Page 1

Russ i år?

Lag kjøreregler - før løpet er kjørt!


KOM

De fleste ønsker å tenke tilbake på russetiden som en festlig og latterfylt periode i livet sitt. Kristian (19) får tårer i øynene når han tenker på russetiden. Og det er ikke gledestårer.

Endelig var det vår tur. Etter alt slitet skulle også vi endelig få oppleve den beryktede russetiden. Gutta og jeg skulle ha den største morroa og erobre de smukkeste pikene. Derfor måtte vi selvsagt ha russebil. Vi kjøpte ei kjerre for 12000 spenn og var klare til å drifte! Vi var kongene på veien, og hadde full kontroll der vi cruiset og regjerte. Vi håpet at dagene aldri skulle ta slutt, samtidig som vi gledet oss til den neste.

Helt til det frykteligste skjedde. Det vi aldri trodde skulle ramme oss, hendte, og det var så mye mer enn dagene som tok slutt. Bare et øyeblikks uoppmerksomhet var nok. Det smellet glemmer jeg aldri.


M HELSKINNET FREM T IL RUSS E T RE F F E T

1.

Det er det indre som teller!

Russebiler er ofte gamle biler! Selv om bilen ser grei ut på utsiden, kan den gjerne ha feil og mangler. - Sjekk ut russebilguiden på www.statensvegvesen.no før dere kjøper bil. - Husk at en stor gammel bil må håndteres annerledes enn en liten ny bil.

2.

En sjåfør er den farligste delen av en bil

Vurder gjerne en sjåfør utenfra med mer erfaring. Skal førersetet likevel gå på rundgang, er det viktig å huske på at man ikke er verdensmester selv om man har fått lappen!

Som sjåfør må man være: - 100% edru! - Uthvilt! - Konsentrert og oppmerksom! - Fastspent (selvfølgelig)

3.

Bak en god sjåfør sitter gode passasjerer!

Som passasjer må man: - Ikke forstyrre føreren - Ha godt humør, men ikke bli så høylytt at det distraherer føreren. - Bruke bilbelte (selvfølgelig)

Avtal konsekvenser med russebilens medlemmer for de som ikke følger reglene. Det kan være alt i fra nakenmaraton, til sangsynging i megafonen, eller kanskje å måtte betale neste utflukts bensinavgifter. Vær kreative, og ha en fantastisk russetid!


Postadresse: 2610 St. Hanshaugen 0131 Besøksadresse: Tollbugata 32 Sentralbordets üpningstid: 08.00 15.00 Tel: 22 40 40 40 Fax: 22 40 40 70 E-post: hovedkontor@tryggtrafikk.no

www.tryggtrafikk.no

Maren Haugland Hansen (2)  
Maren Haugland Hansen (2)  

Elevarbeid

Advertisement