Page 1

2018

kijk op onze website www.opstapinzuid-holland.nl en reserveer via 078-6322422

ZUID-HOLLAND ZUID

GROEPSDAG TOCHTEN

STADSWANDELING

Zuid-Holland Zuid WORKSHOPS

Zuid-Holland Zuid CULTUUR SNUIVEN

Zuid-Holland Zuid


Informatie

Foto: Berceau Creative

Voor de voorwaarden verwijzen wij u naar onze Algemene Voorwaarden die voortvloeien uit de Algemene Voorwaarden van de Algemene Nederlandse Vereniging van VVV’s (ANVV).

Reserveringskosten 1 ONDERDEEL: € 8,00 2 ONDERDELEN: € 14,00 3 OF MEER ONDERDELEN: € 18,00

Wijzigingskosten € 8,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht wanneer u tijden en data wilt wijzigen of wanneer u meerdere malen uw aantal personen wijzigt.

Kinderen Voor kinderen worden geen kortingen toegekend.

Colofon VVV Zuid - Holland Zuid / Intree Spuiboulevard 99 3311 GN Dordrecht

OPLAGE: 6.000 exemplaren

Vormgeving ZPRESS Studio Niels Versteege

Druk Control Media

Inlichtingen/reserveringen VVV Zuid-Holland Zuid Afdeling Groepsreserveringen Spuiboulevard 99 3311 GN Dordrecht Tel: 078-632 24 22 res@vvvzhz.nl www.opstapinzuid-holland.nl

www.facebook.com/groepsuitjes.vvvzhz

De inhoud van deze brochure is met de grootste zorg samengesteld. Aansprakelijkheid t.a.v. wijzigingen en/of onvolledigheden kan echter niet worden aanvaard. 2

Een verrassend dagje uit! Een dagje uit met de zaak, met uw vereniging, of zomaar met familie of vrienden? Leuk, zult u denken, maar hoe organiseren we dit? Voor u misschien een hele klus, maar wij zijn er om u te helpen. De regio Zuid-Holland Zuid heeft veel mogelijkheden; sportieve activiteiten, een combinatie van cultuur en culinair of genieten van schitterende natuurgebieden. Genoeg te doen dus!

workshops. De vele suggesties kunnen op een zodanige manier worden ingepast zodat u precies dát uitstapje organiseert dat past bij uw groep. Neemt u na het lezen van de brochure gerust vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat, wij staan u graag te woord! Tot ziens in Zuid-Holland Zuid!

In deze brochure vindt u naast stadswandelingen en een aantal complete dagtochten ook de dagtocht op maat en losse

Patricia Hoornaar Afdeling Groepsreserveringen


Stadswandelingen in Zuid-Holland Zuid Stadswandelingen hebben over het algemeen de indruk saai en stoffig te zijn. Boekt u dan eens zo’n stadswandeling in onze regio en de stadsgidsen bewijzen u het tegendeel. U kunt in Zuid-Holland Zuid verschillende stadswandelingen reserveren welke worden begeleid door deskundige VVV-gidsen. U kunt wandelen in de volgende plaatsen:

Dordrecht Deze stad mag zich met recht de oudste stad van Holland noemen. De duizend monumenten bepalen nog steeds het gezicht van deze middeleeuwse stad. Verschillende bezienswaardigheden zoals Het Hof van Nederland, de Grote Kerk, en de Groothoofdspoort komt u tegen tijdens uw wandeling.

Schoonhoven Al wandelend door deze oude vestingstad, waarvan het middeleeuwse stratenpatroon nog vrijwel geheel intact is, zal ook het ambacht waaraan Schoonhoven haar naam als Zilverstad ontleent niet onbesproken blijven. Bijzonderheden

Oud-Beijerland Van oudsher heeft de haven van Oud-Beijerland een belangrijke plaats ingenomen, transport en vervoer gingen vroeger immers over het water. Een bezoek aan de haven is onderdeel van uw wandeling, evenals de prachtige Nederlands Hervormde Kerk uit 1567.

Gorinchem Een wandeling door Gorinchem is een promenade door de historie. Van prachtige renaissancegevels tot robuuste vestingmuren, van de Martelaren van Gorcum tot Napoleon en de strijd tegen het water. En dat alles met schitterende uitzichten over de rivier.

De wandelingen zijn het gehele jaar door te reserveren op alle dagen van de week. U kunt ze los boeken of als onderdeel van een dagtocht op maat. Onze gidsen wandelen met maximaal 20 personen per gids.

Kosten 1,5 - 2 uur wandelen: € 75,00 1 uur wandelen: € 72,50

Voor de wandeling in Schoonhoven gelden andere tarieven: Tot 20 personen betaalt u € 60,00, boven de 20 personen komt er € 3,00 p.p. bij.

3


Suggesties complete dagtochten Het gebied Zuid-Holland Zuid heeft veel te bieden. Wij hebben verschillende kant-en-klare groepsdagtochten die u in één dag kennis laten maken met één van de historische steden Dordrecht, Gorinchem of Schoonhoven of met één van de andere gebieden in de regio. Het is altijd mogelijk om de dagtocht uit te breiden met een gezellige borrel en/of diner of een extra onderdeel. Uiteraard kan het programma ook ingekort worden of u kunt voor een iets andere samenstelling kiezen.

Ontdek Dordrecht

Tip

Verleng uw dagtocht met een heerlijk diner

10.00 – 11.00 uur U wordt met 2 kopjes koffie én (hun specialiteit) een warme appelmarijn ontvangen in de ambachtelijke Banketbakkerij Van der Sterre of bij Vissers Poffertjes waar u kunt kiezen tussen koffie met appeltaart of een klein portie poffertjes. Hier wordt u opgehaald door de VVV-gids.

11.00 - 13.00 uur De VVV-gids(en) neemt u mee voor een wandeling door Hollands oudste stad met haar roemrijk verleden. Onderweg kunt u (indien mogelijk) een kort bezoek aan de Grote Kerk brengen.

13.00 - 14.30 uur De gids brengt u naar uw lunchlocatie. Uw lunch bestaat uit een broodmaaltijd inclusief een drankje en soep.

15.00 - 16.00 uur Rondvaart door de historische binnenhavens van Dordrecht. De Dordtevaar is een elektrisch aangedreven open boot. Vanaf de boot kunt u de hoge en scheve achtergevels van diverse bijzondere woonhuizen bekijken. Tijdens de rondvaart krijgt u op het juiste moment informatie over de verschillende bezienswaardigheden.

Prijs per persoon € 37,95 bij minimaal 12 personen

Inclusief • 2 keer koffie met één appelmarijn of 2x koffie met appeltaart of poffertjes • Stadswandeling o.l.v. een VVV-gids • Lunch • Rondvaart

4

Bijzonderheden Let op: het vaarseizoen van de Dordtevaar loopt van 1 april tot en met 31 oktober 2018. Buiten dit seizoen kunt u ter vervanging ook een bezoek brengen aan één van de musea, verderop in deze brochure vindt u meer informatie over de musea.


