Page 1

Sume economisite

Credit

Prima de la stat

Depuneri

Dobând`

Ghid de economisire - creditare pentru oamenii chibzuiți


Pasul 1

Pasul 2

Vii într-o agenție Raiffeisen Bank sau la partenerii Raiffeisen Banca pentru Locuințe.

Semnezi contractul de economisirecreditare.

Pasul 3

Economisești regulat. anul 5 anul 3 anul 1

Aici planurile tale devin realitate

anul 2

Pasul 4

Pasul 5

25% prima de la stat, \n limita a 250 euro

Soliciți creditul pentru casă.

Pasul 6 Pasul 7

Rambursezi creditul. 3 ani

7 ani 6 ani 4 ani 1 an

5 ani 2 ani

e Finalizare are rambursare credit.

anul 4

Primești anual prima de la stat.


4

Cu toţii ne gândim la ziua de mâine… dar lucrurile sunt mai simple decât crezi. Raiffeisen Banca pentru Locuințe (RBL) îți oferă produse destinate îmbunătățirii condițiilor de locuit. Adică pui deoparte azi, iar mâine… relaxare. Este atât de simplu, mai ales că în perioada de economisire, pe lângă dobânda fixă de la RBL, mai beneficiezi și de prima de la stat de 25% pe an, în limita a 250 de euro.

Ce es este produsul de economisire-creditare? Este un produs bancar, dar poți să îl privești ca pe un prieten care es este alături de tine oricât ai nevoie, pe termen mediu sau lung. Te ajut ajută să-ți îmbunătățești condițiile de locuit și beneficiezi de suport sup din partea statului.

Economisești mai ușor, prin acumulare treptată și îți îmbunătățești confortul locuinței tale.


Fără situaţii neprevăzute, fără bătăi de cap. Totul în doi pași: Pasul 1: Economisire nomisire Este foarte simplu, mplu, pentru că totul este la alegerea ta: • Hotărăşti suma ma pe care vrei să o economiseşti lunar • Stabileşti suma ma de care ai nevoie pentru proiectul tău – Suma Contractată • Începi să economisești onomisești și primești: 1 5% sau 3% pe an în funcție de tarif 1. dobânda băncii de 1,5% 2. prima de laa stat

ditare Pasul 2: Creditare mativ 5 ani când economiile tale au ajuns deja la 40% - 50% din suma • După aproximativ contractată, poți solicita un credit în lei cu dobândă fixă de 4,5% sau 6% pe an. ditului va fi egală cu diferența dintre suma contractată și suma • Valoarea creditului economisită.


Lună de lună economisim împreună

1 contract confortabil!

Rat` lunar`

Total economii cu dobânzi [i prime*

Credit locativ

Suma contractată

105 lei

7.973 lei

7.427 lei

15.000 lei

Rat` lunar`

Total economii cu dobânzi [i prime*

Credit locativ

Suma contractată

350 lei

26.634 lei

23.766 lei

50.000 lei

1 contract iste] - prim` maxim` de stat!

O familie chibzuit` de 4 persoane, fiecare cu un contract iste] 4 prime maxime de stat \n fiecare an!

Membrii familiei

Rat` lunar`

Total economii cu dobânzi [i prime*

Tata

350 lei

26.634 lei

Mama

350 lei

26.634 lei

Fiul

350 lei

26.634 lei

Fiica

350 lei

26.634 lei

1.400 lei

106.536 lei

TOTAL familie

* *Calculele ele sunt orientative, valabile pentru contracte semnate în luna ianuarie pe tariful B Rapid, cu dobânda de 1,5% pe an la lei, actuală de stat de comportamentul de economisire. p l i efectuate f t t lla valoarea l t lă a primei i id t t șii pott fi infl i fluenţate ţ t d Primele de stat sunt luate în calcul pentru o perioadă de economisire de aproximativ 5 ani, la cursul de 4,5 lei/ euro. P Comision de deschidere 1,2% din suma contractată, comision de administrare anual 36 lei, comision de analiză credit C locativ 400 lei, inclus în calcul. La creditele fără ipotecă se percepe un comision lunar pentru costurile de asigurare lo de 0,09% din valoarea creditului. d


Avantaje De ce să aleg produsul Raiffeisen Banca pentru Locuințe?

