Page 38

Istorijska potraga - srpska istorija Knjige iz edicije Istorijska potraga smišljene su tako da dete na zabavan i neobičan način usvoji mnogo istorijskih činjenica. Odgovarajući na pitanja, dete prati avanture naših znamenitih srednjovekovnih ličnosti, krećući se po knjizi napred-natrag. Na taj način, s lakoćom će saznati sve važne istorijske činjenice o Stefanu Nemanji, Simonidi, Jeleni Anžujskoj, Milošu Obiliću i neverovatnim ličnostima naše starine. Ove knjige razlikuju se od drugih. Uverite se! • autor: Slobodan Stanišić

8+ format: 170 x 225; broj strana: 48; povez: mek; pismo: ćirilica; cena: 599,00

Istorijska potraga Knjige se sastoje iz mnoštva pitanja na koja dete treba da odgovori kako bi napredovalo kroz priču. Netačni odgovori vode u pogrešnom smeru ili vraćaju na prethodno pitanje, a tačni kao kroz neki lavirint vode ka kraju avanture. Dete će na lak način učiti o drevnom Egiptu, antičkoj Grčkoj, starom Rimu i srednjem veku. • autor: Timoti Napman format: 170 x 225; broj strana 48; povez: mek, ojačan; pismo: latinica; cena: 599,00

8+

Knjige za prave avanturiste!

Matematička potraga Za putovanje kroz avanturističke priče detetu će biti neophodne matematičke veštine. Priče su napisane kao igre u kojima mora da reši niz matematičkih problema da bi napredovalo prema uzbudljivom kraju. Dobro došli u Gusarsku pećinu Klimaš glavom. Crnobradi je pogodio. Pošteno je da svako dobije trinaest, ali Crvenobradi je za sebe zadržao preostalih pet – drugim gusarima se to ne dopada!

Krenuo si s prijateljima na uzbudljiv obilazak džungle. Svi uživate u vrelom suncu i prelepoj prirodi kad začujete lepet krila iznad sebe. Smotani pergament iznenada pada s neba pravo tebi u ruke. To je mapa za pronalaženje gusarskog blaga! Ne možeš da odoliš a da je ne slediš! Ali da li si postupio ispravno? Mapa te dovodi do Gusarske pećine. Unutra je mračno i jezivo. Gledaš mapu. Njene zagonetke bi te mogle odvesti do gusarskog zlata. Ako rešiš sve zagonetke, blago će biti tvoje, ali ako ne uspeš, mogao bi ostati zarobljen u pećini zauvek! Najpre moraš pronaći četiri tajna znaka četvoro gusarske braće – Sivobradog, Crvenobradog, Plavobradog i Crnobradog. Tek tada će ti staza koja vodi do zlata biti jasna.

8+

Idi na stranu 19

Ulaziš u teretni vagon na levoj pruzi i odguruješ se. Vagon ubrzava! Ispred sebe vidiš ogroman prazan prostor. Tunel se srušio u grotlo podzemnog vulkana! Istopljene stene se pene i prskaju daleko ispod tebe! Očajan si i osvrćeš se na sve strane. Na jednoj strani vagona primećuješ zarđalu ručku. To je kočnica! Snažno je povlačiš. Vagon se uz škripu zaustavlja na ivici kratera. Iskačeš iz vagona i polako se vraćaš prugom do bezbednog mesta. Odabrao si pogrešan smer! 11 ∙ 9 = 99, a 12 ∙ 8 = 96. Zato je pravilna tvrdnja simbol >, što znači „veće od“.

Ako si spreman za izazov, idi na stranu 14 Ako još nisi siguran, idi na stranu 29

Idi na stranu 29

Da bi pronašao tajni znak Crvenobradog, moraš uplašiti gusare u pećini. Ali najpre ih moraš pronaći! Neki od otisaka dlana upućuju levo, drugi upućuju desno. Vidiš uputstva naslikana na stenama. Otisci prikazuju neke brojeve.

Tri šake ti pokazuju: „Ovim putem kreni!“, tri jednake vrednosti u nizu zadeni.

0,5

1 2

–—

50%

Idi na stranu 16

Ako skrećeš levo, idi na stranu 40

0,4

4

format: 170 x 225; broj strana 48; povez: mek, ojačan; pismo: latinica; cena: 599,00

36

Razrešite misteriju i postanite matematički geniji u isto vreme!

Ako skrećeš desno, idi na stranu 9

Stavljaš ključ 5 u bravu i pokušavaš da ga okreneš. Ništa se ne dešava. Ključ je pogrešan! Tlo pod tobom počinje da podrhtava. Ivica se drobi i pada u ambis! Uskoro će i mesto na kojem stojiš početi da se drobi i propada! Broj koji nedostaje uvećaće drugi broj, pa će on biti veći od 50, a da bi ukupan zbir bio 100, on mora biti manji od 50. Brzo – pokušaj ponovo!

1 4

–—

40%

5

Dečiji katalog 2018  
Dečiji katalog 2018  
Advertisement