - 9BeachlifeSo you think you can cook

10 - 18 12 - 15 12 - 15 12 - 15 12 - 18 12 - 15 12 - 15

6-9 13 -16 8 - 12 13 -16 8 - 12 13 -16 10 - 12 3 - 66 13 - 16

16 - 18 16 - 18 3 - 66

4-6 6-9 6-9 8 - 12 10 - 14 10 - 18 12 - 15

PonyKamp Beach Madness VERNIEUWD Beach action Frans aanSkate Zee @VERNIEUWD the sea

BoerderijKamp 8 - 12 Boerderijvrienden The Moviefactory Dance & Balance

Boerderijvrienden 8 - 12 BandBoost Adventure Mix action VERNIEUWD Beach BandBoost 10 -So 12you KNOW PonyKamp you cansea cook DELUXE NIEUW! Skate @ the PonyKamp 13 -BoardKamp 16 BandBoost Familie-weekend DELUXE NIEUW! BandBoost Waterskistage

Waterskistage Leeftijd Kamp BoardKamp Leeftijd 6 - 9 Kamp Avonturenclub Familie-weekend DELUXE NIEUW! 6-9 Avonturenclub 7 - 12 Paardrijden mini VERNIEUWD

MerelbekeMerelbeke 295 Brugge Wenduine 295 285 355 Merelbeke 360 Nieuwpoort 335 Wenduine 345 360 Nieuwpoort 335 Wenduine 345 380

Brugge Sinaai Locatie 330 320 460 Locatie Prijs Rupelmonde 290 280 Durbuy Merelbeke 290 Merelbeke 460 220 450 Brugge Merelbeke 445 Merelbeke 385 360 Nieuwpoort 375 Brugge Merelbeke 500 Merelbeke 295 Brugge WenduineMerelbeke 365 355 355 Sinaai

MerelbekeRupelmonde 295 Durbuy Wenduine 290 280 360 Rupelmonde 350 Merelbeke Brugge Wenduine 500 490 380 MerelbekeRupelmonde 360 Walcourt Durbuy 415 405 95/105 Rupelmonde 350 Walcourt 425 415 Rupelmonde

350

Prijs

Kom-Pas prijs

Kom-Pas prijs 220 210 Kom-Pas prijs 210 360 240 350 295 335

285 295 240 285 360 345

350 285 285 350

350 350 370

Prijs Kom-Pas prijs 450 Kom-Pas prijs 220 210 280 210 360 350 435 350 295 285 490 285 295 345 285 350 350

340 360 370 350 350 85/95

285 340 350 340

340

340

425 415 Locatie 415 405 Durbuy Prijs Durbuy Durbuy 95/105 85/95 250 Middelkerke Walcourt

Walcourt Locatie

Prijs

Kom-Pas prijs

Kom-Pas prijs 250 240 240 345

335

Middelkerke Durbuy

345

335 250

240

8 - 12

Paardrijden VERNIEUWD Gomini 4 Adventure

8 - 12

10 -12

Go 4 Adventure Dance & Balance

Durbuy Wenduine 250

240 355

345

10 -12

10 -12 Kamp

Dance & Balance Beach action

350

10 -12

13 -16

Beach action 10 -12 Skate theDiego sea NIEUW! Op ontdekking met Dora@en Skate @ the sea 10 -Totally 18 gevorderden DELUXE ! Spies NIEUWPaardrijden Paardrijden gevorderden ELUXE ERNIEUWD 12 -Avonturenclub 15 Adventure Mix VD Adventure Mixknap VERNIEUWD 12 -Go 16 4 Adventure Knip NIEUW! IEUWthink ! Knip knapSoNyou 12 -De 16 Hobbit you can cook NIEUW! So you think you can cook 13 -16 Dance &DBalance Wedstrijdstage Jumping ELUXE NIEUW! Dance & Balance 13 -16 Beach action Adventure Mix VERNIEUWD Beach action 13 -16 Skate @ the sea

WenduineWenduine 355 345 360 Prijs Kom-Pas prijs WenduineWenduine 360 350 380 210 200 WenduineSinaai 380 370 460 325 315 Sinaai Durbuy 460 450 290 250 240 Durbuy Brugge 290 280 445 250 240 Brugge Brugge 445 435 500 325 315 Brugge Wenduine 500 490 355 560 550 WenduineWenduine 355 345 360 290 280 WenduineWenduine 360 350 380

13 -16

3 - 66

7 - 12

Leeftijd

BoerderijKamp 8 - 12 Boerderijvrienden BandBoost Go 4 Adventure Boerderijvrienden 10 -De 12 Resto-Rangers PonyKamp NIEUW! Dance & Balance

BandBoost

13 - 16

350

Leeftijd Kamp Beestige Beestenboel

10 - 14

10 - 14

360

210

10 - 14

8 - 12

Merelbeke

220

Leeftijd Leeftijd 4 - 6j 6-9 6 - 9j 7 - 12 6 - 9j 8 - 12 8 - 12 10 -12 10 - 12 10 -12

8 - 12

340

Brugge

Op Stap met Nellie en Cezar

8 - 12

350

350 340 Kom-Pas prijs

4-6

7 - 12

BINNENLANDSE KAMPEN BINNENLANDSE KAMPEN Rupelmonde

Locatie Rupelmonde Prijs

Kamp

6-9

10 -12 10 - 18 12 - 15 12 - 16 12 - 16 13 -16

Locatie Brugge Brugge Durbuy Durbuy Brugge Sinaai Durbuy

Skate @ the sea Familie-weekend DELUXE NIEUW!

WenduineDurbuy

Familie-weekend DELUXE NIEUW!

380

370 95/105

Leeftijd

Kamp

Locatie

Prijs

95/105 85/95 Kom-Pas prijs

4-6

Met Pipo aan Zee

Middelkerke

220

210

6-9

Beestige Beestenboel

Brugge

330

320

7 - 12

Paardrijden mini

Middelkerke

385

375

10 - 14

Franรงais en Action

Viroinval

335

325

10 - 14

DetectiveKamp

Brugge

330

320

3 - 66

20 50

BandBoost

Leeftijd 13 - 16

6-9

20

nachting onze kampen met over BandBoost

Durbuy

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Smaakt naar meer?

11 - 13

X-Treem NIEUW!

Viroinval

335

325

12 - 15

Passion for Fashion

Middelkerke

320

310

14 - 15

X-Treem NIEUW!

Viroinval

335

325

20

370 450 280 435 490 345 350 370 85/95

21

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


64 -- 96 66 -- 99 76 -- 12 9 87 -- 12 12 88 -- 12 12 12 88 -- 12 10 8 - -1214 10 10 -- 14 14 10 10 -- 14 14

4-6 6-9 6-9 7 - 12 8 - 12 8 - 12 8 - 12 10 - 14 10 - 14

10 10 -- 14 14

10 - 14

10 -- 14 18 10

10 - 14

12 10 -- 15 18

10 - 18

12 12 -- 15 15

12 - 15

12 12 -- 15 15

12 - 15

12 12 -- 18 15

12 - 15

12 -- 18 15 12

12 - 18

Kamp

Prijs Locatie Brugge 220 Locatie Prijs Brugge Brugge 330 Brugge 220 Brugge Durbuy 250 Brugge 330 Durbuy Middelkerke 345 Durbuy 250 Middelkerke Durbuy 250 Middelkerke 345 Durbuy Rupelmonde 350 Durbuy 250 Rupelmonde Brugge 295 Rupelmonde 350 Brugge Nieuwpoort 345 Brugge 295 Nieuwpoort Nieuwpoort 345 Nieuwpoort 345 Nieuwpoort Brugge 330 Nieuwpoort 345 Brugge Rupelmonde 290 Brugge 330 Rupelmonde Sinaai 460 Rupelmonde 290 Sinaai 385 Nieuwpoort Sinaai 460 Nieuwpoort Brugge 365 Nieuwpoort 385 Brugge Durbuy 290 Brugge 365 Durbuy500 Brugge Durbuy 290 Brugge Walcourt 415 Brugge 500 Walcourt Walcourt

Kamp Op Stap met Nellie en Cezar Kamp Op Stap met Nellie en Cezar Beestige Beestenboel Op Stap met Nellie en Cezar Beestige Beestenboel Avonturenclub Beestige Beestenboel Avonturenclub Paardrijden mini Avonturenclub Paardrijden mini Go 4 Adventure Paardrijden mini Go 4 Adventure BandBoost Go 4 Adventure BandBoost De Resto-Rangers NIEUW! BandBoost De Resto-Rangers NIEUW! Beach Madness VERNIEUWD De Resto-Rangers NIEUW! Beach Madness VERNIEUWD ERNIEUWD Frans aan Zee V Beach Madness VERNIEUWD Frans aan Zee VERNIEUWD DetectiveKamp Frans aan Zee VERNIEUWD High SchoolDetectiveKamp Musical DetectiveKamp High School Musical Paardrijden gevorderden DELUXE High School Musical Paardrijden gevorderden DELUXE Beachlife & Waterski VERNIEUWD Paardrijden gevorderden DELUXE Beachlife & Waterski VERNIEUWD The Moviefactory Beachlife & Waterski VERNIEUWD The Moviefactory Adventure Mix VERNIEUWD The Moviefactory Adventure Mix VDERNIEUWD ELUXE NIEUW! So you KNOW you can cook Adventure Mix VERNIEUWD So you KNOW you can cook DELUXE NIEUW! BoardKamp So you KNOW you can cook DELUXE NIEUW!

