Page 1

Waddeneiland Terschelling

Terschelling

â‚Ź 2,50

8 717371 431679


Ontdek Terschelling Uitwaaien, de zee, cranberries, brede stranden en onthaasten. Het eiland Terschelling is de ideale bestemming op even -letterlijk én figuurlijk- uit te waaien en los te komen. Het grote aantal zonne-uren, de zuivere zeelucht, de schitterende natuur en het stressloze eilandgevoel dragen er stuk voor stuk aan bij dat je je beslommeringen even compleet vergeet. Het buiten (ei)land in Nederland! Om u mee te nemen in de unieke en ontspannen sfeer van het eiland, hebben wij voor u de meest prachtige foto’s geselecteerd, welke in de eilandimpressie op de eerste pagina’s van deze gids staan afgebeeld. U bereidt zich voor op een reis naar Terschelling, waarover wij u uitgebreid informeren.

Inhoud Algemene eilandinformatie

1 - 25

VVV Terschelling

2-3

Evenementen op Terschelling

26 - 27

Reizen naar Terschelling

28 - 31

Hotels en pensions

33 - 37

Campings

45 - 50

Accommodaties voor mindervaliden

53 - 56

Accommodaties

57 - 77

Plattegronden zomerhuisgebieden Kunt u downloaden van onze website: www.vvvterschelling.nl/plattegronden

Het boeken van een accommodatie, het verkrijgen van informatie en het inwinnen van advies doet u bij de VVV Terschelling. Onze ‘verblijfsexperts’ zijn u graag behulpzaam. In het tweede gedeelte van de gids stellen hotels, pensions, vakantiewoningen, chalets, appartementen, groepsverblijven en campings zich aan u voor!

Terschelling

Terschelling: Een bijzonder eiland, met prachtige natuur, dromerige dorpjes, een heel eigen sfeer en heel veel ruimte. Een eiland om eindeloos te ontdekken en om vaak weer terug te komen.

Colofon Ontwerp & layout: Studio Eke van Mansvelt Druk: Senefelder Misset

Terschelling

Fotografie: Studio Eke van Mansvelt,

56

Groepsaccommodaties

Gerrit van Goor, Rose Uitgave © VVV Terschelling 2012 Algemeen voorbehoud Deze gids is met de grootste zorg samengesteld, kennelijke fouten binden ons echter niet. Wij behouden ons tevens het recht voor wijzigingen aan te brengen in de gepubliceerde prijzen, indien hiertoe gegronde redenen bestaan. Alle geschillen tussen partijen zullen met uitsluiting van de gewone rechter, bij wege van bindend advies worden beslist door de Stichting VVV Terschelling, die tot het uitbrengen van zodaning advies door de meest gerede partij kan worden geadieerd.

Oosterend Hoorn Formerum Midsland West Terschelling


Typisch Terschelling Los van de grote wereld, omringd door water van Noord- en Waddenzee ligt Terschelling. Je wordt snel verliefd op die eilandwereld, waar je helemaal tot jezelf kunt komen en bijkomen van de dagelijkse hektiek. Vaak wordt het een liefde voor het leven.

1


VVV, de verblijfsexperts

We

ste

r bu

urt

W B a re n t s z s tr

To r e n s t r a a t

B urg mentz sstr

Z e e v a a r t s c h o o ls t r

Boom

D e Ru y t e r s t r

t

st

r

straa

M ol en

Oo s ter

bu

ur

t

st r

W

ill

em

r Ba

en

ts

zk

ad

e

str

Co

mm

andeu r st r

Wi l l e m Ba ren t s z k ad e

+31 (0)562 443000

twitter:@terschellingvvv

www.vvvterschelling.nl

info@vvvterschelling.nl

VVV Informatie en excursies Wanneer u zich wenst te oriënteren op een verblijf op ons prachtige eiland, een activiteit op het eiland of gewoon meer wilt weten over Terschelling, dan bent u bij de VVV aan het juiste adres! Onze medewerkers zijn allen eilanders en kennen ‘hun’ eiland van haver tot gort. Check onze website of stap gerust eens binnen bij onze winkel in West Terschelling. Hier kunt u excursies boeken zoals een zeehondentocht, strandsafari, huifkartochten of een van de vele educatieve en ontspannende excursies in de natuur onder leiding van Staatsbosbeheer.

VVV webwinkel Wanneer u zich goed op uw reis naar het eiland wilt voorbereiden, of gewoon veel voorpret wilt beleven, thuis of tijdens de bootreis, dan kunt u op www.vvvterschelling.nl/webwinkel alle informatie over Terschelling online bestellen! Fiets- en wandel-routeboekjes, kaarten van Terschelling, cranberryboeken, kindervakantieboeken, reisgids van Terschelling maar ook De Sjouw, deze vvv gids en nog veel meer is nu online verkrijgbaar! Uiteraard kunt u de producten ook hier op het eiland in onze VVV winkel aanschaffen.

VVV Kwaliteits keurmerk De VVV staat voor kwaliteit. Alle accommodaties in ons bestand bezoeken wij persoonlijk samen met een inspecteur van het Technisch Advies bureau KVNL (Kwaliteitsbeoordeling Vakantiewoningen Nederland, www.bungalowsterren.eu). Wij delen de woningen in een sterrencategorie in, wat betekent dat u bij ons precies weet wat u kunt verwachten! Onze medewerkers weten waar het huisje ligt, wat de faciliteiten en de bijzonderheden zijn.

VVV informatiekrant ‘De Sjouw’ Zodra u op het eiland bent kunt u bij de VVV een ‘Sjouw’ kopen. Dit is dé informatiekrant van Terschelling. U vindt hierin alles wat er tijdens uw verblijf op Terschelling te zien of te doen is. Van excursies tot musea, van openingstijden (van bijvoorbeeld het zwembad) tot evenementen, u vindt het in De Sjouw! Daarnaast heeft ‘De Sjouw’ interessante columns en artikelen met informatieve verhalen over het eiland. Dit jaar krijgt u bij deze krant gratis een complete bijlage, de Proef! met oa. restaurants, winkels, musea en vervoer.

VVV Arrangementen De VVV brengt de ondernemers van Terschelling samen in aantrekkelijke en vooral unieke arrangementen. Een overzicht hiervan treft u aan in de arrangementen bijlage in deze gids. Hierin staat ook een overzicht van de hotels en pensions en een handige plattegrond van Terschelling. De arrangementen zijn alleen te boeken via de VVV Terschelling.

2

Tro m p s t

Burg Swaanstr

De prijzen en voorwaarden zijn vermeld in deze gids. U vindt ze ook op onze website, waar ook aantrekkelijke en complete arrangementen zijn te vinden en u vele lastminuteaanbiedingen kunt raadplegen.

r

In deze gids en op onze website vindt u het grootste aanbod van hotels, pensions, vakantiehuisjes, chalets, bungalows, appartementen, groepsverblijven en campings. U kunt ze boeken via onze reserveringscentrale!

VVV Openingstijden Telefonisch van maandag – vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur en op za van 10:00 tot 15:00 uur. Winkel van ma – vr van 10:00 tot 17:00 uur en op zat van 10:00 tot 15:00 uur.


VVV Terschelling

Uw vakantie begint bij de VVV Terschelling. De ‘verblijfsexperts’ van de VVV staan u bij met raad en daad. Wij bieden u lastminutes en aantrekkelijke arrangementen, waarbij wij de bootovertocht met fikse korting voor u kunnen boeken.

3


4


Rust & ruimte Terschelling is zo’n 30 kilometer lang en gemiddeld vier kilometer breed. Je treft er opmerkelijk veel verschillende landschappen aan. Er is strand, bos, duinen, heide en polder. Maar ook wad en schorren. Grote oppervlaktes worden gekoesterd als beschermd natuurgebied. Rust en ruimte zijn karakteristiek voor het eiland. De eilanders en gasten leven langs ÊÊn hoofdweg en wat badwegen. Daartussen en ten noorden en zuiden liggen uitgestrekte gebieden, waar de stilte wordt geaccentueerd door het geluid van wind, vogels en krekels.

5


5 Haven van West Terschelling

5 Een heerlijke winterse fietstocht

5 Het strand van West aan Zee

Zicht op Midsland

1

6


Rust & ruimte

Overal is de horizon ongeschonden en kijk je kilometers ver. Soms waan je je helemaal alleen onder overweldigende wolkenluchten. De zeelucht, gemengd met geuren van hei, hooi en bloemen is bedwelmend. Even helemaal in een andere wereld. Het eilandlandschap wisselt uitbundig met de seizoenen. Het voorjaar is een explosie van bloemen en zingende vogels. De luie zonnige loomheid van de zomer gaat over in een lauwe herfst, die wordt afgesloten met ruige stormdagen. 7


8


Strand & zee Nergens is zo veel strand als op Terschelling, 30 kilometer lang en een paar honderd meter breed. Er is gezellig badstrand met strandpaviljoens, bewaking en parkeerplaatsen.Elders ben je vrijwel alleen en kun je uren langs de vloedlijn zwerven zonder een mens te zien. Voor auto’s is het strand in het voorjaar, de zomer en de vroege herfst verboden. Een tocht met een huifkar op het strand kan altijd, zelfs bij minder weer.

9


5 Drenkelingenhuisje bij paal 25

5 Zomerse stranddag

5 Surfen op het wad

De breedste stranden van Terschelling

1

10


Strand & zee De zee is schoon en nodigt uit tot zwemmen. In het voorjaar wat fris, maar in de zomer is de watertemperatuur al gauw 20 tot 21 graden warm, zeker in en bij de branding. Terwijl je in het vroege voor- en najaar op het strand heerlijk kunt uitwaaien, worden de zonneaanbidders al op hun wenken

bediend in een warm duinpannetje, waar de temperatuur al snel zomerse waarden kan bereiken. Surfers, kite-surfers en strandzeilers zijn ook welkom, zolang er geen overlast ontstaat voor de andere strandliefhebbers.

11


5 Een heerlijke stormwandeling

5 Excursies met een gids

5 Wandelpaden in de polder

Helemaal alleen op de Noordsvaarder

1

12


Wandel eiland Zo’n 250 kilometer wandelpaden en onverharde wegen ontsluiten het unieke natuurgebied Terschelling. Eeuwenlang hebben mens en natuur er invloed op uitgeoefend. Al wandelend is daarvan veel te herkennen en te (her)ontdekken.

Wandelen kun je op Terschelling in elk jaargetijde. Elk heeft z’n eigen charme. Lekker uitwaaien in de herfst. Strunen langs de vloedlijn met een verkoelend windje in de zomer of een voorjaarswandeling in de polder met tientallen zingende vogels boven je hoofd. Altijd is er een café of kroegje met een verdiende beloning.

13


5 Het unieke fietspad langs het wad

5 Fietspaden in de duinen

5 Meer dan 60km fietspad

Ruime keus aan huurfietsen.

1

14


Fiets eiland Het eiland verken je het best op de fiets. Een uitgebreid netwerk van fietspaden brengt u op de mooiste plekjes. U kunt zelf met een goede fietskaart op pad of gebruik maken van de bebakende fietsroute “sporen in het zand�. Het omvangrijke routeboek maakt je tot een echte eilandkenner.

Het comfortabele buitendijkse fietspad van Oost naar West is uniek. U fietst langs het beroemde wad met zijn schorren, slikken en honderden vogels. Het pad is onbeschut dus kies hier voor de wind in de rug. Wanneer u tegen de wind in moet fietsen, kies dan voor het prachtig gelegen noordelijke fietspad langs duin en bos.

15


5 Stryper Wyfke in Baaiduinen

Omstreeks het jaar 500 kwamen de eerste mensen naar Terschelling, waarschijnlijk zomers, van het vaste land om hun vee te weiden. Later vestigden ze zich er en kozen de hogere oude duinwallen als plaats voor hun dorpen. In de vroege middeleeuwen stonden er wel vijf stenen kerken en zelfs drie verdedigingstorens (stinzen) verspreid over het eiland.

5 Terschellinger boerderij 5 Strandvonderij schuur St. Janskerk van Hoorn (13e-eeuw)

1

16

In de 16e en 17e eeuw speelde het eiland een belangrijke rol als steunpunt voor de handelsvaart door de gunstige ligging aan het Vlie. Eerst was dat de Hanze, later de vaart op Oost- en West-IndiĂŤ. De vuurtoren Brandaris stamt uit die tijd. De strijd om de macht op zee tussen de Engelsen en de Hollanders leidde in 1666 tot het platbranden van West Terschelling.


Historisch eiland

17


5 Landschaps kunst tijdens Terschelling’s Oerol

5 St. Jan harddraverij in Midsland

5 Ambachtelijk roken van makreel

Fjoertoer Wandeltocht

1

18


Cultuur eiland

Bescheiden cultuuruitingen zijn kenmerkend voor Terschelling. Het theaterfestival “Oerol” vormt daarop één keer per jaar een uitzondering. Tien dagen in juni is het eiland het podium voor toneel en muziekvoortstellingen en gevarieerd straattheater. Op het eiland en de zee geïnspireerde kunst is verspreid over het eiland te zien.

Veel van de eilandcultuur is levend gebleven. Er wordt traditioneel gedanst, er worden oude gebruiken in stand gehouden en tradities gerespecteerd. Veel uitingen daarvan worden gekoesterd in de eilander musea. Voor een groep actieve kunstenaars is het eiland een inspiratiebron. Je komt hun werk tegen in galeries en ateliers op Terschelling.

19


5 Vlinders

5 Duindoorns

5 Ganzen

Lepelaars op de Boschplaat

1

20


Flora & fauna

De grote variatie aan landschappen, zoals strand, duinen, hei, bos en polder, het zoute water van de zee en het zoete water van de duinplakken maken Terschelling tot het vogelgebied met de grootste soortenrijkdom van Nederland. Vooral in het Europees natuurreservaat de Boschplaat kan menig natuurliefhebber zijn hart ophalen.

Hier is naast de enorme vogelpopulatie ook een rijkdom aan planten te vinden. Zo zijn er maar liefst negen zeldzame wilde orchideeĂŤn op het eiland te vinden. Die grote rijkdom aan planten weerspiegelt zich ook in de vlinderwereld. Het eiland heeft de grootste dagvlinder soortenrijkdom van Nederland.

21


5 Molen van Formerum

5 Midsland

5 West Terschelling

Zicht op West Terschelling

1

22


Dorpen op het eiland Langs de hoofdweg, die als een lint van west naar oost loopt, liggen de eilander dorpen. West-Terschelling is een havenplaatsje met een rijk nautisch verleden. Midsland is het tweede grote dorp, vroeger was daar het bestuurscentrum van het eiland.

Groepjes boerderijen tussen het groen vormen de andere dorpen. Zij hebben hun landelijk agrarisch karakter behouden. In de grotere plaatsen is het gezellig winkelen in de smalle straatjes en gloppen met tientallen uitnodigende terrasjes. ’s Avonds is er een gezellig uitgaansleven in intieme restaurantjes, bars en disco’s.

23


5 Eilander honing

5 Cranberryproducten

5 Eilander schapenkaas

Eilander schapen in de weide

1

24


Eiland product Terschelling is de zuidelijkste groeiplaats van de arctische bes “de Cranberry� Volgens overlevering zijn bessen van het plantje na een schipbreuk op het eiland aangespoeld en hebben zich op grote schaal in de natte duinvalleien verspreid. Tegenwoordig worden er een reeks smakelijke producten van gemaakt.

De gevarieerde begroeiing in de eilander polder zorgt voor kruidige zuivelproducten, Het eilander lamsvlees heeft om dezelfde reden een grote reputatie. De bloemen op het eiland leveren bijzondere honingsoorten. Bij de bakkers vind je naast het traditionele eilander gebak, ook broden waarin eilander zeekraal en cranberries zijn verwerkt.

25


Terschelling Vertelt

De Fjoertoer

Terschelling’s Oerol

21, 22 en 25 februari

14 april 2012

15 t/m 24 juni 2012

In de voorjaarsvakantie vertelt men eilander verhalen op

In het weekend van 14 april vindt op Terschelling een uniek

Tien dagen lang het eiland als podium voor locatie-

bijzondere locaties. U wordt door de nachtelijke straten

wandel- en Nordic Walking evenement plaats: de Fjoer-

theater, straattheater, beeldende kunst, muziek en

meegenomen naar een locatie waar u naar een verhaal

toer. De Fjoertoer voert de deelnemers door polders, bos-

diverse cross-overs. Op 70 locaties zijn schuurtjes,

gaat luisteren, verteld door een “echte” eilander. Na af-

sen, strand en duinen, deels door de nacht, langs bakens

strand, bos en duinpannen de inspiratiebron én het

loop is er een gezellig samenzijn in de plaatselijke horeca.

van vuur.

decor voor kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Meer informatie: www.vvvterschelling.nl

Meer informatie: www.fjoertoer.nl

Wie kent het niet? Het Terschellings Oerol Festival

Rock ´n Roll Street

Terschelling Marathon Berenloop

31 augustus t/m 2 september 2012 Een weekend op Terschelling, Midsland in de sfeer van ‘the fiftees’! Rock ´n Roll muziek, kleding, oldtimers, solexen en pettycoats bepalen het beeld van Midsland begin september! Vetkuiven in, pettycoats in de koffer en kom dit jaar naar Rock ´n Roll Street op Terschelling!

26

4 november 2012 Tijdens het eerste weekend van november staat Terschelling traditiegetrouw in het teken van de Berenloop. Het eiland wordt dan overspoeld door lopers en supporters uit alle windstreken, die komen genieten van het prachtige parcours door dorpen en bos-

sen, en over duinen en strand maar natuurlijk ook van de unieke sfeer tijdens dit weekend. In 2011 heeft alweer de vijftiende editie plaats van deze mooie, maar zware halve en hele marathon. Met de halve marathon doen ieder jaar het maximum aantal van 3700 loper mee. Voor de hele marathon is plek voor 750 deelnemers. De halve marathon is vaak binnen een paar uur volgeboekt, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Meer informatie: www.berenloopterschelling.nl


Evenementen op Terschelling Terschelling is een heerlijke plek om uit te rusten, uit te waaien en tot jezelf te komen. Wil je Terschelling in een hele andere sfeer ontdekken? Dat kan met de vele evenementen wat jaarlijks op Terschelling plaatsvind. Vanaf het prille voorjaar tot en met de late herfst kunt u op Terschelling terecht voor prachtige festivals. Het OEROL festival is de bekendste en 10 dagen staat Terschelling dan ook volledig op zijn kop!

zet in juni Terschelling weer 10 dagen lang op zijn

H-T sloepen race

kop! Joop Mulder, artistiek leider en grondlegger

17 mei 2012

van het festival, heeft weer een fris en uitdagend

De HT is de koningin onder de sloepraces. De eerste over-

programma op de rol staan voor 2012! De unieke

steek van Harlingen naar Terschelling (34 km) werd geroeid

sfeer wat dit festival en haar bezoekers uitstralen

op zaterdag 21 juni 1975 met twee sloepen. Inmiddels doen

is een fenomeen te noemen waar alle festivals ter

er jaarlijks het maximaal aantal sloepen, 130 stuks, mee aan

wereld naar kijken en over dromen. Oerol is dan

deze geweldige race. De sfeer voor de start in Harlingen is

ook leidend in vernieuwend landschapstheater en

al perfect, de sfeer op Terschelling na afloop van de race is

eigen producties. www.oerol.nl

waar de roeiers het vooral voor doen.

Maar er is meer! Het seizoen wordt geopend door het wandelevenement; ‘De Fjoertoer’. Het seizoen eindigt met de beroemde en beruchte Terschelling Marathon ‘Berenloop’. Beide evenementen zijn een initiatief van de Stichting Evenementen Terschelling. Op de website www.terschellingevenementen.nl kunt u meer lezen over deze stichting en de evenementen. Tussen de Fjoertoer en de Berenloop staat het eiland niet stil! U kunt bijvoorbeeld genieten van het Rock’n Roll festival in september, of een bezoek aan de zeesleepboot Holland. Een unieke sleepboot, volledig in oude glorie hersteld en met een zeer rijk verleden. Het schip ligt ieder jaar 3 weken tijdens de zomervakantie in de haven van West Terschelling. Tijdens de zomer is er iedere woensdag een gezellige braderie in Midsland of West Terschelling en kunt u demonstraties van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij bijwonen en naast het fenomeen ‘op e riid’ (op de huifkar) is er ook de dag van het paard met vele demonstraties van veel disciplines in de ruitersport. Kortom, er is weer genoeg te zien en te doen op Terschelling dit jaar! De VVV heeft het hele jaar door unieke arrangementen die u kunt boeken via www.arrangementenopterschelling.nl

Follek!

De Terschellinger Filmdagen

november 2012

november 2012

Roep FOLLEK! bij de achterdeur en u bent wolkom

Drie dagen lang kaskrakers en klassiekers op het witte

om aan te schuiven bij de eilanders aan tafel!Geniet

doek van Terschelling. Tijdens de Terschellinger filmdagen

van de gastvrijheid, eilander kookkunsten en sterke

kunt u uiteenlopende films zien op kleine intieme locaties

verhalen. In november proeft u de cultuur van ons

zoals Theater West End, Hotel NAP, en de Braskoer.

eiland. FOLLEK! is een weekend vol traditie, cultuur,

Kijk voor meer informatie en het vertoningsschema op

lekker eten en verrassingen! www.follek.nl

www.terschellingerfilmdagen.nl

27


5 Station Harlingen Haven

Reizen naar Harlingen Met de trein

Rederij Doeksen biedt al ruim honderd jaar een regelmatige en veilige dienstregeling van en naar de eilanden Terschelling en Vlieland. Reizigers kunnen vooraf via internet boottickets kopen en hoeven niet meer in de rij voor het loket. Aan boord kan kosteloos gebruik worden gemaakt van Wifi. Reizigers die vaak gebruik maken van de veerdienst kunnen lid worden van het Vaste Reizigers Programma met leuke kortingen en speciale acties voor deelnemers. U merkt het: we zijn volop in beweging! Reist u met ons mee? De reis naar het eiland begint in Harlingen. Vanuit deze Friese havenstad verzorgt Rederij Doeksen dagelijks afvaarten van en naar Terschelling en Vlieland. U kunt zelf kiezen uit een snelle overtocht (ca. 45 minuten) of de reguliere veerdienst (ca. 90 minuten).

Vanuit Leeuwarden vertrekken regelmatig treinen naar Harlingen. Vanaf station Harlingen Haven loopt u in circa 5 minuten naar de veerbootterminal. Plan uw reis op www.9292ov.nl. Gemakkelijk en direct uw treinkaart boeken kan via www.ns.nl. Met de bus Vanuit Alkmaar (via de Afsluitdijk) kunt u de bus naar Harlingen nemen. Busdiensten van het streekvervoer met bestemming Harlingen, hebben een bushalte voor de deur van de veerbootterminal. Voor inlichtingen over de aansluiting van onze veerboten op het openbaar vervoer kunt u bellen met Reiswijzer OV-Reizigersinformatie: tel. 0900-9292 (€ 0,70 per minuut) of kijken op www.9292ov.nl. Met de auto Komt u met eigen vervoer, dan volgt u vanaf de Afsluitdijk (A7) de N31 en via Leeuwarden de A31. ANWBwegwijzers wijzen u vervolgens de weg naar Harlingen

Verzekerd van een plaats: boek online Boottickets koopt u gemakkelijk via onze website. U betaalt veilig via internetbankieren of met creditcard en u ontvangt de tickets meteen in uw mailbox. Voordeel: u hoeft niet in de rij bij het loket en bent verzekerd van een plaats aan boord. Natuurlijk kunt u ook telefonisch, bij het loket en via de mobiele website uw ticket boeken. Blijf op de hoogte Volg ons op Twitter en “like” ons op Facebook voor actuele berichten en leuke acties. Of neem via www.rederij-doeksen.nl een abonnement op onze digitale nieuwsbrief. U bent dan als eerste op de hoogte van alle aanbiedingen!

Haven. Wij verzoeken onze passagiers minimaal een half uur voor afvaart aanwezig te zijn. Kijk op www.vananaarbeter.nl om na te gaan of u oponthoud of omleidingen kunt verwachten. Parkeren In Harlingen zijn diverse parkeergelegenheden, overdekt en niet overdekt. Door middel van (ANWB-) borden wordt u de weg naar de terreinen gewezen. De meeste parkeergelegenheden hebben een pendelbus, die aansluit op de tijden van de veerdienst.

Vaste Reizigers Korting Reist u regelmatig naar Terschelling? Word dan Vaste Reiziger. Voor € 15,- per twaalf maanden ontvangt u 20% korting op elk personenticket, een persoonlijke bootpas, de digitale nieuwsbrief voor Vaste Reizigers met nieuws en acties en u kunt gemaakte boekingen kosteloos annuleren! Meer info en aanmelden via www.rederij-doeksen.nl/vrp.

Zie voor de mogelijkheden: Park & Walk (www.parkenwalk.nl) Parkeeraccommodatie Tsjerk Hiddes (www.harlingenparkeren.nl) Parkeergarage Veerterminal (www.harlingenparkeren.nl) Autostalling De Stenen Man (www.overdektparkeren.nl) Autostalling De Bazuin (www.parkeren-harlingen.nl) Geen van de parkeerterreinen wordt

28

beheerd door Rederij Doeksen.