Avontuurlijke fotozoektocht Hollandse Biesbosch Aan de hand van foto’s zoekt u met een groepje uw weg door de Biesbosch, op het water door het doolhof van kreken en op het land in recreatiegebied De Hollandse Biesbosch. Een uitdagend spel voor groepen, waarbij u van alles te weten komt over de Biesbosch, de planten, de dieren en de cultuurhistorie. Het programma bestaat uit een deel per fluisterboot of kano (ca. 2 uur) en een deel te voet (ca. 1 uur). Voorafgaand, na afloop of als pauzeonderdeel kan koffie/thee met iets lekkers of een lunch worden geserveerd in één van de horecagelegenheden. Voor grotere groepen kan een wisselprogramma voor meerdere kleine teams worden georganiseerd. Prijs per persoon € 12,00 p.p. met fluisterboot, € 14,00 p.p. met kajaks/kano Inclusief Fluisterbootjes of kano’s, exclusief catering, wel los bij te boeken Bijzonderheden Alleen mogelijk van 1 april t/m 31 oktober 2018

Proef Dordrecht! Dordrecht is veel te mooi om niet uitgebreid te verkennen! Wilt u cultureel en culinair verwend worden? Tijdens deze tocht geniet u van een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert, allemaal op verschillende locaties in de gezellige binnenstad van Dordrecht! Onder leiding van een VVV- gids gaat u van restaurant naar restaurant, stuk voor stuk bijzondere locaties. Gezellig met uw collega’s, familie of vrienden de stad bezoeken en genieten van het beste wat de Dordtse keuken u te bieden heeft. U hoort naast de bijzondere historie van de stad ook leuke anekdotes, de gidsen maken uw tour compleet. 17.30 18.15 19.00 20.15 20.45

-

18.15 Voorgerecht 19.00 Rondleiding 20.15 Hoofdgerecht 20.45 Rondleiding 21.30 Nagerecht

Prijs per persoon € 54,50 (A), € 60,50 (B), bij minimaal 15 personen (minder personen, meerprijs) U kunt kiezen uit twee varianten De verschillende soorten van de restaurants en de luxe van de menu´s maken het prijsverschil. Deelnemende restaurants: Restaurant Brasserie Downtown Dordrecht A, Merz A, Restaurant Post A, De Lachende Gans A/B, Dordts Genoegen A/B, Brasserie Bellevue B, Art & Dining B (samenstelling afh. van de gekozen variant, de dag, groepsgrootte en uw start- of eindpunt) Bijzonderheden Dranken zijn exclusief en dienen na afloop direct bij de restaurants te worden afgerekend. De restaurants serveren een verrassingsgerecht, waarbij u wel van te voren aan kunt geven of u vlees, vis of vegetarisch wilt eten. De gids vergezelt de groep tijdens het voor- en hoofdgerecht.

5


Damesachtig Dordt! Lekker shoppen en smikkelen!

10.30 – 11.30 uur U wordt met 2 kopjes koffie én wat lekkers ontvangen bij Huis van Gijn, coffeelicious. Hier wordt u opgehaald door de VVV-gids. 11.30 – 13.00 uur Onze gids komt u halen voor een wandeling door historisch Dordrecht. Tijdens deze wandeling komt u langs prachtige historische plekjes. Tijdens “Damesachtig Dordt” mag winkelen niet ontbreken. Daarom laat de gids u ook bijzondere winkelstraatjes en winkeltjes zien, waar u aan het einde van de middag uw hart kunt ophalen. 13.00 – 15.00 uur Er staat een heerlijke lunch (koffietafel) voor u klaar. 15.00 – 17.30 uur Shop till you drop! Vrije tijd om heerlijk ongegeneerd te snuffelen in de bijzondere winkeltjes die Dordrecht heeft! Prijs per persoon € 30,50 bij minimaal 14 personen,

Inclusief • 2 keer koffie met 1x wat lekkers • Stadswandeling • Lunch (koffietafel)

Inclusief • Proeverij bij distilleerderij Rutte & Zn. • 1 keer koffie / thee met chocoladeproeverij • Stadswandeling • Lunch

Tip

Op donderdag is het koopavond in Dordrecht en kan uw avontuur dus ook ’s avonds doorgaan!

10.30 – 11.00 uur U wordt voor een chocolade proeverij en één kop koffie/thee ontvangen bij ‘nJoy Chocolate. Zodra u bij ‘nJoy Chocolate binnenstapt komt de geur van chocolade u tegemoet. U ziet de bedrijvigheid van het productiegedeelte van deze vestiging. Hier wordt u opgehaald door de VVV-gids. 11.00 – 12.30 uur Een VVV-gids neemt u mee voor een wandeling door Hollands oudste stad met haar roemrijk verleden. Tijdens uw wandeling kunt u een bezoekje brengen aan de Grote Kerk.

6

Dordrecht “Verrassend Anders”

12.30 – 14.00 uur In de Witten Haen wordt u door de enthousiaste horecamedewerkers, waaronder mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders, ontvangen voor uw ‘kakellunch’. Via de statige entree van dit pand komt u terecht in dit sfeervolle restaurant, gelegen in hartje centrum.

14.15 – 15.45 uur Sinds 1872 worden in de distilleerderij in de Vriesestraat jenevers en likeuren gestookt. Nog steeds worden de producten van Rutte op ambachtelijke wijze gemaakt uit natuurlijke ingrediënten zoals kruiden en vers fruit. De sfeervolle winkel en proefkamer hebben het goede van de traditie behouden. Tijdens een bezoek krijgt u uitgebreid uitleg over hoe de bijzondere dranken geproduceerd worden en kunt u een blik werpen op de ketels in de distilleerderij. Natuurlijk sluit u af met een proeverij!

Prijs per persoon: € 44,95 bij minimaal 14 personen

Bijzonderheden Op zaterdag komt er voor groepen onder de 20 personen een toeslag bij voor de distilleerderij, zij hanteren op zaterdag namelijk een minimum van 20 personen.


Terug in de tijd 10.30 – 12.00 uur In de prachtige middeleeuwse Grote Kerk van Dordrecht wordt u ontvangen met één kopje koffie en een heuse Dordtse Schapenkopkoek. Na de koffie wordt u door de kerkgids meegenomen voor een rondleiding langs onder andere de in het gebouw aanwezige monumenten, kapellen en koorbanken. 12.00 – 13.00 uur Na de koffie vertrekt u per paardentram / huifkar voor een rondrit door de stad! Indien u wilt kunt u uw tocht door de aanwezigheid van een ervaren VVV-gids net even dat beetje extra geven. De gids vertelt u alles wat u beslist moet weten over de oudste stad van Holland. (meerprijs € 72,50 per gids per koets. U kunt ook kiezen voor enkel een stadswandeling) 13.00 – 14.30 uur Na uw tocht wordt u afgezet bij uw lunchlocatie. Uw lunch bestaat uit een broodmaaltijd inclusief een drankje en soep. 14.45 – 16.00 uur Bezoek aan Huis van Gijn Huis Van Gijn is het voormalige woonhuis van bankier, jurist en verzamelaar Simon van Gijn, die er vanaf 1864 met zijn echtgenote Cornelia Vriesendorp woonde. Een groot deel van het huis is nog intact en ingericht als toen. De Vriesendorpsalon, de eetkamer en de Tapijtenzaal tonen de weelde van een leven op stand. Hoe zag een werkdag van een dienstmeid eruit? Wat stond er op het menu? En hoe dek je een tafel? Een kijkje in het leven van alledag bij een familie op stand rond 1900.

Tip

Verleng uw dagtocht met een heerlijk diner

Of

Bezoek aan Dordrechts Museum in 1842 werd het Dordrechts Museum opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland. Ontdek zes eeuwen Nederlandse schilderkunst: van de 16e eeuw tot nu. Maak kennis met Dordtse meesters zoals van Aelbert Cuyp en Ferdinand Bol én 19de-eeuwse meesters en laat je verrassen door de verzameling moderne en hedendaagse kunst.