Locatie

Kom-Pas prijs Prijs Kom-Pas prijs 210 Kom-Pas prijs 220 210 320 210 330 320 240 320 250 240 335 240 345 335 240 335 250 240 340 240 350 340 285 340 295 285 335 285 345 335 335 335 345 335 320 335 320 280 330 320 290 280 450 280 460 450 375 450 385 375 355 375 365 355 280 355 280 490 290 280 500 490 405 490 405 415 405 415

12 12 -- 15 15

12 - 15

13 12 -- 16 15

12 - 15

Waterskistage BoardKampBoardKamp Waterskistage BandBoost Waterskistage

16 -- 16 18 13

13 - 16

BandBoost Waterskistage BandBoost

16 16 -- 18 18

16 - 18

Waterskistage BoardKamp Waterskistage

Walcourt 425 415 Walcourt Rupelmonde 350 340 425 Walcourt 425 415 Walcourt 425 415 Rupelmonde Rupelmonde 350 340 350 Walcourt Walcourt 415 405 Walcourt 425 415 425

316- -6618

16 - 18

Familie-weekend DELUXE NIEUW! BoardKampBoardKamp

Durbuy Walcourt

Walcourt 95/105 415

85/95 405 415

405

3 - 66

3 - 66

Familie-weekend DELUXE NIEUW! Familie-weekend DELUXE NIEUW !

Durbuy

Durbuy 95/105

95/105 85/95

85/95

Kamp

Locatie

Prijs

Leeftijd

415 340 415

Kom-Pas prijs

4-6 Leeftijd

Leeftijd

Op ontdekking met Dora en Diego NIEUW! Kamp Kamp

Brugge Locatie

210 LocatiePrijs

200 Prijs prijsKom-Pas prijs Kom-Pas

64 -- 96

4-6

IEUW Totally SpiesOpNontdekking DoraNen NIEUW! Op ontdekking met! Dora enmet Diego IEUWDiego !

Brugge Brugge

Brugge325 210

315 200 210

200

Durbuy Brugge

Brugge250 325

240 315 325

315

6-9

Avonturenclub NIEUW! ! Totally SpiesTotally NIEUWSpies

86 -- 12 9

6-9

Go 4 Adventure Avonturenclub Avonturenclub

Durbuy Durbuy

Durbuy250 250

240 240 250

240

10 8 - -1214

8 - 12

! De NIEUW Go 4 Adventure Go Hobbit 4 Adventure

Brugge Durbuy

325 Durbuy250

315 240 250

240

10 10 -- 18 14

66 -- 99

10 - 14

Wedstrijdstage Jumping DELUXE NIEUW! ! Hobbit NIEUW ! De Hobbit De NIEUW

Sinaai Brugge

Brugge560 325

550 315 325

315

12 10 -- 15 18

10 - 18

Adventure Mix VERNIEUWD DJumping Wedstrijdstage D!ELUXE NIEUW! Wedstrijdstage Jumping ELUXE NIEUW

Durbuy Sinaai

290 Sinaai 560

280 560 550

550

12 - 15

12 - 15

Adventure Mix VERNIEUWD Adventure Mix VERNIEUWD

Durbuy

Durbuy290

280 290

280

Kamp

Locatie

Prijs

210 Prijs prijsKom-Pas prijs Kom-Pas 320 210 220 210

Leeftijd

Kom-Pas prijs

4-6 Leeftijd

Leeftijd

Met Pipo aan Zee Kamp Kamp

64 -- 96

4-6

Beestige Met Pipo Beestenboel aan Zee Met Pipo aan Zee

Middelkerke 220 Locatie LocatiePrijs Brugge 330 Middelkerke 220 Middelkerke

76 -- 12 9

6-9

10 7 - -1214

7 - 12

Paardrijden mini Beestige Beestenboel Beestige Beestenboel Franรงais en Action Paardrijden Paardrijden mini mini

Middelkerke 385 Brugge Brugge330 Viroinval 335 Middelkerke Middelkerke 385

375 320 330 325 375 385

Brugge Viroinval

330 335 Viroinval Viroinval 335 Brugge Brugge330 Middelkerke 320 Viroinval 335 Viroinval Viroinval 335 Middelkerke Middelkerke 320

320 325 335 325 320 330 310 325 335 325 310 320

Viroinval

325 335

12 11 -- 15 13

11 - 13

14 12 -- 15 15

12 - 15

DetectiveKamp Franรงais en Franรงais Action en Action X-Treem NIEUW! DetectiveKamp DetectiveKamp Passion IEUW ! X-TreemforNFashion X-Treem NIEUW! IEUW ! X-Treem N Passion for Fashion Passion for Fashion

14 - 15

14 - 15

! X-Treem NIEUW X-Treem NIEUW!

10 10 -- 14 14

10 - 14

11 -- 14 13 10

10 - 14

335 Viroinval

INSCHRIJVEN INSCHRIJVEN WWW WWW .FREETIME .FREETIME .BE.BE

4-6 Leeftijd

Leeftijd

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Leeftijd

320 375 325 320 325 310 325

21 51 21

21


Kamp

Locatie

Prijs

Kom-Pas prijs

4-6

Op Stap met Nellie en Cezar

Brugge

220

210

Beestige Beestenboel Kamp Avonturenclub

Brugge

330

320 Prijs 240

6-9 6-9

Leeftijd

7 - 12

4-6

8 - 12 8 - 12 8 - 12 10 - 14 10 - 14 10 - 14 10 - 14 10 - 18 12 - 15 12 - 15 12 - 15 12 - 18 12 - 15 12 - 15

6-9 6-9 8 - 12 10 -12 10 -12 10 -12 10 - 12 11 - 13 12 - 15 13 - 16 13 - 16 13 - 16 14 - 17 16 - 18

Durbuy

Locatie

Met Nellie en Cezar op de boerderij Paardrijden mini PonyKamp Go 4 Adventure BoerderijKamp BandBoost Boerderijvrienden De Resto-Rangers NIEUW! Dance & Balance Beach Madness VERNIEUWD Beach action Frans aan Zee VERNIEUWD Skate @ the sea DetectiveKamp PonyKamp High School Musical Verleg je Grenzen NIEUW! Paardrijden gevorderden DELUXE OverlevingsKamp (9d) Beachlife & Waterski VERNIEUWD Dance & Balance The Moviefactory Beach action Adventure Mix VERNIEUWD Skate @ the sea So you KNOW you can cook DELUXE NIEUW! Verleg je Grenzen NIEUW! BoardKamp OverlevingsKamp (9d) Waterskistage

250 Merelbeke345 Middelkerke Merelbeke Durbuy 250 Merelbeke Rupelmonde 350 Merelbeke Brugge 295 Wenduine Nieuwpoort 345 Wenduine Nieuwpoort 345 Wenduine Brugge 330 Merelbeke Rupelmonde 290 Viroinval Sinaai 460 Top secret Nieuwpoort 385 Wenduine Brugge 365 Wenduine Durbuy 290 Wenduine Brugge 500 Viroinval Walcourt 415 Top secret Walcourt 425

220 335 360 240 295 340 295 285 355 335 360 335 380 320 360 280 250 450 330 375 355 355 360 280 380 490 250 405 330 415

BandBoost

Rupelmonde

350

340

16 - 18

Waterskistage

Walcourt

425

415

16 - 18

BoardKamp Kamp Familie-weekend DELUXE NIEUW! BoerderijKamp Special

Walcourt

415

405 Prijs 85/95 315

13 - 16

3 - 66

Leeftijd 6-9

Durbuy

Locatie

95/105 Oostvleteren

Kom-Pas prijs 210 350 285 285 345 350 370 350 240 320 345 350 370 240 320

Kom-Pas prijs 305

8 - 12

Boerderijvrienden Special

Oostvleteren

315

305

8 - 12

Les Chevaliers

Saint Antoine

365

355

Skate of Mind NIEUW!

