a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 57

57

kids festival

NOVI SAD USPEŠNO ORGANIZOVAO TAKMIČENJE ZA NAJMLAĐE ODBOJKAŠE IZ REGIONA

Igrala se deca u SPENS – u

SRPSKI TIMOVI Srbiju su na Kids festivalu igrale devojčice ŽOK Futog, i to Elma Ibrahimi, Milica Balać, Lena Dugonjić, Anja Radaković, Aleksandra Dinčić i Sara Vidović, a vodio ih je trener Goran Bogdan. Mladi odbojkaši su bili domaćini, iz SK Volley odbojkaši OK SK Volej Aleksa Savić i Jovan Krnjajić, OK Dunav Volej Pavle Čokanica, Marko Špehar, Nemanja Petrović i Lazar Mandić, a njihov trener je bio Dejan Petrović.

P

re nekoliko godina neko je došao na ideju da organizuje takmičenje najmlađih odbojkaša i odbojkašica u regionu i nazvao ga – Kids festival. Znači nije zvanično takmičenje, već ono gde se kaže da su svi učesnici pobedili. Tako je u godini na izmaku šest muških i isto toliko ženskih timova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Moldavije, Makedonije i Srbije. Nije to bilo u okviru manifeatacije „Novi Sad evropska prestonica

mladih 2109.“. ali su dečaci i devojčice dali pun doprinos zalaganjem na terenu, druženjem van njega, što je i osnovni cilj Kids festivala koji je igran pod sloganom „Odbojka pobeđuje“. Naravno, sve je bilo u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Upravo je sekretar drugopomenute organizacije, a bivši istaknuti reprezentativac i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju, Vladimir Batez, bio taj koji je uručio medalje učesnicima. Imao je pomoć i od reprezentativnog kolege Slobodana Boškana, kao i mnogih drugih koji su bar svratili da vide kako se igraju deca u dvorani SPENS. Devojčice i dečaci uzrasta 13, odnosno 14 godina, sjajno su se zabavljali, a imali su čast i da prisustvuju utakmicama Lige nacija koje su se tih dana igrale u srpskoj Atini. Kući su se svi vratili prepuni utisaka, sa brojevima novih prijatelja u telefonima i saznanjima da su na najbolji način predstavljali svoju zemlju na jednom ovakvom takmičenju.

Profile for vule088

Novogodišnji broj 2020  

Novogodišnji broj 2020  

Profile for vule088
Advertisement