Page 1

Nyt fra

VU Viborg August 2011


August 2011

Nyt fra VU Viborg I dette nummer Side 1

Formandens replik

Side 2

Bag den røde facade

Side 3

Hjælp VU Viborg under valgkampen

Side 4

Arrangementer

Side 8

Kontakt

Indlæg af

Isak Krab Koed Kristian Pihl Lorentzen

Formandens replik Indrømmet: også med regeringens 2020-plan stiftes der gæld frem til 2020. Anno 2020 går budgettet så i balance. Hverken opposition eller regering kan således prale af en økonomisk plan, der løser landets samlede økonomiske udfordring i ét hug, og som VU’er kunne man godt have ønsket sig et mere vidtgående udspil fra regeringen. Alligevel står danskerne overfor et klart valg. Mens regeringen har fremlagt et veldokumenteret og seriøst bud på, hvordan vi sikrer den fornødne finansiering til at opretholde det danske velfærdssamfund fremover, byder oppositionens plan stadig på huller i milliardklassen. Èt ligger imidlertid fast: kommer S og SF til magten, skal danskerne til lommerne. En almindelig dansk familie kan således imødese en ekstraudgift på 28.000 kr. om året, hvis S og SF’s politik bliver til virkelighed. Samtidig betyder S og SF’s uansvarlige politik en seksdobling af den offentlige nettogæld fra omkring 50 mia. i år til i omegnen af 320 mia. i 2020. Det er et overvældende beløb, og hvem skal mon betale? Det skal vi – Danmarks ungdom. Må jeg være fri, tak!

Isak Krab Koed Formand for VU Viborg

Side 1 af 8


Bag den røde facade Af Kristian Pihl Lorentzen, medlem af Folketinget (V) Venstre beskyldes for, at vi op til valget laver skræmmekampagne om den politik - eller mangel på samme - som Helle og Villy står for. Sandheden er i virkeligheden, at de to røde partiledere i månedsvis har undladt at konkretisere deres politiske udspil og komme med ærlige svar til vælgerne. Strategien er, at vælgerne skal købe katten i sækken. Eksempelvis savnes svar på konkret finansiering af rød bloks økonomiske politik, der vil give et hul i statskassen på 39 milliarder kr. om året i 2020. Gælden øges med 270 milliarder kr. i 2020, svarende til 62.000 kr. for hver eneste voksne dansker. En sådan katastrofal politik bliver dyrt for danskerne i form af øget skattetryk, højere renteudgifter og mindre konkurrenceevne hos private virksomheder. Ikke mindst de unge bør frygte for en sådan politik, der på lang sigt vil undergrave fundamentet for vores velfærd og handlefrihed som nation. For reelt er der jo tale om et regulært generationstyveri, idet fremtidens generationer kommer til at betale regningen for det røde eksperiment. Jeg glæder mig meget over, at Venstre i kølvandet på et vellykket sommergruppemøde på Bornholm er gået i offensiven for at informere vælgerne om konsekvenserne ved Helles og Villys gyldne og luftige løfter. Alt for længe har de røde partier kørt på frihjul i pressen, fordi kun få journalister har ønsket at bore i den uansvarlige politik og dens konsekvenser. Nu er det slut. Nu skal vi ind bag den pæne facade og de velklingende overskrifter såsom "12 minutter" og "Fair Løsning". Samtidig skal Venstre og VU selvfølgelig fortælle vælgerne, hvad vi selv står for. Nemlig at gennemføre nødvendige reformer, så Danmark altid holder orden i økonomien og sikrer gode rammevilkår for private virksomheder. Desuden skal vi have øget produktiviteten i den offentlige sektor, så princippet "Frihed under ansvar" kommer til højsædet frem for administration og kontrol affødt af alt for mange detaljerede regler.

Side 2 af 8


Vi kan ikke fortsætte med at øge de offentlige udgifter. Den tid er forbi. Derfor skal der mere fokus på at vi får mere borgernær service for hver eneste skattekrone, bl.a. ved at vi konsekvent spørger til prisen gennem udbud af offentlige opgaver. Eksempelvis er det mig en gåde, at Viborg kommune undlader at udbyde hele det grønne område. Effektive leverandører som fx Hedeselskabet står klar til at løse opgaven, så der kan frigøres gode penge til uddannelse, ældrepleje og børnepasning. Sundhedsvæsenet skal forbedres yderligere, så patienter får en førsteklasses behandling i hele landet. Også denne opgave kalder på reformer af strukturen. Ved det kommende valg står Danmark ved en vigtig skillevej. En RØD VEJ belagt med med øget skattetryk, en større offentlig sektor, gæld og mindre frihed. Eller en BLÅ VEJ belagt med økonomisk ansvarlighed, vækst i den private sektor, varig velfærd og frihed under ansvar. Valget er ikke svært. Hvor der er vilje, er der vej - den BLÅ VEJ!