Locatie

Heule

Prijs

315 305 Kom-Pas prijs

Brugge

Heule

210

295 200

285

Brugge

Nieuwpoort 325

345 315

335

Frans aan Zee VERNIEUWD Avonturenclub

Durbuy

Nieuwpoort 250

345 240

335

11 - 13

Verleg je Grenzen NIEUW! Go 4 Adventure

Durbuy

Viroinval 250

250 240

240

10 - 14

12 - 15

of! Mind NIEUW! De HobbitSkate NIEUW

Brugge

Heule

325

315 315

305

10 - 18

12 - 15

Tussen Pot en Pan (met etiquette) NIEUW! Wedstrijdstage Jumping DELUXE NIEUW!

Sinaai

Heule

560

295 550

285

12 - 15

12 - 15

& Waterski VERNIEUWD AdventureBeachlife Mix VERNIEUWD

Durbuy

Nieuwpoort 290

385 280

375

250

240

Leeftijd

8 - 12

Kamp

4-6

10 - 14

IEUW ! PilotenKamp Op ontdekking met DoraNen Diego NIEUW!

6-9

10 - 14

Beach Madness VERNIEUWD ! Totally Spies NIEUW

6-9

10 - 14

8 - 12

Verleg je Grenzen NIEUW!

14 - 17

Viroinval

Leeftijd

Kamp

Locatie

Prijs

Kom-Pas prijs

4-6

Met Pipo aan Zee

Middelkerke

220

210

6-9

Beestige Beestenboel

Brugge

330

320

7 - 12

Paardrijden mini

Middelkerke

385

375

10 - 14

Franรงais en Action

Viroinval

335

325

10 - 14

DetectiveKamp

Brugge

330

320

11 - 13

X-Treem NIEUW!

Viroinval

335

325

12 - 15

Passion for Fashion

Middelkerke

320

310

14 - 15

X-Treem NIEUW!

Viroinval

335

325

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Leeftijd

21

22 52 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


46- -69 66- -99 67- -912 12 88- -12 12 88- -12 8 - 12 10 18 10- -14 14 10 10- -14 14 10

4-6 6-9 6-9 7 - 12 8 - 12 8 - 12 8 - 12 10 - 14

Kamp

Kamp Op Stap met Nellie en Cezar Kamp Op Stap met Nellie en Cezar Beestige Met NellieBeestenboel en Cezar op de boerderij Beestige Beestenboel Avonturenclub BoerderijKamp Avonturenclub Paardrijden Kids Kwisien mini Paardrijden mini Go 4 Adventure Boederijvrienden Go 4 Adventure BandBoost Les Chevaliers BandBoost De Resto-Rangers NIEUW Wedstrijdstage Jumping XL! DELUXE NIEUW! De Resto-Rangers NIEUW! ERNIEUWD Beach Madness V Beach Madness Beach Madness VERNIEUWD Fransaan aanZee Zee VERNIEUWD Frans Frans aan Zee VERNIEUWD DetectiveKamp Mountainboarden the outdoor edition DetectiveKamp High School Musical Verleg je Grenzen NIEUW! High School Musical Paardrijden gevorderden DELUXE Beachlife en Waterski Paardrijden gevorderden DELUXE Beachlife & Waterski VERNIEUWD Extremis Beachlife & Waterski VERNIEUWD The Moviefactory ! Verleg je Grenzen NIEUW

10- -14 14 10

10 - 14

10- -13 14 11

10 - 14

10- -15 18 12

10 - 14

12- -15 15 12

10 - 18

12- -17 15 14

12 - 15

12- -18 15 14

12 - 15

12- -18 18 16

12 - 15

12 - 15

12 - 18

BoardKampSo you KNOW you can cook DELUXE NIEUW!

12 - 15

12 - 15

BoardKamp Waterskistage

13 - 16 Leeftijd 16 - 18 4-6 16 - 18 6-9 3 - 66 7 - 12

12 - 15

The Moviefactory ERNIEUWD Adventure Mix Vthe Mountainboarden outdoor edition Adventure Mix VDERNIEUWD ELUXE NIEUW! So you KNOW you can cook Extremis

Locatie

Prijs Locatie Brugge 220 Locatie Prijs Brugge Brugge 330 Brakel 220 Brugge Durbuy 250 Brakel 295 Durbuy Middelkerke 345 Brakel 295 Middelkerke Durbuy 250 Brakel 295 Durbuy Rupelmonde 350 Saint Antoine 365 Rupelmonde Brugge 295 Sinaai 970 Brugge Nieuwpoort 345 Middelkerke 345 Nieuwpoort Nieuwpoort 345 Middelkerke 345 Nieuwpoort Brugge 330 Viroinval 320 Brugge Rupelmonde 290 Viroinval 250 Rupelmonde Sinaai 460 Middelkerke 385 Nieuwpoort Sinaai 390 385 Viroinval Nieuwpoort Brugge 365 Viroinval 250 Durbuy Viroinval

Brugge 290 320

Brugge Viroinval Walcourt

Durbuy 500 390 Brugge415

Walcourt

Walcourt 425

Kom-Pas prijs Prijs Kom-Pas prijs 210 Kom-Pas prijs 220 210 320 210 330 320 240 285 250 240 335 285 345 335 240 285 250 240 340 355 350 340 285 960 295 285 335 335 345 335 335 335 335 320 345 310 320 280 330 240 280 450 290 375 460 450 375 380 375 355 385 240 280 365 310 490 290 380

355

405 500

490

415 415

405

280

8 - 12

BandBoost Waterskistage Kamp BandBoost Waterskistage Op ontdekking met Dora en Diego NIEUW! BoardKampWaterskistage Totally Spies BoardKamp NIEUW! Familie-weekend DELUXE NIEUW! Paardrijden mini Familie-weekend DELUXE NIEUW! BandBoost

Rupelmonde Walcourt 350 Locatie Prijs Rupelmonde Walcourt 425 Brugge 210 Walcourt Walcourt 415 Brugge 325 Walcourt Durbuy 95/105 Middelkerke 385 Durbuy Rupelmonde 350

415 340 425 Kom-Pas prijs 340 415 350 200 425 415 405 315 415 405 85/95 375 95/105 85/95 340

10 - 14

De Hobbit NIEUW!

Brugge

325

315

Leeftijd 10 - 14

Kamp High School Musical

Locatie Rupelmonde

Prijs 290

Kom-Pas prijs 280

13 - 16 16 - 18 16 - 18 3 - 66

4 -- 614 10

Op ontdekking met Dora en Diego NIEUW! Leeftijd Beach Kamp Madness

6 -- 914 10

4-6

Brugge 210 Locatie345 Middelkerke

200 Prijs 335

Kom-Pas prijs

IEUW! Totally Spies met Dora en Diego NIEUW! Frans aan ZeeOpNontdekking

Brugge 325 Brugge Middelkerke 345

315 210 335

200

Durbuy 250 Brugge Middelkerke 385

240 325 375

315

6-9

Avonturenclub Beachlife en Totally waterskiSpies NIEUW!

8 -- 12 12 16

6-9

Goyou 4 Adventure So think Avonturenclub you can cook

Durbuy Brugge

250 Durbuy 500

240 250 490

240

10- -16 14 13

8 - 12

! De Hobbit Go NIEUW 4 Adventure BandBoost

Brugge 325 Durbuy Rupelmonde 350

315 250 340

240

10 - 18

10 - 14

Wedstrijdstage JumpingNIEUW DELUXE NIEUW! ! De Hobbit

Sinaai

Brugge560

550 325

315

10 - 18

Adventure Mix VERNIEUWD Jumping DELUXE NIEUW! Wedstrijdstage

Durbuy

Sinaai 290

280 560

550

6 -- 915 12

12 - 15

Locatie

Durbuy Prijs

290 280 Kom-Pas prijs

Saint Antoine Locatie Wenduine Middelkerke Wenduine Brugge Wenduine Middelkerke Brugge Viroinval Maillen Brugge Brugge Viroinval Brugge Middelkerke Wenduine Viroinval Wenduine

365 Prijs 355 Locatie220 360 330 Middelkerke 380 385 Brugge 330 335 Middelkerke 375 330 Viroinval 365 335 Brugge 320 320 Viroinval 355 335 Middelkerke 360

355 Kom-Pas prijs 345 210 Prijs Kom-Pas prijs 350 320 220 210 370 375 330 320 320 325 385 375 365 320 325 355 335 325 320 310 330 310 325 345 335 325 320 310 350

X-Treem NIEUW! Skate @ the sea

Wenduine

Viroinval 380

370 335

Klimstage

Maillen

Adventure Mix VERNIEUWD

12 - 15 Kamp

Leeftijd 8 - 12 Leeftijd 10 - 12 4-6 10 - 12 6-9 10 - 12 7 - 12 10 - 14 10 - 14 12 - 14 10 - 14 12 - 15 11 - 13 12 - 15 12 - 15 13 - 16 14 - 15 13 - 16

