a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 72

72

domaća scena

CRVENO – BELI PODELILI TROFEJE KOD MUŠKARACA

Svakom prem

P

osle par sezona, konačno se neko može pohvaliti da je osvojio – duplu krunu. Bile su to odbojkašice Železničara iz Lajkovca koje su time i definitivno najuspešniji odbojkaški kolektiv u sezoni 2018./2019. Ako se na to doda da su trijumfovale kasnije i u Super kupu, onda je

to svakako rezultat za respekt. Što se muškaraca tiče, trofeji su otišli u ruke crveno – belih, ali ne jedne ekipe, pošto su ih podelili Vojvodina (titula) i Crvena zvezda (Kup). Novosađani su osvajanjem Super kupa u klupske vitrine dodali kasnije još jedan trofej.

KUP @ENE – @ELEZNI^AR Branilac trofeja u najmasovnijem takmičenju, uspeo je u svojoj nameri da u klupske vitrine smesti još jedan Kup. Najpre su pobedili van terena, jer su ponovo dali najbolju ponudu kada je orgaanizacija u pitanju. I opet su opravdali naziv sjajnog domaćina, napunili dvoranu u Lajkovcu i zajedno sa svojim navijačima slavili. I to možda ubedljivije neko što se očekivalo, odnsono, od Crvene zvezde se očekivao jači otpor. Tačno je da Beograđanke nisu igrale u sastavu koji je u polufinalu eliminisao Vizuru, ali da se očekivalo da finale duže traje, to svakako. Naravno, najveće zasluge idu na račun devojaka iz Lajkovca, koje su igrale nadahnuto, imale pomenuti vetar u leđa sa tribina, a samim tim im je bilo daleko lakše. Skoro kao i kada su dva meča polufinala bile uspešnije od Jedinstva iz Stare Pazove.

PRVENSTVO @ENE – @ELEZNI^AR Veliki preokret i lepa odbojka u pet utakmica obeležili su finalnu seriju plej – ofa odbojkašica. U njemu su se više nego zasluženo našle ekipe Jedinstva i Železničara, željne da stignu do prve šampionske krune u klupskim istorijama. Najpre su i jedne i druge u finale stigle pošto su svoje rivale pobedili u četiri utakmice, gde su prvi meč izgubile. Tim iz Lajkovca bio je bolji od Crvene zvezde, a devojke iz Stare Pazove su ostavile praznih šaka petostrukog uzastopnog šampiona Vizuru. I na radost svojih vernih navijača, odbojkašice Jedinstva su iskoristile domaći teren u prvom meču, a sve to duplirale u Lajkovcu. I kada je sve bilo spremno za slavlje, sa jedne, a kada nisu više imale šta da izgube sa druge strane, usledio je pomenuti preokret. Tim Železničara je zaigrao kako najbolje zna i ume, iskustvo koje je imao tim Mirjane Musulin je došlo do izražaja u punom smsilu, pa se u Lajkovcu slavila prva dupla kruna.

www.odbojka-volleyball.com

Kada je reč o promenama u sastavu elitnih liga, treba reći da je kod dama u Super ligi po prvi put ekipa Beograda, koja je zauzela mesto Dinama iz Pančeva, dok su kod momaka Ribnica i Niš ponovo u starom društvu koje su napustili Spartak iz Ljiga i VA 014.

Profile for vule088

Novogodišnji broj 2020  

Novogodišnji broj 2020  

Profile for vule088
Advertisement