Bloemerd 31

Page 17

De Bloemerd – Het jeugdblad van de Leiderdorpse Voetbalvereniging RCL It’s all in the game! Foreholte F6 - RCL F10 3-2 De aanloop naar de wedstrijd verloopt enigszins hectisch wegens afwezigheid van enkele teamgenootjes maar Wilma zit er bovenop ;-) en regelt met de coach van Foreholte dat haar andere zoon mee mag spelen, het mag, maar dan wel op doel (Maxim blij, want dat was voor vandaag eigenlijk zijn positie.). Na 5 minuten spelen komt Robbie aangerend en vult het gaatje weer op. Maxim hijst zich alsnog in de keeperskleding. RCL overheerst het veld de eerste 10 minuten maar hierna gaan de teams gelijk op. Ze rennen van de ene kant van het veld naar de andere. Vervolgens in de jacht naar een doelpunt wordt Rik aangetikt en ligt op de grond, maar wat een bikkel, na 10 seconden staat hij alweer zijn mannetje!! Max, Mees & Robbie verdedigen de achterhoede fantastisch, maar Maxim kan het eerste doelpunt van Foreholte niet voorkomen, 1-0 voor Foreholte. Twee minuten later een uitbraak van onze jongens, eerst Ben en vervolgens Mees, voorzet aan Ravi en ... Ravi SCOORT de gelijkmaker!!!! 1e helft zit er op, tijd voor een welverdiende verfrissing! 2e helft begint weer goed voor RCL, twee kansen, Ben en Rik schieten op doel, maar missen echter allebei maar nipt. De adrenaline van de toeschouwende RCL ouders mist echter doel niet en schiet omhoog. Dan een aanval van Foreholte, schot op doel, Maxim stopt hem, maar de bal valt weer voor de voeten van de tegenstander. Nogmaals een uithaal en goal, 2-1 voor Foreholte. RCL voelt dat er meer inzit en iedereen loopt bijna letterlijk de benen uit hun kleine kont. RCL jaagt en valt weer aan, Rik breekt briesend uit en geeft hem door aan Max. Max geeft de bal na een aantal illustere bewegingen voor aan Ravi die schiet uit een draai én...? 2-2 !!!! Maxim begint het keepen bijna leuk te vinden. Hij houdt er een aantal uit het doel, maar kan uiteindelijk niet voorkomen dat Foreholte de 3-2 scoort, ggrrrrr. Onze jongens geven echter niet op en lijken wel onuitputtelijk. Keer op keer proberen ze de gelijkmaker te scoren, eerst Mees, dan Rik, vervolgens Ben en Ravi (ze kunnen altijd nog op Rugby, wat een inzet!!) Helaas komen ze er niet meer door. RCL mist ook op het laatste moment een vrije trap omdat de scheidsrechter net de andere kant op keek, ach ja, that is all in the game. De teams waren deze keer erg aan elkaar gewaagd en het was een leuke wedstrijd om naar te kijken! Tot een volgende keer! Gilbert, vader Maxim