Les Chevaliers Kamp Dance & Balance Zee Leeftijd Met Pipo aan Kamp Beach action Beestige Beestenboel 4-6 Met Pipo aan Zee Skate @ the sea Paardrijden Beestige mini 6-9 Beestenboel DetectiveKamp Franรงais en Action 7 - 12 Klimstage Paardrijden mini DetectiveKamp 10 - 14 The Moviefactory Franรงais en Action X-Treem NIEUW! 10 - 14 Passion for Fashion DetectiveKamp Passion for Fashion 11 - 13 Dance & Balance X-Treem NIEUW! X-Treem NIEUW! 12 - 15 Beach actionPassion for Fashion

13 - 16

14 - 15

15 - 17

375

365

INSCHRIJVEN INSCHRIJVEN WWW WWW .FREETIME .FREETIME .BE.BE

4-6 Leeftijd

Leeftijd

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Leeftijd

325

21 53 23

21


BUITENLANDSE VAKANTIES PA 2

4-6 6-9

Fun adventure & Quad 07/04-12/04

Locatie Prijs

Beestige Beestenboel

Brugge

330

320

250

240

PA 2Avonturenclub zo1

Durbuy

Paardrijden mini Leeftijd Kamp Leeftijd Kamp Go 4 Adventure 88 -- 12 Fun 07/04-12/04 12 Fun adventure adventure & & Quad Quad 30/06-05/07 BandBoost 12 Outdoor adventure & Quad 07/04-12/04 9 - -1315 SafariKamp 30/06-05/07 De Resto-Rangers NIEUW! 9 - 14 Expeditie Wiltz 30/06-05/07 NIEUW! Beach Madness VERNIEUWD 12 - 15 Outdoor adventure & Quad 30/06-05/07 zo1 Frans aan Zee VERNIEUWD 13 - 15 Duikstage 28/06-07/07 30/06-05/07 NIEUW! DetectiveKamp Leeftijd Kamp 13 - 15 Voetbalstage España 28/06-07/07 NIEUW! High School Musical 8 - -1218 Fun adventure & Quad 30/06-05/07 14 Kitestage 30/06-05/07 VERNIEUWD Paardrijden gevorderden DELUXE 9 - -1318 SafariKamp28/06-07/07 30/06-05/07NIEUW! 15 Duikstage Beachlife & Waterski VERNIEUWD 915- -1418 Expeditie Wiltz 30/06-05/07 NIEUW! NIEUW! Voetbalstage España 28/06-07/07 The Moviefactory 12 15 Outdoor adventure & Quad 30/06-05/07 16 --18 Wiltz-weekend 05/07-07/07 DELUXE NIEUW! Adventure Mix VERNIEUWD 13 - 15 Duikstage 28/06-07/07 30/06-05/07 NIEUW! So you KNOW you can cook DELUXE NIEUW! 13 - 15 Voetbalstage España 28/06-07/07 NIEUW! zo2 BoardKamp 14 - 18 Kitestage 30/06-05/07 VERNIEUWD Leeftijd Kamp Waterskistage 15 - 18 Duikstage 28/06-07/07 NIEUW! 8 - 12 Fun adventure & Quad 07/07-12/07 BandBoost 15 - 18 Voetbalstage España 28/06-07/07 NIEUW! 9 - 14 Expeditie Wiltz 07/07-12/07 NIEUW! Waterskistage 16 -18 Wiltz-weekend 05/07-07/07 DELUXE NIEUW! 12 - 15 Outdoor adventure & Quad 07/07-12/07 BoardKamp 12 - 16 Ultimate Kicks 07/07-12/07 Familie-weekend DELUXE NIEUW! zo2 12 - 16 Boheems Ruiteravontuur 05/07-14/07 NIEUW!

Middelkerke Locatie Locatie Durbuy Luxemburg Luxemburg Rupelmonde Luxemburg Nederland Brugge Luxemburg Nieuwpoort Luxemburg Nieuwpoort Spanje Brugge Locatie Spanje Rupelmonde Luxemburg Nederland Sinaai Nederland Spanje Nieuwpoort Luxemburg Spanje Brugge Luxemburg Luxemburg Durbuy Spanje Brugge Spanje Walcourt Nederland Locatie Walcourt Spanje Luxemburg Rupelmonde Spanje Luxemburg Walcourt Luxemburg Luxemburg Walcourt Nederland Durbuy Tsjechië

8 - 12 10 - 14 10 - 14 10 - 14 10 - 14 10 - 18 12 - 15 12 - 15 12 - 15 12 - 18 12 - 15 12 - 15 13 - 16 16 - 18 16 - 18 3 - 66

Leeftijd

Kom-Pas prijs

395 385 Kom-Pas prijs 395 385 210

BUITENLANDSE VAKANTIES

Kamp 12 - 15 Outdoor adventure & Quad 07/04-12/04 Op Stap met Nellie en Cezar

7 - 12

8 - 12

Prijs

Luxemburg Locatie Luxemburg Brugge

6-9

8 - 12

24

Kamp

8 - 12

220

335 Prijs Prijs 250 240 395 395 350 340 395 475 295 285 330 345 335 330 345 335 995 330 320 Prijs 825 290 280 395 435 460 450 475 995 385 375 330 825 365 355 330 160 290 280 995 500 490 825 415 405 435 Prijs 425 415 995 395 350 340 825 330 425 415 160 330 415 405 585 95/105 85/95 745 345

Kom-Pas prijs prijs Kom-Pas 385 385 385 465 320 320 985 Kom-Pas prijs 815 385 425 465 985 320 815 320 150 985 815 425 Kom-Pas prijs 985 385 815 320 150 320 575 735

Leeftijd 12 - 17

Kamp El Ritmo Loco 06/07-14/07 NIEUW!

Locatie Spanje

Prijs 565

Kom-Pas prijs 555

8 - -1217 12

Fun adventure &06/07-14/07 Quad 07/07-12/07 Basketbalstage NIEUW!

Luxemburg Spanje

395 560

385 550

9 - -18 14 Kamp 16

Expeditie Wiltz 07/07-12/07 ! NIEUW! Wiltz-weekend 12/07-14/07 NDIEUW ELUXE

Luxemburg Locatie Luxemburg

Prijs

330 320 Kom-Pas prijs 160 150

4-6

12 - 15Op ontdekking Outdoor & Quad 07/07-12/07 metadventure Dora en Diego NIEUW !

Luxemburg Brugge

210

330 200

320

6-9

12 - 16Totally Spies Ultimate NIEUW!Kicks 07/07-12/07

Nederland Brugge

325

585 315

575

6-9

12 - 16Avonturenclub Boheems Ruiteravontuur 05/07-14/07 NIEUW!

Tsjechië Durbuy

250

745 240

735

8 - 12

12 - 17Go 4 Adventure El Ritmo Loco 06/07-14/07 NIEUW!

Spanje Durbuy

250

565 240

555

10 - 14

12 - 17De HobbitBasketbalstage 06/07-14/07 NIEUW! NIEUW!

Spanje Brugge

325

560 315

550

10 - 18

16 -18 Wedstrijdstage Wiltz-weekend Jumping 12/07-14/07 DELUXE NIEUW!DELUXE NIEUW!

Luxemburg Sinaai

560

160 550

150

12 - 15

Adventure Mix VERNIEUWD

Durbuy

290

280

Leeftijd

Kamp

Locatie

Prijs

Kom-Pas prijs

4-6

Met Pipo aan Zee

Middelkerke

220

210

6-9

Beestige Beestenboel

Brugge

330

320

7 - 12

Paardrijden mini

Middelkerke

385

375

10 - 14

Français en Action

Viroinval

335

325

10 - 14

DetectiveKamp

Brugge

330

320

11 - 13

X-Treem NIEUW!

Viroinval

335

325

12 - 15

Passion for Fashion

Middelkerke

320

310

14 - 15

X-Treem NIEUW!