Bagage I.v.m. de beperkte ruimte aan boord geldt: naast handbagage maximaal drie stuks ruimbagage (koffers, etc.) p.p. gratis. Lees, voor u op reis gaat, de richtlijnen op onze website. Handig: voor de terminal in Harlingen staan gratis bagagetrolleys klaar en in de veerterminal in Harlingen zijn bagagekluizen.

Mindervaliden Alle schepen (m.u.v. ms Midsland) en veerterminals zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en voorzien van invalidentoiletten, hellingen en/of liften. Hulp nodig? Onze medewerkers staan voor u klaar. Gratis internet Op al onze schepen (m.u.v. ms Midsland) en locaties aan de wal kunt u gebruik maken van gratis WiFi. Een stopcontact is vaak in de buurt. Zo kunt ook tijdens de afvaart eenvoudig doorwerken. Vooraf kopje koffie of hapje eten Het Grand Café Promenade is gelegen aan de rand van de Waddenzee, in de veerterminal van Rederij Doeksen te Harlingen. Een schitterende locatie waar u met mooi weer alvast kan genieten van het eilandgevoel op het grote buitenterras. Het Grand Café is bij uitstek een geschikte plek om af te spreken en samen iets te eten. Wachtend op de boot of op uw medereizigers. Naast het Grand Café Promenade kunt u ook terecht bij restaurant De Oude Ringmuur, tegenover de veerterminal in Harlingen, voor lekkere vers belegde broodjes, soepen, plates en andere warme gerechten. Doekie aan boord Regelmatig is onze mascotte Doekie aan boord. Kinderen kunnen met Doekie op de foto, hem een dikke knuffel geven en samen met hem een mooie tekening maken. Op onze site vind u een overzicht van de afvaarten waarop Doekie aan boord is. Waddentaxi Buiten de veerdiensttijden om van of naar het eiland? Waddentaxi vaart geplande afvaarten, maar is ook privé af te huren! Kijk op www.waddentaxi.nl of bel 0900-322 9000 (€ 0,70 per gesprek). Contact Rederij Doeksen, Waddenpromenade 5, 8861 NT Harlingen Tel. 0900-3635736 (€ 0,70 per gesprek) Fax (0517) 413 303 www.rederij-doeksen.nl info@rederij-doeksen.nl www.twitter.com/rederijdoeksen


Reizen naar het eiland

‘Heb uw kind lief en leer het reizen’. Deze levensles is gebaseerd op de soms lastige en avontuurlijke reizen naar ‘verre oorden’. Daar is wat betreft de reis naar Terschelling gelukkig geen sprake van! Die drempel naar het onbekende hoeft u voor de reis naar Terschelling beslist niet te nemen. Uw kaartjes voor de overtocht kunt u thuis vanuit de luie stoel reserveren. Harlingen is pittoresk gebleven en dus lekker overzichtelijk: het wijst zich vanzelf.

“Uw vakantie kan beginnen! Op de boot komt u al helemaal tot rust en vergeet u de dagelijkse beslommeringen meteen. U ervaart het gevoel van rust en vakantie en vaart langzaam maar zeker een andere wereld binnen: een stukje buitenland in Nederland".

29


Van Harlingen naar Terschelling ma

di

8.00

Sneldienst

niet op 9-4, 30-4

2012 wo

8.00

alleen op 10-4, 1-5, 29-5

Veerdienst

8.30

Sneldienst

alleen op 30-4, 28-5

9.45

Veerdienst

alleen op 9-4

9.45

10.40*

alleen op 25-12

Sneldienst

12.30

Veerdienst

28-5, 1-7 t/m 3-9

Veerdienst

15.00

Sneldienst

alleen op 9-4, 28-5

vr

za

8.30

8.30

8.30

Taxi’s en bussen staan bij aankomst van de boot klaar 9.45 9.45 om u te vervoeren. 9.45

10.40*

12.30

12.30

niet op 26-12

11-8 t/m 1-9

12.30

12.30

12.30

13.15

15.00

15.00

16.00

19.50

9-4 t/m 31-10

19.50

niet van 9-4 t/m 30-9, niet op 31-12, wel op 28-5

* Via Vlieland

17-6 t/m 2-9, 21-10, 28-10

15.00

15.00

15.00

17.30

17.30

16.00

11-8 t/m 1-9

17.30

17.30

17.30

18.00

29-6 t/m 3-8, 12-10 t/m 2-11

19.50

niet op 25-12

19.50

13-4 t/m 30-9

19.50

niet van 13-4 t/m 30-9, niet op 26-12

16.00

6-4, 10-8 t/m 31-8

alleen op 28-5

Veerdienst

19-5 t/m 4-8, niet op 23-6, 13-10 t/m 31-10

19-7 t/m 23-8

18.00

Veerdienst

13.15

29-6 t/m 3-8, 14-9 t/m 2-11

15.45

16.00 17.30

13.15

12.30

13-4 t/m 30-9

6-4 t/m 30-9, niet op 15-6, 22-6

alleen op 9-4

(31-12 via Vlieland)

9.45

13-4 t/m 30-9, 14-10, 21-10

10.45

6-4, 10-8 t/m 31-8

15.45

Sneldienst

10.45

17-5, 9-8 t/m 23-8

13.15

15.00

8.30

13-4 t/m 30-9

niet van 13-4 t/m 30-9

10.45

niet op 25-12

zo

10.40*

alleen op 26-12

alleen op 9-4

Veerdienst

30

9.45

10.45

Veerdienst

Sneldienst

8.30

niet op 26-12

niet op 25-12

10.40*

Sneldienst

8.30

niet op 10-4, 1-5, 29-5, 25-12

do

Eenmaal in de haven van West-Terschelling zult u zien dat alles heel dichtbij is. Fietsverhuurders zitten aan8.15de haven en 8.15 brengen t/m 3-8 30-6 t/m 4-8 uw bagage gratis29-6 naar uw vakantie adres.

19.50

5-4, 13-4 t/m 30-9

19.50

niet van 13-4 t/m 30-9

19.50

18.00

17.30 18.00

30-6 t/m 4-8, 13-10 t/m 31-10

8-7 t/m 2-9, 21-10, 28-10

19.50

19.50

13-4 t/m 31-10

19.50

niet van 13-4 t/m 30-9

Boek uw bootticket vooraf, dan bent u verzekerd van een plaats aan boord. Een compleet overzicht van afvaarten en eventuele wijzigingen vindt u op www.rederij-doeksen.nl, Teletekstpagina 723 en kabelkrant Terschelling.

19.50

13-4 t/m 30-9, niet op 27-5


Veerdienst naar Terschelling Van Terschelling naar Harlingen ma Sneldienst

Veerdienst

Sneldienst

Veerdienst

di

6.45

niet op 9-4, 30-4, 28-5

7.00

9.00*

Sneldienst

niet van 9-4 t/m 30-9

Veerdienst

28-5, 1-7 t/m 3-9

Veerdienst

9.30

11.00

7.00

7.30

niet op 10-4, 1-5, 29-5, 25-12

7.30

7.30

7.30

7.30

niet op 26-12

8.15

17-5, 9-8 t/m 23-8

9.00*

alleen op 25-12

9.30

niet van 13-4 t/m 30-9, niet op 25-12

8.15

6-4, 10-8 t/m 31-8

9.00*

9.00*

9.30

niet van 13-4 t/m 30-9, niet op 26-12

niet van 13-4 t/m 30-9

9.30

niet van 13-4 t/m 30-9

9.30

niet van 13-4 t/m 30-9

10.45

11.00

11.00

11.00

9.30

niet van 13-4 t/m 30-9

10.45

12.30

12.30

12.30

12.30

12.30

12.30

13.30

13.30

19-7 t/m 23-8

15.45

alleen op 9-4, 28-5

15.45

16.30

16.30

17.00

17.30

9-4 t/m 31-10

12.30

niet op 4-11

13.30

11-8 t/m 1-9

15.45

15.45

29-6 t/m 3-8, 12-10 t/m 2-11

30-6 t/m 4-8, 13-10 t/m 27-10

8-7 t/m 2-9, 21-10, 28-10

16.30

16.30

16.30

17.00

17.30

niet op 25-12

17.30

13-4 t/m 30-9

17.30

5-4, 13-4 t/m 30-9

18.15

18.25*

11.00

13-4 t/m 30-9

17.00

13-4 t/m 30-9

17.30 18.15

alleen op 9-4

niet van 9-4 t/m 30-9, niet op 31-12

13.30

6-4, 10-8 t/m 31-8

17-6 t/m 9-9, 21-10, 28-10

11.00

13-4 t/m 30-9

alleen op 9-4

10.45

19-5 t/m 4-8, niet op 23-6, wel van 13-10 t/m 27-10

13-4 t/m 30-9

16.30

7.30

13-4 t/m 30-9

alleen op 26-12

29-6 t/m 3-8, 1-9 t/m 2-11

11.00

7.00

13-4 t/m 30-9, 14-10, 21-10, 4-11

8.15

13-4 t/m 30-9

Sneldienst

zo

11-8 t/m 1-9

13-4 t/m 30-9

16.30

* Via Vlieland

7.00

13-4 t/m 30-9

Sneldienst

Sneldienst

7.00

9-4 t/m 30-9

alleen op 28-5

Veerdienst

7.00

10.45

Veerdienst

Veerdienst

za

8.15

alleen op 9-4

Veerdienst

vr

alleen op 9-4

Sneldienst

Sneldienst

do

6.45 7.00

7.30

wo

alleen op 10-4, 1-5, 29-5

niet op 25-12

alleen op 30-4, 28-5

2012

10-8 t/m 31-8

18.25*

niet van 13-4 t/m 30-9, niet op 26-12

18.25*

niet van 13-4 t/m 30-9

13-4 t/m 2-9, niet op 27-5

17.30

17.30

13-4 t/m 31-10

18.15

11-8 t/m 1-9

18.25*

niet van 13-4 t/m 30-9

18.30

25-3 t/m 7-10, niet op 8-4, 27-5

Boek uw bootticket vooraf, dan bent u verzekerd van een plaats aan boord. Een compleet overzicht van afvaarten en eventuele wijzigingen vindt u op www.rederij-doeksen.nl, Teletekstpagina 723 en kabelkrant Terschelling.

31


Foto: Deff Westerkamp

Er is EEn plEk – waar HEmEl En aardE HEt tonEEl dElEn

ONs Beleef en bescherm het natuurwonder www.waddenzeewerelderfgoed.nl

32


HOTELS & PENSIONS

Hotels & Pensions op Terschelling

Hotels en pensions De sfeer en het karakter van de verschillende hotels en pensions kunnen wij, zoals u zult begrijpen, niet in de lijst tot uitdrukking brengen. De sfeer wordt immers voor een groot deel bepaald door de grootte, de ligging, de eigenaar en de andere gasten. Sommige bedrijven zijn bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen, terwijl andere meer geschikt zijn voor mensen die rust en stilte zoeken. Hotelclassificatie Per 1 januari 1987 is in Nederland de Benelux Hotelclassificatie verplicht, die wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van een commissie waarin ANWB, KNAC, Horeca Nederland en Horecaf, zijn vertegenwoordigd. De classificatie omvat 5 categorieën, voorzien van 1, 2, 3, 4 en 5 sterren, waarbij 1 ster staat voor de laagste waardering en 5 sterren voor de hoogste. Een aantal pensions op Terschelling komt (wegens een te gering aantal bedden) niet in aanmerking voor classificatie. Bed & Breakfastclassificatie De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie biedt gasten objectieve en transparante informatie over het sterk groeiende aanbod van Bed & Breakfast in Nederland. De classificatie is gebaseerd op factoren die objectief gemeten kunnen worden. De kwaliteit wordt aangeduid met tulpen op een schaal van één tot en met vijf. Om voor één of meerdere tulpen in aanmerking te komen moet een Bed & Breakfast voldoen aan minimale vereisten. In alle categorieën bestaan deze uit basisnormen. Daarnaast moeten Bed & Breakfasts uit de categorieën twee tot en met vijf tulpen een aantal punten behalen. Daarmee worden de individuele kwaliteiten (voorzieningen, faciliteiten en diensten) beloond. Bed & Breakfast accommodaties die (nog) niet voldoen aan de vastgestelde basisnormen, worden niet opgenomen in het classificatieregister en krijgen geen tulpen toegekend. Ligging De diverse hotels en pensions liggen op verschillende locaties op Terschelling. U vindt de meeste hotels in de dorpen West-Terschelling en Midsland, maar ook aan zee en in de andere dorpen bevinden zich uitstekende hotels en pensions. Hoogseizoen De meeste hotel- en pensionhouders verhuren in het hoogseizoen voor minimaal twee nachten. Wij houden zoveel mogelijk de boekingsmogelijkheden van dag tot dag bij. Boeken Uw reservering maakt u natuurlijk bij de VVV Terschelling: www.vvvterschelling.nl of telefonisch (0562) 443000. Bij uw boeking kunnen wij ook de overtocht voor u verzorgen.

Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000

33


HOTELS & PENSIONS

pension de Holland Molenstraat 5, West-Terschelling Min: € 31,- p.p.p.n. Max: € 47,- p.p.p.n.

Pension De Holland ligt op 1 minuut lopen afstand van de haven, midden in de nostalgische dorpskern van West-Terschelling. Dit pension beschikt over 12 gezellige kamers, een huiskamer en gezamenlijk buitenterras. Alle kamers zijn uitgerust met wastafel, TV en zitje. Het merendeel van de kamers (8) heeft een eigen douche, een aantal kamers heeft ook een toilet en balkon met uitzicht op het Wad. In de gemoedelijke huiskamer staat 's ochtends een lekker ontbijtbuffet voor u klaar en overdag of 's avonds kunt u hier gezellig een drankje nuttigen. Halfpension is mogelijk in Grand-Café Restaurant Zeezicht (op 1 minuut loopafstand). Hier kunt u heerlijk dineren met uitzicht op de haven en het Wad. Als gast van pension De Holland krijgt u korting op uw diner. Buiten het seizoen gelden aantrekkelijke kortingen op de kamerprijs. Prijswijzigingen voorbehouden.

b Faciliteiten:

6 12 0 4 W A Q h WestCord Hotel Schylge Burg. van Heusdenweg 37, West-Terschelling Min: € 47,50 p.p.p.n. Max: € 105,00 p.p.p.n.

WestCord Hotel Schylge ligt op een unieke locatie aan de levendige haven van West-Terschelling met een prachtig uitzicht op de waddenzee. Het hotel wordt gedomineerd door het steeds veranderende beeld van het op- en afgaande water van het wad, waarvan u geniet vanuit de gezellige serre. Het hotel biedt luxe en comfort en haar keuken is een van de beste van het eiland. Lopend langs de haven ben je zo in het gezellige dorp West. De 88 recent gerenoveerde hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien die u van een 4* hotel mag verwachten. Tevens zijn er familiesuites, 2 luxe torenkamers en een romantische bruidssuite. Faciliteiten; a la carte Restaurant Op West, er wordt gekookt door sterren chefkok Ton van Scheppingen en zijn brigade, restaurant met serre, buitenterras, bars, bowlingbanen, binnenzwembad, sauna, Turks stoombad, solarium, gezellige lobby, wasserette en parkeergarage.

bbbb Faciliteiten:

6 98 0 4 7 8 W X A Q _ O j c d @ m b h WestCord Residentie Boschrijck Sportlaan 3, West-Terschelling Min: € 53,50 p.p.p.n. Max: € 108,50 p.p.p.n.

In het bos aan de rand van het gezellige dorp West-Terschelling, ligt het nieuwe, ruim opgezette resort Boschrijck. Met een sfeervol Grand café, een buitenterras, twee ricochet banen, sauna, solarium, Turks stoombad, wasserette, lift en vergaderzalen. Tevens is er het zwemparadijs "de Dôbe", met naastgelegen tennisbanen. Het resort beschikt over 62 ruime appartementen verdeeld over 4 terrasvormig gelegen verdiepingen. Alle appartementen beschikken over een hal, tweepersoons slaapkamers, een badkamer met bad en afgescheiden douche, een aparte toiletruimte, een woongedeelte met daarin een open keuken volledig ingericht, kookgelegenheid en magnetron. Er is een ruime eettafel en een comfortabele zithoek. Tevens is er telefoon en een t.v. Alle appartementen hebben een balkon of terras op het zuiden. Tijdens bepaalde (vakantie)periodes en bepaalde weekenden geldt er een toeslag. De appartementen zijn ook als hotelkamer op basis van 2 personen per kamer inclusief ontbijt te reserveren. Prijzen genoemd obv hotelkamer.

bbbb Faciliteiten:

6 62 0 4 7 8 W X Y A f Q _ O p j c d @ m b h 34 Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


De Ruyterstraat 3, West-Terschelling Min: € 46,00 p.p.p.n. Max: € 61,00 p.p.p.n.

Het oude établissement waar kapitein Jan Wandelaar uit -Hollands Glorie- vaak toefde; de kamer waar de dichteres Ida Gerhardt haar -Onder de Brandaris- schreef... Een zonovergoten eiland met de geur van teer en touw in de haven; een zwerftocht langs bossen en zee; een warm en gastvrij hotel met een perfecte keuken en een gezellig restaurant, cafézaal met biljart en zonnig terras. Ziehier de ingrediënten voor een verblijf, dat u niet meer vergeet. Het hotel staat in het hart van het pittoreske West-Terschelling, op 4 minuten loopafstand van de veerboot.

HOTELS & PENSIONS

hotel Oepkes

bbb Faciliteiten:

6 19 0 8 W i X A f p j d @ b h Hotel Nap Torenstraat 55, West-Terschelling Min: € 60,00 p.p.p.n. Max: € 65,00 p.p.p.n.

Hotel NAP aan de voet van de vuurtoren Brandaris is een van de oudste hotels van Terschelling. De uitbaters van hotel NAP (tot 1880 'Amsterdams Koffijhuys', daarna 'hotel Swart' en vanaf 1905 'hotel NAP') bieden bezoekers van Terschelling al meer dan anderhalve eeuw logies en gastvrijheid. Vroeger in een koetshuis met gelagkamer, stallen en enkele kamers, tegenwoordig met wat meer comfort. Het hotel beschikt over 32 kamers met bad, tv. en telefoon, een café met een leestafel en een lounge gedeelte met haard, een sfeervol restaurant, solarium en uiteraard een gezellig terras aan het Brandarisplein. Het gehele jaar geopend, altijd voordelige arrangementen.

bbb Faciliteiten:

6 32 0 1 4 8 W X A Q p d @ m b g hotel Bornholm Hoofdweg 6, West-Terschelling Min: € 40,00 p.p.p.n. Max: € 70,00 p.p.p.n.

Het hotel is centraal gelegen aan de hoofdweg richting Midsland, aan de rand van het gezellige dorp West-Terscheling, dat vele bezienswaardigheden biedt; musea, winkels, restaurants etc. Aan de achterzijde grenst het hotel aan de oude duinen met een uitgestrekt bos- en duingebied. Het subtropisch zwemparadijs en de tennisbanen zijn lopend in een tiental minuten te bereiken. De afstand naar de haven en het centrum is 1,5 km. De bushalte is vlakbij. De comfortabele hotelkamers zijn voorzien van bad en/of douche, toilet, telefoon en televisie. Het hotel beschikt over een mooi restaurant met serre en terras waar dagelijks heerlijke menu's geserveerd worden. Vanaf 1 mei tot 1 november is ook het à la carte restaurant geopend. Tevens heeft het hotel een gezellige hotelbar en bowlingbanen. Eigen arrangementenfolder op aanvraag. Tijdens bepaalde (vakantie)periodes en weekenden geldt er een toeslag van 5,00 p.p.p.n. Het hotel is het gehele jaar geopend. Kijk voor meer informatie en mooie arrangementen ook op www.hotelbornholm.nl

bbb Faciliteiten:

6 39 0 7 8 W X Q O p j d @ b h Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000

35


HOTELS & PENSIONS

Sandton Paal 8 Hotel aan Zee WestBadweg 4, West aan Zee Min: € 44,50 p.p.p.n. Max: € 114,50 p.p.p.n.

Een comfortabel en gastvrij hotel met een uitstekend restaurant, een overdekt zwembad en een sauna. Het ligt op een unieke locatie aan één van de breedste stranden van Nederland. Alle ruime hotelkamers, suites en familiesuites hebben een terras of balkon en bieden een schitterend uitzicht. Sandton Hotel Paal 8 is schitterend gelegen bovenop de duinen. Het is omgeven door kilometers duingebied en bij mooi weer is de kustlijn tot aan Harlingen te zien. Een van de breedste stranden van Nederland ligt pal voor het hotel. Op het noorden heeft men een prachtig uitzicht over zee en in alle andere richtingen over de duinen en het eiland. Bij het hotel kan men fietsen huren. Het hotel heeft een gezellige lounge, bar en een sfeervol restaurant. Hier kunt u genieten van het uitzicht op de duinen en de meest heerlijke gerechten. Het hotel beschikt over een overdekt zwembad, sauna, stoombad en solarium. Het hotel heeft vergaderzalen beschikbaar met een maximum capaciteit van 150 personen.

bbbb Faciliteiten:

6 56 0 4 7 8 W X A Q _ O p d @ m b h

hotel de Walvisvaarder Lies 23, Lies Min: € 39,00 p.p.p.n.

Max: € 68,75 p.p.p.n.

Hotel de Walvisvaarder, midden op het eiland, grenst aan het natuurreservaat de Koegelwieck. Gerestaureerde boerderij, lounge/bar met open haard. Bushalte tegenover het hotel. Sauna, solarium, massage-stoel, eigen fietsen. Speelhoek voor kinderen. Zonneterras. Gratis parkeergelegenheid. Kamersoorten: douche/toilet (eenvoudige kamers), bad/douche/ toilet, familiekamer, suite, Cupido suite, piratenkamer, tuinsuite en familie tuinsuite. Alle kamers beschikken over tv en radio. De tuinsuites beschikken tevens over dvd-speler en luxe badkamer met stoom/douche cabine en bubbelbad. Beautysalon en hairstyling. Internet-computer aanwezig. Draadloos internet mogelijk (gratis).

bbb Faciliteiten:

6 70 0 4 W i X Y A Q O j c d @ b h

Uniek fotoboek van Terschelling.

4

seizoenen typisch terschelling

36 Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


Burg. Reedekerstraat 13, West-Terschelling Min: € 31,00 p.p.p.n. Max: € 40,00 p.p.p.n.

In het centrum van West-Terschelling ligt hotel-pension de Wadden, een gezellig familie hotel-pension gelegen naast het natuurmuseum, 50 m van het winkelcentrum, 500 m van de haven. Frisse lichte schone kamers waarvan de meeste met douche/toilet. Alle kamers zijn recent gerenoveerd. Grote eetzaal en zitkamer met bibliotheek en spelletjes. Fietsen kunnen ter plaatse gehuurd worden. Fietskaarten en fietsroutes beschikbaar. Eigen arrangementen mogelijk waarbij een 7-versnellingsfiets is inbegrepen. Roken is in het gehele pension niet toegestaan. Draadloos internet aanwezig.

HOTELS & PENSIONS

hotel-pension De Wadden

Faciliteiten:

6 09 0 1 X A Q d b h

b

Bed & Breakfast Doeksen Duinweg Oosterend 26, Oosterend Terschelling Min: € 49,00 p.p.p.n. Max: € 65,50 p.p.p.n.

Gelegen in Oosterend aan de rand van het mooie duingebied. Alle kamers hebben een eigen badkamer, kamers voorzien van alle comfort en rookvrij. Op de kamers zijn ook een kluis, minibar, koffie- en theezetmogelijkheden voor gratis koffie en thee tijdens uw verblijf. Service staat hoog in ons vaandel en u kunt genieten van veel privacy in de accommodatie en op het terrein waar diverse terrassen met veel bloemen, planten en bomen een beschut plekje bieden. Raadpleeg onze website voor informatie of arrangement van de maand. Faciliteiten:

6 09 0 8 W i X Y A Q O j c d b h Bed & Breakfast De Cyprian Baaiduinen 13, Baaiduinen Min: € 35,00 p.p.p.n. Max: € 43,00 p.p.p.n.

In een gezellige boerderij vlakbij Midsland bevinden zich een aantal bed & breakfast kamers, de kamers in de boerderij hebben wel een wastafel maar de douche en toilet bevinden zich op de gang. Achter de boerderij staat nog een klein huisje met 3 kamers deze hebben allen een eigen douche en toilet op de kamer. Om de boerderij is een grote tuin en in de boerderij is een gezellige ontbijtruimte. De kamers zijn netjes hebben eigen koffie en thee faciliteiten. Internet is gratis. In de maanden juli en augustus verhuren wij de groepsaccommodatie niet aan groepen en is de hele boerderij alleen verhuurd aan individuele gasten. Faciliteiten:

6 08 0 4 W X A j c d m b g

b

Online uw excursie boeken?

-TICKET

Het kan bij de VVV Terschelling

TICKETS VOOR ACTIVITEITEN BOEK JE ONLINE! WWW.VVVTERSCHELLING.NL/TICKETS

www.vvvterschelling.nl/tickets Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000

37


HOTEL BORNHOLM

H O T E L

R E S T A U R A N T

A P P A R T E M E N T E N

Hotel Bornholm heeft 64 moderne en comfortabele ingerichte hotelkamers, suites en appartementen voorzien van alle moderne gemakken en faciliteiten.