Hjælp VU Viborg under valgkampen VU Viborg planlægger en række aktiviteter under valgkampen: plakatophængning, gågadeaktioner, gymnasiebesøg, valgkampsfest, deltagelse i Venstres arrangementer og meget mere. Vil du være sikker på at modtage nyt om alt, vi foretager os i de 21 dage fra valgudskrivelsen til selve valgdagen, skal du på vores kampagneliste. Skriv til kontakt@vuviborg.dk eller ring til VU Viborgs formand, Isak Krab Koed, på 26 46 80 54, hvis du vil på listen.

Side 3 af 8


Arrangementer Med forbehold for valgudskrivelse. Når valget udskrives, finder du de nyeste informationer på VU Viborgs hjemmeside. Medlemsmøde Torsdag d. 18/8 – 2011 kl. 19:00

Til medlemsmøderne samles bestyrelsen. VU Viborgs bestyrelse har ansvaret for planlægning og afholdelse af aktiviteter, lokale og nationale politiske markeringer og foreningens deltagelse i Venstres Ungdoms landsorganisations arbejde. Møderne forløber efter den dagsorden, formanden udsender. Du kan ved henvendelse til formanden få dagsorden, bilag, referat osv. tilsendt pr. e-mail. Selv om der er tale om arbejdsmøder, holder vi af at krydre møderne med kage, kaffe og en god gang sladder – møderne er således ikke kun relevante for bestyrelsen. De er også en hyggelig måde at lære VU Viborg og folkene bag at kende for nye medlemmer. Kom derfor glad! Tilmeld dig på Facebook. Debattle i VU Midt/Vest Lørdag d. 3/9 – 2011 kl. 17:00

I løbet af foråret og sommeren 2011 løber VU Debattle af stabelen i Venstres Ungdom. Konceptet er en viderebygning af det populære "MC Fightnight." I stedet for rim kæmper deltagerne dog med gode argumenter og spydige kommentarer. VU Debattle er opbygget på samme måde som f.eks. en fodboldslutrunde, hvor der er puljer, kvartfinaler etc. VU Midt/Vests Debattle er det sidste af fem regionale arrangementer, hvor de bedste debattører i lokalforeningerne er fundet. Debattle afsluttes med en stor finale for vinderne af de regionale arrangementer. Vinderen vil naturligvis blive belønnet fyrsteligt. Venstres Ungdoms politiske ordfører, Morten Dahlin, vil agere ordstyrer og dommer under debatten.

Side 4 af 8


VU Viborg er vært ved øl og andre læskende drikke samt bespisning efter arrangementet. Nærmere information om madpriser mm. følger. Tilmelding på Facebook. Oplæg om 2020-planerne v/ VU's skatte- og finansordfører Torsdag d. 8/9 – 2011 kl. 19:00

Venstres Ungdoms nyvalgte skatte- og finansordfører, Louise Munck Højsgaard, kommer til VU Viborg for at fortælle os om regeringens og oppositionens økonomiske planer. Årets valg kommer formentlig til at have økonomien som et helt centralt tema. Oplægget er derfor en fortrinlig lejlighed til at få styr på alle de gode argumenter, vi får brug for, når valgkampen skydes igang. Tilmelding på Facebook.

Introkursus på VU’s sekretariat Lørdag d. 24/9 til søndag d. 25/9 – 2011

I september måned afholder Venstres Ungdoms landsorganisation igen en introweekend for nye medlemmer af VU fra hele landet. Formand for VU’s kursusudvalg, Sara Ekknud, fortæller om kurset: “På kurset vil du få et indblik i, hvordan VU er bygget op, og hvad vores politik er. Samtidig vil du møde en masse VU’ere fra hele landet. Weekenden vil ligeledes byde på en eksklusiv rundvisning på Christiansborg forestået af et af Venstres folketingsmedlemmer.” Arrangementet kan allerede nu købes til 50 kr. på VU’s webshop. Husk også at tilmelde dig på Facebook.

Side 5 af 8


VU Midt/Vests kandidatpræsentation og Mini-LSK Fredag d. 30/9 – 2011 kl. 16:00

Venstres Ungdom i Viborg har i år æren af at være vært ved kandidatpræsentation og Mini-LSK for Venstres Ungdom i Midt- og Vestjylland. Arrangementet forbereder Venstres Ungdoms medlemmer til landsstævnet på to måder. For det første er kandidatpræsentationen en mulighed for at stifte bekendtskab med kandidaterne til Forretningsudvalget og høre om deres visioner for Venstres Ungdom. For det andet giver Mini-LSK'et en mulighed for at blive klogere på retorik og resolutionsskrivning, dels igennem kompetente oplæg om begge dele, dels igennem den fælles diskussion af de resolutionsforslag til landsstævnet, der stilles af Mini-LSK'et. Og så er der naturligvis fest for alle pengene bagefter! :) Tilmelding på Facebook. Venstres Ungdoms landsstævne Fredag d. 11/11 til søndag d. 13/11 – 2011