Viroinval

335

325

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Leeftijd

Leeftijd

21

24 54 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


Prijs Kom-Pas prijs Locatie Prijs Kom-Pas prijs Brugge 220 210 Brugge 220 210 Brugge 330 320 Brugge 330 320 Durbuy 250 240 Durbuy 250 240 335 LocatieMiddelkerke Prijs345 Kom-Pas prijs Middelkerke 345 335 Durbuy 240 Frankrijk 305250 295 Durbuy 250 240 Rupelmonde 340 Luxemburg 330350 320 Rupelmonde 350 340 Brugge 285 Luxemburg 330295 320 Brugge 295 285 Nieuwpoort 335 Frankrijk 305345 295 Nieuwpoort 345 335 Nieuwpoort 335 Frankrijk 595345 585 Nieuwpoort 335 Brugge 320 345 Luxemburg 330330 320 320 Rupelmonde Brugge 280 330 Frankrijk 305290 295 Rupelmonde 280 Sinaai 450 290 Frankrijk 330460 320 Sinaai 460 450 Nieuwpoort 375 Nederland 435385 425 Nieuwpoort 375 Brugge 365 355 385 Locatie

12 - 15

12 - 15

12 - 15

12 - 15

The Moviefactory Adventure Mix VERNIEUWD

Durbuy

Brugge290

280 365

355

Adventure Mix VDERNIEUWD ELUXE NIEUW! So you KNOW you can cook

Brugge

Durbuy500

490 290

280

4-6

4-6

6-9 6-9

zo3

6-9

6-9 7 - 12 Leeftijd 7 - 12 8 - 12 8 - 10 8 - 12 8 - 12 8 - 12 8 - 12 8 - 12 9 - 14 8 - 12 10 - 1411 - 13 10 - 14 10 - 1411 - 15 10 - 1412 - 1510 - 14 10 - 1414 - 1610 - 14 10 - 14 10 - 1813 - 16+ 12 - 1514 - 1810 - 18

12 - 18zo4 12 - 15

12 - 18 12 - 15 Leeftijd 12 - 15 12 - 15 13 - 15 12 - 15 13 - 16 13 - 16 13 - 16 16 - 18 13 - 16+ 16 - 18 16 - 18 13 - 16+ 16 - 18 3 - 66 16 - 16+ 3 - 66

Brugge415 405 500 BoardKampSo you KNOW you can cook DELUXE NIEUW! Walcourt Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs Walcourt BoardKamp Walcourt 425 415 415 Waterskistage Beach Paradise 23/07-01/08 VERNIEUWD Spanje 645 635 Walcourt Waterskistage BandBoost Rupelmonde 350 340 425 Huttentocht 20/07-26/07 Oostenrijk 495 485 BandBoost Rupelmonde Waterskistage Walcourt 425 415 350 Franse Taalvakantie 19/07-28/07 Frankrijk 850 840 Walcourt BoardKampWaterskistage Walcourt 415 405 425 Engelse Taalvakantie 19/07-28/07 Engeland 950 940 BoardKamp Walcourt Familie-weekend DELUXE NIEUW! Durbuy 95/105 85/95415 Beach Paradise 23/07-01/08 Spanje 655 645 Familie-weekend DELUXE NIEUW! Durbuy 95/105

INSCHRIJVEN WWW .FREETIME INSCHRIJVEN WWW .FREETIME .BE.BE

Kamp

Kamp Op Stap met Nellie en Cezar Op Stap met Nellie en Cezar Beestige Beestenboel Beestige Beestenboel Avonturenclub Avonturenclub Paardrijden mini Kamp Paardrijden mini Go Adventure Fun4 en Klimavontuur 14/07-19/07 Go 4 Adventure BandBoost Fun adventure & Quad 14/07-19/07 BandBoost De Resto-Rangers NIEUW! NIEUW! Expeditie Wiltz 14/07-19/07 De Resto-Rangers NIEUW! ERNIEUWD Beach Madness V Fun en Klimavontuur 14/07-19/07 Beach Madness VERNIEUWD Frans aan Zee VERNIEUWD Watersporthelden 15/07-24/07 Frans aan Zee VERNIEUWD DetectiveKamp Outdoor adventure & Quad 14/07-19/07 DetectiveKamp High School Musical 14/07-19/07 Fun en Klimavontuur High School Musical Paardrijden gevorderden Kanotrekking: afvaart van D deELUXE Leie 14/07-20/07 NIEUW! Paardrijden gevorderden DELUXE ERNIEUWD Beachlife & Waterski V Kitestage 14/07-19/07 VERNIEUWD Beachlife & Waterski VERNIEUWD The Moviefactory

Leeftijd

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Leeftijd

490 405 415 340 415 405 85/95

zo5 Leeftijd Leeftijd 4-6 Leeftijd 11 - 15 6-9 12 - 164 - 6 6-9

6-9

Kamp Locatie Kamp Locatie Op ontdekking met Dora en Diego NIEUW! Brugge Kamp Watersporthelden 29/07-07/08 Frankrijk IEUW! Brugge Totally SpiesOpNontdekking met Dora en Diego NIEUW! Boheems Ruiteravontuur 26/07-04/08 NIEUW! Tsjechië Durbuy Avonturenclub ! Totally Spies NIEUW26/07-04/08 Avontuurlijke Familievakantie DELUXE

Prijs Kom-Pas prijs Prijs Kom-Pas prijs 200 Prijs Locatie210 Kom-Pas prijs 595 585 315 210 Brugge325 200 745 735 250 240 Brugge 325 315

8 - 12 3 - 11 6 - 9

NIEUW ! Go 4 Adventure Avonturenclub

Tsjechië Durbuy

570250 560 240 250 Durbuy

240

10 - 14 8 - 12 12 - 18 10 - 18 10 - 14

Avontuurlijke Familievakantie 26/07-04/08 DELUXE ! Brugge De Hobbit Go NIEUW 4 Adventure NIEUW! Tsjechië Wedstrijdstage JumpingNIEUW DELUXE NIEUW! Sinaai ! De Hobbit Avontuurlijke Familievakantie 26/07-04/08 DELUXE ERNIEUWD Durbuy Adventure Mix V NIEUW! Wedstrijdstage Jumping DELUXE NIEUW! Tsjechië

315 250 Durbuy325 590 580 550 325 Brugge560

240

280 560 620290 610 Sinaai

550

Durbuy

280

12 - 1519 - 9910 - 18

12 - 15

Adventure Mix VERNIEUWD

290

315

zo6 Leeftijd Leeftijd 4 - 6 12 - 15Leeftijd 6 - 9 13 - 16+ 4-6 7 - 12 13 - 16+ 6-9 10 - 1414 - 187 - 12

Kamp Kamp Destination XZee 04/08-09/08 Met Pipo aan Kamp Franse Taalvakantie 02/08-11/08 Beestige Beestenboel Met Pipo aan Zee Engelse Taalvakantie 02/08-11/08 Paardrijden mini Beestige Beestenboel Kitestage 04/08-09/08 Français en Paardrijden Action mini

10 - 14

DetectiveKamp Français en Action X-Treem NIEUW! DetectiveKamp Passion for Fashion X-Treem NIEUW! X-Treem NIEUW! Passion for Fashion

11 - 13 12 - 15 14 - 15

10 - 14 10 - 14 11 - 13 12 - 15 14 - 15

X-Treem NIEUW!

PrijsPrijs Kom-Pas prijs Kom-Pas prijs 530220 520 210 Prijs Locatie Kom-Pas prijs Frankrijk 850 840 Brugge 330 320 Middelkerke 220 210 Engeland 950385 940 Middelkerke Brugge 375 330 320 Nederland 435335 425 Viroinval 325 Middelkerke 385 375 LocatieLocatie Destination X Middelkerke

Brugge

330 Viroinval Viroinval 335 Brugge Middelkerke 320 Viroinval Viroinval 335 Middelkerke

Viroinval

320 325 310 325

335

325

330

320

335

325

320

310

335

325

21 55 25

21


zo7

4-6 6-9 6-9 7 - 12 8 - 12 8 - 12 8 - 12 10 - 14 10 - 14 10 - 14 10 - 14 10 - 18 12 - 15 12 - 15 12 - 15 12 - 18 12 - 15 12 - 15 13 - 16 16 - 18 16 - 18 3 - 66

Kamp

Kom-Pas prijs

Locatie

Prijs

Nellie en Cezar Leeftijd Op Stap met Kamp 8 - 12 Beestige Beestenboel Fun adventure & Quad 11/08-16/08

Brugge Locatie Brugge Luxemburg

220 Prijs 210 330 395320

9 - 14 Avonturenclub Expeditie Wiltz 11/08-16/08 NIEUW! mini adventure & Quad 11/08-16/08 12 - 15 Paardrijden Outdoor Go 4 Adventure 13 - 15 Duikstage 09/08-18/08 NIEUW! BandBoost 13 - 15 Voetbalstage España 09/08-18/08 NIEUW! De Resto-Rangers NIEUW! 13 - 16 Huttentocht 10/08-16/08 Beach Madness VERNIEUWD 15 - 18 Duikstage 09/08-18/08 NIEUW! Frans aan Zee VERNIEUWD 15 - 18 Voetbalstage España 09/08-18/08 DetectiveKamp 15 - 18 Spaanse Taalvakantie 09/08-18/08 High School Musical 16 - 18 Wiltz-weekend 16/08-18/08 NIEUW! Paardrijden gevorderden DELUXE

