Page 1

898 Ft

Borito_114.indd 1

2011.01.21 10:51:43


Ha te is szeretnél résztvenni a munkában, vagy csak jobban megismernéd, hogyan épül fel az autód, akkor rendelj a szervizkönyvekbôl!

A kiadványok mintegy 200 oldal terjedelemben foglalkoznak az egyes típusokhoz kapcsolódó jármûrészek ki- és beszerelésével, javításával, beállításával, mint pl. motor, szelepek, üzemanyagellátás, tengelykapcsoló, sebességváltó, futómû, fékek, kormánymû szerelési rajzaival, beállítási adataival, valamint elektromos berendezéseivel, kapcsolási rajzaival. Négyszáznál több ábra szemlélte ti, lapról-lapra haladva részletezi azokat a mûveleteket, melyeket egy mûszaki érdeklôdésû autós gépkocsiján elvégezhet.

A könyvek most egyenként 4.480 Ft + postaköltség áron megrendelhetôk:

VW

depo e d

M Megrendelés: 006 30 323 01 02 iinfo@vwdepo.hu 33104 Salgótarján Pf. 8.

Rendelje meg a könyveket online webáruházunkban: www.vwdepo.hu

Borito_114.indd 2

2011.01.21 10:52:28


DEPÓL US

M

i kell húszévesen a boldog élethez? Az alaprecept főbb összetevői: jó kaja, jó kocsi és jó nő kombináció főleg a férfiak számára. Aztán, úgy harminc év elteltével majd marad a jó kaja meg a jó kocsi (bocs’ fiúk!). Igen, de miből fog rá telni? Ja, a jelen helyzet szerint már most gondolni kell a nyugdíjunkra is, hiszen nem lesz mit aprítani a tejbe, ha nem gondoskodunk magunkról. Tegyél félre, mondják! Igen ám, de ha az ember félre is tud tenni valamit, azt – ebben a korban, tehát huszonévesen – úgyis a kocsira, meg a bulikra költi és nem a nyugdíjpénztárba, mondván nagyon messze van még az az idő. Tulajdonképpen ez így is van jól, hiszen ha most nem szerezzük be az életre szóló élményanyagot, akkor mikor? Jelenleg biztonságosabb és nagyobb esztétikai élményt jelent az autónkat nézegetni, mint azt a halom pénzt, amit ráköltöttünk, mert a rengeteg dohány látványa már százszázalékosan szembesítene azzal a ténnyel (amit a szüleink, nagyszüleink és szomszédaink már régóta tudnak), hogy elment az eszünk. Ettől pedig felmenne a vérnyomásunk, amiből ugye megintcsak bajunk lehet, mert tuti, hogy bogyókat kell majd szednünk, ahelyett, hogy a „kabócákat” gurítgatnánk le a torkunkon, szalonna-nyársalás helyett pedig ügyelhetünk a koleszterin szintünkre, ráadásul mindezzel terheljük a tb-t, legrosszabb esetben pedig munkanélküliek leszünk, sőt eltiltanak a vezetéstől… Hú, hát mit is tegyünk? Egy nyilvánvaló: dolgozzunk, hogy legyen pénzünk! A legjobb az lenne, ha telne a kettő ötvözetére, azaz: dolgozz, de ne feketén (egyenlő: fizess az állami kasszába tb-t és eü hozzájárulást), plusz tegyél félre, amiből telik majd a hobbidra is. Vagyis jó lenne, ha az állam nem szívná el az összes pénzünket és hagyna néhány ropogós bankjegyet a zsebünkben, amiből üzemanyagot vehetünk, költhetünk a kocsinkra (persze ezt így is megtesszük, hiszen fizetjük rájuk is a különböző adókat, mint a katonatiszt), találkozókra járhatunk, azaz feltöltődhetünk, ami egészséges lelket és testet produkál. Nem vált idejét múlttá hát a „Segíts magadon, az Isten is megsegít” gondolat, ezért aki előre látó, az megpróbál az adott körülményeknek megfelelően, ésszerűen gondolkodni, és hosszú távra tervezni. Azért sem hagyom, hogy elvegyék tőlem azt a nosztalgiát, azt az álmot, amely szerint leszünk olyan egészségesek, és tehetősek, hogy nyugdíjas korunkban elautózzunk olyan helyekre, ahová mindig is vágytunk…