HOTELBAR RESTAURANT WELLNESS CENTRE SUITES APPARTEMENTEN GRATIS WIFI TERRAS TUIN

Hoofdweg 6 8881 HA West-Terschelling tel (0562) 442266 info@hotelbornholm.nl www.hotelbornholm.nl

Gewoon & gastvrij

BOWLINGBAAN

W E L L N E S S

Ons hotel kenmerkt zich naast de mooie ligging, goede accommodatie, uitgebreide fitness- en wellness faciliteiten verder door informeel gastheerschap, persoonlijke service en een goede keuken. In ons serre restaurant/brasserie ontvangen wij u graag voor een uitgebreid ontbijt, een heerlijke lunch of diner. Dit alles in een ongedwongen sfeer. Op onze brasseriekaart hebben wij diverse lunch- en dinergerechten waarop uw favoriet gerecht zeker te vinden is. In onze gezellige hotelbar of op het terras kunt u de gehele dag en ‘s avonds terecht voor een verkwikkende espresso, een verfrissend glas bier na het fietsen of een heerlijk glas goede wijn.


Je beleeft ’t bij WestCord!

WestCord Hotel Schylge

Faciliteiten p p p p p p p � p � p p p p

88 kamers 10 familiesuites Vergader- en feestzalen Receptie met gezellige lobby À la carte restaurant “Op West” Buitenterras en dakterras Bars met bowlingbanen en poolbiljart Verwarmd binnenzwembad met kinderbad en zonneterras Sauna en Turks stoombad Solarium Schoonheidssalon Gratis wireless internet

bbbb

WestCord Hotel Schylge ligt aan de levendige haven van het dorp West-Terschelling met een prachtig uitzicht over de Waddenzee. Het hotel is voorzien van een uitstekende keuken onder leiding van chefkok Ton van Scheppingen. Het hotel biedt luxe en comfort en is voorzien van diverse faciliteiten om volledig tot rust te komen. Onze 88 moderne hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien die u van een viersterren hotelkamer mag verwachten. Ook beschikt het hotel over 10 familiesuites. U heeft hiermee de vrijheid van een zelfstandig “huis” in combinatie met de gezelligheid, comfort en faciliteiten van een hotel.

WestCord Hotel Schylge | Burg. van Heusdenweg 37 | 8881 ED West Terschelling tel: 0562 44 21 11 | schylge@westcordhotels.nl

De beste prijzen en leukste arrangementen op:

www.westcordhotels.nl


volg ons op twitter: @IslandEventsbv

Island Events evenementen Achlumerdijk 133 8861 AL Harlingen tel: (0517) 434566 | fax: (0517) 434549 web: www.islandevents.nl | mail: info@islandevents.nl

Verhuur van volledige ingerichte stacaravan en chalets

Caravanterrein Schittrum-Eldorado is een gezinsterrein met speeltoestellen en wasserette. Tegen over het terrein een Pizzeria en in de directe omgeving midget golfbaan, duinmeertje en kampwinkel. Hoofdweg 19, 8881 HA Terschelling- West tel: 0562 – 442632 www.schittrum-eldorado.nl

40 001_VVV_Schitterum_Eldorado.indd 1

18-12-09 11:45:51


Je beleeft ’t bij WestCord!

WestCord Residentie Boschrijck

Faciliteiten

p 62 appartementen p Restaurant met hotelbar p Terras p Ricochetbanen p Solarium p Sauna en Turks stoombad p Whirlpool p Speeltuin p Fitnessruimte p Naastgelegen subtropisch � zwemparadijs “de Dôbe” p Naastgelegen indoor speelparadijs

p Gratis wireless internet

bbbb

WestCord Residentie Boschrijck ligt verscholen in de bossen van het dorp West-Terschelling. Riant en rustig gelegen. Het hotel ademt een relaxte eilandatmosfeer en biedt vele mogelijkheden. Een tropisch zwemparadijs ligt naast het hotel en tennisbanen liggen vlakbij. Het hotel beschikt over 62 bijzonder ruime appartementen. De slaapkamers zijn separaat en er is een ruime badkamer met een apart toilet. De zitkamer is comfortabel, er is een compleet ingerichte open keuken inclusief vaatwasser en magnetron. Daarnaast bieden de appartementen een balkon of terras. We hebben 2, 4 en 6 persoons appartementen.

WestCord Residentie Boschrijck | Sportlaan 5 | 8881 EP West Terschelling tel: 0562 443311 | boschrijck@westcordhotels.nl

De beste prijzen en leukste arrangementen op:

www.westcordhotels.nl


BUNGALOW & CHALETCARAVANVERHUUR WESTERBUURTSTRAAT 42 8881 AD TERSCHELLING-WEST 0562 442746 verhuur@ybema.nl

Passagiersschip

de Stortemelk

VLIEG SNEL NAAR

www.ybema.nl € 14.95 2-stuks

U kunt bij ons terecht van 10 tot 250 personen. Naar de overkant met een lekker bakje koffie en een stuk potjekoek.Of een feest aan boord met een buffet naar keuze. Het kan allemaal. Ook is de Stortemelk in de haven als vergaderruimte af te huren. Terschelling – Harlingen – Vlieland – en andere havens.

W I J N G L A S

www.rederijstortemelk.nl

VEERDIENST HARLINGEN - TERSCHELLING

Goedkoop, vriendelijk, verrassend en makkelijk

Welkom bij Rederij EVT, de boot naar Terschelling! Met ons reist u comfortabel, betrouwbaar en zeer voordelig tussen Harlingen en Terschelling. U kunt uw kaartje snel en eenvoudig boeken via onze website.

Volg ons ook op:

Uw vakantie begint met de EVT. www.evt.nl 42


Welkom in het mooiste strandhotel van Nederland Sandton Paal 8 Hotel aan Zee is een comfortabel en gastvrij viersterren hotel. Het hotel ligt op een unieke locatie, bovenop de duinen en direct aan het Noordzeestrand. Sandton Paal 8 Hotel aan Zee biedt de rust en de voorzieningen die u nodig heeft voor een ontspannen vakantie of weekendje weg. Het hotel heeft o.a. een overdekt zwembad, sauna, Turks stoombad, zonnebank en fietsverhuur. Alle hotelkamers hebben een terras en bieden een schitterend uitzicht. In De Grië Restaurant aan Zee kunt u genieten van het uitzicht op de duinen en van gastronomie op hoog niveau. Het restaurant is alle dagen van de

DE GRIË

RESTAURANT AAN ZEE

week geopend voor lunch en diner. Bij mooi weer kunt u plaatsnemen op het beschutte terras. Sandton Hotels laat u genieten van luxe, comfort en huiselijkheid. De hotels zijn elk met gevoel voor detail ingericht, sfeervol en verrassend. Door de gastvrije en persoonlijke ambiance voelt u zich meteen thuis. De hotels van Sandton hebben elk een eigen karakter en liggen op bijzondere locaties die u tijdens uw weekend of vakantie heel wat te bieden hebben. Word gratis lid van Sandton Savings en spaar voor aantrekkelijke kortingen!

www.sandton.eu/terschelling

Sandton Paal 8 Hotel aan Zee I De Grië Restaurant aan Zee I Badweg 4 I 8881 HB Terschelling West I t. +31 (0) 562 449 090 I e. terschelling@sandton.eu


Onze producten zijn alleen leverbaar via de detailhandel (ook aan de vaste wal verkrijgbaar). Drankenhandel West Aleta tel (0562)448702 www.drankenhandelwestaleta.nl

HARLINGEN- TERSCHELLING A R R A NGE M E N T (4 d a gen /3 n ac hten)

Harlingen is méér dan alleen maar het vetrekpunt naar Terschelling!!! Daarom bieden wij u met dit arrangement de mogelijkheid om naast Terschelling ook Harlingen te ontdekken. In het havenstadje Harlingen verblijft u een nacht in hotel Zeezicht en op Terschelling verblijft u twee nachten in hotel de Walvisvaarder in het plaatsje Lies.

HOT E L - R E S TAU R A N T Z E E Z IC H T Het startpunt van uw vakantie begint in Harlingen.

Een unieke kans om kennis te maken met Harlingen en uitgerust aan uw vakantie te beginnen. Hotel Zeezicht ligt in de historische zeehaven Harlingen tegenover het vertrekpunt van de veerboten.

Prijs per overnachting: vanaf € 55,00 per persoon incl. ontbijt (op basis 2 pers. kamer) incl. historische stads wandeling. Eénpersoonskamer op aanvraag. Toeslag half pension € 25,00.

44

- - - - - -

INHOUD HARLINGEN-TERSCHELLING ARRANGEMENT 1 overnachting in hotel Zeezicht, in een 2 persoons kamer douche/toilet op basis van logies/ontbijt, inclusief brochure met historische stadswandeling 2 overnachtingen in hotel de Walvisvaarder in een 2 persoonskamer douche/toilet op basis van logies/ontbijt taxivervoer Terschelling 2 dagen fietshuur op Terschelling toegang tot één van de plaatselijke musea op Terschelling informatiepakket Terschelling met oa. fiets- en wandelkaart

v.a. € 191,00 per persoon Boeken: VVV Terschelling, tel: 0562-443000 of www.vvvterschelling.nl/arrangementen/ht

*Niet inbegrepen: overtocht Harlingen – Terschelling *Verlenging mogelijk, prijs op aanvraag

Z U I D E R H AV E N 1 8 8 61 C J H A R L I N G E N T E L : 0 517- 4 1 2 5 3 6 FA X 0 517- 4 19 0 0 1


Bereikbaarheid en bagagevervoer Alle campings zijn per fiets en auto bereikbaar, en de meeste ook per bus. Sommige campingbedrijven hebben eigen bestelbusjes die bij aankomst van de boot in de haven gereed staan. Dat kan gemakkelijk zijn als u een fiets op het eiland wilt huren of wanneer u met een grote groep komt. Accommodatie De kampeerterreinen op Terschelling bestaan meestal uit één of meerdere percelen grasland, vaak omgeven door elzensingels of ander geboomte. Op grond van de gemeentelijke verordening is het aantal personen dat tegelijk op een camping mag kamperen beperkt. Dit maximum aantal personen hangt niet altijd samen met de grootte van de camping. Het merendeel van de campings beschikt over één of meer aparte toiletgebouwen met gescheiden wasgelegenheid en douches met warm en koud stromend water. Sommige campings hebben een eigen kantine en/of kampwinkel. In het hoogseizoen worden sommige campings op vaste tijden bezocht door leveranciers van levensmiddelen. Een aantal campings is zeer eenvoudig ingericht.

fietsen en fietsen. Op sommige campings kunt u de auto bij de tent parkeren. Dit laatste geldt meestal alleen in het voor- en naseizoen en is afhankelijk van de drukte.

CAMPINGS

Campings op Terschelling

Ligging De campings op Terschelling liggen vrijwel allemaal in het gebied tussen de duinen en de polders. De meeste bevinden zich dichtbij de Hoofdweg, die west en oost op eiland met elkaar verbindt. In de natuurgebieden, achter de duinen en op de Boschplaat (een natuurreservaat) bevinden zich geen campings. De afstand tussen de campings en het Noordzeestrand varieert tussen de 1,5 tot 4 kilometer.

Openingstijden Het merendeel van de campings is geopend in de periode van 1 april tot 1 november. Enkele campings sluiten ’s avonds laat en zijn ’s nachts niet toegankelijk, dit in verband met de rust op het terrein. Huur van tenten Op sommige campings kunt u compleet ingerichte tenten en tenten met of zonder grondzeil huren. U dient deze wel tijdig te bespreken. Reserveren en kosten Via de VVV Terschelling kunt u geen campingreservering maken. Hiervoor dient u rechtstreeks contact op te nemen met de camping. Het verdient aanbeveling om voor het hoogseizoen zo vroeg mogelijk een plaats te reserveren. Sommige campingexploitanten vragen in dat geval om een (gedeeltelijke) vooruitbetaling, die bij afrekening wordt verrekend. Op sommige campings dient u op de dag van aankomst te betalen voor het aantal dagen dat u denkt te blijven. Ook worden soms reserveringskosten en/of administratiekosten in rekening gebracht. Buiten eventuele gevallen van overmacht (zoals ziekte of een ongeval) kunt u meestal geen aanspraak maken op restitutie van het vooruitbetaalde kampgeld wanneer u eerder vertrekt dan aanvankelijk de bedoeling was.

Parkeren De meeste campings beschikken over een parkeerterrein voor auto’s, motorfietsen, bromCamping Appelhof

Camping Dennedune Natuurkampeerterrein Aaster Uiltje

Camping Hekkeland Camping Nieuw Formerum Camping Terpstra Camping De Kooi Camping Cupido Camping Landzicht Camping Cnossen

N West aan Zee

O

O

R

D

Z

E

E

Midsland aan Zee Lies Formerum

Oosterend

Hoorn

Landerum Midsland Hee

West Terschelling

W

A

D

D

E

N

Z

E

E

45


CAMPINGS

Indeling:

camping Cnossen Hoofdweg 8, 8881 HA Terschelling West, tel: 0562-442321, fax: 0562-443822, info@campingcnossen.nl, www.campingcnossen.nl

Camping Cnossen heeft naast de gezinscamping een leuke jongerencamping, centraal gelegen tussen West (1,5 km) en Midsland (3,5 km). De camping ligt tegen de bosrand en op ongeveer 15 minuten fietsen van het strand. Bij de camping is een kampwinkel (alleen hoogseizoen), een gezellig eetcafe; met internetmogelijkheid en een midget-golfbaan met speeltoestellen en ijsshop. Er worden vis- en zeehondentochten georganiseerd met de eigen campingboot. Aan het zomeractiviteitenprogramma van Mooi Weer kan gratis worden deelgenomen. De camping is ingericht Faciliteiten:

voor tenten, caravans en kampeerauto's. Voor stelletjes hebben wij een apart kampeerveldje. Tent huren is mogelijk. Op het jeugdterrein geen legertenten en stapels bierkratten. Het is stil van 23.00 tot 09.00 uur. Huisdieren in overleg. Op de camping zijn goede sanitaire voorzieningen en een moderne wasserette. Gratis bagagevervoer met onze rode bagagebus. Wifi hotspot, bushalte en fietsverhuur naast de camping. Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting. Voor 1 juni en na 1 september 20 % korting op kampeertarieven.

persoon (inclusief toeristenbelasting) 7,50  kind 3 t/m 13 jaar (inclusief toeristenbelasting) 6,50  kind 0 t/m 2 jaar  gratis  tent  3,00 - 8,00  camperplaats per nacht 8,00 

+ 2,5/ 600 s t { j u v w x z y X | } ~ Q p g

comfortplaats per nacht (incl. kabeltv-, water-en rioolaansluiting) elektra gezinsveld per dag elektra jeugdveld per dag auto per nacht

9,00 1,00  2,00  1,00

Indeling:

caravans tenten

chalets

caravans caravans

eg

hoofdw

camping Landzicht Hoofdweg 10, 8881 HA Terschelling West, tel: 0562-442023, info@campinglandzicht.nl, www.campinglandzicht.nl

Camping Landzicht is een gezellige en rustige gezinscampig. Zeer geschikt voor jonge gezinnen. Onze camping ligt tegen de bosrand met wandel-, fiets-, en ruiterpaden. Op 2 km vanaf de boot. Naast jaarplaatsen is er in de boomgaard plaats voor tenten en tourcaravans, allen met een elektrische aansluiting. Het sanitair is schoon en omvat 5 toiletten, 8 wastafels, 3 douches met warm en koud water. Voor de kinderen zijn er diverse speeltoestellen, zandbak, wip, tafeltennistafels en een voetbalveld. Ook zijn er veel dieren aanwezig: kippen, dwerggeiten en konijFaciliteiten:

46

nen. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. De wasserette is luxe en modern en voorzien van 2 wasmachines, 1 droger, 1 centrifuge en een strijkplank. Tevens kunt u gebruik maken van draadloos internet. In de directe omgeving is een bushalte, midgetgolf, bowlingbaan en een pizzeria. Tevens hebben wij verhuur van een 10 pers. woning, 6 pers. bungalow en houten chalets. Na telefonische afspraak wordt uw bagage gratis van en naar de boot gebracht. Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting.

Prijzen incl. toeristenbelasting kind beneden 4 jaar volwassenen tent klein tent groot caravan/kampeerauto

1,6/3 + 00 s t { j v w z y X n } p g

5,25 6,25 3,00 6,00 6,00

auto op de parkeerplaats electrische aansluiting 6 amp. hond reserveringskosten

1,50 2,00 1,50 8,00


CAMPINGS

Indeling:

duinweg tenten caravans

caravans

tenten

tenten tenten

camping Cupido Duinweg Hee 1, 8882 HA Hee, tel: 0562-442219, fax: 0562-442219, info@campingcupido.nl, www.campingcupido.nl

Onze gezinscamping op het eiland is rustig gelegen temidden van polder, bos en duin. En natuurlijk het fantastische duinmeertje waar u heerlijk in kunt zwemmen. De camping is ingericht voor tenten, tourcaravans en campers. Wilt u liever in het voor- of naseizoen van het prachtige eiland genieten, en kamperen is u nog iets te fris, informeer dan naar de mogelijkheden voor het huren van onze comfortabele stacaravans. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd. De sanitaire voorzieningen bestaan uit: ruime douches, gezinsdouche, babywasruimte, afwasgelegenheid, toiFaciliteiten:

personen kind tot 14 jaar  tent groot  tent klein  caravan  camper 

+ 4/500 s t q { j u v w x z y X | n m } Q p h n m } Q p h

letten en vloerverwarming. Op alle velden is 4 amp. stroomaansluiting aanwezig. Door de opstelling van de velden blijven de middenvelden vrij als speelveld en zijn voorzien van speeltoestellen en zandbakken. Op de camping is ook aanwezig: fietsenverhuur, wasserette en vanaf begin juni tot eind augustus zijn geopend ons eetcafé “De Millem”, snackcorner en de Spar kampwinkel(o.v.). Gratis bagagevervoer van en naar de boot. De camping is geopend van 1 april tot 7 november. 5,70  4,70  4,95  3,40 4,95  4,95 

auto elektra  hond  motor   milieutoeslag  toeristenbelasting 

2,95 2,45  1,25  gratis  1,00  1,00

Indeling:

camping de Kooi Heester Kooiweg 20, 8882 HE Hee Terschelling, tel: 0562-442743, fax: 0562-442835, info@campingdekooi.nl, www.campingdekooi.nl

Camping de Kooi is zeer fraai gelegen aan de voet van Arjensduin en grenst aan het natuurmonument De Kooibosjes. Het kampeerterrein ligt rustig en ruim, temidden van bos en duin, nabij duinmeertje met zwemgelegenheid. Goede beschutting van bomen en houtsingels. Zeer goede sanitaire voorzieningen. Babybadkamer. Sfeervol eetcafé/restaurant in voormalige boerderij die geopend is vanaf begin Oerol tot eind augustus. Wasserette. Kindvriendelijke speeltuin. Bibliotheek. Verhuur van koelelementen. Kampwinkel op 400m. Faciliteiten:

Persoon Kind tot 1 jaar Milieutoeslag Kleine tent Tent Grote tent

7,3/9 + 00 s t { j u v w z y X n ~ Q p h

Verhuur van fietsen op de camping tijdens het hoogseizoen. Veel ruimte voor sport en spel. De Kooi is een gezinscamping waar ook volwassenen vanaf 18 jaar welkom zijn. Ingericht voor toeristisch kamperen (d.w.z. geen stacaravans). Het kampeerterrein is geopend van half april to half september. Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting. ANWB erkenning: 7.6.

6.50 2,50 1,00 3,00 4,00 5,50

Caravan / vouwwagen Kampeerauto Elektriciteit Auto Aanhanger / Motor Hond

5,50 5,50 2,50 2,00 1,00 1,75

47


CAMPINGS

Indeling:

g

dwe

hoof

camping Terpstra Midslander Hoofdweg 27, 8891 GG Terschelling Midsland, tel: 0562-449091, info@campingterpstra.nl, www.campingterpstra.nl

Camping Terpstra (Irene Hoeve) is een jongerencamping bij uitstek. De camping is gelegen midden op het eiland, aan de rand van het dorp Midsland. Op korte afstand van de Waddenzee en het Noordzeestrand en in onmiddellijke nabijheid van bos en duin. Uitgaansmogelijkheden zijn er volop in het dorp Midsland. De camping is ingericht voor tenten en kampeerauto's. Over het gehele terrein zijn tegelpaden aangebracht. De camping is zeer geschikt voor groepen: groepskorting in overleg. De sanitaire voorzieningen bestaan uit 2 toiletgebouwen met 34 wastafels koud stromend water, 24 douches warm en koud stromend water en

18 toiletten. Tevens is er een spoelruimte voor was en afwas en u kunt gebruik maken van scheerstopcontacten. Bij het terrein is een kantine waar men koffie, frisdranken, broodjes, snacks etc. verkoopt. Het meenemen van huisdieren dient in overleg te gebeuren. Bushalte bij de camping. Stilte op het terrein van 23.00 tot 07.00 uur. De camping is geopend van 1 mei tot 15 september. Auto's en motoren moeten op de parkeerplaats bij de camping geparkeerd worden. Tentenverhuur op camping mogelijk. De bagage wordt gratis van de boot gehaald en er naar toe gebracht. Voor meer informatie zie www.campingterpstra.nl.

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting. Faciliteiten:

tent juli/augustus         4,50 - 5,50 - 6,50

persoon 6,50 persoon juli/augustus  8,50 auto    1,50 motor   0,50 tent   2,50 - 3,50 - 4,50    

2,5/4 + 50 s j u v z y X n ~ p h

Indeling:

w

camping Appelhof / Tentenverhuur Zuid nr. 12 A, 8894 KH Terschelling Formerum, tel: 0562-448699, info@campingappelhof.nl, www.campingappelhof.nl Voor de ideale jongerenvakantie ga je kamperen op Camping Appelhof op Terschelling. Het strand is vlakbij en ook de winkeltjes, kroegjes en discotheken zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Je kunt op de camping tenten huren maar je mag natuurlijk ook zelf je tent meenemen.Voor het huren van een tent kun je onze website raadplegen. Ook verhuren wij stroom, stretchers en koelkasten bij de tenten, dit kan bij aankomst gehuurd worden. Op het kampeerterrein zelf is een snackbar aanwezig voor snacks, broodjes, pizza's, frisdrank en gekoeld bier. Ook hebben wij een kantine/disco op de camping waar je overdag Faciliteiten:

48

persoon (in juli/augustus)  toeristenbelasting  tent  auto   safeloket 

+ 2/ 565 s { j v x z y X | ~ h

kan biljarten, internetten of muziek luisteren en 's avonds kan dansen. Er zijn vanzelfsprekend goede douches en toiletten. Tevens is er gratis bagagevervoer van en naar de camping. Tegenover de camping ligt het wrakkenmuseum, hier krijg je voor een schappelijke prijs een dagmenu in een bijzonder interieur. Oerol: Camping Appelhof is een begrip voor de echte Oerolliefhebbers, de ligging van de camping is zeer centraal ten opzichte van de voorstellingen en optredens die te zien zijn over het gehele eiland. Tijdens Oerol hebben wij een speciaal tarief voor onze huurtenten, hiervoor kunt u terecht op onze website. 6,50 8,50 1,00 2,50/3,50/4,50 2,00  1,00 p.d./ 5,00 p.w. 

stretcher 7,00 p.wknd/ 12,00 p.w.  stroom  2,00 p.d.  koelkast middel incl. stroom  35,00 p.w. groot 50,00 p.w.