Durbuy Luxemburg Middelkerke Luxemburg

250 330240 345 330335

Durbuy Spanje Rupelmonde Spanje Brugge Oostenrijk Nieuwpoort Spanje Nieuwpoort Spanje Brugge Spanje Rupelmonde Luxemburg Sinaai

250

460

240 995 340 825 285 495 335 995 335 825 320 825 280 160 450

Nieuwpoort

385

375

Beachlife & Waterski VERNIEUWD

zo8

The Moviefactory Kamp Adventure Mix VERNIEUWD 8 - 10 Fun en Klimavontuur 18/08-23/08 So you KNOW you can cook DELUXE NIEUW! 8 - 12 Fun adventure & Quad 18/08-23/08 BoardKamp 9 - 14 Expeditie Wiltz 18/08-23/08 NIEUW! Waterskistage 11 - 13 Fun en Klimavontuur 18/08-23/08 BandBoost 12 - 15 Outdoor adventure & Quad 18/08-23/08 Waterskistage 12 - 16 Ultimate Kicks 18/08-23/08 BoardKamp 13 - 16+ Kanotrekking: Afvaart van de Leie 18/08-24/08 NIEUW! Familie-weekend DELUXE NIEUW! 14 - 16 Fun en Klimavontuur 18/08-23/08 Leeftijd

Kitestage 18/08-23/08 VERNIEUWD

14 - 18

Wiltz-weekend 23/08-25/08 NIEUW!

16 -18

Brugge Locatie Durbuy Frankrijk Brugge Luxemburg Walcourt Luxemburg Walcourt Frankrijk Rupelmonde Luxemburg Walcourt Nederland Walcourt Frankrijk Durbuy Frankrijk

350 295 345 345 330 290

Kom-Pas prijs 385 320 320 985 815 485 985 815 815 150

355 Prijs Kom-Pas prijs 290 280 305 295 500 490 395 385 415 405 330 320 425 415 305 295 350 340 330 320 425 415 585 575 415 405 330 320 95/105 85/95 305 295 365

Nederland Luxemburg

435

425

160

150

Kamp

Locatie

Prijs

Kom-Pas prijs

Op ontdekking met Dora en Diego NIEUW!

Brugge

210

200

Totally Spies NIEUW! Kamp Avonturenclub Fun adventure & Quad 25/08-30/08 Go 4 Adventure RangerKamp 25/08-30/08 NIEUW! De Hobbit NIEUW! Expeditie Wiltz 25/08-30/08 NIEUW! Wedstrijdstage Jumping DELUXE NIEUW! RangerKamp 25/08-30/08 NIEUW! Adventure Mix VERNIEUWD Outdoor adventure & Quad 25/08-30/08

Brugge Locatie Durbuy Luxemburg Durbuy Nederland Brugge Luxemburg Sinaai Nederland Durbuy Luxemburg

325

315 Prijs 240 330 240 495 315 330 550 495 280 330

Leeftijd

Kamp

Locatie

Prijs

Kom-Pas prijs

4-6

Met Pipo aan Zee

Middelkerke

220

210

6-9

Beestige Beestenboel

Brugge

330

320

7 - 12

Paardrijden mini

Middelkerke

385

375

10 - 14

Français en Action

Viroinval

335

325

10 - 14

DetectiveKamp

Brugge

330

320

Leeftijd 4-6 6-9 6-9 8 - 12 10 - 14 10 - 18 12 - 15

zo9 Leeftijd 8 - 12 8 - 11 9 - 14 11 - 13 12 - 15

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

Leeftijd

250 250 325 560 290

11 - 13

X-Treem NIEUW!

Viroinval

335

325

12 - 15

Passion for Fashion

Middelkerke

320

310

14 - 15

X-Treem NIEUW!

Viroinval

335

325

Kom-Pas prijs 320 485 320 485 320

21

26 56 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

COMMUNIEFEEST? VERJAARDAGSFEEST? TUINFEEST? FEESTMATERIAAL NODIG? Verhuur van:

• • • •

!

Feestmateriaal Tafels, stoelen, kapstokken... Springkastelen Spongebob, Springparcours, trampolines... Fietsen Gekke fietsen, kleuterfietsen... Tenten Paviljoententen, expotenten, patrouilletenten... Spelpakketten Reuzespelen, speelhuisjes, circussets...

Korting voor: - Sportclubs - Socio-culturele organisaties - Scholen - Kom-Pashouders - …

FEEST BVBA Uw bron van feestmateriaal info@gentfeest.be - www.gentfeest.be 57


unieke vakanties, Praktisch

Unieke vakanties, ... hoe zien die er uit? Dag indeling 07u45-09u00: Opvang 09u00-12u00: Activiteiten 12u00-13u00: Middagpauze 13u00-16u00: Activiteiten 16u00-18u00: Opvang

Aankomst op de kampplaats We vragen uw kind(eren) tot bij de monitoren aan de inschrijftafel te brengen. Zij noteren uur van aankomst van uw kind. Ook ’s avonds noteren ze het uur van vertrek. Vzw Free-Time is niet verantwoordelijk voor kinderen die aan de deur of op straat worden afgezet.

Startschot Om negen uur trekken we de dag op gang met de kampdans. We vragen dat alle kinderen ten laatste tien voor negen op de kampplaats aanwezig zijn. Na kennismakingsspelletjes gaat iedereen naar zijn eigen monitoren en kan het kamp echt beginnen.

Middagmaal Tijdens de middag eten alle kinderen hun meegebracht lunchpakket op. Free-Time zorgt voor een gezonde versnapering en twee drankjes per dag. Water is steeds ter beschikking.

Activiteiten Free-Time werkt samen met experts om kwaliteitsvolle kampen te organiseren. Onze monitoren zorgen voor een goed voorbereide invulling, begeleiding en rode draad doorheen de kampweek.

58

info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

meer dan opvang Meer dan opvang ... wat neem ik mee ?! Al je vrienden natuurlijk! Dat maakt het kamp dubbel zo leuk. Deel je favoriete kamp via facebook, en smeed samen zotte kampplannen.

Medische fiche De medische fiche helpt onze monitoren adequaat in te spelen op de specifieke noden van alle kinderen. Informatie over allergieĂŤn bijvoorbeeld kun je hierop vermelden. Bij de start van elk kamp moet een medische fiche worden afgegeven aan de inschrijftafel.

De medische fiche kun je

downloaden van onze website

www.freetime.be/vaka

nties/documenten

Speelkledij en een eigen lunchpakket. Voor het spelmateriaal zelf zorgt Free-Time zodat je een fijne kampweek hebt zonder zorgen.

Eerste hulp bij (on)geva

llen

p is de kampordoen tijdens het kam vo val ge on n ee h zic Mocht er ngt je op de hoogop de hoogte. De KV bre verantwoordelijke altijd twoordelijke brieft op groene T-shirt. De veran de aan je n rke he Die te. (on)geval met de met u behandelen we elk en Sam m. tea t he urt zijn be grootste zorg. akanties/documenten agina www.freetime.be/v Op onze documentenp te laten invullen door rmulier downloaden om sfo ng eri zek ver n ee u nt ku de dokter.

59


Waar voor uw geld

Duur? Duurzaam !

Voor elk kamp berekent Free-Time een

vaste basisprijs.

Daarin zitten de volgende kosten vervat: vast personeel, promotie, groot materiaal, aankoop spelmateriaal, voertuigen, transport, verzekeringen en vorming van onze monitoren. Naast de basisprijs heeft elk kamp specifieke kosten. Deze omvatten onder andere: huur accommodaties, uitstappen en toegangsgelden, specifiek kampmateriaal, activiteiten en workshops door externe experten en monitorenvergoedingen.

U krijgt hiervoor heel veel terug. In de kostprijs van de vakantie zijn zowel verblijf, activiteiten, verzekering en degelijke begeleiding inbegrepen. Free-Time zorgt ook altijd voor het nodige materiaal.

Duurzaam, daar gaan we voor ! Op kamp werken we met biologisch verantwoorde versnaperingen. Elk kind krijgt elke dag bio koekjes. Dat is lekker én gezond. Op woensdag krijgt iedereen een heerlijk stuk bio-fruit.

VZW Free-Time is erkend als landelijke jeugdwerkvereniging. Voor elk kind <12 krijgt u een fiscaal attest van 11,20 euro per dag. Deze sturen we elk jaar per mail naar elke rechthebbende.

TIP: Hou je My-Freetime-profiel goed up-to-date !