Autoersatzteile

Molnár Rita

VWD114.indd 3

2011.01.21 01:47:25


 Ebben biztosak vagyunk, különben nem lennél Volkswagen rajongó! Ne érd be kevesebbel akkor sem, ha ajándékozol! Lepd meg magad vagy szeretteidet lenyűgöző minőségű, egyedi naptárral vagy fotókönyvvel! Mi garantáljuk a minőséget és a pofonegyszerű elkészítést, de a jobbnál jobb volkswagenes vagy családi képeidet neked kell hozzá adnod! Így lesz egyedi, utánozhatatlan a naptárad vagy fotókönyved! Légy rá büszke minden hónapban, amit alkottál! Lepd meg szeretteidet karácsonyra olyan fotókitöltéssel, ami nekik kedves!

VIGYÁZAT! A jól sikerült alkotásaid könnycseppeket fakaszthatnak! Ne habozz, ne hagyd utolsó pillanatra az ajándékkészítést, mert a nyugodtan összeválogatott képek fokozzák a hatást!

VWD114.indd 4

2011.01.21 01:47:30


INDEX

60 DEPOROND

DEPORTYA

18 HARDSTYLE VW KLUB

22 GARBOJAMA 2010

06 MENDEOVAL Az ezredforduló technikailag egyik legelképesztőbb léghűtéses Volkswagene

14 CSŐRIKE Vajon mi rejlik a kanári sárga Polóban, amivel legyőzi sokkal nagyobb méretű ellenségeit

44 VOLT, VAN, LESZ A múlt idő még csak négy évet jelent, de Báron úr lélekben már több mint 40 éve bogaras

48 ARTZ PLASZTIKÁK A MÚLTBÓL

ROVATOK

11 INFO

26 DEPOSTA

A karosszéria ilyen mérvű átszabására csak kevesen vállalkoztak a VW egyediesítés történelme során

27 VW BÖRZE

32 POSZTEREK

52 ÚJ ÉLET LAKÁSSZÖVETKEZET

48 RETRO

65 ARCHÍV

Két holland fiatal egy magyar faluban és a T3 lakóbuszban találta meg a kecsegtető jövőt

56 VORSPRUNG DURCH TECHNIK Elképesztő Audi leletet kaparintott meg egy fiatal német restaurátor. Íma a rövid történet

60 INTERCEPTOR Az egyik legnemesebb Golf modell, a GTI francia piacra gyártott 16S masinája Hardstyle stílusban

V W d e p o 2011/ 2

VWD114.indd 5

5

2011.01.21 01:47:31


▼ Fuchs 7x17

▼ Premio Tuning katalógus

A 17-es BRM után, most a legendás Fuchs is elérhető 17 colos méretben a Bug Box budapesti üzletében. A klasszikus 5x130-as Porsche, valamint a mai VW-k és a korábbi Transporterek 5x112-es lyukosztójával rendelhető könnyűfém keréktárcsa menetirány szerinti vertikális középvonalától való eltolása, vagyis az ET-je 40 mm. Krómozott avagy festett kivitelben, szelepekkel és kupakkal együtt áll a klasszikus értékek iránt nyitott, autójukat egyedivé varázsolni kívánók előtt. bugbox.hu

Az új Premio Tuning katalógus ismét lefedi az autó építéssel kapcsolatos teljes háttéripar kínálatát. Az ASA és OZ könnyűfém kerekektől a KW és H&R futóműrendszerekig, a Recaro és Jom kiegészítőkig az 500 oldalas katalógusban minden megtalálható, ami autónk külső-belső szépítéséhez, egyediesítéséhez és a motor erejének megnöveléséhez szükséges. A Premio sikerének receptje, hogy a jó minőségű termékeken túl minden egy fedél alatt, kiterjedt szervizhálózattal szolgáltatásaival egyben érhető el, német nyelvterületen például több mint 700 partneren keresztül. További információ: www.y2000.hu