CAMPINGS

Indeling:

w

kampeerterrein Nieuw Formerum Duinweg Formerum 13, 8894 KS Formerum, tel: 0562-448977, fax: 0562-448370, info@nieuwformerum.nl, www.nieuwformerum.nl

Dit voormalig Staatsbosbeheer gezinskampeerterrein ligt midden op het eiland, tegen het natuurgebied De Landerumerheide en het Formerumerbos, 1,5 km van het Noordzeestrand. Voor de kinderen hebben wij een uitgebreide speeltuin, zandbakken, volleybalvelden, een bostheater en het bos, waarin hutten kunnen worden gebouwd. Ook is er een recreatieruimte en hebben wij gedurende 6 weken tijdens de hoogzomer een recreatieteam! De sanitaire voorzieningen zijn voorzien van warme douches, babylavet, kinder- en familiedouches Faciliteiten:

+ 7/ 1000 s { j u w z y X n m h v

en kindersanitair. Voor mindervaliden is er aangepast sanitair. 56 Caravan- en 75 tentplaatsen zijn voorzien van electriciteitsaansluitingen (4 Amp.). Internet via eigen laptop of onze internetzuil is mogelijk. In het voor- en najaar 50% korting op de prijzen! Als u in 2012 60 jaar wordt, staat u in het voor- en /of najaar gratis! Het kampeerterrein is geopend van 1 april tot 1 november. Huisdieren en partytenten zijn niet toegestaan. Er geldt een nachtrust van 23.00 tot 07.00 uur.

kampeerplaats kind (0 t/m 3 jaar) / (4 t/m 12 jaar) persoon vanaf 13 jaar auto op parkeerplaats / bij caravan/tent electriciteitsaansluiting (4 Amp.) douche/warm water

5,60 5,60 / 6,40 7,40 2,20 / 5,60 2,20 gratis

gebruik koelelementen huur kluisje met electra reserveringskosten per reservering toerisenbelasting (vanaf 4 jaar) wasmunt inclusief wasmiddel droogmunt

,25 per keer 0,50 per dag 10,00 1,00 per nacht 4,00 per stuk 1,50 per stuk

Indeling:

camping Hekkeland Molkenbosweg 16, 8894 KJ Terschelling Formerum, tel: 0562-448606, camping@hekkeland.nl, www.hekkeland.nl

Camping Hekkeland is een rustige gezinscamping ten noorden van Formerum vlakbij het Formerumerbos, 2 km van de zee. De camping is ingericht voor tenten, caravans en kampeerauto's. Het sanitair op de camping bestaat uit een nieuwe verwarmd toiletgebouw voorzien van een mindervalide toilet en doucheruimte. Gebruik strandrolstoel op aanvraag mogelijk. Voor de allerkleinsten is er een babybadje en aankleedkussen. Tevens zijn er spoelruimtes voor uw was en afwas en een wasserette. Voor de kinderen zijn er leuke speeltoestellen en zandFaciliteiten:

+ 1,3/248 s t { j v w z y X m } Q p h

bakken aanwezig. In onze receptie vindt u iedere dag verse broodjes en Terschellinger koekspecialiteiten e.d. van de ambachtelijke bakker, koffie, ijs, snoep en diverse nieuwsbladen. Internet aanwezig. De auto's moeten geparkeerd worden op het parkeerterrein. Supermarkt op 500 mtr van de camping. In voor- en naseizoen mogelijkheid voor groepen (telefonisch informeren). 10 % korting voor 55-plussers in voor- en naseizoen en vraag naar onze speciale korting bij een verblijf langer dan 21 nachten. Deze korting geldt niet als er jongere reizigers meekomen.

persoon kind tot 10 jaar  hond  tent   caravan/camper/vouwwagen  bijzettentje ( max 4m2 ) 

4,00 3,25 1,50  3,75 - 4,75  4,75  2,75 

auto/motor elektra  milieutoeslag  gebruik koelelementen  internet 

1,50 2,00  0,50  0,15  1,50 per half uur 

49


CAMPINGS

camping Dennedune Duinweg Hoorn 50, 8896 KK Hoorn, tel: 0562-448196, dennedune@planet.nl,www.dennedune.nl

Voor wie echt wil kamperen en de meest oorspronkelijke camping zoekt op Terschelling: camping Dennedune, een kleine rustige camping aan de oostkant van Hoorn. De ligging is heel bijzonder: bos en hoge duinen grenzen direct aan de camping en de autovrije ± 1,5 km langer Badweg naar het Noordzeestrand is op 100m afstand. Voor de kinderen is er een zandbak, kraaiennest en een groot speelveld aanwepersoon kind t/m 12 jaar  kleine tent  middelgrote tent  grote tent  caravan

0,36/72 s j v + z y n p h

4,00 3,25  2,50  2,80  3,50  3,50 

zig. De camping ligt ver van de hoofdweg. Een broodjeszaak ligt op 150 meter afstand en is te bereiken door een weiland over te steken. De dichtsbijzijnde supermarkt is in Lies (ca. 2 km). De sanitaire voorzieningen bestaan uit 4 toiletten, 2 wascabines met stopcontacten voor scheren en föhnen, 2 douches met warm en koud water. Voor de was e.d. is er een spoelbak. De camping is geopend van eind april tot 1 oktober. hond auto/motor  douche/warm water

1,00 1,00 gratis

natuurkampeerterrein Aaster Uiltje, Dorp Dorpsstraat 101, 8896 JD Terschelling Hoorn, tel: 06-38108093, info@aasteruiltje.nl

Natuurkampeerterrein Aaster Uiltje in Hoorn is een kleine, fijne gezinscamping met veel ruimte, aan drie kanten beschut door elzensingels, aan een kant uitzicht naar weilanden en bos. Ideaal voor natuurliefhebbers, fietskampeerders, rustzoekers, en gezinnen met kleine kinderen. Twee extra bosplekjes bieden de kans om wakker te worden met de vogels. Kinderen spelen graag op ons veld. Of in ons Faciliteiten:

+ 0,6/6 0 s j v z y n h

persoon kind t/m 12 jaar kampeerplaats kleine kampeerplaats auto toeristenbelasting

5,00 3,50 4,00 3,50 1,00 1,00

praathuisje, dat ook als slechtweervoorziening dient. Geen huisdieren. Van 23.00 tot 07.00 uur is er nachtrust. De voorzieningen zijn eenvoudig en schoon, er zijn warme douches, wasruimtes en toiletten. Er is een bakker vlakbij met warme broodjes voor het ontbijt. De camping is open van begin juni tot half september. Natuurkampeerterreinenkaart is verkrijgbaar bij de receptie voor € 14,95. milieutoeslag douche/warm water

1,00 gratis

Geef je vrienden Terschelling kado! De VVV Vakantiebon.

50

www.vvvterschelling.nl/vakantiebon


CAMPINGS

Groepsaccommodatie op Terschelling

Algemeen Op Terschelling is een grote diversiteit aan groepsaccommodaties. Over het algemeen kunnen alleen groepen hiervan gebruikmaken. Uitzondering zijn groepsaccommodaties die beschikken over speciale kamers (met of zonder keuken) voor passanten. De groepsaccommodaties zijn allemaal uitgerust met diverse slaapkamers en/of slaapzalen, sanitaire voorzieningen en een keuken voor eventuele zelfverzorging. Van de gasten wordt vaak verwacht dat ze enige huishoudelijke werkzaamheden verrichten. Er zijn ook groepsaccommodaties waar gedeeltelijke of volledige verzorging mogelijk is. Meestal is er buitenspeelruimte en spelmateriaal aanwezig. Een groepsaccommodatie is een vorm van logies die met name geschikt is voor familiere체nies, personeelsreizen en schoolwerkweken. De accommodaties liggen verspreid over het eiland en zijn goed per auto, fiets en openbaar vervoer bereikbaar. Sommige accommodaties verzorgen ook bagagevervoer, dit dient u wel van te voren vast te leggen. Het merendeel van de accommodaties is het gehele jaar geopend. Verzekering Het wordt aanbevolen om bij boeking van een groepsaccommodatie een annuleringsverzekering af te sluiten. Uw bank of verzekeringsagent kan dit voor u verzorgen.

Folkshegeskoalle Schylgeral창n

Groepsboekingen Voor al uw groepsboekingen kunt u terecht bij de VVV Terschelling. Voor een personeelsreis, een familie uitje of een schoolreisje bel met 0562443000 om de mogelijkheden te bespreken. Wij boeken zowel de accommodaties alsmede hotelovernachtingen voor uw groep. Ook voor zakelijke reizen (incentives of congressen) bent u bij ons aan het goede adres. In nauwe samenwerking met de evenementenbureaus op het eiland bieden wij u een geheel verzorgd verblijf inclusief activiteitenprogramma en congresfaciliteiten aan, overzichtelijk in 1 offerte.

Groepsaccommodatie De Reddingboot, het Anker, de Tros en de Boei

Kampeerboerderij Heit Groepsaccommodatie de Cyprian

Midsland aan Zee West aan Zee

Hee

West Terschelling

Lies Formerum Landerum Midsland Baaiduinen

Oosterend Hoorn

Tip: U kunt grote prijsvoordelen behalen wanneer u in de midweken of in het winterseizoen op Terschelling wilt verblijven. Aanvragen voor 1 nacht zijn soms mogelijk en alleen in overleg.

51


GROEPSACCOMMODATIES

het hele jaar geopend

Indeling:

kampeerhuis Heit Landerum 30-32, 8893 GZ Terschelling Landerum, tel: 0562-448033, d.wijnalda@orange.nl,

Kampeerhuis Heit ligt centraal op het eiland. Heit is het hele jaar geopend en is geschikt voor schoolgroepen, personeelsreizen, verenigingen, familiereünies enz. Linnengoed, dekbed of slaapzak dient men zelf mee te nemen. Kookgerei, bestek en serviesgoed zijn aanwezig. Achter de kampeerboerderij ligt een sportveld met een volleybalnet. Heit is toegankelijk voor groepen, die kunnen verblijven op basis van logies. Er kunnen maximaal 28 personen verblijven. Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting. Faciliteiten:

groepen: logies v.a.

10,00

9 28 6 02 ! 02 A D = > T V i d n j g

het hele jaar geopend

Indeling:

Groepsaccommodatie Schylgeralân Badweg Hoorn 11, 8896 KC Hoorn Terschelling, tel: 0562-448954, fax: 0562-448268, info@folkshegeskoalle.nl, www.folkshegeskoalle.nl

Unieke ligging: temidden van het Hoornse bos en duin en op loopafstand van het strand. De volkshogeschool beschikt over gebouw It Roefke met 11 slaapzalen/slaapkamers, varierend van 4 tot 14 personen, met eigen douche en toilet per kamer of zaal. It Roefke is geschikt voor bedrijfsuitstapjes, schoolreizen en familie- en vriendengroepen. Aan de andere kant van het terrein ligt het fraaie ronde gebouw De Brêge met 11 tweepersoonskamers. In totaal beschikt de Folkshegeskoalle over 3 recreatie/vergaderruimten. In alle zalen zijn audiovisuele middelen Faciliteiten:

52

aanwezig. Ook is er gratis draadloos internet beschikbaar. De keuken is gespecialiseerd in verse kwaliteit en kan vegetarische maaltijden bereiden. Voor informatie over onze eigen workshops: bel, mail of fax ons. Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting.

basisscholen volpension voortgezet onderwijs volpension  volwassenen volpension  volwassenen logies/ontbijt  prijzen zijn exclusief toeristenbelasting 

9 78 6 08 ! 03 A T V i X 8 j h

24,10 31,00  41,70  23,20 


Indeling:

O O S T E R E N D • T E R S C H E L L I N G

GROEPSACCOMMODATIES

het hele jaar geopend

Accommodaties Doeksen Duinweg Oosterend 26, 8897 HB Oosterend, tel: 0562-446740, fax: 0562-448784, info@doeksenonline.nl, www.doeksen.eu

Accommodaties Doeksen in Oosterend aan de voet van de duinen, 13 kilometer van de boot, 2,5 kilometer van het Noordzeestrand en 500 meter van de Waddenzee. Comfortabele accommodaties met veel privacy. Milieu labels: Europees-Ecolabel, GreenKey goud. Onze accommodaties zijn niet geschikt voor schoolgroepen. Het Anker minimaal 20 personen maximaal 36 personen, 13 slaapkamers met badkamer en televisie. De Reddingboot max. 16 personen, 6 slaapkamers, 3 slaapkamers met badkamer en een aparte douche en toilet. De Tros max. 16 personen, 4 Faciliteiten:

studio’s, met douche en toilet. De Boei max. 12 personen, 3 badkamers, 2 kamers met extra toilet en wasgelegenheid, televisie. In elke accommodatie volledig ingerichte keukens. Restaurant De Ketting voor gehele- of gedeeltelijke verzorging en arrangementen. Zelfverzorging ook mogelijk. Binnen- en buitenshuis ruime keus aan ontspanningsmogelijkheden. Alle accommodaties hebben een tuin en terras met meubilair. Relaxtuin met houttobbes, Finse houtgestookte buitensauna. Vergaderarrangementen. Nieuwsgierig geworden? Kijk op onze site.

prijzen op aanvraag

9 36 6 00 ! 00 A B D = > w T V i X O Q c d 8 n p m j h b Indeling:

het hele jaar geopend

groepsaccommodatie de Cyprian nr. 13, 8884 HG Baaiduinen Terschelling, tel: 0562-448026, info@decyprian.nl

Onze groepsaccommodatie ligt in het dorpje Baaiduinen, dit ligt aangrenzend aan het grotere dorp Midsland, waar zich vele café's, restaurants en winkels bevinden. De waddenzee is op loopafstand en het strand ligt op 15 minuten fietsen van de accommodatie. De Cyprian beschikt over 18 twee persoonskamers en 7 één persoonskamers.

Faciliteiten:

groepen vanaf 25 personen; logies v.a. € 15,- p.p.p.n.

9 44 6 25 ! 00 A B D = > T V i X c d n m j h b

Zeer geschikt voor personeelsuitjes, familieweekenden, bruiloften en partijen. Maar ook voor scholen. Er is een gezellige recreatieruimte met eigen bar, en een grote keuken. Wij kunnen op verzoek ontbijt, lunch en diners voor u verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden.

53


De Sjouw Het toeristisch informatieblad van Terschelling HET TOE

RISTISCH

INFORM

AT I E B L A

D VA N D E

V V V TER

SCHELLI

32 EDIT IE

06 BI JL aGe nG Is De

RM atIe Va n De InFO

A ARGAN

G NUMM

€ 1,95

E R 0 6 2 011

T E R S C H E L L I N G

Geldig van 4 november tot 5 april '12'11

4

FJOERTOE R

sCH eLLI PRO eF! teR

N G 3 4 e J

Met handig e bijlage, Proef Tersch elling!

PAG I N A ' S

Zes maal per jaar alle informatie over activiteiten, excursies en achtergrondartikelen. Inclusief bijlage ‘Proef!‘ met oa. winkels, restaurants en café’s.

sCH eLLI V V V teR s JOu W | K R a nt De

5

FILMDAGEN '11

nG 2 011

I N G L in E L W d en S C H T E R

8

TERSCHELLING VERTELT

16

INCLUSIEF BI JLAGE

Storm

Wat is win d? de dampkri Wind is: ng in beweging. Win d onts wanneer war taat uitzet en opst me lucht koude luch ijgt en t inkrimpt en neerdaal t. eenvoudige Dit is het begin, de rest wordt bijn e- USIEF grijpelijk inge a onb INCL wikkeld.

De Berenlo op,

der winden weer te geven kringloop als een die die in bewe van de gema ging word gehouden tigde lucht t ken. Hier door strezit de wind schillen tusse temperatuursvercirculatie gevangen n zijn delen tussen de weerszijden . Aan druk opwaartse van van de polai warme tropis de evenaar stijgt re cel en de waartse van neerche lucht de equatoriale op, verspreidt zich, voltrekt zich koelt wat en De Ters af en daalt daardoor in de buurt chelling in omgekeerde van de 30ste zondag 6 nove Marathon Berenloo tegraad weer breed- tandw zin, ongeveer als bij een naar het p iel in een pervlak. Op aardopversnelling tiende keer mber a.s. al weer voor wordt op chanisme. soortgelijk gehouden. de vijfIn tegenstelli smee daalt in Een de poolgebied manier de normale ng tot dus! De Bere gang van en koude nloop is inm extra feestelijke edit lucht naar zaken daalt weg hier de warm beneden, ie iddels een Tropische te denken neemt enige e lucht neer, lucht warmte op niet evenement dan dus de en stijgt dan terwijl polaire lucht drijft poolwUNIE aarts,KE waar op Terschel meer koelere lucht omhoog, wil naar na opstijgt. ling. Het totale de cyclu NDEN deEILA tor. De draai equas opnieuw Meer dan effect is, begin ing van de alsof er een 4.500 loper EN t. reusa RETT veroorzaak aardb chtig s en hun e machine supporters t koersafwij PORT ol aan de start, bezig is, de bezoeken warmteove kingen en het onregelma tijdens dit en op de hele sportieve rdracht van Tussen deze tige uiterl 750. Veel afstand weekend de evenaar naar twee cellen ijk van de aarde, afgez groter wil het eilan Het fraaie de pool te systeem bevin van het de organisad. tie ien nog van maar verzorgen. Een deel van Stichting de tempedt zich een ratuurswis de enthousias zware parcours, Evenement die tropische selingen van derde: word schelling te vrijwillige warmte oceanen en continente t overgedrag met als vaste en Terde aanm rs en SV en aan de n, oedigingen partner Friesland tigde lucht een grote invlo oefent eveneens - het evene onder streken; berei gema- zorgen voor ed uit. Onda ment ook een fantastisch weg niet laten ken deze warme wind alles is het nks dit worden. Het loopspekta hard- seren en een breed globale wind kel. Het is organiongeveer 60 te van wond van een weds niet chaot patroon dan ook geen graden, dan isch. Integ er trijd dat eilan op een lopers die ontmoeten ze de opsti d kent nu endeel: de winden waai eenmaal eenmaal beper hebben meeg jgende polai en volgens gen op het edaan mees kinmingen, waar re stroregelmatige patro gebied van tal maar al te graag aan ze een nen, waar bootvervoe opvang en terugkome deel van in de hefti hun warm r, ste orkaan accommoda n. te afstaan. gniet meer tie; boven dien past Het proces lang niet is dan een kortstondi massalitei is Groei zo eenvoudig, g levende draai t niet bij een eiland zoals er spelen ook nog ande kolk. In grote Terschellin De Berenloop re lijnen is g. de beweging zoals het Corio factoren een rol, is in deze jaar tijd uitge vijftien lis effect. Bijzo groeid tot nder verschijnings één van de grootste atleti Wat maak data ekeveneme t de nten van Noord-Nede Berenloop inhoud bijzonder? nou zo rland. Op Pagina 3 mara Sjouw 1 6 Natuurlijk de halve april 2012 thon staan speel prach t het tige parco zo’n 3.800 Wat is er te urs van de lopers doen? BerenAllerlei Sport Rondleidin Pagina 2 2 g Wellness b5 De Natuur Galeries 2 Historische Workshops b6 Vereenigin naar Tersc Bezoekboer 7, 9 g Algem helling derij Huifkartoc een b7 hten Follek! Excursies 11, 13 7 Adressen en Artikelen b11 openi Tersc Film ngsti hellin 15 9 jden g vertelt Supermark Wind en storm 4 ten Eilandkom Musea 16 9 buis Handig De Berenloop 1, 3 4 Motorisch Met de Kerst 16 15 geweld in de Oppassers Wrakken rond dagen 4, 5 1, 2 bossen b1 Welkom op Rondrit Terschellin b3 het strand Hoog & Laag g 3, 13, 5 water Rubriek vreem Rondvaart nen b2 b4 8, 11, 13, Fjoertoer de beesten b3, b7 Ken VeR Krabben te Met de kinderen b6 b4 15, 16, b2, b3 Jaarkalend Zand van SleM 5 er sCHeLLInG Groene pollen Optredens b10 teR b4 OM Kerkd Lande s iensten b6 lijke Natuu GID 5 Over jutten rwerkdag b12 b5 , strandrijde Puzzle 06 Terschellin b7 7 n ger Filmdagen en wrakslijten Busdienst b9 8 b13 10:18:24 Veerdienst 14-03-11 b11 2011 Veerdienst b15 11_06_01 2012 Sjouw.indd 1 b16

al vijftien

jaar bijzond er

4

,

,

De Mee st

COMPLETE

www.vvvterschelling.nl/desjouw

1 11_005.indd VVV_Proef_20

31-10-11

HEMA Terschelling is open

HEMA Terschelling is open. Voortaan kunt u hier dus terecht voor allerlei leuke, handige en lekkere producten. Stap er snel eens binnen: er valt veel te ontdekken.

54

HEMA Terschelling, Torenstraat 43 ‑ 45

10:46:34


Ervaar de rust van het wad en maak kennis met het leefgebied van de zeehond met ons nieuwe schip Riepel. De Riepel heeft een geringe diepgang en een max. van 110 personen, waarvan 65 zitplaatsen binnen in de salon met een goed zicht door de grote ramen aan tafel. Buiten is een heerlijk zonnedek. Het schip is goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelvriendelijk. www.terschelling-ijmond.nl of www.riepel.nu

10% Korting Op de huur van al onze fietsen bij inlevering van de advertentie en gratis een fietskaart van Terschelling. Reserveren?

bij online boeken

www.tijsknop.nl of (0562) 442052 Torenstraat 10-12, op 200m. van de boot.

350 m2 showroom sanitair en tegels gas-, water en elektrotechniek centrale en luchtverwarming luchtbehandeling en ventilatie zonne-energie en warmtepompen data- en telecom dakbedekking en zinkwerk

RUIJG Installatietechniek Nieuwe Dijk 41 8881 HC West-Terschelling tel.: 0562-449600 installatietechniek@ruijg.nl www.ruijg.nl

SERVICE BOUWMARKT doe-het-zelf-artikelen bouwmaterialen en kasten ijzerwaren en gereedschappen tuinartikelen en tuinhout seizoensartikelen

RUIJG Detailhandel

Nieuwe Dijk 41 8881 HC West-Terschelling tel.: 0562-448934 fixet@ruijg.nl www.ruijg.nl

koel en vriezen wassen en drogen afwassen klein huishoudelijk koken en bakken lcd, led en plasma opnemen en afspelen persoonlijke verzorging

De Oude Smederij Lies 22 8895 KT Lies tel.: 0562-850348 ep@ruijg.nl www.ruijg.nl

o.a. eigen label koffie:

Willem Barentsz Koffieboonenplaat

Koffie, bonen of vers gemalen Thee, zowel los als verpakt Bodum: kopjes, glazen, etc. Koffiezetters van Jura, Quick, Philips Saeco, Bosch, etc.

De Oude Smederij Lies 22 8895 KT Lies tel.: 0562-850348 neideoast@ruijg.nl www.ruijg.nl

SERVICE BOUWMARKT

55


Accommodaties geschikt voor rolstoelgebruik en minder validen zie pagina

zie pagina

zie pagina

zie pagina

zie pagina

60

60

60

63

64

WTB52 appartementen

WZ02 bungalow Duinroos

WZ15 bungalow Wielewaal

MNW08 huisje Caprifolium

MNW22 bungalow Neptunus

zie pagina

zie pagina

zie pagina

zie pagina

zie pagina

64

66

70

73

73

MNW33 bungalow Zilverschoon

MNO10 bungalow Us Plak

LA36/37 app. ‘t Grieke/de Steiden,Landerum

LI32 bungalow Aquila

HO57 boerderij Kop van Kunne

Midsland Noord

zie pagina

zie pagina

zie pagina

zie pagina

zie pagina

74

74

36

34

34

OS015 appartement Schylgehut

OS019 bungalow Wadloper

WestCord Residentie Boschrijck

West aan Zee

WestCord Hotel Schylge

Oosterend

zie pagina

zie pagina

zie pagina

35

55

54

West-Terschelling

Midsland Noord

Oosterend

West aan Zee

West aan Zee

Sandton Paal 8 Hotel aan Zee

O O S T E R E N D • T E R S C H E L L I N G

hotel café restaurant Nap West-Terschelling

Accommodaties Doeksen Oosterend

kampeerhuis kampeerhuisHeit Heit Landerum Landerum

Toerisme met zorg

56

Voor mensen met een lichamelijke beperking zijn de vakantiemogelijkheden in Nederland zeer beperkt. Accommodaties en infrastructuur zijn slecht toegankelijk en betrouwbare informatievoorziening ontbreekt veelal. Mensen met een beperking wensen, individueel (alleen, met partner of gezin) en voor zover mogelijk, zelfstandig met vakantie te kunnen gaan. Het project 'Toerisme met zorg' werkt hieraan voor het Fries Waddengebied.Het projectplan is opgesteld in opdracht van de provincie Fryslân. In het kader van het project 'Toerisme met zorg' inventariseerde Partoer CMO Fryslân de mate van toegankelijkheid van accommodaties, fiets- en wandelroutes, veerterminals en veerboten in het Friese Waddengebied.

Midsland Noord

Lies

West-Terschelling

Midsland Noord

Hoorn

West-Terschelling

Deze accommodaties zijn met de rolstoel toegankelijk. Wanneer u extra voorzieningen wenst kunt u terecht bij de in het rood vermelde accommodaties. Toch raden wij u aan om altijd eerst contact op te nemen met de verhuurder. Thuiszorg Het Friese Land. 0900-8864 (10 ct p/m)

De opdracht daarvoor kwam van Provinciale Staten die met dit project Fryslân gastvrij wil maken voor iedereen dus ook voor mensen met een beperking. De informatie over de mate van toegankelijkheid van vermaak- en verblijfsaccommodaties wordt gedigitaliseerd en is voor mensen met een beperking makkelijk terug te vinden. De informatie is door studenten van Stenden Hogeschool verzameld. Zij inventariseerden op de eilanden en in de kustregio’s 366 accommodaties en 40 routes. De resultaten zijn zichtbaar op een toeristisch aantrekkelijke website. Uiteraard krijgt ook zorg-op-maat tijdens de vakantie aandacht. De toerist met een zorgvraag kan via een loket de gewenste zorg op het vakantieadres regelen. Voor meer informatie: www.partoer.nl onder de rubriek toerisme met zorg


Accommodaties De VVV Terschelling bemiddelt uitsluitend voor de door de Stichting Classificatie Kampeer- en Bungalowbedrijven geclassificeerde verhuurobjecten. Alle relevante informatie van ieder verhuurobject wordt opgeslagen en permanent bijgewerkt. Ook zijn alle accommodaties die via ons worden aangeboden door ons bezocht. Onze ‘verblijfsexperts‘ zijn dan ook bij uitstek geschikt om uw wensen te vertalen in een geschikt vakantieverblijf. www.vvvterschelling.nl/boeken of tel. (0562)443000 Ligging De accommodaties liggen verspreid over het hele eiland. Er zijn twee zomerhuisgebieden vlak bij zee: West aan Zee en Midsland aan Zee. Inrichting De prijs van de verhuurde vakantieverblijven is meestal inclusief energiekosten. Wel worden vaak verplichte schoonmaakkosten berekend. Ook is er sprake van een borg, die u normaal gesproken terug ontvangt wanneer u het verblijf schoon en netjes achterlaat. Linnengoed wordt vaak tegen een vergoeding beschikbaar gesteld en is soms bij de prijs inbegrepen. Op Terschelling zijn meerdere bedrijven die (bed) linnen verhuren. Kindermeubilair is vaak aanwezig, al wordt er soms een vergoeding voor gevraagd. Huisdieren en voorbehoud Het is lang niet altijd toegestaan een huisdier mee te nemen. Als het wel is toegestaan, staat dit met een symbool aangegeven. De gegevens kunnen in de loop van het jaar wijzigen. Controleer deze dus altijd eerst bij de verhuurder of bij de VVV. De vermelde gegevens komen volledig voor de verantwoordelijkheid van de verhuurder.

