a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 50

50

Poseban akcenat je na momcima koji su rođeni 2003. Oni u protekloj godini nisu uspeli da se plasiraju na pionirski šampionat Starog kontinenta posle kvalifikacija koje su se održale u Beogradu. Naime, i njih je, kao i generaciju 1999. iznenadila Portugalija. Pobede nad Švedskom i Estonijom bile su dovoljne tek za drugu poziciju koja nije vodila nigde. Malo su uspešniji bili na Balkanijadi, gde su igrali u starijoj konkurenciji, a posle poraza od Grčke i Bugarske, usledile su dva trijumfa nad Moldavijom, dovoljna za peto mesto. – Strateški cilj je da od ovih momaka napravimo seniorske reprezentativce. Pažljivo smo ih birali, gledali prvenstveno visinu, svesni da će za motoriku i tehniku možda biti potrebno

malo više vremena. Ali dvojica njih od 206 santimetara, četvorica od 200 i još toliko sa 196, mislim da, za sada bar predstavljaju perspektivu. Nisu imali kvalitet za pionirsko Evropsko prvenstvo, ali verujem da iz dve šanse koliko će imati kao kadeti, mogu sve to da nadoknade. Za početak smo odredili da stignemo bar do drugog kruga kvalifikacija, ali ako se ukaže prilika odmah, zašto da ne – ističe Sterenović. Inače, ova generacija mladih odbojkaša je u 2019. na zajedničim treninzima mimo prioprema za takmičenja, provela više od dva meseca. Cilj je da se u skorijoj budućnosti nađu sredstva kojim bi se finansirao projekat u kome bi se takmičili u nekoj od nižih liga, a živeli i trenirali zajedno.

Eto, tako izgleda trenutna budućnost srpske odbojke. Reklo bi se možda kao zalog za dane koji dolaze, za neku lepu budućnost, a kada bi iz svake od ovih generacija u seniorsku selekciju stiglo bar po dvojica, bila bi to potvrda da je odabrani put onaj pravi. Mada niko ni sad ne sumnja da je tako.

SELEKTORSKE KOREKCIJE S obzirom na dešavanja oko takmičenja i pregrupisavanje, došlo je i do malih korekcija što se tiče mlađih selekcija. Tako je Boško Mačužić je produžio rad sa prošlogodišnjim kadetima sada u juniorskoj konkurenciji, o novim kadetima će brinuti Duško Nikolić, a sa najmlađima će i dalje raditi provereni stručnjak u tom uzrastu, Strahinja Kozić.

TESTIRANJA Nastavljeno je i sa testiranjem velikog broja dece iz svih klubova u Srbiji. Stručnjaci u svojoj oblasti, selektori, lekari i svi ostali, na čelu sa Bogdanom Sretenovićem, imaju jasniju sliku kada se radi o generaciji 2005. koja bi uskoro trebalo da ponese opremu sa državnim obeležjima.

www.odbojka-volleyball.com

Profile for vule088

Novogodišnji broj 2020  

Novogodišnji broj 2020  

Profile for vule088
Advertisement