▶ VW Transporter 2015 A VW Transporter talán a világ legnépszerűbb kisbusza a mai napig, de az újabb típusok már teljesen más design filozófiát tükröznek, mint a Bogár-rokons farmotoros, T1, T2. Eduardo Oliveira brazil tervező nevét a New Beetle 2012 tanulmány óta ismerhetjük. A Bogár után most a T1 Transporter alapján is tervezett egy retro járművet, ráadásul rögtön számos variánsát is megrajzolta a koncepció modellnek. Azt nem állítjuk, hogy tökéletes példa a legenda feltámasztására, de valamit azért tényleg sikerült átmenteni az eredeti megjelenésből.

VWD114.indd 13

2011.01.21 01:48:21


VW Börze

AUTÓ – ALKATRÉSZ – HIFI – EGYÉB KERES-KÍNÁL

HIRDETÉSI MINTA

Eladó amerikai 1-es Golf, VW Rabbit 1.6D klímás, 5ajtós, fekete, részletek telefonon. Ir.ár: 480e Ft. T: 0630-374-5388 (2085) 1102-100

Kedvező megjelenési lehetőség cégeknek a leggyakrabban forgatott oldalakon!

ingyenes

apróhirdetési melléklete, a legnagyobb hazai VW-piac

Használja ki a VW depo ingyenes lakossági apróhirdetési rovatát, a VW Börzét! Akár színes fényképpel is megjelentetheti eladó Volkswagenét, Audiját vagy feleslegessé vált alkatrészeit, felszereléseit. Töltse ki az alábbi kupont és küldje be címünkre, vagy adja fel a www.vwdepo.hu honlapon, max. 250 karakter helyet foglalva. Kérjük, hogy a kupont olvashatóan, lehetőleg nyomtatott betűkkel töltse ki. A 250 karaktert meghaladó, vagy olvashatatlan hirdetéseket rendszerünk nem fogadja, ezért ezeket megkíséreljük lerövidíteni, vagy kihagyjuk. A szerkesztőség fenntartja a jogot, hogy a VW Börze tematikájába nem illeszkedő hirdetéseket nem közli. Fotós apróhirdetéseket csak elektronikus úton vagy postán fogadunk. Fotókat nem küldünk vissza. Apróhirdetéseket telefonon nem veszünk fel. A kereskedelmi mennyiséget meghaladó áruk közlése csak fizetett hirdetés ellenében lehetséges. Egy telefonszámról maximum három hirdetést közlünk. FIGYELEM: Kérjük, akik elektronikus úton kívánják feladni hirdetésüket, azok a vwdepo.hu honlapon a VW Börze logóra kattintva töltsék ki az újságba szóló kérdőívet. A honlap apróhirdetési rovatába feladott hirdetések a közeljövőben csak a vwdepo.hu honlapon jelennek meg, az újsághirdetésekhez az előbb említett, külön feladási nyomtatványt kérjük kitölteni. Köszönjük!

Kérem, hogy a következő VW Börze mellékletben az alábbi hirdetést jelentessék meg: (Kérjük olvashatóan kitölteni!) Rovat:

A céges hirdetések elhelyezése az apróhirdetések között minden megkezdett 250 karakterre, 1 fotóval (hasábszélesség!): 4.000 Ft + áfa Kedvezményes keretes hirdetés elhelyezésével kapcsolatban hívja a 06-30/323-0102, vagy a 06-30/323-0100 telefonszámot.