Classificatie Het classificeren van de verhuurobjecten heeft tot doel om de consument te helpen bij het kiezen van een geschikte accommodatie. Naast ligging, prijs, grootte, etc. speelt bij het maken van een keuze ook het inrichtingsniveau van de woning een rol. Classificatie maakt het mogelijk onderlinge verschillen tussen woningen tot uitdrukking te brengen. Dit gebeurt door een aanduiding met minimaal 1 ster en maximaal 5 sterren. Het systeem is een fijnmazige methode, waarmee de kwaliteit en de capaciteit van de verschillende onderdelen worden beoordeeld. Er zijn inmiddels ook beoordelingsnormen vastgesteld voor vloeroppervlaktes. Afwijkingen van de norm naar boven en beneden worden respectievelijk positief en negatief beoordeeld. Elke drie jaar worden de woningen aan een onderzoek onderworpen om te bepalen of de bestaande classificatie nog van toepassing is. Bij het vaststellen van het classificatieresultaat wordt een woning op de volgende punten beoordeeld: 1. Buitenkant / directe omgeving 2. Woon- /eetkamer 3. Keuken 4. Sanitair 5. Slaapkamer(s) 6. Algemeen / diversen Voor alle onderdelen worden punten gegeven voor de hoeveelheid voorzieningen en de kwaliteit daarvan. De totale puntenscore bepaalt uiteindelijk welke classificatie kan worden verleend. Het classificatiesysteem beoordeelt de woningen op basis van bewoning door maximaal 8 personen.

ACCOMMODATIES

Accommodaties op Terschelling

West Terschelling

WT

West Buiten

WTB

West Aan Zee

WZ

Hee

HE

Kaart

KA

Kinnum

KI

Baaiduinen

BA

Midsland

MI

Striep

ST

Midsland NW

MNW

Midsland NO

MNO

Midsland aan Zee

MZ

Formerum Zuid

FZ

Landerum

LA

Formerum

FO

Formerum aan Zee

FOZ

Formerum Noord

FN

Lies

LI

Hoorn

HO

Hoorn Buiten

HOB

Oosterend

OS

Chalets

CH

Caravans

CA

Prijzen De prijzen die genoemd worden zijn per week. Min. is minimum en geldt in het laagseizoen, in de wintermaanden. Max. is maximum en geldt in het hoogseizoen, feestdagen en de zomerperiode.

Boeken?

www.vvvterschelling.nl

57 (0562) 443000


ACCOMMODATIES WT WTB WZ HE KA KI

bbbb

Boekingscode: WT24

Boekingscode: WT41

bbbb

Boekingscode: WT94

Scapa Flow

woning Keie - Cornelis

Appartement Lepeltjesheide

gelegen in rustige straat in het oude dorp, nauwelijks verkeer, vlakbij parkeerterrein, haven, Groene strand en dorpsvoorzieningen, zonneterras, zeer aantrekkelijk voor 2 personen

woning van 70m2, geheel gelijkvloers, woonkamer, 2 slaapkamers (5e bed mogelijk), 1 wastafel, 200 m2 omheinde tuin met zicht op de Brandaris en het Wad

gelegen in centrum West-Terschelling, klein dakterras op het westen aanwezig, ruimte voor extra kinderbedjes op slaapkamer, kindermeubilair te huur, prijswijzigingen voorbehouden

Oosterduinstraat 6, West-Terschelling Max: 4 p. Min: € 335,00 p.w. Max: € 610,00 p.w.

Oosterduinstraat 20, West-Terschelling Max: 4 p. Min: € 425,00 p.w. Max: € 525,00 p.w.

Torenstraat 5a, West-Terschelling Max: 6 p. Min: € 190,00 p.w. Max: € 515,00 p.w.

+ 19 0 02 1 01 2 00 3 02 4 00 , A + 32 0 02 1 01 2 00 3 00 4 02 , A + 18 0 06 1 00 2 00 3 04 4 00 . A C D G F J 5 02 K H I L M R C E G F 5 01 K D G F 5 03 K H I N U V W Y Z c d g U W Y c d h T V W Y Z Q h r 00 l e r 00 e r 40 p e

BA MI ST MNW MNO MZ FZ LA FO FOZ FN

bbbb

Boekingscode: WT96

Boekingscode: WT97

bbbb

Boekingscode: WT99

bbb

appartement Large

appartement X-Large

Appartement Dopheide

ruime appartementen op de 1ste of 2e etage, verscholen in de bossen van West-Terschelling, rustig gelegen, dorp op 10 minuten loopafstand, gratis gebruik van overdekt zwembad de Dôbe wat aan het complex grenst

begane grond, verscholen in de bossen van WestTerschelling, rustig gelegen, dorp op 10 minuten loopafstand, gratis gebruik van overdekt zwembad de Dôbe wat aan het complex grenst

gelegen in centrum West-Terschelling, klein dakterras op het westen aanwezig, ruimte voor extra kinderbedjes op slaapkamer, kindermeubilair te huur, prijswijzigingen voorbehouden

Sportlaan 5, West-Terschelling Max: 4 p. Min: € 620,00 p.w. Max: € 1330,00 p.w.

Sportlaan 5, West-Terschelling Max: 6 p. Min: € 740,00 p.w. Max: € 1540,00 p.w.

Torenstraat 3a, West-Terschelling Max: 6 p. Min: € 250,00 p.w. Max: € 685,00 p.w.

+ 40 0 04 1 00 2 00 3 00 4 02 . A + 50 0 06 1 00 2 00 3 00 4 03 . A + 24 0 06 1 00 2 00 3 03 4 00 . A F J 5 01 M F J 5 01 M E G F J 5 02 K H I N S T V O X Z d Q S T V O X Z d Q S T U V Y d Q h w r 45 p j m e f w r 45 j m e f r 00 l

LI HO HOB OS CH CA

Boekingscode: WTB01

bbbb

bbbb

Boekingscode: WTB03

bbbb

appartement De Ploeg

appartement De Zeis

appartement De Zicht

Ruim 5-persoons appartement, met een tuin met veel speelruimte, zeer geschikt voor kinderen. Honden zijn toegestaan. Zesde bed op aanvraag.

Ruim 5-persoons appartement, met een tuin met veel speelruimte, zeer geschikt voor kinderen. Honden zijn toegestaan. Zesde bed op aanvraag.

Ruim 6-persoons appartement. Rondom de voormalige boerderij een grote tuin met veel speelruimte. Zeer geschikt voor kinderen. Honden zijn toegestaan.

Hoofdweg 3, West-Terschelling Max: 5 p. Min: € 260,00 p.w. Max: € 475,00 p.w.

58

Boekingscode: WTB02

Hoofdweg 3, West-Terschelling Max: 5 p. Min: € 260,00 p.w. Max: € 475,00 p.w.

Hoofdweg 3, West-Terschelling Max: 6 p. Min: € 285,00 p.w. Max: € 500,00 p.w.

+ 25 0 05 1 00 2 00 3 02 4 01 . A + 25 0 05 1 00 2 00 3 02 4 01 . A + 32 0 06 1 00 2 00 3 02 4 01 . A E G F 5 03 K M E G F 5 03 K M E G F J 5 03 K M U W X Y c d h U W X Y c d h U W X Y Z c d h w r 35 p j e w r 35 p j e w r 35 p j e Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


ACCOMMODATIES

Boekingscode: WTB04

bbb

Boekingscode: WTB05

bbb

Boekingscode: WTB06

bbb

appartement De Eg

zomerhuis Salatiga

appartement Oostkant

Ruim 5-persoons appartement, met een tuin met veel speelruimte, zeer geschikt voor kinderen. Honden zijn toegestaan.

gunstige ligging, net buiten West-Terschelling, vlakbij wad, bos en duinen, comfortabel en gezellig 5-persoons zomerhuis, bagageservice en wifi hotspot

gunstige ligging, net buiten West-Terschelling, vlakbij wad, bos en duinen, comfortabel en gezellig 2-persoons appartement, bagageservice en wifi hotspot

Hoofdweg 3, West-Terschelling Max: 5 p. Min: € 260,00 p.w. Max: € 475,00 p.w.

Hoofdweg 8, West-Terschelling Max: 5 p. Min: € 340,00 p.w. Max: € 595,00 p.w.

Hoofdweg 8, West-Terschelling Max: 2 p. Min: € 250,00 p.w. Max: € 440,00 p.w.

WT WTB WZ HE

+ 23 0 05 1 00 2 00 3 02 4 01 . A + 20 0 05 1 00 2 00 3 02 4 01 , A + 16 0 02 1 00 2 00 3 00 4 01 . A E G F 5 03 K M E G F J 5 03 K N E G F 5 01 K N KA U W X Y c d h U W X Y d Q h U W X Y d Q h w r 00 b p j e w r 35 p j e w r 00 b p j e KI BA MI ST MNW MNO Boekingscode: WTB07

bbb

Boekingscode: WTB08

bbbb

bbbb

MZ

Hoofdweg 10, West-Terschelling Max: 8 p. Min: € 700,00 p.w. Max: € 850,00 p.w.

FZ

Boekingscode: WTB09

appartement Welkom

appartement Nooitgedacht

woning Landzicht

gunstige ligging, net buiten West-Terschelling, vlakbij wad, bos en duinen, comfortabel en gezellig 4-persoons appartement, bagageservice en wifi hotspot

gunstig ligging, net buiten West-Terschelling, vlakbij wad, bos en duinen, comfortabel en gezellig 4-persoons appartement, bagageservice en wifi hotspot

gelegen net buiten het dorp en grenst aan het bosen duingebied, zeer geschikt voor familie uitjes of er met vrienden even gezellig een weekend of midweek op uit

Hoofdweg 8, West-Terschelling Max: 4 p. Min: € 300,00 p.w. Max: € 550,00 p.w.

Hoofdweg 8, West-Terschelling Max: 4 p. Min: € 300,00 p.w. Max: € 550,00 p.w.

LA FO

+ 19 0 02 1 01 2 00 3 02 4 00 . A + 22 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A + 25 0 10 1 00 2 00 3 05 4 00 - A E G F J 5 02 K N E G F J 5 02 K N E G F J 5 05 K N FOZ T V W X Y d Q h T V W X Y d Q h T V W X Y Z c d h w r 00 b p j e w r 00 b p j e w r 00 j e FN LI HO HOB OS CH Boekingscode: WTB10

bbb

CA

appartement Petunia

Hoofdweg 15, West-Terschelling Max: 4 p. Min: € 275,00 p.w. Max: € 430,00 p.w.

Appartement Petunia maakt deel uit van 4 appartementen WTB10, WTB11, WTB12 en WTB13 gelegen tussen West-Terschelling en Midsland.

+ 13 0 00 1 01 2 01 3 00 4 02 . A E G 5 02 K L N T V W X Y Z c d h w r 00 j

59 Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


ACCOMMODATIES

Huisje vrij? Check het online!

WT WTB WZ

Boekingscode: WTB28

bbbb

Boekingscode: WTB51

bbbbb

huisje De Akker

bungalow 't Land

Ruim 2-persoons vrijstaand huisje met rondom een grote tuin, vlakbij het dorp West-Terschelling, waar honden zijn toegestaan.

de bungalow staat op camping Landzicht, gelegen net buiten het dorp en grenst aan het bos- en duingebied, privé terras aanwezig

Hoofdweg 3, West-Terschelling Max: 2 p. Min: € 235,00 p.w. Max: € 400,00 p.w.

Hoofdweg 10, West-Terschelling Max: 6 p. Min: € 355,00 p.w. Max: € 630,00 p.w.

HE KA KI

+ 21 0 02 1 00 2 00 3 00 4 01 , A + 27 0 06 1 00 2 00 3 02 4 01 , A E G F 5 01 K M E G F J 5 02 K H I M U W Y c d h U V W X Y Z c d h w r 30 p j r 00 j e

Wij helpen u graag verder: www.vvvterschelling.nl of bel (0562) 443000

BA MI ST MNW MNO MZ FZ LA

Boekingscode: WTB52

bbbbb

appartement Arjensduin

Hoofdweg 7, West-Terschelling Max: 6 p. Min: € 390,00 p.w. Max: € 825,00 p.w.

genieten van het buitenleven én de luxe van een eigen huis, dat kan in onze vijfsterrenappartementen net buiten West-Terschelling

FO FOZ FN

+ 27 0 04 1 01 2 00 3 02 4 01 . A E G F J 5 04 K H I L N R T V W X Y Z c d h r 00 b p j m e

LI HO HOB OS CH CA

bbb

Boekingscode: WZ01

bbbb

Boekingscode: WZ15

bbbb

bungalow Eersteling

bungalow Duinroos

bungalow Wielewaal

het eerst gebouwde huisje in West aan Zee, gezellig en persoonlijk ingericht, vrij uitzicht over mooi duingebied en 300 m. van het strand

charmante comfortabele bungalow met in de woonkamer vloerverwarming, dichtbij zee, met ruime tuin en terrassen rondom het huis

rustig gelegen ± 150 meter van duin en Noordzeestrand, veel privacy, openhaard en garage aanwezig

West aan Zee 101, West aan Zee Max: 4 p. Min: € 275,00 p.w. Max: € 500,00 p.w.

60

Boekingscode: WZ02

West aan zee 104, West aan Zee Max: 5 p. Min: € 450,00 p.w. Max: € 800,00 p.w.

West aan Zee 148, West aan Zee Max: 6 p. Min: € 375,00 p.w. Max: € 665,00 p.w.

+ 20 0 03 1 01 2 00 3 03 4 00 , A + 27 0 03 1 01 2 00 3 00 4 03 , A + 27 0 04 1 01 2 00 3 00 4 03 , A B D G F 5 02 K L N C E G 5 03 K H C D G F 5 03 K H I L N U W Y Z c d g T V W Y c d h T V W Y Z a c d h r 00 b j e r 40 j m e r 00 p j m e Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


ACCOMMODATIES

Boekingscode: WZ28

bbb

Boekingscode: WZ33

bbbb

b

Boekingscode: HE01

bungalow De Zeekoet

bungalow Cyprian

appartement Noordwest

2 onder 1 kap, gelegen boven op een duin, dichtbij strand en zee, verhuur van vrijdag tot vrijdag, weekendverhuur alleen in voor- en najaar

fantastisch huis in de duinen, van alle comfort voorzien, o.a. houtkachel, 200m van het Noordzeestrand, terras aan zuid- en westkant

acc.: woonkamer, 1 slaapkamer gelijkvloers met 1x2 pers.bed en 2 op bovenverdieping met 4x1 persoons bedden, 2 wastafels, gebruik wasautomaat mogelijk

West aan Zee 181, West aan Zee Max: 4 p. Min: € 360,00 p.w. Max: € 495,00 p.w.

West aan Zee 107, West aan Zee Max: 4 p. Min: € 499,00 p.w. Max: € 895,00 p.w.

Hee nr. 6, Hee Max: 6 p. Min: € 295,00 p.w. Max: € 350,00 p.w.

WT WTB WZ HE

+ 17 0 02 1 00 2 02 3 00 4 03 - A + 24 0 02 1 01 2 00 3 00 4 03 , A + 16 0 04 1 01 2 00 3 02 4 01 . A E G F J 5 01 K L C E G F J 5 01 K H I L E G F 5 02 K N KA T V W Y a c d P h U W Y Z a c d g U W X Y Z c d h r 60 p j e r 00 b p j w r 00 p j e KI BA MI ST MNW MNO

bb

Boekingscode: HE02

b

Boekingscode: HE03

bbb

Boekingscode: KI01

appartement Zuid

appartement Zuidwest

appartement Waddenparel nr. 1

acc.: woonkamer , 3 slaapkamers op bovenverdieping met 1x2 persoons- en 4x1 persoons bedden, 1 wastafel, gebruik wasautomaat mogelijk

acc.: woonkamer, 1 slaapkamer gelijkvloers met 1x2 pers.bed en 2 op bovenverdieping met 4x1 persoons bedden, 2 wastafels, gebruik wasautomaat mogelijk

rustig en landelijk gelegen met vrij uitzicht aan de zeedijk met terras op het westen, speelvoorzieningen aanwezig

Hee nr. 6, Hee Max: 6 p. Min: € 295,00 p.w. Max: € 350,00 p.w.

Hee nr. 6, Hee Max: 6 p. Min: € 295,00 p.w. Max: € 350,00 p.w.

Kinnum 13 A, Kinnum Max: 4 p. Min: € 599,00 p.w. Max: € 699,00 p.w.

MZ FZ LA FO

+ 24 0 04 1 01 2 00 3 03 4 00 . A + 16 0 04 1 01 2 01 3 02 4 01 . A + 17 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A E G F 5 01 K N E G F 5 02 K N E G F 5 01 K N FOZ U W X Y Z c d h U W X Y Z c d h S T U V W X Y d h w r 00 p j e w r 50 p j e w r 00 p j e FN LI HO

Lastminute? Check het online! Boekingscode: KI02

bbb

Boekingscode: KI03

bbb

appartement Waddenparel nr. 2

appartement Waddenparel nr. 3

rustig en landelijk gelegen met vrij uitzicht aan de zeedijk met terras op het westen, speelvoorzieningen aanwezig

rustig en landelijk gelegen met vrij uitzicht aan de zeedijk met terras op het westen, speelvoorzieningen aanwezig

Kinnum 13 A, Kinnum Max: 4 p. Min: € 599,00 p.w. Max: € 699,00 p.w.

HOB OS CH CA

Kinnum 13 A, Kinnum Max: 4 p. Min: € 599,00 p.w. Max: € 699,00 p.w.

+ 17 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A + 17 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A E G F 5 01 K N E G F 5 01 K N S T U V W X Y d h S T U V W X Y d h w r 50 p j e w r 50 p j e Boeken?

Wij helpen u graag verder: www.vvvterschelling.nl of bel (0562) 443000

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000

61


ACCOMMODATIES WT WTB WZ

bb

Boekingscode: BA02

Boekingscode: BA03

bbb

Boekingscode: BA16

bbb

appartement Hierum

appartement Allum

appartement Zeealsem

ligging: appartement in Terschellinger boerderij met ruime tuin, 500m vanaf Waddenzee, bushalte voor de deur, extra kamer op aanvraag

ligging: appartementen in Terschellinger boerderij met ruime tuin, 500m vanaf Waddenzee, bushalte voor de deur, extra kamer op aanvraag

acc.: woonkamer, 1 slaapkamer gelijkvloers met 2x1 persoons bedden, vloerverwarming, centrifuge, incl. bed- en keukenlinnen

Baaiduinen 6, Baaiduinen Max: 2 p. Min: € 205,00 p.w. Max: € 290,00 p.w.

Baaiduinen 6, Baaiduinen Max: 2 p. Min: € 205,00 p.w. Max: € 290,00 p.w.

Baaiduinen 9, Terschelling Baaiduinen Max: 2 p. Min: € 245,00 p.w. Max: € 295,00 p.w.

HE KA KI

+ 11 0 00 1 01 2 00 3 01 4 00 . A + 27 0 00 1 01 2 00 3 01 4 00 . A + 20 0 02 1 00 2 00 3 00 4 01 . A E G F 5 01 K M E G F 5 01 K M E G F 5 01 K M U W X Y c d h U W X Y Z c d h U W X Y c d Q h r 00 p j e r 00 p j e r 00 p j e

BA MI ST MNW MNO MZ FZ LA

bbb

Boekingscode: BA17

Boekingscode: BA18

bbb

FN

bbb

appartement Zeekraal

appartement Zeewinde

huisje

acc.: woonkamer, 1 slaapkamer gelijkvloers met 2x1 persoons bedden, vloerverwarming, centrifuge, incl. bed- en keukenlinnen

acc.: woonkamer, 1 slaapkamer gelijkvloers met 2x1 persoons bedden, vloerverwarming, centrifuge, incl. bed- en keukenlinnen

idyllisch huisje met 2 bedsteden (1.45 x 2.10 en 1.20 x 2.00) met veel privacy, beschutte tuin, 2 terrassen, gebruik wasmachine en droger mogelijk, extra T.V. in bedstee, in juli/aug minimale verhuur van 2 weken

Baaiduinen 9, Baaiduinen Max: 2 p. Min: € 245,00 p.w. Max: € 295,00 p.w.

Baaiduinen 9, Baaiduinen Max: 2 p. Min: € 245,00 p.w. Max: € 295,00 p.w.

FO FOZ

Boekingscode: BA19

Baaiduinen 5, Baaiduinen Max: 2 p. Min: € 295,00 p.w. Max: € 395,00 p.w.

+ 20 0 02 1 00 2 00 3 00 4 01 . A + 20 0 02 1 00 2 00 3 00 4 01 . A + 20 0 00 1 02 2 00 3 00 4 00 , A E G F 5 01 K M E G F 5 01 K M E G F 5 01 K L M U W X Y c d Q h U W X Y c d Q h U W Y Z c d g r 00 p j e r 00 p j e w r 00

LI HO HOB OS CH CA

bbbb

Boekingscode: BA21

bbbbb

Boekingscode: MI21

bbb

appartement de Meerpaal

appartement Fladderak

appartement Helmschelp

gezellig appartement, van alle gemakken voorzien, twee grote beschutte terrassen, extra 2 pers. bedstee, piano, gebruik van wasmachine en droger mogelijk, bushalte en waddenzee vlakbij, in juli/aug minimale verhuur van 2 weken

comfortabel appartement met terras op het zuiden, vloerverwarming, badkamer met whirlpool

appartement met vloerverwarming, rustig gelegen aan de rand van het dorp Midsland, supermarkt op loopafstand

+ 15 0 02 1 01 2 00 3 00 4 01 - A D G F 5 01 K L M U W Y Z c d g w r 00

+ 25 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A + 13 0 02 1 00 2 00 3 01 4 00 . A E G F J 5 03 K H L N E G 5 01 K N R S T V W X Y Z c d g V W Y Z c d h r 00 j e r 00

Baaiduinen 5, Baaiduinen Max: 2 p. Min: € 295,00 p.w. Max: € 395,00 p.w.

62

Boekingscode: BA38

Boeken?

Baaiduinen 10a, Baaiduinen Max: 4 p. Min: € 350,00 p.w. Max: € 550,00 p.w.

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000

Zuidmidslandweg 12, Midsland Max: 2 p. Min: € 225,00 p.w. Max: € 335,00 p.w.


ACCOMMODATIES

Boekingscode: MI22

bbb

Boekingscode: MI23

bbb

bbb

Boekingscode: MI24

appartement Strandschelp

appartement Kroonschelp

appartement Zonneschelp

appartement met vloerverwarming, rustig gelegen aan de rand van het dorp Midsland, supermarkt op loopafstand

appartement met vloerverwarming, rustig gelegen aan de rand van het dorp Midsland, supermarkt op loopafstand

appartement met vloerverwarming, rustig gelegen aan de rand van het dorp Midsland, supermarkt op loopafstand

Zuidmidslandweg 12, Midsland Max: 4 p. Min: € 250,00 p.w. Max: € 385,00 p.w.

Zuidmidslandweg 12, Midsland Max: 4 p. Min: € 250,00 p.w. Max: € 385,00 p.w.

Zuidmidslandweg 12, Midsland Max: 4 p. Min: € 250,00 p.w. Max: € 385,00 p.w.

WT WTB WZ HE

+ 16 0 02 1 01 2 00 3 02 4 00 . A + 16 0 02 1 01 2 00 3 02 4 00 . A + 16 0 02 1 01 2 00 3 02 4 00 . A E G 5 03 K L N R E G 5 03 K L N R E G 5 03 K L N R KA V W Y c d h S V W Y c d h S V W Y d h r 00 e r 00 e r 00 e KI BA MI ST MNW MNO Boekingscode: MI26

bbbb

bbb

MZ

Oud Wagenpad 2, Midsland Max: 4 p. Min: € 285,00 p.w. Max: € 435,00 p.w.

FZ

Boekingscode: MI36

Boekingscode: MI37

appartement Noordzijde

appartement Nij Ges

appartement Gespôlle

Licht appartment, op 1e etage, gelegen aan de achterkant van een huis in het centrum van Midsland. Eigen ingang via ruime, beschutte tuin met eigen terrasmeubilair. Veel privacy.

een gezellig knus appartement met alles erop en eraan, grote tuin met terrashaard, op loopafstand van Midsland, een gezellig dorpje waar je lekkker kan eten en uitgaan

een gezellig knus appartement met alles erop en eraan, grote tuin met terrashaard, op loopafstand van Midsland, een gezellig dorpje waar je lekkker kan eten en uitgaan

Oosterburen 17, Midsland Max: 2 p. Min: € 175,00 p.w. Max: € 280,00 p.w.

Oud Wagenpad 2, Midsland Max: 4 p. Min: € 300,00 p.w. Max: € 450,00 p.w.

