a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 28

28

najbolji

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE POTVDRIO DOMINACIJU NAJTROFEJNIJEG SPORTA I 2019. GODINE

OK – godina odbojke

Teško da je u jednoj kalendarskoj godini jedan sport imao toliko uspeha koliko je u godini na izmaku odbojka donela radosti srpskim ljubiteljima sporta. Zato i nečudi odluka Olimpijskog komiteta Srbije da na kraju predolimpijske godine čak četiri priznanja ide u ruke odbojkašima i odbojkašicama. I posle će neko da se pita – zašto na sve granične prelaze treba staviti – Dobrodošli u zemlju odbojke... Evo zašto. Najbolji muški tim – odbojkaška reprezentacija Retko da se nacija toliko radovala jednoj tituli u poslednje vreme koliko je to bio slučaj posle trijumfa igrača koje trenira Slobodan Kovač. Ispraćeni su na Evropski šampionat više nego skromno, naročito posle neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. A vratili su se ovenčani slavom, prošli kroz vodeni luk na aerodromu, u zgradi je bilo malo mesta za sve one koji su želeli da im čestitaju, kao i ispred platoa Skupštine Grada Beograda kada su gledali sa pobedničkog balkona. Zlato iz Pariza zasjalo je tada punim sjajem, danima se pričalo o odbojkašima, o njihovoj lepršavoj igri, samopouzdanju koje su imali i kako odavno nisu bili toliko moćni. A zaslužili su svako slovo, svaki trenutak slave.

Najbolji ženski tim – odbojkaška reprezentacija Unazad nekoliko godina, skoro posle svakog povratka u Srbiju, plave dame na znaju gde će pre da pokažu nove medalje. Boravak na balkonu im je nešto slično onom kada izađu na svoj, kućni, jer koliko su puta bile, znaju možda i žmureći da se popnu. Ovog puta je razlog bio spektakularna završnica finala Evropskog šampionata i odbrana dve godine ranije osvojenog zlata. Način na koji im je to opet uspelo je bio prilično ubedljiv, a podatak da su više od četiri godine nepobedive u Evropi, dovoljno govori. Uz sve to, prošetale su ze kroz kvalifikacije za Tokio, gde se već sada očekuje uspeh posle kog bi i jedanaesti put osvojile prestižno priznanje Olimpijskog komiteta Srbije i rekord koji već sada drže uvećali.

www.odbojka-volleyball.com

Najbolji trener Slobodan Kovač Čekao je svoju priliku, bio strpljiv i za to je nagrađen. Na mesto selektora reprezentacije postavljen je tri nedelje pre početka Evropskog šampionata. Čini se da je u tih 20 – tak dana priprema i slično toliko na samom Prvenstvu Evrope na njih preneo sve ono dobro što ga je krasilo i kao igrača i od kad se bavi trenerskim poslom. Da je rekao igračima da treba da se popnu na Mesec, poslušali bi ga. Srećom, rekao im je da kao najbolji treba da osvoje zlato. I oni su to učinili. A on je napravio potez svih takmičenja, kada im se poklonio u znak zahvalnosti i poverenja. I njemu se poklonila Evropa, proglasivši ga najboljim trenerom Starog kontinenta.

Najbolja sportistkinja – Tijana Bošković Iz godine u godinu pomera granice u broju trofeja, u uzastopnim ličnim priznanjima, broju poena i ko zna koliko još „disciplina“. Sa nepune 23 godine, već je trostruki uzastopni osvajač nagrade za najbolju odbojkašicu Evrope, a pre toga nikom nije pošlo za rukom da se raduje ni dva puta. Gde god igra, a reprezentacija ili klub za koji igra, osvoje nešto, neminovnost je da Tijana Bošković bar još jednom izađe na postolje sama što znači još jedno individualno priznanje. Ove godine je predvodila reprezentaciju Srbije do novog zlata na Evropskom prvenstvu, ali i do plasmana na još jedne Olimpijske igre. A tek treba da pokaze klasu u Tokiju.

Profile for vule088

Novogodišnji broj 2020  

Novogodišnji broj 2020  

Profile for vule088
Advertisement