a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 66

66

Somborci još jednom podigli standard u organizaciji završnog turnira sezone Karavan nije menjao trasu. Počeo je, kao i lane, u Loznici, gde su svi bili gladni igre, jer je zima bila duga, pa je možda i izostao kvalitet. Ali kako se išlo dalje, nivo igre je bio sve viši, što se videlo u Paraćinu, potom u Velikom Gradištu, odakle je svih godina unazad stizalo mnogo sjajnih igrača bič – voleja. Izdvajali su se favoriti, mada je već tada počelo i sa računicama, koliko je kome potrebno za određeni plasman, a da se malo skokne i do mora. Tada dolazi do dobro poznatog miksovanja parova, što je dozvoljeno i poželjno, pa nije izostalo ni ovog puta. Ali videlo se da sestre Miljević imaju kvalitet da ono što su propustile prošlog leta, kada su bile treće, materijalizuju ovog, ali i da su Klašnić i Milić dobro uigrani i da mogu da iskoriste to što ubedljivo najbolji par u Srbiji (Basta i Kolarić) nisu u tandemu. Posle prolaznih stanica u Baču i Beogradu (Novi Sad nije bio domaćin ove godine, jer je organizovao međunarodna takmičenja na kome su učestvovali naši igrači), usledilo je veliko finale na koje je po pozivu stiglo po 12 najboljih parova tokom sezone. Na pomenuta dva turnira bilo je i par poznatih bič – volej igrača koji su mislili da su poodavno završili karijere, ali kada su pristali da zaigraju, da vide koliko mogu, to je trajalo duže nego što su planirali. Ako mlađi od njih nisu naučili, onda bi trebalo da se zabrinu za svoju spremnost, jer je malo nedostajalo da veterani stignu i do postolja. Bilo kako bilo, već drugu godinu za redom, a na osnovu prethodnih sjajnih organizacija, Sombor ima čast da se u tom gradu spusti zavesa na sezonu na pesku. I kada se misli da su organizaciono dostigli vrhunac, uvek iznenade nečim novim. Doduše ovog puta nije bilo NBA zvezde Nikole Jokića, ali jeste nekih stvari koje su prvi put viđene na turnirima kod nas, a viđaju se na velikim međunarodnim. Oni koji

Tokom sezone na turnirima učestvovali i igrači koji su odavno završili svoje karijere na pesku, i nisu razočarali su stigli kao najveći favoriti, najbolje plasirani i sa najviše bodova, oni su se popeli na terasu Gradske kuće na Trgu Svetog Trojstva. Često se pobednici pitaju kakav je pogled sa vrha, a sestre Marija i Tamara Miljević su sa Đorđem Klašnićem i Markom Milićem dobili upravo to. I aplauze od onih koji su ostali dole, kako bi ih pozdravili i čestitali za prikazanu igru tokom celog leta. Osvojili su titule igrom za čistu desetku, ocenu koju zaslužuju i organizatori.

SVI POBEDNICI Loznica, žene: 1. Aleksić, Matić, 2. Savović, Škarić, 3. Drobnjak, Beljanski. Muškarci: 1. Rajković, Pušonjić, 2. Milić, Klašnić, 3. Basta, Lozić Paraćin, žene: M. Miljević, T. Miljević, 2. Savović, Škarić, 3. Drobnjak, Beljanski. Muškarci: Milić, Klašnić, 2. Rajković, Pušonjić, 3. Kiković, Guteša. Veliko Gradište, žene: 1. Matić, T. Miljević, 2. Savović, Škarić, 3. Drobnjak, Beljanski. Muškarci: 1. Basta, Lozić, 2. Rajković, Pušonjić, 3. Kiković, Guteša. Zrenjanin, žene: 1. Drobnjak, Beljanski, 2. Aleksić, Škarić, 3. Josić, Joldić. Muškarci: 1. Basta, Lozić, 2. Milić, Klašnić, 3. Kiković, Guteša. Bač, žene: 1. M. Miljević, T. Miljević, 2. Savović, Škarić, 3. Aleksić, Matić. Muškarci: 1. Milić, Klašnić, 2. Basta, Lozić, 3. Rajković, Pušonjić. Beograd, žene: 1. M. Miljević, T. Miljević, 2. Drobnjak, Beljanski, 3. Josić, Joldić. Muškarci: 1. Kiković, Guteša, 2. Jovanović, Medan, 3. Plavšić, Anđelić.

www.odbojka-volleyball.com

Sombor, žene: 1. M. Miljević, T. Miljević, 2. Savović, Škarić, 3. Beljanski, Meseldžić. Muškarci: 1. Kvlašnić, Milić, 2. Basta, Lozić, 3. Kiković, Guteša.

Profile for vule088

Novogodišnji broj 2020  

Novogodišnji broj 2020  

Profile for vule088
Advertisement