LA FO

+ 25 0 00 1 01 2 00 3 01 4 00 . A + 20 0 02 1 01 2 00 3 02 4 00 . A + 23 0 02 1 01 2 00 3 02 4 00 . A D G F 5 01 K H M E G F J 5 01 K L N E G F J 5 01 K L N FOZ U W Y Z c d h S T U W Z c d Q g U W Y Z c d Q g r 00 j w r 35 j e w r 35 j e FN LI HO HOB OS CH Boekingscode: ST03

bbb

Boekingscode: ST04

bbb

Boekingscode: MNW08

bb

appartement Voorhuis

appartement Schuur

huisje Caprifolium

rustig gelegen aan de wadkant ± 500 m van het dorp Midsland met terras op het zuiden en groot speelgazon

rustig gelegen aan de wadkant ± 500 m van het dorp Midsland met terras op het zuiden en groot speelgazon

gelegen aan het Schuttersbos met geheel omheinde tuin, 1800 meter van het strand en het centrum van Midsland

Striep nr. 10, Striep Max: 4 p. Min: € 300,00 p.w. Max: € 375,00 p.w.

Striep nr. 10, Striep Max: 4 p. Min: € 300,00 p.w. Max: € 375,00 p.w.

Duinweg 89, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 335,00 p.w. Max: € 550,00 p.w.

+ 23 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A + 22 0 04 1 00 2 00 3 00 4 02 . A + 19 0 00 1 01 2 01 3 00 4 02 , A D G F 5 01 K L M D G 5 01 K M E G F J 5 01 K H L U W X Y Z c d g T V W X Y Z c d g T V W Y Z c d g r 00 j e r 00 j r 38 p j m e Boeken?

CA

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000

63


ACCOMMODATIES WT WTB WZ

bb

Boekingscode: MNW09

Boekingscode: MNW15

bbbbb

Boekingscode: MNW16

bbbbb

huis Duindistel

bungalow Cameleon

bungalow Heideroosje

acc: woonkamer, 2 slaapkamers gelijkvloers met 6x1 persoonsbedden, 3 wastafels, schuifpui naar terras, vrij gelegen, eigen terrein

ruime vakantiewoning, rustig gelegen, groot stuk grond, veel privacy

vrijstaande, in Terschellinger stijl opgebouwde boerderij, 1400 m2 vrije grond rondom

Dorreveldweg 12, Midsland Noord Max: 6 p. Min: € 295,00 p.w. Max: € 625,00 p.w.

Dorreveldweg 14, Midsland Noord Max: 6 p. Min: € 550,00 p.w. Max: € 825,00 p.w.

Dorreveldweg 22, Midsland Noord Max: 6 p. Min: € 395,00 p.w. Max: € 850,00 p.w.

HE KA KI

+ 22 0 06 1 00 2 00 3 00 4 02 , A + 33 0 06 1 00 2 00 3 02 4 01 , A + 26 0 06 1 00 2 00 3 02 4 01 , A E G F 5 03 K C E G F J 5 03 K H I L N C E G F J 5 03 K H I L M R U W Y c d h S T V W Y Z c d Q h S T V W Y Z c d h o r 00 j e r 00 p j e f r 00 j e

BA MI ST MNW MNO MZ FZ LA

Boekingscode: MNW22

bbbbb

Boekingscode: MNW33

bbbbb

bungalow Neptunus

bungalow Zilverschoon

bungalow Goede Haven West

luxe vakantiewoning, groot stuk grond, veel privacy, rustig gelegen

vrijstaande, ruime, luxueuze bungalow midden op het eiland, geschikt voor mindervaliden, beschikt over een stoomcabine

2 onder 1 kap, rustig gelegen omgeven door groot grasveld, eigen parkeerplaats, 1200 m van het Noordzeestrand, 800 m van dorp Midsland, diverse restaurants op loopafstand

Duinweg 41, Midsland Noord Max: 6 p. Min: € 625,00 p.w. Max: € 975,00 p.w.

Dorreveldweg 50, Midsland Noord Max: 8 p. Min: € 800,00 p.w. Max: € 950,00 p.w.

FO FOZ FN

bbb

Boekingscode: MNW52

Heereweg 13, Midsland Noord Max: 6 p. Min: € 225,00 p.w. Max: € 685,00 p.w.

+ 40 0 06 1 00 2 00 3 02 4 01 , A + 30 0 08 1 00 2 00 3 03 4 01 , A + 31 0 06 1 00 2 00 3 04 4 00 - A C E G F J 5 03 K H I L N C E G F J 5 04 K H I L N R E G F J 5 04 K L N S T V O W X Y Z c d Q h S T U V W Y Z a c d U W X Y c d h r 00 p j m e f r 75 b p j m e r 50 p j e

LI HO HOB OS CH CA

Boekingscode: MNW53

bbb

bbb

Boekingscode: MNW62

bbbb

bungalow Goede Haven Oost

huisje 't Roefje

bungalow De Hilde

2 onder 1 kap, rustig gelegen omgeven door groot grasveld, eigen parkeerplaats, 1200 m van het Noordzeestrand, 800 m van dorp Midsland, diverse restaurants op loopafstand

rustig gelegen omgeven door groot grasveld, eigen parkeerplaats, 1200 m van het Noordzeestrand, 800 m van dorp Midsland, diverse restaurants op loopafstand

5-pers. bungalow, 3 slaapkamers, rustig en mooi gelegen, grote tuin, vrij uitzicht, max. 6 personen

Heereweg 13, Midsland Noord Max: 6 p. Min: € 225,00 p.w. Max: € 685,00 p.w.

64

Boekingscode: MNW54

Heereweg 13 a, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 185,00 p.w. Max: € 475,00 p.w.

Dorreveldweg 52, Midsland Noord Max: 6 p. Min: € 335,00 p.w. Max: € 695,00 p.w.

+ 31 0 06 1 00 2 00 3 04 4 00 - A + 16 0 04 1 00 2 00 3 00 4 02 , A + 22 0 04 1 01 2 00 3 01 4 02 , A E G F J 5 04 K L N E G 5 01 K L N C E G F J 5 02 K L U W X Y c d h U W Y c d h T V W Y c d g r 50 p j e r 35 p e r 00 j e Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


ACCOMMODATIES

Boekingscode: MNW65

bbbbb

Boekingscode: MNW66

bbb

bbbb

Boekingscode: MNW73

bungalow De Grutto

bungalow Het Witte Paard

bungalow Hendrika

comfortabele ruime woning, rustig gelegen op 60 meter van de weg, omgeven door houtwallen op 950 m2 grond, veel privacy

woonkamer, 3 slaapkamers, voor- en achterterras, eigen oprit, vrijstaand op eigen duingebied, dichtbij strand en dorp Midsland

gelegen dichtbij strand en aan de rand van de duinen, bushalte op 100m, alles gelijkvloers, grote tuin met beschut terras en buitenhaard

Duinweg Midsland 73, Midsland Max: 6 p. Min: € 370,00 p.w. Max: € 870,00 p.w.

Heereweg 35, Midsland Noord Max: 6 p. Min: € 295,00 p.w. Max: € 575,00 p.w.

Duinweg 25, nr. 9-I, Midsland Noord Max: 6 p. Min: € 325,00 p.w. Max: € 695,00 p.w.

WT WTB WZ HE

+ 33 0 02 1 02 2 00 3 03 4 00 , A + 25 0 00 1 01 2 02 3 00 4 03 , A + 30 0 02 1 01 2 00 3 00 4 03 , A E G F J 5 02 K H I L N D G F J 5 01 K H L N E G F J 5 04 K H L N KA U V W Y Z a c d h T V W Y c d g T V W Y Z a c d g r 00 j e o r 00 b j e r 50 j e KI BA MI

Boekingscode: MNW74

bbbb

Boekingscode: MNW77

bbb

bungalow Cocon

bungalow Nina

zeer rustig gelegen bungalow met grote beschutte tuin aan rand van natuurgebied met wandel- en fietspaden

mooie vrijstaande bungalow in ruim opgezet park, van alle gemakken voorzien, ook halfpension mogelijk bij eetcafé Onder de Pannen

Duinweg Midsland 55, Midsland Terschelling Max: 6 p. Min: € 290,00 p.w. Max: € 580,00 p.w.

Activiteiten & Excursies

ST

Boek je online!

MZ

MNW MNO

FZ

Duinweg 25-O, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 400,00 p.w. Max: € 625,00 p.w.

LA FO

+ 25 0 02 1 01 2 01 3 00 4 03 , A + 21 0 02 1 00 2 02 3 00 4 03 , A B D G F 5 03 K H I L N C E G F 5 04 K H T U W Y c d h U W X Y Z a c d g r 00 p j e r 00 p j e

FOZ Wij helpen u graag verder: www.vvvterschelling.nl of bel (0562) 443000

Landal Schuttersbos

Ervaar het typische eilandgevoel tijdens uw verblijf op Landal Schuttersbos. Vanuit het knusse park in Midsland loopt u zo de natuur in. Ontdek de bossen, duinen, heide en prachtige brede stranden van het eiland. En na uren zwerven langs de vloedlijn, geniet u nog meer van uw rietgedekte cottage. Dat is optimaal vakantie vieren! Een kleinschalig park met 41 gelijkvloerse, vrijstaande rietgedekte en moderne cottages. Woonkamer met zit- en eethoek. Flatscreen-tv, radio-/cd-speler en DVD-speler. Internetaansluiting (tegen betaling). Open keuken met o.a. combimagnetron en afwasmachine. CV. Terras met tuinmeubilair en parasol. Alle cottages zijn rookvrij. Het park beschikt o.a. over een sport-/ speelveld, speeltoestellen, ontbijt-, broodjes-, boodschappen- en bagageservice. Boekingscode: MNW79

bbbb

Landal Schuttersbos

Duinweg 93, Midsland Noord Max: 6 p. Min: € 340,00 p.w. Max: € 1010,00 p.w.

4-6 pers. cottage Type 4-6D Opp. ca. 45 m2: Twee slaapkamers, waarvan één met een 2-persoonsbed (2 matrassen) en één slaapkamer met een stapelbed. 2-persoonsbedstee (140x200) in de woonkamer. Douche, wastafel en toilet.

+ 22 0 02 1 01 2 01 3 02 4 02 , A E G F J 5 01 K M U W X Y Z c d h w r 00 b l j e

FN LI HO HOB OS CH CA

65 Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


ACCOMMODATIES WT WTB

Landal Résidence Terschelling

Bent u op zoek naar de luxe van alles onder één dak en toch de vrijheid van een vakantiehuis? Vlak bij het gezellige dorpje Midsland, op 2 km van het Noordzeestrand, ligt Landal Résidence Terschelling. Het park beschikt o.a. over een overdekt zwembad, speeltuin, een kleine fitnessruimte en diverse wellnessvoorzieningen zoals een sauna en Turks stoombad. De moderne appartementen, deels met uitzicht op de gemeenschappelijke tuin of het weidse landschap, zijn voorzien van woonkamer met zit- en eethoek, flatscreen-tv, radio-/cd-speler en DVD-speler. In de moderne open keuken vindt u o.a. keramische kookplaat, combimagnetron en afwasmachine. Badkamer met ligbad, douchecabine en wastafel. Apart toilet. CV, vloerverwarming en -koeling. Kleine berging met wasmachine-/droogcombinatie. Gemeubileerd terras of balkon aanwezig. Draadloos internetten in het complex met uw eigen laptop (tegen betaling). Broodjes-, ontbijt-, boodschappen- en bagageservice. Boekingscode: MNW94

bbbb

4-pers. appartement Type 4B (ca. 70 m2): twee slaapkamers met twee 1-persoonsbedden.

Landal Résidence Terschelling

Heereweg 5, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 450,00 p.w. Max: € 1115,00 p.w.

6-pers. appartement Type 6D2 (ca. 100/110m2): drie slaapkamers met twee 1-persoonsbedden.

WZ

4-6 pers. luxe appartement Type 4-6DL (ca. 90/100m2): drie slaapkamers, waarvan twee met twee 1-persoonsbedden en één slaapkamer met stapelbed. 2e flatscreen-tv in één van de slaapkamers. Sauna en zonnehemel of sauna-/zonnehemelcombinatie.

HE KA KI

+ 30 0 04 1 00 2 00 3 00 4 02 . A E G F J 5 01 K H I N S T V W X Y Z c d Q h Prijzen en symbolen zoals vermeld betreffen de appartementen van het type 4B. Prijzen van andere types zijn op aanvraag. r 00 b p l j f

BA MI ST MNW MNO MZ FZ LA

Boekingscode: MNO02

bbbbb

FN

bbb

Boekingscode: MNO06

bbb

bungalow Arcadië

bungalow De Zeven Gouden Appels

bungalow Patria

geheel vrij gelegen comfortabel vakantiehuis aan de rand van de duinen en de Landerumer heide, groot terrein met beschut terras

Prachtig en rustig gelegen aan de Landerummerheide. Comfortabele vakantiewoning met een gezellige ruime tuin en terras op het zuiden. Kindvriendelijk.

rustig gelegen tegen duinrand, grenzend aan Landerumerheide, groot stuk eigen grond, geschikt voor gezinnen, zandbak is aanwezig in de tuin, 400 m2

Duinweg 78, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 375,00 p.w. Max: € 660,00 p.w.

FO FOZ

Boekingscode: MNO04

Duinweg 122, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 295,00 p.w. Max: € 620,00 p.w.

Duinweg 118, Midsland Noord Max: 5 p. Min: € 325,00 p.w. Max: € 650,00 p.w.

+ 22 0 02 1 01 2 00 3 00 4 02 , A + 19 0 02 1 00 2 02 3 00 4 03 , A + 24 0 03 1 01 2 00 3 00 4 03 , A E G F J 5 03 K H I L M D G F J 5 03 K H L N C D G 5 03 K H L N U W Y Z c d g T V W X Y Z c d g W Y Z a c d g r 00 b j e r 00 j e r 00 b j e

LI HO HOB OS CH CA

Boekingscode: MNO09

bbb

bbbbb

Boekingscode: MNO13

bbb

bungalow Achilles

bungalow Us Plak

bungalow Brunel

ruime living, grote keuken, afzonderlijk aangebouwde berging, terras op het zuiden, grote beschutte tuin

Luxe, modern en comfortabel, complete keuken, gunstige ligging t.o.v. strand en dorp, veel speelmogelijkheden voor kinderen, gebruik van 4 fietsen

bungalow met rondom groot grasveld met boomsingels, veel speelruimte voor kinderen, 1 km afstand tot het strand

Duinweg 64, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 250,00 p.w. Max: € 560,00 p.w.

66

Boekingscode: MNO10

Duinweg 68, Midsland Noord Max: 6 p. Min: € 370,00 p.w. Max: € 780,00 p.w.

Noordlandweg 7, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 275,00 p.w. Max: € 615,00 p.w.

+ 32 0 04 1 00 2 00 3 00 4 02 , A + 23 0 06 1 00 2 00 3 01 4 02 , A + 20 0 04 1 01 2 00 3 00 4 03 , D G F 5 03 K H L D G F J 5 02 K H I L N B D G F 5 03 K T V W Y Z a c d h T V W X Y Z a c d P h T V W Z c d h r 35 b j e r 50 b j m e r 00 b j Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


ACCOMMODATIES

Boekingscode: MNO14

bbbbb

Boekingscode: MNO15

bbbb

Boekingscode: MNO33

bbbbb

bungalow Pygmalion

bungalow Noorderlicht

bungalow De Stuuk

luxe, comfortabele vakantiewoning op rustig vrijgelegen terrein, compleet en met veel extra comfort ingericht

rustig gelegen met grote beschutte tuin met boomsingel, schuifpui naar beschut terras op het zuiden, berging en fietsenschuur

bungalow in grote beschutte tuin met veel privacy, terras en zandbak, 2 slaapkamers gelijkvloers, 1 slaapkamer op bovenverdieping met 2x1 pers. bed en extra tv

Noordlandweg 3, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 395,00 p.w. Max: € 690,00 p.w.

Noordlandweg 5, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 350,00 p.w. Max: € 550,00 p.w.

Duinweg 66, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 225,00 p.w. Max: € 625,00 p.w.

WT WTB WZ HE

+ 22 0 02 1 01 2 00 3 00 4 02 , A + 20 0 05 1 00 2 00 3 00 4 03 , A + 20 0 04 1 01 2 00 3 01 4 02 , A E G F J 5 02 K H I L M D G F 5 02 K H L D G F 5 02 K H I L M KA S T V W Y Z c d g T V W Y Z c d g T V W Y Z a c d h r 00 b j e o r 00 b j e r 00 j e KI BA MI ST MNW MNO Boekingscode: MNO38

bbb

Boekingscode: MNO45

bbbb

Boekingscode: MNO55

bbb

bungalow Akelei

bungalow Buitengaats

vakantiebungalow Strand en Zee

rustig gelegen, beschutte tuin met schommel en zandbak. terras op het zuiden, vloerverwarming, grenst aan natuurgebied Landerumer Heide.

centraal gelegen gerieflijke vakantiebungalow op 900 m2 grond, beschutte tuin, veel privacy

beschut en rustig gelegen vrijstaand zomerhuis, veel privacy, zonneterras en schaduwzitje onder bomen, terreingrootte 930m2, strand op 1,5 km, dorp 1,5 km ,bushalte en fietsenverhuur vlakbij

Duinweg Midsland 62, Midsland Terschelling Max: 6 p. Min: € 270,00 p.w. Max: € 570,00 p.w.

Duinweg 28, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 290,00 p.w. Max: € 595,00 p.w.

Noordlandweg 15, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 370,00 p.w. Max: € 675,00 p.w.

MZ FZ LA FO

+ 19 0 04 1 01 2 00 3 00 4 03 , A + 22 0 04 1 00 2 00 3 00 4 02 , A + 15 0 04 1 00 2 00 3 00 4 02 , A E G F 5 03 K H I L N E G F J 5 03 K H L N D G F 5 02 K H I L N FOZ T V W Y c d h T V W Y Z a c d h T V W X Y Z c d h r 00 p j e r 35 p j e r 40 b p j e FN LI HO HOB OS CH Boekingscode: MNO56

bbbb

Boekingscode: MNO57

bbbb

Boekingscode: MZ12

bbb

bungalow de Zeebaars

bungalow Erasmus

bungalow de Lamp

splitlevel bungalow, rookvrij, woonkamer met luxe open keuken, 2 slaapkamers met 1x2 persoons-en 2x3 persoonsstapelbed, badkamer met douchezitbak, terras rondom in eigen tuin.

centraal gelegen gerieflijke vakantiebungalow op 900 m2 grond, beschutte tuin, veel privacy

sfeervol, gezellig en comfortabel ingericht, beschut gelegen in de rust van het duinlandschap, optimale privacy, vier minuten lopen van het strand. zandbak voor de kinderen. prachtig uitzicht.

Noordlandweg 18j, Midsland Noord Max: 5 p. Min: € 355,00 p.w. Max: € 700,00 p.w.

Duinweg 50, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 290,00 p.w. Max: € 595,00 p.w.

Westzijdenr. 353, Midsland aan Zee Max: 5 p. Min: € 425,00 p.w. Max: € 650,00 p.w.

+ 26 0 00 1 02 2 02 3 00 4 02 , A + 22 0 04 1 00 2 00 3 00 4 02 , A + 26 0 03 1 00 2 01 3 00 4 02 , A E G F J 5 02 K H I L C E G F J 5 03 K H L N D G 5 02 K H L N U W X Y Z c d g T V W Y Z a c d h T V W Y Z c d h r 50 b j e r 35 p j e r 35 p j e Boeken?

CA

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000

67


ACCOMMODATIES WT WTB WZ HE KA KI

bbb

Boekingscode: MZ13

Boekingscode: MZ23

bbbbb

Boekingscode: MZ30

bbb

bungalow Fermatina

zomerhuis Wadden

bungalow Marijke-Groot

panoramisch uitzicht over de duinen, genieten van de prachtige zonsondergang, omringd door de natuur, 4 minuten lopen van het strand, zandbak, terras op het zuiden.rust en ruimte.

Luxe zomerhuis, beneden extra douche/toilet, boxspringbedden, oven, vrieskast, royaal terras op het zuiden, gedeeltelijk overdekt en verlicht, gelegen op 175m van het Noordzeestrand

2 onder 1 kap met woonkamer, 2 slaapkamers gelijkvloers met 4x1 persoonsbedden, 1 sl.k. met (kinder)stapelbed, gelegen op ruim terrein in de duinen met privacy, parkeerterrein en bushalte aan voet duin, op 5 min. loopafstand van strandopgang

Westzijdenr. 351, Midsland aan Zee Max: 5 p. Min: € 425,00 p.w. Max: € 650,00 p.w.

nr. 489, Midsland aan Zee Max: 8 p. Min: € 410,00 p.w. Max: € 975,00 p.w.

nr. 397, Midsland aan Zee Max: 4 p. Min: € 300,00 p.w. Max: € 525,00 p.w.

+ 25 0 03 1 00 2 01 3 00 4 02 , A + 41 0 08 1 00 2 00 3 04 4 00 , A + 19 0 04 1 00 2 00 3 00 4 02 - A E G 5 02 K H N E G F J 5 05 K H L M D G F 5 02 K T V W Y Z c d h U W Y Z a c d h T V W Y Z c d h r 00 p j e r 50 j e r 35 p j e

BA MI ST MNW MNO MZ FZ LA FO FOZ FN

bb

Boekingscode: MZ31

Boekingscode: MZ40

bbbb

Boekingscode: MZ41

bbbb

bungalow Marijke-Klein

bungalow De Klump

bungalow Klimop

2 onder 1 kap met woonkamer, 1 slaapkamer met 2x1 persoonsbed, douche en wastafel, gelegen op ruim terrein in de duinen met privacy, vlakbij parkeerterrein, bushalte en strandopgang

ruim gelegen, gezellige woning op 200 m van het strand

gezellige woning, boven: wonen met vrij terras op het zuiden, 1 slaapkamer en toilet, veel privacy, beneden: 2 slaapkamers en badkamer met totaal 6 één pers. bedden, 200 m. van het strand, 2 fietsen

nr. 397, Midsland aan Zee Max: 2 p. Min: € 210,00 p.w. Max: € 350,00 p.w.

nr. 430 a, Midsland aan Zee Max: 4 p. Min: € 360,00 p.w. Max: € 675,00 p.w.

nr. 400, Midsland aan Zee Max: 5 p. Min: € 360,00 p.w. Max: € 680,00 p.w.

+ 14 0 02 1 00 2 00 3 00 4 01 - A + 19 0 03 1 01 2 00 3 00 4 03 , A + 26 0 05 1 00 2 00 3 00 4 03 , A D G F 5 01 K C E G F 5 02 K H L N E G F 5 02 K H L T V W Y Z c d h T V W Y Z c d P h T V W Y c d P h r 35 j r 35 j e r 45 j e

LI HO HOB OS CH CA

bbbbb

Boekingscode: MZ42

bbbb

Boekingscode: MZ70

bbbbb

bungalow Tjaardekop

bungalow Erika

vakantiewoning Aldabi

acc.: woonkamer met nieuwe open keuken, 2 slaapkamers gelijkvloers en 1 slaapkamer op bovenverdieping met 5x1 persoons bedden, waarvan 2 boxspring bedden, gelegen op duintop, veel privacy

gelegen tegen laatste duinenrij, vrij uitzicht over het duin, ruim en licht ingericht van alle gemakken voorzien

2 badkamers, aan de rand van Midsland aan Zee, 150 m van het strand via een rustig duinpaadje

nr. 392, Midsland aan Zee Max: 5 p. Min: € 500,00 p.w. Max: € 750,00 p.w.

68

Boekingscode: MZ68

nr. 426, Midsland aan Zee Max: 4 p. Min: € 435,00 p.w. Max: € 710,00 p.w.

nr. 429, Midsland aan Zee Max: 6 p. Min: € 450,00 p.w. Max: € 995,00 p.w.

+ 25 0 05 1 01 2 00 3 01 4 02 , A + 28 0 02 1 01 2 01 3 00 4 03 , A + 27 0 06 1 00 2 00 3 02 4 02 , A C E G F J 5 03 K H L M C D G F J 5 03 K H L C E G F J 5 03 K H I L N T V W Y Z c d h T V W Y c d g S T V W X Y Z d h r 00 j e r 50 p j e r 60 p j e Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


ACCOMMODATIES

Boekingscode: MZ71

bbb

Boekingscode: MZ78

bbbbb

Boekingscode: MZ82

bbbbb

bungalow Egmondia

zomerhuis Wollepluis

bungalow Helmpollen

de bungalow is rustig gelegen, midden in de duinen en 200 m van het strand, het terras ligt op het zuiden

zeer ruime living, afzonderlijke keuken en bijkeuken met wasmachine, veel ruimte om het huis, groot terras, weids uitzicht, niet geschikt voor kinderen tussen 2-6 jaar

acc.: bungalow ligt aan het strand, ruime woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers met wastafels op de bovenverdieping met 4x1 persoons bedden (waarvan 2 boxspring), extra toilet, eigen parkeerplaats

nr. 420, Midsland aan Zee Max: 4 p. Min: € 350,00 p.w. Max: € 600,00 p.w.

nr. 356, Midsland aan Zee Max: 6 p. Min: € 350,00 p.w. Max: € 775,00 p.w.

nr. 455, Midsland aan Zee Max: 4 p. Min: € 500,00 p.w. Max: € 750,00 p.w.