A

Fotó mellékelve:

Igen ❒

Nem ❒

A hirdetés szövege:

A HIRDETÉS FELADÁSA Egyszerűen töltsd ki a kupont, majd faxold el a fenti számra, vagy tedd borítékba és postázd az alábbi címre: VW depo szerkesztőség 3104 Salgótarján, Pf. 8. Hirdetésed a következő VW depo-ban megjelenik! Fax: 0632-441-603 Figyelem! Az elektronikus feladás módja változott. Email-ben és sms-ben nem fogadunk hirdetéseket. A vwdepo.hu honlap apróhirdetési rovatában található űrlapot kérjük kitölteni, a fotót a megadott módon feltölteni

Beküldő neve: Címe: Telefonszám/email: Aláírás:

Dátum:

A hirdetések szövegéért, a képek minőségéért a kiadó semmilyen felelősséget nem vállal. Fényképeket nincs módunkban visszaküldeni.

1102

Cím: WendellPress Bt. – VW depo szerkesztőség, H-3104 Salgótarján Pf. 8. Fax: (0632) 441-603. Honlap: www.vwdepo.hu

V W d e p o 2011/ 2

VWD114.indd 27

27

2011.01.21 01:21:48


VW Börze

BUG PARTS Golf II gyári alsó motorvédő hibátlan állapotban

Gyári- és utángyártott alkatrészek, boxermotorok javítása és teljes felújítása Merki Istvá v n Nyíregyháza, Ady d E E. utca c 26. 42/460-241 www.merki.hu merki@t-online.hu

eladó. T: 0630-616-5515 (Vác)

1102-112

Malac Passat GT belsők világos és sötét szürke színben kompletten, ülések, ajtókárpitok, csomagtérroló, szőnyegek, belső műanyagok, műszerfal, óracsoportok (diesel és fordszámmérős benzines G 60-as is) Ir.ár: 1000 Ft-tól T: 0620-4499-621 (Budapest) 1102-114

Eladó Porsche Boxster, 5x130, 2db 7x17 et55, 2db 8.5x17 et50! Polírozás óta autón nem voltak!! Ir.ár: 150e T: 06305512637 1102-107

4 db 14-es lemezfelni 4×100 osztókörrel vw-re

seat-ra vagy amire akarod!! T: 0670-2600-900

1102-115

Typ1, Typ2, Typ3, Typ4, Karmann és T3 Transporter alkatrészek forgalmazása postai utánvéttel már másnapra!

Gyári új usa G2 szélleségjelző 20e a pár.

T: 0670-622-3882

Békés boldog új esztendôt kívánunk minden kedves vevônknek! Állunk mindenki szolgálatára 2011-ben is!

1102-109

Ne felejts el feliratkozni a hírlevélre! Momo sportkormány Golf aggyal vagy anélkül szép állapotban ealdó. T: 0670-2600-900 1102-116

Jetta 1-es bontásból: jól induló 1,6d motor még autóba cak pak 50e, dízel hosszú FF-es 5-ös váltó 25e, G1 jetta motorháztető 5e, új G1 géptető b20e, hibátlan kemémy műszerfalak 5e, Golf 1 vas felnik 1000 Ft darabja T: 06706223882 1102-110 Malac Passat fekete bőr oldalkárpitok 20 eft-ért eladó! T: 0620-4499-621 (Budapest) 1102-124

Eladó Golf 3 Depo kristály lámpák, hibátlanok, 1102-111 karcmentesek!! Ir.ár: 18e T: 06305512637

VR6 hengerfej 25 eft-ért eladó! 2.8-as rotoros gyújtásos AAA kódú motorokhoz. T: 0620-4499-621 (Budapest) 1102-122

www.bugparts.hu 1103 Budapest, Gyömrôi út 125. (Gyula u. sarok) Tel.: 431-9748, 0630/9528-128 Fax: 431-9749. Nyitva: H-P: 10.00–18-ig

HUNGARY HU ARY

Malac Passat G60 fék eladó. 280-as 4x100-as. 40 eft. T: 0620-4499-621 (Budapest) 1102-126

Malac Passat manuális klíma kompletten eladó. 1102-127 50 eft. T: 0620-4499-621 (Budapest)