Prijs per persoon incl. Huis van Gijn € 43,95 bij minimaal 16 personen Prijs per persoon incl. Dordrechts Museum € 46,95 bij minimaal 16 personen Wanneer u in plaats van een rondrit met paard en wagen kiest voor een stadswandeling, verminderen bovenstaande prijzen met € 6,00 p.p.

Inclusief • 1 keer koffie met koek • Rondrit met paard en wagen • Lunch • Museumbezoek

7


10.00 – 10.30 uur U wordt ontvangen bij restaurant DownTown met 2x koffie en een heerlijk stuk taart. 10.45 – 13.00 uur De VVV-gids haalt u op voor een stadswandeling door het prachtige Dordrecht. 13.00 – 15.30 uur Uw wandeling eindigt bij het startpunt van uw boottocht naar de Biesbosch. Aan boord van de Princehof wacht u een heerlijke koffietafel.

Buitengewoon Dordrecht 16.00 – 17.00 uur Na de lunch en vaartocht wandelt u naar het Museum Huis van Gijn. Huis van Gijn is het voormalige woonhuis van bankier, jurist en verzamelaar Simon van Gijn, die er vanaf 1864 met zijn echtgenote woonde tot aan zijn dood in 1922. Een groot deel van het huis is nog in tact en ingericht als toen. Verbaas u over de enige in Nederland bewaart gebleven 17de -eeuwse Goudleerkamer en de verzameling 19de -eeuws speelgoed op zolder. Prijs per persoon € 48,00 bij minimaal 25 personen Inclusief • 2x koffie met 1x gebak in restaurant Down Town • Stadswandeling o.l.v. VVV-gids • Rondvaart De Princehof • Lunch aan boord van de Princehof • Entree Huis Van Gijn

8


Veelzijdig Gorinchem en Slot Loevestein 10.00 – 10.45 uur U wordt verwacht in restaurant Metropole waar de koffie met gebak voor u klaar staat. Hier wordt u opgehaald door de VVV-gids. 10.45 – 12.15 uur De VVV-gids(en) neemt u mee voor een wandeling door de mooie vestingstad Gorinchem. 12.15 – 13.45 uur Uw lunch staat op u te wachten bij café-restaurant de Hoofdwacht. De gids brengt u naar uw lunchadres.

14.15 – 14.45 uur Overtocht naar Slot Loevestein met Riveer vanuit Gorinchem. De vaartocht heeft een tijdloze charme waar jong en oud van zullen genieten. Hier varen, met de mooie dijken, uiterwaarden en vestingwerken is een belevenis op zich. In Woudrichem moet u overstappen op een andere boot van de Veerdienst (of het voetveer) die u naar Loevestein brengt.(of buiten de vaste vaartijden huren we een watertaxi in, dit hoort u wanneer u reserveert) 15.00 – 16.30 uur Tijdens uw bezoek komt u van alles te weten over dit

bijzondere slot dat ridder Dirc Loef van Horne rond 1368 liet bouwen. Het kasteel en de vesting zijn, met de nieuwe presentatie 1001 bommen en granaten, met behulp van een persoonlijke sleutel zelfstandig te bezoeken; u bepaalt uw eigen tempo. Gidsen vertellen korte verhalen over het ontstaan van Loevestein, de Nederlandse opstand en Hugo de Groot. 16.46 – 17.45 uur U verlaat het imposante slot en vaart via het fraaie vestingstadje Woudrichem weer terug naar Gorinchem. In Woudrichem stapt u om 17.30 weer op de boot naar Gorinchem. (of u vaart met de watertaxi buiten het seizoen) Prijs per persoon € 47,75 bij minimaal 12 personen

Inclusief • 1 keer koffie / thee met gebak • Stadswandeling onder begeleiding van een VVV-gids • Lunch • Overtocht veerdienst Gorinchem – Loevestein v.v. • Bezoek aan Slot Loevestein

Bijzonderheden Slot Loevestein: mei tot en met september dagelijks geopend, van oktober tot en met april alleen de weekenden (en schoolvakanties). In de weekenden en in de maanden juli en augustus vaart u vanuit Gorinchem naar Slot Loevestein met de watertaxi.

9


Gorinchem, net een beetje anders 12.30 – 13.30 uur Uw lunch staat op u te wachten bij de Hoofdwacht 13.30 – 14.30 uur Ervaar Gorinchem eens op een andere manier! Beklim de toren onder begeleiding van een torengids en geniet van het prachtige uitzicht over de mooie vestingstad Gorinchem. 14.45 – 16.00 uur Eens even iets heel anders! Ooit weleens in een drakenboot gevaren? Dit is een heuse wedstrijdsport op zich. Afhankelijk van uw groepsgrootte gaat u met een of twee boten de Linge op om te kijken of u met elkaar vooruit komt. Aan een nat pak ontkomt u niet altijd, dus neem voor de reis terug in ieder geval een droge broek mee! Een leuke ervaring die niet gemist mag worden. Onder het genot van een drankje krijgt u uitleg van een ervaren instructrice.

Prijs per persoon € 29,00 bij minimaal 14 personen

Inclusief • Lunch • Torenklimmen o.l.v. torengids • Drakenbootrace

Inclusief: • Koffie met appeltaart • Entree Gorcums Museum • Stadswandeling door Gorinchem o.l.v. een VVV-gids • Lunch • Entree Hendrick Hamel Museum

Tip

Verleng uw dagje in Gorinchem met een heerlijk diner!

Cultureel Gorinchem

10.00 – 10.30 uur U wordt ontvangen met koffie en appeltaart bij restaurant de Hoofdwacht. 10.45 – 11.45 uur Na de koffie is het tijd voor een bezoek aan het Gorcums Museum. Dit museum is veelzijdig. Het vertelt de geschiedenis van de stad, heeft een verzameling Gorcumse schilderijen uit de Gouden Eeuw en laat Gorcumse kunst zien van nu. Er zijn altijd tijdelijke tentoonstellingen over kunst, vormgeving en geschiedenis. Echt een bezoek waard! 12.00 – 13.00 uur De gids haalt uw groep bij het museum op voor een korte stadswandeling door het mooie Gorinchem. 13.00 – 14.15 uur Uw lunch staat klaar bij restaurant Metropole. 14.30 – 15.30 uur Bezoek aan het Hendrick Hamel Museum. Kent u Hendrick Hamel? In het Hamelhuis kunt u uitgebreid kennis maken met deze zeventiende-eeuwse zeeheld en de wereld waarin hij leefde. Het Hamelhuis is gebouwd op de geboortegrond van Hamel. Het historische verhaal van deze Gorcumse zeeheld komt hier op een spannende manier tot leven. Prijs per persoon € 35,00 p.p. bij minimaal 15 personen 10


Op pad in Schoonhoven Zilverstad 10.00 – 11.00 uur Geen goed begin van de dag zonder twee heerlijke kopjes koffie met gebak bij hotel restaurant Belvédère. 11.15 – 12.15 uur Uw dag is niet compleet zonder een stadswandeling onder begeleiding van een gids door het kleinste stadje van Nederland. De gidsen laten u de bijzondere en mooie plekken van de stad zien! 12.15 – 13.30 uur Na het zien van al deze interessante bezienswaardigheden is het tijd voor de innerlijke mens. U kunt genieten van een heerlijke lunch bij Belvédère. 14.00 – 15.15 uur U brengt een bezoek aan Rikkoert Schoonhovens Silverhuys Edelambachtshuys. Hier krijgt u middels een film, een rondleiding en een demonstratie van alles te weten over het zilversmeden. Prijs per persoon € 35,00 bij minimaal 15 personen Inclusief • 2 keer koffie met gebak • Bezoek aan Rikkoert • Lunch • Stadswandeling o.l.v. een gids