WT WTB WZ HE

+ 26 0 06 1 00 2 00 3 00 4 03 , A + 28 0 06 1 00 2 00 3 03 4 00 , A + 40 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 , A D G F 5 03 K H L D G F 5 03 K H L E G F J 5 03 K H L M KA T V W X Y Z a c d h U V W Y Z a c d h S T V W Y Z c d h r 45 j r 50 b j e r 00 j e KI BA MI ST MNW MNO Boekingscode: MZ83

bbbb

Boekingscode: MZ84

bbbbb

Boekingscode: MZ85

MZ

bungalow Klein Essestein

bungalow Tegare

Vakantiehuis Jong Holland

fijn, ruim huis, comfortabel bij alle weertypen, souterrain met pingpongtafel, speelzolder aanwezig, vlakbij zee

ruime comfortabele vakantiewoning, uniek gelegen, hoog op het duin, groot terras met schitterend uitzicht, 100 m. van het Noordzeestrand

Vakantiehuis Jong Holland is een gezellig gerenoveerd 30er jaren huis. Het staat in de duinen van Midsland aan Zee aan het einde van de Badweg. Er zijn 4 slaapkamers en 2 badkamers.

nr. 389, Midsland aan Zee Max: 6 p. Min: € 410,00 p.w. Max: € 840,00 p.w.

nr. 461, Midsland aan Zee Max: 4 p. Min: € 460,00 p.w. Max: € 780,00 p.w.

nr. 319, Midsland aan Zee Max: 8 p. Min: € 500,00 p.w. Max: € 770,00 p.w.

+ 19 0 06 1 00 2 00 3 01 4 02 , A + 33 0 02 1 01 2 00 3 00 4 02 , A + 23 0 05 1 02 2 00 3 04 4 00 , C E G F J 5 05 K H L N R C E G F J 5 02 K H L M B D G F 5 03 K H L V W Y c d g T V W Y Z c d g T U W Y Z c d g o r 75 e r 00 b j e r 00 p j e

FZ LA FO FOZ FN LI HO HOB OS CH

Boekingscode: FZ01

bbbb

Boekingscode: LA02

bbb

Boekingscode: LA03

bbb

bungalow Atlantic Blue

appartement Terskflier

appartement It Fek

ligging in de strandduinen, uniek uitzicht over uitsluitend natuurgebied, optimale privacy, groot zonneterras, ca. 100m van zee via eigen pad

Gezellig appartement, zeer geschikt voor gezinnen, grote tuin, parkeergelegenheid, Midsland en Formerum op 1 kilometer, strand 1,5 km.

Gezellig appartement, zeer geschikt voor gezinnen, maar ook ideaal voor 2 personen, grote tuin, parkeergelegenheid, Midsland en Formerum op 1 km., strand op 1,5 km.

Badweg Formerum 8, Formerum aan Zee Max: 2 p. Min: € 345,00 p.w. Max: € 530,00 p.w.

Landerum nr. 7, Landerum Max: 4 p. Min: € 285,00 p.w. Max: € 450,00 p.w.

CA

Landerum nr. 7, Landerum Max: 4 p. Min: € 285,00 p.w. Max: € 450,00 p.w.

+ 12 0 01 1 01 2 00 3 00 4 01 , A + 19 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A + 19 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A C E G F 5 01 K H I L M E G F 5 03 K N E G F 5 03 N U W Y Z c d g U W Y Z a c d Q h U W Y Z a c d Q h r 00 j r 00 j e r 00 j e Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000

69


ACCOMMODATIES WT WTB WZ HE KA KI

bbb

Boekingscode: LA04

Boekingscode: LA34

bbbb

Boekingscode: LA35

bbbbb

appartement de Millem

appartement Omoe's Hûs

boerderijtje Damstik

Gezellig appartement, gunstige ligging Midsland en Formerum op 1 km., strand op 1,5 km, grote tuin, parkeerplaats, week/weekend/midweek verhuur

comfortabel appartement in een boerderijtje, van veel gemakken voorzien, ± 10 min. van Noordzee en Waddenzee

nieuw gebouwd in 2006, gelegen op groot erf met uitzicht over de polder, 1 km van dorp Midsland en 2 km van het strand

Landerum nr. 7, Landerum Max: 4 p. Min: € 285,00 p.w. Max: € 450,00 p.w.

Landerumer burenpad 3, Landerum Max: 5 p. Min: € 300,00 p.w. Max: € 600,00 p.w.

Landerum 4, Landerum Max: 6 p. Min: € 300,00 p.w. Max: € 485,00 p.w.

+ 19 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A + 34 0 03 1 01 2 00 3 02 4 00 . A + 30 0 06 1 00 2 00 3 01 4 02 , A E G F 5 03 K N E G F 5 01 K H M D G F J 5 02 K H I M U W Y Z a c d Q h T V X Y Z c d g S T V W Y Z c h r 00 j e r 00 p j e r 75 p j e

BA MI ST MNW MNO MZ FZ LA FO FOZ FN

bbbbb

Boekingscode: LA36

Boekingscode: LA37

bbbbb

Boekingscode: FO35

bb

appartement 't Grieke

appartement De Steiden

appartement Ria

ruim, comfortabel appartment, tradioneel gebouwd in 2008, gelegen op groot erf met uitzicht over de polder, 1 km van dorp Midsland en 2 km van het strand, zeer goed aangepast voor rolstoelvriendelijke bezoekers

ruim, comfortabel appartment, tradioneel gebouwd in 2008, gelegen op groot erf met uitzicht over de polder, 1 km van dorp Midsland en 2 km van het strand, zeer goed aangepast voor rolstoelvriendelijke bezoekers

acc.: woonkamer, 1 slaapkamer gelijkvloers en 2 op bovenverdieping met 1x2 persoons-en 4x1 persoons bedden, 3 wastafels

Landerum nr. 6, Landerum Max: 6 p. Min: € 600,00 p.w. Max: € 900,00 p.w.

Landerum nr. 6, Landerum Max: 6 p. Min: € 600,00 p.w. Max: € 900,00 p.w.

Formerum nr. 29, Formerum Max: 4 p. Min: € 300,00 p.w. Max: € 400,00 p.w.

+ 35 0 06 1 00 2 00 3 02 4 01 . A + 35 0 06 1 00 2 00 3 02 4 01 . A + 20 0 04 1 01 2 00 3 02 4 01 . A D G F J 5 04 K H I L M D G F J 5 04 K H I L M D G F 5 03 K H L N S T V W X Y Z c d h S T V W X Y Z c d h U W Y Z c d h r 75 m e r 75 m e r 00 b j e

LI HO HOB OS CH CA

bbb

Boekingscode: FO52

bbb

Boekingscode: FN10

bbb

appartement Jan Pierewiet

boerderij de Bultrug

bungalow Weltevreden

rustig gelegen appartement met omheinde tuin en speelattributen, vrij uitzicht, woonkamer, open keuken, 2 slaapkamers, 3 wastafels en alles gelijkvloers

Woonboerderijtje met voorhuis en tot woonruimte verbouwde deel van 50 m2, ruime tuin, terras aan west-en oostkant.

rustig gelegen, 2 onder 1 kap bungalow, aan de rand van het bos, 1.5 km van zee, groot grasveld met boomsingels rondom

Formerum nr. 71, Formerum Max: 4 p. Min: € 230,00 p.w. Max: € 390,00 p.w.

70

Boekingscode: FOZ04

Formerum Zuid 12, Formerum Max: 5 p. Min: € 350,00 p.w. Max: € 495,00 p.w.

Koksbosweg 15, Formerum-Noord Max: 4 p. Min: € 250,00 p.w. Max: € 525,00 p.w.

+ 27 0 02 1 01 2 00 3 00 4 02 . A + 20 0 05 1 00 2 00 3 00 4 03 , A + 16 0 00 1 01 2 02 3 00 4 03 - A E G F 5 02 K L N C D G F 5 03 K H L D G F 5 02 K U W Y a c d h U W Y Z a c d g U W Y c d h r 00 p j e r 00 j e r 00 b j Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


ACCOMMODATIES

Boekingscode: FN11

bbb

Boekingscode: FN16

bb

bb

Boekingscode: FN17

bungalow Buitenzorg

appartement Hakke Toone

appartement de Riel

rustig gelegen, 2 onder 1 kap bungalow, aan de rand van het bos, 1.5 km van zee, groot grasveld met boomsingels rondom

ligging: appartementen in Terschellinger boerderij aan de rand van het Formerummerbos, 2,5 km vanaf Noordzeestrand, vanaf maart digitale televisie

ligging: appartementen in Terschellinger boerderij aan de rand van het Formerummerbos, 2,5 km vanaf Noordzeestrand, vanaf maart digitale televisie

Koksbosweg 13, Formerum-Noord Max: 4 p. Min: € 250,00 p.w. Max: € 525,00 p.w.

Duinweg 30, Formerum Noord Max: 2 p. Min: € 205,00 p.w. Max: € 290,00 p.w.

Duinweg 30, Formerum Noord Max: 2 p. Min: € 205,00 p.w. Max: € 290,00 p.w.

WT WTB WZ HE

+ 16 0 00 1 01 2 02 3 00 4 03 - A + 17 0 00 1 01 2 00 3 01 4 00 . A + 17 0 00 1 01 2 00 3 01 4 00 . A D G F 5 02 K D G F 5 01 K M D G F 5 01 K M KA U W Y c d h U W X Y Z c d h U W X Y c d h r 00 j e r 00 j e r 00 b j KI BA MI ST MNW MNO Boekingscode: FN18

bb

huisje Valeta

Duinweg 30, Formerum Noord Max: 2 p. Min: € 205,00 p.w. Max: € 290,00 p.w.

ligging: aan de rand van het Formerumerbos, 2,5 km vanaf Noordzeestrand, vrijstaand, vanaf maart digitale televisie

Boekingscode: FN31

bbbb

bungalow Slobeend

Duinweg 10, park EendenvijverFormerum Noord Max: 5 p. Min: € 290,00 p.w. Max: € 575,00 p.w.

gelegen aan de rand op een bungalowterrein met 14 bungalows, wasserette aanwezig, speelterrein voor kinderen, barbecue

bbbb

Boekingscode: FN44

boerderij Roodkapje

Koksbosweg 19, Formerum Noord Max: 11 p. Min: € 1060,00 p.w. Max: € 1435,00 p.w.

acc.: woonkamer, 2 slaapkamers gelijkvloers en 4 op bovenverdieping met 11x1 persoons bedden, 6 wastafels, max. 11 personen

MZ FZ LA FO

+ 12 0 00 1 01 2 00 3 00 4 01 , A + 22 0 03 1 01 2 00 3 00 4 02 , A + 30 0 11 1 00 2 00 3 04 4 02 , A D G F 5 01 K M C E G F 5 02 K M C D G F J 5 06 K H N FOZ U W X Y Z c d h S T V W Y Z c d h S T V W X Y c d h r 00 j e w r 40 j e r 00 b j e FN LI HO HOB OS CH Boekingscode: FN50

bbbb

Boekingscode: FN51

bbb

Boekingscode: FN52

bbbbb

bungalow Lijhoek

bungalow Sudhoek

Haantjes Plak Bungalows

acc: woonkamer/keuken, 3 slaapkamers met 2 x 1-pers. bed, modern interieur, veel privacy met royale tuin (1.000 m2), gunstige ligging, terras op zuiden (zandbak)

acc: woonkamer/keuken, 3 slaapkamers met 2 x 1-pers. bed, modern interieur, veel privacy met royale tuin (1.000 m2), gunstige ligging, terras op het zuiden (zandbak)

Onze 5 sterren bungalows staan op ons kindvriendelijk park in Formerum. Op loopafstand van de supermarkt en eetcafé de Rustende Jager, prijswijzigingen voorbehouden

Molkenbosweg 1, Formerum Noord Max: 5 p. Min: € 195,00 p.w. Max: € 795,00 p.w.

Molkenbosweg 3, Formerum Noord Max: 5 p. Min: € 195,00 p.w. Max: € 795,00 p.w.

Koksbosweg 4, Formerum Noord Max: 6 p. Min: € 440,00 p.w. Max: € 1280,00 p.w.

+ 20 0 06 1 00 2 00 3 00 4 03 , A + 14 0 06 1 00 2 00 3 00 4 03 , A + 29 0 04 1 00 2 02 3 01 4 02 , A E G F 5 02 K H L E G F 5 02 K H L C E G F J 5 03 K H I L M T V W Y c d Q h T V W Y c d Q h S T V W X Y Z c d Q h r 45 j e w r 00 p l j e r 45 j e Boeken?

CA

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000

71


ACCOMMODATIES WT WTB WZ HE KA KI

Boekingscode: FN62 FN63

bbbbb

Boekingscode: FN64

bbb

Boekingscode: FN66

bbbb

Haantjes Boerderijtje

cottage Orion

cottage Hydra

Onze Terschellinger boerderijtjes staan op ons kindvriendelijk park in Formerum. Op loopafstand van de supermarkt en eetcafé de Rustende Jager, prijswijzigingen voorbehouden

Noorderlicht is een kindvriendelijk terrein met speeltoestellen, wasserette en fietsverhuur, dichtbij strand, supermarkt en ponyverhuur op loopafstand

Noorderlicht is een kindvriendelijk terrein met speeltoestellen, wasserette en fietsverhuur, dichtbij strand, supermarkt en ponyverhuur op loopafstand

Koksbosweg 4, Formerum Noord Max: 10 p. Min: € 595,00 p.w. Max: € 1595,00 p.w.

Molkenbosweg 1a, Formerum Noord Max: 5 p. Min: € 315,00 p.w. Max: € 625,00 p.w.

Molkenbosweg 1a, Formerum Noord Max: 4 p. Min: € 315,00 p.w. Max: € 625,00 p.w.

+ 25 0 06 1 00 2 02 3 00 4 00 , A + 22 0 03 1 01 2 00 3 00 4 03 , A + 22 0 02 1 01 2 00 3 00 4 00 , A C E G F J 5 02 K H I L M E G F J 5 01 K N E G F J 5 00 K N S U V W X Y Z c d Q h U W X Y Z d Q h U W X Y Z d Q h w r 00 p l j e w r 00 l j e w r 00 l j e

BA MI ST MNW MNO MZ FZ LA

bb

Boekingscode: LI01

FN

bbbb

Boekingscode: LI04

bbb

zomerhuis Thea

appartement de Oester

zomerhuis Zilvermeeuw

vrijgelegen aan de duinrand, 200 meter van het bos, vrijstaand houten zomerhuis op een groot stuk grond

Luxe/gezellig app. 5 personen + baby om heerlijk te genieten, speelgelegenheid voor kinderen, terras met ligstoelen, duin, bos en natuurgebied op 30 meter.

Gezellig 3 pers huisje voor rustzoekers, beschut terras, speelgelegenheid voor kinderen, privacy, duin, bos en nat. monument op 30 meter.

Duinweg Lies 53, Lies Max: 4 p. Min: € 240,00 p.w. Max: € 390,00 p.w.

FO FOZ

Boekingscode: LI03

Noordhoek 13, Lies Max: 5 p. Min: € 270,00 p.w. Max: € 480,00 p.w.

Noordhoek 13, Lies Max: 3 p. Min: € 200,00 p.w. Max: € 370,00 p.w.

+ 16 0 02 1 01 2 00 3 00 4 03 , + 22 0 05 1 00 2 00 3 02 4 01 . A + 20 0 03 1 00 2 00 3 00 4 02 , A B D G 5 02 K N E G F J 5 03 K E G F 5 02 K U W Y Z c d h T V W Y Z c d h U W Y Z c d h r 00 p j e w r 00 b j e w r 00 b j e

LI HO HOB OS CH CA

bbbb

Boekingscode: LI05

bbbb

Boekingscode: LI12

bbb

appartement Zeester

appartement Earste Plak

appartement Schollapper

Gezellig 2-4 pers. app voor rustzoekers, beschut terras, speelgelegenheid voor kinderen, privacy, duin, bos en nat. monument op 30 meter.

royaal 5-persoons appartement, rustig gelegen, nabij natuurmonument Koegelwieck, vrij landelijk uitzicht, ruime speelgelegenheid voor kinderen

acc. : woonkamer, 2 slaapkamers op bovenverdieping met 2x1 persoonsbedden en 2x1 persoonsboxspringbedden, 1 wastafel, gebruik wasmachine en droger, ruime speelweide, gelegen aan natuurmonument Koegelwieck

Noordhoek 13, Lies Max: 4 p. Min: € 200,00 p.w. Max: € 370,00 p.w.

72

Boekingscode: LI09

Lies nr. 31, Lies Max: 5 p. Min: € 350,00 p.w. Max: € 500,00 p.w.

Noordhoek 21, Lies Max: 2 p. Min: € 195,00 p.w. Max: € 310,00 p.w.

+ 18 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A + 26 0 05 1 00 2 00 3 02 4 01 - A + 16 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A E G F 5 01 K E G F 5 03 K L E G 5 01 K N U W Y Z c d h V W X Y Z c d h U W Y c d Q h w r 00 b j e r 00 j e w r 00 j e Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


ACCOMMODATIES

Boekingscode: LI14

bbb

Boekingscode: LI30

bbbb

Boekingscode: LI32

bbbbb

appartement Eamelaar

huisje Bonsai

bungalow Aquila

acc.: woonkamer met 2x1 pers. onderschuifbed, 1 slaapkamer op bovenverdieping met 2x1 pers. bedden, 2 wastafels, gebruik wasmachine en droger, speelweide, gelegen aan natuurmonument Koegelwieck

knus en gezellig huisje met vloerverwarming, dichtbij bos en duin, supermarkt en bushalte, de ideale basis om je "thuis" te voelen. woonkamer,slaapkamer en badkamer gelijkvloers.

Aquila is gelegen aan de duinen en omgeven door een grote tuin. De vele voorzieningen, zoals sauna en twee badkamers, maken uw verblijf op Terschelling tot een heerlijke vakantie. Ook te huur voor 8 personen.

Noordhoek 21, Lies Max: 2 p. Min: € 195,00 p.w. Max: € 310,00 p.w.

nr. 19a, Lies Max: 6 p. Min: € 240,00 p.w. Max: € 410,00 p.w.

Noordhoek 20, Terschelling Lies Max: 6 p. Min: € 675,00 p.w. Max: € 1200,00 p.w.

WT WTB WZ HE

+ 21 0 04 1 00 2 00 3 01 4 00 . A + 19 0 04 1 01 2 00 3 02 4 01 , A + 54 0 03 1 02 2 01 3 00 4 04 , A E G 5 02 K N D G F 5 02 K H L N C E G F J 5 02 K H I L KA U W Y c d Q h T V W X Y Z c d h S T U V O W X Y Z a c d h w r 00 j e r 00 p j e o r 65 p j m e KI BA MI ST MNW MNO Boekingscode: LI33

bbbb

Boekingscode: LI35

bbbbb

bbbbb

MZ

Duinweg 15a, Lies Max: 6 p. Min: € 440,00 p.w. Max: € 955,00 p.w.

FZ

Boekingscode: LI46

bungalow Gemini

bungalow Noord

Vakantiewoning Corona

vrijstaande bungalow gelegen op 1200 m2 afgesloten terrein, vrije ligging en ruime speelweide, nabij natuurmonument de Koegelwieck, extra babykamer op aanvraag

ligging bij natuurgebied "De Koegelwieck", 2 persoons bedstede in woonkamer, 2 badkamers met o.a. whirlpool en stoomcabine, prijzen zijn inclusief eindschoonmaak

vloerverwarming, 2 badkamers, 3 toiletten, rustig gelegen nabij de duinen, aan het eind van een doodlopend weggetje

Noordhoek 18, Lies Terschelling Max: 4 p. Min: € 375,00 p.w. Max: € 575,00 p.w.

Noordhoekseweg 23 c, Lies Max: 6 p. Min: € 455,00 p.w. Max: € 1015,00 p.w.

LA FO

+ 21 0 03 1 01 2 00 3 02 4 01 , A + 38 0 04 1 01 2 00 3 02 4 00 , A + 35 0 04 1 01 2 00 3 03 4 01 , A C D G F 5 02 K H L R C E G F J 5 01 K H I L M C D G F J 5 03 K H I L N FOZ S U W X Y Z a c d g S U V W X Y Z a c d g S T V W X Y Z c d h r 00 b j e r 00 j e r 60 p j e FN LI HO HOB OS CH Boekingscode: LI47

bbbbb

Boekingscode: HO57

bbb

Boekingscode: HO71

bbbb

bungalow Ubi Bene

boerderij Kop van Kunne

voorhuis De Sjouw

vrijgelegen huis in ruime beschutte tuin met boomsingels, vlakbij duin en bos

een heerlijk huis om met een wat grotere groep te genieten van Terschelling, dichtbij strand en wad

voorhuis De Sjouw heeft een grote woonkamer voorzien van een goed gevulde boekenkast, spelletjes, kinderspeelgoed en tijdschriften

Duinweg 21, Lies Max: 4 p. Min: € 380,00 p.w. Max: € 450,00 p.w.

Dorpsstraat 86, Hoorn Max: 8 p. Min: € 575,00 p.w. Max: € 775,00 p.w.

CA

Dorpsstraat 31, Hoorn Max: 8 p. Min: € 765,00 p.w. Max: € 985,00 p.w.

+ 20 0 05 1 00 2 00 3 02 4 01 , A + 34 0 08 1 01 2 00 3 03 4 01 - A + 44 0 06 1 00 2 01 3 03 4 01 - A D G F J 5 03 K L C D G F J 5 02 K H L R C D G F J 5 04 K H L M N R S T V W Y Z c d h S U V W Y Z c d g S U V W X Y Z a c d h r 00 b j e r 00 m e r 75 p e Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000

73


ACCOMMODATIES WT WTB WZ HE KA KI

bbb

Boekingscode: HO72

Boekingscode: HO73

bbbbb

Boekingscode: OS015

bbbb

huisje 't Sjouwtje

't Friesche Hôs appartement Bram

appartement Schylgehut

hoewel 't Sjouwtje midden in Hoorn ligt, biedt het heel veel privacy door de grote goed afgezette vrije tuin, heerlijk voor honden en kinderen, incl. eindschoonmaak

luxe appartementen, bedden zijn boxspring, badkamer met whirlpool en stoombad, prijzen zijn inclusief eindschoonmaak

knus appartement, midden in het dorpje Oosterend, aan de voet van de duinen, nabij strand, wad en natuurreservaat de Boschplaat

Dorpsstraat 35 a, Hoorn Max: 4 p. Min: € 385,00 p.w. Max: € 495,00 p.w.

Dorpsstraat 62, Hoorn Max: 4 p. Min: € 290,00 p.w. Max: € 635,00 p.w.

Oosterend 41, Oosterend Max: 2 p. Min: € 275,00 p.w. Max: € 425,00 p.w.

+ 18 0 02 1 01 2 00 3 00 4 02 , A + 28 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A + 13 0 02 1 00 2 00 3 00 4 01 . A D G F J 5 01 K H M E G F J 5 01 K H I M E G F 5 01 K L N U W X Y Z c d h S T V W X Y Z a d g S T U W X Y Z a c d Q g w r 00 p j m e r 00 p j e r 00 j e

BA MI ST MNW MNO MZ FZ LA

Boekingscode: OS016

bbbb

Boekingscode: OS017

bbbb

Boekingscode: OS018

bbbb

appartement de Grieën

appartement de Groede

appartement Schipsdûne

fraaie appartementen, gelegen midden in Oosterend, aan de voet van de duinen, nabij strand en natuurreservaat de Boschplaat

fraaie appartementen, gelegen midden in Oosterend, aan de voet van de duinen, nabij strand en natuurreservaat de Boschplaat

fraai appartement, gelegen midden in Oosterend, aan de voet van de duinen, nabij strand en natuurreservaat de Boschplaat

Oosterend 41, Oosterend Max: 4 p. Min: € 325,00 p.w. Max: € 525,00 p.w.

Oosterend 41, Oosterend Max: 4 p. Min: € 325,00 p.w. Max: € 525,00 p.w.

Oosterend 41, Oosterend Max: 6 p. Min: € 375,00 p.w. Max: € 625,00 p.w.

FO FOZ FN

+ 24 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A + 24 0 04 1 00 2 00 3 02 4 00 . A + 23 0 06 1 00 2 00 3 03 4 00 . A E G F 5 03 K L N E G F 5 03 K L N E G F 5 04 K L N S T U V W X Y Z a c d Q g S T U V W X Y Z a c d Q g S T V W X Y Z c d Q g w r 00 p j e w r 00 p j e w r 00 p j e

LI HO HOB OS CH CA

Boekingscode: OS019

bbbbb

bbbb

Boekingscode: OS142

bbbb

bungalow Wadloper

De Ketting appartement Maamke

boerderij Helmpôlle

schitterend luxe vakantiehuis met uitzicht op de duinen, van alle gemakken voorzien, nabij het strand en natuurreservaat de Boschplaat

eerste etage woonkamer 2 slaapkamers, voorzien van alle comfort o.a. LCD-TV, kluis, v.a. 2 nachten, bij weekverhuur geen vaste aankomstdag, max. prijs p.n. 2 pers. euro; 66,95 4 pers. euro; 78,15. verplicht bedlinnen huur euro; 6,75

rustig gelegen boerderij met sfeergaskachel en vloerverwarming op kleinschalig parkje, eigen grond, nabij natuurreservaat de Boschplaat

Oosterend 41, Oosterend Max: 6 p. Min: € 550,00 p.w. Max: € 925,00 p.w.

74

Boekingscode: OS096

Duinweg Oosterend 26, Oosterend Terschelling Max: 4 p. Min: € 526,10 p.w. Max: € 594,00 p.w.

Oosterend 63 l, Oosterend Max: 6 p. Min: € 350,00 p.w. Max: € 825,00 p.w.