V W d e p o 2011/ 2

VWD114.indd 29

29

2011.01.21 01:21:57


VW Börze

LENGÉSCSILLAPÍTÓ FELÚJÍTÁS Koni technológiával, 1 év garanciával Egyedi sport lengéscsillapítók gyártása Veterán lengéscsillapítók javítása 1033 Budapest, Szőlőkert utca 11. Telefon: +36-1-349-8193 +36-1-349-9143 +36-1-350-6712

a lengéscsillapító specialista

V W d e p o 2011/ 2

VWD114.indd 31

31

2011.01.21 01:22:11


VW Bรถrze

32

VWD114.indd 32

V W d e p o 2011/ 2

2011.01.21 01:22:14


VW Bรถrze

VW

depo e d

V W d e p o 2011/ 2

VWD114.indd 33

33

2011.01.21 01:22:22


VW Börze

Várjuk fotóidat, videóidat! vwdepo.hu

Eseménynaptár: vwdepo.hu Küldd el a rendezvényeddel kapcsolatos információkat az info@vwdepo.hu címre és mi térítésmentesen megjelentetjük honlapunkon.

LM"I[Wj"IaeZW Xedjejj"]o|h_‘`ƒi kj|d]o|hjejjWbaWjhƒip[a FeijW_kj|dlƒj[bb[bWpehip|] X|hc[bohƒipƒh[ 8kZWf[ij &,#)&#)&+#&/#++ &,#-&#,(/#))#)/ _cfehjWbaWjh[ip[a6]cW_b$Yec 38

VWD114.indd 38

V W d e p o 2011/ 2

2011.01.21 01:23:00


VW Bรถrze

V W d e p o 2011/ 2

VWD114.indd 39

39

2011.01.21 01:23:05


VW Börze

VW depo kollekció Top termékek postai utánvétellel, VW depo előfizetőknek –5% kedvezmény!

VW depo póló

VW depo sapka

Jó minőségű pamut baseball sapka univerzális méretben, VW depo emblémával. Ideális viselet kabrióban, vagy találkozókon, versenyeken. Kapható sötétkék és fekete színben.

Ár: 1.900 Ft/db

Állítható magasságú futóművek vek

Kiváló ár/teljesítmény arányú TA Technix állítható magasságú futóművek szinte minden VW és Audi típushoz, a kompromisszumot nem ismerőknek. TÜV engedéllyel, 2 év garanciával, német gyártmány!

Jó minőségű 100% pamut póló M/L/XL méretekben, VW depo emblémával. Találkozókon, versenyeken, de akár a nyári hétköznapokban is kényelmes, sportos viselet. Kapható fehér színben.

Ár: 1.900 Ft/db

Ültető rugók

Ha csak szolid (–40 mm) ültetésre van szükség, a legjobb választás a kiváló minőségű, szilícium ötvözetből készült TA Technix márkájú ültetőrugó. Örök garanciával minden VW-hez és Audihoz!

Ár: 19.900 Ft-tól/garn.

Ár: 64.900 Ft-tól/garn.

Szervizkönyvek

Archív VW depo magazinok

Nem hiányozhat a garázsból: csináld magad javítási kézikönyvek a VW konszern szinte minden modelljéhez és néhány más márkához is – összesen 36-féle típushoz.

Ár: 4.480 Ft/db

Akár a legelső, 2001/1-es példány is megrendelhető, 5 szám felett 20%, 10 szám felett 30% kedvezmény

Ár: 500 Ft/db-tól

Megrendelés: www.vwdepo.hu Az árak a csomagolási és postaköltséget nem tartalmazzák! 50e Ft felett ingyenes szállítás!

V W d e p o 2011/ 2

VWD114.indd 41

41

2011.01.21 01:23:11


VW Börze Jelöld meg x-szel a megrendelni kívánt kiadványt, majd faxon vagy postán küldd el az alul megjelölt címre!

Hiányzik valamelyik? K O R L Á T O Z O T T

2001/1 500 Ft

2002/5 500 Ft

2001/2 500 Ft

2002/6 500 Ft

2001/3 500 Ft

ELFOGYOTT!

P É L D Á N Y B A N !

2001/4 500 Ft

2002/7 500 Ft

2001/5 500 Ft

2002/8 500 Ft

ELFOGYOTT!