Samenwerking zomer 2013 Voor een spetterende zomer werken we samen met onder andere: Mooss vzw, Art Forum, Grafitti vzw, Impro theater Caque, Grafisch kunstenaar Jeroen Brejou, Mediaraven, House of Media, Ponas Travel, Océade, Dirk van Ruymbeke (duikinitiatie), climbing team Bleau, Out of limits, zwembad Rozenbroeken, zwembad Ter Wallen, Ghent Goblins, Nomad & Rebel, Manege De Hoefslag, Mountainbikeverhuur Remo Monchy, Judoclub Zwijnaarde, Jeugd en Dans, Dansschool Dance Control, Bellewaerde, Technopolis, Bobbejaanland, Walibi, Blaarmeersen, Planetarium Brussel, Museum voor Natuurwetenschappen, STAM Gent, Modemuseum Antwerpen, Kinderboerderij Diggie vzw, Zoo van Antwerpen, Planckendael, Vogelasiel Merelbeke, Kinderboerderij De Campagne, Educatief centrum Politiezone Gent, vzw Mountainboarden, Padel4U2, bowling Overpoort, Schermen Actionmaker, goochelaar Mario Fernández, T&S Adventure, Skatepark Zumiez, REC Radiocentrum, Serpentarium, Passievents, Wereld van Kina, Vizit, Earth Explorer, Uitgeverij Averbode, Natuur en Wetenschap, VELT, Natuurcentrum De Bourgoyen, Designmuseum, SMAK, MSK, Artevelde Hogeschool, Côte d’Or, Chocolademuseum Brugge, Educentrum, Hogeschool Gent, Sint-Paulus, Beroepenhuis Gent, Papaver vzw, Mondina vzw, AA Gent, MC Mike Woord omhoog, Materiaalmagazijn bvba, Feest bvba, Wielerpiste Eddy Merckx

60 Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

R.E.S.P.E.C.T. in het gras d te lachen Tijd nemen

om eens goe

en! Close zijn met je vriend

Eigenheid voor ieder een !

f en strak zit Praten over alles wat schee

Samen met vriendjes, monitor en, de ouders en buurtbewoners

nemen Eco-logische beslissingen

Rust voor kinderen en

jongeren in de drukk e samenleving

Free-Time is stevig geworteld in de maatschappij. Naast een uitgebreide vakantiewerking, organiseren we onder andere ook frequent vormingen voor monitoren. Elk jaar werken we ook een jaaroverkoepelend thema uit van sociaal - culturele inslag. Dit jaar werken we rond Respect. Doorheen al onze kampen en activiteiten vormt dit thema de rode draad doorheen onze kampen in 2013. Het wordt dus uitkijken naar tal van grote en kleine acties.

Al meer dan twintig jaar hecht Free-Time veel belang aan zijn band met jullie: kinderen, ouders, familie en sympathisanten. Om die band verder te sterken ontwikkelden we Kom-Pas, de nieuwe verwenpas.

De Kom-Pas kun je online kopen via www.freetime.be/ vakanties/kortingen. Met de verwenpas geniet je een volledig jaar onder andere van

★ ★ ★

10 euro korting op alle kampen

Kinepolischeques aan voordelig tarief*

Maandelijkse verwenacties voor Kom-Pashouders 30% korting op verhuur feestmateriaal en springkastelen bvba Feest

61 *onderhevig aan prijsveranderingen van Kinepolis


Vzw Free-Time staat voor:

Kwaliteitsgarantie

Puike administratie Na iedere inschrijving ontvangt u automatisch een e-mail met betalingsdocument met basisinfo over het kamp. Mocht dit niet het geval zijn, heeft u ofwel een foutief e-mailadres opgegeven of is de factuur in uw spam beland. Twintig dagen voor aanvang van het kamp ontvangt u een informatiemail over het kamp in kwestie. Bij verdere vragen kunt u zich steeds rechtstreeks telefonisch of per mail tot de personeelsleden richten. Ze staan u steeds vriendelijk te woord, geven de nodige informatie of verwijzen u door naar een verantwoordelijke.

Degelijke opvang Tijdens de opvang voorzien we verschillende activiteiten en materiaal zodat kinderen zich kunnen uitleven. De monitoren staan de kinderen ook tijdens de opvang bij. Elke dag organiseren we opvang vóór en na het kamp van 07u45 tot 09u00 en van 16u00 tot 18u00. Door onvoorziene omstandigheden kunnen activiteiten beschreven in de brochure niet altijd plaatsvinden. We streven ernaar dit te voorkomen.

Gevormde Monitoren De monitoren staan steeds ter beschikking van de ouders en de kinderen. Op de kampen zorgen ze voor een duidelijk dagprogramma ter info naar de ouders toe. Kleuters krijgen dagelijks een dagboekje mee. De monitoren zorgen voor een weldoordachte en goed voorbereide invulling van hun programma. Vzw Free-Time zorgt voor een constante evaluatie van de monitoren.

Evaluatie Elke ouder ontvangt een evaluatiedocument per mail. Op elke schriftelijke opmerking of klacht zal gereageerd worden. Ook monitoren en vakantieverantwoordelijken zorgen voor een grondige eindevaluatie. Vzw Free-Time neemt de evaluaties steeds mee in het verder uitbouwen van haar werking.

Aangepast Annulatiebeleid

62

Bij annulering zal de terugbetaling (cash of via een tegoed bon) binnen de maand verwerkt worden. De terugbetaling wordt steeds toegepast volgens het Free-Time annulatiereglement, dat ook in iedere brochure is opgenomen. Als Free-Time zelf een vakantie geannuleerd heeft, zal de terugbetaling ge-

beuren na de desbetreffende schoolvakantie waar het kamp in valt.

Straf Klachtenbeleid Vzw Free-Time maakt zich sterk te reageren op alle klachten. Als een klacht gegrond is en men aan bovenstaande voorwaarden voldoet, zal het bestuur van VZW Free-Time zich engageren om een deel terug te betalen d.m.v. een promotiecode.

Uitstekende Accommodaties Al onze kampen gaan door op kindvriendelijke accommodaties met verschillende, ruime lokalen. Er is steeds groen in de buurt. De gebouwen hebben hygiënische toiletten en veilige toegangen – weg van verkeer en gemakkelijk onder toezicht te houden – en zijn gemakkelijk bereikbaar via hoofdwegen.

Veiligheid Alle kinderen worden in- en uitgeschreven op het exacte uur van aankomst en vertrek. Kinderen staan te allen tijde onder toezicht. Bij ongevallen zullen de nodige maatregelen worden genomen. Op elke vakantie is er voldoende EHBO-materiaal aanwezig. De hulpdiensten worden reeds vooraf verwittigd van onze aanwezigheid. De monitoren en de verantwoordelijken van vzw Free-Time zullen de ouders bijstaan bij het invullen van de nodige formulieren om kosten terug te vorderen van de verzekering.

Zorg Er is steeds water voorhanden. Vzw Free-Time zorgt ook voor twee drankjes en een koek per kind per dag. In de zomer zijn er voldoende zonnebrandcrème en petjes voorzien voor alle kinderen.

Aan de ouders vragen wij • Eventuele klachten schriftelijk te formuleren binnen de acht dagen. • Het reglement, de algemene verkoopsvoorwaarden en de kwaliteitsgarantie te onderschrijven. Bij elke inschrijving kunt u onze algemene voorwaarden nalezen. De inschrijving kan pas voltooid worden na goedkeuring van de algemene voorwaarden.

Deze kwaliteitsgarantie is uitsluitend geldig voor de Free-Timevakanties.