Prairie Tiengemeten 10.00 - 10.10 uur Overtocht vanuit Nieuwendijk naar het eiland Tiengemeten. 10.15 - 11.00 uur Ontvangst met koffie/thee en een lekker stuk ‘Tientjecake’ in het pittoreske restaurant ‘Pannenkoeken bij Helene’, vlakbij de haven. Hier brengt u een bezoek aan het Informatiecentrum, waar u een expositie over het eiland en een winkel met natuurproducten vindt. 11.15 – 13.15 uur Huifkartocht over de Hollandse “prairie” van Tiengemeten. De huifkar wordt voortgetrokken door twee Zeeuwse paarden. Onderweg vertelt boer Piet over het Tiengemeten van vroeger, over de huidige natuur en over de eilandbewoners. 13.15 – 14.15 uur Onderweg stopt u voor een luxe broodjeslunch in de herberg van Tiengemeten. 14.15 – 15.10 uur Na de lunch wachten de paarden u op voor

het tweede deel van de huifkartocht, met als eindbestemming de veerhaven. 15.10 – 15.20 uur Vaartocht van het eiland terug naar Nieuwendijk. (U kunt ook de veerpont van 16.10 uur of 17.10 uur nemen en nog een bezoek brengen aan het Rien Poortvlietmuseum, meerprijs) Prijs per persoon € 40,00 bij minimaal 16 personen Inclusief • Koffie/thee met Tientjecake • Plattegrond /wandelkaart van het eiland • Huifkartocht met gids • Luxe lunch Bijzonderheden Dit arrangement is te boeken van april tot en met september. Uitgezonderd maandag, want dan zijn alle attracties op het eiland gesloten. De retourvaart met de pont naar Tiengemeten is exclusief en dient op de veerhaven in Nieuwendijk te worden voldaan. 11


Solex rijden door de Hoeksche Waard met een barbecue Heeft u altijd al niet willen rijden op een echte solex. Wij bieden u een compleet arrangement aan waarbij u op en top kunt genieten van wat De Hoeksche Waardse polder u biedt. Al snorrend reist u in alle rust en genietend van de natuur door de polder van de Hoeksch Waard. Er is voor u een leuke route uitgezet langs de mooiste plekjes en dorpen van de polder. Wij verhuren de Solexen alleen aan mensen met een geldig scooterof autorijbewijs. Ook hanteren wij een minimale leeftijd van 18 jaar. Prijs € 69,00 p.p. Duur 4 uur Inclusief • Koffie met appeltaart • Tour met de solex • All-in barbecue

Cultuur snuiven

Stapvoets Even terug in de tijd en met paard en wagen door de stad? Dat kan! Stapvoets biedt u de mogelijkheid om met een huifkar, koets of paardentram (afhankelijk van de grootte van uw groep) een stadsrondrit te maken door de historische binnenstad van Dordrecht. De Grote Kerk, de havens, de Wijnstraat en nog veel meer bezienswaardigheden maken dit meer dan de moeite waard. Ook kunt u ervoor kiezen een VVV-gids mee te laten rijden (meerprijs € 72,50). Tijdens de rondrit zal de gids u de nodige informatie geven. Prijs per persoon: € 14,00 vanaf 16 personen

12

Misschien een idee voor uw groep Combineer een bezoek aan één van de musea of aan distilleerderij Rutte met een rondrit door de stad.


De Grote Kerk De Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk is een 15e-eeuwse in steen overwelfde Brabants-gotische kruisbasiliek met kooromgang en kapellenkrans. Zeer bezienswaardig zijn de koorbanken (1538-1542), de kansel (1756), het Kam-orgel (1672/1762 en 1859) , de gebrandschilderde ramen en de vele fraaie grafzerken. Verder zijn er naast wisseltentoonstellingen ook permanente tentoonstellingen te zien: de Dordtse Synode 1618-1619, de 15e-eeuwse gewelfrozetten en het gouden doop- en avondmaalstel. Op de muren zijn enkele oude fresco’s te bewonderen. Tijdens de openstelling wordt een dvd-presentatie van de kerk getoond. Toegang tot de kerk is gratis: een folder met informatie wordt sterk aanbevolen ter ondersteuning van het onderhoud van de kerk. Tijdens een stadswandeling onder leiding van een stadsgids wordt een bezoek gebracht aan de kerk. Dit bezoek duurt niet langer dan een kwartier en kan niet gegarandeerd worden. Een rondleiding (duur circa vijf kwartier) onder leiding van een kerkgids dient vooraf te worden gereserveerd. Tarief april t/m oktober eenmalig € 10 + € 2 per persoon, november t/m maart eenmalig € 25,- + € 2,50 per persoon. Rondleidingen worden uitsluitend gegeven door gidsen van de kerk. Uitgebreide informatie over de kerk www.grotekerk-dordrecht.nl

Huis van Gijn In het fraaie Huis Van Gijn staat de tijd al ruim een eeuw stil. Huis Van Gijn is het voormalige woonhuis van bankier, jurist en verzamelaar Simon van Gijn, die er vanaf 1864 met zijn echtgenote Cornelia Vriesendorp woonde. Een groot deel van het huis is nog intact en ingericht als toen. Het lijkt of ze elk moment thuis kunnen komen. Van Gijn had als typisch 19deeeuwse collectioneur een brede belangstelling. Hij verzamelde o.a. wapens en schepen maar ook munten, zilver en keramiek. De voorwerpen die hij kocht, kregen in zijn huis een prominente plaats. Naast interieurs uit de 17de, 18de en 19de eeuw beschikt het museum over een rijke collectie kunstnijverheid, een verzameling speelgoed en een omvangrijke collectie historieprenten, de Atlas van Gijn. Prijs per persoon € 8,00 bij minimaal 10 personen Openingstijden Dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur Maximaal aantal personen per rondleiding 15 (prijzen op aanvraag).

13


Stoomsleper Pieter Boele De Pieter Boele is in 1893 gebouwd door de scheepswerf P. Boele te Slikkerveer in de stijl van de destijds gangbare Rijnslepers. Tot 1965 heeft de sleper onder de naam “Speculant” zijn diensten bewezen op de Rijn. In 1972 werd het schip herdoopt naar de naam van de scheepsbouwer Pieter Boele. Vanaf 1987 wordt het schip onder beheer van de stichting “Dordt in Stoom” met behulp van circa 25 vrijwilligers in een bedrijfsvaardige staat gehouden. De Pieter Boele is af te huren voor gezelschappen tot maximaal 55 personen. Tot de mogelijkheden behoren een vaartocht op de rivier de Merwede, een rondje om het eiland van Dordt, een tocht naar Gorinchem, een tocht naar de molens van Kinderdijk of geef uw gezelschap een beeld van de haven van Rotterdam. U vaart dan door enkele van de vele havens en langs de imposante skyline van Rotterdam. Op verzoek kunnen wij voor u de catering verzorgen. Voor specifieke wensen en/of nadere informatie kunt u contact opnemen. De thuishaven van de Pieter Boele is te vinden tussen de prachtige panden van de historische Wolwevershaven te Dordrecht. Vroegtijdig reserveren is gewenst.

Dordrechts Museum Kunst van vroeger en nu is ondergebracht in een historisch gebouw met hedendaagse vleugel aan de Museumstraat: het Dordrechts Museum. Het is een schatkamer van Hollandse schilderkunst vanaf 1600 tot heden. Beroemde Dordtse schilders als Aelbert Cuyp ontbreken er natuurlijk niet. Het museum heeft een restaurant met terras aan de tuinzijde, museumwinkel en een film- en concertzaal. Prijs per persoon: € 10,00 bij minimaal 10 personen Openingstijden: Dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur Maximaal aantal personen per rondleiding: 15 (prijzen op aanvraag).

