a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 55

55

NIJIH TURNIRA U EVROPI

a vremena

UČESNICI SA SVIH STRANA Na 54. Majskom turniru igralo je 36 selekcija gradova iz osam zemalja, Srbije, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Mađarske i Crne Gore. Kod kadetkinja učestvovale su sledeće selekcije: Bileća (Bosna i Hercegovina), Budimpešta (Mađarska), Žirovnica, Maribor, Hoče (Slovenija), pionirska reprezentacija Hrvatske (do 16 godina), Zagreb (Hrvatska), Milano (Italija), Skoplje 1, Skoplje 2 (BJR Makedonija), pionirska reprezentacija Srbije (do 16 godina), Batočina, Novi Sad, Obrenovac, Smederevo, Stara Pazova, Čačak, Šabac, Beograd 1 i Beograd 2 (Srbija). Kod momaka to su bili Žirovnica, Ljubljana 1, Ljubljana 2, Maribor (Slovenija), Zagreb (Hrvatska), Modriča (Bosna i Hercegovina), Podgorica (Crna Gora), pionirska reprezentacija Srbije (do 17 godina), Valjevo, Kragujevac, Novi Sad, Požarevac, Smederevo, Sremska Mitrovica, Beograd 1 i Beograd 2 (Srbija).

N

eki često vole da kažu da tradicija postoji da bi se jednog dana srušila ili prekinula. Međutim, kada je u pitanju jedan odbojkaški događaj, Majski turnir, onda za tako nečim nema potrebe ni razmišljati. Jer šta god da se desi, jedan od najprestižnijih događaja za mlade u ovom delu Evrope, a koji vole čarobnu igru preko mreže, mora da se održi. Tako je u godini na izmaku bilo po 54. put za redom, što ga čini izuzetno cenjenim i priznatim. Kako se ne bi rušila neka pravila, koja su nastala još u prvim godinama održavanja ovog turnira, koji je kasnije dobio još jedan naziv „Trofej Beograda“, broj mesta je ograničen i često oni najbrži i najorganizovaniji imaju neku vrstu privilegije da na njemu učestvuju. U 2019. godini bilo je 36 selekcija iz osam država bližeg ili malo daljeg okruženja. Treba podsetiti da je nekada to bio turnir Gradkih omladinskih selekcija i da su kroz ove utakmice prošli skoro svi reprezentativci i reprezentativke Srbije.

– Drago nam je što održavamo tradiciju i što je i dalje Majski turnir neka vrsta prestiža kod mladih odbojkaša i odbojkašica. Zahvaljujemo svima što imaju poverenja u nas, što dolaze svake godine i doprinose da jedna tradicija i dalje živi. Zbog toga već par godina unazad finalne mečeve organizujemo kao da su oni koji se igraju u Ligi šampiona, a u tome nam pomaže veliki broj sponzora turnira. Ove godine su se svi kućama vratili sa novim poznanstvima, neraskidivim prijateljstvima, puni utisaka, jer Majski turnir ima za cilj i zbližavanje učesnika. Pobednici su svi, a oni najbolji osvajaju medalje i pehare – rekao je Igor Miljković, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Beograda. Finalne mečeve u dvorani Šumice nisu mogli da

gledaju svi, jer su samo oni najbrži i najuporniji mogli da uđu. Atmosfera je bila sjajna, navijanje sa svih strana, a na terenu atraktivni i lepi potezi. Domaćin je imao najviše razloga za zadovoljstvo, jer su i muška i ženska selekcija Beograda osvojile zlatne medalje i najveće pehare. Momci su bili uspešniji od Požarevljana, a devojke od Obrenovca. Bronzane medalje pripale su kadetima Novog Sada i kadetkinjama Stare Pazove. Za tri dana igranja u tri dvorane na čak šest terena, bilo je mnogo lepih poteza, viđeno je igrača koji će sigurno jednog dana igrati i za reprezentacije svojih zemalja, bila je to još jedna promocija odbojke u kojoj su učestvovali mnogi koji je vole i gde su svi doživeli nešto čega će se dugo sećati.

www.odbojka-volleyball.com

Profile for vule088

Novogodišnji broj 2020  

Novogodišnji broj 2020  

Profile for vule088
Advertisement