Page 1

Business Model Canvas

|

Rapport

Vyasa Wolvetang | Bram Deenik Sjors Goossens | C1C | HAN Arnhem


Inleiding Samba Vary is eenjong bedrijf dat zich bezig houdt met allerlei aspecten in de “design� wereld. In het volgende rapport gaan wij dieper in op de facetten die in het Business Model Canvas aan bod komen. Voor elke term die in het canvas wordt genoemd wordt hier bes-

chreven waarom deze keuzes zijn gemaakt. Wij proberen een zo helder mogelijk beeld te scheppen van de onderneming. Door dit rapport hopen wij dat u een goed beeld krijgt van de structuur, de organisatie en de werkwijzes van Samba Vary.


Key Partners Als beginnend bedrijf zijn er een aantal dingen die Samba Vary zelf niet kan faciliteren.

van buitenaf moeten inschakelen. Een fotograaf die ingehuurd kan worden voor opdrachten.

Als ontwerp bureau heeft Samba Vary een partner nodig die haar producten kan printen en/of drukken.

Een reclamebureau zou ook een steun in de rug zijn. Als onderneming wilt Samba Vary zich zo veel mogelijk focussen op het ontwerpen, de marketingkant zou door een ander bedrijf kunnen worden uitgevoerd.

Als Samba Vary gebruik wilt maken van eigen beeldmateriaal dan zullen zij een fotograaf


Key Activities Waar samba Vary zich in onderscheid van haar concurrenten is het feit dat zij zich zo veel mogelijk focust op het werken met analoge middelen. Wij proberen de ambacht van het ontwerpen te vertalen naar de huidige digitale wereld. Veel bedrijven verliezen zich in de kwantiteit van het

ontwerpen. Samba Vary probeert op een authentieke wijze een stevige klantrelatie op te bouwen. Ook in dit contact leggen wij de nadruk op het persoonlijk benaderen van de klant.


Key Resources Samba Vary heeft een aantal dingen nodig om te kunnen functioneren. Voor haar apparte manier van werken maken zij veel gebruik van analoge middelen. Hier zijn materialen voor nodig. Denk hierbij aan papier, potloden en schetsboeken. Zonder dergelijke producten kunnen zij zich niet

onderscheiden als bedrijf zijnde. Ook heeft Samba Vary een kantoor waar zij dagelijks te vinden zijn. Zonder dit pand kunnen zij hun klanten niet uitnodigen om deel uit te maken van het ontwerp proces.


Value Propositions Samba Vary richt zich vooral op de ‘nieuwerwetse’ manier van het helpen van klanten. Door een goede relatie met de klant te hebben hopen zij het beste resultaat te behalen. In een e-mail wordt vaak iets verkeerd begrepen of komt het niet goed over, dit probeert Samba Vary dus te voorkomen. Door deze andere werkwijze hopen zij mensen te verblijden met een goed resultaat.

Door deze ‘nieuwerwetse’ manier van ontwerpen hopen wij ons te onderscheiden van andere bedrijven. Door deze persoonlijke relatie leren we onze klanten ook kennen en zijn deze uiteraard altijd welkom. Het eerste bezoek is uiteraard altijd vrijblijvend en het is aan de klant om te kiezen of onze werkwijze de correcte manier voor zijn/haar bedrijf is.


Channels Samba Vary maakt gebruik van verschillende kanalen, zowel digitaal als analoog. Aangezien het tegenwoordig nauwelijks meer mogelijk is om de socialmedia te negeren maakt ook Samba Vary hier gebruik van. Echter raden wij onze klanten wel hartelijk aan om zo veel mogelijk persoonlijk contact te hebben. Wij gebruiken de verschillende media kanalen om ons te profileren als bedrijf, echter verkiezen wij te overleggen op ons bedrijf inplaats van over de mail. Samba Vary heeft

haar eigen kantoor waar klanten langs kunnen komen. Zo kunnen wij een extra persoonlijke klantrelatie opbouwen. Wij gebruiken onder andere Facebook, Twitter en Instagram om onze klanten op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf. Tevens kunnen wij hierop nieuwe stijlen en ontwerpen laten zien. Natuurlijk heeft Samba Vary ook haar eigen website waarop de meeste informatie te zien is.


Customer Segments Omdat wij ons zoveel mogelijk richten op een persoonlijke relatie met de klant moeten wij ons ook automatisch focussen op klanten in de regio. Mensen van ver kunnen wij namelijk niet persoonlijk genoeg benaderen. Dit past niet bij waar wij voor staan. Wij leggen onze focus op kleine

startende ondernemers. Dit omdat wij denken dat deze mensen vaker bereid zijn om even langs te komen. Startende ondernemers willen vaak graag hun eigen sfeer en gevoelens kwijt. Dit past bij onze persoonlijke benadering in het ontwerpproces.


Cost Structure

Aan ons bedrijf zijn natuurlijk ook kosten verbonden. Denk bijvoorbeeld aan de huur van het kantoor. De kosten van gas, water en licht. De kosten die verbonden zijn aan onze website. Denk aan het domein

en de server die in de lucht moet worden gehouden. De materialen die wij nodig hebben om te ontwerpen. Ook de reiskosten die wij hebben door de klanten te bezoeken.


Revenue Streams


BMC - Samba Vary  

Door Bram Deenik en Vyasa Wolvetang

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you