Fluistervaren door de Biesbosch Vaar geruisloos met de open fluisterboot de Sterling van Biesboschcentrum Dordrecht door de mooie omgeving van de Biesbosch. De boot kan door de kleinere en ondiepe kreken varen. Zo beleeft u de Biesbosch van heel dichtbij! Ook bij slecht weer zit u droog want bij regen wordt de boot met een zeil overdekt. Een vaartocht met de Sterling is uit te breiden met koffie/thee en koek of een lunchpakket. Vaartochten zijn daarnaast te combineren met lunch of diner op bijzondere horecalocaties in de Biesbosch. De Sterling is niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Vraag een offerte op maat.

14


Rondvaart en Partyboot De Princehof Vorstelijk varen, wie wil dat nou niet? Aan boord van de Princehof kan dat! Niet alleen door de naam en het uiterlijk van het schip, maar ook door de gezellige sfeer en goede verzorging. Ook aan de mindervalide gasten is gedacht. Er zijn twee liften aan boord waardoor mensen in een rolstoel overal aan boord kunnen genieten. Aan boord is een compleet ingerichte keuken met eigen kok. Het buitendek kan bij regen dichtgeschoven worden. De zijkanten zijn dan wind- en waterdicht. Dus heeft u iets te vieren? Vraag een offerte op maat aan!

Het Hof van Nederland Het Hof van Nederland is een plek van nationale betekenis. In dit museum in Dordrecht zit je op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572. Een belangrijke gebeurtenis, die aan de basis lag van de onafhankelijke Republiek der Nederlanden, de voorloper van ons Nederland van nu. Verfilmd door een topregisseur, met bekende Nederlandse acteurs en te zien op de plek waar de vergadering echt plaatsvond, in de Statenzaal. Er is meer Je beleeft ook de vroege Gouden Eeuw van het 14de-eeuwse Dordrecht, als belangrijkste stad van Holland. Je leert over de invloed van de Synode van Dordrecht op de Nederlandse taal en cultuur. En je ontdekt ‘Dordt’ als de stad van Johan en Cornelis de Witt en als stad van watersnood en Biesbosch. Staalkaart van de Nederlandse geschiedenis Het Hof van Nederland is onmiskenbaar ook het verhaal van Nederland; de historie van de stad als staalkaart van de

Nederlandse geschiedenis. Dit alles in een multimediale presentatie, waarin een fraaie selectie objecten uit de omvangrijke Collectie Dordrecht wordt afgewisseld met interactieve toepassingen. In 1572 werd in dit gebouw de basis gelegd voor een onafhankelijk land. Waar je vrij bent om te denken wat je denkt, te geloven wat je gelooft en te zijn wie je bent. Dit stond in het verslag van de Eerste Vrije Statenvergadering, mijlpaal van het verleden, wegwijzer voor de toekomst.

Prijs per persoon € 8,00 bij minimaal 10 personen Openingstijden Dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur

15


Ontdek Dordrecht en omgeving op een originele manier met Dordrecht Tours! Dordrecht is zeer de moeite waard door zijn vele bezienswaardigheden. De elektrische tour trein is elke dag per uur (dagdeel) te huur vanaf 31 maart tot 28 oktober. Prijs per uur: € 144,00. De trein rijdt Hop On Hop Off op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Ook een enkele stadsrit is mogelijk. Vanaf 31 maart tot 1 oktober. Groepen hebben voorrang na reservering. Hop on hop off ticket: € 10,00 p.p. (1 dag geldig), kinderen van 4-14 jaar en 65+: € 7,00 p.p. Enkele stadsrit € 7,50 volwassenen en kinderen van 4-14 jaar en 65+: € 6,00 p.p. De trein, die ruimte biedt aan 36 personen, is rolstoeltoegankelijk. De trein kan o.a. gehuurd worden voor stadsrondritten,bruiloften, teamuitjes, kinderfeestjes, familiereünies, uitstapjes voor senioren en pendeldiensten.

Ontdek de Noordwaard met de Biesbosch- Express Op een ontspannen en geruisloze manier genieten van de prachtige vergezichten met flora en fauna. De elektrisch aangedreven trein voert u in 75 minuten over de mooiste paden en wegen welke u een prachtig beeld geven van dit voormalige poldergebied. Dit gebied heeft een metamorfose ondergaan voor het project “Ruimte voor de rivier”. De gids vertelt u alles tijdens deze verrassende rit. Minimaal 30 personen, maximaal 50 personen. Prijs: € 8,50 p.p. Startpunt: - bij het de veerpont in Werkendam of bij Sono Koek in Werkendam (De Werken 1)

Workshops Workshop Fotowandeling (Dordrecht)

Neemt u graag uw fotocamera mee als u er op uit gaat? Dan is dit iets voor u! Bij deze workshop gaat u samen met een stadsgids/fotograaf de fotogenieke binnenstad van Dordrecht verkennen, met uw fotocamera vastleggen en dat op een originele manier. U komt op plaatsen waar u anders aan voorbij zou lopen, hoort verhalen die u nog niet kende en ziet details die u anders over het hoofd zou zien. Dit is kortom een actieve manier om Dordrecht te leren kennen en u heeft thuis mooie plaatjes om te laten zien. Elke fotocamera is geschikt (ook smartphones!) Duur: 2,5 uur Prijs per persoon: € 25,00 bij minimaal 8 personen 16


Workshop Creëer uw eigen recept (likeur of gin) /Proeverij Distilleerderij Rutte (Dordrecht) Al bijna 150 jaar distilleert Rutte jenevers, gins en likeuren. Dat gebeurt vandaag de dag nog op dezelfde wijze als toen. Alle smaak en kleur is afkomstig van natuurproducten zoals vers fruit, kruiden en noten. Dat ziet, ruikt en proeft u!

uitleg over de ingrediënten en over het proces van distilleren en extraheren. Hierna volgt een rondleiding door de distilleerderij. Afsluitend een uitgebreide proeverij van de verschillende jenevers, gin en likeuren. Ook leren wij u om thuis eenvoudig de lekkerste mixen te maken.

Het historische pand in de oude binnenstad van Dordrecht is nog in de originele staat. Nog steeds worden hier de distilleerketels gestookt en worden kleine producties zelfs nog met de hand gevuld. Boven de distilleerderij, in de vroegere woonkamer van Simon Rutte, is nu de sfeervolle Proefkamer gevestigd waar we onze gasten verwelkomen.