Info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be


ANNULERINGEN Annuleringen moeten steeds schriftelijk gemeld worden! U doet dit via uw profiel op onze website. U gaat naar ‘inschrijvingen’ en klikt op de knop ‘annuleren’ naast het desbetreffende kamp. U ontvangt daarna een e-mail met de algemene voorwaarden. Onze administratie verwerkt uw annuleringsaanvraag en brengt u per mail op de hoogte een maal dit afgerond is. Afhankelijk van de verstreken termijn tussen inschrijving en annulering krijgt u een creditnota toegestuurd. ALGEMEEN In de inschrijvingsprijs van het kamp is alles inbegrepen. Zowel opvang, huur van de accommodatie, materiaal als monitoren en verzekering. De kinderen zijn verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en ook voor burgerlijke aansprakelijkheid. Alle kosten bij ongeval worden terugbetaald mits 12,5 euro franchise – met uitzondering van tanden, brillen en prothesen. Vzw Free-Time is niet verantwoordelijk voor verlies en/of beschadiging van materiaal, kleding, geld etc. Verloren voorwerpen worden gecentraliseerd in onze loods, Nieuwevaart 118 9000 Gent. Alle verloren voorwerpen kunnen tot 3 weken na afloop van het kamp afgehaald worden. Neem best telefonisch contact op met kantoor om een afspraak te maken. Bij het inschrijven dient u rekening te houden met de leeftijdscategorieën zoals vermeld in de brochure en op de website. Om te kunnen deelnemen, moeten kinderen de minimumleeftijd van het kamp bereikt hebben op het moment dat het kamp doorgaat. Aanvraag tot het verkrijgen van vergoeding voor kindervakanties – via het werk, mutualiteit, etc. – dient schriftelijk te gebeuren en moet voorzien zijn van een gefrankeerde en aan zichzelf geadresseerde omslag. Dit kan uiteraard pas na afloop van het kamp. De schriftelijke aanvraag moet opgestuurd worden naar vzw Free-Time, Kammerstraat 19 9000 Gent. Uw adresgegevens worden door ons in een bestand opgenomen, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten. Overeenkomstig de Wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegeven van 08/12/92 heeft u recht op inzage en correctie van de door ons bewaarde informatie. Bij inschrijving verklaart met zich akkoord met de Algemene Verkoopsvoorwaarden die samen met de Kwaliteitsgarantie te lezen in zijn in de vakantiebrochures en op onze website. Beeldmateriaal verzameld op een activiteit van vzw FreeTime kan te allen tijde gebruikt worden voor promotionele doelstellingen van de vzw. Wij zijn ontvankelijk voor vragen om beelden te verwijderen als daar gefundeerde redenen voor bestaan.

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN 1. TOEPASSELIJKHEID Deze algemene voorwaarden en eventuele bijzondere voorwaarden maken integrerend deel uit van de overeenkomst tussen partijen en zijn van toepassing op elk aanbod en alle leveringen tenzij dit vooraf schriftelijk anders is overeengekomen. De consument verklaart zich uitdrukkelijk akkoord met deze algemene en bijzondere voorwaarden. 2. BESTELLING De bestelling is bindend, ongeacht de wijze van inschrijving. De bestelling wordt bevestigd via een e-mail, met vermelding van de algemene verkoopsvoorwaarden en de ontvangst van de factuur. Op dat ogenblik begint de herroepingstermijn voor de consument te lopen. De betaling van de factuur dient steeds te gebeuren binnen 10 dagen na ontvangst van de factuur met vermelding van het refertenummer. 3. HERROEPINGSRECHT 3.1. PRINCIPE De consument heeft het recht aan de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen veertien (14) kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de dienstenovereenkomst. Annuleringen moeten steeds schriftelijk gebeuren via de website vóór het verstrijken van de hierboven vermelde termijn van veertien kalenderdagen. Wanneer de kennisgeving tijdig gebeurt, worden aan de consument enkel de rechtstreekse terugzendingskosten aangerekend en wordt het door de consument gestorte bedrag terugbetaald binnen de dertig dagen die volgen op de herroeping.

3.2. UITZONDERING De consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien. Het herroepingsrecht kan door de consument niet worden uitgeoefend wanneer de uitvoering van de overeenkomst begonnen is voor het einde van de herroepingstermijn. M.a.w. indien de vakanties een aanvang nemen binnen de veertien dagen na datum van de bestelling, is een herroeping van de bestelling zonder de betaling van een boete niet mogelijk.

INSCHRIJVEN WWW.FREETIME.BE

REGLEMENT INSCHRIJVEN Inschrijven gebeurt via de website. Heeft u vragen over een inschrijving? Dat kan telefonisch van maandag tot vrijdag van 10u tot 16u op het nummer 070/246.170 of per e-mail naar info@freetime.be. Wij vragen met aandrang om minstens 3 weken vooraf in te schrijven! Uw inschrijving is bindend, ongeacht de manier van inschrijving. Na inschrijving ontvangt u via e-mail een bevestiging van inschrijving en factuur. De betaling dient steeds binnen 10 dagen na ontvangst te gebeuren met de correcte gestructureerde mededeling die op de factuur vermeld staat. Free-Time staat een korting toe van € 10 voor alle externaats- en internaatsvakanties aan leden die in het bezit zijn van Kom-Pas, onze verwenpas. De pas moet echter geldig zijn tot de laatste dag van de Free-Timevakanties! Meer uitleg over Kom-Pas lees je op de volgende pagina’s.

3.3. GEVOLGEN VAN LAATTIJDIGE HERROEPING In geval de consument laattijdig afziet van de bestelling, te weten na het verstrijken van de herroepingstermijn of indien de vakanties reeds een aanvang hebben genomen tijdens de herroepingstermijn, worden de volgende kosten aangerekend (zowel voor reeds betaalde vakanties, als voor vakanties die nog niet zijn betaald): Vakanties zonder overnachting: Annulering

Te betalen zonder attest

Te betalen met attest = annulatiekost + vaste kosten Annulatiekost

Vaste kosten

Binnen de 14 dagen na inschrijving = herroepingsrecht

0 euro

0 euro

0 euro

Meer dan 14 dagen voor aanvang kamp

25 euro

25 euro

0 euro

Binnen de 14 dagen voor aanvang kamp

volledig

25 euro

½ kampprijs

Tijdens het kamp

volledig

25 euro

½ kampprijs

Vakanties met overnachting: Termijn Binnen de 14 dagen na inschrijving

Te betalen 0 euro

Meer dan 8 weken voor aanvang kamp

25 %

Minder dan 8 weken voor aanvang kamp

50%

Binnen 14 dagen voor aanvang kamp

volledig

Annulering tijdens het kamp

volledig

Ziekte of overmacht U kunt intekenen op een extra uitgebreide assistance-verzekering met annulatieverzekering (bij buitenlandse vakanties is dit inbegrepen). Wanbetaling Geeft u geen gevolg aan de factuur, dan wordt er per bijkomende factuur €12,50 aangerekend. 4. BETALINGSVOORWAARDEN Alle facturen zijn betaalbaar per overschrijving aan de zetel van de VZW FreeTime in België. De prijs is behoudens andersluidende vermelding op de factuur, contant betaalbaar. Er kan slechts een korting voor contante betaling worden verrekend indien dit uitdrukkelijk vooraf is overeengekomen. En in geen geval mag die korting worden verrekend zolang er facturen onbetaald blijven. Alle toegestane kortingen worden op voorhand tussen partijen overeengekomen. Niet betalen op een eventuele vervaldag brengt van rechtswege en zonder ingebrekestelling de eisbaarheid van alle nog niet vervallen vorderingen mee. Eventuele gesloten verkopen mogen door ons in dit geval eveneens als ontbonden worden beschouwd met een forfaitaire schadevergoeding van 10 % ten laste van de koper. Bij wanbetaling op de vervaldag brengt het onbetaald gedeelte van de vordering van rechtswege en zonder ingebrekestelling een verwijlsintrest op van 12 % te rekenen vanaf vervaldag. De enkele vertraging in betaling, hetzij van het geheel, hetzij van een gedeelte der vordering heeft zonder enige ingebrekestelling aanleiding tot betaling door de debiteur van een verhogingsbeding van 10 % op het onbetaald gebleven bedrag. 5. KLACHTEN Klachten betreffende de levering of diensten moeten de VZW Free-Time binnen de acht (8) dagen na de levering of uitvoering der werken bereiken met een gemotiveerde aangetekende brief of dienen ingeschreven te worden in een klachtenregister dat beschikbaar is op de zetel van de VZW Free-Time tijdens de kantooruren. Bij gebreke aan een aangetekende brief of inschrijving in het klachtenregister wordt de klacht geacht niet te bestaan en zal de VZW FreeTime geen enkele vergoeding verschuldigd zijn. 6. TOEPASSELIJKE WET / GESCHILLENREGELING Het Belgisch recht is van toepassing op dit contract. In geval van betwisting zijn de vredegerechten van het kanton van de maatschappelijke zetel of woonplaats van de verkoper, leverancier of dienstverlener, dan wel de rechtbanken van Gent uitsluitend bevoegd.

63


jong, geĂŤngageerd en zin in onvergetelijke vakanties?

vzw Free-Time wil jou als monitor !!

Nog geen animator in het jeugdwerk? Schrijf je zeker in voor een van onze cursussen: Zomervakantie: Gent Herfstvakantie: Gent

Meer info over de cursus animator, hoofdanimator en instructeur in het jeugdwerk kun je nalezen op www.freetime.be/cursussen/voor-monitoren Al concrete vragen over de monitorenwerking binnen vzw Free-Time? Neem gerust contact op met de coĂśrdinator via monitoren@freetime.be Volg het reilen en zeilen van onze monitoren op facebook: www.facebook.com/freetime.monitoren

www.freetime.be | 070/246 170 | info@freetime.be

Kampen zonder overnachting: Gent Pasen- Zomer 2013  

Alle externaatskampen in Gent tijdens paas-en zomervakantie

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you