+ 36 0 06 1 00 2 00 3 02 4 01 , A + 23 0 02 1 01 2 00 3 02 4 00 . A + 22 0 04 1 01 2 00 3 02 4 01 , A B E G F J 5 03 K L N C E G F J 5 02 K L N D G F J 5 01 K H I L S T V O W X Y Z d Q g T V O W X Y Z a c d Q h S T V W Y c d h w r 00 p j m e w r 00 b p j e r 50 j e Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


ACCOMMODATIES

Boekingscode: CH002

Boekingscode: CH009

Boekingscode: CH012

chaletbungalow Scorpius

chaletbungalow Draco

chalet Pavo

Noorderlicht is een kindvriendelijk terrein met speeltoestellen, wasserette en fietsverhuur, dichtbij strand, supermarkt en ponyverhuur op loopafstand

Noorderlicht is een kindvriendelijk terrein met speeltoestellen, wasserette en fietsverhuur, dichtbij strand, supermarkt en ponyverhuur op loopafstand

Noorderlicht is een kindvriendelijk terrein met speeltoestellen, wasserette en fietsverhuur, dichtbij strand, supermarkt en ponyverhuur op loopafstand

Molkenbosweg 1a, Formerum Noord Max: 4 p. Min: € 315,00 p.w. Max: € 445,00 p.w.

Molkenbosweg 1a, Formerum Noord Max: 6 p. Min: € 315,00 p.w. Max: € 485,00 p.w.

WT

Molkenbosweg 1a, Formerum Noord Max: 4 p. Min: € 215,00 p.w. Max: € 445,00 p.w.

WTB WZ HE

+ 14 0 00 1 01 2 01 3 00 4 02 , + 15 0 00 1 01 2 02 3 00 4 02 , + 14 0 00 1 01 2 01 3 00 4 02 , B E G F 5 01 K N R B E G F 5 01 K N B E G F 5 01 K N R KA V W X Y d Q h T V W X Y d Q h U W X Y d Q h w r 00 l j e w r 00 l j e w r 00 l j e KI BA MI ST MNW MNO Boekingscode: CH017

Boekingscode: CH106

Boekingscode: CH116

chaletbungalow Ara

chalets 4 pers.

chalets 4/6 pers. bad

ruim opgezet en bebost terrein, veel privacy, kinderspeeltoestellen, wasserette en fietsverhuur op Noorderlicht, supermarkt en ponyverhuur op loopafstand

Onze chalets staan op ons kindvriendelijk park in Formerum. Op loopafstand van de supermarkt en eetcafé de Rustende Jager, prijswijzigingen voorbehouden

Onze chalets staan op ons kindvriendelijk park in Formerum. Op loopafstand van de supermarkt en eetcafé de Rustende Jager, prijswijzigingen voorbehouden

Molkenbosweg 1a, Formerum Noord Max: 4 p. Min: € 315,00 p.w. Max: € 485,00 p.w.

Koksbosweg 4, Formerum Noord Max: 4 p. Min: € 165,00 p.w. Max: € 550,00 p.w.

MZ

Koksbosweg 4, Formerum Noord Max: 6 p. Min: € 165,00 p.w. Max: € 550,00 p.w.

FZ LA FO

+ 14 0 00 1 01 2 01 3 00 4 02 , + 14 0 00 1 01 2 01 3 00 4 02 , + 14 0 00 1 01 2 02 3 00 4 02 , B E G F 5 01 K N R B E G F 5 01 K N B E G F 5 01 K N R FOZ V W X Y d Q h U W X Y a d Q h U W X Y Z d Q h w r 00 l j e w r 00 p l j w r 00 p l j FN LI HO HOB OS CH Boekingscode: CH133

Boekingscode: CH135

Boekingscode: CH136

chaletbungalow Stien

chaletbungalow Lobke

chaletbungalow Sil

gelegen op een kleinschalig terrein met in totaal 7 chalets, elk met een eigen stukje tuin en terras, dichtbij bos en duin, kindermeubilair te huur

gelegen op een kleinschalig terrein met in totaal 7 chalets, elk met een eigen stukje tuin en terras, dichtbij bos en duin, kindermeubilair te huur

gelegen op een kleinschalig terrein met in totaal 7 chalets, elk met een eigen stukje tuin en terras, dichtbij bos en duin, kindermeubilair te huur

+ 14 0 00 1 01 2 01 3 00 4 02 , B E G 5 01 K N U W Y c d g r 00 j

+ 14 0 00 1 01 2 01 3 00 4 02 , A + 14 0 00 1 01 2 01 3 00 4 02 , E G F 5 01 K N B E G 5 01 K N U W Y c d g U W Y c d g r 00 j r 00 e

Dorpsstraat 53, camping De Tjallen, Hoorn Max: 4 p. Min: € 175,00 p.w. Max: € 420,00 p.w.

Dorpsstraat 53, camping De Tjallen, Hoorn Max: 4 p. Min: € 175,00 p.w. Max: € 420,00 p.w.

Boeken?

CA

Dorpsstraat 53, camping De Tjallen, Hoorn Max: 4 p. Min: € 175,00 p.w. Max: € 420,00 p.w.

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000

75


ACCOMMODATIES WT WTB WZ HE KA KI

Boekingscode: CH166

Boekingscode: CH167

Boekingscode: CH168

chalet Valk

chalet Arend

chalet Havik

nieuwe, modern ingerichte chalet, ligging op een gezellige gezinscamping, gelegen net buiten het dorp en grenst aan een bos- en duingebied, veel dieren aanwezig: kippen, geiten en konijnen

nieuwe chalet, modern ingericht, ligging op een gezellige gezinscamping, gelegen net buiten het dorp en grenst aan een bos- en duingebied, veel dieren aanwezig: kippen, geiten en konijnen

ligging op een gezellige gezinscamping, gelegen net buiten het dorp en grenst aan een bos- en duingebied, veel dieren aanwezig: kippen, geiten en konijnen

Hoofdweg 10, West-Terschelling Max: 4 p. Min: € 180,00 p.w. Max: € 500,00 p.w.

Hoofdweg 10, West-Terschelling Max: 4 p. Min: € 180,00 p.w. Max: € 500,00 p.w.

Hoofdweg 10, West-Terschelling Max: 5 p. Min: € 160,00 p.w. Max: € 425,00 p.w.

+ 14 0 01 1 01 2 01 3 00 4 02 , A + 14 0 02 1 01 2 00 3 00 4 02 , A + 14 0 01 1 01 2 01 3 00 4 02 , E G F 5 01 K N E G F 5 01 K N B E G 5 01 K N U W X Y Z c d h U W X Y Z c d h U W X Y Z c d h w r 00 j e w r 00 j e w r 00 j e

BA MI ST MNW MNO MZ FZ LA

Boekingscode: CH180

Boekingscode: CH219

Boekingscode: CH220

chalets camping Wulp

chalet Nushaba

chalet Alhena

kleine gezinscamping met speelveld, 2,5 km van dorp West, 2,5 km van het strand, kindermeubilair gratis, voor-en naseizoen fexibele verhuur

gunstige ligging, net buiten West-Terschelling, vlakbij wad, bos en duinen, comfortabele en gezellige 4-persoons chaletcaravan, bagageservice en wifi hotspot

gunstige ligging, net buiten West-Terschelling, vlakbij wad, bos en duinen, comfortabele en gezellige 4-persoons chaletcaravan, bagageservice en wifi hotspot

+ 14 0 00 1 01 2 01 3 00 4 02 , B E G 5 01 K N U W X Y c d Q g w r 00 j e

+ 14 0 02 1 01 2 00 3 00 4 02 , A + 14 0 02 1 01 2 00 3 00 4 02 , A E G 5 01 K N E G 5 01 K N U W X Y c d Q h U W X Y c d Q h w r 00 b j e w r 00 b j e

Boekingscode: CA21

Boekingscode: CA32

Boekingscode: CA74

stacaravans camping Cnossen

stacaravans

stacaravan Marleen

gunstige ligging, net buiten West-Terschelling, vlakbij wad, bos en duinen, comfortabele en gezellige 4-persoons stacaravans, bagageservice en wifi hotspot

Onze stacaravans staan op ons kindvriendelijk park in Formerum. Op loopafstand van de supermarkt en eetcafé de Rustende Jager, prijswijzigingen voorbehouden

vloeropp 30 m2, grote leefruimte, in receptie verkoop van verse broodjes en kranten, caravan is voor 2 personen en heeft een verhoogd toilet en verhoogd bed

Hoofdweg 14 a, West-Terschelling Max: 4 p. Min: € 220,00 p.w. Max: € 425,00 p.w.

FO FOZ FN

Hoofdweg 8, West-Terschelling Max: 4 p. Min: € 340,00 p.w. Max: € 545,00 p.w.

Hoofdweg 8, West-Terschelling Max: 4 p. Min: € 340,00 p.w. Max: € 545,00 p.w.

LI HO HOB OS CH CA

Hoofdweg 8, West-Terschelling Max: 4 p. Min: € 260,00 p.w. Max: € 440,00 p.w.

76

Koksbosweg 4, Formerum Noord Max: 4 p. Min: € 180,00 p.w. Max: € 470,00 p.w.

Molkenbosweg, Formerum Noord Max: 2 p. Min: € 275,00 p.w. Max: € 400,00 p.w.

+ 14 0 02 1 01 2 00 3 00 4 02 , + 14 0 00 1 01 2 01 3 00 4 02 , + 14 0 00 1 01 2 00 3 00 4 01 , B E G 5 01 K N B E G 5 01 K N B E G 5 01 K N U W X Y d Q h U W X Y d Q h T U W X Y Z d Q h w r 00 b p j e w r 00 p l j w r 00 l j e Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000


ACCOMMODATIES

Boekingscode: CA75

Boekingscode: CA77

Boekingscode: CA86

stacaravan Marit

stac./chalets camping Blommelandsje

stacaravan Bon Bini

vloeropp 30 m2, grote leefruimte, in receptie verkoop van verse broodjes en kranten

op een rustige camping aan de bosrand van Formerum verhuren wij acht 4-persoons stacaravans met royale standplaatsen

compleet ingerichte stacaravan met toilet en wastafel, veel privacy in ruime, beschutte tuin, warmwater voorziening in de keuken, verwarmde douche op 50 mtr van de caravan

Molkenbosweg, Formerum Noord Max: 4 p. Min: € 275,00 p.w. Max: € 400,00 p.w.

Molkenbosweg, Formerum Noord Max: 4 p. Min: € 250,00 p.w. Max: € 425,00 p.w.

WT

Noordlandweg 8, Midsland Noord Max: 4 p. Min: € 290,00 p.w. Max: € 350,00 p.w.

WTB WZ HE

+ 14 0 02 1 01 2 00 3 00 4 02 , + 14 0 02 1 01 2 00 3 00 4 02 , + 14 0 00 1 01 2 01 3 00 4 02 , B E G 5 01 K N B E G 5 01 K N B E G 5 01 K M KA U W X Y Z d Q h U W Y c d h V W X Y Z d Q h w r 00 l j e r 00 b j e w r 00 b j KI

De mooiste jachthaven van het Noorden

BA MI ST MNW MNO MZ FZ

wasserette, douches, invaliden-toilet, toiletten, wifi op de steigers, internet café, bilge- en vuilwaterpunt, brandstofstation, speelveld, speeltoestellen, barbequeplaats, scheepshelling, stroom en water op de steigers

Passantenhaven

Terschelling

LA FO FOZ

Gelegen in de enige natuurlijke baai van Nederland, Dellewal, ligt de passantenhaven van Terschelling. Een modern uitgeruste jachthaven voorzien van alle comforts en faciliteiten. Vanuit de jachthaven heeft een prachtig uitzicht over het wad. De dorpskern van het gezellige dorp West Terschelling bevindt zich op nog geen 5 minuten lopen van de haven.

FIE

TSP

AD

VAN

WE

ST

TER

SCH

ELL

ING

RICH

LA MIDS TING

ND

Noodbrug

FN LI

Fietsenstalling

HO Steiger Steiger

Steiger

1

BBQ Helling

Inname Bilge

Speeltuin

Vuilwater Afspuitplaat

Al 18 jaar op rij heeft de passantenhaven de Blauwe Vlag verkregen. Het keurmerk voor een duurzaam en verantwoorde havenexploitatie. Daar zijn wij bijzonder trots op.

Steiger

Steiger

Steiger

6

7

Steiger

8

4

2

Brandstof

5

HOB

Steiger

3

Parkeerplaats

W

IF

IG

eb

Haven ingang ie

OS

d

CH De passantenhaven kent zeven steigers onderverdeeld in scheeps type en lengte. De haven heeft naast een wasserette en douches ook een internetcafé en een ruim speelveld voor de kinderen. Tevens heeft de haven haar eigen brandstofstation, bilge- en vuilwaterpunt.

CA

De jachthaven luistert uit en zendt op VHF kanaal 31. U kunt ons ook op de volgende manier bereiken: tel. 0562 443337 fax. 0562 442033 e-mail: info@jachthaventerschelling.nl

www.jachthaventerschelling.nl Boeken?

www.vvvterschelling.nl

(0562) 443000

77


Boek een dagarrangement bij Rederij Doeksen (van april tot oktober) Ook zo’n zin in een dagje he-le-maal weg? Kom dan naar Harlingen, stap aan boord en wij brengen je naar het schitterende eiland Terschelling. Zon, zee, strand, duinen, wind, wolken, bossen, heide, rust en stilte... Maar ook: zonovergoten terrasjes, gezellige cafeetjes, zomerse drukte, aparte winkeltjes en die specifiek eilander sfeer. De ideale mix voor een onvergetelijke dag weg! Je hebt de keuze uit de volgende arrangementen:

Fiets-dagarrangement

Bus-dagarrangement

Zondag-arrangement

Verken het eiland per fiets!

Laat je rijden door de bus!

Een superlange zondag op het strand!

bootretour ■ comfortabele huurfiets ■ eilandinformatiepakket ■ cateringkortingsbon ■

bootretour ■ busdagkaart ■ eilandinformatiepakket ■ cateringkortingsbon ■

bootretour ■ comfortabele huurfiets ■ eilandinformatiepakket ■ extra late terugreis per sneldienst ■


Eilandhop-dagarrangement

Groepsarrangementen

Boek je dagje weg

Je verblijft op Terschelling en wilt een dagje Vlieland verkennen? Kies dan voor het eilandhoparrangement. Inclusief sneldienstretour en huurďŹ ets.

De dagarrangementen zijn natuurlijk ook erg leuk voor groepen (familieweekend, personeelsreisje, etc.) Ga je met 15 personen of meer, dan kun je groepscatering aanvragen.

Een dagje he-le-maal weg boek je gemakkelijk en snel via onze website www.rederij-doeksen.nl. Je betaalt veilig met creditcard of via internetbankieren en de tickets ontvang je direct per e-mail thuis. Liever telefonisch boeken? Bel dan ons algemene telefoonnummer (0,70 per gesprek). Arrangementen zijn ook te koop bij het loket, maar op = op!

Meer dagarrangementen Tijdens de Oerolperiode (elk jaar in juni op Terschelling) en in de wintermaanden zijn er speciale eilandarrangementen. Houd hiervoor onze website in de gaten!

Op zoek naar een bijzonder bedrijfsuitje? Neem dan eens een kijkje op www.metjecolleganaarheteiland.nl.

Waddenpromenade 5 8861 NT Harlingen www.rederij-doeksen.nl Tel. 0900-363 57 36


ARRANGEMENTEN OP TERSCHELLING

De mooiste arrangementen in ieder seizoen! U boekt bij de VVV Terschelling: + 20% korting op de boot + annulerings verzekering + accommodatie zekerheid + 100% service + (eiland)kennis

Terschelling, eiland om te verkennen! Iedere gast van ons mooie eiland kent zijn eigen Terschelling, zijn eigen mooiste plekje en zijn eigen favoriete seizoen. Speciaal voor deze gasten is deze website. Terschelling arrangementen op maat.

arrangementenopterschelling.nl


Een eeuw Badgasten op Terschelling. 6

7

8

O

O

R

N

€20,00 H D

U

IN

W

Dodenakkers op Terschelling.

€7,50

5

Deze, en andere titels zijn verkrijgbaar bij de VVV Terschelling en diverse wederverkopers op het eiland. Online bestellen: www.vvvterschelling.nl Terschellings Wakend Oog.

€7,50

EG

Terschellinger Cranberry, historie en recepten.

€5,50

en fietsroutes, Inclusief wandelangrijke adressen. dorpskaarten, bel

R OO N

BA DW EG HO

RA

AT

N

NW

OR

ELE

SST

DD

1

DORP

BO

N

EG

orn

Hoorn

K

AT

1.

NE

WE

RA

UN

ST

G

2. 3.

e/ Café de Groene Weid B7 Hessel tra D3 HuifkGarbedrijf Terps E um Land S W bouwmuse E3 ‘t Hooivak

EE

EG

KU

NN

EW

W

EG

5

6

E

R

ST

M

E

IE

DE

W

EG

8

7

P

€13,60

O

P

PS

Terschelling, een landschapsverkenning te voet.

MP

VVV Fiets- en wandelkaart van Terschelling.

€2,75

KA

Wandelgids, sporen in het zand.

€5,00

IJL

Fietsroute, sporen in het zand.

€5,00

BA

D

W

O

EG

O

ST

ER

EN

Terschelling

D

aart van Fiets- en wandelk

TEREND DUINWEG OOS

D OOS

TER

REN

END

STE

E G OO

Bekijk ook eens:

DW BA

OO

STE

REN

D

KL

1

OA RL

Oosterend

AN

DW

EG

Oosterend Huifkarbedrijf Puur Terschelling Schapenboerderij de Zeekraal

1.

tins

PE RK

ZU

W

ID D IJKENW

2.

EG

in het Zand’

gids ‘Sporen Fiets- en wandel 11 wandelingen van 5 tot 15 kilometer. t p, de De wandelgids bied over het landscha ten en informatie s Gedetailleerde kaar nde fietsroute lang De 72 pagina’s telle dieren en historie. landschap van e elementen in het cultuurhistorisch VVV en eilander e zijn te koop bij de Terschelling. Beid wederverkopers. I5 J2

EG

Terschelling, een eiland om te ontdekken. € 14.95 helling Stichting VVV Tersc ade 19a Willem Barentszk AA West Postbus 20, 8880 Terschelling +31 (0)562-44 3000 tel +31 (0)562-442875 fax rschelling.nl e-mail info@vvvte lling.nl www.vvvtersche url

ummers

helling el kaart van Tersc De fiets en wand Stichting VVV is een uitgave van uitgave is met de Terschelling. Deze ngesteld, kennelijke r grootste zorg same n binden ons echte fouten en vergissinge zijn voorbehouden. niet. Alle rechten e mag worden Niets van deze uitgav opgeslagen in verveelvoudigd, nden e gegevens besta of geautomatiseerd akt in enige vorm en/of openbaar gema electronisch, op enige wijze, hetzij r enige andere manie mechanisch of op de schrif telijke zonder voorafgaan de uitgever. toestemming van

tijk Dierenartsenprak E.Bobbert en J.Kievits , mevr. , Westerdam 12, mevr. T. Stienstra 449363 Midsland, tel. 0562 ken 08.00Inlichtingen/afspra r kleine 09.00 uur. Spreekuu t/m vrijdag huisdieren maandag van 13.00-14.00 uur.

3. uist y.

2-stuks

Terug op uw vakantieadres kunt u nog lang nagenieten met één van de achtergrond verhalen van en over het eiland.

Terschelling, met ruim 60 kilometer aan fietspaden en een aaneengesloten netwerk van wandelpaden is de uitgelezen plek om te fietsen en te wandelen.

ema end

en Gevonden voor werp chelling De gemeente Ters en registratie verzorgt de inname werpen. van gevonden voor m Havenkantoor, Wille Barentszkade 26, Geopend tel: 06 45986141. ag van maandag t/m vrijd 09.00 - 11.00 uur.

n . 0562 d en 2-

buren 44, nische

Stichting VVV Versie 08/ 2010 © Eke van Mansvelt Terschelling & Studio

Correcties de kaarten zijn met Deze kaart en detail ngesteld. Er kan grootste zorg same Wij in zijn geslopen. echter een foutje indien u ons op fouten stellen het op prijs de een briefje naar wilt wijzen. Zend helling, Stichting VVV Tersc 2225, 8800 VG Antwoordnummer uw st. Als dank voor Terschelling-We nde n wij u bij de volge medewerking sture gecorrigeerde versie druk kosteloos de Terschelling toe. van de kaart van

A, West, el. 0224 35.

sbosbeheer Met dank aan Staat ente Terschelling. Terschelling, Geme

A S W I J N G L te koop bij de ling. r wijnglazen zijn De Terschellinge rkopers op Terschel en diverse wederve VVV Terschelling

7-5-10 15:09:24

Eilandetalage


Verklaring der tekens en vignetten Camping

+ s t q { j u v w x z y X | n m } ~ Q p g h

Oppervlakte/Personen Ingericht voor tenten Ingericht voor caravans Parkeerplaats bij tent Electriciteits aansluiting Parkeerplaats Eetgelegenheid/kantine

m j g h b

Geschikt voor mindervaliden Parkeerplaats Inclusief toeristenbelasting Exclusief toeristenbelasting Rookvrij

Hotels

6 0 1 4 7 8 W i X Y A f Q _ [ ] O Groepsaccommodatie p j 9 c < d 6 @ ! m A b B g D h = > w Accommodaties T + V 0 i 1 X 2 O 3 Q 4 c , d 8 . n A p B Gescheiden wasgelegenheid Wasserette

Telefooncel

Douches op camping WC’s op camping

Internetmogelijkheid Kampwinkel Sportveld

Geschikt voor mindervaliden Verhuur van caravans Verhuur van tenten

Verhuur van fietsen

Huisdieren in overleg

Inclusief toeristenbelasting

Exclusief toeristenbelasting

Aantal kamers

Eénpersoonsbedden

Tweepersoonsbedden Kamers gelijkvloers Lift

Vergaderfaciliteiten TV op kamer

Gezamenlijke TV

Internetmogelijkheid CD/Radio speler

Centrale verwarming

Toegang tot zwembad de Dôbe Verhuur fietsen

Overdekt zwembad

Gezamenlijke douches Gezamenlijke toilet Sauna

Huisdieren in overleg

Groepsaccommodatie

Parkeerplaats

Kampeerboerderij

Tuin

Aantal slaapkamers

Terras

Aantal slaapzalen

Bar

Centrale verwarming

Geschikt voor minder validen

Andere verwarming

Rookvrij

Keuken

Inclusief toeristenbelasting

Kookgerei aanwezig

Exclusief toeristenbelasting

Eetgerei aanwezig Wasserette Douches WC’s

Televisie

Internetmogelijkheid Sauna

Verhuur fietsen Tuin

Terras

Vergader faciliteiten Sportveld

Huisdieren in overleg

Aantal m2 woonkamer

Aantal éénpersoonsbedden

Aantal tweepersoonsbedden Aantal stapelbedden

Aantal slaapkamers op etage

Aantal slaapkamers op begane grond Vrijstaand

Twee onder één kap

Meerdere woningen onder één dak Centrale verwarming Andere verwarming

C D E G F J 5 K H I L M N R S T U V O W X Y Z a c d P Q g h o w r b p k l j m e f

Openhaard/Houtkachel Keuken Open keuken Koelkast Magnetron Vaatwasser Aantal wastafels Stofzuiger Wasmachine Wasdroger Strijkijzer/plank Inclusief Linnengoed Linnengoed te huur Douche boven bad Bad Douche Douche en wc bij elkaar WC apart Sauna Televisie Internetmogelijkheid CD en/of Radiospeler DVD speler Video Tuin Terrasmeubilair aanwezig Inclusief Fietsen Fietsen te huur Inclusief toeristenbelasting Exclusief toeristenbelasting Exclusief energiekosten Wasserette aanwezig/op camping Verplichte schoonmaakkosten Rookvrije accommodatie Huisdieren in overleg 50+ korting 55+ korting Parkeerplaats Geschikt voor mindervaliden Kindermeubilair aanwezig Toegang tot zwembad de Dôbe


Doe als velen huur een fiets bij Zeelen!

Fietsen op Terschelling De fiets is het ideale vervoermiddel op Terschelling. Uw vakantie begint gelijk op de haven van Terschelling. Wij zitten op 1 min. lopen vanaf de boot waar u gelijk op de fiets naar uw vakantie bestemming kan. Waarom online reserveren? • Verzekerd van een fiets • Uw bagage vervoerd • Gratis reserveren

• • • •

Overal dichtbij 7 dagen fietsen = 5 betalen Gratis bagage vervoer naar uw vakantieverblijf Keuze uit ruim assortiment fietsen o.a. elektrische fietsen,bakfietsen en tandems • Gratis fietsen bezorgen op uw vakantieadres • Reparatie van fietsen • Verkoop van gebruikte en nieuwe fietsen Online betalen via uw eigen bank

Betaalt u vooraf dan ontvangt u op vertoon van deze advertentie een gratis plattegrond van Terschelling t.w.v. €3,95

Zeelen West Terschelling

Zeelen Midsland

Zeelen Formerum

Zeelen Lies

Willem Barentzkade 15

Heereweg 30

Formerum 39

Lies 8

Reserveren? bel: (0562) 448165 of www.zeelenfiets.nl

VVV Gids Terschelling 2012  

VVV Gids 2012, De meest complete gids voor vakantie en vrije tijd.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you