Duur: 1,5 uur

Proeverij (tasting & mixing) U wordt ontvangen in de Proefkamer, krijgt

Prijs per persoon: € 15,00 bij minimaal 14 personen (zaterdag/zondag 20)

NIEUW! Workshop gin maken Tijdens het belangrijkste bartenderevent ter wereld is Ruttes Celery gin onlangs in New Orleans verkozen tot de beste nieuwe gin! Om dit te vieren introduceren wij een nieuwe

workshop: maak zelf uw eigen gin. Na ontvangst met onze “perfect serve”Gin &Tonic krijgt u een rondleiding en proeverij waar u uiteraard de prijswinnende gin zult proeven! Hierna gaat u zelf aan de slag met het maken van uw eigen recept. Uw zelfgemaakte gin gaat mee naar huis in een flesje met eigen etiket. Er is ook een soortgelijke workshop voor het maken van uw eigen likeur. Duur: 3 uur Prijs per persoon: € 34,00 p.p. bij minimaal 8 personen (zaterdag/ zondag 12)

17


Workshop Afrikaanse percussie (djembé), (Dordrecht) Het dak gaat eraf! U gaat tijdens deze workshop op ontdekkingsreis naar uw eigen ritme. Hierbij gebruikt u een djembé. Dit is een prachtige trommel die in West-Afrika al eeuwen wordt gebruikt. U leert hier slagvaardig op spelen en maakt samen met uw collega’s of vrienden toon na toon een indrukwekkend en swingend muziekstuk onder leiding van een vakkundig docent. Ook maakt u tijdens deze workshop kennis met de achtergrond van dit instrument. Bent u met een grotere groep, dan komen er ook andere Afrikaanse instrumenten aan te pas, zoals shakers, bellen en bastrommels. Voor u ’t weet is uw groep veranderd in een swingende Afrikaanse percussieband! Duur: circa 1 uur Prijs per persoon: € 28,00 (10 – 15 personen) € 24,00 (16 – 24 personen) € 18,00 (vanaf 25 personen) De workshop vindt plaats in Dordrecht en kan geboekt worden in combinatie met koffie met gebak, een lunch of achteraf een diner in sfeer. Bijzonderheden Afhankelijk van de locatie, de groepsgrootte of de beschikbaarheid kan er eventueel eenmalig een bedrag aan zaalhuur bijkomen. Belt u voor de mogelijkheden.

Braziliaanse Percussieworkshop (Dordrecht) Rio in Dordrecht Tijdens de Braziliaanse Percussieworkshop waant u zich even in Zuid-Amerika. Swing met ons mee op de klanken van instrumenten zoals surdo’s, tamborins en repiniques. Algauw heeft u beelden van een tropisch strand en zoete cocktails op uw netvlies. De workshopdocent begint met een korte uitleg over de verschillende instrumenten. Daarna leert u samen een swingend samba-ritme spelen. Bij deze workshop kan niemand stil blijven staan! Trommel samen met uw vrienden, familie of collega’s en beleef een tropisch avontuur in Dordrecht. Duur: circa 1 uur Prijs per persoon: € 28,00 (10 – 15 personen) € 24,00 (16 – 24 personen) € 18,00 (vanaf 25 personen) De workshop vindt plaats in Dordrecht en kan geboekt worden in combinatie met koffie met gebak, een lunch of achteraf een diner in sfeer. Bijzonderheden Afhankelijk van de locatie, de groepsgrootte of de beschikbaarheid kan er eventueel eenmalig een bedrag aan zaalhuur bijkomen. Belt u voor de mogelijkheden. 18


Actief

Paintballzone (Dordrecht) Een geweldige Paintball ervaring op een uniek gelegen plek in Dordrecht. Hier beleeft u een sportieve, leuke en uitdagende activiteit samen met collega’s, vrienden of familie. De outdoor locatie is tussendoor of en na afloop open om wat te eten en te drinken. Prijs € 17,50 p.p. voor 2 uur paintball Minimaal aantal personen: 8 Inclusief • Huur overall • Huur masker • Paintball wapen • 100 paintballs (meerprijs extra paintballs: 100 stuks: € 9,00 p.p.) • 1 drankje

Tandem- en fietstocht Samen op de tandem of per fiets de omgeving door? U kunt starten in Gorinchem of Dordrecht en trapt er vrolijk op los. U krijgt een route mee en kunt (optioneel) onderweg een stop maken voor koffie met gebak of voor een heerlijke lunch. Ook kunt u kiezen om de tocht uit te breiden met een speurtocht, leuk om er een competitie element in aan te brengen! Al trappende lost u vragen op. Aan het einde krijgt het winnende team/de winnaar een kleine attentie! Uiteraard kunt u ook de tandem en/of fiets huren zonder gebruik te maken van de route of speurtocht. De genoemde prijs geldt ook hiervoor. Prijs € 9,50 huur fiets incl./excl. route, € 20,00 huur tandem incl./excl. route Prijs per persoon speurtocht: € 13,00 (huur tandem/fiets incl. speurtocht) Duur: 2,5 uur Minimaal 10 personen Exclusief transportkosten 19


Schapenkoppengolf De inwoners van bijna alle steden in Nederland hebben wel een scheldnaam. De Dordtenaren heten Schapenkoppen. Twee Dordtenaren die in de buurt een schaap hadden gekocht, voelden er weinig voor de stadskas te spekken. Zij kleden het schaap aan als mens, namen het dier tussen hen in en hielden het aan de voorpoten vast terwijl zij door de stadspoort gingen. Toen het plan bijna geslaagd leek zei het schaap bèèè en moesten de mannen toch betalen. Sinds die tijd heten Dordtenaren Schapenkoppen. U wordt voor het Schappenkoppengolf ontvangen bij Bistro “De Lachende Gans”.

(Dordrecht)

Hier ontvangt u het spelmateriaal en krijgt u een korte uitleg. Verdeeld in groepen gaat u op eigen gelegenheid de stad in. Om en om bent u aan slag. Tussen de “Schapenkoppen” door gaat

Tip

Bereid uw spel uit met koffie met gebak of een heerlijke lunch bij De lachende Gans!

u al golfend dwars door het oude centrum van Dordrecht, met wel heel bijzondere holes. Al spelende is uw doel om zo snel mogelijk met zo min mogelijk slagen de hole te raken (lantarenpalen, bankjes, gasmeters etc.). Zo loopt u het gehele parcours. Duur: circa 2,5 uur Prijs per persoon: € 7,50 bij minimaal 10 personen Tip: Bereid uw spel uit met koffie met gebak of een heerlijke lunch bij De Lachende Gans!

WhatsApp Experience (Dordrecht) Het goedkoopste uitje van Nederland! U ontvangt van ons van te voren een kaart van Dordrecht en de speluitleg. Op uw eigen telefoon ontvangt u iedere keer een opdracht. De bedoeling is dat u een locatie in de stad opzoekt en hier een groepsfoto maakt als bewijs dat u de locatie hebt gevonden. Hierna ontvangt u de volgende opdracht. Op deze manier komt u op de meest verrassende plekjes van de stad. Het programma duurt ca. 3 uur en kan makkelijk onderbroken worden door een zelf in te lassen pauze of koffiestop. Duur: 3 uur Prijs per team: € 45,00 bij maximaal 6 personen per team

20


Stadsganzenborden

The Target

(Dordrecht)

(Dordrecht, Gorinchem, Schoonhoven, Oud-Beijerland)

1572 is het geboortejaar van de Nederlanden: in het diepste geheim komen 12 steden van Holland samen. Niet langer willen ze zuchten onder het Spaanse juk. Ze besluiten onder leiding van Willem van Oranje een revolutie te ontketenen. Dat is het begin van een nieuwe staat. En waar vond die historische gebeurtenis plaats? In Dordrecht! Maar de geschiedenis van de Drechtstad gaat veel verder terug: Dordt mag zich de oudste stad van Holland noemen. Het was een stapelplaats, wat betekende dat alle goederen die over de BenedenMaas werden aangevoerd in Dordrecht verhandeld moesten worden. De stad werd er rijk van en sporen van die fameuze geschiedenis zijn nog op iedere straathoek te vinden.