1. Profitabilitate • Spor foarte bun la economisire: dobânda băncii + prima de stat de 25% din suma economisită în anul respectiv, până la echivalentul în lei a 250 de euro. • Dobânzi și rate mici și fixe pe întrega perioadă a creditului.

Pentru că este simplu şi ai foarte multe avantaje!


2. Siguranță pe termen lung • Produsul este în lei, deci eviţi riscul valutar. • În plus, rata lunară de rambursare a creditului este egală cu rata lunară din perioada de economisire. rantate de stat până la valoareaa de 100.000 e euro. • Sumele economisite sunt garantate

3. Flexibilitate • Orice membru al familiei tale, de la nou născuţi până la bunici şi străbunici, poate beneficia de prima de la stat dacă are un contract de economisire - creditare. • Oricând poți schimba ritmul de economisire sau suma pe care o depui.


Bine de reținut! • Produsul de economisire - creditare nu te îmbogățește peste noapte, dar te ajută să pui deoparte lună de lună, an de an, fără un efort prea mare. • Produsul este pe termen mediu și lung, astfel că prin retragerea sumelor economisite după o perioadă prea scurtă, produsul nu mai are același randament. • Este bine să economiseşti în medie 5 ani, chiar mai mult, în funcţie de planurile și posibilitățile tale. • Rata lunară de economisire = rata lunară de credit, astfel este ușor pentru tine să economisești și apoi să rambursezi creditul.

Creditele imediate

Ce fac dacă nu pot economisi pe o perioadă minimă de 5 ani?

Economisești cât poți și soliciți un credit imediat.


Pe plan internaţional aţional

Produsul de economisire - creditare este recunoscut și apreciat nu numai în țară, dar și în multe alte țări europene. Zeci de milioane de europeni își îmbunătățesc condițiile de locuit cu produsele de economisire - creditare. În Austria, 62% din populație a încheiat un contract de economisire - creditare. De-a lungul vieții, un austriac are 3 - 5 contracte de economisire - creditare.

În Cehia, 44% din populație deține contracte de economisire - creditare.

Peste 37% din germani au încheiat un contract de economisire - creditare.


17% din croați dețin un contract de economisire - creditare.

18% dintre slovaci beneficiază de avantajele contractului de economisire - creditare.

Peste 13% din maghiari au încheiat deja un contract de economisire - creditare.


Cadru legal

Prima de stat se acordă de la Bugetul de Stat prin Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) în cuantumul și în condițiile legii (O.U.G. 99/2006 privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului) doar clienților persoane fizice cu cetățenia română și domiciliul stabil în România.

Prima de stat reprezintă 25% din economiile anuale, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 250 de euro, calculat la rata de schimb leu/euro comunicată de Banca Națională a României pentru ultima zi lucrătoare a anului de economisire.

Cuantumul primei de stat cuvenit fiecărui client rămâne nemodificat indiferent de numărul de contracte de economisire - creditare încheiate și indiferent dacă acestea sunt încheiate la una sau la mai multe bănci de economisire - creditare.

Pentru depunerile ce depășesc suma contractată, nu se calculează și nu se solicită prima de stat. În această situație, pentru a putea beneficia de prima maximă de stat de 250 de euro, este necesară majorarea sumei contractate sau încheierea unui nou contract.

În conformitate cu prevederile legale aplicabile, pentru a beneficia de prima de stat aferentă sumelor economisite la momentul repartizării, trebuie să faceți dovada utilizării în scop locativ a sumelor acumulate, în termen de doi ani de zile de la data primirii economiilor dumneavoastră, prevăzute în Ordinul comun al Ministerului Dezvoltării Regionale și Locuinței și al Ministerului Finanţelor Publice nr. 509 / 2471 / 2009.


Detalii în agențiile Raiffeisen Bank și la parteneri. Raiffeisen Banca pentru Locuințe Societate administrată în sistemul dualist Calea Floreasca nr. 246 D, et. 6, zona A, sector 1, București, cod 014476 Reg. Com.: J40/5871/09.04.2004, C.U.I.: RO 16324968 Capital social: 131 074 560 lei, integral vărsat Reg. Bancar: RB-PJR-40-051 / 31.05.2004 Număr operator în registrul de evidenţă al operatorilor de date cu caracter personal: 2959.

021 2333 000

info@railoc.ro

www.rbl.ro

Brosura RBL  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you