Har du sat kryds i kalenderen den 11.-13. november? Ellers er det ved at være på tide! Den 11.-13. november skal du nemlig finde stiletterne, smokingen og de gode argumenter frem, for det er i den weekend, at VU afholder sit landsstævne nummer 100 – og bare rolig: Det kommer ikke til at gå roligt for sig! Landsstævnet afholdes på Tornbjerg Gymnasium i Odense, og allerede fredag aften starter vi festen med DJ og alt, hvad der ellers hører til. Lørdag dag er dedikeret til den politiske debat, når landsstævnet officielt bliver skudt i gang. Det er her, at du som medlem af VU for alvor kan gøre din indflydelse gældende, både når det gælder afstemningen i forhold til VU’s gældende politik for det næste år, men absolut også når det kommer til personvalgene, hvor vi jo i år bl.a. skal have valgt en ny formand og næstformand. Vi tør godt gætte på, at der bliver kamp til stregen!

Side 6 af 8


Lørdag aften derimod står i gallaens og fejringens tegn. Det er her, smokingen skal luftes, og stiletterne udfordres, når vi senere på aften giver den gas på dansegulvet. Inden da vil aftenen dog byde på en lækker middag, sprudlende underholdning, fejring af vores fantastiske organisation – alt i alt et brag af en fest, som er et landsstævne nr. 100, værdig. På den nærliggende folkeskole, Rosengårdsskolen, kan du bestille overnatning i klasselokaler. Hvis du hellere vil passe dig selv, kan der bestilles værelser på vandrehjem eller hoteller i nærheden af landsstævnet. Bestillingen af værelser er du dog selv ansvarlig for. Hele landsstævnet koster 500 DKK, men indtil den 5. september kan du spare 100 DKK, hvis du tilmelder dig inden da. Så skynd dig at tilmelde dig! Du kan også nøjes med at købe mindre dele af landsstævnet, hvis du fx først kan komme lørdag. Se priserne og tilmeld dig landsstævnet på VU’s webshop. Husk også at tilmelde dig landsstævnets Facebookgruppe og event, så du løbende kan følge med i forberedelserne - og forberede dig selv på en festlig og politisk weekend! Hvis du har spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at stille dem til LSU-formand Mikkel Kristiansen på mikkelk@vu.dk eller til næstformand Henrik Kibæk på mkibaek1@hotmail.com. VU Viborgs julefrokost Lørdag d. 26/11 – 2011 kl. 17:00

Kom til Midtjyllands hyggeligste julefrokost! Nærmere information om deltagerbetaling og program følger. Tilmelding på Facebook.

Side 7 af 8


Kontakt Venstres Ungdom i Viborg St. Sct. Hans Gade 11A 8800 Viborg http://vuviborg.dk/ Følg VU Viborg

Claus Bitsch Kasserer Tlf.: 23 72 85 13 E-post: clausbitsch@gmail.com Nanna Endelt Pedersen Aktivitetsansvarlig Tlf.: 28 40 10 13 E-post: nanna_endelt@hotmail.com Sarah Lindhøj Kvorning Socialt ansvarlig Tlf. 28 97 66 63 E-post: sarah.kvorning@gmail.com

VU Viborg er medlemmernes forening, og vi modtager hellere end gerne forslag til arrangementer, ideer til fremtidige politiske initiativer, debatoplæg osv. Du kan kontakte hele bestyrelsen på vores officielle e-mail,

Anders Skafte Bestyrelsesmedlem Tlf. 40 86 05 52 E-post: hrskafte@gmail.com

kontakt@vuviborg.dk, skrive til os på

Mads Knudsen**

postadressen eller rette henvendelse til ét

Bestyrelsesmedlem

medlem af bestyrelsen ved hjælp af

Tlf.: 25 12 10 21

oplysningerne nedenfor.

E-post: mads511@gmail.com

Formand

*Repræsenterer VU Viborg i Venstre i Viborg Kommune (ViVK)

Isak Krab Koed*

**Repræsenterer VU Viborg i Venstre i Viborg

Medlem af landsstyrelsen

(ViV)

Webredaktør Tlf.: 26 46 80 54 E-post: isak@krabkoed.dk Bestyrelsesmedlemmer Ida Marie Østergaard Næstformand Medlemsansvarlig Tlf.: 53 30 05 78 E-post: idamarieoestergaard@live.com

Side 8 af 8

Nyt fra VU Viborg 5/2011  

Læs i dette nummer blandt andet om oppositionens generationstyveri, VU Viborgs valgkamp og de talrige VU-arrangementer i efteråret, som du s...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you