Het Stadsganzenbord voert u aan de hand van een originele 17e-eeuwse plattegrond door de historische binnenstad. Op eigen gelegenheid maakt u kennis met de prachtige handelsstad en lost onderweg vragen op door goed te kijken naar details in gebouwen. En we vertellen u natuurlijk de sterke verhalen van de stad. Kunt u uw weg vinden met zo’n oude kaart? Lijkt het Dordrecht van nu voldoende op het Dordrecht van toen? Inclusief: 1 plattegrond per subgroep, vragenlijst, dobbelstenen en een pen Duur: ca. 2,5 uur Prijs per persoon: € 12,50 per persoon bij minimaal 8 personen

Een spannend virtueel achtervolgingsspel met de stad als decor! De gangster Een gevaarlijke gangster is net ontsnapt uit de gevangenis. Een opdrachtgever geeft hem geld voor elke misdaad die hij pleegt dus nu terroriseert hij de stad. Drie agenten worden er op uitgestuurd om de man te overmeesteren voor hij €1.000.000 heeft verdiend en de stad verlaat. Om de misdaden te kunnen plegen, moet de gangster (virtuele) voorwerpen stelen die verspreid zijn over de stad: een mes, een touwladder, explosieven. De politie Maar telkens als hij een voorwerp steelt of een misdaad pleegt, komt de politie dit te weten. Zo laat de gangster een spoor na in de stad. Bovendien slagen de politiesatellieten er om de zes minuten in om de man exact te lokaliseren en kunnen de agenten voortdurend nagaan hoe ver ze van hun ‘target’ verwijderd zijn. Maar de gangster weet de satellietsignalen te onderscheppen en krijgt dezelfde informatie op zijn scherm én hij heeft enkele speciale verdedigingsmiddelen om de politie van zich af te schudden... Slaagt de politie er in om de gangster uit te schakelen voor hij zijn doel heeft bereikt? Duur: circa 2,5 tot 3 uur Prijs per persoon: € 38,75 bij minimaal 15 personen, inclusief 2 consumpties

Het Ultimatum Een groep hackers heeft een ultimatum gesteld. Er is een virus geplaatst op de centrale server van een groot bedrijf. Over 60 minuten zal het virus haar vernietigende werk doen. Het virus kan worden gestopt met een code die ergens in het spelgebied ligt verstopt in een klein koffertje. U gaat in teams in het spelgebied op zoek naar informatie over de vindplaats. De leden van het crisiscentrum verwerken deze informatie tot een samenhangend geheel. Daarnaast ontvangt het crisisteam opdrachten die uiteindelijk bijdragen aan de vindplaats van de code. Weten

Escape the City de deelnemers het ultimatum te halen en het virus op tijd te stoppen? Een ultiem teambuildingsspel midden in de stad waarmee u met z’n allen samen strijdt tegen de groep hackers!

• Prijs € 30,75 p.p. • Twee consumpties • Inclusief gebruikmaking van alle materialen zoals smartphones • Begeleiding en instructie door instructeur Stad Unique • Spelduur 2 uur

Je verzamelt op de startlocatie midden in de stad. M.b.v. een plattegrond en een fotokaart ga je proberen een route te vinden waarmee je naar het eindpunt komt. Probeer de foto locaties te vinden. Maak als bewijs een groepsselfie en stuur die door. Zit je goed, dan mag je door! Zit je verkeerd, dan moet je weer terug en een andere kant op proberen. lukt het jou om binnen de 3 uur op het eindpunt te komen? • • • •

Prijs € 45,- per groep (maximaal 6 personen) Geen consumpties Gebruikmaking van eigen telefoon (via WhatsApp) Spelduur 2-3 uur 21


De Erfenis (Dordrecht, Gorinchem, Schoonhoven, Oud-Beijerland) Stort u in een hilarische en spannende citygame vol met leuke foto-opdrachten en andere uitdagende spelelementen. Bent u creatief en slim genoeg? Dan wint u misschien wel De Erfenis van 750 miljoen euro! Oudoom Hendrikus van Barneveld is overleden en laat naar verluid zo’n 750 miljoen euro na. Omdat er geen directe familie bekend is, maakt u aanspraak op zijn erfenis. Maar om te bepalen wie deze erfenis krijgt, moeten u eerst laten zien wie er het beste geld kan uitgeven! Daarom krijgt ieder team een smartphone mee met daarop 1 miljoen euro!!! U heeft ongeveer twee uur de tijd om zoveel mogelijk geld uit te geven!

De Slag om Dordrecht Bij “De slag om Dordrecht” ga je net zoals bij Zeeslag op zoek, maar in dit geval niet naar boten, maar naar verkeersdeelnemers. Probeer ze allemaal te vinden door de juiste locaties in Dordrecht aan te doen en daar een groepsselfie te maken. Het centrum is opgedeeld in vakken en in de vakken moet je op zoek naar een locatie alwaar een groepsselfie gemaakt moet worden. Via WhatsApp wordt die naar de instructeur van Stad Unique gestuurd waarna je hoort of er in dit vak iemand is. Probeer op deze manier de bus, de vrachtwagen, de auto, de fiets en de voetganger te vinden. Lukt het jullie om ze allemaal te vinden? En speel je met meer teams, doe je dit dan sneller dan de andere teams? Voor weinig geld kun je met 6 personen gedurende 3 uur op pad gaan door een stad naar keuze. Uiteraard mag de groep ook kleiner, het bedrag blijft altijd € 45,-. • • • •

Prijs € 45,- per groep (maximaal 6 personen) Geen consumpties Gebruikmaking van eigen telefoon(via WhatsApp) Spelduur 2-3 uur

Onder het genot van een drankje krijgt u informatie over de verdeling van de Erfenis. Na de instructie krijgt u de Smart Phone met daarop 1 miljoen euro en kan het spel beginnen. Na ongeveer twee uur spelen wordt iedereen weer terug verwacht bij de notaris. Terwijl u met een drankje bijkomt van het spel wordt u het verloop van het spel op een groot scherm getoond. Tijdens de presentatie krijgt u ook alle resultaten van de foto-opdrachten te zien. Tot slot wordt bekend gemaakt wie er recht heeft op De Erfenis van 750 miljoen euro. Oftewel: De erfenis is een activiteit vol spanning en hilariteit! Alle foto’s, die gemaakt worden tijdens het spel, worden toegestuurd zodat iedereen heerlijk kan nagenieten van de activiteit! Man of vrouw? Jong of oud? Bedrijf of vrijgezel? Het maakt niet uit wat u bent, dit moderne stadsspel biedt iedereen veel plezier!

Duur: 3 uur Prijs per persoon: € 38,95 bij minimaal 10 personen (vanaf 15 personen € 32,00 per persoon)

De Escapebox (Dordrecht, Gorinchem, Schoonhoven, Oud-Beijerland) Uit een escaperoom moet je proberen te ontsnappen. Maar bij de Escapebox zitten jullie niet in een aparte ruimte, maar zitten jullie vast aan een kist, de Escapebox. Probeer de box open te krijgen en met de materialen die hier in zitten kunnen jullie proberen los van de box te komen. Jullie hebben hier 1 uur de tijd voor. Lukt het jullie om los te komen binnen 1 uur? Een andere optie is om naast de Escapebox een GPS Escapetour te doen. De GPS Escapetour is een route die jullie met een GPS, antwoord formulier en een cryptex (bekend van de Da Vinci Code) lopen. Door een aantal coördinaten aan 22

te doen vinden jullie een aantal letters waarmee de cryptex geopend kan worden. Hierin zit een raadsel dat uiteindelijk ook weer punten oplevert. Samen met de punten behaald bij de Escapebox wordt hier mee uiteindelijk de eindscore en dus de winnaar bepaald. Indien jullie met meer dan 50 personen zijn is deze laatste optie de enige mogelijkheid! Prijs 1e box: € 243,00 voor 10 personen (maximaal 10 personen per kist) Elke volgende box: € 122,00 extra