2002/1 500 Ft

2002/2 500 Ft

2002/3 500 Ft

2002/4 500 Ft

2002/10 500 Ft

2002/11 500 Ft

2003/1 500 Ft

2003/2 500 Ft

2003/3 500 Ft

2001/6 500 Ft

2002/9 500 Ft

ELFOGYOTT!

ELFOGYOTT!

2003/4 500 Ft

2003/5 500 Ft

2003/6 500 Ft

2003/7 500 Ft

2003/8 500 Ft

2003/9 500 Ft

2003/10 500 Ft

2003/11 500 Ft

2003/12 500 Ft

2004/1-2 600 Ft

2004/3 600 Ft

2004/4 600 Ft

2004/5 600 Ft

2004/6 600 Ft

2004/7 600 Ft

2004/8 600 Ft

2004/9 600 Ft

2004/10 600 Ft

2004/11 600 Ft

2004/12 600 Ft

2005/1 600 Ft

2005/2 600 Ft

2005/3 600 Ft

2005/4 600 Ft

2005/5 600 Ft

2005/6 600 Ft

2005/7 600 Ft

2005/8 600 Ft

2005/9 600 Ft

2005/10 600 Ft

ELFOGYOTT!

2005/11 600 Ft

2005/12 600 Ft

2006/1 698 Ft

2006/2 698 Ft

2006/3 698 Ft

2006/4 698 Ft

2006/5 698 Ft

2006/6 698 Ft

2006/7 698 Ft

2006/8 698 Ft

2006/9 698 Ft

2005/10 698 Ft

2006/11 698 Ft

2006/12 698 Ft

2007/1 698 Ft

2007/2 698 Ft

2007/3 698 Ft

2007/4 698 Ft

2007/5 698 Ft

2007/6 698 Ft

Kérem, hogy a megjelölt kiadványokat ajánlott postai küldeményként az alábbi címre postázzák. Vállalom, hogy a postaköltséget kiegyenlítem, a megrendelt árut át veszem. Név: ………………………………………………………………… Cím: ………………………………………………………………………………………………………………………… Tel: ……………………….…………………….…… Dátum: ……………………….………………………….……… Aláírás: ………………………………………………………………. KÉRJÜK NYOMTATOTT BETŰVEL KITÖLTENI! Cím: VW depo H-3104 Salgótarján, Pf. 8. Amennyiben gyorsabb megoldást választasz: a megrendelő szelvényt célszerű lefénymásolni

42

VWD114.indd 42

a 32/441-603-as számra, vagy a vwdepo.hu cím alatt a webáruházban megrendelni a magazinokat! Figyelem! 5 szám felett 20%, 10 szám felett 30% kedvezmény! V W déseelfaxolni p o 2011/ 2

2011.01.21 01:23:17


Ha te is szeretnél résztvenni a munkában, vagy csak jobban megismernéd, hogyan épül fel az autód, akkor rendelj a szervizkönyvekbôl!

A kiadványok mintegy 200 oldal terjedelemben foglalkoznak az egyes típusokhoz kapcsolódó jármûrészek ki- és beszerelésével, javításával, beállításával, mint pl. motor, szelepek, üzemanyagellátás, tengelykapcsoló, sebességváltó, futómû, fékek, kormánymû szerelési rajzaival, beállítási adataival, valamint elektromos berendezéseivel, kapcsolási rajzaival. Négyszáznál több ábra szemlélte ti, lapról-lapra haladva részletezi azokat a mûveleteket, melyeket egy mûszaki érdeklôdésû autós gépkocsiján elvégezhet.

A könyvek most egyenként 4.480 Ft + postaköltség áron megrendelhetôk:

VW

depo e d

M Megrendelés: 006 30 323 01 02 iinfo@vwdepo.hu 33104 Salgótarján Pf. 8.

Rendelje meg a könyveket online webáruházunkban: www.vwdepo.hu

Borito_114.indd 2

2011.01.21 10:52:28

VW depo 114  
VW depo 114  

VW depo 114 előzetes

Advertisement