Inclusief • Gebruik escapebox • Begeleiding instructeur • 2 drankjes, 1 voor en 1 na het spel Duur 1-1,5 uur


Sabotage! (Dordrecht, Gorinchem, Schoonhoven) Een spannend en actief stadsspel met veel actie en hilariteit. Binnen dit spel is niemand te vertouwen, want één van u is de mol! Dit spel haalt niet alleen het goede, maar ook het slechte in de mens naar boven. Wie is te vertrouwen en wie niet? Wie voert iets in zijn schild of saboteert de zaak? In ieder van de van te voren opgestelde teams zit een mol, die eigenlijk bij het andere team hoort en dus zijn uiterste best doet om opdrachten te saboteren om zo meer punten voor de eigen groep te verdienen. De teams doorkruisen de stad en voeren diverse groepsopdrachten uit waarbij kennis, geheugen en analytisch vermogen op de proef worden gesteld. Bij het programma zijn twee drankjes inbegrepen. Duur 3 uur Prijs per persoon € 34,50 bij minimaal 15 personen Inclusief • Gebruik materiaal • Spelprogramma • 2 consumpties (1 voor en 1 na het spel) • Begeleiding door instructeurs

Tip

Voor tijdens de wintermaanden kunt u ook kiezen voor het sabotage spel aan tafel.

WhatsApp Moordtocht (Dordrecht, Gorinchem, Schoonhoven en Oud-Beijerland)

Er is een moord gepleegd. Maar wie is het slachtoffer en wie is de moordenaar? Aan jullie om dit uit te vinden. En wat is er nu leuker om zelfstandig een moord op te lossen? Met al die CSI programma’s op tv is het leuk om nu zelf een moord op te kunnen lossen. Per mail ontvangen jullie van te voren de uitleg samen met een fotolijst en een antwoordformulier. Tevens ontvangen jullie een kaart van de stad waar de moord heeft plaats gevonden. Via whatsApp worden er aanwijzingen gegeven door de instructeur die jullie steeds dichter bij de moordenaar brengt. Lukt het jullie om binnen de tijd de moord op te lossen? Duur 2-3 uur Prijs per team € 45,00, maximaal 6 personen per team • Geen consumpties • Gebruik maken van eigen telefoon

Met de Solex door de Hoeksche Waard Touren op een solex door een polder van rust en ruimte, dat wil toch iedereen! De hoge, beboomde dijken met daaraan de dijkhuizen, de koeien en schapen die rondlopen, het strakke polderlandschap, het is allemaal zo tekenend voor de Hoeksche Waard. Vanaf Strijen, waar de solexen voor u klaar staan, rijdt u binnen 200 meter de polder in. Het is ook mogelijk om vanaf een andere locatie te starten met uw solextocht. Vraag naar de mogelijkheden. Inclusief: Prijs: • 3,5 uur rijden met een solex € 35,00 p.p. • Uitleg rijden met een solex • Hulp pech onderweg • Volle tank • WA-verzekering • Kaarte Hoeksche Waard • Lange jas en pothelm (niet verplicht!)

23


Restauranttips! Cafe-Restaurant Merz (Dordrecht) Cafe-Restaurant Merz is gelegen aan één van de vele binnenhavens die Dordrecht rijk is, dichtbij de Grote Kerk en Huis van Gijn. Merz is gevestigd in een mooi pakhuis uit 1640 met een geheel eigentijdse inrichting. Brasserie Downtown Dordrecht (Dordrecht) Dit restaurant ligt uniek aan het kruispunt van Europa’s drukst bevaren rivieren knooppunt: De Noord, De Beneden Merwede en de Oude Maas. Het aanmeerpunt van de Waterbus is gelegen naast Restaurant Veerhuis.

Dordts Genoegen (Dordrecht) Grand Café – Restaurant Dordts Genoegen is gelegen in het hart van Dordrecht. Zij zijn gelegen aan het Scheffersplein, ook wel hét horecaplein van Dordrecht genoemd. Hun devies? “Geen groter genoegen dan Dordts Genoegen”.

Visser’s poffertjessalon (Dordrecht) Deze poffertjessalon is al sinds 1932 hier gevestigd en heeft haar naam te danken aan de familie Visser die al sinds de 19e eeuw kermissen afreisden om poffertjes te bakken. In 1932 waren ze het zat om te reizen en hebben zij zich aan de Groenmarkt gevestigd. Tot op de dag van vandaag worden hier poffertjes met veel zorg en aandacht bereid.

Bellevue Groothoofd (Dordrecht) Op één van de mooiste plekjes van Dordrecht, op de kade waar drie rivieren samenkomen, staat het bekende monumentale pand Bellevue. Het exterieur van Bellevue Groothoofd hotel culinair is volledig in oude glorie hersteld en deels aangepast. Voor het compleet vernieuwde interieur komt u ogen te kort.

De Lachende Gans (Dordrecht) Verrassend gevestigd dicht in de buurt van het centraal station en de parkeergarages, aan de rand van het centrum. In deze bistro kunt u terwijl u aan het eten bent, over de schouder van de kok meekijken vanwege de open keuken. Een prima tussenstop op uw weg naar huis!

Art & Dining (Dordrecht) Deze locatie biedt een ontspannen sfeer en een authentiek internationale keuken. De gerechten worden in kleine porties geserveerd; zo kunt u een grote diversiteit aan smaken proeven. Art & Dining is gevestigd in het compleet vernieuwde Dordrechts Museum.

Lunchroom Hartje Stad (Dordrecht) Gezellige lunchroom in het centrum van Dordrecht met het beste brood van Nederland, gebakken door Robèrt van Beckhoven (van Heel Holland Bakt). Maak zelf uw keuze uit het brede broodassortiment. Lunchroom den Witten Haen (Dordrecht) Hier wordt u ontvangen door enthousiaste horecamedewerkers met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. U kunt hier voor koffie of een lunch komen. Via de statige entree van dit pand komt u terecht in dit sfeelvolle restaurant, gelegen in hartje centrum. Restaurant-Gastrobar Post (Dordrecht) Dit is de culinaire ontmoetingsplek in hartje Dordrecht. Van ’s morgens vroeg tot in de late uurtjes bruist het hier voor iedereen die houdt van lekker eten en drinken. Van cappuccino tot lunch en diner, u zult niet teleurgesteld worden. Metropole (Gorinchem) Metropole staat voor Lokaal Lekker. Het is een ontmoetingsplek met een warm en stads karakter in een historisch pand. Hier werken enthousiaste mensen met een beperking en hun begeleiders. Wees welkom bij Metropole! De Hoofdwacht (Gorinchem) Het prachtige gebouw waarin de Hoofdwacht gevestigd is heeft dienst gedaan als bank, belastingkantoor en als militair hoofdgebouw. De Hoofdwacht is gebouwd in opdracht van het leger dat het heeft beheerd tot de jaren 60 in de 20ste eeuw. Belvédère (Schoonhoven) Geniet van uw maaltijd in één van de zalen met karakteristieke, oud-Hollandse ambiance of, indien het weer het toestaat, op het terras. Hier heeft u, beschut onder de bomen, een prachtig uitzicht over de rivier de Lek en de haven van Schoonhoven. De keuken is gebaseerd op de Franse en Italiaanse keuken.

VVV Groepsdagtochten 2018  

De regio Zuid-Holland Zuid heeft veel mogelijkheden; sportieve activiteiten, een combinatie van cultuur en culinair of genieten van schitter...

VVV Groepsdagtochten 2018  

De regio Zuid-Holland Zuid heeft veel mogelijkheden; sportieve activiteiten, een combinatie van cultuur en culinair of genieten van schitter...